Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 25.12.02, 12:43 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.tnt39.chi5.da.uu.net 25.12.02, 16:18 Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia,soltysa Kierdziolka mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej.Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad czerpie swe dochody?.Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o zrodlach swych dochodow?.Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do juzyzdykcji tego przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow.W koncu oni wszyscy to chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 26.12.02, 11:41 Gość portalu: PULS napisał(a): Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i innych przestepczych organizacji... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 26.12.02, 17:46 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i > innych przestepczych organizacji... :( > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 03:58 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > Gość portalu: PULS napisał(a): > > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i ska > d > > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy t > o > > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow maf > ii > i > > innych przestepczych organizacji... :( > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 05:25 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > > > Gość portalu: PULS napisał(a): > > > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > > > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolk > a > > > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > > > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > > > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile > i ska > > d > > > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracj > a o > > > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rza > dowy > > > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji > tego > > > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > > > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszy > scy t > > o > > > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > > > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefo > w maf > > ii > > i > > > innych przestepczych organizacji... :( > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan To bedzie post 96 czy 69? IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 06:59 A Jerzyk jak milczal tak dalej milczy...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estonian Re: To bedzie post 96 czy 69? IP: proxy / *.gennet.ee 29.12.02, 09:26 Nie ma wiekszego znaczenia, skoro Jerzy wciaz unika odpowiedzi na pytanie o zrodlo swych dochodow...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Kagan, chamskie wścibstwo to twoja specjalność? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 13:56 Gość portalu: Kagan napisał(a): K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii > i innych przestepczych organizacji... :( Jerzy: powyższa wypowiedź Kagana jest zbyt głęboka, aby ją kazić jakimkolwiek komentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.24.115.26.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.01.03, 16:40 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i > innych przestepczych organizacji... :( > P.Wiemy tez ze Jerzy pracuje gdzies w podmiocie gospodarczym bo nie chce placic podatkow na utrzymywanie kryminalistow w wiezieniach,postulujac po chrzescijansku KS.Czyzby Jerzy zyl z tej pracy a religia to jego hobby?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.24.115.26.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.01.03, 16:41 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i > innych przestepczych organizacji... :( > P.Wiemy tez ze Jerzy pracuje gdzies w podmiocie gospodarczym bo nie chce placic podatkow na utrzymywanie kryminalistow w wiezieniach,postulujac po chrzescijansku KS.Czyzby Jerzy zyl z tej pracy a religia to jego hobby?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.24.115.26.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.01.03, 16:41 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i > innych przestepczych organizacji... :( > P.Wiemy tez ze Jerzy pracuje gdzies w podmiocie gospodarczym bo nie chce placic podatkow na utrzymywanie kryminalistow w wiezieniach,postulujac po chrzescijansku KS.Czyzby Jerzy zyl z tej pracy a religia to jego hobby?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.24.115.26.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.01.03, 16:52 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i > innych przestepczych organizacji... :( > P.Wiemy juz ze Jerzy placi jakies podatki czyli pracuje w jakims podmiocie gospodarczym panstwa.Nie chce tez aby te jego podatki utrzymywaly wiezienia dla przestepcow i postuluje po chrzescijansku kare smierci.Jerzy w przypadku przestepcy ktory zabil usmiercilby go tez-bo trzymanie go w wiezieniu to strata Jerzykowych pieniedzy,czyli Jerzy zionie tu rzadza krwi i zemsty bo jakos nie postuluje kary smierci za na przyklad zlodziejstwo a tez musi utrzymywac takiego przestepce w wiezieniu.To wszystko mi wskazuje na to ze Jerzy jest frustratem a religia to jego hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.tnt2.northbrook.il.da.uu.net 06.02.03, 16:44 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > Wiemy lub mozemy wiedziec o ile zapytamy prezydenta A.Kwasniewskiego > ile on zarabia mozemy zapytac Kolodko ile zarabia, soltysa Kierdziolka > mozemy zapytac i sie dowiemy bo to jest do wiadomosci publicznej. > Mozemy wiedzic ile zarabia przecietny Kowalski ze wsi Mszana Dolna. > Do wiadomosci publicznej nie jest Jerzego sposob na jego zycie i ile i skad > czerpie swe dochody?. Jakis boski immunitet go chroni przed deklaracja o > zrodlach swych dochodow?. Wiem ze Jest Konkordat-spisek koscielno-rzadowy > przeciwko narodowi ale o ile wiem to Jerzy nie nalezy do jurysdykcji tego > przestepczego dokumentu lecz jest mniejszoscia sekularystyczna. > Wiec jak KK tak i on milczy na temat swych dochodow. W koncu oni wszyscy to > chrzescijanie majacy jednego bosa-idola od mistyfikacji. > K: Dochody chrzescijanina Jerzego sa tak samo tajne jak dochody szefow mafii i > innych przestepczych organizacji... :( > To jeszcze sie nie wyspowiadal z tych tajemnych zrodel dochodowych? Oj nieladnie jerzy tak ignorowac spoleczenstwo i robic z nich glupkow.Jak nie masz nic do ukrycia -to nie widze powodow twego milczenia. Jak masz?-to i tak sie sprawiedliwosc boska dosiegnie.No widzisz Jerzy ze nie masz za duzoo alternatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 10:36 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 10:57 Biblia o dochodach: Król wypytał kobietę, a ona mu opowiedziała. Wtedy król przydzielił jej jednego dworzanina, nakazując: Przywróć jej całą posiadłość oraz wszystkie dochody z pola od dnia, odkąd opuściła kraj, aż do dzisiaj. (2 Ks.Królewska 8:6) Król pobierał [stąd] wielkie dochody i rozdzielał je tym, dla których był łaskaw. (2 Ks.Machabejska (w) 1:35) A ty Jerzyku, czemu milczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Pieniadze w Biblii IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 11:10 Z pokolenia w pokolenie każde wasze dziecko płci męskiej, gdy będzie miało osiem dni, ma być obrzezane - sługa urodzony w waszym domu lub nabyty za pieniądze - każdy obcy, który nie jest potomkiem twoim - (Ks.Rodzaju 17:12) ma być obrzezany; obrzezany ma być sługa urodzony w domu twoim lub nabyty za pieniądze. Przymierze moje, przymierze obrzezania, będzie przymierzem na zawsze. (Ks.Rodzaju 17:13) Wtedy Abraham, wziąwszy swego syna Izmaela i wszystkich zrodzonych w jego domu lub tych, których nabył za pieniądze - wszystkich swych domowników płci męskiej - jeszcze tego samego dnia obrzezał ciało ich napletka, tak jak mu to nakazał Bóg. (Ks.Rodzaju 17:23) a wraz z nimi zostali obrzezani wszyscy jego domownicy - słudzy urodzeni w jego domu albo obcy, nabyci za pieniądze. (Ks.Rodzaju 17:27) oświadczył Efronowi wobec zebranych: Raczej ty zechciej mnie posłuchać: daję pieniądze za to pole, przyjmij ode mnie, a wtedy dopiero pochowam tam moją zmarłą. (Ks.Rodzaju 23:13) Potem Józef dał rozkaz, aby napełniono zbożem ich worki i aby do każdego worka włożono dane przez nich pieniądze, ponadto aby im dano żywności na drogę. I tak też im uczyniono. (Ks.Rodzaju 42:25) Gdy w gospodzie jeden z nich rozwiązał swój worek, aby dać obroku swemu osłu, spostrzegł pieniądze; były one bowiem na wierzchu w jego torbie. (Ks.Rodzaju 42:27) I rzekł do swych braci: Zwrócono mi pieniądze, oto są one w mojej torbie. Wtedy oni osłupieli i z lękiem pytali jeden drugiego: Cóż to nam Bóg uczynił? (Ks.Rodzaju 42:28) I weźcie z sobą podwójną sumę pieniędzy, abyście mogli oddać i te pieniądze, które wam na powrót włożono do waszych torb, być może, przez pomyłkę. (Ks.Rodzaju 43:12) wracając, po odwiązaniu naszych torb w gospodzie, znaleźliśmy na wierzchu torby każdego pieniądze, jak były odliczone. Przywieźliśmy je z sobą. (Ks.Rodzaju 43:21) Mamy też i inne pieniądze, aby kupić żywności. Nie wiemy, kto nam włożył [tamte] pieniądze do naszych torb. (Ks.Rodzaju 43:22) A on im powiedział: Bądźcie spokojni! Nie bójcie się! Bóg wasz, Bóg ojca waszego dał wam ten skarb do waszych torb. Wasze pieniądze doszły do mnie! I przywiódł do nich Symeona. (Ks.Rodzaju 43:23) Tymczasem [Józef] dał takie polecenie przełożonemu swego domu: Napełnij torby tych ludzi żywnością, ile tylko zdołają unieść, i powkładaj pieniądze na wierzch do torby każdego. (Ks.Rodzaju 44:1) Przecież pieniądze, które znaleźliśmy na wierzchu naszych torb, przynieśliśmy ci z Kanaanu. Jakże więc mielibyśmy dopuszczać się kradzieży złota lub srebra w domu twego pana? (Ks.Rodzaju 44:8) Józef zaś gromadził wówczas wszystkie pieniądze, jakie znajdowały się w Egipcie i Kanaanie, za zboże, które kupowano, i pieniądze te oddawał do pałacu faraona. (Ks.Rodzaju 47:14) W końcu wyczerpały się pieniądze mieszkańcom Egiptu i Kanaanu, i wtedy wszyscy Egipcjanie przychodzili do Józefa, prosząc go: Daj nam chleba. Czyż mamy umrzeć na twoich oczach? Nie mamy już bowiem pieniędzy. (Ks.Rodzaju 47:15) A gdy ten rok upłynął, przyszli w następnym i oznajmili mu: Nie mamy co ukrywać przed tobą, panie mój, że gdy już wyczerpały się nam pieniądze i gdy stada nasze są u ciebie, nie pozostało nam nic, co moglibyśmy dać tobie, panie, oprócz nas samych i naszej ziemi! (Ks.Rodzaju 47:18) Jednak niewolnik, nabyty za pieniądze, któregoś poddał obrzezaniu, może ją spożywać. (Ks.Wyjścia 12:44) właściciel cysterny winien dać właścicielowi bydlęcia odszkodowanie w pieniądzach, a zwierzę będzie należało do niego. (Ks.Wyjścia 21:34) Jeśliby ktoś dał drugiemu pieniądze lub przedmioty wartościowe na przechowanie i zostałoby to skradzione w domu tego człowieka, a złodziej zostanie wykryty, winien wypłacić dwukrotne odszkodowanie. (Ks.Wyjścia 22:6) Jeśli pożyczysz pieniądze ubogiemu z mojego ludu, żyjącemu obok ciebie, to nie będziesz postępował wobec niego jak lichwiarz i nie karzesz mu płacić odsetek. (Ks.Wyjścia 22:24) A wziąwszy te pieniądze jako przebłaganie od Izraelitów, obrócisz je na służbę w Namiocie Spotkania, i będą one na pamiątkę Izraelitom przed Panem jako ofiara zadośćuczynienia za ich życie. (Ks.Wyjścia 30:16) Jeżeli jednak kapłan kupił niewolnika za pieniądze, ten może jeść rzeczy święte, również i ci, którzy urodzili się w jego domu, będą jedli jego pokarm. (Ks.Kapłańska 22:11) Pokarm do jedzenia kupujcie od nich za pieniądze! Nawet wodę do picia nabywajcie od nich za zapłatą! (Ks.Powt.Prawa 2:6) Żywność sprzedasz mi za pieniądze, bym miał co jeść. Nawet wodę dasz mi za opłatą, bym miał co pić. Pozwól mi tylko przejść pieszo, (Ks.Powt.Prawa 2:28) Achab zatem zwrócił się do Nabota mówiąc: Oddaj mi na własność twoją winnicę, aby została przerobiona dla mnie na ogród warzywny, gdyż ona przylega do mego domu. A ja za nią dam ci winnicę lepszą od tej, chyba że wydaje ci się słuszne, abym ci dał pieniądze jako zapłatę za nią. (1 Ks.Królewska 21:2) On zaś jej odpowiedział: Bo rozmawiałem z Nabotem z Jizreel. Powiedziałem mu: Sprzedaj mi twoją winnicę za pieniądze albo, jeśli chcesz, dam ci zamiast niej inną winnicę. A on powiedział: Nie dam tobie mojej winnicy. (1 Ks.Królewska 21:6) Kiedy więc Izebel usłyszała, że Nabot został ukamienowany i zmarł, powiedziała Achabowi: Wstań, weź w posiadanie winnicę Nabota z Jizreel, której nie zgodził się dać ci za pieniądze, bo Nabot nie żyje, lecz umarł. (1 Ks.Królewska 21:15) Joasz polecił kapłanom: Wszystkie pieniądze, które jako dar święty wnosi się do świątyni Pańskiej - pieniądze bieżące, które ktoś płaci według wyznaczonej mu kwoty za osoby - wszystkie pieniądze, które ktoś z własnej woli wnosi do świątyni Pańskiej - (2 Ks.Królewska 12:5) Wtedy kapłan Jojada wziął jedną skrzynię, zrobił otwór w jej przykrywie i postawił ją obok ołtarza, po prawej stronie wejścia do świątyni Pańskiej. Kapłani zaś - stróże progów - składali tam wszystkie pieniądze wniesione do świątyni Pańskiej. (2 Ks.Królewska 12:10) Kiedy zauważono, że dużo jest pieniędzy w skrzyni, przychodził sekretarz króla oraz arcykapłan i wtedy zsypywano i obliczano pieniądze, które się znajdowały w świątyni Pańskiej. (2 Ks.Królewska 12:11) Pieniądze odważone przekazywano kierownikom robót, nadzorcom świątyni Pańskiej. Ci zaś wydawali je na stolarzy i budowniczych - pracujących w świątyni Pańskiej - (2 Ks.Królewska 12:12) I nie robiono obliczeń z ludźmi, w ręce których przekazywano pieniądze, aby je wydawali na robotników, ponieważ działali z niezachwianą wiernością. (2 Ks.Królewska 12:16) Pieniądze [dane] jako zadośćuczynienie za winy i grzechy nie wchodziły do świątyni Pańskiej - były własnością kapłanów. (2 Ks.Królewska 12:17) Menachem uzyskał te pieniądze od Izraelitów, od wszystkich ludzi zamożnych - po pięćdziesiąt syklów od głowy - aby je wręczyć królowi asyryjskiemu. Wycofał się więc król asyryjski, nie zatrzymując się tam w kraju. (2 Ks.Królewska 15:20) Idź do arcykapłana Chilkiasza. Niech przygotuje wszystkie pieniądze, które wpłynęły do świątyni Pańskiej, jakie zebrali stróże progów od ludu. (2 Ks.Królewska 22:4) Następnie pisarz Szafan poszedł do króla i zdał mu sprawę z tego zdarzenia w słowach: Słudzy twoi wybrali pieniądze znajdujące się w świątyni i wręczyli je kierownikom robót, nadzorcom świątyni Pańskiej. (2 Ks.Królewska 22:9) Król Dawid rzekł do Ornana: Nie! Muszę bowiem kupić to za pieniądze, albowiem tego, co do ciebie należy, nie wezmę dla Pana i nie złożę ofiar całopalnych, które otrzymam za darmo. (1 Ks.Kronik 21:24) Konie, które posiadał Salomon, sprowadzał z Egiptu i z Koa: wędrowni kupcy króla sprowadzali je za pieniądze z Koa. (2 Ks.Kronik 1:16) Zebrał więc kapłanów i lewitów i rozkazał im: Wyjdźcie do miast Judy i zbierajcie od całego Izraela pieniądze na coroczne odnawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan 100 postow, a Jerzy wciaz milczy (NT) IP: *.bhakleibnitz.asn-graz.ac.at 27.12.02, 11:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estonczyk Re: 100 postow, a Jerzy wciaz milczy IP: proxy / *.gennet.ee 28.12.02, 06:26 Nieladnie tak milczec na ten temat, Jerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKnowWho Re: 100 postow, a Jerzy wciaz milczy IP: proxy / *.gennet.ee 30.12.02, 02:29 Gość portalu: Estonczyk napisał(a): > Nieladnie tak milczec na ten temat, Jerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estonian Ponad 100 postow, a Jerzy wciaz milczy IP: proxy / *.gennet.ee 30.12.02, 10:02 Nieladnie tak milczec na ten temat, Jerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Est. Re: Ponad 110 postow, a Jerzy wciaz milczy IP: proxy / *.gennet.ee 01.01.03, 02:32 Gość portalu: Estonian napisał(a): Nieladnie tak milczec na ten temat, Jerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Est. Re: Ponad 110 postow, a Jerzy wciaz milczy IP: proxy / *.gennet.ee 02.01.03, 03:09 Gość portalu: Est. napisał(a): > Gość portalu: Estonian napisał(a): > Nieladnie tak milczec na ten temat, Jerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estonczyk Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: proxy / *.gennet.ee 28.12.02, 10:09 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estonian Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: proxy / *.gennet.ee 29.12.02, 03:31 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Est. Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: proxy / *.gennet.ee 31.12.02, 05:29 Wstyd, Jerzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UknowWho:) Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: proxy / *.gennet.ee 31.12.02, 07:51 Nieladnie, Panie Jerzy! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.tnt81.chi5.da.uu.net 31.12.02, 08:14 Gość portalu: UknowWho:) napisał(a): > Nieladnie, Panie Jerzy! ;( P.Panie Jerzy czyzbys wolal zrezygnowac z ekumenizacji na forum od przyznania sie o swych dochodach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Est. Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: proxy / *.gennet.ee 31.12.02, 09:14 Gość portalu: UknowWho:) napisał(a): Nieladnie, Panie Jerzy! ;( P.Panie Jerzy czyzbys wolal zrezygnowac z ekumenizacji na forum od przyznania sie o swych dochodach? E: Myle, ze Jerzy szykuje sie do uroczystych obchodow Dnia Obrzezania Panskiego, ktore przypada jutro, to jest 1 stycznia. Poniewaz wybieram sie na Sylwka (u nas juz po 19tej) wiec Happy Circumcision Day! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS,Kraken,Kagan Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.theweb.co.uk 02.01.03, 10:46 A my wciaz czekamy na odp. Jerzyka! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.theweb.co.uk 02.01.03, 10:55 Gość portalu: PULS napisał(a): Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy rzucaja resztki swych oczednosci na tace. Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. Jerzy: Ja zawsze odpowiadalem, tyle ze za kazdym razem admin mi usuwal te odpowiedz i to bez sladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Jerzy-ewangelik NIE unika odpowiedzi! IP: *.theweb.co.uk 03.01.03, 11:14 Gość portalu Jerzy napisał: Ja zawsze odpowiadalem, tyle ze za kazdym razem admin mi usuwal te odpowiedz i to bez sladu. Wstretny ten admin, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: French Re: Jerzy-ewangelik NIE unika odpowiedzi! IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 05.01.03, 02:40 Gość portalu: Jerzy napisał(a): Ja zawsze odpowiadalem, tyle ze za kazdym razem admin mi usuwal te odpowiedz i to bez sladu. F: Napisz wiec jeszcze raz, abysmy mogli to przeczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: French Re: Jerzy-ewangelik NIE unika odpowiedzi! IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 07.01.03, 02:59 Gość portalu: French napisał(a): > Gość portalu: Jerzy napisał(a): > Ja zawsze odpowiadalem, tyle ze za kazdym razem > admin mi usuwal te odpowiedz i to bez sladu. > F: Napisz wiec jeszcze raz, abysmy mogli to przeczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UP! :) Re: Jerzy-ewangelik NIE unika odpowiedzi! IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 07.01.03, 06:03 Gość portalu: Jerzy napisał(a): Ja zawsze odpowiadalem, tyle ze za kazdym razem admin mi usuwal te odpowiedz i to bez sladu. F: Napisz wiec jeszcze raz, abysmy mogli to przeczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UP! Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi! :( (NT) IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 09.01.03, 01:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UP! Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi! :( (NT) IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 09.01.03, 13:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UP! :) Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi! :( (NT) IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 10.01.03, 01:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: 203.12.115.* 08.01.03, 07:20 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: 203.12.115.* 08.01.03, 07:20 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaPULSa Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.intranet.loc / *.abo.wanadoo.fr 12.01.03, 04:34 Gość portalu: PULS napisał(a): Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy rzucaja resztki swych oczednosci na tace. Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banita Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: proxy / *.jjs.or.id 13.01.03, 05:54 NIELADNIE, p. Jerzy, nieladnie, ale za to jakze po chrzescijansku...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoJerzego! Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.dsl.vicnet.net.au 14.01.03, 07:32 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. Czekamy, Jerzyku , na twa odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyJerzy Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: proxy / *.gennet.ee 14.01.03, 11:50 Gość portalu: DoJerzego! napisał(a): Gość portalu: PULS napisał(a): Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy rzucaja resztki swych oczednosci na tace. Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. Czekamy, Jerzyku, na twa odpowiedz! CZEKAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS+ Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: proxy / *.gennet.ee 14.01.03, 12:38 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: proxy / *.gennet.ee 14.01.03, 14:16 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyJerzy Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: proxy / *.gennet.ee 15.01.03, 13:10 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoJerzego Czemu unikasz odpowiedzi o swych dochodach? NT IP: proxy / *.gennet.ee 15.01.03, 14:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Czem Jerzy unika odpowiedzi o swych dochodach? IP: proxy / *.gennet.ee 16.01.03, 13:06 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Czem Jerzy unika odpowiedzi o swych dochodach IP: proxy / 157.25.84.* 16.01.03, 15:51 Jerzy nie badz ksiedzem, powiedz im prawde, cala prawde jak na spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Czem Jerzy unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.nas18.chicago1.il.us.da.qwest.net 16.01.03, 16:09 Bo pochodza ze sposobow podstepnych.Jerzy wie ze milczenie jest zlotem w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Czemu Jerzy unika odpowiedzi o swych dochodach? IP: proxy / *.gennet.ee 17.01.03, 02:25 Gość portalu: PULS napisał(a): Bo pochodza ze sposobow podstepnych.Jerzy wie ze milczenie jest zlotem w tej kwestii. K: Ale do czasu. Machinacje Chazara Michnika wyplynely po kilku miesiacach, wiec szwindle goja Jerzego tym bardziej musza wyplynac...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbbbbbbbbbbbbbb Re: Czem Jerzy unika odpowiedzi o swych dochodach IP: proxy / *.gennet.ee 17.01.03, 02:27 Gość portalu: aaaaaa napisał(a): Jerzy nie badz ksiedzem, powiedz im prawde, cala prawde jak na spowiedzi. - Jerzyk chyba nie wierzy w spowiedz...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoJerzego Czemu unikasz odpowiedzi o swych dochodach? IP: proxy / *.gennet.ee 17.01.03, 13:23 Czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.vic.bigpond.net.au 19.01.03, 06:05 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Fe! :( NT Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.vic.bigpond.net.au 20.01.03, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych doch IP: *.vic.bigpond.net.au 21.01.03, 07:07 Gość portalu: PULS napisał(a): > Pytam po raz n-ty,skad ty Jerzy czerpiesz swe dochody na > dzialalnosc religijna i na zycie.Unikanie tego tematu stawia cie na rowni > z ojcem Rydzykiem ktory swe imperium finansowe zbudowal na podejrzanych > manewrach hopsztaplerskich gdzie biedni i Bogiem i pieklem zastraszani Polacy > rzucaja resztki swych oczednosci na tace. > Odwolywanie sie do cenzuruy osob ktore ci to pytanie stawiaja jest > zagraniem ponizej pasa a ja moge cie nazwac oszustem zerujacym na slabosciach > ludzkich.Tylko przyznanie sie do twych dochodow moze czesciowo przywrocic ci > respekt jako osobie swieckiej ktora chcialaby podjac jakikolwiek polemike > nie zwiazana z otumanianiem ludzi religia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.vic.bigpond.net.au 21.01.03, 10:47 NIEladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Jerzy-ewangelik unika odpowiedzi o swych dochodach IP: *.vic.bigpond.net.au 21.01.03, 14:18 Brzydko! Odpowiedz Link Zgłoś