randzit Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:25 Mówią o braku "wolnych mediów". Przecież jest Gazeta Polska, Nasz Głos,... tylko kto to czyta. Jak dziennikarzowi nie pasuje wydawca czy naczelny, przecież nikt go nie trzyma na siłę. Niech znajdzie wydawcę zgodnego z poglądami. O poczytności dziennika decydują czytelnicy. A Ci pewnie mają dość rządowej paplniny, teczek, układów. Społeczeństwo ma naprawdę inne ważniejsze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Są wolne:Radio M.,Trwam, Nasz dziennik !! 06.03.06, 13:07 po co więcej??My poczytamy zniewolone. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Jarosław Kaczyński: świstak w układzie 06.03.06, 08:27 Kaczyński twierdził, że wie o tym od samych dziennikarzy, którzy "dzwonili do niego i przepraszali go za różne sytuacje, a jednocześnie w tych sytuacjach musieli uczestniczyć". ************************************** Tak, tak, a świstak zawija te sreberka.... Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach możesz to sobie zanucić : 06.03.06, 09:25 "ach jak miło byc debilem, choc przez chwilę, choc przez chwilę...." Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Jarosław Kaczyński: świstak w układzie 06.03.06, 09:38 Dobrze powiedziane: karawan pisu jedzie dalej. Podoba mi się. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Jarosław Kaczyński: świstak w układzie 06.03.06, 10:44 Mnie tez. Dlaczego jednak tak powoli? Dopiero - w drodze do Minska (bialoruskiego) - dotarli do Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Jarosław Kaczyński: świstak w układzie 06.03.06, 14:15 A oprócz tego bardzo podoba mi się informacja o manifestacji, która "Liczyła około 1000 tyś uczestników." Nieźle - milion uczestników... Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Jarosław Kaczyński: świstak w układzie 06.03.06, 13:39 Czy książki też będą przez PIS cenzurowane jeżeli nie spodobają się braciom Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
neticus Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:33 Czy ktoś wyśle tych panów na ich miejsce, czyli smietnik historii ? Mam wrażenie, że oni zdają sobie sprawę z faktu, że jest to ich ostatni występ w polskiej polityce, o ile nie uda im się zagarnąć całej władzy w stylu Łuki. Ręce już opadają ... służba zdrowia leży ... gospodarka puszczona samopas (akurat w ich wypadku to dobrze), a ci się zabawiają sofistyką ... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Ależ to wojna mediow z PiSem a nie PiSu z mediami 06.03.06, 08:37 Przeciez wszyscy dobrze pamietamy kto ja zaczął - w czasie kampanii wyborczej jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:44 a w jaki sposób PiS będzie karać myślozbrodnię? turnusem w Ministerstwie Miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
elsalto Re: Jarosław Kaczyński: Wydawcy w układzie 06.03.06, 08:49 Jedyne co Panom kaczyńskim wychodzi to knucie coraz to nowych intryg i wietrzenie z każdej strony spisków (a przynajmniej wymyślanie takowych na żer gawiedzi). Są obrzydliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mur10 To Bialorus 06.03.06, 08:56 Dziennikarze piszacy ladnie o PiS i Kaczynskich to dziennikarze wolni a dziennikarze piszacy krytycznie, to dziennikarze z uklady. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika czy ktos zna sie na sterylizowaniu kaczek? 06.03.06, 09:02 czy ten frustrat kiedykolwiek oprzytomnieje? Media sa takie same na calym swiecie, naczelni sa tacy sami i wydawcy tez. Prezes zapomnial, ze mamy bardzo kulawa, ale jednak niby-demokrakcje i posuwamy sie mniej wiecej wedlug schematu innych krajow "demokratycznych". W takim ukladzie, aby uzyc wyrazu tak bardzo przez prezesa lubianego, kazdy pilnuje swojego nosa. Panu prezesowi wal do tego, co pisze Rzepa, Gadzinowka, Wprost itd. Prezesa nie powinny ponosic prywatne media, bo to jest ich interes i ich widzow, czytelnikow czy sluchaczy. Pan prezes nie ma obowiazku sluchania, czytania, ogladania. Pan prezes moze wziac w banku pozyczke i stac sie magnatem prasowym na miare swego wlasnego ptasiego mozdzka. Panu prezeseowi zupelnie nie przeszkadzaja prywatne media w reku pewnego klechy. malo tego, rzad sponsorowany przez pana prezesa jest takze sponsorowany przez dziedzica z Torunia. Namawianie dziennikarzy do buntu moze sie skonczyc nieprzyjemnym kacem i koniecznoscia ubiegania sie o zasilek. Zamiast medzic w mediach, prezes K. powinien skupic sie na takim kierowaniu swej partii i nadzorowanego przez niego rzadu, aby wreszcie mozna bylo powiedziec o nich cos pozytywnego. Poki co, cala ta szajka jedzie rowno w dol, jeszcze chwila i przescigna w negatywnych ocenach rzady Leszka M. Odpowiedz Link Zgłoś
turrek kontrola w wielu rękach? 06.03.06, 09:06 A skończy się że kontrola znajdzie się w jednej, kaczej łapce. Ehhhhh Jareczku, marzysz o powtórzeniu manewru Łukaszenki, czyż nie? ..." Jest bardziej prawdopodobne, że ten interes społeczny będzie zachowany, jeśli będzie w ręku tysięcy ludzi, bo są tysiące dziennikarzy w Polsce, niż jeśli będzie w ręku pani Rapaczyńskiej (prezes Agory, wydawcy "Gazety Wyborczej"), pana Tyczyńskiego (prezes Radia RMF FM), pana Gaudena (prezes wydawnictwa wydającego "Rzeczpospolitą" i naczelny redaktor tej gazety) czy Króla (właściciel i redaktor naczelny "Wprost"). Na palcach dwóch rąk można tych wszystkich najważniejszych policzyć. Oni decydują o kształcie mediów i zakresie wolności. A nie jest to sytuacja całkiem dobra.""... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Kontrola w wielu rękach tz. w jednej... 06.03.06, 11:39 Prof. dr hab. Ludwika Sadowska z I Katedry Pediatrii Akademii Medycznej we Wrocławiu: "Takie demonstracje są wyrazem kompleksu urażonej kobiecości. Kobiety te cierpią na różnego rodzaju fobie. Osoba, która wypisuje na transparentach takie rzeczy, pokazuje, że jest niepełną kobietą. Myślę, że jest to nic innego jak wyrażanie swoich kompleksów, zawodów i niespełnionego życia. One nie spełniły się jako kobiety, jako żony i jako matki. W ich sercach pokutuje żal za grzechy, które popełniły. Jak dużo jest kobiet, które zabiły swoje dzieci... One krzyczą z rozpaczy, chcąc zwrócić na siebie uwagę. Tak jak homoseksualiści krzyczą o miłość, one też wołają o miłość." Ten tekst pasuje znakomicie do wypowiedzi naszych kaczorków! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Sprytne.. 06.03.06, 09:08 Sprytne, nieprawdaż? Okazuje się, że "prawdziwie wolni dziennikarze" to ci, którzy piszą pozytywnie o PiS. A jak ktoś pisze o PiS coś złego, to albo jest "z układu", albo jest biednym, zniewolonym dziennikarzem zmuszanym do tego przez podłego wydawcę, a potem dzwoniącym z przeprosinami do prezesa Kaczyńskiego.... Ha, ha, ha. Niedługo rzeczywiście okaże się, że w POlsce są tylko dwie osoby spoza "układu": panowie Kaczyńscy. A przy okazji rzeczywiście - dlaczego obok Rapaczyńskiej, Króla czy Gaudena nie wymiwniono o. Rydzyka? Czy mamy rozumieć, że w Radiu M. i Naszym Dzienniku dziennikarze są absolutnie wolni i mogą pisać co chcą? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
starymason [...] 06.03.06, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
puljan [...] 06.03.06, 09:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji mam pytanie 06.03.06, 09:11 to ja się tak skromnie zapytam dlaczego parlamentarzyści głosują zgodnie z dyscypliną partyjną a nie zgodnie ze swoim sumieniem czyżby wszyscy myśleli jednakowo ? czy to nie jest przypadkiem UKŁAD i ślepe posłuszeństwo czy to nie jest ograniczanie wolności? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: mam pytanie 06.03.06, 09:35 koniecdemokracji napisał: > to ja się tak skromnie zapytam dlaczego parlamentarzyści głosują zgodnie z > dyscypliną partyjną a nie zgodnie ze swoim sumieniem *************************************** Bo nie maja sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czerniakowianka Układ. Wszędzie ten Układ. 06.03.06, 09:14 Klasyczny przypadek nerwicy natręctw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Układ. Wszędzie ten Układ. 06.03.06, 09:26 w przypadku nerwicy natręctw wystarcza leczenie stacjonarne. W przypadku Prezesa PIS to już nie jest zwykła nerwica natręctw. To syndrom oblęzonej twierdzy, wokół sami wrogowie, wszyscy piszą i mówia źle o PIS, atakują rząd,telewizje,najpotężniejsi wydawcy prasowi uwzięli sie na PIS..!To zastanawiające,że prezes PIS zapomniał o TV Trwam, RM i Naszym Dzienniku. Przecież w tych mediach m potęzne poparcie.Czyżby Prezes tak naprawdę w głębi duszy uważał, że media rydzykowe nie mają większego znaczenia w Polsce ??? Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Wstyd przed światem. 06.03.06, 09:18 Jak to czytają przedstawiciele obecej dyplomacji to już widzę te raporty pt.: "Polską rządzi paranoik" Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Koalicja PO z PiS - kto jest ciągle za? 06.03.06, 09:22 Głosowałem na PO. Liczyłem, że koalicja z PiS nie będzie potrzebna jednak zdawałem sobie sprawe, że pewnie jesli PO ma realizować swój program to i koalicja będzie musiała być. Tylko że przed wyborami PiS to byli prymitywni socjaliści. Po ostatnich głupawych wypowiedziach polityków PiS, gołym okiem widać, ze zadni z nich socjaliści. To są zwykli komuniści. Ta partia to powinna się nazywać nie PiS tylko np ZiZ (Zawłaszczenie i Zniewolenie). Dlatego mam nadzieję, że nigdy więcej nie usłyszę z ust Tuska czy Rokity zapewnień o ciąglej gotowosci do koalicji z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
p100 p100 06.03.06, 09:22 A może jest potrzebna kontrofensywa? Może dziennikarze powinni pomagać politykom, którzy nie zgadzają się z szefami partii? Jakoś sprzeciwić się dyscyplinie partyjnej? Niech nie będzie dyscypliny głosowania... A co tam. Popierajmy wszystkich, którzy nie zgadzają się z szefami. W końcu nie może tak być, że szef mi każe pracować, ja się z tym nie zgadzam, a PiS mi nie pomaga obronić niezależności... Teraz już serio - należy w Polsce ZABRONIĆ opowiadania dowcipów. Nie ma takiej durnoty, której ktoś potem nie potraktuje poważnie i nie spróbuje wprowadzić w życie. PS - rozważam emigrację. Nie dość, że zimno, to jeszcze durno. No i ptasia grypa... Piotr, Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
joris Jaroslaw Kaczynski 06.03.06, 09:28 Ponury zakompleksialy obsesjonat. A szkoda, bo niektore pomysly mial niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
wiren Gomułka 06.03.06, 09:29 nie wiem może jestem za stary, ale ja to już słyszałem, rok 68 i okolice, dokładnie ta sama retoryka, te same pomówienia, to samo odwoływanie się do faktów i słuchaczy, którzy i tak nie wiedzą do czego są odwołania, krótko Kaczyński mówi jak swego czasu Gomułka, strach pomyśleć co idzie, może w wyborach samorządowych utrze mu się ten głupi ryj Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Gomułka 06.03.06, 11:02 wiren napisał: > nie wiem może jestem za stary, ale ja to już słyszałem, rok 68 i okolice, > dokładnie ta sama retoryka, te same pomówienia, to samo odwoływanie się do > faktów i słuchaczy, którzy i tak nie wiedzą do czego są odwołania, krótko > Kaczyński mówi jak swego czasu Gomułka, strach pomyśleć co idzie, może w > wyborach samorządowych utrze mu się ten głupi ryj Podpisuję się obydwoma rękami. Wystąpienia tego paranoika do złudzenia przypominają Gomułkę. U tow. I sekretarza wrogami byli odwetowcy zachodnioniemieccy, rewanżyści Czaja i Hupka, rewizjoniści wszelkiej maści i elementy antysocjalistyczne. Gdyby tak "układ" chorego umysłowo Jarosława zamienić na któreś z tych określeń, nikt nie wskazałby prawidłowo autora. Odpowiedz Link Zgłoś
moheras Jaroslawie K, kiedy wybory? 06.03.06, 09:30 Bo juz czas by obywatele zabrali ci tre zabawki i bys poszedl na swoje podworko i kotem sie zajmowal by kaczej grypy nie dostal Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko A TV Trwam Radio Maryja - gdzie ?! 06.03.06, 09:37 Pan K ma problemy z pamiecia i obiektywizmem! Byl kiedys taki tygonik , ktory nazywal sie Solidarnosc i kto go rozpiep......yl?! Odpowiedz Link Zgłoś
marco-van-basten Pośle Kaczyński-przestań mnie pan k..a straszyć! 06.03.06, 09:37 a kto powiedział do dziennikarzy "to pismo ma taki rys, a komu sie to nie podoba, moze odejść" jak nie Kaczyński kiedy został wydawcą "Tygodnika Solidarność" Odpowiedz Link Zgłoś
praptak A tak swoją drogą... 06.03.06, 09:38 ... dziennikarze powinni Kaczyńskiego przyszpilić pytaniem o konkrety - w jaki sposób zamierza on wesprzeć dziennikarzy? Narodowy Instytut Wolności Prasy? Odpowiedz Link Zgłoś
tex3 Tak zwane wolne media na Białorusi ! 06.03.06, 09:39 Wygląda na to że artykuły pisze jeden dziennikarz a w poszczególnych czasopismach tylko je troszeczkę przerobią i to od skrajnej prawicy do skrajnej lewicy na jedno kopyto , jedynie media ojca dyrektora troszeczkę odbiegają od ogólnego nurtu propagandy i dlatego są tak bardzo znienawidzone przez tak zwane „wolne media” A przecież wolność to różnorodność !!! Uwaga nie jestem fanem ojca dyrektora !!! Uważny obserwator . Odpowiedz Link Zgłoś