Dodaj do ulubionych

L. Kaczyński za granicą się kompromituje

21.03.06, 10:03
Tak uważa były prezydent i to nie Aleksander Kwaśniewski a Lech Wałesa.
I taka opinia dla obecnej głowy państwa powinna być wyjątkowo bolesna.
Obserwuj wątek
    • piaf.e Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 10:58
      Tak uwazam ja .I jest mi bardzo przykro.Bo całe moje życie nie powiedziałam za
      granicą złego słowa o Polsce i Polakach.

Za prezydentury Wałesy , za prezydentury Kwasniewskiego , Polska cieszyla sie
      bardzo dobra opinia za granica.

Co ja mam robic.Znam bardzo duzo ludzi w krajach Europy i widzę, odczuwam ze
      juz maja negatywne opinie o tym co sie dzieje w moim kraju.Zadaja mi pytania a
      ja milcze , bo kocham ten kraj.Jest mi przykro i wstyd za to co sie w tym kraju
      wyrabia.A ludzie za granica sa inteligentni i widzą i oceniają.
      • krystian71 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 11:01
        to znaczy uwazasz,ze owijanie sie polska flaga w stanie wskazujacym, i w takim
        samym stanie uczestnictwo w uroczystosciach charkowskich jest OK?
        Twoi inteligentni zachodni rozmowcy tez tak uwazaja?
        • piaf.e Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 11:06
          krystian71 napisała:

> to znaczy uwazasz,ze owijanie sie polska flaga w stanie wskazujacym, i w
          takim
          > samym stanie uczestnictwo w uroczystosciach charkowskich jest OK?
          > Twoi inteligentni zachodni rozmowcy tez tak uwazaja?

Nie uwazam ze jest ok. ale nie popsuło to nam opini.
          Takie incydenty czy podobne zdarzaja sie wszedzie i sa pomijane , tam jest inna
          mentalnośc.
          • krystian71 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 11:16
            i dlatego moja droga edit to co piszesz zupelnie mnie nie interesuje.
            Trudno mi sie wzruszyc czyjas krytyka, skoro ta osoba ma zupelnie inna
            mentalnosc, inna wrazliwosc inne pryncypia.
            Tym bardziej,ze mam przeczucie graniczace z pewnoscia,ze sie po prostu mylisz
            albo zmyslasz, bo najzwyczajniej trudno mi w to uwierzyc, ze dla normalnego
            czlowieka wazniejsze sa wyczyszczone buty, niz takie imponderabilia
            GW i inne brukowce informowaly falszywie nie tylko nas tu w kraju, rowniez
            robily to na uzytek zachodni, a zachodnia prasa coraz czesciej daje wyraz
            swojemu zdziwieniu.
            A ja dziwie sie tobie,ze w rozmowach z twoimi zachodnimi przyjaciolmi brakuje
            ci jezyka w gebie.
            Polonia chicagowska ma lepiej poukladane w glowie, Kaczke przyjela z
            entuzjazmem, bo kazdy normalny czlowiek wie, kto co jest wart
            • pampolion Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:40
              "Polonia chicagowska..." tak to faktycznie dla nas Polaków wyrocznia... (poziom
              naszych dzielnych krajowych mohereczków!)
            • wanda43 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 15:21
              >mam przeczucie graniczace z pewnoscia,
              do tego powinienies dodac "w istocie" albo "z w rodzoną sobie rozwagą"
              bedzie wtedy po linii i po pisowsku.He,he
            • piaf.e Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 21:21
              krystian71 napisała:

> i dlatego moja droga edit to co piszesz zupelnie mnie nie interesuje.
              > Trudno mi sie wzruszyc czyjas krytyka, skoro ta osoba ma zupelnie inna
              > mentalnosc, inna wrazliwosc inne pryncypia

A szkoda , bo te pryncypia i ta mentalnośc i wrazliwośc sa godne podziwu, jesli
              chodzi o tych ludzi.
        • cimoszenka L.Kaczyński nie tylko za granicą się kompromituje 21.03.06, 11:06
          Towarzyszu nie wiem co lepsze dla Prezydenta. Owijanie się flagą czy jako
          prezydent jechać po stolicy prezydencką limuzyną z flagą Indonezji lub Księstwa
          Monako na proporczyku. Czy Wy tam w Pisie nie wiecie jak wygląda flaga Polski?
          • krystian71 kaczka wie,jak wyglada flaga Polski i my wiemy ze 21.03.06, 11:10
            on wie :))))
            jak tam cos jechalo z odwrotnie zalozona flaga to i ty zaloz watek, bedziesz
            mial o czym pogadac przez pare tygodni z takimi dupkami jak ty.
            Ja mowie o pijanym w trzy dupy OMC magistrze na szczycie w Brukseli, co nie
            wiedzial co z ta flaga zrobic, owinac sie, a moze ryja wytrzec,bo mu sie ulewalo
            • piotr7777 Re: kaczka wie,jak wyglada flaga Polski i my wiem 21.03.06, 11:14
              > Ja mowie o pijanym w trzy dupy OMC magistrze na szczycie w Brukseli, co nie
              > wiedzial co z ta flaga zrobic, owinac sie, a moze ryja wytrzec,bo mu sie
              ulewal
              A jednocześnie wygłosił bardzo dobre przemówienie.
              • krystian71 Re: kaczka wie,jak wyglada flaga Polski i my wiem 21.03.06, 11:18
                i co tym przemowieniem zalatwil?
                • radulamen Re: kaczka wie,jak wyglada flaga Polski i my wiem 21.03.06, 11:43
                  Te krystian za ile robisz u kaczora konusa? Albo jesteś typowym
                  przedstawicielem polactwa co go tego prostaka niedouczonego wybrało...
            • cimoszenka [...] 21.03.06, 12:41
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • krystian71 he,he coz za wtornosc intelektualna 21.03.06, 13:11
                i brak wlasnej inwencji, nawet w stosowaniu mocnych slow.
                Jedno zerzniete ze mnie dwa od PIS-u.
                Generalna choroba POpaprancow, nawet w tej chwili Rokita startuje do laski
                (marszalkowskiej,he,he) z PISiackim projektem ustawy na podatki.
                Wlasnych mu zabraklo
                • snajper55 Re: he,he coz za wtornosc intelektualna 21.03.06, 13:15
                  krystian71 napisała:

> nawet w tej chwili Rokita startuje do laski (marszalkowskiej,he,he) z
                  > PISiackim projektem ustawy na podatki. Wlasnych mu zabraklo

Nie zabrakło. Chce pokazać, jak PiS głosuje przeciwko własnym projektom, co
                  będzie kolejną kompromitacją PiSu.

S.
                  • scoutek Re: he,he coz za wtornosc intelektualna 21.03.06, 13:44
                    snajper55 napisał:
                    > Chce pokazać, jak PiS głosuje przeciwko własnym projektom

bo jest za a nawet przeciw....
                    wreszcie sie wydalo czyje to haslo....
                    Walesa go tylko pozyczyl...
                  • krystian71 Re: he,he coz za wtornosc intelektualna 21.03.06, 14:00
                    o dobrze,ze mi przypomniales,bojuz wszyscy o becikowym zapomnieli.
                    To tez byl cudzy projekt,LPR-u poparty przez PO na zlosc babci
                    a co do projektu podatkowego, nie przesadzam sprawy, ale jak zwykle u
                    nieudacznikow z PO widze zdolnosci w strzelaniu sobie w stope w trudnym okresie
                    przedwyborczym.Podatki to bardzo cienka sprawa, a gross biednego i
                    malowyksztalconego elektoratu odczytuje te propozycje tak.
                    PO proponuje obnizenia podatkow dla calej masy biednych ludzi z 19% na 18%.
                    Czyli dla osoby zarabiajacej 1000 zl , podatek bedzie mniejszy o 10 zl.
                    Dla tych najbogatszych proponuje obnizenia z 40% na 32%.
                    Osobie zarabiajacej 20000,zostanie w portfelu 1600zl wiecej.
                    I to nie jest populizm ale czyste realia.
                    • snajper55 Re: he,he coz za wtornosc intelektualna 21.03.06, 15:09
                      krystian71 napisała:

> o dobrze,ze mi przypomniales,bojuz wszyscy o becikowym zapomnieli.
                      > To tez byl cudzy projekt,LPR-u poparty przez PO na zlosc babci

Nie. Pomysł becikowego to pomysł PiSu, podchwycony przez LPR. Stąd były DWA
                      projekty ustaw - jeden PiS i jeden LPR.

> a co do projektu podatkowego, nie przesadzam sprawy, ale jak zwykle u
                      > nieudacznikow z PO widze zdolnosci w strzelaniu sobie w stope w trudnym okre
                      > sie przedwyborczym.Podatki to bardzo cienka sprawa, a gross biednego i
                      > malowyksztalconego elektoratu odczytuje te propozycje tak.
                      > PO proponuje

To nie PO proponuje. To jest przedwyborcza propozycja PiS, którą PO jedynie
                      zgłasza do laski marszałkowskiej.

S.
                      • krystian71 Re: he,he coz za wtornosc intelektualna 21.03.06, 15:45
                        gentelmani nie dyskutuja o faktach
                        1/becikowe to pomysl LPR, ktory przy niem sie upieral i wniosl je w wianie do
                        paktu stabilizacyjnego !!!!

2/do laski marszalkowskiej zglasza sie nie jakis tam nieostry projekt z
                        kampanii wyborczej, a opracowana ustawe,do dalszej obrobki.
                        I tu mamy zapewne tworczy wklad PO w cudze projekty
    • krystian71 no jak juz Lech Walesa tak twierdzi 21.03.06, 11:02
      to mozna spac spokojnie
    • mlot.na.lewactwo [...] 21.03.06, 11:11
      • piotr7777 Re: Zwaz na osobisty stosunek do Kaczyńskich 21.03.06, 11:18
        mlot.na.lewactwo napisał:

> Kaczyński sie nie kompromituje - a Wałęsa po raz kolejny juz TAK.

Niestety w tym wypadku nie masz racji.
        Kaczyński zerwał z modelem jaki prezentował za granicą Kwaśniewski poniekąd z
        przymusu (nieznajomość języków i brak obycia) poniekąd w wyniku
        polonocentrycznego wizerunku prezydentury. Natomiast jego zachowanie w
        założeniu wzorowane jest na Wałęsie, który też nie przykładał większej wagi do
        ceremoniału i też mówił na ogół bez ogródek i upiększeń.
        I dlatego miażdżąca opinia Wałęsy jest bardzo znacząca. To dowód, że Kaczyński
        jest słaby zarówno w sensie reprezentacyjnym jak i merytorycznym.
        • mlot.na.lewactwo [...] 21.03.06, 11:27
          • mlot.na.lewactwo Ktory punkt regulaminu został złamany? 21.03.06, 12:04

• snajper55 Re: Zwaz na osobisty stosunek do Kaczyńskich 21.03.06, 12:45
          piotr7777 napisał:

> Kaczyński zerwał z modelem jaki prezentował za granicą Kwaśniewski poniekąd z
          > przymusu (nieznajomość języków i brak obycia)

Od kiedy to całkowity brak umiejętności zachowania się nazywa sie brakiem
          obycia ? Jeśli ktoś zachowuje się jak kmiot, mówi jak kmiot, wygląda jak kmiot
          to jest po prostu kmiotem.

S.
    • przekumaty.gosc Exprezio Wałesa mocno popiera jedną z partii. 21.03.06, 11:22
      Biorąc pod uwagę jaki z niego przypał i odjazdowiec, to duży problem dla tej
      partii.
    • kataryna.kataryna Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 11:54
      piotr7777 napisał:

> Tak uważa były prezydent i to nie Aleksander Kwaśniewski a Lech Wałesa.
      > I taka opinia dla obecnej głowy państwa powinna być wyjątkowo bolesna.

A dlaczego opinia Wałęsy miałaby być dla Kaczyńskiego bolesna?
      • lika78 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:24
        Może dlatego Ktaryno, że kaczory tak bardzo podpieraja sie etosem pierwszej
        solidarności, a jej największą, najbardziej docenianą ikoną jest Lech Wałęsa.
        Poza tym on dobrze poznał braciszków i to, że nie był nimi zachwycony w roli
        przywódców narodu - teraz na własne oczy możemy sie przekonać dlaczego....
        • kataryna.kataryna Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:34
          lika78 napisała:

> Może dlatego Ktaryno, że kaczory tak bardzo podpieraja sie etosem pierwszej
          > solidarności, a jej największą, najbardziej docenianą ikoną jest Lech Wałęsa.
          > Poza tym on dobrze poznał braciszków i to, że nie był nimi zachwycony w roli
          > przywódców narodu - teraz na własne oczy możemy sie przekonać dlaczego....

Widzę, że nie potrafisz wyjaśnić dlaczego Lecha Kaczyńskiego ma boleć opinia
          Wałęsy, który go nie cierpi i jest to uczucie odwzajemnione. Boleć Kaczyńskiego
          może opinia osoby, na której mu zależy, którą z jakichś powodów ceni i szanuje.
          Opinia Wałęsy mu zapewne zwisa i jest to całkowicie zrozumiałe.
          • snajper55 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:47
            kataryna.kataryna napisała:

> Widzę, że nie potrafisz wyjaśnić dlaczego Lecha Kaczyńskiego ma boleć opinia
            > Wałęsy,

Toż bardzo dokładnie wyjasniła. Nie zrozumiałaś ?

S.
          • lika78 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:53
            kataryna.kataryna napisała:
            >
            > Widzę, że nie potrafisz wyjaśnić dlaczego Lecha Kaczyńskiego ma boleć opinia
            > Wałęsy, który go nie cierpi i jest to uczucie odwzajemnione. Boleć
            Kaczyńskiego
            >
            > może opinia osoby, na której mu zależy, którą z jakichś powodów ceni i
            szanuje.
            >
            > Opinia Wałęsy mu zapewne zwisa i jest to całkowicie zrozumiałe.
            >
            >
            Po pierwsze Kataryno nie wiem dlaczego całkowicie zrozumiałe jest, że
            Kaczyńskiemu zwisa opinia Wałęsy. Pewnie chciałabyś, by był w świecie tak
            szanowany jak pierwszy Lechu, ale pewnie nigdy nie będzie;) I to akurat dla
            mnie jest oczywiste.
            Po drugie ciekawi mnie, na czyjej opinii zależeć Kaczyńskiemu może. Wiesz?
            • snajper55 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 13:00
              lika78 napisała:

> Po drugie ciekawi mnie, na czyjej opinii zależeć Kaczyńskiemu może. Wiesz?

Jak to na czyjej ??? Na opinii Wielkiego Brata. Reszta dziadów może spieprzać.

S.
          • jotkajot49 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 16:09
            >Boleć Kaczyńskiego może opinia osoby, na której mu zależy..

Chyba zależy mu na wyborcach, a wiec mam nadzieję ze zabolą
            go opinie furumowiczów i to bardziej niż opinia Wałęsy.
            Moja babcia mówiła: "Nie pchaj się na afisz, jak nie potrafisz!"
    • scoutek Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 11:55
      Walesa byl zwyklym, prostym czlowiekiem, wszyscy wiedzieli, ze to elektryk,
      wiec zadnych rozczarowan nie bylo... skad mial wiedziec, ze tak lub inaczej
      trzeba - uczyl sie, wolno ale sie uczyl...
      a Kaczynski jest (podobno) profesorem, na pewno jest wyksztalcony (choc
      dziurawe to troche - brak znajomosci choc jednego jezyka), z inteligenckiego
      domu i wydawaloby sie, ze w kulturalnym wychowany... do tego ma ambicje bycia
      prezydentem z przytupem, z zadeciem i namaszczeniem, kazde jego niedociagniecia
      dyskwalifikuja go wiec tym bardziej ...
      • ab554 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:24
        Konkrety , prosze , konkrety- tym watkiem , niestety kompromituja sie jego
        tworcy.
        • eryk2 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 15:59
          1. Przed wylotem do Watykanu: "Jadę do papieża. Niestety, nie do naszego..."
          2. W czasie tragedii w Katowicach: "Proszę - NAWET Rosja przysłała
          kondolencje..."
          3. "Kogo zna pan osobiście niemieckich polityków?" - "Żadnego i jestem z tego
          dumny".
          4. Kiedy Nasze Słoneczko było ostatni raz za granicą przed 2005? Odpowiedź: 40
          lat wcześniej, w Arteku z bratem i pionierami, wzmacniając polsko-radziecką
          drużbę...
          5. Jeszcze przed objęciem fotela prezydenckiego spędził z żona i dworem wakacje
          we Włoszech, żadając pełnej ochrony.
          6. Wałęsa był prostakiem ale rzadziej bywał za granicą, ośmieszając siebie i
          Polskę: Napoleonek w ciągu 4 miesięcy urzędowania odbył już 7 wycieczek
          zagranicznych na koszt podatnika w ramach tzw. taniego państwa.
          • snajper55 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 17:15
            eryk2 napisał:

> Polskę: Napoleonek w ciągu 4 miesięcy urzędowania odbył już 7 wycieczek
            > zagranicznych na koszt podatnika w ramach tzw. taniego państwa.

Ale to są bardzo tanie wycieczki. Naprawdę. Nic za nie nie płaci. ;))))

S.
            • eryk2 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 22:43
              snajper55 napisał:

> eryk2 napisał:
              >
              > > Polskę: Napoleonek w ciągu 4 miesięcy urzędowania odbył już 7 wycieczek
              > > zagranicznych na koszt podatnika w ramach tzw. taniego państwa.
              >
              > Ale to są bardzo tanie wycieczki. Naprawdę. Nic za nie nie płaci. ;))))
              >
              > S.

Last minute?
              ;-)))

Pozdrawiam, snajperku - podobno jesteś jedyną osoba, która może rozwiązać
              kryzys białoruski (dowcip na licencji rosyjskiej).
      • snajper55 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:47
        scoutek napisała:

> brak znajomosci choc jednego jezyka

Bez przesady. Słabo, bo słabo, ale polski zna.

S.
        • scoutek Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 12:50
          snajper55 napisał:
          > Bez przesady. Słabo, bo słabo, ale polski zna.

ale mowi za to tak niewyraznie, ze nie zrozumialam....
          • snajper55 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 13:04
            scoutek napisała:

> snajper55 napisał:
            >
            > > Bez przesady. Słabo, bo słabo, ale polski zna.
            >
            > ale mowi za to tak niewyraznie, ze nie zrozumialam....

Mówi niewyraźnie z obawy, że Układ go podsłucha. Poza tym, gdy już mówi, to się
            nie może powstrzymać przed oblizywaniem się. To przyzwyczajenie z dzieciśstwa.
            Aby skłonić go do mówienia rodzice dawali mu jeść dopiero jak powiedział co
            najmniej sto słów.

S.
    • bardzolysapala buty jarosława tak zwane PISUWY 21.03.06, 12:28
      www.joemonster.org/article.php?sid=5741
      • karbat Re: buty jarosława tak zwane PISUWY 21.03.06, 13:23
        polski prezydent osoba o mentalnosci belkota malorolnego cwiercinteligenta ,
        wychowany i wyksztalcony za komunizmu wyssal z mlekiem matki po ojcu czerwonym
        wszystkie cechy i przywary wislanego pzpr katolika
    • ayran Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 13:53
      Bez przesady. Kaczyński, a tym bardziej rząd PiS-u, mają za granicą
      nienajlepszą prasę. W której to prasie po wizycie w Niemczech opinie o nim były
      lepsze niż przed wizytą. Wałęsa Kaczyńskiego nie lubi o czym wszyscy wiedzą,
      więc taka wypowiedx nie powinna ani dziwić, ani nie stanowić dowodu
      czegokolwiek.
    • kwakwa11 Gorzej.Kaczyński nie jest skuteczny za granicą 21.03.06, 14:00
      olewaja jego i jego nazipomysly wszedzie gdzie pojedzie.
    • jakeww Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 14:20
      wyjatkow? niby dlaczego he he? przeciez dla Lecha Wałęsy każdy jego następca
      był do luftu
      • scoutek Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 14:22
        jakeww napisał:

> wyjatkow? niby dlaczego he he? przeciez dla Lecha Wałęsy każdy jego następca
        > był do luftu

zas tam
        tak wielu ich nie bylo
        i trudno, zeby Kwach byl dla Walesy wzorem...
        • jakeww Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 14:26
          jeszcze się taki prezydent Polski nie narodził który by Lechowi Wałęsie dogodził
          a to "wyjątkowo" w tytule jest niepoważne, panowie sa od dawna w konflikcie

:)))
    • capitalissimus Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 14:24
      powszechnym jest pogląd, że polski prezydent niewiele może. jest to, moim
      zdaniem, nieprawda. oficjalnie, rzecz jasna, uprawnienia prezydenta, są
      minimalne. pozostaje jednak olbrzymi teren działalności, która przy odpowiednim
      prezydencie może dać wymierne korzyści - są to 'gry kuluarowe'. do ich
      prowadzenia są niezbędne dwie rzeczy: znajomość możnych i wielkich tego świata
      (tu niezbędna jest praktyka odbyta w MSZ) oraz znajomość języków obcych. nasz
      prezio nie posiada tych cech, co gorsze nie posiada też podstawowej ogłady.
      dlatego przewiduję dalsze kompromitacje.
    • klip-klap goraczka 21.03.06, 14:40

> Tak uważa były prezydent i to nie Aleksander Kwaśniewski a Lech Wałesa.
      > I taka opinia dla obecnej głowy państwa powinna być wyjątkowo bolesna.

Straszne!!!
      Podrygi Walesy mozna traktowac jedynie humorystycznie, o ile nie zacznie glosic
      takich pogladow poza granicami kraju, bo wtedy dzialalby juz na szkode Polski .
      • kum-nye Re: goraczka 21.03.06, 14:56
        Oj, już się nie martw, że ten Lech narobi nam szkody na arenie międzynarodowej... Co innego Kaczor i jego totalne nieobycie.
        • bardzolysapala Re: goraczka 21.03.06, 15:00
          Marsz hydraulików; ta rura, ta rura, ta rura rura rura. Obła i pusta w srodku.
      • piotr7777 Re: goraczka 21.03.06, 15:00
        Może i Wałęsa z Kaczyńskimi jest w konflikcie ale tuż przed zaprzysiężeniem
        wypowiadał się o przydenturze L.K. raczej pozytywnie.
      • snajper55 Re: goraczka 21.03.06, 15:11
        klip-klap napisał:

> Straszne!!!
        > Podrygi Walesy mozna traktowac jedynie humorystycznie,o ile nie zacznie glosic
        > takich pogladow poza granicami kraju, bo wtedy dzialalby juz na szkode Polski.

Wałęsa ma za granicą szacunek za to co zrobił dla Polski i Europy. Kaczyński
        budzi jedynie uśmiech politowania swymi szowinistycznymi wypowiedziami i
        manierami wieśniaka z Wąchocka.

S.
      • ddb2 Re: goraczka 21.03.06, 15:57
        klip-klap napisał:

>
        > > Tak uważa były prezydent i to nie Aleksander Kwaśniewski a Lech Wałesa.
        > > I taka opinia dla obecnej głowy państwa powinna być wyjątkowo bolesna.
        >
        > Straszne!!!
        > Podrygi Walesy mozna traktowac jedynie humorystycznie, o ile nie zacznie
        glosic
        > takich pogladow poza granicami kraju, bo wtedy dzialalby juz na szkode
        Polski .

Kim byl Walesa, kazdy wiedzial. Nie byl to rasowy polityk, tylko elektryk,
        wyniesiony na piedestal przez fale ruchow spolecznych. Nikt nie wymagal od
        niego zachowania salonowca. Wpisal sie na trwale do historii Polski i swiata,
        czy sie to komus podoba czy nie. I zdobyl swoja postawa uznanie na calym
        swiecie! ( bolesne, ze najmniej doceniany jest przez rodakow!).
        Ma niezaprzeczalne osiagniecia w obalaniu komunizmu.
        Natomiast dwaj naukowcy, z ktorych jeden rosci sobie prawo do tytulu profesora
        (akademickiego), politycy, ktorzy niczym innym sie nie zajmowali tylko
        polityka,a zadnych osiagniec na tym polu nie maja (nawet udalo im sie schronic
        w mysiej dziurze i uniknac aresztowania, co jest wyjatkiem wsrod czolowych
        dzialaczy) to zupelnie inna sprawa. W ocenie takich ludzi ma sie inne wymagania
        i oczekuje sie od nich innych zachowan.
        Ale coz, to sa tylko nasze pobozne zyczenia.
    • venus99 Re: L. Kaczyński za granicą się kompromituje 21.03.06, 15:22
      nie tylko za granica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka