balzer 25.11.02, 20:59 No i macie swojego idola Rydzyka. Przekrety, malwersacje, niepłacenie podatkow, pranie brudnych pieniedzy, przemyt samochodow do Polski (kradzionych ?), oszustwa celne na granicy itd. Brawo, brawo. Prawdziwy autorytet moralny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rob Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 25.11.02, 21:09 Moglbys napisac wiecej o tym programie! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka 26.11.02, 02:18 Gość portalu: Rob napisał: > Moglbys napisac wiecej o tym programie! Tu jest troszeczkę. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_021126/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skalar Re: ...ile kosztuje taki samolot :))) IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 25.11.02, 21:11 oj biedna Polska, Boże polska... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: ...ile kosztuje taki samolot :))) IP: *.chello.pl 25.11.02, 21:33 na szczescie samoloty czasem sie rozbijaja... Odpowiedz Link Zgłoś
slodki Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka 25.11.02, 21:16 Najwyższy czas by władze kościoła w Polsce zrobiły coś z tym odmieńcem i jak się okazuje kryminalistą. Środowisko duchowe z kraju zaczyna być coraz bardziej zdemoralizowane. Nie ma bata na tych wszystkich Rydzyków, Jankowskich, Paetzów i tym podobnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkret Zastosowac francuskie lekarstwo IP: *.ipt.aol.com 25.11.02, 21:22 Rozprawili sie raz na zawsze i maja spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołomz RM Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 21:24 Nieudolmnie zmontowana fałszywka propagandowa... przecież prokuratura umorzyła wszelkie postępowania!!! Z braku dowodów winy bądź niestwierdzono przestępstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwendal Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.11.02, 21:37 Gość portalu: Oszołomz RM napisał: > Nieudolmnie zmontowana fałszywka propagandowa... przecież prokuratura umorzyła > wszelkie postępowania!!! Z braku dowodów winy bądź niestwierdzono > przestępstwa... Niekiedy sprawy są wznawiane w przypadku nowych dowodów, a te najprawdopodobniej gdzieś istnieją (np. te, nieprzedstawione załączniki do umów o paśmie nadawania). Jeśli opinia publiczna zacznie się domagać zdynamizowania akcji prokuratur i sądów, to bardzo możliwe, że życznia te zostaną spełnione. A ten program w niejednej głowie zasieje wątpliwości i Rydzyk przestanie być tak kryształowo czysty jak dotąd, bo za dużo we wszystkim, co jest z nim związane niedomówień i unikania odpowiedzi. Gwendal Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka 25.11.02, 21:57 Gość portalu: Oszołomz RM napisał: > przecież prokuratura umorzyła > wszelkie postępowania!!! Z braku dowodów winy bądź niestwierdzono > przestępstwa... Ani nie stwierdzono, ani brak dowodów. Dwie machloje finansowe trzeba uznać za udowodnione (nielegalny wywóz i kradzież podatku). Ale jak się po pół roku nie stawia do prokuratury, to się sprawa przedawnia. Ale nie wieszajmy wszystkich psów na Rydzyku. Zostawmy trochę dla naczalstwa prokuratory. Jak się boi ojca Boksującego, to może sobie (prokuratura) pozwolić wejść na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Nieudolmnie zmontowana obrona zlodzieja IP: *.rdu.bellsouth.net 25.11.02, 22:22 jak niewinny, niech walczy w sadzie. Zobaczymy wtedy czy sie obroni. niech nie posyla swoich piskow. dzieli sie lupem z oslem? watpie, on lubi luksus. ty lubisz uwage, drobna ofiaro hochsztaplera. Gość portalu: Oszołomz RM napisał: > Nieudolmnie zmontowana fałszywka propagandowa... przecież prokuratura umorzyła > wszelkie postępowania!!! Z braku dowodów winy bądź niestwierdzono > przestępstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Stan wojenny wrocil 25.11.02, 21:30 balzer napisał: > No i macie swojego idola Rydzyka. Przekrety, malwersacje, niepłacenie > podatkow, > pranie brudnych pieniedzy, przemyt samochodow do Polski (kradzionych ?), > oszustwa celne na granicy itd. > Brawo, brawo. Prawdziwy autorytet moralny. Ty chyba jestes za mlody, zeby pamietac stan wojenny. Czy ktos ma jakies dowody? Jezeli czerwona telewizja je ma, to niech idzie do prokuratury. Same ohydne pomowienia, magiel, rynsztok i zatroskany glos lektora. K... stan wojenny zywcem wziety po 22 latach. Jestes bezkrytyczny, pomysl troche o tym, co zobaczyles. Wtedy takie obrzydliwe atakujace ludzi filmy. krecone ukrytymi kamerami i rozmowy nagrywane przez SB na magnetofon bez wiedzy rozmowcow wypelnialy program. Wystepowal tu ksiadz patriota, tam wystepowali np. robotnicy - patrioci. Ohydne i obrzydliwe, jezeli chodzi o mnie przestaje placic abonament telewizyjny. Przypomnnial mi sie film w ktorym rzkomo rozmawial Walesa z bratem, nadany na poczatku 1982 r. Pamietacie to? Ja chcialbym, zeby �publiczna�, czyli komunistyczna telewizja zajela sie moskiewskimi pieniedzmi Millera, fortunami towarzyszy zwiazanymi z FOZZ i wieloma innymi. PS. Zeby nie bylo nieporozumien - ja tez nie cierpie Ojca Rydzyka, jakby ktos chcial sprawdzic, to wyslalem na ten ten tema kilkanascie postow do Oszoloma z RM. Skurwysynstwu jednak bolszewickiemu i specom od propagandy stanu wojennemu powinnismy sie sprzeciwic w swoim wlasnym interesie. Elementarna rzetelnosc nakazuje dac mozliwosc wypowiedzenia sie drugiej stronie - rzucane chamskie, bezpodstawne oskarzenia, kwalifikowanie ludzi typu �dilerki ojca Rydzyka�. Stan wojenny wrocil. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Stan wojenny wrocil 25.11.02, 21:38 no wałęśa był tak głupi że dziś z perspektywy casu coraz bardziej można w to uwierzyć że sie z braciachą namawiał. a że rydzyk hochsztapler to inna sprawa, i bylo wiadomo p[rzed tym filmidlem. kwestia podatków, darowizn sprzętu[samochody, sprzęt radiowy]. no nie pisz że to podróbka komuchów. a swoją drogą pieniądze jakie się t6am przewalają, bez udokumenrtowabnia, i podatkowania. a każdy z nas od swoich grosików placi.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Tylko jest jedna różnica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 21:38 > Elementarna rzetelnosc nakazuje dac mozliwosc wypowiedzenia sie drugiej stronie > - rzucane chamskie, > bezpodstawne oskarzenia, kwalifikowanie ludzi typu �dilerki ojca Rydzyka�. W stanie wojennym można było spreparować wszystko przeciwko niewygodnym ludziom, a ci znający prawdę milczeli bezsilnie, ponieważ nie mieli szans udowodnić, ze zarzuty są sfingowane. Dzisiaj wystarczyłoby, zeby Radio Maryja _udowodniło_ nieprawdziwość chociaż jednego zarzutu przedstawionego w tym filmie, poddając w ten sposób w wątpliwość wiarygodność całości. Mogą to zrobić. I niech zrobią! Proszę bardzo! Niech wytoczą jawny proces. Na pewno mnie to zainteresuje. A w kwestii wypowiadania się drugiej strony - ona już to zrobiła. Jeszcze przed filmem. I znalazłam w tej wypowiedzi same banialuki. Spisek, biczowany Ojciec Dyrektor, ataki i manipulacje. Oto jak wygląda wypowiedź "drugiej strony". Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Tylko jest jedna różnica... 25.11.02, 22:00 Gość portalu: Jo napisał: > > Dzisiaj wystarczyłoby, zeby Radio Maryja _udowodniło_ nieprawdziwość chociaż > jednego zarzutu przedstawionego w tym filmie, poddając w ten sposób w > wątpliwość wiarygodność całości. Mogą to zrobić. I niech zrobią! Proszę > bardzo! Niech wytoczą jawny proces. Na pewno mnie to zainteresuje. > A w kwestii wypowiadania się drugiej strony - ona już to zrobiła. Jeszcze > przed filmem. I znalazłam w tej wypowiedzi same banialuki. Spisek, biczowany > Ojciec Dyrektor, ataki i manipulacje. Oto jak wygląda wypowiedź "drugiej > strony". Masz racje, ale tylko teoretycznie. Komuchy to dobrze wiedza. Co mam na mysli? Otoz zalozmy, ze taki proces bedzie mial miejsce. Bedzie ciagnal sie latami i w koncu wszyscy straca nim zainteresowanie, ale kubly pomyj wylane na dana osobe beda pamietac. W tej chwili toczy sie proces Kaczynskiego z komuchami o film �Dramat w trzech odslonach�, skandaliczne skurwysynstwo za moje pieniadze. Czy kogos to obchodzi? Prawdopodobnie go wygra, i za jakies dwa lata na koncu np. wiadomosci spiker przeczyta jedno zdanie o przeprosinach Kaczynskiego. Tylko kto bedzie pamietal, o co chodzilo? A brud juz do niego przylgnal. I oto chodzi, tak jak zydowskiemu scierwu Urbanowi. Przez kilka tygodni bedzie kogos gnoil na pierwszej stronie, a jak przegra proces - przeprosi go po kilku latach w jednym zdaniu, ale krzywdy moralnej nikt juz oplutemu nie powetuje. Takie procesy ciagna sie latami i wiele osob w ogole nie chce ich wszczynac, bo to strata czau i pieniedzy. I, po raz trzeci, o to czerwonym chodzi. Co do �lamentow� to w zupelnosci sie zgadzam to biedni ludzie, ktorzy tez nie wiedza, o co chodzi. Ale rozsadek trzeba zachowac i widziec dwie strony medalu. Mowilem juz, ze o ojcu Rydzyku mam tez jak najgorsze zdanie, co nie zmienia mojej opinii o towarzyszu Kwiatkowskim i calej tej czerwonej bandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Tylko jest jedna różnica... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 22:18 > Masz racje, ale tylko teoretycznie. Komuchy to dobrze wiedza. Co mam na mysli? Masz na myśli to, ze to "robota komuchów". Obawiam się, ze rzeczywistość jest dużo bardziej banalna. Radio Maryja to bardzo zapalny temat już od kilku lat. Temat, który się świetnie sprzeda, i warto o tym zrobić reportaż. Takie mamy niestety czasy, że dla dużej mamony dziennikarz zrobi reportaż o własnej matce, o ile zrobiła w życiu coś "interesującego". Nie ma się co doszukiwać spisków i manipulacji. Ja wierzę, ze reportaż jest do szpiku prawdziwy, bo jak napisałam - ryzyko blamażu jest zbyt duże, zbyt duży jest ciężar gatunkowy sprawy. A zauważ, ze pewne kwestie zostały lekko niedopowiedziane. W ten sam sposób, jak robi to RM: "my nic takiego nie powiedzieliśmy, to jest nadinterpretacja". Żeby w razie czego nie było się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Stan wojenny" jeszcze sie nie zakonczyl IP: *.calixo.net 25.11.02, 21:40 co do tego nie nalezy miec zadnych zludzen.Przepasc miedzy narodem i "rzadzacymi"jeszcze sie powieksza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: 'Stan wojenny' jeszcze sie nie zakonczyl IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.11.02, 21:43 Tak, a rydzyk jest agentem Putina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Stan wojenny wrocil IP: *.chello.pl 25.11.02, 21:43 niech ojciec dyrektor zaskarzy tvp jezeli to pomuwienia... bardzo dobry film... dawno sie tak nie usmialem...(((((((((((((((((((((((( : i na koncu jeszcze to pytanie ile kosztuje ten samolot ? (((((((((((( : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. T.R. Konto IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.11.02, 21:49 Na to konto proszę przesyłac pieniadze na mój samolot: Radio Maryja - Bank Pocztowy I/O Torun 13201263-61580-27006-100-0/0 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Konto 25.11.02, 22:01 Gość portalu: o. T.R. napisał: > Na to konto proszę przesyłac pieniadze na mój samolot: > > Radio Maryja - Bank Pocztowy I/O Torun 13201263-61580-27006-100-0/0 Pieniądze prosimy wpłacać w reklamówce, zawinięte w chustę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Stan wojenny wrocil IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 25.11.02, 22:08 akkj napisał: >... Filmu nie widzialem i bardzo zaluje, moze kiedys w przyszlosci nadarzy sie okazja. Nie wierze, aby TV pozwolila sobie na manipulacje w obec takiej osoby jak Rydzyk. Rydzyk ma pieniadze i ma wladze. To nie jest jakis tam robotnik ze stoczni, przeciwko ktoremu SB z latwoscia mogla zfabrykowac dowody. TV zdawala sobie sprawe, ze wyswietlenie tego filmu skonczy sie procesem sadowym. Mam nadzieje, ze to bylo w ich zamierzeniach. Jestem pewien, ze TV nie ujawnila jeszcze wszystkich swoich trumfow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba To samo pisali o artykule o Paetzu IP: *.rdu.bellsouth.net 25.11.02, 22:25 akkj napisał: > balzer napisał: > > > No i macie swojego idola Rydzyka. Przekrety, malwersacje, niepłacenie > > podatkow, > > pranie brudnych pieniedzy, przemyt samochodow do Polski (kradzionych ?), > > oszustwa celne na granicy itd. > > Brawo, brawo. Prawdziwy autorytet moralny. > Ty chyba jestes za mlody, zeby pamietac stan wojenny. Czy ktos ma jakies dowody > ? Jezeli > czerwona telewizja je ma, to niech idzie do prokuratury. Same ohydne pomowienia > , magiel, > rynsztok i zatroskany glos lektora. K... stan wojenny zywcem wziety po 22 latac > h. Jestes bezkrytyczny, > pomysl troche o tym, co zobaczyles. Wtedy takie obrzydliwe atakujace ludzi film > y. krecone ukrytymi > kamerami i rozmowy nagrywane przez SB na magnetofon bez wiedzy rozmowcow wypeln > ialy program. > Wystepowal tu ksiadz patriota, tam wystepowali np. robotnicy - patrioci. Ohydne > i obrzydliwe, jezeli chodzi > o mnie przestaje placic abonament telewizyjny. Przypomnnial mi sie film w ktory > m rzkomo rozmawial > Walesa z bratem, nadany na poczatku 1982 r. Pamietacie to? > Ja chcialbym, zeby �publiczna�, czyli komunistyczna telewizja zajela sie moskie > wskimi pieniedzmi Millera, > fortunami towarzyszy zwiazanymi z FOZZ i wieloma innymi. > PS. Zeby nie bylo nieporozumien - ja tez nie cierpie Ojca Rydzyka, jakby ktos c > hcial sprawdzic, to > wyslalem na ten ten tema kilkanascie postow do Oszoloma z RM. Skurwysynstwu je > dnak > bolszewickiemu i specom od propagandy stanu wojennemu powinnismy sie sprzeciwic > w swoim > wlasnym interesie. > Elementarna rzetelnosc nakazuje dac mozliwosc wypowiedzenia sie drugiej stronie > - rzucane chamskie, > bezpodstawne oskarzenia, kwalifikowanie ludzi typu �dilerki ojca Rydzyka�. Stan > wojenny wrocil. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Tocza piane wielbiciele Rydzyka :-) 26.11.02, 02:13 Oj tocza, ale na niewiele Wam sie to zda. Zamiast trzymac sie ludzi prawicy popierajacych kapitalizm i gospodarke wolnorynkowa, Wy wolicie narodowego socjalicte podpierajacego sie Papieżem, Wyszynskim i Wszyskimi Swietymi. Przejrzyjcie na oczy - Wasz idol to zwykły oszust i kanciarz, ktory dorobił sie na nielegalnych transakcjach. Pytacie czemu jeszcze w takim razie nie siedzi w wiezieniu. Po pierwsze jest duchownym, a duchowni w Polsce to osoby uprzywilejowane. Po drugie z taka kasa, Rydzyk bez problemu posmarowałby gdzie trzeba i wykupił sie łapówka. Czy Wprost, Newsweek, TVN też sa SLDowskie bo zle mówia o Waszym bożyszcze ? Pewnie episkopat też jest SLDowski i wszyscy ktorzy osmiela sie myslec inaczej niż wszechwiedzacy Rydzyk. Jesli tak myslicie, to gratuluje - zostaliscie zindoktrynowani. Pzdr. PS: Rydzyk do statnie chwili ze strachu próbował niedopuscic do emisji filmu. Swiadczy to chyba najlepiej o prawdziwosci zawartych w nim materiałow. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka 26.11.02, 03:07 W przypadku ojca boksera sprawdziło się stare przysłowie: Bogactwo odpierdala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka IP: *.fastres.net 26.11.02, 03:13 douglasmclloyd napisał: > W przypadku ojca boksera sprawdziło się stare przysłowie: Bogactwo odpierdala. _________________________________ <>...Czasami............Ale to juz jego sprawa........... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka 26.11.02, 03:20 Gość portalu: tato napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > W przypadku ojca boksera sprawdziło się stare przysłowie: Bogactwo > odpierdala. > _________________________________ > <>...Czasami W tym przypadku na pewno. ............Ale to juz jego sprawa........... ... i oddanych owieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Rydzyk - wyszło szydło z worka IP: *.fastres.net 26.11.02, 03:22 douglasmclloyd napisał: > Gość portalu: tato napisał: > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > W przypadku ojca boksera sprawdziło się stare przysłowie: Bogactwo > > odpierdala. > > _________________________________ > > <>...Czasami > > W tym przypadku na pewno. > > ............Ale to juz jego sprawa........... > > ... i oddanych owieczek. __________________________________ <>...Tez......... Odpowiedz Link Zgłoś