Dodaj do ulubionych

teza Sekielskiego

29.03.06, 09:49
Wczoraj w "Teraz my" Sekielski zapytal posla Suskiego (ten od rownych i
rowniejszych dziennikarzy), dlaczego gorzej jest miec ojca w KPP niz samemu
miec w zyciorysie przynaleznosc do PZPR. Wszystko w kontekscie genetycznego
partiotyzmu. Odpowiedz byla tak metna, jak i wczesniejsze wypowiedzi posla
Suskiego. Byc moze ktos gdzies zadawal juz takie pytanie politykowi PiS, ale
ja dopiero wczoraj mialem przyjemnosc cos takiego ogladac. Znowu przezylem
chwile zenady zafundowana przez pisowskiego pseudomoraliste.
Obserwuj wątek
    • rekontra Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 09:54
      bryt.bryt napisał:

> Wczoraj w "Teraz my" Sekielski zapytal posla Suskiego (ten od rownych i
      > rowniejszych dziennikarzy), dlaczego gorzej jest miec ojca w KPP niz samemu
      > miec w zyciorysie przynaleznosc do PZPR.

pytanie świadczy o głupocie Sekielskiego.
      • bryt.bryt Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 10:02
        rekontra napisał:

> bryt.bryt napisał:
        >
        > > Wczoraj w "Teraz my" Sekielski zapytal posla Suskiego (ten od rownych i
        > > rowniejszych dziennikarzy), dlaczego gorzej jest miec ojca w KPP niz same
        > mu
        > > miec w zyciorysie przynaleznosc do PZPR.
        >
        > pytanie świadczy o głupocie Sekielskiego.

Pytanie tak naprawde jest absurdalne, a wynika z tego, jak PiS uprawia polityke
        i opisuje jak PiS uprawia polityke. Swiadczy o tym, jak nisko PiS sprowadzil
        tzw. debate publiczna.
        • krystian71 czyzby? PIS a nie dziennikarze? 29.03.06, 10:13
          przeciez byle gowniarz po szkole wie, czym byla KPP, za co zostala przed II
          wojna zdelegalizowana i ze porownywanie ja z PZPR, tak naprawde partia tylko
          karierowiczy jest zupelnie absurdalne
          • bryt.bryt Re: czyzby? PIS a nie dziennikarze? 29.03.06, 10:19
            krystian71 napisała:

> przeciez byle gowniarz po szkole wie, czym byla KPP, za co zostala przed II
            > wojna zdelegalizowana i ze porownywanie ja z PZPR, tak naprawde partia tylko
            > karierowiczy jest zupelnie absurdalne

Nie za bardzo mam ochote sie wpuszczac w dywagacje o przodkach, powiem tylko
            jedno. Gdybym mial wybierac miedzy kims, kto obalal komunizm i jednoczesnie mial
            ojca w KPP 50 lat wczesniej oraz kims, kto do konca nalezal do PZPR, to wybor
            bylby prosty. I tyle.
            • krystian71 sztuczny podzial i nieostry 29.03.06, 10:24
              bo po pierwsze: wielu z twoich idoli nalezy do jednego i drugiego zbioru
              po drugie: komunizm wcale nie mial byc i wcale nie zostal obalony, do wrzesnia
              2005 mial sie calkiem dobrze
              • bryt.bryt Re: sztuczny podzial i nieostry 29.03.06, 10:30
                krystian71 napisała:

> bo po pierwsze: wielu z twoich idoli nalezy do jednego i drugiego zbioru
                > po drugie: komunizm wcale nie mial byc i wcale nie zostal obalony, do wrzesnia
                > 2005 mial sie calkiem dobrze

W tym sedno - w roznych zbiorach sa rozni ludzie i fakt posiadania ojca w KPP
                jest tak naprawde tylko tematem na ewentualna dygresje, a nie fundamentem do
                budowania konstrukcji opisujacej czyjes motywacje. Ludzi posuja ich czyny i
                osobiste wybory, dlatego jestem raczej sklonny oceniac skarbnika PiS za jego
                przynaleznosc do PZPR az do samego konca.
                Z reszta tez nie bede dyskutowal, nie warto strzepic klawiatury.
                • krystian71 Re: sztuczny podzial i nieostry 29.03.06, 10:40
                  ale ja caly czas twierdze,ze te dwa zbiory maja czesc wspolna, i ta czesc nie
                  jest pusta :)))
                  A o ludziach swiadcza czyny i ich intencje,choc juz troche mniej.
                  I wtedy moge oceniac i szukac mniejszego zla.
                  Czy jest nim przynaleznosc do PZPR, zapewne dla wlasnej kariery,ale tez czesto
                  dla umozliwienia pracy dla dobra kraju.
                  Czy mityczne obalanie komuny, polegajace tylko na tym,by swoi znowu ster wladzy
                  w swoje rece przejeli,bo w tym zadnego ogolnego dobra jakos nie dostrzegam :)))
                  • bryt.bryt sliczne ... 29.03.06, 10:44
                    krystian71 napisała:

> ale ja caly czas twierdze,ze te dwa zbiory maja czesc wspolna, i ta czesc nie
                    > jest pusta :)))
                    > A o ludziach swiadcza czyny i ich intencje,choc juz troche mniej.
                    > I wtedy moge oceniac i szukac mniejszego zla.
                    > Czy jest nim przynaleznosc do PZPR, zapewne dla wlasnej kariery,ale tez czesto
                    > dla umozliwienia pracy dla dobra kraju.
                    > Czy mityczne obalanie komuny, polegajace tylko na tym,by swoi znowu ster wladzy
                    >
                    > w swoje rece przejeli,bo w tym zadnego ogolnego dobra jakos nie dostrzegam :)))

Widze juz linie rozumowania - "nasi" z PZPR to zwykli karierowicze, a
                    niewykluczone, ze po glowach chodzilo im obalanie Przewodniej Sily Narodu od
                    srodka. Natomiast "inni", czyli ci, co - jak ludzie mowia - obalali podobno
                    komune, to wcale jej nie obalali, tylko chcieli sie nachapac. I juz mamy
                    wlasciwy podzial.

Wiesz co ... rece opadaja ...
                    • krystian71 milo sie rozmawia z inteligentnym czlowiekiem 29.03.06, 10:49
                      zlapales w lot co mialem na mysli.Tylko drobne sprostowanie.
                      Nie mowilem o nachapywaniu sie "komandosow", to zwykla ludzka przywara, wiec to
                      nie jest istota sprawy.
                      Mowilem o probach przywrocenia wladzy w rece tych, ktorym sie w 56 roku
                      wymknela,aby znowu znalazla sie w rodzinie.
                      • bryt.bryt Re: milo sie rozmawia z inteligentnym czlowiekiem 29.03.06, 10:51
                        krystian71 napisała:

(...)
                        > Mowilem o probach przywrocenia wladzy w rece tych, ktorym sie w 56 roku
                        > wymknela, aby znowu znalazla sie w rodzinie.

Czegos takiego chyba nawet Jarek by nie powiedzial.
                        • krystian71 Re: milo sie rozmawia z inteligentnym czlowiekiem 29.03.06, 11:08
                          nie powiedzial, ale wiedzial
                          I ty o tym tez doskonale wiesz, tylko lubisz sie przekomarzac :)))
                          • bryt.bryt Re: milo sie rozmawia z inteligentnym czlowiekiem 29.03.06, 11:22
                            krystian71 napisała:

> nie powiedzial, ale wiedzial
                            > I ty o tym tez doskonale wiesz, tylko lubisz sie przekomarzac :)))

No tak, ja wiem, Jarek wie, ale dobrodusznie milczy, a kiedys przypadkowo
                            wspolpracowal z tymi, co on wie i ja wiem, ze chcieli tego, co wiadomo.
                            Litosci ...
                        • czyste.dobro odpuść sobie krystiana71 :) n/t 29.03.06, 11:10
                          • krystian71 nieobecni nie maja racji 29.03.06, 11:14

• bryt.bryt juz za chwile 29.03.06, 11:22
                            Chyba juz czas, bo zaczynamy sie krecic w kolko.
      • jhbsk Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 10:07
        Pytanie świadczy o żałosności PiSu
      • zablokowany Nie ma głupich pytań, za to są głupie odpowiedzi 29.03.06, 11:50
        w wykonaniu pisowskiej bolszewickiej hołoty. Pozostaje zadać kolejne pytanie.
        Skoro Lechu odznacza Jaruzelskiego to kogo jeszcze zamierza odznaczyć?
        Wy towarzyszu nie odpowiadajacie bo Wam jeszcze jakieś dziwne nazwisko może
        wymsknąć się...
    • mariner4 Genetyczny patriotyzm sędziego Kryże! 29.03.06, 10:11
      To jest dopiero patriotyzm! Tatuś skazywał patriotów na śmierć, a synek
      działaczy podziemia. I za to spotkała go nagroda!
      M.
      • krystian71 nic nie wiem o ojcu Kryzego,za to duzo o Szechterz 29.03.06, 10:16
        nie tylko dorobil sie syna mordercy, ale jak wiesc gminna niesie w wiezieniu II
        rzeczpospolitej ukrywal sie przed kolegami z KPP, bo im fundusze zdefraudowal
        • jhbsk Re: nic nie wiem o ojcu Kryzego, 29.03.06, 10:19
          To się dowiedz. Warto.
          • krystian71 [...] 29.03.06, 10:27
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mariner4 To się dowiedz! 29.03.06, 10:32
          pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kry%C5%BCe
          Tylko w "IVRP" R.Kryze, to słuszny morderca.
          M.
          • bryt.bryt Re: To się dowiedz! 29.03.06, 10:39
            mariner4 napisał:

(...)
            > Tylko w "IVRP" R.Kryze, to słuszny morderca.
            > M.

Wybiorczosc myslenia jest znakiem firmowym PiS. Jesli juz Jarek wywolal wilka z
            lasu, to powinien sie przede wszystkim odniesc do wlasnych szeregow. A najlepiej
            nie powinien nic mowic, bo nie ma przymusu, zeby sie kompromitowac.
            • krystian71 jak znajde w wiki Ozjasza Schechtera 29.03.06, 10:45
              to porownamy
              • pandada porównasz? amoralny relatywisto? 29.03.06, 12:23
                B16 zrobi z wami porządek.
        • antykagan Re: nic nie wiem o ojcu Kryzego,za to duzo o Szec 29.03.06, 11:20
          krystian71 napisała:

> nie tylko dorobil sie syna mordercy, ale jak wiesc gminna niesie w wiezieniu
          II
          >
          > rzeczpospolitej ukrywal sie przed kolegami z KPP, bo im fundusze zdefraudowal

Ty parszywy śmuierdzący pisuarowski ścierwojadzie o ilorazie inteligencji 71.
          Dlaczego siedzisz tutazj na forum KPP, a nie na prawdziwym patriotycznym forum
          gadzinówki mnasz dziebnnik.
          PS. Gratulacje dla prezydenta wszystkich komuchów. Teraz jeszcze Kiszczak,
          Urban i kapitan Piotrowski czekają na medale od Jaśnie Pana Prezydenta.
          • krystian71 Bo to jest MOJA gazeta, powstala ze skladek "S" 29.03.06, 11:29
            na ktorych uwlaszczyla sie redakcja bez pytania mnie o zgode
            • pandada Re: Bo to jest MOJA gazeta, powstala ze skladek " 29.03.06, 12:25
              w ten sposób prawie wszystko jest twoje i moje, bo było państwowe czyli wspólne. Kościół też należy do ateistów, bo utrzymują go z podatków.
              • krystian71 skladki "S" nie byly panstwowe, nalezaly do zwiazk 29.03.06, 12:39
                :)))
        • alistair-p Re: nic nie wiem o ojcu Kryzego,za to duzo o Szec 29.03.06, 11:31
          krystian71 napisała:

> nie tylko dorobil sie syna mordercy, ale jak wiesc gminna niesie w wiezieniu II
          >
          > rzeczpospolitej ukrywal sie przed kolegami z KPP, bo im fundusze zdefraudowal

Jesli chcesz wiedzieć to w czasach komuny funkcjonowało powiedzenie :

SąDZI KRYżE,SZYKUJCIE KRZYżE.
    • dwiekaczki Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 10:22
      Wstydem jest mieć dziadka przymusowo wcielonego do wehrmachtu, ale już nie jest
      wstydem kiedy ma się ojca, który przed wojną ochoczo wstępuje do partii
      komunistycznej a po wojnie wykłada marksizm i leninizm, a tym bardziej nie jest
      wstydem być synem człowieka, który skazywał na śmierć działaczy opozycyjnych w
      latach pięćdziesiątych. kwk.t35.com
      • krystian71 to Stefek Michnik ma jakies dzieci??? 29.03.06, 10:29
        Rzeczywiscie, ze wstydu powinny chodzic kanalami
        • mariner4 Razem z sędzią Kryże? 29.03.06, 11:16
          M.
      • jhbsk Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 10:38
        Ciekawe, że PiS tak chętnie otacza się byłymi PZPRowcami.
    • haen1950 Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:00
      O ile medal dla tego generała to ciekawa sprawa i ciekawe są kretactwa
      Lopińskiego (niezborność umysłowa PiS sięga absurdu), to dyskusję nad tymi
      genami i tezami Suskiego uważam za żałosną. Nicowanie kompletnej głupoty ludzi
      PiSu (Prawa i Samoobrony) spowoduje, że ta głupota nas zaleje po prostu.
      • bryt.bryt Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:06
        haen1950 napisał:

> O ile medal dla tego generała to ciekawa sprawa i ciekawe są kretactwa
        > Lopińskiego (niezborność umysłowa PiS sięga absurdu), to dyskusję nad tymi
        > genami i tezami Suskiego uważam za żałosną. Nicowanie kompletnej głupoty ludzi
        > PiSu (Prawa i Samoobrony) spowoduje, że ta głupota nas zaleje po prostu.

Znamienne bylo, jak Lopinskiemu niemal odebralo glos, kiedy zostal zapytany o
        medal dla Jaruzela. A potem uslyszalem to, czego sie spodizewalem - ze to
        urzednik sie pomylil. Uklad nie popuszcza, wszedzie go pelno.
        Co do zalewu glupoty - fakt, jednak trudno uniknac uczestniczenia. Nieobecni nie
        maja racji, co jest szczegolnie widoczne w "polemice" stosowanej przez PiS.
        • krystian71 Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:14
          chwyty stosowane w polemice?
          Nieobecni nie maja racji?
          Spojrz do gory, wycieto mi tekst w ktorym napisalem,ze to GW pierwsza w ojcow
          zaczela sie bawic, oskarzajac starego Giertycha o kolaborowanie z Jaruzelskim ,
          he,he jeszcze duzo wczesniej niz Kurski wyskoczyl z Wehrmachtem.
          A roznica byla taka, ze Kurski zrobil to wyraznie przymuszany w wywiadzie, a GW
          na ochotnika
          Tusk miel dziadka w Wechrmachcie a stary Giertych nie kolaborowal
          • obraza.uczuc.religijnych Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:19
            krystian71 napisała:

> , oskarzajac starego Giertycha o kolaborowanie z Jaruzelskim ,
            >

Oskarżając czy podając informację?
          • antykagan Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:23
            krystian71 napisała:

> chwyty stosowane w polemice?
            > Nieobecni nie maja racji?
            > Spojrz do gory, wycieto mi tekst w ktorym napisalem,ze to GW pierwsza w ojcow
            > zaczela sie bawic, oskarzajac starego Giertycha o kolaborowanie z
            Jaruzelskim ,
            >
            > he,he jeszcze duzo wczesniej niz Kurski wyskoczyl z Wehrmachtem.
            > A roznica byla taka, ze Kurski zrobil to wyraznie przymuszany w wywiadzie, a
            GW
            >
            > na ochotnika
            > Tusk miel dziadka w Wechrmachcie a stary Giertych nie kolaborowal

Ty szambiarzu pisuarowski, gnido - nie słyszałeś, że komuch stary giertych
            kandydował na prezydenta? Nie widzisz różnicy?
            Wynocha z tego forum śmieciu. Ale te pisuarowe śmiecie to kanalie.
            • krystian71 zrob jeszcze fuj i splun na ziemie-jakos to mi do 29.03.06, 11:31
              ciebie pasuje :))))
            • krystian71 Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:34
              stary Giertych nie byl komuchem,ani do PZPR ani tym bardziej do tej zawszonej
              KPP nie nalezal.
              Z Jaruzelem tez nie kolaborowal, a razem z Sila Nowickim i tym ministrem MSZ (
              zapomnialem kurna nazwiska, bo i nie ma czego pamietac ) tym co do UW nalezal i
              lubil mlodych chlopcow, byli w Radzie Konsultacyjnej
              • obraza.uczuc.religijnych A tamci też zwalczają tak usilnie wpływy 29.03.06, 11:40
                postkomunistyczne?
                • krystian71 jacy tamci? misiaczku? 29.03.06, 11:53

• obraza.uczuc.religijnych Wymienieni w poście powyżej. 29.03.06, 11:54
                    • krystian71 Re: Wymienieni w poście powyżej. 29.03.06, 12:16
                      po pierwsze.
                      Tez? czyli jak kto?
                      Tak usilnie ? czyli jak kto?
                      po drugie
                      mecenac Sila -Nowicki juz nie zyje.
                      Kim byl, jakim autorytetem sie cieszyl sam sobie sprawdz.
                      Skubiszewski, bo tak sie ten UWol nazywa, gdzies sie kreci po Brukseli, pytaj
                      jego partyjnych kolegow z kim walczyl, mnie nic na ten temat nie wiedomo
                      • obraza.uczuc.religijnych Giertychy mają fobię antykomunistyczną 29.03.06, 12:22
                        czyli sa hipokrytami. Tamci takiej fobii nie mają. Taka jest różnica.
          • basso.buffo Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:27
            krystian71 napisał
            > Spojrz do gory, wycieto mi tekst w ktorym napisalem,ze to GW pierwsza w ojcow
            > zaczela sie bawic, oskarzajac starego Giertycha o kolaborowanie z
            Jaruzelskim ,
            >
            jest pewna roznica.
            Stary Giertych jeszcze zyje i politykuje.
            I jak to sie ma do zmarlego dziadka
            ktory politykiem nigdy nie byl?

• durni Inna różnica - młody Giertych często sam podkreśla 29.03.06, 12:09
              ...że jest w prostej linii kontynuatorem "dzieła" i ojca i dziada.
    • lysy_w_beemce Dlatego gnojku, ze 29.03.06, 11:11
      KPP negowalo istnienie Polski i chcialo nas jako republike ZSRR. I dlatego, ze
      like the father like the son nieuku.
      • obraza.uczuc.religijnych Ja też neguje istnienie tzw. Polski. 29.03.06, 11:13
      • krystian71 bryt.bryt o tym doskonale wie,Sekielski na pewno 29.03.06, 11:17
        tez.
        Nie widzialem tego programu, ale nie dziwie sie,ze z powodu absurdalnosc tak
        postawionego pytania i wlasciwie chamstwa takiego porownania ,kazdego by zatkalo
      • bryt.bryt Re: Dlatego gnojku, ze 29.03.06, 11:20
        lysy_w_beemce napisał:

> KPP negowalo istnienie Polski i chcialo nas jako republike ZSRR. I dlatego, ze
        > like the father like the son nieuku.

Postaram sie o tworcze rozwiniecie tej waznej mysli - czyzby srodowisko GW
        dazylo do Unii, bo chce sie do niej jak najbardziej wcielic, gdy nie ma juz ZSRR?
        • krystian71 Re: Dlatego gnojku, ze 29.03.06, 11:37
          tej tezy wcale nie jestes prekursorem, dywagacje na ten temat czytalem juz kope
          lat temu u JKM
          • pandada JKM? 29.03.06, 12:29
            Jego K...wska Mość?
      • pandada łysy w beemce 29.03.06, 12:30
        potwierdzasz sterotypy o głupocie tobie podobnych.
    • alistair-p Re: teza Sekielskiego 29.03.06, 11:28
      Jaka partia taki poseł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka