mr_perfekt 28.02.06, 20:35 Niedługo 20 kwietnia. Czy Tuskowie jakoś szczególnie obchodzą ten dzień? Mam nadzieję że nie... Tusek-miętusek nażarł się klusek Prezydent-cień... pożal się Boże Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiaze-ciemnogrodu Re: Coś ucichło o dziadku Tuska... Co jest? 28.02.06, 20:37 nabrali wody w usta i tyle..tak to się zwykle kończy gdy platsufy wychodzą na durni w oczach opinii publicznej Odpowiedz Link Zgłoś
lola.ferrari Re: Coś ucichło o dziadku Tuska... Co jest? 28.02.06, 20:37 Dziadek Tuska to żaden temat więc nic dziwnego, że o nim cicho ale chętnie dowiedziałabym się kto w niemieckich archiwach rzekomo szukał danych podając się za rodzinę Tuska. Swego czasu zostało to przedstawione jako wielka afera. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Dziad Tusk to żaden temat??? 28.02.06, 20:43 Jak to? Naprawdę nie interesuje Was odrobina historii? Bitte (jak mawiał Dziad)... Jakie są losy Dziada? Czy bral udzial w operacji Barbarossa? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Gorzej! 28.02.06, 20:45 Plotka niesie, że to dziadek Tuska dzień w dzień czyścił Andersowego białego konia, na którym ten miał zwycięsko wjechać do Warszawy w 46 na czele armii narodowo-wyzwoleńczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Re: Gorzej! 28.02.06, 20:53 Nic ciekawego nie ma w internecie na temat Dziada Tuska. Nie wiadomo czy oblegał Leningrad czy nie... "- Henryk Kroll, lider opolskich Niemców, syn żołnierza Wehrmachtu: - Ja się bardzo bałem, że ta czarna kampania może Tuskowi zaszkodzić, bo przecież Polacy wiele wycierpieli od Niemców w II wojnie światowej. Ale zwykli Polacy nie kupili tej demagogii. Pokazali, że są mądrzejsi od wielu polityków." Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Gorzej jak brał udział w operacji 28.02.06, 20:46 ostateczne rozwiazanie z Wannsee Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Dziad Tusk to żaden temat??? 02.03.06, 23:42 mr_perfekt napisał: > Jak to? > Naprawdę nie interesuje Was odrobina historii? > Bitte (jak mawiał Dziad)... Jakie są losy Dziada? Czy bral udzial w operacji > Barbarossa? Operacja Barbarossa miała miejsce w 1941r, a dziadek Tuska został wcielony w 1944,więc sam sobie odpowiedz na pytanie. Dopisz jeszcze oszołku,że Franciszek Tusk osobiście wymordował miliony Polaków i Żydów. Że też was nie nudzi to ciągłe jątrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tego dnia tusk poleruje pickelhelm 28.02.06, 20:38 wkłada mundur dziadka i maszeruje w rytmie marsza. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: nic.. Dziadkowi sie zeszło i nie ma o czym! 28.02.06, 20:50 "Strasna zaba" - K.I. Gałczyński sie kłania ..specjalny wiers dla sepleniących: (..) Wspólnym wysiłkiem ządu i społeceństwa pozbylismy sie zabiego bezeceństwa - panowie, do góry głowy i syje! A społeceństwo: - Zecywiście, dobze, ze tę zabę złapaliście, wsyscy pseto zawołajmy: " Niech zyje!" Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas A na Ślasku się obchodzi 20 kwietnia! 28.02.06, 20:47 w 1920 w tym dniu założono Ruch Wielkie Hajduki Ale Tusk chyba kibicuje komuś innemu Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A na Ślasku się obchodzi 20 kwietnia! 28.02.06, 20:51 trzeba pozbawic obywatelstwa polskiego te rodziny których członkowie służyły wermahcie,ss ,armi czerwonej,nkwd , ub ,sb,uw`,sld ,pzpr ,sd,zsl,kgb,stasi, itd prawo jest dla panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Coś ucichło o dziadku Tuska... no to przypominam:) 28.02.06, 20:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30481377 Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta A może coś o tatusiu Kaczyńskich, co? 28.02.06, 20:59 I o ich wspólnym udziale we wspieraniu reżimu komunistycznego? www.nie.com.pl/art6991.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A może coś o tatusiu Kaczyńskich, co? 28.02.06, 21:02 w koncu biedacy byli tak uciskani przez PRL panstwo to na siłe zmusiło ich do studiowania Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt A sio ruda oszustko... 28.02.06, 21:04 Ludzi prawych i sprawiedliwych nie wzrusza taka demagogia ... Wierutne kłamstwa i bzdury. Dziad Tuska, i to jest fakt, walczył w Werhmachcie. Ciekawy jestem po prostu jego bitewnej drogi. Podobno każdy żołnierz dostawał taki coolerski bagnet przy ślubowaniu... Ja mam bagnet mojego dziadka z wojska (polskiego)! Dziwie sie ze Tusk nie interesuje sie sprawami ktorymi kazdy mezczyzna sie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Pamiętacie co Tusk ogłosił w dzień dziadka? 28.02.06, 21:09 Pamiętacie co Tusk ogłosił w dzień dziadka? Żeby wypowiedzieć posłuszeństwo Polskiemu Prezydentowi. Zastanawiające.... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia To jest:) 28.02.06, 21:04 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060228/kraj/kraj_a_3.html Ciekawy fragment: "Za tym ogólnym wnioskiem idą konkretne rady, jak zaszkodzić Tuskowi i spowodować odpływ wyborców do Kaczyńskiego. To tzw. punkty zaczepne. A więc, po pierwsze - radzą autorzy badania - należy podkreślać małe doświadczenie Tuska w działalności publicznej ("być może pełnienie funkcji wicemarszałka to zbyt mało"). Inny wytypowany przez ekspertów "punkt zaczepny" Tuska to jego liberalizm. "Możliwość wykazania braku spójności między [socjalnymi] deklaracjami Donalda Tuska a jego rzeczywistymi poglądami i postulatami - np. edukacja wyższa, służba zdrowia - mogłaby wywołać poczucie braku wiarygodności" - napisano w badaniu. I poradzono atak na PO, aby dowieść, że propozycja podatkowa tej partii (3 razy 15 proc.) doprowadzi do zwiększenia cen żywności. PiS posłuchało: lodówka ze znikającym jedzeniem stała się jednym z symboli kampanii i - zdaniem wielu ekspertów - znacząco przyczyniła się do porażki wyborczej Tuska i PO. Badacze zalecili także atak na bezpośrednie otoczenie kandydata PO. Radzili eksponować "agresję i konfliktowość" Jana Rokity i "niejasne powiązania z biznesem", nawet jeśli nie dotyczą one bezpośrednio Tuska. Takie sygnały znalazły się później nie tylko w kampanii Lecha Kaczyńskiego i PiS, ale także w zakończonych fiaskiem rozmowach koalicyjnych z PO. Kiedy Platforma domagała się szefostwa MSWiA dla Rokity, lider PiS Jarosław Kaczyński mówił: - Być może Platforma obawia się, iż prokuratura zajmie się pewnymi ludźmi z otoczenia tej partii." Nawiasem mówiąc podejrzewałam o te wszystkie wredne zagrywki Kurskiego a okazuje się, że PiS zamówił ekspertyzy i dostał konkretne rady jak załatwić przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: To jest:) 01.03.06, 01:30 basia.basia napisała: > Nawiasem mówiąc podejrzewałam o te wszystkie wredne zagrywki Kurskiego a okazuje > się, że PiS zamówił ekspertyzy i dostał konkretne rady jak załatwić przeciwnika > . Byliby amatorami, gdyby ich nie zamówili. Myślisz, że PO nie dysponowało podobnymi materialami? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 PO podobnego sondazu nie zamówiło 01.03.06, 05:36 bo sa amatorami :))) z dużego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: To jest:) 03.03.06, 00:14 Rzepa robi sensacje z rutynowego działania każdej partii w wyborach. Dziwne, że nie chciało jej się zapytać o knowhow pułkowników PO:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Coś ucichło o dziadku Tuska... Co jest? 01.03.06, 02:25 mr_perfekt napisał: > Niedługo 20 kwietnia. Czy Tuskowie jakoś szczególnie obchodzą ten dzień? Mam > nadzieję że nie... > > Tusek-miętusek nażarł się klusek > Prezydent-cień... pożal się Boże Rodzina Tuska na pewno nie ,ale paru tzw prawdziawych Polaków wielbi tego gościa co to 20 kwietnia obchodził urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A skąd taka wiedza? 02.03.06, 23:25 smok5 napisał: > Byłas u tuska 20 kwietnia? Nie byłam i nie będę. Mnie tylko razi,że wywlekacie do znudzenia sprawę dziadka Tuska. A co do tego,że w Polsce są wielbiciele Hitlera to prawda .Nie wiem jaki cel ma ten wątek -chcecie koniecznie udowodnić,że Tusk nie jest prawdziwym Polakiem, a kto daje wam prawo do oceny kto nim jest,a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A skąd taka wiedza? 02.03.06, 23:25 smok5 napisał: > Byłas u tuska 20 kwietnia? Nie byłam i nie będę. Mnie tylko razi,że wywlekacie do znudzenia sprawę dziadka Tuska. A co do tego,że w Polsce są wielbiciele Hitlera to prawda .Nie wiem jaki cel ma ten wątek -chcecie koniecznie udowodnić,że Tusk nie jest prawdziwym Polakiem, a kto daje wam prawo do oceny kto nim jest,a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Coś ucichło o dziadku Tuska... Co jest? 02.03.06, 23:47 ariadna-enta napisała: > Rodzina Tuska na pewno nie ,ale paru tzw prawdziawych Polaków wielbi tego > gościa co to 20 kwietnia obchodził urodziny. Na pewno dwa dni później rodzina Tuska będzie czciła rocznicę urodzin innego 'wielkiego człowieka' - pl.wikipedia.org/wiki/Lenin Ciekawe, jaką teorię dorobią do tego faktu oszołomy? pl.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczka11 Takich dziadkow duzo w Polskich rodzinach 01.03.06, 05:40 sluzyly wszystkim najezdzcom , a bylo tych duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Coś ucichło o dziadku Tuska... Co jest? 02.03.06, 23:53 Nie wiadomo, gdzie dziadek służył, rodzina plącze się w zeznaniach. Mógł być w Warszawie z oddziałami Dirlewangera. Trafiali do niego "ludzie" z obozów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Był folksdojczem, jest posłem na Sejm RP z PiS 03.03.06, 00:39 Alojzy Lysko serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,2973773.html www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/199.htm Odpowiedz Link Zgłoś