Dodaj do ulubionych

Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe (20)

30.04.06, 20:29
Jak człowiek chce być lepiej poinformowany, to musi oglądać przynajmniej tzw.
zajawy przynajmniej trzech wydań wiadomości: Fakty (o 19.00), TVP (o 19.30) i
Trwam (20.00).
Żona mówi, że to są wiadomości opozycyjne, reżimowe i prawdziwe.
Dziś na przykład w TVTrwam zobaczyłem i usłyszałem ten fragment wypowiedzi
Jarosława Kaczyńskiego, który starannie pominięto w dwóch pierwszych
telewizjach. Gratka dla każdego rasowego dziennikarza. Kaczor mówi (cytuję ze
świeżej pamięci):
- Jak by to wyglądało, gdyby Radio Maryja oświadczyło, że nic nie ma przeciwko
"Gazecie Wyborczej", ale Adam Michnik musi odejść?
Obserwuj wątek
    • zablokowany Opozycyjne(19),reżimowe(19.30) i nieprawdziwe(20) 30.04.06, 20:36
      A jakby to było gdyby duchowy imam z torunskiej sekty radiowo-telewizyjnej
      zamiast przywłaszczyć sobie w pewnym czasie pieniążki przeznaczył je na
      ratowanie Stoczni Gdańskiej?
      • marbaran Re: Opozycyjne(19),reżimowe(19.30) i nieprawdziwe 30.04.06, 20:44
        Dlaczego telewizja opozycyjna i telewizja reżimowa tego nie zacytowały?
        • eryk2 Question for question 01.05.06, 03:12
          A dlaczego TVP, Polsat i TVTRWAM nie wyemitowały materiału "Imperium ojca
          dyrektora"? Podejrzewam w tym światowy spisek jezuitów - a ty?
          • marbaran ErykuDwa, najpierw odpowiedz na moje pytanie 01.05.06, 08:10
            (przypominam: dlaczego Informacje o 18.30 (Polsat), Fakty o 19.00 (TVN) i
            Wiadomości o 19.30 (TVP) nie zacytowały tego jednego jedynego arcysmacznego
            zdania?),
            a potem ja odpowiem na pytanie twoje.
            • eryk2 Już ci odpowiadam, 01.05.06, 10:06
              drogi obojnaku:
              Dlatego, że zacytowano kilka innych zdań. Gdyby zacytowano to, a nie tamte, to
              byś się czepiał (czepiała? - nie mam doświadczenia w rozmowach z
              hermafrodytami), że nie zacytowano tamtych. I tak wkoło Macieju.
              A ktos inny może uznać, że najbardziej arcysuperhiperekstrasmacznym zdaniem
              było: "Ja nigdy nie komentuję wypowiedzi biskupów - publicznie", bo to znaczy,
              że w domowym zaciszu, ze swoim kotkiem i myszką (nie precyzując płci), pęka ze
              śmiechu z durnych katolskich katabasów. Tylko oficjalnie trzyma pion i udaje
              poprawnego po linii i na bazie. Wiesz, kogo przypomina? Tartuffe'a - wróć do
              lektur, bo matury właśnie trwają i powinieneś (powinnaś?) się więcej uczyć, a
              nie błaznować na forum dla dorosłych...
              • marbaran Widać trzeba kolejny raz powtórzyć pytanie 01.05.06, 18:22
                Powtarzam: dlaczego Informacje o 18.30 (Polsat), Fakty o 19.00 (TVN) i
                Wiadomości o 19.30 (TVP) samorządnie i niezależnie od siebie nie zacytowały
                akurat tego jednego jedynego arcysmacznego zdania?
        • kropek_oxford A dlaczego mialy rozpowszechniac falszywe info? 01.05.06, 03:21
          Adam Michnik bowiem odszedl z GW ponad rok temu, kierownictwo jej objela pani
          Luczywo i jakos GW bardzo to nie zaszkodzilo:) To tylko wy, bolszewicy, w kult
          jednostki wierzycie:))) I modlicie sie do BALWANOW!
    • luciferrr Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 20:48
      marbaran napisała:
      > Dziś na przykład w TVTrwam zobaczyłem i usłyszałem ten fragment wypowiedzi
      > Jarosława Kaczyńskiego, który starannie pominięto w dwóch pierwszych
      > telewizjach. Gratka dla każdego rasowego dziennikarza. Kaczor mówi (cytuję ze
      > świeżej pamięci):
      > - Jak by to wyglądało, gdyby Radio Maryja oświadczyło, że nic nie ma przeciwko
      > "Gazecie Wyborczej", ale Adam Michnik musi odejść?

Nie jest to wcale kluczowy fragment wypowiedzi Kaczyńskiego,a każdy kto chciał
      usłyszeć to usłyszał,gdyż tvn24 o 14.00 na żywo relacjonował całą konferencję
      prasową.Kluczowy fragment wywiadu dotyczy zdesperowanej obrony RM,którego los
      prawdopodobnie został już przesądzony przez Watykan i Episkopat i Kaczyński
      o tym wie.Trzeba przyznać,że - jak na rzymskiego-katolika - to Kaczyński wykazał
      pewną odwagę krytykując biskupów i sprzeciwjając się im.
      A żonę to ty wyslij na kursy wieczorowe...
      • marbaran Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 20:55
        Nie jesteś rasowym dziennikarzem.
        Dlaczego Fakty o 19.00 i "Wiadomości" o 19.30 nie zacytowały tego jednego
        jedynego arcysmacznego zdania?
        • ra_v2 Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 01.05.06, 10:03
          boże,człowieku przeciez w tym zdaniu nie ma nic ciekawego. Sprbuj sobie na nie
          odpowiedzieć. Co by było gdyby .... . Nic by nie było. Problem RM polega na
          tym, że podpierając się treściami Katolickimi emituje w eter nienawiść, wbrew
          nauce kościoła katolickiego zresztą z naszym JPII na czele.
          • marbaran Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 01.05.06, 18:24
            dlaczego Informacje o 18.30 (Polsat), Fakty o 19.00 (TVN) i
            Boże pisze się przez duże B
    • gruby190 Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 20:57
      Jeżeli chodzi o prognozę pogody, to rzeczywiscie trzeba oglądać o 20-tej ;-))))
      • marbaran Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 20:59
        Nie chodzi o prognozę pogody.
        Dlaczego Fakty o 19.00 i "Wiadomości" o 19.30 nie zacytowały tego jednego
        jedynego arcysmacznego zdania?
        • hoomboog Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 21:32
          Masz rację.
          Powinna być jedna telewizyjna redakcja wszystkich wieczornych wiadomosci...
        • gruby190 Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 01.05.06, 10:00
          marbaran napisała:

> Nie chodzi o prognozę pogody.
          > Dlaczego Fakty o 19.00 i "Wiadomości" o 19.30 nie zacytowały tego jednego
          > jedynego arcysmacznego zdania?

Możesz przytoczxyć to zdanie?

Noi sprawa niistotniejsza, czy było one wycięte z transmisji z konferencji?
          • marbaran Gruby kręci śruby. Nie pękaj gruby 01.05.06, 18:26
            Dlaczego Informacje o 18.30 (Polsat), Fakty o 19.00 (TVN) i
            Śruba pęka gruby stęka
    • teofil.awers Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 21:01
      A byłbyś w stanie wytłumaczyć, co w tym zdaniu jest takiego "arcysmacznego" poza tym, że Kaczor po raz
      kolejny pokazał, że kompletnie nie rozumie, za co Radio Maryja i Rydzyk są krytykowani?
      • dr.szfajcner Kaczorow rozumie. Kaczor robi glupkow z marabana 01.05.06, 08:38
        i jego zony.
        Maraban i jego zana dali z siebie zrobic glupkow,
        a terz byc moze w dobrej wierze usiluja zrobic glupkow z czytelnikow form.

To sie nazywa PROPAGANDA I MANIPULOWANIE.

Ale tylko niektorzy na forum daja z siebie robic glupkow.
        • teofil.awers Re: Kaczorow rozumie. Kaczor robi glupkow z marab 01.05.06, 08:55
          Szkoda, że kolega Marbaran spękał i omija mój post szerokim łukiem. Z chęcią bym usłyszał, co ma na
          ten temat do powiedzenia. Zawsze intrygowały mnie meandry moherowych rozumków.
          • marbaran [...] 01.05.06, 09:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • eryk2 [...] 01.05.06, 09:56
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • marbaran Re: Kaczorow rozumie. Kaczor robi glupkow z marab 01.05.06, 10:02
                eryk2 to taki sam teofil.awers przez "ch" i przez h". A do tego z pewnością
                katolik (w odróżnieniu ode mnie) i psowiec albo pisowiec (też w odróżnieniu). Ja
                odcinam się od katolików i pisowców i nie nazywajcie mnie tak bo to mnie
                strasznie denerwuje!!!
                • eryk2 Re: Kaczorow rozumie. Kaczor robi glupkow z marab 01.05.06, 10:10
                  marbaran napisała:

> eryk2 to taki sam teofil.awers przez "ch" i przez h". A do tego z pewnością
                  > katolik (w odróżnieniu ode mnie) i psowiec albo pisowiec (też w odróżnieniu).
                  J
                  > a
                  > odcinam się od katolików i pisowców i nie nazywajcie mnie tak bo to mnie
                  > strasznie denerwuje!!!

Widzę, dwupłciowcu, że się strasznie denerwujesz - terapia nie pomaga? Leki się
                  skończyły? Dzisiaj wprawdzie dzień wolny, ale kilka aptek jest chyba czynnych
                  (tzw. dyżurnej). Biegniej i wykup leki, bo coś ci pęknie w tej podwójnej
                  anatomii.
                  Co do religii - błąd, jestewm ewangelikiem. Natomiast katolicy mają na tym
                  forum szczególną skłonność do zionięcia jadem i obrzucania nieznanych osób
                  stekiem najgorszych wyzwisk (ch..., p..., k...). Stąd moje przypuszczenie - no
                  i jeszcze to, że tak zaciekle bronisz RM, które jest organem Kościoła
                  polskotoruńskiego.
                  Skąd w tobie tyle złości do ludzi, którzy nie używają wobec ciebie ordynarnych
                  inwektyw?
            • teofil.awers Re: Kaczorow rozumie. Kaczor robi glupkow z marab 01.05.06, 10:18
              To właśnie doskonały przykład tej miłości bliźniego, której patronuje wielebny Ojciec Derektor. Brawo!
    • t-800 Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 21:12
      I nie ma żadnych obiektywnych?
    • silwuple Re: Opozycyjne (19), 30.04.06, 21:13
      od kiedy one są opozycyjne?:)
      • marbaran Re: Opozycyjne (19), 30.04.06, 21:30
        Od ostatnich wyborów.
        A wiesz może, dlaczego Fakty o 19.00 i "Wiadomości" o 19.30 nie zacytowały tego
        jednego jedynego arcysmacznego zdania?
        • pamiec.leszka Re: Opozycyjne (19), 30.04.06, 22:25
          marbaran napisała:

> Od ostatnich wyborów.
          > A wiesz może, dlaczego Fakty o 19.00 i "Wiadomości" o 19.30 nie zacytowały
          tego
          > jednego jedynego arcysmacznego zdania?

widocznie maja inny gust i smak niz RM, Trwam i malzenstwo R.
          • marbaran Ten sam wspólny gust i smak 30.04.06, 22:35
            Masz rację! Właśnie dlatego. Polsat też ma inny gust i smak. Problem w tym, że
            Polsat, TVN i TVP mają ten sam wspólny gust i smak.
            A o jakie "malzenstwo R." biega?
            • pamiec.leszka Re: Ten sam wspólny gust i smak 30.04.06, 23:24
              marbaran napisała:

> Masz rację! Właśnie dlatego. Polsat też ma inny gust i smak. Problem w tym, że
              > Polsat, TVN i TVP mają ten sam wspólny gust i smak.

problem w tym, ze Polsat w czasie kampanii wyborczej mial zupelnie inny gust
              niz TVN i TVP i sprzyjal PISowi bardzo mocno. dzieki temu PiS wygral
              wybory. "moherowych" glosow by na to nie starczylo. jednak gdy PiS ustami swego
              prezesa wypowiedzial wojne wiekszosci mediow Polsat zmienil front. dlatego
              przyszlosc PiS marnie wyglada. a TVP jeszcze pare dni temu byla calkiem
              przyjaznie do PiS nastawiona. teraz, po nocnej zmianie rady nadzorczej ci,
              ktorzy i tak wiedza, ze sa na wylocie przestali lizac kaczy kuper. ale przeciez
              za pare dni wszystko sie zmieni, dzieki pannie Kruk TVP trudno bedzie odroznic
              od TRWAM i bedziesz wreszcie zadowolony.

> A o jakie "malzenstwo R." biega?

o twoje, z Agnieszka:)

• marbaran Re: Ten sam wspólny gust i smak 01.05.06, 01:46
                Po pierwsze, cieszę się, że dochodzisz do tej samej konkluzji. Że jest źle,
                jeśli "większość mediów to samo nadaje i to samo pomija". Ryszard Bugaj mówił
                nawet chyba o zagrożeniu demokracji. A Fakty, Informacje i Wiadomości to jakieś
                90% newsowego rynku, nie? Właśnie dlatego trzeba oglądać TVTrwam.
                Po drugie, twoja teza o przyczynach kaczego sukcesu wyborczego, choć z pewnością
                rewelacyjna i nowatorska, niekoniecznie musi być prawdziwa. Czemu dotychczas
                nikt jej nie postawił w czołowych mediach typu "Wyborcza", "Rzepa" czy
                "Politura", ani nawet w "Trybunie" czy w "Naszym Dzienniku"?
                Po trzecie, masz słusznego, że TVP będzie życzliwsza PiSowi dopiero wtedy, gdy z
                panią Elą zrobimy, co należy (m.in. usuniemy Jasia). Na razie TVP była i jest
                wroga jak cholera, choć nie aż tak bardzo jak TVN.
                Po czwarte, nie wiem, jak tam u Szanownej "Pamięci Leszka" z pamięcią (pewnie
                dobrze tylko krótko), ale z telepatią marnie raczej: moja żona od urodzenia jest
                Dorota, i nie R tylko P. Ale próbuj dalej :)
                • pamiec.leszka Re: Ten sam wspólny gust i smak 01.05.06, 02:20
                  marbaran napisała:

> Po pierwsze, cieszę się, że dochodzisz do tej samej konkluzji. Że jest źle,
                  > jeśli "większość mediów to samo nadaje i to samo pomija".

prosze mi wskazac miejsce, w ktorym jakoby dochodze do takiej konkluzji.

> Ryszard Bugaj mówił
                  > nawet chyba o zagrożeniu demokracji. A Fakty, Informacje i Wiadomości to
                  jakieś
                  > 90% newsowego rynku, nie? Właśnie dlatego trzeba oglądać TVTrwam.

od okrojonych wiadomosci jakiejkolwiek telewizji wole relacje na zywo w TVN24.
                  media rydzykowe tez wybieraja tylko to, co im pasuje i to ze pasuja im inne
                  kawalki niz pozostalym nie czyni z nich jeszcze mediow obiektywnych.

> Po drugie, twoja teza o przyczynach kaczego sukcesu wyborczego, choć z
                  pewnością
                  > rewelacyjna i nowatorska, niekoniecznie musi być prawdziwa.

moja teza nie jest z pewnoscia rewelacyjna, w ogole nie jest teza. jest jedynie
                  konkluzja moich obserwacji.

> Czemu dotychczas
                  > nikt jej nie postawił w czołowych mediach typu "Wyborcza", "Rzepa" czy
                  > "Politura", ani nawet w "Trybunie" czy w "Naszym Dzienniku"?

bo media nie wytykaja sobie wprost tego, ze popieraja taka a nie inna opcje
                  polityczna. ani u nas w Polsce, ani w zadnym pluralistycznym i demokratycznym
                  kraju.

> Po trzecie, masz słusznego, że TVP będzie życzliwsza PiSowi dopiero wtedy,
                  gdy
                  > z
                  > panią Elą zrobimy, co należy (m.in. usuniemy Jasia).

hahahaha - mamy cie! panna Ela powina pojechac na szkolenie na Kube lub
                  Bialorus.

>Na razie TVP była i jest
                  > wroga jak cholera, choć nie aż tak bardzo jak TVN.

na razie to wy, pisowcy macie pie..a. robice mase beledow, poppelniacie
                  stale gafy, wojujecie ze wszystkimi i chcecie, zeby was ludzie kochali, w tym
                  media. TVP jest zbyt laskawa dla waszego nieudacznictwa i zachlannosci. w Angli
                  czy Niemczech telewizje by na was suchej nitki nie zostawily.

> Po czwarte, nie wiem, jak tam u Szanownej "Pamięci Leszka" z pamięcią (pewnie
                  > dobrze tylko krótko), ale z telepatią marnie raczej: moja żona od urodzenia
                  jes
                  > t
                  > Dorota, i nie R tylko P. Ale próbuj dalej :)

ja wiem, ze ty wiesz:) hehe:)
                  • marbaran Re: Ten sam wspólny gust i smak 01.05.06, 08:34
                    pamiec.leszka napisał:

> od okrojonych wiadomosci jakiejkolwiek telewizji wole relacje na zywo w TVN24.

Większość normalnych ludzi nie ma czasu na oglądanie relacji na żywo i dlatego
                    oglądają serwisy informacyjne, czyli wydarzenia w pigułce. Ty może inaczej, ale
                    to znaczy, że jesteś inny niz większość normalnych ludzi.

> media rydzykowe tez wybieraja tylko to, co im pasuje i to ze pasuja im inne
                    > kawalki niz pozostalym nie czyni z nich jeszcze mediow obiektywnych.

Cieszę się, że zauważyłeś, iż opozycją dla mediów "rydzykowych" są media
                    "pozostałe". Idź tą drogą, a dojdziejsz do właściwych wniosków końcowych.

> media nie wytykaja sobie wprost tego, ze popieraja taka a nie inna opcje
                    > polityczna. ani u nas w Polsce, ani w zadnym pluralistycznym i demokratycznym
                    > kraju.

nie, nie dlatego nikt o twojej tezie nigdzie nie napisał, lecz dlatego, że twoja
                    teza jest fałszywa. Polsat nie udzielał PiSowi żadnego poparcia, a "media
                    rydzykowe" mają odbiorców tyle co kot napłakał. W Polsce jesienią 2005 zdarzył
                    się cud: zwycięzca wyborów wygrał wybory wbrew mediom. Do dziś żaden socjolog
                    ani polityk ani dziennikarz ani nawet taki bystry statysta jak ty nigdzie tego
                    nie wytłumaczyli.

> hahahaha - mamy cie! panna Ela powina pojechac na szkolenie na Kube lub
                    > Bialorus.

Niegdzie nie pojedzie tylko zrobi z wami porządek, a ja jej w tym chętnie pomogę
                    (na miarę sił i możliwości).

> na razie to wy, pisowcy macie pie..a.

co mają pisowcy? co to jest "pie..a"? Pietra? Pisowcy maja pietra?

> ja wiem, ze ty wiesz:) hehe:)

Nie jestem psychiatrą, księdzem, ani psychologiem. Niech ci będzie.
                    • pamiec.leszka Re: Ten sam wspólny gust i smak 01.05.06, 11:55
                      marbaran napisała:

> Większość normalnych ludzi nie ma czasu na oglądanie relacji na żywo i dlatego
                      > oglądają serwisy informacyjne, czyli wydarzenia w pigułce. Ty może inaczej,
                      ale
                      > to znaczy, że jesteś inny niz większość normalnych ludzi.

primo - potrafisz zdefiniowac "normalnosc"? najwieksze psychologiczne i
                      psychiatryczne autorytety do tej pory nie daly sobie z tym rady, wiec masz duza
                      szanse na nobla. secundo - wiekszosc ludzi w Polsce z programow informacyjnych
                      interesuje sie tylko prognoza pogody.

> Cieszę się, że zauważyłeś, iż opozycją dla mediów "rydzykowych" są media
                      > "pozostałe".

nie ma mediow opozycyjnych wobec mediow rydzykowych. na szczescie rydzyk
                      jeszcze nie rzadzi. sa po prostu jedynie rozne media, o roznych sympatiach
                      politycznych.

> Idź tą drogą, a dojdziejsz do właściwych wniosków końcowych.

coz za skromnosc i uprzejmosc:) iscie rydzykowa:)

> nie, nie dlatego nikt o twojej tezie nigdzie nie napisał, lecz dlatego, że
                      > twoja teza jest fałszywa.

jaka teza? nie stawiam w polemice z toba żadnych tez, powtarzam po raz kolejny.

> Polsat nie udzielał PiSowi żadnego poparcia,

a gdzie ja pisze o poparciu?

> a "media
                      > rydzykowe" mają odbiorców tyle co kot napłakał.

i dlatego ich propagnada byla niewystarczajaca dla zyskania wystarczajacej
                      ilosci glosow. gdyby nie zyczliwosc Polsatu i prasy brukowej dla PiS w czasie
                      kampanii wyborczej, PiS nie wygralby wyborow.

> W Polsce jesienią 2005 zdarzył
                      > się cud: zwycięzca wyborów wygrał wybory wbrew mediom.

to zdanie jest falszywe, ale wierz w co chcesz:)

> Do dziś żaden socjolog
                      > ani polityk ani dziennikarz ani nawet taki bystry statysta jak ty nigdzie tego
                      > nie wytłumaczyli.

tlumaczyli, ale nie w radyju i Trwamie. tam gadali jedynie o cudzie:)

> Niegdzie nie pojedzie tylko zrobi z wami porządek, a ja jej w tym chętnie
                      > pomogę (na miarę sił i możliwości).

przeciez panna Kruk nie pojecia o mediach, wiec szkolenie bardzo jej sie
                      przyda. bez tego z jej "porzadkow" niewiele wyjdzie.

> co mają pisowcy? co to jest "pie..a"? Pietra? Pisowcy maja pietra?

a tu sie wtracil autotyczny cenzor brzydkich slow. sprobuje go przechytrzyc:
                      macie pier.dol.ca:)

> Nie jestem psychiatrą, księdzem, ani psychologiem. Niech ci będzie.

wiem kim jestes i potwierdzam, ze nie zajmujsz sie zadna z w/w profesji:)
    • pamiec.leszka Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 22:20
      marbaran napisała:

> Kaczor mówi (cytuję ze świeżej pamięci):
      > - Jak by to wyglądało, gdyby Radio Maryja oświadczyło, że nic nie ma przeciwko
      > "Gazecie Wyborczej", ale Adam Michnik musi odejść?

wygladaloby dokladnie tak samo jak wypowiedzi czlonkow PiS, ktorzy mowia, ze
      nie maja nic przeciwko LPR, ale nie chca prowadzic rozmow koalicyjnych
      Giertychem.
      • joannabarska Masochizm 30.04.06, 22:39
        TVTrwam potrzebuje Kaczynskich, oni potrzebują TVTrwam - to jasne jak slonce,
        że wzajemnie muszą sie popierac. Ja nie jestem masychistką i TVTrwam oglądam
        raczej dla rozrywki, choc smieję sie sporadycznie.
    • konex2 Re: Opozycyjne (19), reżimowe (19.30) i prawdziwe 30.04.06, 22:36
      dokładnie tak.
    • kropek_oxford Na to, czym TV Trwam w istocie jest - bzdura dla 01.05.06, 03:17
      "ciemnego narodu": Adam Michnik odszedl z Gazety Wyborczej ponad rok temu, a GW
      trzyma sie nadal niezle pod kierownictwem pani Luczywo:)
    • abstrakt2003 michnik już odszedł 01.05.06, 08:35
      zachowywał się jak idiota to go Rapaczyńska pognała.
      • marbaran Jak to odszedł? 01.05.06, 08:48
        Jak to odszedł, kiedy w stopce jest redaktorem naczelnym?
        A jeśli to pozór czyli figuranctwo, to czemu ów pozór i figuranctwo mają służyć,
        skoro wszyscy wiedzą, że to pozór i figuranctwo?
        • janbezziemi Trędowaci sa jeszcze na świecie 01.05.06, 14:13
          Nie martwcie sie o Michnika, on sobie radę da, o Rydzyka tez nie należy -
          trędowaci sa jeszcze na swiecie. Opieka nad nimi to najlepsza droga do Nieba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka