Dodaj do ulubionych

Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fest...

• alex0007 Moim zdaniem 21.02.06, 10:38
      takie koszulki to dziecinny sposób wyrażania swoich poglądów, ale niech
      dzieciaki sobie mają radochę i poczucie wyższości nad resztą społeczeństwa, co
      mi do tego? Mi to nie przeszkadza, bo nie mam takich problemów i kompleksów oraz
      poczucia misji do edukacji społeczeństwa, walki z nietolerancją, kołtuństwem czy
      jak chciał, tak zwał.

Większym problemem jest niestety już kompletnie gó..arska reakcja wszelkich
      władz na dziecinne i jak na razie mało szkodliwe prowokacje, bo to tylko woda na
      młyn na coraz ostrzejsze reakcje i ich eskalację. Owszem, możemy się obrażać,
      zniesmaczać, możemy wyśmiewać swoje polityczne i religijne poglądy, ale czy
      akurat na tym polega budowanie tolerancji? Osobiście wątpię.
      • sajjitarius Re: Moim zdaniem 21.02.06, 10:56
        alex0007 napisał:

> takie koszulki to dziecinny sposób wyrażania swoich poglądów, ale niech
        > dzieciaki sobie mają radochę i poczucie wyższości nad resztą społeczeństwa, co
        > mi do tego? Mi to nie przeszkadza, bo nie mam takich problemów i kompleksów
        ora
        > z
        > poczucia misji do edukacji społeczeństwa, walki z nietolerancją, kołtuństwem
        cz
        > y
        > jak chciał, tak zwał.
        >
        > Większym problemem jest niestety już kompletnie gó..arska reakcja wszelkich
        > władz na dziecinne i jak na razie mało szkodliwe prowokacje, bo to tylko woda
        n
        > a
        > młyn na coraz ostrzejsze reakcje i ich eskalację. Owszem, możemy się obrażać,
        > zniesmaczać, możemy wyśmiewać swoje polityczne i religijne poglądy, ale czy
        > akurat na tym polega budowanie tolerancji? Osobiście wątpię.

Byc moze te koszulki to dziecinny sposob wyrazanie swoich pogladow. To Twoje
        subiektywne zdanie, ktos moze miec inne zdanie. Ale najwazniejsze to jest to,
        ze konstytucyjnie gwarantowana swoboda wypowiedzi nie jest obwarowana wymogiem
        by wypowiedzi byly powazne, spojne, logiczne, prawdziwe czy tez by wpierw mialy
        uzyskac certyfikat tejze powagi, logicznosci, spojnosci, prawdziwosci i
        dojrzalosci od wladzy, sadu, proboszcza, partii, Ojca Borowika czy tez dowolnie
        pojmowanej wiekszosci narodu...bo tak pojmowana wolnosc wypowiedzi mialaby sie
        do prawdziwej wolnosci wypowiedzi jak demokracja miala sie do demokracji
        ludowej...
    • alienor Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 10:39
      Bardzo proszę kogoś z forumowiczów, kto zgadza się z decyzją rektora i jej
      uzasadnieniem, o wyjaśnienie mi, na czym polega "naruszenie uczuć i poglądów
      wielu osób" przez te koszulki? Sformułowanie to jest, powiedziałabym, w
      najwyższym stopniu metajęzykowe i nie niesie żadnej konkretnej informacji:
      jakich uczuć i poglądów, jakich osób i na czym polega naruszenie. W moim
      pytaniu nie ma żadnej złośliwości, po prostu nie rozumiem, dlaczego ktoś może
      się poczuć urażony taką akcją?
    • gateway2012 Dobry post - wspanialy 'swiecka' UMCS 21.02.06, 10:41
      Jak dla mnie taka wlasnie decyzja jest kompromitacja wladz studenckich.
      Koszulki wcale nie sa zle, daleko im do innych 'obrazoburczych' czynow
      artystycznych. Moze niektore sa lekko kontrowersyjne, ale bez przesady...

peace
      • jurcio Szczuka 21.02.06, 10:43
        Szcuka zawsze ma okres, nie zauważyliście?
        • veglie Re: Szczuka 21.02.06, 10:53
          jurcio napisał:

> Szcuka zawsze ma okres, nie zauważyliście?
          Zauważyłem beret na Twojej głowie!:)
          • smierc666 Re: Szczuka 21.02.06, 10:56
            veglie napisał:

> jurcio napisał:
            >
            > > Szcuka zawsze ma okres, nie zauważyliście?
            > Zauważyłem beret na Twojej głowie!:)

jurcio zawsze ma beret!
            • sclavus Re: Szczuka 21.02.06, 11:46
              smierc666 napisał:

> veglie napisał:
              >
              > > jurcio napisał:
              > >
              > > > Szcuka zawsze ma okres, nie zauważyliście?
              > > Zauważyłem beret na Twojej głowie!:)
              >
              > jurcio zawsze ma beret!

ma nawet dwa: na niedzielę i na codzień....
              Aaaa... obstalował sobie trzeci - na wizytę... u łojca...
          • sebai Re: Szczuka 21.02.06, 11:03
            veglie napisał:
            > jurcio napisał:
            > > Szcuka zawsze ma okres, nie zauważyliście?
            > Zauważyłem beret na Twojej głowie!:)

A ja widziałem szczuke w berecie - z antenką ... pewnie sie maskuje , albo to
            jakiś kon trojański wsród feministek, donosi potem ojcu dyrektorowi ...

a tak na marginesie, to ona glupia jest i tyle, wyżywa się na prostaczkach w
            swoim jedynym programie o w miare duzej oglądalności "Najsłabsze ogniwo".

gdzie oczywiście najsłabszym ogniwem jest prowadząca ...
            • mathias_sammer Re: Szczuka 21.02.06, 11:04
              Hehehehe, niejednemu grafomanowi dala Szczuka popalic:))))

Brawo dla Kazi!

M.S.
              • sebai Re: Szczuka 21.02.06, 11:07
                ciekawe komu:

jedynym, ktorym "daje popalic" są uczestnicy "najsłabsze ogniwo"... gdzie
                ofiarom nie wolno się odzywać ...

he he he

tylko tam szczuka jest dobra, i sobie pofolgoli.

Oczywiscie to jest jedyny program szczuki o w miare ok ogladalnosci, ale
                niestetyy najslabszym ogniwem jest tu prowadzaca ... dlatego jeszcze nic tam
                nie wygrala !!!

Sebai

mathias_sammer napisał:

> Hehehehe, niejednemu grafomanowi dala Szczuka popalic:))))
                >
                > Brawo dla Kazi!
                >
          • ir3 Re: Szczuka 21.02.06, 11:06
            A ja widzę beret, głowy nie widać.
          • jurcio Re: Szczuka 21.02.06, 12:01
            Brawo, z antenką
        • mg2005 Szczuka: "Mam okres permanentny!" ))) 21.02.06, 12:59
          - "i jestem z tego dumna!"

jurcio napisał:

> Szcuka zawsze ma okres, nie zauważyliście?
    • hanyska2 Popieram - madrze powiedziane! 21.02.06, 10:44
      Choc nie jestem ateistka i uwazam, ze zbrodnie popelnione w imie
      chrzescijanskiego Boga byly i sa sprzeniewierzeniem sie Jego przeslaniu, to
      niemniej jednak uwazam, ze religia, ktorej kruchosci musi strzec prawo lub
      (auto)cenzura, ktora nie potrafi sie wybronic, nie jest warta wyznawania.
      Religia jest zespolem wierzen i jako taka powinna podlegac krytycznej ocenie
      oraz niekonczacej sie egzegezie - tylko w ten sposob mozna zapobiec jej
      naudzywaniu w innych (np. politycznych) celach. Istnieja takze religie szalenie
      niebezpieczne dla swiata, bo dazace do supremacji i narzucenia swych przekonan
      innym. Jak odroznic sacrum od niebezbiecznej mistyfikacji? Czy satanizm nie
      jest religia? A kosciol scientologiczny nie nie jest? Religia w przeciwienstwie
      do faktow historycznych lub przynaleznosci rasowej czy seksualnej nie moze byc
      zweryfikowana naukowo, nie jest "namacalna" i obiektywna, a zatem tym wieksze
      zagrozenie, gdy rosci sobie prawo do absolutyzmu i probuje narzucic swoj punkt
      widzenia innym. Oddajmy cesarzowi co cesarskie a Bogu co boskie. Wiara winna
      byc wyrazem wolnosci czlowieka, wolnosci slowa i ekspresji, a nie dyktatem
      silniejszego - przypuszczam, ze chrzescijanski Bog by sie z tym zgodzil.
      ----------------------------------------------------------------------
      • hanyska2 Do Ateisty.blog.pl -Popieram - madrze powiedziane! 21.02.06, 10:47
        Choc nie jestem ateistka i uwazam, ze zbrodnie popelnione w imie
        chrzescijanskiego Boga byly i sa sprzeniewierzeniem sie Jego przeslaniu, to
        niemniej jednak uwazam, ze religia, ktorej kruchosci musi strzec prawo lub
        (auto)cenzura, ktora nie potrafi sie wybronic, nie jest warta wyznawania.
        Religia jest zespolem wierzen i jako taka powinna podlegac krytycznej ocenie
        oraz niekonczacej sie egzegezie - tylko w ten sposob mozna zapobiec jej
        naudzywaniu w innych (np. politycznych) celach. Istnieja takze religie szalenie
        niebezpieczne dla swiata, bo dazace do supremacji i narzucenia swych przekonan
        innym. Jak odroznic sacrum od niebezbiecznej mistyfikacji? Czy satanizm nie
        jest religia? A kosciol scientologiczny nie nie jest? Religia w przeciwienstwie
        do faktow historycznych lub przynaleznosci rasowej czy seksualnej nie moze byc
        zweryfikowana naukowo, nie jest "namacalna" i obiektywna, a zatem tym wieksze
        zagrozenie, gdy rosci sobie prawo do absolutyzmu i probuje narzucic swoj punkt
        widzenia innym. Oddajmy cesarzowi co cesarskie a Bogu co boskie. Wiara winna
        byc wyrazem wolnosci czlowieka, wolnosci slowa i ekspresji, a nie dyktatem
        silniejszego - przypuszczam, ze chrzescijanski Bog by sie z tym zgodzil.
        --------------------------------
    • sajjitarius Paranoja 21.02.06, 10:48
      Paranoja polskiej rzeczywistoci polega na tym, ze "uczucia religijne" i jak
      widac w ogole czyjes "uczucia" moga stanowic jakas norme prawna, ich obrazenie
      w publicznej wypowiedzi moze byc powaznym powodem do pozwu sadowego, czy tez do
      wlaczenia sie prokuratury. To jest absurd. Prawo bowiem musi byc precyzyjne i
      kierowac sie kryteriami obiektywnymi a nie subiektywnymi. Kazdy moze przeciez
      twierdzic, ze to czy tamto rani jego uczucia, przy czym poniewaz uczucia sa
      bardzo subiektywne to cos co je rani jest przez kazdego definiowane inaczej.
      Pomijajc to, ze to czy moje uczucia rzeczywiscie zostaly zranione czy nie jest
      i nieudowadnialne, jak i niemozliwe do obalenia. Dlatego tez urazone uczucia
      nie moga byc pretekstem lub powodem do ograniczania wolnosci wypowiedzi, a juz
      na pewno nie moga byc powodem do wszczynania postepowan sadowych, karnych
      tudziez pozwow. Tak dlugo jak to sie nie zmieni, to znaczy tak dlugo jak czyjes
      urazone uczucia religijne czy tez estetyczne beda traktowane powaznie jako
      wystarczajacy powod by innym zabraniac korzystania z ich prawa do swobody
      wypowiedzi, tudziez by sadzic sie w sadach, tak dlugo Polska bedzie po prostu
      zasciankiem...
      • smierc666 Re: Paranoja 21.02.06, 10:55
        Doczekamy sie takich czasow, ze powiedzenie "Boga nie ma" bedzie obraza uczuc i
        sad bedzie musial wyrokowac JEST czy NIE. A napewno znajda sie sedziowie (od
        Ziobro) którzy wydadza wyrok: JEST i obraza byla.
        • waldam Re: Paranoja - zgadza się doczekamy 21.02.06, 11:24
          się czasów w których zainteresowany nie będzie się obrażał za hasło
          na weselu "tylko ja nie spałem z twoją żoną" itd.
          Wolność słowa - rozum uwięziony

• sajjitarius Re: Paranoja - zgadza się doczekamy 21.02.06, 11:40
            waldam napisał:

> się czasów w których zainteresowany nie będzie się obrażał za hasło
            > na weselu "tylko ja nie spałem z twoją żoną" itd.
            > Wolność słowa - rozum uwięziony
            >
            Nie bardzo wiem o co Cu chodzi, i jak Twoja wypowiedz ma sie do mojej...
            • waldam Re: Paranoja - zgadza się doczekamy 21.02.06, 11:58
              Doczekamy sie takich czasow, ze powiedzenie "nie żaluję że, twoi rodzice umarli " bedzie obraza uczuc i
              sad bedzie musial wyrokowac JEST czy NIE. A napewno znajda sie sedziowie (od
              Ziobro) którzy wydadza wyrok: JEST i obraza byla.
              "Ja mam palec w d... i Ty masz palec w d.. " niby to samo a jednak co innego.
              • cetriolo Re: Paranoja - zgadza się doczekamy 21.02.06, 13:03
                "nie żaluję że twoi rodzice umarli" jest mieszaniem sie do cudzego zycia.
                "nie żaluję że moi rodzice umarli" mozesz sobie umieszczac na koszulce.
                • waldam Re: Paranoja - zgadza się doczekamy 21.02.06, 13:55
                  najlepiej na pogrzebie
    • gp3 Katole obrażają moje uczucia... 21.02.06, 10:54
      ...jeszcze raz ten czarnuch będzie walił w dzwony o 6-tej rano to pójde tam i
      powiem mu w kościele co myśle o całej tej zasranej religii...
    • premier_pacynka Widzisz Muniek jaka masz teraz wolnosc w kraju?? 21.02.06, 10:57
      ?
      • sebai Re: Widzisz Muniek jaka masz teraz wolnosc w kraj 21.02.06, 11:04
        Bo Muniek nie jest zydem,

gdyby napisał "jestem polskim chamem i pieniaczem", byłoby w tym więcej
        prawdy...
    • seawolfie Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 10:59
      Proponuję koszulki- "zabiłem człowieka", "jestem pedofilem", "Ch.. wam w
      d...", "niech żyje Al Zarkawi", "Bzykam owieczkę", "Papież zdechł- hurra!". W
      imie wolności.
    • xxx82xxx Powinne być koszulki z innymi napisami 21.02.06, 11:04
      jak "nie znoszę marszów pedziów" - czy pan Hołda i cała ta fundacja helsińska
      też by broniła "wolności" - jakoś mam dziwne przeczucie, że wtedy podnieśli by
      alarm, że jest nawoływanie do "homofobii", zagrożenie dla demokracji i
      tolerancji i temu podobne bzdety by wygłaszali.
    • obalmykaczyzm I co na to studenci UMCS? Nie beda demonstrowac? 21.02.06, 11:07
      Jesli nie zdobeda sie na jakakolwiek forme protestu przeciwko tak chamskiemu i
      bezprawnemu ograniczaniu wolnosci slowa, to znaczy, ze nie nadaja sie na
      inteligencje, ze dyolimy o ktore walcza nic nie znacza, ze im sie nie naleza.
      Okaze sie tez, ze sa banda smierdzacych tchorzy, na ktore mozna warknac i
      powiedziec: ja wam powiem jak i w co macie sie bawic.
      • ir3 Re: I co na to studenci UMCS? Nie beda demonstrow 21.02.06, 11:08
        Proponuję marsz poparcia dla Ojca Dy-Rektora UMCS
    • gorby demokracja w szponach KK jak kiedys w Kremla 21.02.06, 11:09
      Dlaczego biskupi milcza kiedy w Polsce sieje sie otwarcie nienawisc do Polakow
      niekatolikow i psychopatyczny antysemityzm nawet w tzw. katolickiej ptasie ?
    • cycory Staszczyk 21.02.06, 11:12
      w zasadzie nie musiał zakładać tej koszulki.
      • smierc666 Re: Staszczyk 21.02.06, 11:15
        cycory napisał:

> w zasadzie nie musiał zakładać tej koszulki.

Ciekawe jakiej Ty koszulki nie musisz zakladac?:))

ps. bez urazy
        • sebai Re: Staszczyk do "smierc 666" i "cycory" 21.02.06, 11:19
          Panowie,

Ale na koszulkach nie chodzi o pradziwe napisy, ale o nieprawdziwe !!!

Staszczyk nie jest żydem, ale zakłada koszulkę z napisem "Jestem..."
          inny, biały tłuścioch zakłada "jestem murzynką" ... itp itd...

Fajna zabawa... szkoda ze nie znalem wczesniej.

Bedac w przedszkolu bylem przebrany za Janosika (mama sama szyla strój), ale
          był tak mało dosłowny, że wszystkim musiałem tłumaczyć , za kogo jestem
          przebrany.... Gdyby mama znala te metody we wczesnych latach '80 i jebnęła mi
          haftem "Jestem Janosikiem", to mialbym problem z głowy !!!

:)

Sebai

• smierc666 Re: Staszczyk do "smierc 666" i "cycory" 21.02.06, 11:23
            sebai napisał:

> Panowie,
            >
            > Ale na koszulkach nie chodzi o pradziwe napisy, ale o nieprawdziwe !!!
            >
            > Staszczyk nie jest żydem, ale zakłada koszulkę z napisem "Jestem..."
            > inny, biały tłuścioch zakłada "jestem murzynką" ... itp itd...
            >
            > Fajna zabawa... szkoda ze nie znalem wczesniej.
            >
            > Bedac w przedszkolu bylem przebrany za Janosika (mama sama szyla strój), ale
            > był tak mało dosłowny, że wszystkim musiałem tłumaczyć , za kogo jestem
            > przebrany.... Gdyby mama znala te metody we wczesnych latach '80 i jebnęła mi
            > haftem "Jestem Janosikiem", to mialbym problem z głowy !!!

Sebai naprawde nie mam nic przeciw koszulkom z napisami.
            nosilem bluzy z napisami anglojezycznymi ktorych nie rozumialem i mialem to w nosie.

ps.
            jachce taka koszulke:
            Jestem panna z dzieckiem:))
            • sebai Re: Staszczyk do "smierc 666" i "cycory" 21.02.06, 11:34
              no właśnie teraz chodzi o cos innego,

do tej pory kazdy zasuwał w T-shirtach, jak w jakimś gumnie, sam mam
              kosz=ulkę "Pride of England", a kupiłem ja bo była po przezcneie za złotych
              12 ...

pomysły o tych zakazach sa po to, by wywołać temat na swoich łamach ... nie po
              to piszą, te hasła, by coś pokazać, ale by nagłośnić ...

oczywiście jak wyszedłbym na miasto w koszulce "Auswitz '44 - dobrze wam tak,
              Żydzi"... Nikt z otoczenia Szczuki nie zareaguje, a wiadomo, że takie
              pojmwoanie "wolnosci slowa" jest przegięciem i znacznie uraziłoby nie tylko
              uczucia Żydów, ale i wielu Polaków.

tym organizacjom chodzi o rozgłos, o szpaler w gazecie, o angaż do nawet
              głupiego teleturnieju (np. najsłabsze ogniwo"), bo tam jest KASA.

I tyle.

Zawsze wynajdą temat, którym da się zamieszać. Najlepiej to nie mieć żadnych
              poglądów, na wszystko się zgadzać, siedzieć w domu i nie chodzić do kościoła...

wtedy szczuka zaczelaby akcje wyganiania z domow, i rozpoczelyby sie pod jej
              przywoddztwem marsze do kosciola itp ...

• cetriolo JESTEM ZYDEM 21.02.06, 11:13
      • m15 lewactwo kompletnie głupieje,odkąd komuchy odeszli 21.02.06, 11:17
        nie mogą pojąć ,iż mamy nową jakość w życiu kraju i obywateli ,sfrustrowana
        mniejszość o poglądach ultralewicowych nie może nam nrzucać swoich
        standartów ,to juz koniec ,w polsce jesteście spaleni-za dużo opowiadaliście
        bajek
        • cetriolo MAM OKRES 21.02.06, 11:24
          • m15 żyd z okresem ,to jakaś mutacja-wspólczuję 21.02.06, 11:26
            • cetriolo I jeszcze JESTEM MURZYNKA 21.02.06, 11:32
              a Ty za to dajesz sie latwo sprowokowac. Popracuj nad tym.
              • m15 Re: I jeszcze JESTEM MURZYNKA 21.02.06, 11:37
                cetriolo napisał:

> a Ty za to dajesz sie latwo sprowokowac. Popracuj nad tym.
                jesteś w błędzie ,podobnie jak ty, zastosowałem małą prowokację ,łatwo dałeś
                się złapać
      • ratatatam [...] 21.02.06, 11:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • obalmykaczyzm Re: JESTEM ZYDEM. Ja tez!!!!!!!! 21.02.06, 11:38
        • m15 w twoim przypadku to raczej prawdziwe,bez współczu 21.02.06, 11:43
      • niewinnadupa-ojcadyrektora Re: JESTEM ZYDEM! TAK, JESTEM ZYDEM! 21.02.06, 11:40
    • pethate Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:16
      W Polsce zyje 38.2mln ludzi,ktorzy w wiekszosci posiadaja poglady i uczucia.Z
      duzym prawdopodobienstwem mozna powiedziec, ze praktycznie kazda publiczna
      manifestacja pogladow w wiekszym lub mniejszym stopniu koliduje z pogladami
      ktoregos z obywateli czy z pogladami jakiejs grupy spolecznej.Moje uczucia
      estetyczne obrazaja pewne trzy kurduple wystepujace w mediach wizualnych.Kiedy
      oni wypowiadaja sie zatykam uszy.No dobra ale to jeszcze nie powod,zebym
      wystepowal z zadaniem usuniecia ich z wizji.Kryterium "obrazy uczuc czy
      niezgonosc z pogladami" nie moze sluzyc do oceny festiwali,wystaw czy
      publikacji prasowych.Taka postawa prowadzi w konsekwencji do tego,ze ludzie
      zaczna milczec w obawie, ze kiedy otworza buzie albo ryj,czyjes poglady czy
      uczucia zostana narazone na szwank.To jest sytuacja absurdalna.
    • wojtekz1 Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:18
      osób pozujących w prowokacyjnych koszulkach Fundacji dla Wolności, np.
      Kazimiera Szczuka z napisem "Mam okres",

Szkoda, że nie było koszulek z napisem "zrobiłem kupę w majtki" albo "dłubię w
      nosie i zjadam". Skretynienie narodu reprezentowanego przez awangardę mlodej
      inteligencji - studentów dochodzi do zenitu i to akurat w 25 lat po strajkach
      studenckich m.in. o wolność slowa. Nikt jednak wtedy nie myślał o wolności od
      rozumu
    • debeo Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:20
      Niestety, z tego co ostatnio zauważam, zaczyna zanikać zasada nieprzeszkadzania
      innym. Uproszczone myślenie, naciągane górnolotne argumenty skoncentrowane tak
      naprawdę na obronie własnego "ja" coraz częściej powodują, prowokują konflikty
      pomiędzy wyznawcami obu opcji tak jakby sam konflikt był jedynym celem tego
      działania.
      Dawno już zapomnieliśmy, że o tym co nam odpowiada i posługując się zdrowym
      rozsądkiem powinniśmy decydować my sami, a nie ktoś inny za nas.
    • dareckin Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:25
      cały czas prowokacje inspirowane przez m.in."GAzetę"-koszulki z nadrukami
      poje..ymi o czym mają świadczyć?czy nie ma granicy wolności? to srajcie na
      ulicy bo wolność.czy można obrażać uczucia religijne,a pedałów nie?poje..y
      świat.muzułmanie pokazali nam,że należy szanować święte.jeżeli w religi jest
      zakazane rysowanie wizeruków ludzi i świętych to uszanuj to,a nie
      prowokujesz.to samo z napisami typu"nie płakałem po papieżu"-"usunęłam
      dziecko",a ja poproszę koszulkę z napisem"JESTEM KSENOFOBEM".pieprzyć tę waszą
      wolność tylko dla pedałow,lesbijek i innych zboków.niedługo uznacie
      pedofilów,nekrofilów i zoofilów.fuck the world
      • m15 noszą koszulki z napisem"zabiłam dziecko"czy prawo 21.02.06, 11:35
        pozwala nosić koszulki z napisem "zabijam żydów""zabiłem pederastę"
        'jestem antysemitą,"szczuka to zidiociała lesba"i temu podobne,swoboda
        wypowiedzi ma jednak granice ,tymi granicami są odczucia innych ludzi,po co
        obrażać się wzajemnie ,nie rozumiemy waszych intencji
        • paw-el A ja bylem Zydem, 21.02.06, 11:56
          ale mi sie znudzilo i teraz chcialbym zostac masonem.
          Kupilem juz cyrkiel.
        • euro67 Re: noszą koszulki z napisem"zabiłam dziecko"czy 21.02.06, 12:14
          m15 napisał:

> pozwala nosić koszulki z napisem "zabijam żydów""zabiłem pederastę"
          > 'jestem antysemitą,"szczuka to zidiociała lesba"i temu podobne,swoboda
          > wypowiedzi ma jednak granice ,tymi granicami są odczucia innych ludzi,po co
          > obrażać się wzajemnie ,nie rozumiemy waszych intencji

Ja uwazam ze trzeba jasno okreslic granice miedzy moja wolnoscia osobista a
          wolnoscia innych. Prowokacja nie ejst wyrazem wolnosci ale poszturchowaniem
          innego czlowieka. Wolnosc osobista nie daje mi prawa aby dla mojego kaprysu
          kogos poszturchiwac, bo w imie tej samej wolnosci ktos inny nie zyczy sobie byc
          poszturchiwanym I TO TRZEBA TEZ USZANOWAC!
          A o tym ze falszywe rozumienie wolnosci moze byc szkodliwe swiadczy afera
          karykatur Mahometa. Za "wolnosc" jakiegos zbalzowanego buca w Danii zaplacilo
          zycie kilkudziesieciu chrzscijan w krajach muzummanckich, palono sklepy, szkoly
          i koscioly. Bo komus zachcialo sie szturchac... Ciekawe ze obroncy wolnosci
          slowa jakos do tej pory nie reguja na przesladowanie chrzescijan w krajach
          totalitarnych: Chiny, Korea, Kuba, kraje muzulmanskie etc.
    • smentuff Zgadzam się z abp. Życińskim. Trudno jest 21.02.06, 11:32
      niestety powiedzieć coś ważnego w sposób oczywisty a nie budzący zastrzeżeń
      natury etycznej lub kulturowej. Jedni powiedzą, że sie struli i boli ich brzuch
      a inni zaciągną człeka do wc i pokażą swe fekalia i to w zbliżeniu i powiedzą
      niby to samo. A wydawać by sie mogło, że każdy powinien myśleć o tym niebie i
      prawie o którym pisał filozof z Królewca.
    • xs550 Uczucia tak, myslenie nie. 21.02.06, 11:33
      Uczucia ponad wszystko! Jestesmy super-uczuciowym narodem!!! Szkoda tylko, ze rozumu jakos nam ostatnio brakuje...
      • piwi77 Re: Uczucia tak, myslenie nie. 21.02.06, 11:41
        xs550 napisał:

> Uczucia ponad wszystko! Jestesmy super-uczuciowym narodem!!! Szkoda tylko,
        ze
        > rozumu jakos nam ostatnio brakuje...

Jestesmy uczuciowym narodem, ale chyba tylko jezeli chodzi o te nizsze. Bo do
        uczuc wyzszych rozum jest jednak niezbedny.
      • niewinnadupa-ojcadyrektora Re: Uczucia tak, myslenie nie. 21.02.06, 11:41
        :))))))))))))))))))))))))))))
    • obywatelgkar Muniek! Glupku i kiepsciutki grajku! Sa w stanie 21.02.06, 11:35
      New Jersey w USA takie miejscowosci jak Organge i Irvington. Kiedys byly
      piekne, dzisiaj zas mieszkaja tam nasi czarni bracia pochodzenia afrykanskiego.
      Przestan robic z siebie pajaca w Polsce, bo tutaj wygladasz jak gowno na ladzie
      sklepu z czekolada,ale wprowadz w zycie swoj belkot o tolerancji i jedz sobie
      pomieszkac wsrod braci murzynow. Takich miejsc w Ameryce jest pelno gdzie nasi
      afrykanscy bracia zamienili je do epoki kamienia lupanego.
      Zobaczymy jakie beda twoje poglady,kolku z zadupia w kwestii tolerancji, po
      kilku tygodniach braterskiej koegzystencji w getcie.
      To bardzo ladne w Polsce, gdzie jest jeden murzyn w programie Tadeusza Mosza w
      TVP, byc tolerancyjnym. Proponuje jednak w ramach tolerancji, żeby milosnikow
      rasy czarnej integrowac z ludnoscia czarna pobytem kilkuletnim w Sierra-Leone,
      Rwandzie czy Nigerii. Albo tych z napisami ,,Jestem Zydem" wyslac z podaniem o
      prace w Gazecie Wyborczej czy do szefowej radia TOK FM.Ciekawe czy oni tez
      poczuja w was swoich i dadza wam robote na ktora jest szlaban dla reszty.
      proponuje tez pomieszkac sobie z ultraortodoksyjnymi Zydami na Brooklynie czy w
      Jerozolimie.Jezeli jestescie w stanie wytrzymac ten...(nie bede pisal dalej bo
      na zadupiu to niebezpieczne).
      Proponuje tez zeby noszacy koszulki ,,Mam AIDS" przynajmniej rok spedzili w
      umieralniach Afryki. A panienki noszace napis ,,usunelam ciaze" popracowaly rok
      w spalarni ludzkich resztek w jakimkolwiek szpitalu polozniczym lub w kostnicy.
      A tak bez ironii, gdybym spotkal osobe noszaca taka koszulke to skulbym mu
      morde na machon, W RAMACH WOLNOSCI SLOWA!!!!
      • cycory Re: Muniek! Glupku i kiepsciutki grajku! Sa w sta 21.02.06, 11:39
        NIe da się lepiej tego ująć.
      • m15 Re: Muniek! Glupku i kiepsciutki grajku! Sa w sta 21.02.06, 11:40
        obywatelgkar napisał:

> New Jersey w USA takie miejscowosci jak Organge i Irvington. Kiedys byly
        > piekne, dzisiaj zas mieszkaja tam nasi czarni bracia pochodzenia
        afrykanskiego.
        >
        > Przestan robic z siebie pajaca w Polsce, bo tutaj wygladasz jak gowno na
        ladzie
        >
        > sklepu z czekolada,ale wprowadz w zycie swoj belkot o tolerancji i jedz sobie
        > pomieszkac wsrod braci murzynow. Takich miejsc w Ameryce jest pelno gdzie
        nasi
        > afrykanscy bracia zamienili je do epoki kamienia lupanego.
        > Zobaczymy jakie beda twoje poglady,kolku z zadupia w kwestii tolerancji, po
        > kilku tygodniach braterskiej koegzystencji w getcie.
        > To bardzo ladne w Polsce, gdzie jest jeden murzyn w programie Tadeusza Mosza
        w
        > TVP, byc tolerancyjnym. Proponuje jednak w ramach tolerancji, żeby milosnikow
        > rasy czarnej integrowac z ludnoscia czarna pobytem kilkuletnim w Sierra-
        Leone,
        > Rwandzie czy Nigerii. Albo tych z napisami ,,Jestem Zydem" wyslac z podaniem
        o
        > prace w Gazecie Wyborczej czy do szefowej radia TOK FM.Ciekawe czy oni tez
        > poczuja w was swoich i dadza wam robote na ktora jest szlaban dla reszty.
        > proponuje tez pomieszkac sobie z ultraortodoksyjnymi Zydami na Brooklynie czy
        w
        >
        > Jerozolimie.Jezeli jestescie w stanie wytrzymac ten...(nie bede pisal dalej
        bo
        > na zadupiu to niebezpieczne).
        > Proponuje tez zeby noszacy koszulki ,,Mam AIDS" przynajmniej rok spedzili w
        > umieralniach Afryki. A panienki noszace napis ,,usunelam ciaze" popracowaly
        rok
        >
        > w spalarni ludzkich resztek w jakimkolwiek szpitalu polozniczym lub w
        kostnicy.
        > A tak bez ironii, gdybym spotkal osobe noszaca taka koszulke to skulbym mu
        > morde na machon, W RAMACH WOLNOSCI SLOWA!!!!
        chyba raczej wolności wypowiedzi -poprzez czyn
      • iluminacja256 Re: Muniek! Glupku i kiepsciutki grajku! Sa w sta 21.02.06, 11:40
        A dlaczego zakładasz z góry, ż edziewczyna nosząca koszulke z napisem "Usunełam
        ciąze " - nie usunęła cizy, gość z napisem "Mam Aids" - nie jest zarazony
        wirusem Hiv, a gość z napisem "Jestem Żydem" nei jest synem rodzców, których
        rodzice z zołtą gwiazdę odpłyneli w neibo oświecimskim kominem...Nie pzrychodzi
        ci do głowy, ze czasem coś może byc prawdą?
        • obywatelgkar No to ty nosisz w ramach prawdy koszulke z napisem 21.02.06, 12:39
          ,,jestem idiota"!
          • iluminacja256 Re: No to ty nosisz w ramach prawdy koszulke z na 21.02.06, 13:06
            Być może noszę , ale to ja jestem idiotKą i skoro nią jestem , to mam prawo
            miec to napisane na koszulce.
            • uu1 Re: No to ty nosisz w ramach prawdy koszulke z na 21.02.06, 13:31
              > Być może noszę , ale to ja jestem idiotKą i skoro nią jestem , to mam prawo
              > miec to napisane na koszulce.
              Twój adwersarz wyznaje zasadę pewnego gostka, który zapytany czy wolałby być
              łysy, czy głupi odpowiedział, że głupi, bo to mniej widać.
      • uu1 Re: Muniek! Glupku i kiepsciutki grajku! Sa w sta 21.02.06, 12:05
        W tym co napisałeś jest wiele trafnych obserwacji i wiele racji. Zastanawiam
        się jednak dlaczego odbierasz innym prawo do odmiennego oglądu rzeczywistości.
        Przecież nie jest ona czarno - biała. A ostatnie Twoje zdanie przeraża. I przy
        okazji zapominasz o biblijnej zasadzie - nie kuj mordy bliźniemu, żeby bliźni
        Tobie nie skuł. pozdro
        • obywatelgkar Skoro widze bialego glupka z napisem ,,jestem... 21.02.06, 12:49
          murzynem" czy cizie, ktora jest dziewica noszaca napis dla checy ,,usunelam
          ciaze" lub jakiegos trzeciorzednego grajka, ktorego nikt nie slucha z
          napisem ,,jestem zydem", to mam prawo przypuszczac , ze ludzie ci sa
          ignorantami i kpia sobie z powaznych problemow. To jest sposob miernot na
          zaistnienie publiczne.podobnie jak parady rownosci i histeryjki pana
          Biedronia.Te koszulki niczego nie ucza, a jedynie wzbudzaja agresje i
          zamieniaja ludzi w produkty miesne z plakietka. O daniu w morde napisalem przy
          okazji napisu ,,usunelam ciaze". Skoro ktos chwali sie morderstwem na dziecku,
          ktore nie moglo sie bronic, to ja silniejszy facet moge pobic kobiete ktora to
          zrobila lub moge zrobic wieksze kuku sku..elowi z tytulem dr medycyny , ktory
          to zrobil. Prawo Hamurabiego, proste i genialne, bez reform Ziobry i Kurczuka!
          • uu1 Re: Skoro widze bialego glupka z napisem ,,jestem 21.02.06, 13:03
            Poddaję się. Ta argumentacja poraża.
            PS. czy cizie, ktora jest dziewica noszaca napis dla checy ,,usunelam
            > ciaze"
            To już tak ze zwykłej męskiej ciekawości. Jak się rozpoznaje na ulicy dziewicę?
            • bio.mum Re: Skoro widze bialego glupka z napisem ,,jestem 21.02.06, 16:20
              uu1 napisała:

> Poddaję się. Ta argumentacja poraża.
              > PS. czy cizie, ktora jest dziewica noszaca napis dla checy ,,usunelam
              > > ciaze"
              > To już tak ze zwykłej męskiej ciekawości. Jak się rozpoznaje na ulicy
              dziewicę?

Po moherowym berecie:)
            • obywatelgkar Jak suke co nie miala miotu!?Suka ktora nie miala 21.02.06, 17:49
              szczeniat jest glupia. Czytajac twoje glupie odszczekiwanie wnioskuje , ze
              musisz wlasnie byc ta glupsza czescia ludzkosci. Znasz ten kawal : co
              najmadrzejszego wyszlo kiedykolwiek z ust kobiety? Ch.j Einstiena! Aha, przy
              okazji, siedze sobie teraz w milym towarzystwie kilku pan z tytulami naukowymi
              i dobrze sie bawimy takimi gadkami. I mam prosbe, nie odpowiadaj na ten post,
              bo jestes za glupiutka!
    • pj63 Dlaczego Fundacja Helsinska cenzuruje filmy? 21.02.06, 11:38
      Główne pytanie brzmi dlaczego Fundacja Helsińska zdecydowała porzucić swoje
      statutowe cele odwołując CAŁY FESTIWAL "PRAW CZŁOWIEKA W FILMIE"
      czyli "...pokazy, dyskusje, wystawy fotografii i kiermasze..." (cytat za GW).
      Nie mieści mi się w głowie że poważny obrońca praw człowieka może OBRAZIĆ się
      z powodu jakiś koszulek. To jakaś cholerna dziecinada. Panie Nowicki (to prezes
      fundacji) wszystko ci się w życiu pokreciło.

BTW, dla ortodoksów "wolności". Rektor nie zakazał nikomu chodzenia w
      koszulkach poza UMCS. Każdy może w nich chodzić po ulicy. Jednak obnoszenie się
      np. z "nie płakałem po papieżu" jest chamstwem i przykładem braku dobrego
      smaku. To jest duuuzo gorsze niż prawnie karane przestepstwo.

Na koniec, prawdziwy wojownik o wolność pojechałby do Mekki z koszulką z
      karykaturą. Śmiało panie Nowicki!
    • ismael Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:41
      Co tu komentować???? ciemnokaczogród rzadzi w tym zascianku europy ,takch sobie
      naród wybrał przedstawicieli i opcje polityczna to niech teraz wypija piwko
      którego nawarzył. Zenada i załosna ksenofobia rulez, zreszta to co było nam
      szykowane przez jedynych "prawdziwych " polaków wisiało od dawna w powietrzu
      vide sprawa Doroty Nieznalskiej czy protestów lagowcomoherów na kazda wystawe w
      której "obraza" sie wartosci xiańskie pono. (Zacheta i słynna sprawa z figura
      papieza,ostatnie zatrzymanie fotografi grafiti etc)
      Jeszcze troche i trza bedzie stad sp.....>
    • mamgotamgo Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:44
      Ja tam nie muszę dowodzić, że jestem czarny, bo jak jestem to jestem i koloru
      skóry nie zmienię, bo niby dlaczego. Nie muszę dowodzić, że jestem Zydem, chyba
      żeby komuś na tym bardzo zależało. Ale tu jest trudność. W pisuarze tego nie
      zrobię, bo obraziłbym uczucia religijne panów Kaczyńskich. A z tym nie ma żartów.
      • ir3 Daleko nam jeszcze do uczuciowego narodu 21.02.06, 11:52
        Mamy sporo zaległości do odrobienia np. w porównaniu do Arabów (wyznania
        muzułmańskiego) w sprawie uczuciowości. Oni manifestują swoje uczucia dużo
        intensywniej, nasze mohery przy nich dopiero raczkują. Ale trzymajmy kciuki!
    • grenzik Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:49
      "mam aids" !? co za kretyn wyjechał z taką koszulką !? :p
    • bryson [...] 21.02.06, 11:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pj63 Re: Rektor odwołał wystawę, a organizator cały fe 21.02.06, 11:56
        (i) netetykieta wymaga, żebys ćwoku nie darł mordy i pisał małą czcinką
        (ii) pomyśl, wiem że to trudne, gdzie dyskutować o prawach człowieka, no chyba
        tam gdzie jest z nimi problem, przynajmniej wg ciebie
        (iii) to że takie prawa są najlepiej świadczy to, że taki cham może tak sobie
        pisać
        (iv) jak chcesz zobaczyć inkwizycyjne zadupie to jedź do immamów
        (v) to się akurat zbiega z ostatnią kwestią - propozycja przyjęta, ulotnij się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka