Dodaj do ulubionych

Plan wyjścia z cienia PO

13.03.06, 07:51
Zwróciłbym uwagę na taktykę pis: obrony przez brutalny, bezwzgledny atak.
Jeżeli pojawiają się uzasadnione zarzuty wobec pis, ten odwraca kota ogonem i
o to samo oskarza swojego oskarżyciela. Robi to jednak nieporównanie
brutalniej i bez oparcia w jakichkolwiek wiarygodnych faktach. Wystarczy, że
rzucą podejrzenie o udział w bliżej nieokreślonym układzie, wcześniej
emocjonalnie napietnowanym jako zło absolutne.

PiSiory sa naprawdę dobrymi uczniami gebbelsa i bolszewickiej propagandy...
Nie wolno lekceważyć tej ich "strategii" adresowanej do "ciemnego narodu"
Obserwuj wątek
    • mortenpl Tytuł 13.03.06, 08:06
      Co to za tytuł? "Plan wyjścia z cienia PO". Kto ma z tego cienia wyjść? Z tytułu
      wynika, że ktoś jest w cieniu PO i chce z niego wyjść, ale treść sugeruje, że to
      PO chce wyjść z cienia. Tak więc tytuł powinien brzmiec mniej więcej tak:"Plan
      PO na wyjście z cienia".
      • ohmygoodnes z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 08:36
        :-)

plan jest bardzo prosty, niestety wymaga jednego... nowych wyborow.

swietne zdjecia satelitarne warszawy
        • ab_extra Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 08:38
          Dodajmy: wygranych wyborów :))
          • thorgallpl Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 08:41
            wygrane wybory, to o tym dyskutujecie na zjazdach mlodziezowek PD (kanapowy twor) oraz PO?
            • ab_extra Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 08:44
              Czy procesowi myslenia towarzyszy u ciebie jakiś proces myślowy? I w jakiej
              kolejności? Teraz to walnąłeś :))))
              • thorgallpl Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 08:47
                kolejny lyk cieplego napoju pozwoli ci uruchomic procesy analityczne. jesli nie wiesz, jak czytac posty podszyte zartem, to powinienes naprawde zastanowic sie, czy nie wstales za wczesnie. mam wyjasnic?
                • tim7 Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 10:36
                  Jeśli to miał być żart, to faktycznie polecam podszlifowanie go trochę, albo
                  przeczytanie własnego tekstu PO jego napisaniu. Tak ze trzy razy najlepiej.
                  Pamiętaj, że gdy Ty sam się śmiejesz do siebie, to inni tego jednak nie
                  słyszą...
                  • pis.olewa.po Raz Zdobytej Władzy Firer Nie Odda !!!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 11:50
                    ..... Donald Tusk nie zamierza
                    oddać władzy w partii ....

Doskonale !!!
                    Partia z firerem po grób !!!
                    • dziadek-tuska Re: Raz Zdobytej Władzy Firer Nie Odda !!!!!!!!!! 13.03.06, 12:19
                      pis.olewa.po napisał:

> ..... Donald Tusk nie zamierza
                      > oddać władzy w partii ....
                      >
                      > Doskonale !!!
                      > Partia z firerem po grób !!!

donald jest zawzięty jak
                      jak ochotnik !!
                      moja krew !!!
                      • pozlotemu Re: Raz Zdobytej Władzy Feuer Nie Odda !!!!!!!!!! 13.03.06, 13:18
                        dziadek-tuska napisał:

> pis.olewa.po napisał:
                        >
                        > > ..... Donald Tusk nie zamierza
                        > > oddać władzy w partii ....
                        > >
                        > > Doskonale !!!
                        > > Partia z feurerem po grób !!!
                        >
                        Polaczenie Komuncha z hitlerowskim Wehrmachtem.
                        • teraz10 Cieniasy won do łopaty,nieroby!!!tusko-jaśki precz 13.03.06, 13:28
                          co za ohyda z tymi POpaprańcami!
                          • publico_bono Smutne... 13.03.06, 13:55
                            Ostatnie posty martwią, bo przekonują dobitnie, ze elektorat PiS to grupa ludzi,
                            których łączą: 1. brak kultury 2. niska inteligencja 3. brak autokrytyki 4.
                            zniewolenie umysłu. Żal mi Was, ludzie. Zal mi też siebie, bo mi Polskę szmacicie...
                            • thorgallpl Re: Smutne... 13.03.06, 15:10
                              a Ty, moj nieszczesny "inteligencie" glosowales na PO, gdyz byles przekonany co do prawdziwosci tego, co ci donald nakladl do glowy w czasie kampanii. Bezkrytyczne nastawienie do slow wypowiadanych przez politykow w ogole jest najwiekszym bledem, jaki mozna popelnic.
                              • tim7 Re: Smutne... 13.03.06, 18:35
                                A co to, jakiś wstyd teraz (nomen-omen ZNOWU, jak za PRL...) być
                                inteligentem ?!? To, że grupa buraków i ćwierćinteligentów dorwała się do
                                władzy (co było skutkiem ubocznym kampanii) nie oznacza, że być osobą
                                inteligntną jest złe. Owszem, rzeczywistość znów okazuje się kpić z
                                inteligentów, bo bycie miernym półgłówkiem, ale za to wiernym jak PieS jest
                                teraz nagradzane. Ale to tylko chwilowe. Ten okres się skończy, bo każdy idiota
                                na stanowisku nie jest świadomy zagrożenia ku jakiemu dąży jego działalność, w
                                odróżnieniu do inteligenta, który jak widzi nieuchronny dramat do którego dąży
                                to albo będzie starał się mu za wszelką cenę zapobiec, albo zwyczajnie dać nogę
                                prze nadejściem rozwiązania... A idiota nie, on do samego końca będzie bronił
                                idiotycznych decyzji, a na końcu będzie rozdzierał szaty i biadolił, jaki to
                                nieszczęśliwy los go spotkał, jak bardzo został zniszczony prze "układ", i jak
                                bardzo wrogie mu siły podkładały mu nogi, a on przecież tak bardzo chciał dla
                                tej bidnej Polski...

Ja też głosowałem na PO w wyborach parlamentarnych. Dla Twojej wiedzy: PO to
                                nie Donald Tusk, to ogromna grupa ludzi którzy mają coś w głowie i
                                niejednokrotne mają inne zdanie niż Tusk czy Rokita. Ale POTRAFIĄ DYSKUTOWAĆ.
                                Dla odmiany PiS to Kaczyński (wiadomo ktory). Reszta szeregu zlewa się w jedną
                                masę. Bezwolną masę. A ja mam wstręt do masówki i nijakowatości.
                  • thorgallpl Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 15:07
                    przypomina mi sie od razu pewna teoria o przekazach reklamowych i generalnie o komunikowaniu sie, ze sposob kodowania przekazu powinien byc wystarczajaco prosty, by osobnik o danych umiejetnosciach mogl go odkodowac i (poprawnie) zrozumiec. Przepraszam, ze nie wzialem Ciebie pod uwage w procesie kodowania. szczerze wspolczuje.
                    • tim7 Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 18:37
                      No i widać, że nie potrafisz stosować wyuczonych teorii...
                • donkowalski Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 13:22
                  jeszcze jeden zart:
                  "Przed ostatnimi wyborami blisko dwa lata pracował ze sztabem ekspertów nad
                  programem rządu, który nie powstał"
                  buuuuhaha! czytalem ten... pro gram, gora 1/2 grama - 2 lata pracy i nie wiecej
                  niz 1 kilobajt. mozgowcy!
                  streszczenie programu: prezydent z gdanska, premier z krakowa-wa-wa-wa! u ha-ha-
                  ha!
                  ja po przeczytaniu programu nie mialem juz watpliwosci - jas fasola to
                  wspanialy komik lepszy od kaczora donalda!
                  • publico_bono Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 13:56
                    Widzę, że Ciebie żartów uczyli w Gildii Trefnisiów Ankh-Morpork...
                  • grzesie2k Re: z gabinetu cienia....sa 13.03.06, 15:33
                    W Internecie dostępny jest tylko "manifest" PO. Dostęp do programu mają tylko politycy PO i PiS.
      • kasia20055 Tusk nie chce oddać władzy 13.03.06, 09:12
        >> Tusk nie chce oddać władzy.

I bardzo dobrze, że nie chce oddać władzy. Platforma jest jeszcze za mocna i
        trzeba ją dalej pogrążać, tak aby podzieliła los AWS. Tusk jest do tego
        doskonałym przywódcą.
      • as75 Cienie cieni! 13.03.06, 11:00
      • woj28 Re: Tytuł 13.03.06, 12:50
        Pan Tusek jest najgorszym ze znanych polityków. miele nienawistnie ozorem
        niemal na każdy temat. Jego rola w wyeliminowaniu Cimoszewicza to hańba dla
        niego i całej Placformy. Ciągnie placfomistów w dół z czego sie szczerze cieszę.
        pochwa,,
    • laaazy_boy Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:12
      Propaganda PiSowska, choć dotychczas skuteczna, musi być prędzej czy później
      poparta wymiernymi sukcesami - przede wszystkim na polu gospodarczym. Jak
      dotychczas, na takowe się nie zanosi. Za jakiś czas słowa przestaną wystarczać
      wyborcom.
      • haen1950 Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:48
        laaazy_boy napisał:

> Propaganda PiSowska, choć dotychczas skuteczna, musi być prędzej czy później
        > poparta wymiernymi sukcesami - przede wszystkim na polu gospodarczym. Jak
        > dotychczas, na takowe się nie zanosi. Za jakiś czas słowa przestaną wystarczać
        > wyborcom.

Zgadza się. Ale przygotowanie się do rzadzenia też jest wazne. Wystarczy
        popatrzeć na te kreatury od zawodowego łgarstwa wyborczego, żeby się przekonać
        jak wazna to sprawa.
      • ambl Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:53
        do laaazy boy:przez 16 lat dołowali Polskę jak mogli a ty bys chciał w 4
        miesiące jakichś sukcesów gospodarczych?Najpierw trzeba wyczyścić ten chlew
        którym króluje "salon"Polska obecnie jest jak domek z kart gdzie nie ryszyć to
        sie wszystko wali do czego doprowadzili myśle ze świadomie różni sztukmistrze
        jak np. kołodko:jak jest dziura budżetowa to wystarczy przełożyć pieniądze na
        inną półkę i jest ok.oraz bandyci polityczni jak Prezio polmiller i inniJeżeli
        jest prawdą że balcerowicz,kwaśniak i ich żony są powiązani z tymi bankami(jak
        to ktoś opisał niedawno na tym forym) to jak najbardziej powinien się nim zająć
        Trybunał.Polacy są dosyć pracowitym i niegłupim narodem a mimo to przeciętny
        obywatel (który akurat ma pracę)o nowym aucie może tylko pomarzyć już nie mówiąc
        o np. mieszkaniu.Systematycznie spadamy w dół mimo wstąpienia do UE. z którego
        mają korzyść mają tylko ci co się załapali na dopłaty czyli nienajgorzej
        sytuowani a zwykły Kowalski ma wielkie g.wno.Myślę że jest jakis czynnik który
        hamuje wszelkie pożyteczne dla państwa inicjatywy dlatego najwyższy czas zrobić
        w tym bajzlu.ps.piszę "Prezio" z dużej litery bo jest on jedyny w swoim rodzaju

• anvill Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 13:08
          Dziwne że nie zauważasz że większość z polityków obecnego układu rządzącego to
          nie świeżynka tylko ludzie którzy w ciągu ostatnich 16 lat wielokrotnie
          piastowali stasnowiska ministrów - w tym obozie ja nie widze żadnej nowej
          twarzy. Pytasz dlaczego przeciętny Kowalski nie może sobie pozwolić na to czy
          tamto - moja odpowiedz brzmi tak: dlatego że od 16 lat rządzą socjaliści,
          którzy są dobrzy jedynie w zabieraniu obywatelowi a nie dawaniu - czy w Polsce
          ktoś kiedyś zrozumie że w interesie partii socjalistyczno-populistycznych jest
          utrzymywanie biedy w społeczeństwie bo w innym wypadku nie miałby kto na nich
          głosować????
      • prawyisprawiedliwy Wyjasnic co się dzieje w SKOK-ach!!!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:58
        to bedzie dopiero afera.To sa instytucje parabankow i dzialaja jak banki ale
        prawu bankowemu nie podlegaja.sa z natury "non profit" wiec nie moga wykazac zysku.
        Wiec daje sie pensje prezeswoi milion sekretarce kilkaset tysiecy, a ze to same
        rodziny to co innego.trzepia kase.sa powiazani z PiS.
        Chciałes ciemny ludzie afere - masz ja.......
        Poczekajmy zobaczymy co tez rzezimieszkowie, tepogolwi z PiS zmajstruja.Strach
        co tu bedzie za 4 lata jak sie ludzie nie opamietacie...
        Kto nadal w ieerzy w naprawe panstwa to jest albo zaslepionym fanatykie albo
        głupcem.....m
        • wysokiktos ciemnosc, widze ciemnosc :)))))) 13.03.06, 10:26
          moge zapytac skad te informacje? Z wymiaru sprawiedliwosci Bialorusi? ;)))
          W artykule powoluja sie na wymiar sprawiedliwosci Stanow Zjednoczonych.
          Co prawda slyszalem zarzut o kasach oszczednosci. Podniosla go pani swiadek w
          proponowanej dzisiaj komisji do spraw zbadania dzilalnosci sektora bankowego,
          pani Gronkiewicz :)))))))))
      • moheras Niestety ale sukcesy gospodarcze "PiS" juz sa... 13.03.06, 12:03
        Na razie propaganda PiSowska korzysta z owocow pracy Belki i to bardzo
        skutecznie. Nowi inwestorzy przyciagnieci przez poprzedni rzad sa przedstawiani
        jako owoc pracy tego. Juz widze z wielka pompa otwarcie 100 km autostrady pod
        lodzia w maju gdzie moherkiewicz bedzie sie chwalil jak to za jego rzadow
        szybko wybudowano 100 km autostrady. Potem z kolejna pompa bedzie otwarty
        odcinek pod wroclawiem. Inteligentni inaczej uwierza ze to dzielo moherkiewicza
        i to wystraczy. Obrzuci sie jeszcze blotem w ramach komisji sledczej opozycje i
        wybory wygrane.
        Choc jest szansa ze jak Giertych polegl na komisji sledczej tak samo polegnie
        PiSuar
    • ctbenski Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:12
      A ja mam pytanie za stówę:
      Kto w ogóle głosował na ten cały PiS?
      Wszyscy mówią że to nie oni, ja też nie, WIĘC KTO TO ZROBIŁ???
      • maruda.r Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:20
        ctbenski napisał:

> A ja mam pytanie za stówę:
        > Kto w ogóle głosował na ten cały PiS?
        > Wszyscy mówią że to nie oni, ja też nie, WIĘC KTO TO ZROBIŁ???

Ok. 20% uprawnionych do głosowania. Trudno ich teraz odszukać. Wniosek prosty:
        trzeba chodzic na wybory, choćby po to, by podobni pisuarczykom psychopaci nie
        mogli rządzić.

• thorgallpl Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:32
          maruda.r napisał:

> ctbenski napisał:
          >
          > > A ja mam pytanie za stówę:
          > > Kto w ogóle głosował na ten cały PiS?
          > > Wszyscy mówią że to nie oni, ja też nie, WIĘC KTO TO ZROBIŁ???
          >
          > **************************************
          >
          > Ok. 20% uprawnionych do głosowania. Trudno ich teraz odszukać. Wniosek prosty:
          > trzeba chodzic na wybory, choćby po to, by podobni pisuarczykom psychopaci nie
          > mogli rządzić.
          >

widze, ze nawet w takich miejscach swietnie sie odnajdujecie-geniusze z PO. Z cienia wychodzicie..prosze, prosze...nic, tylko brawo bic! I pomyslec, ze tyle miejsc w sejmie sie marnuje bo nie robicie nic, poza przeszkadzaniem. Miala byc konstruktywna opozycja dla dobra kraju, a jest.....glosowanie wspolnie z SLD, a piskorski siedzi i zawija dobrobyt krakowsko-gdanski w sreberka.
          • haen1950 [...] 13.03.06, 08:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • prawyisprawiedliwy Ja pie.....le co za głąb.Opozycja wobec czego????? 13.03.06, 08:54
            tego slkretynialego rzadu nierobow???
            Nic nie zrobili wiec jak mozna byc opozycjka do wobec niczego???!!!1
            Oni sklocaja wszystkich ze wszystkimi a nic wiecej nie robia, nie rzadz tylko
            wichrza i sie mszcza chciawe msciwe kanalie.
            Poczekaj bo po cichu krada i afery predzej czy pozniej wyjda i lud nawet jesli
            ciemny dwa razy nie poprze...
            • thorgallpl Re: Ja pie.....le co za głąb.Opozycja wobec czego 13.03.06, 08:57
              nareszcie poziom dyskusji osiaga wasz normalny poziom, platforma niczym dzem z "Biedronki" tani i dobry, dobry bo tani.
              • prawyisprawiedliwy zwracaj uwagę na fakty i zarzuty, do sie lepie 13.03.06, 09:16
                odnies.Przynajmniej nie mowie,ze Twoj dziadek byl w wehrmachcie ani nie mowie
                zes pijak i lze elita.W kamasze tez nie chce Cie [poslac ani do paki...
                • thorgallpl Re: zwracaj uwagę na fakty i zarzuty, do sie lepi 13.03.06, 09:33
                  gdyby nawet byl to co komu do tego? faktem jest, ze dzidzio tuska byl, ale nie to jest problemem. problemem jest jego prawdomownosc, kiedy z tak rozbrajajacym , blogim usmieszkiem mowil, ze jest w 100 pewny, ze to tylko brutalny atak PIS. no i sie doigral. politykowi (powaznemu) takie rzeczy nie uchodza plazem.
                  • prawyisprawiedliwy Nie takie rzeczy płazem uchodzily:) 13.03.06, 09:42
                    Polity to nie pacynka jak Marcinkiewicz ani ta zgraja politykierow.Bo polityka
                    powinny bronic sukcesy.Oni ich nie bede miac dopoko doputy sie nie zabiora za
                    rzadzenie.Bo jak narazie nic nie robia...
                    Od tego jatrzenia nic sie nie zmieni.Niech sie lepiej wyspowiadaja ze SKOK
                    chlopcy.Jarek Kaczynski-oto polityk...tylko ze z jego "wilekich strategii"
                    kompletniwe nic nie wynika jak na razie bo ten buc tylko mysli jakby tu komus
                    doje...ć.Zeby ten koles nie marnowal energii na kopanie przeciwnikow i mszczenie
                    sie za swoje poprzednie niepowodzenia top moze by cos z tego wyszlo.Poczekaj
                    jescze chwile a samo piertolnie jak AWS.Oni sie po prostu nie dogadaja.JAws sie
                    rozpadlo a teraz sie rozpadna znowu na mniejsze frakcje.
                    Po prostu zal mi tej szansy ogromnej ktora mieli... Mialbyc POPiS a wyszlo
                    bagno.Jak to w Polsce...
      • ambl Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 08:57
        citbenski:niech sie osoba zapozna z sądażami i dopiero się mądrzy
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 09:06
        ja
    • citisus Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:30
      Platforma przygotowuje się do samodzielnego rządzenia.
      • piwi77 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:35
        Nie mierz wszystkich swoja miara! PO po dojsciu do wladzy nie zacznie, tak jak
        dzisiaj PiS, od niszczenia swoich wrogow!
        • ab_extra Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:37
          piwi77 napisał:

> Nie mierz wszystkich swoja miara! PO po dojsciu do wladzy nie zacznie, tak
          jak
          > dzisiaj PiS, od niszczenia swoich wrogow!
          No, może z wyjątkim PIS, Samoobrony i LPR :DDDDD
          Tom się uśmiał :))))
          • piwi77 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:42
            Najgrozniejsi dla PiS, SO i LPR sa oni sami, tzw "sygnatariusze". Nie trzeba
            ich wyreczac, sami sie powystrzelaja w swoim szacownym gronie.
            • dziadek-tuska Ratunku !!!!!!!!!!!! Powrócą Afery ?????????????? 13.03.06, 12:30
              tusek szefem Komitetu Budowy Fili Centr. Wypędzonych w W-wie ?
              balcer szefem Komisji Od Bezrobocia i Dobrobytu Mas ?
              piskor szefem Urzędu Antykorupcyjnego ?
              olechowski szefem Komisji Lustracyjnej ??
              Gronkowiec szefem Komisji ds. Rozkradzenia Polskich Banków ?
              rakieta ulubieńcem Krakowa czyli -premierem w Krakowie
              komornik szefem budowy rosyjskiego systemu antyrakietowego w Tatrach
        • m15 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 09:24
          piwi77 napisał:

> Nie mierz wszystkich swoja miara! PO po dojsciu do wladzy nie zacznie, tak
          jak
          > dzisiaj PiS, od niszczenia swoich wrogow!
          PO wrogów zacznie tworzyć?
      • grazynkajohn Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:39
        Żeby było jasne :głosowałam na PO,jestem zwolenniczkę tej partii,nie widzę na
        obecnej scenie politycznej drugiej partii godnej zaufania.Jednak uważam,że z
        tym samodzielnym rządzeniem nic nie wyjdzie,PO musiałaby mieć bezwzględną
        większość w parlamencie,a to raczej nierealne.Przyspieszone wybory nic nie
        zmienią ,poza zmianą dekoracji:PO na miejsce PiS,a nieporozumienia i różnice
        te same.Jedyne wyjście,to dogadanie się dwóch największych partii,wg mnie to
        jedyne rozwiązanie na dzień dzisiejszy.
        • haen1950 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:55
          Nie licz na przyśpieszone wybory. Ta kacza hołota razem z Romciem i Jędrusiem
          będzie jechać równo w dół i grabić Polskę az do końca.To dlatego tak walczą o
          brak kontroli i własną policję partyjną. Ale dla moherów będzie to z pożytkiem,
          ich idol Rydzyk i Opus Dei nabiją sobie kabzę do oporu.
        • lukas155 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:56
          Przyspieszone wybory nic nie
          > zmienią ,poza zmianą dekoracji:PO na miejsce PiS,a nieporozumienia i różnice
          > te same.Jedyne wyjście,to dogadanie się dwóch największych partii,wg mnie to
          > jedyne rozwiązanie na dzień dzisiejszy.

Wybory dadzą to ze PiS nie bedzie juz mógł tak mieszac bo to nie on bedzie
          dyktował warunki tak jak teraz usiłuje nieudolnie to robić, PO jednak ma troche
          ludzi którzy maja wiecej IQ niz wzrostu i nie zaczną sie bawic w piaskownicowe
          dziecinady. Co prawda nie lubie PO ale stanowczo są mniejszym złem dla tego
          kraju i jak nie lubie Rokity to z pewnoscią nigdy nie bedzie on takim
          popychadłem jak PRemier Marcinkiewicz-to ze mówi ze cos zrobi to znaczy ze mówi
          a nie robi.
        • bernardgui Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 08:58
          grazynkajohn napisała:
          Jedyne wyjście,to dogadanie się dwóch największych partii,wg mnie to
          > jedyne rozwiązanie na dzień dzisiejszy.

Jest jeszcze jedna możliwość pseudoliberałowie z PO dogadają się z innymi
          "liberałami" - Belka+Hausner z PD i "ultraliberalna" Senyszyn z LSD.
          Z porozumieniem nie bedzie problemu, bo ich "liberalizm" polega na jednym - "nie
          dopuścić do lustracji"

---------------------
          "Nie istnieje coś takiego jak darmowe obiady."
          Milton Friedman
          • lukas155 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 09:04
            Jejku misiek a co to takiego ta "lustracja". Czemu wszystkim mega prawicowcom
            na tym tak zalerzy? I tak na prawde to komu wierzyć? SB? przeciez mogli pisac
            co im sie tylko chcialo, z drugiej strony co za problem polożyc swinie?
            Bzdura patrzenie w przeszlosc, powinnismy patrzec w pzzyszłosc i sie zastanowic
            co zrobic z tym krajem bo juz dzieciaki po studiach stąd uciekają, cały
            wykwalifikowany personel, od hydraulików przez pielęgniarki po protetyków i
            dentystów, niedługo zostaną tu księza moherowcy i politycy i wtedy bedzie amba.
            A no tak zapomnialbym o rodzinie zatrudnionej na dyrektorskich stołkach w
            firmach w ktorych nie bedzie miał kto prowadzic i w ten oto sposob cały
            kapitał przejdzie w zagraniczne rece. Ale to nic, bede sobie to spokojnie
            oglądał z jakies Anglii lub Irlandii i sie smiał....
            • bernardgui Re: Ratunku !!!!!!!!!!!! 13.03.06, 09:31
              lukas155 napisał:
              > Jejku misiek a co to takiego ta "lustracja".
              pl.wikipedia.org/wiki/Lustracja
              >Czemu wszystkim mega prawicowcom
              > na tym tak zalerzy?
              Nie chodzi (przynajmniej mi) o żadne rozliczenia itp. powinno się ujawnić TW,
              aby uwolnić się od wpływów, agnantury - zarówno rodzimej jaki i obcej - nie jest
              przecież zdrową sytuacja, gdy polacy nie wiedzą czy na jakiegoś wysokiego rangą
              polityka/sędziego nie ma "haka" w papierach w moskwie...

>I tak na prawde to komu wierzyć? SB? przeciez mogli pisac
              > co im sie tylko chcialo, z drugiej strony co za problem polożyc swinie?
              Sugerujesz, że np. w latach 70 SB przewidywało upadek PRL w roku 1990?? I
              fałszowało swoje własne wewnętrzne akta?!? ŻADNE służby tego nie robią!!!

> Bzdura patrzenie w przeszlosc, powinnismy patrzec w pzzyszłosc
              Zgadzam się, ale nie jest to możliwe (lub jest bardzo trudne) jeżeli nie
              przeprowadzi się lustracji...

i sie zastanowic
              >
              > co zrobic z tym krajem bo juz dzieciaki po studiach stąd uciekają, cały
              > wykwalifikowany personel, od hydraulików przez pielęgniarki po protetyków i
              > dentystów, niedługo zostaną tu księza moherowcy i politycy i wtedy bedzie amba.
              Na cud gospodarczy PIS czy PO nie liczę... i jak się sie "zastanowic co zrobic"
              to odpowiedz jak dla mnie jest prosta: wolny rynek - UPR :)

---------------------
              "Nie istnieje coś takiego jak darmowe obiady."
              Milton Friedman

• xkya Oj wyciągną PO z cienia 13.03.06, 08:43
      Należy dodać, że jest to cień Balcerowicza.
      • picker63 Re: Oj wyciągną PO z cienia 13.03.06, 09:10
        Pisiorki wzięli czas. Uzgadniaja nowe plugawstwa żeby obrzucić nimi PO podczas
        kampanii wyborczej wyborów samorzadowych.Szykuje się niezłe
        przedstawienie.Słusznie PO przygotowuje swoich gladiatorów do walki o honor i
        zaszczyty ,a trochę reklamy przed igrzyskami nikomu nie zaszkodzi.Póki co musimy
        cieszyć się serialem RODZINA ADAMSÓW [Anna Sobecka,Roman Giertych i BRACIA ]
        • thorgallpl Re: Oj wyciągną PO z cienia 13.03.06, 09:44
          a Wirtualna Polska czepia sie.... niczym nietoperz.

BTW: WP to inna nazwa dla panstwa, gdzie premier jest rodem z Krakowa, a prezydent z Gdanska.
    • wysokiktos oni sa w cemnosciach a nie w cieniu :)))))))) 13.03.06, 09:06
      przynajmniej takie wrazenie platforma sprawia :)))))) Najlepsza decyzja gabinetu
      cieni, byla deklaracja o glosowaniu na nie, gdyby wniosek o rozwiazaniu sejmu
      okazal sie rzeczywistoscia :))))))) Brawo opozycja :)))))))))
    • todundliebe [...] 13.03.06, 09:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wisnia spadaj dziadu! 13.03.06, 09:37
      gronkowiec, tusk ,rokita, komorowski, piskorski, bielecki, schetyna i spółka to
      banda cwaniaczków
    • parob jak to "chce rządzić sama"toz to monopol jednej .. 13.03.06, 09:40
      partii. Od razu zaczna się krzyki że jedna partia dąży do zdominowania całej administracji itd. Chyba,że tylko PiS nie może rządzić "sam".Bo pewnie inne partie jak dochodzą do władzy to dla rownowagi ,że rządzą, oddaja wszystkie stanowiska opozycji.
    • smentuff Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 09:41
      Wydaje mi się, że mantra "pan mnie brutalnie atakuje" zastępuje w PiS
      przecinki, wszelkie yyy, no, a więc i wszystkie inne podobne okreslenia. Przy
      odbiorcach, a raczej części odbiorców nie jest istotne meritum zagadnienia,
      wierzą, że rozmówca PiS-owca brutalnie, więc z założenia niesłusznie go
      atakuje. A ten chciał tylko porozmawiać. "Brutalnym atakiem" stały się wszelkie
      sprawy niewygodne, braki odpowiedzi na ważne pytania oraz pytania dotyczące
      spraw istotnych.
    • hwadu Piskorski wygrywa z Donaldem w Warszawie 13.03.06, 09:50
      B. prezydent Warszawy, Paweł Piskorski (PO), skierował do regionalnego Sądu
      Koleżeńskiego PO w Warszawie wniosek o wymierzenie nagany szefowej warszawskiej
      PO Hannie Gronkiewicz-Waltz w związku z wywiadem udzielonym "Gazecie
      Stołecznej".

W wywiadzie, jaki ukazał się w "Gazecie Stołecznej" 16 lipca, Gronkiewicz-Waltz
      powiedziała, że kiedy została szefową warszawskiej PO w marcu tego roku,
      zastała tam "ludzi doskonale zorganizowanych, ale nie znających reguł
      demokracji". Zarzuciła też Piskorskiemu, że zakazywał członkom
      partii "samodzielnego myślenia" i że mieli oni "wycinać wewnętrzną opozycję".

W liście do Sądu Koleżeńskiego Piskorski zarzuty te określił jako nieprawdziwe.
      Według niego, Gronkiewicz-Waltz "ma prawo nie wiedzieć w jaki sposób była
      tworzona i funkcjonowała PO, ponieważ przystąpiła do niej zaledwie 7 miesięcy
      temu".

Zdaniem Piskorskiego, Gronkiewicz-Waltz sama postępuje w sposób "będący
      całkowitym zaprzeczeniem zasad demokratycznych". Według niego, Gronkiewicz-
      Waltz "w celu osiągnięcia pożądanych przez siebie wyników wyborów w kołach PO,
      nakłania i zmusza członków Platformy do wskazanego przez nią sposobu
      głosowania, (...) przerywa zebrania kół, w których istnieje ryzyko przegrania
      jej faworytów".

"Publiczne posługiwanie się nieprawdą, publiczne pomawianie posła Platformy
      Obywatelskiej oraz działanie na szkodę warszawskiej Platformy oceniam jako
      niedopuszczalne oraz bez wątpienia wystawiające na szwank dobre imię
      Platformy" - napisał Piskorski wnioskując o naganę dla Gronkiewicz-Waltz.

Gronkiewicz-Waltz powtórzyła w poniedziałek, że przedstawiła prawdziwą wizję
      mechanizmów, jakie działały w warszawskiej PO za rządów Piskorskiego. Jak
      zaznaczyła, wcześniej słyszała jedynie pogłoski o takim zachowaniu, jak np.
      niedopuszczanie do działania grup będących w opozycji wobec Piskorskiego, ale
      przekonała się, że była to prawda. Podkreśliła, że Piskorski ma prawo pozwać ją
      przed Sąd Koleżeński, który - jak zaznaczyła - jest niezależny.

Przewodnicząca Mazowieckiego Regionalnego Sądu Koleżeńskiego PO Magdalena
      Zabłocka potwierdziła, że wniosek Piskorskiego wpłynął. Według niej,
      rozpatrzenie sprawy nie powinno potrwać więcej niż półtora miesiąca.

ks, pap.
    • hwadu Cienias z Zasadami kontra Układ Warszawski 13.03.06, 09:52
      2002-10-24
      "Rzeczpospolita": Układ warszawski
      Od ośmiu lat, z krótką przerwą, Warszawą rządzą ci sami ludzie. Rekrutują się z
      grona lokalnych polityków SLD i PO (wcześniej UW). Opanowali stanowiska w
      większej części miasta, bez ich kontroli nic się tu nie może zdarzyć. Oni
      decydują o polityce miasta i o kadrach w samorządzie. Czasem zapominają, że
      powinni działać w imię interesu publicznego, a nie swojego zaplecza
      politycznego.

Jedni nazywają to sitwą, inni mafią, ale najczęściej mówi się bardziej
      elegancko - układ. Hasło odsunięcia od władzy "układu warszawskiego" wypisali
      na swoich sztandarach politycy kandydujący na prezydenta Warszawy. Najmocniej
      akcentują to Lech Kaczyński, Julia Pitera, Zbigniew Bujak, Antoni Macierewicz.
      Ale przeciw układowi występuje też Andrzej Olechowski, którego zaplecze
      polityczne niewątpliwie z obecnym układem jest związane. Ludzie z układu to
      jego najbliżsi współpracownicy w kampanii wyborczej, zajmują też pierwsze
      miejsca na listach wyborczych PO. Podobne zaplecze ma kandydat na prezydenta z
      SLD - UP Marek Balicki. On jeden nie występuje przeciw układowi, co najwyżej
      mówi, jak wszyscy zresztą, o konieczności zaprowadzenia uczciwości w stołecznym
      samorządzie.

Sojusz ma kamienice, Platforma ulice

Układ narodził się w 1994 r. Wtedy pierwszy raz władzę w mieście objęły SLD i
      UW. Pierwszemu przewodził w Warszawie Jan Wieteska, drugiej - Paweł Piskorski.
      Prezydentem Warszawy został Marcin Święcicki z UW. Na początku układ był dosyć
      słaby. Jego rozkwit hamował częściowo Święcicki, któremu często nie podobało
      się zachowanie partyjnych kolegów. Nic dziwnego, że pod koniec kadencji był już
      wśród nich czarną owcą.

Po wyborach 1998 r. Piskorski bezpośrednio sięgnął po rządy w stolicy.
      Początkowo w koalicji z AWS, a po ponad roku, po rozpadzie warszawskiej
      prawicy, ponownie z SLD. Oprócz Piskorskiego i Wieteski trzon grupy rozdającej
      karty stanowili: ze strony SLD Ryszard Mikliński, Marek Rasiński, Jacek
      Zdrojewski, Henryk Syroka, ze strony PO Paweł Bujalski, Piotr Fogler, Wojciech
      Kozak, Łukasz Abgarowicz, Jerzy Hertel.

Układ podzielił stanowiska i wpływy. UW dostała stanowiska: prezydenta miasta
      (Piskorski), trzech wiceprezydentów (Wojciech Kozak, Tomasz Sieradz, Tomasz
      Siemoniak), dwóch wiceburmistrzów w Centrum i stanowiska dyrektorów dwóch
      dzielnic (Śródmieścia i Ochoty). Sojusz wziął stanowiska trzech wiceprezydentów
      (Ryszard Mikliński, Jacek Zdrojewski, Tadeusz Gajewski), burmistrza centrum
      (Wieteska), dwóch jego zastępców i dyrektorów pięciu dzielnic (Mokotowa, Woli,
      Żoliborza, Pragi-Północ i Pragi-Południe). Podzielono też stanowiska w
      zarządach dzielnic (po trzy na dzielnicę), wymieniano też - chociaż nie była to
      żelazna zasada - sekretarzy urzędów, rzeczników prasowych, szefów biur rad,
      szefów biur zarządów, dyrektorów wydziałów.

Nie oznacza to, że w podległych urzędach i jednostkach nastąpiła generalna
      wymiana kadr. Kadry w dużej mierze i tak były lewicowe, często jeszcze z PRL.
      Układ szybko i zdecydowanie oczyścił jednak administrację z przeciwników
      politycznych, czyli działaczy AWS z poprzedniego rozdania.

Jeśli chodzi o wpływy na poszczególne dziedziny działania samorządu, zasada ich
      podziału była prosta: SLD bierze na wszystkich szczeblach - od wiceprezydenta
      do inspektora w urzędzie dzielnicy - kulturę, sport, sprawy lokalowe
      (mieszkania i lokale użytkowe), oświatę, handel, pomoc społeczną. UW (potem
      PO) - architekturę, geodezję, planowanie przestrzenne, inwestycje, sprawy
      majątkowe (sprzedaż gruntów). Powstało nawet powiedzenie: SLD ma kamienice,
      Platforma ulice.

Pałac Kultury bez Austriaków

Najbardziej spektakularne były nominacje dla Pawła Bujalskiego (UW, potem PO)
      na prezesa spółki miejskiej Pałac Kultury i Nauki oraz dla rzecznika
      warszawskiego SLD i radnego Rady Warszawy Andrzeja Golimonta na szefa promocji
      tej spółki.

Spółka to czterystu pracowników i 42 mln zł rocznego budżetu. Powołana została
      do zarządzania Pałacem Kultury, który jest jedynym w swoim rodzaju połączeniem
      biurowca, centrum targowego i centrum kulturalnego (kina, muzea, teatry, Sala
      Kongresowa). Największym źródłem dochodów PKiN jest wynajmowanie dużych
      powierzchni (sal, hallów i korytarzy) na wystawy i targi oraz Sali Kongresowej
      na koncerty, narady i zjazdy.

Bujalski dostał władzę w Pałacu Kultury w zamian za stanowisko wiceburmistrza
      Centrum, które oddać musiał koalicjantowi. Bujalski ma bogatą kartę działacza
      samorządowego i politycznego. Zaczynał jako pierwszy burmistrz Woli, wtedy
      jeszcze z PC, który wsławił się rozbiciem po pijanemu służbowego samochodu.
      Potem był w UW, obecnie szefuje wolskiej Platformie.

Golimont z kolei to jeden z najsłynniejszych - ze względu na cięty język -
      warszawskich radnych. Dziennikarz "Nie" i "Trybuny", wieczny rzecznik prasowy -
      obecnie warszawskiego SLD, wcześniej: PPS, sejmiku mazowieckiego, warszawskiej
      Straży Miejskiej i PKiN. Od kilku miesięcy dyrektor handlowy PKiN.

Bujalski i Golimont uważani są za dobrych organizatorów, ludzi inteligentnych i
      kreatywnych, ale Bujalski ma opinię... niebezpiecznego. Co jakiś czas proponuje
      miastu kontrowersyjną inwestycję. Za czasów Święcickiego była to budowa za dwa
      miliony złotych komputerowo sterowanej fontanny na czterechset-lecie
      stołeczności Warszawy. Teraz, przed końcem kolejnej kadencji, próbował wpłynąć
      na władze miasta, by zgodziły się na wniesienie aportem dochodowej części
      Pałacu Kultury (biura, powierzchnie wystawiennicze) do spółki z firmą
      austriacką. - Nie potrafił jednak wykazać, dlaczego akurat z tą spółką, bez
      przetargu, miasto miałoby wejść w interes i jakie byłyby z tego korzyści -
      relacjonuje jeden z uczestników spotkania. Władze zgody nie dały.

Układ ma to do siebie, że wciąga kolejne szeregi znajomych i towarzyszy
      partyjnych. Bujalski, jeszcze jako wiceburmistrz Centrum, postawił na czele
      Miejskiego Systemu Informacji (jednostka budżetowa gminy) kolegę z Wolskiej
      Izby Gospodarczej, której był prezesem, Michała Trzcińskiego. Żonę Trzcińskiego
      zatrudnia z kolei w PKiN.

W Pałacu pracę znalazł też Hubert Gawor, syn Ewy Gawor, radnej Rady Warszawy
      ostatniej kadencji (Nowa Polska, Zgoda Warszawska, PO), szefowej Wydziału
      Bezpieczeństwa i Porządku Publicznego gminy Centrum, członkini PO, oraz
      generała Mirosława Gawora, byłego szefa BOR, obecnie "szeryfa" Andrzeja
      Olechowskiego, kandydata na jego zastępcę w ratuszu. Generał Gawor też miał już
      coś wspólnego z samorządem. Jak ujawniła "Gazeta Wyborcza", figurował -
      obok "byłego ministra, wojskowych, handlarzy bronią, prezesów i dyrektorów z
      wielkich firm, posłów, radnych, polityków, a także oficerów BOR" - na liście
      członków ekskluzywnego klubu strzeleckiego, który korzystał ze strzelnicy
      wybudowanej przez samorząd. Strzelnica powstała kosztem 1,3 mln zł pod basenem
      klubu Warszawianka ("elegancka recepcja, dobrze zaopatrzony barek, skórzane
      kanapy, klimatyzacja, dziesięć torów strzeleckich. Nie wejdzie tu nikt z
      zewnątrz"). Choć jego podpis widniał pod deklaracją, Gawor twierdził, że nigdy
      do klubu nie przystąpił.

Hasło Warszawianka już chyba zawsze kojarzyć się będzie w stolicy ze słowem
      skandal. Budowę kompleksu sportowego za samorządowe pieniądze powierzono
      fundacji. Radę nadzorczą obsadzono według klucza politycznego. Jej szefem był
      m.in. Łukasz Abgarowicz, wówczas radny, obecnie poseł PO. W efekcie działań
      fundacji za obiekt, który miał kosztować 20, zapłacono 120 mln zł. Kolejne
      kontrole odkrywały kolejne nieprawidłowości, a ostatnia - z NIK - zakończyła
      się dwoma wnioskami do prokuratury.

Śpiewać każdy może...

Za rządów koalicji SLD - UP biurokracja samorządowa rozrosła się niepomiernie.
      Od 1998 r. w Centrum, dzielnicach i w ratuszu przybyło prawie 550 urzędników, w
      niektórych urzędach wzrost zatrudnienia wyniósł 30 - 40 proc. (patrz ramka
    • widziane_inaczej wan4 jesteś typowym przykładem Wybiórczego Betonu 13.03.06, 10:36
    • widziane_inaczej a Wybiórczy Beton to kategoria Skrajnych Idiotów 13.03.06, 10:38
    • widziane_inaczej Wybiórczy Bolszewizm to jest dopiero Filozofia 13.03.06, 10:40
    • widziane_inaczej szanowny ojcze Nadredaktorze śmietnik czeka na Cię 13.03.06, 10:42
    • widziane_inaczej Śmietnik Histoii oczywiście 13.03.06, 10:43
    • gobi03 Platforma ... do rządzenia 13.03.06, 10:58
      Bzdury piszesz Wan4. PiS realizuje emocjonalne potrzeby narodu.
      PO kreując się na yntelektualystów miastowych (klasa średnia, której tak naprawdę nie ma) ustawia się na torze, którym pojechała Unia Wolności.
      Komuniści dostali onegdaj mnóstwo głosów za gadanie o rozwoju gospodarczym i zgodzie społecznej. Polska miała rosnąć w siłę i ludzie mieli żyć dostatniej. Widzieliśmy, jak kończą swoją robotę.
      PiS dostał teraz mnóstwo głosów za obecywanie ukrócenia korupcji w najwyższych władzach. LPR i SO znalazły zwolenników ze względu na obietnicę wsparcia zwykłych ludzi, w szczególności rodzin.
      Ale PO - to nowa szlachta, oni są ponad ciemną masę, ich zaplecze stanowi inteligencja: administracja państwowa, wolne zawody i kadra inżynierska! Tylko że administracja państwowa już należy do partii (przypadkiem innych), wolne zawody wybrały wolność w Irlandii, a karda inżynierska jest sfrustrowana tak samo, jak reszta Polaków.
    • bagarmosen Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 11:13
      porozmawiamy po wyborach o ile do takich dojdzie! jesli bede to zobaczymy
      czy wygra je PO?? JESTEM PEWNA ,ZE PO NIE WYGRA!!!!!Sympatycy PO
      spodziewajcie się po czterech latach wogole INNEJ POLSKI.
    • gdkj Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 11:33
      ciekawm czy artyków wprost o piskorskim nie jest już walką w samej PO.
      bo na pewno nie jest to efekt samododskonalenia i oczyszczania się tej parti.
      swoją drogą jak wsponę wprost przez ostatnie lata jest to gazeta która lubi
      wykreować wizerunek polityka którego późnie bezwzględnie niszczy.
      normalnie warszawskie bagno.
      pozdrawiam.
    • losiu4 Re: Plan wyjścia z cienia PO 13.03.06, 11:59
      co jak co, ale - jak przystało na elyte yntelektualną - posłowie PO potrafią
      gadać okrągłymi, acz nic nie znaczącymi zdaniami :)

Pozdrawiam

Losiu
    • moheras nic dodac nic ujac 13.03.06, 11:59
      sposobem na piS moze byc jedynie brutalne przyrownanie tej formacji do gebelsa
      i stalina. PO powinno pokazac polakom jakie ma alternatywy: PiS czyli podazamy
      w kierunku bialorusi albo PO czyli gonimy czechy. Miejmy nadzieje ze PO nie
      bedzie juz grzecznym chlopcem w kampanii, bo na ratowanie demokracji zostanie
      jedynie SLD
    • brynk a to Tusk jeszcze zyje ? o kurde ..... 13.03.06, 12:05
      Tusk do Łaqgiewnik ! !!!!!
    • 4bani A zabrał ją? 13.03.06, 12:06
      Rzetenosc dziennikarska zaczyna byc archaiczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka