takinie2 Co ta wiosna z ludzmi wyprawia:DDD 21.04.07, 23:19 www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=74&pos=0 Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 14:21 pozytywny.wrzuta.pl/audio/jbeEH1MjR1/russian_red_army_choir_-_katusha Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 15:25 kasia1983.wrzuta.pl/audio/9Qhyeca21x/celine_dion_-_carmen Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 15:40 www.wrzuta.pl/audio/dvfHKYC9N8/edit_piaf_-_non_je_ne_regrette_rien Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 15:49 www.wrzuta.pl/audio/iE6GiGeYXh/piosenki_biesiadne_-_skrzypek_na_dachu Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 16:32 makarena27.wrzuta.pl/audio/tK6PmVpfXq/cucurrucucu_paloma Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 16:33 Wiosenna pieśń radości: stasiek.wrzuta.pl/audio/9evEzajCfU/ Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 16:34 www.wrzuta.pl/audio/mfd1cGoet5/pedro_almodovar_-_hable_con_ella_-_cucurrucucu_paloma_-_caetano_veloso Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka Obróbka bisuje 22.04.07, 16:52 www.wrzuta.pl/audio/mfd1cGoet5/pedro_almodovar_-_hable_con_ella_-_cucurrucucu_paloma_-_caetano_veloso Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka rs nie chciała zejść ze sceny, teraz bis 22.04.07, 16:57 stasiek.wrzuta.pl/audio/9evEzajCfU/ Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 22.04.07, 17:08 Wiosną pojawiają sie owady, m.in. biedronki: www.wrzuta.pl/audio/8SitDi1IU4/ Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka.sardynka obiecuję, to koniec 22.04.07, 17:51 kasiulka123.wrzuta.pl/audio/9ZBOGaQors/disco_polo_-_classic_oczy_czarne Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem No i co, chyba wiosna? 01.05.07, 16:21 NO I CO, CHYBA WIOSNA? No i co, chyba wiosna? Niby rzecz całkiem prosta A wątpliwość gdzieś w sercu się czai... Bo tu niby symptomy, Ale znów, z drugiej strony... Bo to raz już zapowiadali? Dziadek kupił już tytoń Fajkę ma już nabitą Czeka aż wyschnie ławka przed domem. Na tę ławkę i chwilę Czekał przez cała zimę Całą zimę zbierał "Przekroje"... Wiosna - pierwsze litery z wiolonczeli i ze snu Wiosna - znów zielenieje, znów się kurzy z kocich łbów Wiosna - pierwsze litery z wiolonczeli i ze "sna" Wiosna - znowu poeci o Wenecji i o bzach... Już się chyba na wyż ma Sąsiad chciałby mieć wyżła Siwooką, rasową morduchę Która przyjdzie, zaszczeka Złe wyczuje z daleka... Sąsiad wie, bo ma piątym mają Muchę... Wiosna - pierwsze litery z wiolonczeli i ze snu Wiosna - znów zielenieje, znów się kurzy z kocich łbów Wiosna - pierwsze litery z wiolonczeli i ze "sna" Wiosna - znowu poeci o Wenecji i o bzach... No i cóż, taka wiosna... Niby rzecz całkiem prosta I przyroda się budzi z uśpienia Bo tu wyżły i koty, Wyż, Wenecja... kłopoty... Ileż przy tym roboty, Ileż przy tym zdrowego myślenia... Andrzej Poniedzielski Odpowiedz Link Zgłoś
bim.bam.bom Smutna wiosna 06.05.07, 19:08 Powolutku piwo spijam. Nierób tęgi - w okno zerkam Świerk przed oknem, więc - do świerka! Niech ci świerku, zdrowie sprzyja! Deszczyk ciepły tnie ukosem. Okno tonie w mętnym stropie Pomalutku w kuflu topię Najsmutniejszą z wszystkich wiosen Gdzie nas niosło - któż mógł wiedzieć. O mój kim, lasko wierna? W kątku stoisz - kawał drewna, A ja murem muszę siedzieć Ciepłaś jeszcze... Powiedz, powiedz - Kto by myślał wczoraj jeszcze Deszcz za szybą, świerk pod deszczem - Kufel w górę. świerka zdrowie! A niech tylko dróżki przeschną, Wiatr obleci po kałużach, Niech do okien przyjdą wzgórza. Tylko popić, tylko westchnąć... Pewnie, pewnie, człek się godzi I przywyka - nie pytany, Palcem w piwie umaczanym Wodzi sobie kółka, wodzi... Ale niech tak na uboczu Wzrok kochany cię zaskoczy I najtkliwiej zajrzą w oczy Najsmutniejsze z wszystkich oczu - Wtedy, wtedy - mgła pod rzęsą, Kufel w łezce, świerk mętnieje... Coś, poeto, źle się dzieje - Ani popić, ani westchnąć. Jerzy Liebert Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Wiosna na pustyni 07.05.07, 20:35 Daleki dodom Europa ma w d++upie Freedom Więc demokrację dzidą Robi sam A szyby płoną Angole słuchają Bono Pochował się razem z głową W hełmu dzwon Dzwon dzwon To dzwoni o kerlar wiara Bo każdy się o coś stara przydzwoni mu kiedyś w łeb I dead dead I skończy się ten cały trans Para Dance Para Rythm Para Nic Dzwon dzwon Ćwiczymy kolejny skłon Pustynne łono A giry go ciągle bolą Polewa na to kolą kolą złą Lech Janerka Odpowiedz Link Zgłoś
bim.bam.bom Re: Babcia na wiosnę 07.05.07, 20:58 Niebo włożyło turban obłoczny z jaskółką, Jabłonie stoją w wielkich kapeluszach z kwiatów Szeptania-pogłaskania lecą z pyłem kwiatów Omijając twarz moją jako liść pożółkłą. Lipy stroją się w jedwab zielony i nowy, Jak biżuteria szczęścia płoną sznury kwiatów Pocałunki żeglują na muzyce kwiatów Mijając moją szyję w szaliku włóczkowym. Zamknę najszczelniej serce przed śpiewem słowika I pójdę przez gąszcz kwitnień, rozkwitów, kwiatów, Przez chmury całowanych, kołysanych kwiatów, Nie śmiąc przypiąć do piersi fijołka czy storczyka. Pod modną parasolką świat w śmiechu się trzęsie. Patrzy zabójczym okiem zza bukietu kwiatów, Ma we krwi wszystkie wonie, wszystkie gwiazdy światów, I ma mnie, jak bezwiedną, zimną łzę na rzęsie. Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Odpowiedz Link Zgłoś
os_rooj Re: No i co, chyba wiosna?..;) 07.05.07, 20:50 "Służalcy i Unia" Unia brukselska śmiercionośna wielka nierządnica europejska niby sfora wilków szczeka wyszczerzając kły omamiając błyskotkami złotym cielcem monetami nie ujawni planów ciemnych jak zabije Polskę ludzi biednych oszukując zagrabiając niszcząc dobre obyczaje zdegraduje cały naród i położy ciężką łapę w samym sercu Europy Unia Polskę rada zgnieść by zaśpiewać znaną pieśń "nur fur deutsch nur fur geld nur fur mason" Boga wróg zniszczyć chce Maryjny Lud tak by Polska nie istniała by się sama zatracała z mapy świata wymazała otwórz Polsko oczy dziś na szatański Unii zmysł. - pOsłanka Sobecka i podkład www.karrot.pl/zrzut/bzss-nurfurmason.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
os.rooj Re: No i co, chyba wiosna?..;) 08.05.07, 21:52 ?? .... Jak ja jej nie trawię! Tego świętoszkowatego głosiku i miny w ciup. Wg mnie nadaje się wyłącznie do programów katolickich dla przedszkolaków, choć mnie by zraziła do religii na całe życie. .... Czy znacie jakieś ćwiczenia na obniżenie lub wzmocnienie okropnie piskliwego damskiego głosu? .... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: No i co, chyba wiosna?..;) 09.05.07, 01:05 forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=654&w=62050446&a=62050446&rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_na_baby Re: No i co, chyba wiosna?..;) 09.05.07, 01:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=62050446&a=62059185 Odpowiedz Link Zgłoś
os_rooj Re: Nie płacz..maleńka...:))))))..;))))) 09.05.07, 02:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=62050446&a=62059850 Odpowiedz Link Zgłoś
odlotowe_agentki2 Re: No i co, chyba wiosna?..;) 08.05.07, 07:53 os_rooj napisał: > "Służalcy i Unia" (...) Babochłop? A wiosna zakwitła w UE. My odlotowe agentki lubimy wiosnę i lubimy Unię Europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajki6 Re:Święto niezapominajki 08.05.07, 09:52 Niezapominakowa galeria Nie trzeba kłaniać się Okolicznościom, A Prawdom kazać, by za drzwiami stały Cyprian Norwid "Jak nam piszą stare bajki, Polacy kochają niezapominajki!". "bukiety wiejskie, jak wiadomo wiązane były wzdłuż i stromo w barwach podobne do ołtarza kształt serca miały lub wachlarza albo palety..." Julian Tuwim (gdzieś przeczytane...) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 06.05.07, 19:16 Wiosna z gór do morza szła Zielenią kryła lasy Nie wiem sam czy kusisz mnie Czy stroisz sobie żarty Wiosna z gór do morza szła Już coraz mniej nieśmiała Powiedziałaś: jeszcze tak Wysoko nie latałam Cały świat na własność brać Zasady mając za nic Delikatnie lekko tak Przekroczyć każdą z granic Czy pozwolisz bym jak wiatr poplątał twoje włosy Czy pozwolisz okryć się jedynie blaskiem nocy Wiosna z gór do morza szła sztormowe niosła fale Powiedziałaś: jeden raz to tak jak gdyby wcale Cały świat na własność brać... Gdzieś daleko mieszka czas co może leczyć rany Gdzieś daleko mieszka wiatr co niesie wielkie zmiany Wiosna z gór do morza szła płynęła nad łąkami Nie mówiłaś nic gdy los pociągu trzaskał drzwiami Słodki Całus od Buby Odpowiedz Link Zgłoś
bim.bam.bom Re: Ty, miłość i wiosna 08.05.07, 12:47 W majowy dzień, śród słońca lśnień idziemy, wziąwszy się za ręce tak dobrze nam, złociście nam, świat się wydaje ten sam. Spełniają się, sprawdzają się wszystkie najskrytsze sny dziewczęce, w oplocie rąk patrzymy w krąg, jak białych róż rozkwita pąk. Ty i miłość, i wiosna, na ławce maj królewicz siadł, w sercu piosnka radosna, na ustach pocałunków ślad. Drżą gałęzie jak krosna, na skrone kwiat jaśminu spadł, ty i miłość i wiosna, to moje wszystko, to mój świat! W poranka mgle, na kwiatów tle, na ławce siądźmy pod drzewami, olśnieni dniem, złączeni snem, pijani własnym szczęściem swym. Niech chwila ta tak długo trwa, aż my jej nie przerwiemy sami, dopóki nas z kochankien wraz okrutny nie rozdzieli czas. Ty i miłość, i wiosna, na ławce maj królewicz siadł, w sercu piosnka radosna, na ustach pocałunków ślad. Drżą gałęzie jak krosna, na skrone kwiat jaśminu spadł, ty i miłość i wiosna, to moje wszystko, to mój świat! Andrzej Włast Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ty, miłość i wiosna 08.05.07, 19:55 Lubię słowika gwizdek Noc, gdy majowa i fajna, I niebo, nad tą nocą; takie śmieszne i gwiaździste jak "Symfonia dziecięca" Haydna. Ale bardziej lubię śnieg śpiący na dachach Warszawy i twoją bialą suknię, i twoje białe korale, słowa, te wszystkie śnieżne sprawy. Ale najbardziej lubię w Pradze pewną kukułkę, co kuka latem nad matki mojej grobem, a niedaleko księżyc wędruje zaułkiem, przez który kiedyś szybko pędził Szopen. Konstanty I. Gałczyński Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 11.05.07, 10:58 Jennifer Lopez: (Letra de Que Hiciste) Que Hiciste Ayer los dos soñábamos con un mundo perfecto, ayer a nuestros labios les sobraban las palabras, porque en los ojos nos espiábamos el alma y la verdad no vacilaba en tu mirada. Ayer nos prometimos conquistar el mundo entero, ayer tú me juraste que este amor sería eterno, porque una vez equivocarse es suficiente para aprender lo que es amar sinceramente. ¿Qué hiciste? ¡Hoy destruiste con tu orgullo la esperanza! ¡Hoy empañaste con tu furia mi mirada! Borraste toda nuestra historia con tu rabia y confundiste tanto amor que te entregaba con un permiso merecido romperme el alma. ¿Qué hiciste? ¡Nos obligaste a destruir las madrugadas! Y nuestras noches las borraron tus palabras, mis ilusiones se acabaron con tus farsas, se te olvidó que era el amor lo que importaba y con tus manos derrumbaste nuestra casa. Mañana que amanezca un día nuevo en mi universo, mañana no veré tu nombre escrito entre mis versos, no escucharé palabras de arrepentimiento, ignoraré sin pena tu remordimiento... Mañana olvidaré que ayer yo fui tu fiel amante, mañana ni siquiera habrá razones para odiarte: yo borraré todos tus sueños de mis sueños, que el viento arrastre para siempre tus recuerdos... ¿Qué hiciste? ¡Nos obligaste a destruir las madrugadas! Y nuestras noches las borraron tus palabras, mis ilusiones se acabaron con tus farsas, se te olvidó que era el amor lo que importaba y con tus manos derrumbaste nuestra casa. Y confundiste tanto amor que te entregaba con un permiso para así romperme el alma. ¿Qué hiciste? ¡Nos obligaste a destruir las madrugadas! Y nuestras noches las borraron tus palabras, mis ilusiones se acabaron con tus farsas, se te olvidó que era el amor lo que importaba y con tus manos derrumbaste nuestra casa. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Wiosenne żądze. 19.05.07, 14:13 O ŚLIMACZKU NIEBORACZKU! Raz Ślimaczek Nieboraczek, by się wysr.. wlazł na krzaczek. Zdjął skorupkę, wypiął dupkę- może wreszcie zrobi kupkę. -Od tygodnia już nie robię, może wreszcie ulżę sobie. I tak stęka posapuje równo, a tu ciągle z gówna - .... gó..! Lasem biegła Pani Sarna, która chciała być ciężarna- czy z Jeleniem,czy też z Dzikiem, z pozytywnym wszak wynikiem. Podniecona tym biedaczka, rozdeptała Nieboraczka. Wszystko wyszło z niego równo- Mózg!...- i upragnione gó... puenta: Pamiętajcie drogie dzieci, gdy się, które pieprzyć leci. Uważajcie- nie po trupach, Nie was jednych swędzi dupa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabajonee Re: Wiosenne żądze. 20.05.07, 09:23 Jestem w rozterce! Na co wystrzelić ostatni nabój, który mam w ręce? Ostatni nabój (nie w Ciebie) lecz Tobie Palnicku wystrzelę. W dodatku zrobię to w tę niedzielę. W tę niedzielę świętą, za: ze ślimaczkiem wierszyk z puentą. Nanizam go na wełnę, podaruję dziewczynie, jak perłę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 11.06.07, 06:34 Aqui el dia 11.06.2007. Alla todavia el 10.06(dia tan especial) Como Ama Una Mujer(Jennifer Lopez) Quizas Me He Apresurado A Pisar Sin Ver Los Pasos A Dejar Que Las Heridas No Sanaran Bien Quizas Por Impetuosa He Dejado Tantas Cosas Que Eran Parte Del Camino, Parte De Crecer Quizas Porque Tan Solo He Sido Una Que Ha Sido Enamorada De La Luna Tan Solo Eso Ha Sido Mi Pecado El De Seguir Mi Corazon A Todos Lados Seguir Mi Loco Corazon A Todos Lados Y He Amado Como Ama Una Mujer Que Ve En Su Hombre El Paraiso Si Me Entrege Lo Hize Total Y Si Falle Volvi A Empezar Y A Levantarme En El Camino Yo Amado Como Ama Una Mujer Que El Alma No La Ha Abandonado Y Que Lo Intenta Un Dia Mas Y Que Ha Sonado Con Sonar Y Por Amar Se Ha Equivocado Y Por Amar Se Ha Equivocado Quizas No Habido Espacio Para Ver Bastante Claro Y Al Final De La Jornada Tuve Que Perder Si Me Ha Llevado El Viento He Vivido Mis Momentos Y Al Final En Mi Conciencia Solo Tuve Fe Y Solo Por Seguir Esta Locura De La Pasion Que Rapido Se Esfuma Tan Solo Por Creerlo Nuevamente Por No Caer Y A Veces No Desvanecerme Por Toda La Necesidad De Hacerme Fuerte [Repeat Chorus] Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Światem zaczęła rządzić wiosna. 12.06.07, 22:26 Już za parę dni za dni parę weźmiesz plecak swój i gitarę...Lato czeka :-) Odpowiedz Link Zgłoś