Dodaj do ulubionych

Springer szykuje się do dobicia zdychającej Agory

02.04.06, 15:55
Akcje Agory lecą na łeb na szyję.
Obserwuj wątek
    • krollear Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:03
      Stokroć wolę normalnego, medialnego kapitalistę, niż mudżahedinów postępu z
      załogi Agory

lear.blox.pl/html
      • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:04
        ale żeby im niemieccy bracia taki numer wycinali ?
    • haen1950 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:21
      9111951u napisała:

> Akcje Agory lecą na łeb na szyję.

Nie wiem jak to naprawdę jest z Agorą. Ale twoja euforia, że tysiące ludzi
      straci dobrą pracę (100% polskich obywateli) jest radością idioty. Ty już nie
      jesteś polką, jesteś uniwersalną międzynarodową świnią.
      Jeżeli twoi polityczni mocodawcy maczają swoje łapy w działaniu na szkodę
      polskich obywateli to znajdziemy na nich stosowne paragrafy.
      • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:26
        czyżby Niemcy nie zatrudniali Polaków ? chyba czegoś nie rozumiesz oni wejdą w
        miejsce zdychającej wybiórczej i zatrudnią innych Polaków , których zdychająca
        nie zatrudniała. Widzę, że tyś typowy Polak, zazdrościsz innym Polakom.
        • haen1950 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:37
          Staram się. Rozumiem, że popierasz niemiecki kapitał w celu zlikwidowania
          jedynego polskiego sukcesu medialnego i rynkowego na wschód od Łaby. Bardzo
          mnie to bawi. Czyli ta wojna z polskim przedsiębiorstwem jest opłacana przez
          Niemców, podział łupów został już dokonany.
          • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:42
            Nu cuś takiego, nie popierać Rapaczyńskiej , to znaczy popierać Niemców. No cóż
            kretynów nie sieją sami się rodzą :
            "Konkurencja nie kryje niepokoju. Zwłaszcza Agora, wydawca „Wyborczej”. – Jest
            wysoce prawdopodobne, że przy tak szybkim tempie ekspansji za kilka lat Axel
            Springer będzie decydował również o tym, kto zostanie polskim premierem –
            ostrzegała prezes Wanda Rapaczyńska w rozmowie z „Financial Times Deutschland”.
            • haen1950 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:53
              Poczytałem Przekrój. Wszystko jasne. Myślę, że te absurdalne niekiedy ataki
              pisiorków na GW znalazły nareszcie swoje głębokie uzasadnienie. Jestem pewny,
              że Poska wystawi rachunek, szybciej niż się tego spodziewacie.
              • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 16:55
                czytałeś ale nic nie zrozumiałeś jak każdy funkcjonalny.
              • kaczysta haen 1950 02.04.06, 17:00
                Zieje od Ciebie nacjonalizmem i ksenofobia.
                Zupelnie jak z Radia Maryja.
                Gdie sie podzial Twoj liberalny duch:)))
                • 9111951u Re: haen 1950 02.04.06, 17:01
                  a siarką nie czuć ?
                  • kaczysta Re: haen 1950 02.04.06, 17:03
                    Czy nie stac go na porzadne wino?

9111951u napisała:

> a siarką nie czuć ?
                    • haen1950 Re: haen 1950 02.04.06, 17:07
                      Mój liberalny duch jest dokładnie tam, gdzie patriotyzm pisiorków za niemiecki
                      geld. Teraz ja jestem patriotą.
                      • 9111951u Re: haen 1950 02.04.06, 17:11
                        liberał od szekli nie lubi euro albo co ?
          • leszab Jak to jest polski sukces medialny to ja jestem św 02.04.06, 18:05
            Jak to jest polski sukces medialny to ja jestem świętym tureckim.
            Wystarczy zobaczyć czyich tam interesów bronili. Chyba nie powiesz że polskich.
            • haen1950 Re: Jak to jest polski sukces medialny to ja jest 02.04.06, 18:21
              leszab napisał:

> Jak to jest polski sukces medialny to ja jestem świętym tureckim.
              > Wystarczy zobaczyć czyich tam interesów bronili. Chyba nie powiesz że
              polskich.

Obawiam się, że za słabo jestem zorientowany w temacie. Pamiętam początki
              wyborczej na powielaczu i jej dynamiczny rozwój. Pamiętam nędzę telegrafu i
              expresu. Zdaje się, że przekonali do siebie inwestorów z USA. Czyje interesy
              reprezentowali? Chyba nie KPP, Stalin ich wykończył w 1938 zdaje się.
              • artsg Re: Jak to jest polski sukces medialny to ja jest 02.04.06, 19:34
                > Obawiam się, że za słabo jestem zorientowany w temacie. Pamiętam początki
                > wyborczej na powielaczu i jej dynamiczny rozwój. Pamiętam nędzę telegrafu i
                > expresu. Zdaje się, że przekonali do siebie inwestorów z USA. Czyje interesy
                > reprezentowali? Chyba nie KPP, Stalin ich wykończył w 1938 zdaje się.

Żeczywiście jesteś słabo zorientowany, bo GW nigdy na powielaczu nie była
                drukowana, tylko razem z Trybuną Ludu.
                • haen1950 Re: Jak to jest polski sukces medialny to ja jest 02.04.06, 19:52
                  Żeczywiście, muszę cię przeprosić.
    • ave_duce Re: I bardzo "gud" - GW w rękach Łuczywa (& WR) 02.04.06, 16:57
      to szybki zjazd po równi pochyłej.
      ale "czegoś mi żal"...

;)

9111951u napisała:

• 9111951u Re: I bardzo "gud" - GW w rękach Łuczywa (& WR) 02.04.06, 17:07
        Tylko Bronek Wildstein może ich uratować.
        • ave_duce Re: Hehehe - PRIMA ApriliS był wczoraj:))))))))))) 02.04.06, 17:16
          9111951u napisała:

> Tylko Bronek Wildstein może ich uratować.
          • 9111951u Re: Hehehe - PRIMA ApriliS był wczoraj:)))))))))) 02.04.06, 17:17
            To jedyne rozsądne wyjście albo kaput.
            • ave_duce Re: Hehehe - PRIMA ApriliS był wczoraj:)))))))))) 03.04.06, 13:20
              9111951u napisała:

> To jedyne rozsądne wyjście albo kaput.

Narzędziownio!
              Co z tymi kucharkami? I woźnicą?!!!

;)
    • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:18
      każdemu pacjentowi wydaje się ,ze nikt go nie rozumie zwłaszcza w Tworkach.
      • haen1950 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:27
        Podejrzewam, że wszystkie psychiatryki w tym kraju stoją puste od dłuższego
        czasu. Ale ta sprawa z spólki PiSu ze Springerem to absolutna bomba medialna, a
        wkrótce polityczna. Bardzo mi się to podoba: sojusz z pospolitymi przestępcami
        i niemieckim kapitałem. Kudy tej aferze do dziadka tuskowego.
        • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:29
          słuchajcie spiskowa teoria dziejów , to narzędzie frustratów nie wiedziałeś o
          tym , nieuważnie czytałeś wybiórczą czy co ?
    • pan.nikt Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:32
      No cóż!!
      Jeśli tak się stanie, to poniekąd będzie to objaw sprawiedliwości dziejowej.
      GW, gazeta środowiska UD, UW, środowiska, które doprowadziło do likwidacji
      milionów miejsc pracy, do likwidacji setek polski zakładów przemysłowych, do
      przejęcia polskiego handlu przez obcy kapitał, do upadku polskiego rolnictwa i
      darmowego oddania bankowości, WPADNIE W DÓŁ, KTÓRY SAMO WYKOPAŁO, WPADNIE W
      SIDŁA, KTÓRE SAMO ZASTAWIŁO. Tak powinni kończyć sprzedawczyki, mi ci spod
      znaku obecnego PD.
      • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:34
        ale tam do dołu im Niemcy głowę Lenina wrzucili, a teraz co im wrzucą ?
        • kaczysta Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:38
          Wspomnienia "Ludzi honoru"

9111951u napisała:

> ale tam do dołu im Niemcy głowę Lenina wrzucili, a teraz co im wrzucą ?
    • james_bond007 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:35
      Znaczy kolejne polskie przedsiębiorstwo zlikwidowane dzięki napływowi obcego
      kapitału, który wszystkie zyski trasferuje za granicę?
      • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:36
        jesteś pewny , że polskie, a nie obce polskości ?
        • kropek_oxford Hahaha!!! A Axel zrobi wam "polskosc" jak Hakata:) 02.04.06, 17:37

• kropek_oxford I teraz juz wiesz co cieszy PiSuary: upadek 02.04.06, 17:37
        wszystkiego, co jeszcze polskie. Oni chyba juz powinni stanac pod murem i
        dostac kulka w leb, jak sadzisz? To juz zdrada czy tylko mala dywersja?
        • r3003 Re: I teraz juz wiesz co cieszy PiSuary: upadek 02.04.06, 18:00
          Dla mnie nie ma różnicy pomiędzy Agorą a Axelem - w takim samym stopniu
          reprezentują postawę antypolską. Jak się biją między sobą, to dla mnie lepiej!!!
          • kropek_oxford CO to jest "postawa antypolska"? Przypominanie 02.04.06, 23:33
            Polakom ich NIEMITYCZNEJ historii? To kawal dobrej roboty, bo wy sie nadajecie
            wylacznie do tego, by pieknie umierac, a na takich "wartosciach" jeszcze
            zadnego zdroweggo panstwa nie zbudowano:)))
            • 9111951u Re: CO to jest "postawa antypolska"? Przypominani 03.04.06, 12:09
              to jest odwracanie kotka ogonem , jesteś niedouczony czy jak ?
    • kropek_oxford Agora nie zdycha. A akcje skupuje Bertelsmann: 02.04.06, 17:35
      moze musialy staniec, by to przejecie odbylo sie bez bolu dla cichego sponsora?
      Coz, bedzie wesolo, gdy dwa medialne niemieckie kolosy wezma sie za lby na
      terytorium polskim:)))
      • 9111951u Re: Agora nie zdycha. A akcje skupuje Bertelsmann 02.04.06, 17:38
        wszystko co obce polskości spotka ten sam los.
        • haen1950 Re: Agora nie zdycha. A akcje skupuje Bertelsmann 02.04.06, 17:55
          9111951u napisała:

> wszystko co obce polskości spotka ten sam los.

Jutro zajrzę na Sobieskiego i sprawdzę stan osobowy. Wałęsa też kiedyś forsował
          Bertelsmanna i mu się nie udało. Wygrał Solorz i całkiem przyzwoity Polsat
          zrobił. Ale to było na ugorze. Dzisiaj PiS wykańcza sukcesy pracy polskiej za
          jakieś nędzne obrywy polityczne. Niżej upaść nie można.
          • kropek_oxford Sprawdz i koniecznie napisz - po Wyspach od lat 02.04.06, 23:42
            chodza sluchy, ze Agora jest jednak nie Coxowa, ale Bertelsmannowa. A tak poza
            trym, to bym chcial by oba kolosy za czuby sie wziely (Bertelsmann jednak tu
            slabszy) - im bardziej sie nawzajem zniszcza, tym lepiej dla mediow:))) Jeszcze
            gdyby i Murdoch sie do tej zadymy dolaczyl... Zbyt piekne, by moglo byc
            prawdziwe;)
        • kropek_oxford Taa...Zrobia majatek, bo...jakos dobrze wsrod 02.04.06, 23:34
          Polakow sie sprzedaja:)))
          • kropek_oxford I jeszcze jedno: kryzys prasy drukowanej ma zasieg 02.04.06, 23:35
            swiatowy; nawet Murdoch ucieka w internet - nowe medium, bo gazety przestaja
            sie sprzedawac:)))
    • r3003 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:40
      Agora uczestniczy w normalnej grze rynkowej np. na giełdzie. Jej akcje zostały
      negatywnie wycenione przez jeden z domów maklerskich na skutek rosnących
      perspektyw zdobywania rynku Agory przez Axela. To normalna, współczesna gra
      ekonomiczna. Dziwi mnie, że Agora uderza w ton narodowy w momencie, kiedy
      zagrożone są jej interesy, bo na ogół stała w poprzek tych interesów, a jak
      traci, to odwołuje się do resentymentów i stara się wzbudzić nieufność do
      swojego konkurenta. Przecież GW kocha liberalizm i wolny rynek - silniejszy
      wygrywa, więc wszystko powinno być w najlepszym porządku.
      • 9111951u Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:41
        ten ton narodowy to nacjonalizm zwalczany przez naszych braci przecie.
    • kaczysta Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:41
      Choc raz Niemcy zrobia cos dobrego dla Polski.

Dobija gada.
    • antykagan Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 17:56
      9111951u napisała:

Nie dziwię się, ze sie martwisz. Gdzie będziesz wylewał swoje ekskrementy,
      jakby co?
    • stef111 Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 18:00
      W ostatnim kwartale 36 % w dół !!! Kradzione nie tuczy.
    • zhureck A tacy byli pewni siebie. 02.04.06, 18:03
      "Bei der Gazeta Wyborcza haben wir keine Angst vor Konkurrenz. Wir überlegen
      sogar, eine deutsche Zeitung zu kaufen. Und dass die Deutschen vor unserer
      Konkurrenz Angst haben, macht mir, ehrlich gesagt, eine gewisse Freude."

(Michnik dla Die Zeit, 28.05.03)

No i widać kto tu kogo za dupę chwycił. Pycha to niedobra rzecz, szczególnie w
      biznesie.
    • eurobecik Re: Springer szykuje się do dobicia zdychającej A 02.04.06, 18:03
      Nie będziesz miał gdzie swoich głupot wypisywać:))
      • antithesis bojkot motalny mafijnego springera 02.04.06, 18:23
        • haen1950 Re: bojkot motalny mafijnego springera 02.04.06, 18:34
          Obawiam się, że mohery bardzo mało kupują prasy. Sprzedaż Naszego Dziennika
          jest słodką tajemnicą Rydzyka. Jeżeli informacje o spółce PiSu i Springera się
          potwierdzą to Fakt podzieli los expresu. Do czego bliżniaki się nie dotknęły,
          wszystko się rozlatywało błyskawicznie. Łże-elity mogą wydać wyrok na ich pisma.
          Nawet rządowe zamówienia nie pomogą.
    • antithesis No to macie kapitalizm, sami tego chcieliscie 02.04.06, 18:22
      kapitalizm to smierc wolnosci
    • aurora.una Stworzymy wiec nowe polskie gazety 02.04.06, 18:47
      i zignorujemy szmatlawce springera. Dosc oligarchicznego totalitaryzmu!
    • artsg Swoimi publikacjami Agora sama podcina... 02.04.06, 19:20
      gałąź na której siedzi.
    • smok5 [...] 02.04.06, 19:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • artsg [...] 02.04.06, 19:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • snajper55 Re: Dla tego kryptokomunistycznego szmatławca 02.04.06, 19:44
          artsg napisał:

> Drobni ogłoszeniodawcy już zaczęli uciekać, widać gołym okiem że poczytność
          > spada na łeb na szyję.

Ja Ty coś takiego jak poczytność widzisz golym okiem ? Dziadek przestał
          czytać ? To może mu trzeba okulary zmienić ?

S.
          • artsg Re: Dla tego kryptokomunistycznego szmatławca 02.04.06, 19:49

> Ja Ty coś takiego jak poczytność widzisz golym okiem ?

Widzę to codziennie na skrzyżowaniach w Warszawie

> Dziadek przestał
            > czytać ? To może mu trzeba okulary zmienić ?
            >
            > S.
            Moi dziadkowie już dawno nie żyją. Jednego z moich dziadków mógł zastrzelić
            dziadek Tuska na wojnie.
        • orwella Nie szkodzi. mniejsza GW moze stac sie 02.04.06, 19:46
          bardziej atrakcyjna dla inteligencji. GW powinna stac sie bardziej lewicowa, bo
          w lewicy jest przyszlosc swiata, a szmaty springera nie nadaja sie nawet do
          toalety:)). nie nadaja sie do niczego.
        • artsg No to ładnie 03.04.06, 13:19
          GW pochwala łamanie prawa (Le Madame)i jeszcze posty kasuje jak ktoś o tym
          napisze.
          • 9111951u Re: No to ładnie 03.04.06, 14:47
            każdy kto nawołuje do łamania prawa będzie miał z Niemcem do czynienia.
    • frau_blada A jutro moze bedzie znowu piekna katastrofa. :) 02.04.06, 23:25
      9111951u napisała:

Kto wie, kto wie.
      :)
      • 9111951u Re: A jutro moze bedzie znowu piekna katastrofa. 03.04.06, 07:05
        braciom spada, wybranym też.
        • haen1950 Re: A jutro moze bedzie znowu piekna katastrofa. 03.04.06, 08:14

Szybko idzie. Polsat jedzie równo w Kaczyńskich i Springera. To, co wczoraj
          wyprawiał Kuba Wojewódzki z nimi kwalifikuje się na 50mln u tej dewotki
          Krukowej. Kaczyński nie docenił polskiej łże-elity. Dobrze
          radzimy naszym przyjaciołom z PiSu, pakujcie IVRP do swoich reklamówek od
          pani rezydentowej. Plus kanapki i jajka na twardo.
          W tej sprawie PiS trafi na opór wszystkich polskich spółek medialnych. Pogrążą
          go ostatecznie.

• 9111951u Re: A jutro moze bedzie znowu piekna katastrofa. 03.04.06, 08:28
            pewno dlatego akcje Agory i Polsatu domy maklerskie na gwałt wyprzedają.
            • you_2 Agora jeszcze nie miala takiego kryzysu. 03.04.06, 09:04

Agora przezywa ciezki kryzys. Analitycy z DM CITIBANKU wycenili akcje Agory na
              zaledwie 31.80 zl, przy aktualnej cenie 49.30 zl, zreszta najnizszej od poltora
              roku. Agore jeszcze bardziej moze dobic rekomendacja : Sprzedaj !!!

Jak podaje Przekroj, dziennikarze zatrudnieni przy nowym projekcie Springera bez
              ogrodek mowia wprost - idziemy na wojne z Wyborcza. :-)
              Prawdopodobny start nowego dziennika to 18 04 2006.

Kraza sluchy ze ida kolejne zwolnienia w Agorze ?

• 9111951u Re: Agora jeszcze nie miala takiego kryzysu. 03.04.06, 11:54
                Tylko Wildstein może obronić Agorę.
    • read1 Może kolejny genialny ruch z jakimś 'Nowym Dniem' 03.04.06, 13:10
      i Agora zniknie na zawsze.
      Trzymam kciuki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka