dr.szfajcner 18.03.06, 16:06 Dawno nie czytalem tak kunktatorskiego wywiadu czolowego polityka rzadzacego ukladu. Czy Kaczynski naprawde potrafi WSZYSTKO zepsuc? Michnik, ku.. trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.szfajcner Powinno byc: Borusewicz - koniec legendy? 18.03.06, 16:08 dr.szfajcner napisał: > > Dawno nie czytalem tak kunktatorskiego wywiadu > czolowego polityka rzadzacego ukladu. > Czy Kaczynski naprawde potrafi WSZYSTKO zepsuc? > > Michnik, ku.. trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Tez jestem bardzo zawiedziona, 18.03.06, 16:12 są bowiem takie chwile, kiedy zło trzeba nazwać złem, tu jest wszystko zrelatywizowane... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Tez jestem bardzo zawiedziona, 18.03.06, 16:13 Też się dziwię że to wszystko firmuje własną twarzą. Szczególnie jak mu się w tą twarz pluje np. powołaniem Biegalskiego na szefa więziennictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Bursewicz - koniec legendy? 19.03.06, 23:26 dr.szfajcner napisał: > > Dawno nie czytalem tak kunktatorskiego wywiadu > czolowego polityka rzadzacego ukladu. > Czy Kaczynski naprawde potrafi WSZYSTKO zepsuc? > > Michnik, ku.. trzymaj sie! Podbijam, specjalnie dla leszka.sopot! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Gdzie ten wywiad się ukazał? n/t 20.03.06, 00:46 W GW Olejnik/Kublik tylko nie pamietam czy w sobotniej, czy w piatkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Gdzie ten wywiad się ukazał? LINK prosze 20.03.06, 00:54 Smutne...kolejny spokorniał... serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65649,3219503.html Odpowiedz Link Zgłoś
buzzastral BuzzAstral 20.03.06, 01:01 Wiec moze i wy kiedys zmądrzejecie i zaczniecie samodzielnie myslec, moze nie wszystko jeszcze stracone, wyjdzcie tylko poza zaklety krąg gazety wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: BuzzAstral 20.03.06, 01:10 buzzastral napisał: > Wiec moze i wy kiedys zmądrzejecie i zaczniecie samodzielnie myslec, moze nie > wszystko jeszcze stracone, Nie boj, nie boj buzzz. Wedle twoich kryteriom madrosci, my nie zmadrzejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
buzzastral Re: BuzzAstral 20.03.06, 01:16 zdajesz sie dużo wiedziec, o moich kryteriach pewnie michnik napisał?, musze poczytac zebym wiedział co mówiłem i co mysle Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: BuzzAstral 20.03.06, 01:17 nie fatyguj się - o swoich kryteriach piszesz sam publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: BuzzAstral 20.03.06, 01:21 buzzastral napisał: > zdajesz sie dużo wiedziec, > o moich kryteriach Nie tylko o kryteriach buzzu. Takze o stanie umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
buzzastral Re: BuzzAstral 20.03.06, 01:42 dr.szfajcner napisał: > buzzastral napisał: > > > zdajesz sie dużo wiedziec, > > o moich kryteriach > > Nie tylko o kryteriach buzzu. > Takze o stanie umyslu. nie oczekiwałem ze bedziesz mnie podziwiał ale zdaje sie jestes na etapie poszukiwania autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: BuzzAstral 20.03.06, 01:44 buzzastral napisał: > dr.szfajcner napisał: > > > buzzastral napisał: > > > > > zdajesz sie dużo wiedziec, > > > o moich kryteriach > > > > Nie tylko o kryteriach buzzu. > > Takze o stanie umyslu. > > nie oczekiwałem ze bedziesz mnie podziwiał ale zdaje sie jestes na etapie > poszukiwania autorytetów. Alez nie drogi buzzu, mylisz sie jak zwykle. Juz dawno znalazlem. Odpowiedz Link Zgłoś
gauche Miękki Borsuk, miękki, jeszcze opary Gazu na nie 20.03.06, 10:18 go działają, choć juz sie powoli wyzwalał od UDecko-gazowej trucizny. A Olejnik córka pulownika MSW, tak ładnie broni córki UBeka i komucha Chabera-Łuczywo, no ładnie, ładnie.Nic nowego. --- "Być rewolucjonistą to służyć wrogowi. Być liberałem to nienawidzić ojczyzny. Współczesna demokracja to orgia zdrajców." Fernando Pessoa Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Wstrzymałbym się z pochopnymi opiniami - jak na... 20.03.06, 00:57 ...kogoś, kto został wybrany do Senatu także z poparciem PiSu, Borusewicz mówi sporo rzeczy raczej mało przyjemnych dla Pana Prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Wstrzymałbym się z pochopnymi opiniami - jak 20.03.06, 01:09 www.nasznocnik.pl napisał: > ...kogoś, kto został wybrany do Senatu także z poparciem PiSu, Borusewicz mówi > sporo rzeczy raczej mało przyjemnych dla Pana Prezesa... Zacytuj ze dwie, trzty ktore uwazasz za malo przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Na przykład - takie jego opinie 20.03.06, 01:24 B: Ziobro, zamiast powiedzieć: popełniłem błąd, przepraszam - i zakończyć sprawę, rozpoczyna przerzucanie odpowiedzialności. Jeżeli się popełni błąd, to należy się do niego przyznać i przeprosić. O&K : W PiS przeprasza się trudno. B: To jest syndrom oblężonego obozu. Jak jest oblężenie, to się wszyscy bronią, jeden drugiego. O&K: Kaczyński w środę w Radiu Maryja mówił, że "znów siły wywodzące się z Komunistycznej Partii Polski, bo takie reprezentuje Helena Łuczywo są na pierwszej linii". B: Jest mi niezmiernie przykro. Cenię Helenę Łuczywo, z którą działałem w podziemiu i od 1977 r. robiłem "Robotnika". Podobnie Adama Michnika, z którym co prawda poróżniłem się o ocenę generała Jaruzelskiego, ale to nie znaczy, abym podzielał podobne poglądy. Są one wysoce krzywdzące i dla mnie niezrozumiałe. (...) O&K: Sytuacja się zaostrza. Radio Maryja stało się narzędziem politycznym. B: Radio wspiera jedną partię, wcześniej wspierało inne. I to nie jest tak, że będzie wspierało cały czas tę partię. Łaska o. Rydzyka na pstrym koniu jeździ. I kilku się już o tym przekonało. Albo jego opinia o Kurskim - zdecydowanie negatywna przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Na przykład - takie jego opinie 20.03.06, 01:34 www.nasznocnik.pl napisał: > O&K: Kaczyński w środę w Radiu Maryja mówił, że "znów siły wywodzące się z > Komunistycznej Partii Polski, bo takie reprezentuje Helena Łuczywo są na > pierwszej linii". > > B: Jest mi niezmiernie przykro. Cenię Helenę Łuczywo, z którą działałem w > podziemiu i od 1977 r. robiłem "Robotnika". Podobnie Adama Michnika, z którym > co prawda poróżniłem się o ocenę generała Jaruzelskiego, ale to nie znaczy, > abym podzielał podobne poglądy. Są one wysoce krzywdzące i dla mnie > niezrozumiałe. Moim zdaniem doskonaly przyklad oddajacy klimat tego wywiadu .. Oceny Kaczynskiego sa krzywdzace, ale auor tych ocen jest O.K. ( za to z takim np. Michnikiem potrafil sie poroznic o inne oceny) Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Myślę, że pozostaniemy przy swoich zdaniach 20.03.06, 01:39 Wolę Borusewicza, nawet jeśli zbyt starannie miarkuje swoją krytykę niż np. Romaszewskiego, który jak głupi radośnie oklaskuje kacze brednie na konwencji PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Myślę, że pozostaniemy przy swoich zdaniach 20.03.06, 01:43 www.nasznocnik.pl napisał: > Wolę Borusewicza, nawet jeśli zbyt starannie miarkuje swoją krytykę niż np. > Romaszewskiego, który jak głupi radośnie oklaskuje kacze brednie na konwencji > PiSu... Akurat tutaj podzielam Twoje zdanie. Romaszewski bardzo sie posunal. Niestety juz od kilku lat nie slyszlem czegos sensownego z jego ust. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Wstrzymałbym się z pochopnymi opiniami 20.03.06, 01:48 Przecież te dwie panie zaprzeczyły wszelkim zasadom uczciwego dziennikarstwa. Pytania nie tylko były tendencyjne. Ich pytania zawierały bzdurne tezy, których potwierdzenia szukały w kolejnych głupich pytaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Dlaczego? 20.03.06, 01:50 Przeczytałem wywiad i uważam, że Borsuk odpowiadał jak człowiek, któremu w głowie się ani nie poprzewracało ani nie prowadzi propagandowej popisowej wojny. Jeden z nielicznych normalnych ludzi w tym parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Dlaczego? 20.03.06, 02:05 Może ja powiem - dlaczego. Otóż poprzestanie na nazwaniu Jacka Kurskiego karierowiczem - napelniło mnie smutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Tak czy owak - komplement to nie był.... 20.03.06, 02:08 ...(pamiętajmy, że Al Capone poszedł ostatecznie siedzieć za podatki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Nie był. 20.03.06, 02:13 Ale od kogoś takiego, jak Borusewicz oczekiwałabym, ze dostrzeze rzeczywistą przewinę Kurskiego, karierowiczowstwo nią nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Dlaczego? 20.03.06, 02:29 po_godzinach napisała: > Może ja powiem - dlaczego. > Otóż poprzestanie na nazwaniu Jacka Kurskiego karierowiczem - napelniło mnie > smutkiem. Borsuk nie jest jakimś Kowalskim, ale marszałkiem Senatu. Bardzo dobrze, że nie użył takich słów, jakich używa prywatnie na nazwanie tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: Dlaczego? 20.03.06, 02:41 Nie chodzi mi o "słowa" :) Oczekiwałam jednak - prawdę mówiąc - zajęcia stanowiska wobec metod używanych przez Kurskiego. Tak, żeby nie było najmniejszej watpliwości, że matody te nie sa do zaakceptowania. Jesli ktoś mało ma - mało sie od niego oczekuje, jak ktos ma dużo - jak Borusewicz, oczekiwania względem niego rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Dlaczego? 20.03.06, 10:31 leszek.sopot napisał: > Przeczytałem wywiad i uważam, że Borsuk odpowiadał jak człowiek, któremu w > głowie się ani nie poprzewracało ani nie prowadzi propagandowej popisowej > wojny. Jeden z nielicznych normalnych ludzi w tym parlamencie. Przychylam się do tej opinii. Nie rozumiem krytyki Borusewicza. Jeszcze nie stało się nic takiego, że musiałby zweryfikować swoją opinię o Kaczyńskich i PiSie. Ale widzi wszystko uczciwie i nie boi się o tym mówić, jego wyważona opinia o Kurskim jest miażdżaca. Czego chcieć od marszałka senatu, sporo oliwy zużył na darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Koniec.To juz tylko kiepski dyplomata bez jaj 20.03.06, 02:01 ---> Bo nie opluwa tak jak wy? Norma dobrego dyplomaty - co 5 minut opluwać kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdokracja chcesz dyskutowac, czytaj poprzednikow 20.03.06, 02:23 Link byl podany wyzej.czytaj i szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Przepraszam. Ide spac! 20.03.06, 02:27 frau_blada napisała: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65649,3219503.html Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Dzieki. !!! Jutro przeczytam. :) 20.03.06, 02:39 I sie ustosunkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dzieki. !!! Jutro przeczytam. :) 20.03.06, 02:42 frau_blada napisała: > I sie ustosunkuje... > ----> Przed czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Borusewicz nie jest politykiem rzadzacego ukladu 20.03.06, 02:28 dr.szfajcner napisał: > > Dawno nie czytalem tak kunktatorskiego wywiadu > czolowego polityka rzadzacego ukladu. a wywiad mi sie podobal:) Odpowiedz Link Zgłoś
ew.sa Wywiad skandalicznie przeprowadzony 20.03.06, 11:23 Przykład tego jak NIE POWINNO sie przeprowadzać wywiadów.Co jest jego celem? Czy panie są zainteresowane tym co ma do powiedzenia pytana osoba ? Czy one chcą sie czegoś dowiedzieć? Nie! One przez 3/4 tego wywiadu nakłaniaja Borusewicza żeby krytykował Kaczyńskich i PIS. A Borusewicz szczerze im odpowiada nie dajac się sprowokowac do krytykanctwa. Szczytem jest w tym wywiadzie pytanie które od razu sugeruje ,jaka powinna byc odpowiedż : "Ale nie zbiera Pan wycinków na swój temat? Jarosław i Lech maja teczki z nimi." .W tym pytaniu od razu jest potepienie ,ze zbieranie wycinków to coś niewłaściwego. A tu znowu pudło. Marszłaek uczciwie odpowiada ,że zbiera. Borusewicz, jak zwykle wyważony - jedne rzeczy chwali, inne gani. A panie dziennikarki. Oj, żenada, żenada !!!! Odpowiedz Link Zgłoś