Dodaj do ulubionych

Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze . . .

18.02.06, 00:11
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3170862.html

To wszystko z milosci do bliznich...rodakow...naiwnych Polakow
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Ziobro po przeczytaniu załatwi Rydzyka w 24h? n/t 18.02.06, 00:14

• adam81w moze sad 24 godzinny ??? 18.02.06, 02:14
    • wesoly333 Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:15
      jak adas michnik i s-ka
      ukradli kase solidarnosci
      i zawlaszczyli GW

moze o tym by wyborcza co napisala ?
      • kropek_oxford Nie moze: to MONOPOL pana Remuszko:) I ten 18.02.06, 03:38
        musi jakos na zycie zarobic, bo na badaniu opinii publicznej slabo wychodzi -
        ostatnio, to mu jakis minister z PiSuaru za badania nie zaplacil :)))
      • kwaczka11 zrozumienie prawa slabiutkie u Polakow 18.02.06, 15:54
        dlatego ze to chlopy i prawo bylo u nbich dla panow. tepy narodzik, latwy do
        oszukania przez swe elyty. do kibli zachod czyszcenia polskich inzynierow
        zatrudnia dlatego.
        • kropek_oxford Nie przesadzaj - przepchanie kibla to wlasnie jest 18.02.06, 16:29
          praca dla " engineers" ;) A za 50 funtow na godzine to sie nawet bardzo oplaca.
          • blanka_lock Re: Nie przesadzaj - przepchanie kibla to wlasnie 18.02.06, 16:32
            Kropek,jak to się ma do w/w postów????
            • kropek_oxford Przytarcie nosa naszej Kaczce za przesade. Juz 18.02.06, 17:02
              Kaczka pojmie (nb. sie lubimy, ale ta to ma dopiero niewyparzona buzke!)
              • henryk131 ON KOCHA BLIZNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO 18.02.06, 18:21
                • lexiqz On kocha kase blizniego swego - jak siebie samego 18.02.06, 21:51
                  j.w.
    • bebe255 Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:15
      Ziobro nie ruszy nawet palcem.
      • elfhelm Ruszy 18.02.06, 00:52
        będzie ścigał Borowczaka
    • ewa8a Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:33
      Poseł Cymański jak zwykle bezbłędny :

Moja mama też wysłała wtedy pieniądze ojcu Tadeuszowi. Kiedy się dowiedziała z
      radia, że zakupu stoczni nie będzie, powiedziała: "Ufam w mądrość Ojca
      Dyrektora, który wykorzysta datki na inny cel".

www.emigranci.net/Radio%20Maryja-Dateien/2502/merc.jpg
      • sas12 Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:38
        pieniądze dla RM i TVtrwam -to DOBROWOLNE wpłaty WOLNYCH i NIEZALEZNYCH
        obywateli. Nikomu nie ma prawa tego kwestionować.
        • ewa8a Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:48
          sas12 napisał:

> pieniądze dla RM i TVtrwam -to DOBROWOLNE wpłaty WOLNYCH i NIEZALEZNYCH
          obywateli. Nikomu nie ma prawa tego kwestionować.

A czy ktoś kwestionuje, że wpłaty były dobrowolne ? I cel bardzo szczytny.
          Wózek maybach to świetny zakup.
          • sas12 Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:55
            maybacha nikt nie widzial, merca towarzysza Pęczaka widzieli wszyscy
            • ewa8a Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 00:58
              > maybacha nikt nie widzial

Zaiste, to bardzo przykre, bo jest na co popatrzeć.

> merca towarzysza Pęczaka widzieli wszyscy

A w Ameryce biją murzynów.
              • petrokles Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:42
                Co za głębia myśli!
        • wiewiorzasta Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 01:08
          sas12 napisał:

> pieniądze dla RM i TVtrwam -to DOBROWOLNE wpłaty WOLNYCH i NIEZALEZNYCH
          > obywateli. Nikomu nie ma prawa tego kwestionować.

Wszyscy, którzy dokonują zbiórek publicznych są zobowiązani przedstawić
          rozliczenie. Możesz wkleić link do rozliczenia omawianej zbiórki przedstawionego
          przez ojca Malwersanta?
          • sas12 Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 13:46
            jedyny maybach ktory zobaczylem to tekturowa atrapa niesiona przez dwoch
            qwniarzy na przystanku woodstock. gdyby rzeczywiscie istnial to jego zdjecia
            zamiesczala by codziennie Giewu na pierwszej stronie. Konkordat nie przewiduje
            rozliczen ze zbiorek publicznych pieniedzy przez kosciol np. z dawania na tacę
            w kosciolach. Ponadto wszyscy widza na co wydaje R. pieniadze.Powtarzam
            debilnemu lewactwu - pieniadze dla RM i TV trwam to DOBROWOLNE wpłaty WOLNYCH
            obywateli i nikt nie ma prawa tego kwestionowac.
            • atropa_belladonna Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 13:54
              Maybach to była kaczka dziennikarska, to prawda. Naprawdę Rydzyk jeździ mercem
              klasy S full wypas za 440 tys. :)
              • sas12 Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 14:28
                ten merc nie jest wlasnoscia Rydzyka - bylo to wyjasniane i podawane do mediow.
                Dlaczego lewactwo nie zajmuje sie przekretami aleks. wielkiego razem z fundacja
                jolanty i jachtem cięzko chorego rywina.
                • petrokles Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 15:55
                  Jeszcze jedno - jest to darowizna wiernych z Niemiec, gdzie PAdre był kilka lat
                  na misji. NIe róbcie, parszywi lewacy, problemu z czegoś, co problemem nie jest.
                  Olexy jeździł w czasie kampanii wyborczej lexusem i miał lokal na Bagateli
                  (jedna z droższych ulic we WArszawie). I co? Gdzie wasze lewackie tropicielstwo?
                  Dodam jeszcze, że dobra te udostępnili koleżczakowie z tzw. mafii paliwowej.
                  Wesoło wam?
                  • wiewiorzasta Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:09
                    Heh :))) Nicki ci się pochrzaniły?

I co do Rydzyka ma Oleksy? Nowe wzorce dla guru? Nisko mierzycie...
                    • petrokles [...] 18.02.06, 16:17
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                      • wiewiorzasta No i bluzło sekciarstwo miłością chrześcijańską... 18.02.06, 16:19

• petrokles [...] 18.02.06, 16:20
                          • blanka_lock Re: No i bluzło sekciarstwo miłością chrześcijańs 18.02.06, 16:24
                            petrokles napisał:

> A skąd suko czerwona wiesz, że jestem chrześcijaninem? A może jestem
                            > neopogańskim nacjonalistą? ALbo buddyjskim antykomunistą?

Czerwona suka,szmata....To są Petroklesa bliżni ,ło matko!!!

• petrokles Re: No i bluzło sekciarstwo miłością chrześcijańs 18.02.06, 16:32
                              To wy, czerwona hołota...
                              • kropek_oxford Jasne, bo ty bluzgasz na BRUNATNO: tak kochasz 18.02.06, 16:35
                                tego waszego Jozia Tiso? Tak kochasz?
                                • petrokles Re: Jasne, bo ty bluzgasz na BRUNATNO: tak kochas 18.02.06, 16:40
                                  Nie odpowiem ci więcej Gabrysiu.
                                  • kropek_oxford I o to chodzi, bys sie zamknal ze swymi nazi 18.02.06, 16:54
                                    tekstami - MODERATOR BEDZIE MIAL MNIEJ ROBOTY, Alfonsie :)))
                                    • petrokles Re: I o to chodzi, bys sie zamknal ze swymi nazi 19.02.06, 00:45
                                      Nie mam na imię Alfons, Gabrysiu, czerwona zdziro zza Kanału.
                            • wiewiorzasta Blanka, nie cytuj tego sekciarza 18.02.06, 16:38
                              bo i ciebie wytnie :)))
                              • blanka_lock Re: Blanka, nie cytuj tego sekciarza 18.02.06, 16:43
                                wiewiorzasta napisała:

> bo i ciebie wytnie :)))

Ja też mam brzytwę :)))
                      • blanka_lock Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:20
                        No cóż ,niewątpliwy wpływ Ojczula ,zawsze prawego...........
                        • petrokles Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:21
                          A co ty możesz powiedzieć o Padre? Wiesz coś poza komunikatami z GazWybu?
            • wiewiorzasta Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:07
              sas12 napisał:

> jedyny maybach ktory zobaczylem to tekturowa atrapa niesiona przez dwoch
              > qwniarzy na przystanku woodstock. gdyby rzeczywiscie istnial to jego zdjecia
              > zamiesczala by codziennie Giewu na pierwszej stronie.

A czy ja coś o maybachu napisałam?

> Konkordat nie przewiduje
              > rozliczen ze zbiorek publicznych pieniedzy przez kosciol np. z dawania na tacę
              > w kosciolach.

To Rydzyk na tacę zbierał? Ot, ciekawostka.
              Nie mówiąc o tym, że konkordat dość wybiórczo Rydzyk traktuje.

> Ponadto wszyscy widza na co wydaje R. pieniadze.Powtarzam
              > debilnemu lewactwu - pieniadze dla RM i TV trwam to DOBROWOLNE wpłaty WOLNYCH
              > obywateli i nikt nie ma prawa tego kwestionowac.

A ja pytam debilnych sekciarzy Rydzyka na co ich guru wydaje pieniądze i gdzie
              się rozliczył ze zbiórki _publicznej_ jaką ogłaszał wielokrotnie na cel jasno
              określony i wcale nie związany z działaniem Kościoła.

I przypominam, że pieniądze dawane na WOŚP też są _dobrowolnymi_ wpłatami
              _wolnych_ obywateli, a jego działalność finansowa jest kwestionowana nie przez
              kogo innego, jak przez sekciarzy rydzykowych, mimo że można sobie spokopjnie
              sprawdzić, na co pieniądze zostały wydane.
              • petrokles Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:39
                wiewiorzasta napisała:
                > A ja pytam debilnych sekciarzy Rydzyka na co ich guru wydaje pieniądze i gdzie
                > się rozliczył ze zbiórki _publicznej_ jaką ogłaszał wielokrotnie na cel jasno
                > określony i wcale nie związany z działaniem Kościoła.
                >
                > I przypominam, że pieniądze dawane na WOŚP też są _dobrowolnymi_ wpłatami
                > _wolnych_ obywateli, a jego działalność finansowa jest kwestionowana nie przez
                > kogo innego, jak przez sekciarzy rydzykowych, mimo że można sobie spokopjnie
                > sprawdzić, na co pieniądze zostały wydane.
                >

Rozumiem z tej wypowiedzi, że WOŚP jest związkiem religijnym, czyli sektą,
                zarejestrowaneym we właściwym sądzie. wiewiórzasta jest najwyraźniej głupia i ta
                głupota ją zaślepia. Ale cóż, chjwd...
                • wiewiorzasta Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 16:50
                  petrokles napisał:

> Rozumiem z tej wypowiedzi, że WOŚP jest związkiem religijnym, czyli sektą,
                  > zarejestrowaneym we właściwym sądzie.

Naucz się czytać ze zrozumieniem, albo zamilcz bo się ośmieszasz tylko.

> wiewiórzasta jest najwyraźniej głupia i t
                  > a
                  > głupota ją zaślepia. Ale cóż, chjwd...

A ciebie co zaślepia, że bluzgasz rydzykową miłością na prawo i lewo, zamiast
                  odpowiedzieć na proste pytanie? Mądrość nabyta przez osmozę od guru, czy po
                  prostu buractwo i prymitywizm?

A może po prostu niewygodne pytanie postawiłam i się zleciało tatałajstwo z
                  toruńskiej szkółki za zdefraudowane pieniądze przez ojca Malwersanta?
                  • petrokles Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 19.02.06, 00:47
                    Po tej wypowiedzi utwierdziłem się w przekonaniu, że jesteś głupia. A ty o
                    manipulacji rozmowa masz pojęcia mniej niz najniższe, a wydaje ci się, ze ho-ho!
                    Biedne, głupie, czerwonogłowe stworzenie...
                    • wiewiorzasta Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 19.02.06, 01:09
                      Tak, tak... Podbijaj wątek swoimi chrześcijańskimi postami bez treści...

Może więcej ludzi się zainteresuje ojcem Malwersantem :)))))
                      • petrokles [...] 19.02.06, 01:16
        • idiotyzmy-kacze Którzy zostali oszukani 18.02.06, 14:06
          Pieniądze były zbierane na Stocznię Gdańską i zostały zdefraudowane.
          • petrokles Re: Którzy zostali oszukani 18.02.06, 16:00
            Wpłaciłoś? Zapewne nie, więc odpimpaj sie od nie swojej sprawy. Czy ktoś, kto
            wpłacił zgłosił pretensje? ty czepiasz się dla samego czepiania. Jeśli darczyńcy
            nie zgłaszają pretensji, sprawy nie ma i nic lewiźnie nie przyjdzie z
            bezproduktywnego ujadania.
            • kropek_oxford Ja wplacilem przelewem poprzez LLoyds TSB ze 18.02.06, 17:00
              wskazaniem na stocznie i juz wyslalem powiadomienie do Prokuratury Rejonowej w
              Toruniu - zarzucam Rydzykowi ZAWLASZCZENIE przekazanej na jego rece sumy. Co
              wiecej: pisze wlasnie ogloszonka do prasy polonijnej w UK z prosba o zglaszanie
              sie do owej prokuratury wszystkich, ktorzy forse Rydzykowi wlasnie na stocznie
              przekazali i moga to wyciagiem bankowym potwierdzic.
              Rydzyk polonii nie powinien tykac - tu sie wszelkich transakcji dokonuje via
              banki, nie zas via przekazy pocztowe czy nieewidencjonowane dary gotowkowe;)
              • blanka_lock Re: Ja wplacilem przelewem poprzez LLoyds TSB ze 18.02.06, 17:04
                O. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych:
                - Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. że mercedesem klasy S. A
                niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głupoty takie gadają... mogę na
                krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?
            • okarol59 Ja wpłaciłem, jestem darczyńcą 18.02.06, 17:33
              Chciałbym zatem znać ciąg dalszy.
      • jaceq Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 01:18

ewa8a napisała:

> Poseł Cymański jak zwykle bezbłędny :
        >
        > Moja mama też wysłała wtedy pieniądze ojcu Tadeuszowi. Kiedy się dowiedziała z
        > radia, że zakupu stoczni nie będzie, powiedziała: "Ufam w mądrość Ojca
        > Dyrektora, który wykorzysta datki na inny cel".
        >
        >
        > www.emigranci.net/Radio%20Maryja-Dateien/2502/merc.jpg

No, to i wiadomo, skąd ten poseł Cymański wziął się taki na tym bożym świecie.
        Ludziom z takim kompletem genów zdarza się częściej, niż innym zostać
        męczennikami za wiarę. W ten właśnie sposób pula genów ludzkości jednak się
        oczyszcza, ponieważ u osobników męczenniczych można dostrzec dziwne zamiłowanie
        do życia w dziewictwie.

____
        • ewa8a Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 01:26
          Swoje geny poseł Cymański przekaże jednak ludzkości. Zdaje się, że jest ojcem
          sporej gromadki.
          • jaceq Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 01:35

No, to też dobrze. Jakby wszyscy byli mądrzy, to nie byłoby kogo kroić.
            ____
            • adam81w Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 02:15
              To była kwesta na szczytny cel, a że go nie osiągnięto... cóż? Moja mama też
              wysłała wtedy pieniądze ojcu Tadeuszowi. Kiedy się dowiedziała z radia, że
              zakupu stoczni nie będzie, powiedziała: "Ufam w mądrość Ojca Dyrektora, który
              wykorzysta datki na inny cel".

Po 1998 r. toruńskie imperium ojca Rydzyka zaczyna się gwałtownie rozrastać.
              Obok Radia Maryja pojawiły się: "Nasz Dziennik", Wyższa Szkoła Kultury
              Społecznej i Medialnej oraz Telewizja Trwam.

i Ojciec Rydzyk w swej madrosci uzyl tej kasy na zakup nowego maybacha .
              • petrokles [...] 18.02.06, 16:03
    • pan.nikt DAŁEŚ?? 18.02.06, 14:37

• pan.nikt Re: DAŁEŚ?? 18.02.06, 14:37
        nIE DAŁEŚ, WIĘC NIE PLUJ.
        • 9119511tu Zioberek wykończy kogo trzeba ! 18.02.06, 14:40
          Sprawiedliwość musi być. Borowczak do ciupy za świętokradztwo !!!
          • trouble_maker Raczej zdyscyplinowane szwadrony... 18.02.06, 17:04
            ...moherowych beretów ;-)
        • kwaczka11 [...] 18.02.06, 15:54
      • indris Dałem (50 zł)... 18.02.06, 16:06
        ...ale gdybym nie dał, to też miałbym prawo się interesować tym, co dzieje sie
        w moim kraju z publicznymi zbiórkami. O. Rydzyk chyba nie dawał nic na
        Orkiestrę Owsiaka, a krytykował jej działalność a nawet wzywał do bojkotu.
    • slavik222 [...] 18.02.06, 15:48
      • kwaczka11 [...] 18.02.06, 16:06
    • maaax Czy zdajesz sobie sprawe lexiqz, że łamiesz 18.02.06, 16:07
      prawo??? Zdajesz sobie sprawe z konsekwencji prawnych wynikajacych z
      zmaieszczenia przez ciebie watku o takim tytule?
      odpowiedzialnosc (a wlasciwie - jej brak) admina - to innna sprawa.
      • www.nasznocnik.pl Nie nudź tylko biegnij od razu do prokuratora ;-D 18.02.06, 16:20
        .
        • maaax Re: Nie nudź tylko biegnij od razu do prokuratora 18.02.06, 16:21
          ty się smiej, - lexiqz, nie będzie.
          • 9119511tu Ziobro weźmie Rydzyka za ...... i mu .......... ?! 18.02.06, 16:24
            O qrwa
          • great.one czlowieku,nie pisz glupot.Rozliczymy twojego 18.02.06, 16:24
            wielebnego.Co ci grozi,jak pomylisz sie w PIT o piec zlotych? A jak go wogole
            nie zlozysz?? A gdzie sa PIT-y R.M. i Trwam? A podatek? A bilans?
            • maaax Ty, to sobie 18.02.06, 16:34
              mozesz co najwyzej rozliczac miedziaki wyzebrane przy ul. Czerskiej
              • kwaczka11 Re: Ty, to sobie 18.02.06, 16:41
                moze RYDZYKOWI zostawisz sprawe sadzenia? po co ZLODZIEJA bronisz?
                • gauche Przeciez on nie broni żadnego lewaka.. 18.02.06, 19:05
                  !
                  lewak= złodziej
          • kropek_oxford To przeciez CYTAT, histeryku - tytul cudzego 18.02.06, 16:33
            artykulu.
            Nb. A czy ja moge wyslac prokuraturowi bankowe potwierdzenie przelewu na 100
            funtow na Radyjo, ze wskazaniem, ze przeznaczylem ten szmal WYLACZNIE na
            stocznie? I z doniesieniem, ze o.Rydzyk mi sie z tego do dzis nie rozliczyl?
            Tak sie znasz na prawie, a wiec moze byc cos tutaj doradzil?
            • maaax kłamiesz 18.02.06, 16:35
              tytuł byl inny
              • kropek_oxford "Father Rydzyk robbed Poles?".Nie zarzucaj ludziom 18.02.06, 16:49
                klamstwa poki dokladnie nie sprawdzisz. Prasa, moj drogi paranoiku, nie konczy
                sie na Gazecie Wyborczej i Naszym Dzienniku.
                Inna rzecz, ze masz tu w pewnym stopniu racje - autor watku podal zla
                kwalifikacja prawna czynu: sam zamierzam doniesc jedynie na PRZYWLASZCZENIE
                moich 100 funciakow przez Radyjo i ojca Rydzyka. Nie wiesz przypadkiem, ktory
                to paragraf? :))))
                • maaax W sprawie , kluczowy bedzie ów znak 18.02.06, 16:51
                  zapytania, chłopcze. A własciwiew0 jego brak w watku tego lexiqza, ktory
                  mysli,ze w necie mozna anonimowo naruszac prawo, biedak.
                  • trouble_maker Run, maaax, run ! ;-D 18.02.06, 17:02
                    .
                    • kropek_oxford Go, go ,go!!! ;) n/t 18.02.06, 17:03

• maaax spoko, spoko- zdążę dzis za 18.02.06, 17:18
                        późno,
                        I bynajmniej -nie żartuje.
                        • przecinek_cambridge A moim zdaniem jesteś raczej... 18.02.06, 17:27
                          ...pieniacz werbalny (inaczej: pieniacz-gawędziarz) ;-D
                          • maaax Naiwny jestes , chłoptasiu, jeśli 18.02.06, 19:07
                            tak uważasz.
                            • przecinek_cambridge O, czyżby sam Pan... 18.02.06, 20:09
                              ...Minister zaszczycił nasze skromne forum ?... ;->
                  • kwaczka11 Re: W sprawie , kluczowy bedzie ów znak 18.02.06, 17:18
                    Ty to szmata RYDZYK? jak nie, to nie gardluj sie.
            • trouble_maker Możesz, ale wcale nie musisz 18.02.06, 16:50
              Ojciec Podgrzybek NIE ogłosił formalnie publicznej zbiórki pieniędzy (do czego
              był prawnie zobowiązany) ani NIE rozliczył się po jej zakończeniu (do czego był
              zobowiązany jeszcze bardziej); kwestia ew. indywidualnych roszczeń nie ma tu
              nic do rzeczy...
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Uważaj bo ci się forum konserwatywne 18.02.06, 16:33
        przeładuje od zaciekłych dyskusji tradycjonalistów.
    • zhureck Którym Polakom, kruszyno? Pokaż mi takiego 18.02.06, 16:33
      z załączonym doń wyrokiem sądowym, a dopiero potem oskarżaj, kłamco.
      • trouble_maker Re: z załączonym wyrokiem sądowym 18.02.06, 16:46
        Jak Kaczyński Wachowskiego ?... ;-D
      • kropek_oxford Mnie. Mam potwierdzenie z TSB LLoyds przelewu 18.02.06, 16:53
        pewnej sumy na konto Radyja ZE WSKAZANIEM "na stocznie". I do dzisiaj Rydzyk mi
        sie z tego nie rozliczyl:))))
        Podejrzewam, ze po kilku ogloszenia w prasie polonijnej w US, UK czy Australii
        moga byc tysiace ludzi z podobnymi kwitami.
        • zhureck Pokaż mi jakiś prawomocny wyrok albo zmilcz. 18.02.06, 16:56
          BTW, znowu mnie podkablowałaś adminom!
          • kropek_oxford Modl sie, by Prokuratura Rejonowa w Toruniu do 18.02.06, 17:06
            polskiego sadu te sprawe (tudziez podobne - prosze innych wyrolowanych w
            podobnej sytuacji o zglaszenie sie do w.w. prokuratury)doprowadzila, bo inaczej
            w Strasburgu Rydzyk Polakow bedzie jeszcze drozej kosztowal:)

PS: Tu chodzi nie o "podpieprzenie do moderacji", ale o twa sprawe karna za
            klamliwe pomowienia w necie pewnej damy:)
            • zhureck Gabciu, wytłumacz nam wszystkim, skąd 18.02.06, 17:19
              u cie nagle wziął się rzeczony kwit. Bo z tego co wiem to wyskoczyłaś z nim
              dopiero wczoraj :)))

kropek_oxford napisał:

> polskiego sadu te sprawe (tudziez podobne - prosze innych wyrolowanych w
              > podobnej sytuacji o zglaszenie sie do w.w. prokuratury)doprowadzila, bo
              inaczej
              >
              > w Strasburgu Rydzyk Polakow bedzie jeszcze drozej kosztowal:)
              >
              > PS: Tu chodzi nie o "podpieprzenie do moderacji", ale o twa sprawe karna za
              > klamliwe pomowienia w necie pewnej damy:)

Nie pieprz głupot - miałem przez twoje kablowanie już z 5 banów nie licząc
              wyrżniętych, zupełnie neutralnych postów. Nikt inny nie chwali się tutaj
              klikaniem na kosze i mejlowaniem do adminów, więc to na 99% ty.
              • kropek_oxford Po raz pierwszy wspomnialem o tym z rok temu. 18.02.06, 17:30
                Poza mna z internautow podobne potwierdzenie ma chyba poranna kawa z USA - byl
                taki watek, w ktorym o tym wlasnie mowiono. Zglosilo sie tez wowczas pare
                innych osob - glownie z polonii, bo jest dokumentacja bankowa o wskazaniu celu,
                wyslaniu datku "na stocznie", a nie np. na maybacha:)))Wczoraj ta sprawa ZNOW
                wyplynela, a wiec ZNOW o niej wspomnialem.

PS: Ja tylko donioslem do prokuratury o przestepstwie w cyberprzestrzeni (twe
                oszczerstwa pod adresem pewnej damy)via Konsulat RP w Londynie; ze wskazaniem
                nazwisk paru czcigodnych swiadkow.
                A tak miedzy nami - gdybys netykiety nie lamal, to nikt by ci postow nie
                kasowal:)
                • zhureck porannakawa, to taki sam łgarz jak ty, Gabciu. 18.02.06, 18:16
                  Dużo pitolenia, mało dowodów i jeszcze te brednie o maybachu :)

> PS: Ja tylko donioslem do prokuratury o przestepstwie w cyberprzestrzeni (twe
                  > oszczerstwa pod adresem pewnej damy)via Konsulat RP w Londynie; ze wskazaniem
                  > nazwisk paru czcigodnych swiadkow.

Jeszcze nie wytrzeźwiałaś? Zważ też na to, że znowu mylisz się w zeznaniach :)

> A tak miedzy nami - gdybys netykiety nie lamal, to nikt by ci postow nie
                  > kasowal:)

Mowa o neutralnych postach i banowaniu na pół dnia. Jestem pewien, że maczałaś
                  w tym łapska!

• mlot.na.lewactwo Gabi, idź poszukaj jakiegos dobrego psychiatryka 18.02.06, 17:02
          Nisiołowski poleca Tworki :))))
          • kropek_oxford Fakt: powinienem poszukac ZANIM grosz Rydzykowi 18.02.06, 17:07
            wyslalem - tylko kretyn moze sie dac tak naciagnac byle klesze:)))
            • atropa_belladonna Wysłałeś Rydzykowi kasę? 18.02.06, 17:12
              No no, tego się po Tobie nie spodziewałam :)))))
              • kropek_oxford NA STOCZNIE. Bo wzyscy wysylali..;) 18.02.06, 17:14

• atropa_belladonna Re: NA STOCZNIE. Bo wzyscy wysylali..;) 18.02.06, 17:18
                  hehehe :)))) Teraz to możesz Rydzolowi najwyżej kołpaki odkręcić od tej
                  "stoczni", którą kupił za Twoją kasę :)))
                  www.emigranci.net/Radio%20Maryja-Dateien/2502/merc.jpg
                  • kropek_oxford Coz, taki "kolpak" to z 10X tyle, ile wyslalem: do 18.02.06, 17:23
                    maybacha tu pewno kosztuja z 1000 funtow za sztuke, skoro komplet AMG to
                    minimum 1000 funciakow, i to juz kol uzywanych.
                    Nb. to nie sa kolpaki - to sa CALE ALUMINIOWE KOLA, nb. bardzo podobne
                    optycznie do standardu AMG. Taka klasa wozu;)
                    • atropa_belladonna Re: Coz, taki "kolpak" to z 10X tyle, ile wyslale 18.02.06, 17:29
                      Nie jestem zakonnicą, ubóstwa nie ślubowałam, więc bryki tej klasy widziałam
                      tylko na obrazkach ;) Dzięki za uswiadomienie
                      • kropek_oxford Ja tez z maybachami nie za pan brat. Pewno takie 18.02.06, 17:34
                        kolko do tej bryki kosztuje jeszcze drozej - sam jestem na poziomie AMG i to
                        najchetniej z drugiej reki (te kola aluminiowe maja te wade, ze sie je uszkadza
                        przy parkowaniu etc - dlatego, by jakos wygladaly, co jakis czas trzeba je
                        wymieniac).
                • blanka_lock Re: NA STOCZNIE. Bo wzyscy wysylali..;) 18.02.06, 17:20
                  Ja Cię rozumiem.
            • www.nasznocnik.pl Swoją drogą - dziwne, że Urban nie oglosił jeszcze 18.02.06, 18:03
              ...że szuka (za odpowiednim wynagrodzeniem, rzecz jasna) kogoś, kto ma i kwit,
              i pretensje ;-)
    • mlot.na.lewactwo [...] 18.02.06, 17:00
      • kropek_oxford To koszerni Rydzykowi szmal z Zachodu na stocznie 18.02.06, 17:08
        przelewami wysylali? Nie bredz:)))
        • blanka_lock Re: To koszerni Rydzykowi szmal z Zachodu na stoc 18.02.06, 17:11
          Kropek wyluzuj! Sprawę się rozbębni i kasa "stoczniowa" musi być
          rozliczona!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
          Kto zaczął, już zrobił połowę.
          Dimidium facti, qui coepit, habet- Horacy
          • kropek_oxford Wlasnie to robie - rozsylam ogloszonka do prasy 18.02.06, 17:16
            polonijnej i regionalnej, by zaczeli sie zglaszac naiwni, co jak i ja pare
            groszy z wyraznym wskazaniem "na stocznie" przelewem bankowym Rydzykowi
            powierzyli;)
            • stan.borys Wassermann, Wildstein i Dorn ukradli ?!!! 18.02.06, 17:17
              Dlaczego uważacie, że koszerni ukradli ten szmalec ?
              • kropek_oxford To MLOT tak uwaza, nie ja - wypraszam to sobie:) 18.02.06, 17:31

• incognitto pani senatorka zbadała 18.02.06, 17:21

- "To wielka afera, zbadałam ją dokładnie - mówi była senator z Trójmiasta Ewa Serocka (SLD)"

no patrzcie ludzie, taki talent sie marnuje, trzeba było ja skierowac do rozliczenia afery FOZZ a nie sądom czas zabierać.
              • stan.borys PiS da nam wszystkim - i będzie nieźle. 18.02.06, 17:23
                Hahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!1
            • indris Chyba się spóźniłeś 18.02.06, 18:21
              Rydzyk ogłaszał (sam słyszałem),że pieniądze zwróci.I podawał termin, nie
              pamiętam jaki, choc dosyć krótki, ale na pewno juz minął.
    • hrabia.m.c Re: Jak Ojciec Dyrektor ukradl Polakom pieniadze 18.02.06, 21:53
      na miare XXI wieku ZŁODZIEJ!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka