Dodaj do ulubionych

Skandaliczne Fakty TVN

03.05.06, 19:30
Dzisiejsze wydanie Faktow TVN to jeden wielki skandal.

W Dniu Konstytucji informacja dnia pojawia sie na 3 pozycji i to w takiej
formie, ze gdybym nie ogladal bezposredniej relacji z Palacu Prezydenckiego to
nie dowiedzialbym sie co sie naprawde wydarzylo.

Domagam sie przeprosin od Kamila Durczoka i zarzadu TVN za manipulacje jakich
TVN sie dopuscilo.
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:32
      Potwierdzam. Wcześniej chwlaiłem Fakty TVN za rzetelność. Teraz muszę zmienić
      zdanie. Odkąd pan Durczok zaczął prowadzić, program stał się nudny, praktycznie
      wczoraj i dziś zero informacji ze świata. Za to bzdury o jakichś pytaniach do
      posłów i hymnie na mundialu. Nie ma ważniejszych tematów.
      • x2468 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:34
        A za jakie to zaslugi pouczyl Orla Bialego pan Tokarczuk?
        • smalltownboy Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:38
          Nie rozumiem pytania.
        • zzzyziu Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:41
          To jest kontakt do dzialu wspolpracy z widzami TVN, Zachecam kazdego, kto poczul
          sie oburzony dzisiajsza relacja Faktow do kontaktu z TVN i przekazanie swoich
          opinii:

współpraca z widzami
          widzowie@tvn.pl
          tel. (22) 8566161

Ja nagralem wiadomosc, ze nie zycze sobie manipulacji Durczoka w Faktach. Niech
          zrezygnuja z niego albo z widzow.
          • deszczyk1 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:52
            To samo zrobiłem zreszta po tym materiale odrazu skonczyłem swa przygode z
            Faktami Durczoka.
            • ra_v2 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 23:41
              A ja nie. Uważam, że Durczok odkłamuje wiadomosci. Z Pałacu znowu popłynęła TA
              SAMA PAPKA co przed wyborami, i ja znowu nie dam się nabrać.
      • konex2 Re:Durok ...... Fakty TVN 03.05.06, 19:53
        n/t
      • aron2004 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 22:30
        a co cię to obchodzi. TVN to prywatna stacja i może sobie nadawać co chce w
        wiadomościach. Nie musisz oglądać TVNu.
    • bryt.bryt Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:35
      zzzyziu napisał:

> Dzisiejsze wydanie Faktow TVN to jeden wielki skandal.
      >
      > W Dniu Konstytucji informacja dnia pojawia sie na 3 pozycji i to w takiej
      > formie, ze gdybym nie ogladal bezposredniej relacji z Palacu Prezydenckiego to
      > nie dowiedzialbym sie co sie naprawde wydarzylo.
      >
      > Domagam sie przeprosin od Kamila Durczoka i zarzadu TVN za manipulacje jakich
      > TVN sie dopuscilo.

Po prostu nie ogladaj, nie ma przymusu. Mozesz za to sobie odbic w TVP1, ktora
      wlasnie nadala bardzo obszerna relacje, lacznie z wypowiedziami nowych-starych
      idoli, czyli Gwiazdy i Walentynowicz. Bedzie powtorka na TV Polonia, nagraj te
      wiekopomna chwile.
      • smalltownboy Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:37
        To nie chodzi o ten temat. Po prostu program stał się nudny. Wczoraj to samo.
        Wcześniej było o wiele lepiej. Szerszy dobór tematów, flesze ze świata, a teraz
        nic.
      • bryt.bryt dodatek 03.05.06, 19:41
        I kolejny obszerny material w TVP1 - o cichych bohaterach, ktorych "poprzednie
        wladze specjalnie nie zauwazaly". Pani Gawryluk wyczuwa, z ktorej strony ida
        zmiany we wladzach TVP i nie zamierza stracic pracy.
        • kazzol Re: dodatek 03.05.06, 19:44
          bryt.bryt napisał:

> I kolejny obszerny material w TVP1 - o cichych bohaterach,
          ktorych "poprzednie
          > wladze specjalnie nie zauwazaly". Pani Gawryluk wyczuwa, z ktorej strony ida
          > zmiany we wladzach TVP i nie zamierza stracic pracy.

Gawryluk powiedziała dosłownie: "poprzedni system ich nie zauważał" ;)
          Co to za system?
          • bryt.bryt Re: dodatek 03.05.06, 19:47
            kazzol napisał:

> bryt.bryt napisał:
            >
            > > I kolejny obszerny material w TVP1 - o cichych bohaterach,
            > ktorych "poprzednie
            > > wladze specjalnie nie zauwazaly". Pani Gawryluk wyczuwa, z ktorej strony
            > ida
            > > zmiany we wladzach TVP i nie zamierza stracic pracy.
            >
            >
            > Gawryluk powiedziała dosłownie: "poprzedni system ich nie zauważał" ;)
            > Co to za system?

Idac tropem dzisiejszej rocznicy nalezy domniemywac, ze sa to spadkobiercy
            targwiczan sprzed dwoch wiekow.
          • bratek4 Re: dodatek 03.05.06, 23:46
            kazzol napisał:

>
            > Gawryluk powiedziała dosłownie: "poprzedni system ich nie zauważał" ;)
            > Co to za system?

ten system Uklad sie nazywa. Sloneczny.
        • elfhelm w Panoramie takie samo słodziutki ciuciu sruciu 03.05.06, 23:38
    • hrabia.m.c Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:38
      zzzyziu napisał:

> Dzisiejsze wydanie Faktow TVN to jeden wielki skandal.
      >
      > W Dniu Konstytucji informacja dnia pojawia sie na 3 pozycji i to w takiej
      > formie, ze gdybym nie ogladal bezposredniej relacji z Palacu Prezydenckiego to
      > nie dowiedzialbym sie co sie naprawde wydarzylo.
      >

A co się działo?
      ja widzialem kaczke w garniturku od pierwszej komuni,
      i tyle:)
      > Domagam sie przeprosin od Kamila Durczoka i zarzadu TVN za manipulacje jakich
      > TVN sie dopuscilo.
      • atak.spawacza Już trwają aresztowania ! Brawo dla ABW ! 03.05.06, 19:42
        W ciagu 24 godz, ci łżeredaktorzy staną przed Sądem Ludowym.
        • deszczyk1 Re: Już trwają aresztowania ! Brawo dla ABW ! 03.05.06, 20:20
          Mozna sobie zartowac ale powstaje pytanie czy to sa Fakty czy tez manipulacja.
    • henryk.log Co jest PiSsiaki się pos..ły dziś, czy co ?n/t 03.05.06, 19:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41220960
      :-)))))))))))))
      ps
      ! gdzie wątek maaaxia w temacie?:-)
      • bryt.bryt Re: Co jest PiSsiaki się pos..ły dziś, czy co ?n/ 03.05.06, 19:45
        Na to wyglada, bo watkow o tym wielkim "skandalu" na FK dostatek.
    • rydzyk_smigly Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:44
      Jest jakaś ustawa, żeby TVN pokazywała Kaczora na pierwszym miejscu? Przełącz
      się na tv trwam. Oprócz Kaczora poobcujesz z obliczem Ojca, walczącego wraz z
      PiS o demokrację.
      • atak.spawacza Podobno postrzelono kamerzystę. 03.05.06, 19:46
        Widocznie knuł przeciw IV RP !
      • zzzyziu Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 20:22
        > Jest jakaś ustawa, żeby TVN pokazywała Kaczora na pierwszym miejscu? Przełącz
        > się na tv trwam. Oprócz Kaczora poobcujesz z obliczem Ojca, walczącego wraz z
        > PiS o demokrację.

Po pierwsze sa zasady rzetelnosci dziennikarskiej, ale niektorych dziennikarzy
        one prawdopodobnie nie obowiazuja.

Po drugie jest cos takiego jak przyzwoitosc. Tym wspanialym ludziom dzisiaj
        uhonorowanym Durczok ukradl ich swieto. Zakpil z nich tak samo jak i z widzow
        ogladajacych Fakty. To bylo poprostu podle.

Jesli nie potrafisz tego zrozumiec, to moge Ci tylko wspolczuc.
        • henryk.log Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 21:17
          Po pierwsze, to ty zzzyziu
          a. nie piepsz
          b. głodnych
          c. kawałków
          Po drugie, to ty zzzyziu nie miałeś przypadkiem zaklepanej na
          dzisiaj wizyty lek. psychiatry..hę ?
        • rydzyk_smigly Zyziu 03.05.06, 21:20
          rzetelność dziennikarska to prawda przekazu a nie kadzidupstwo. Warto byś
          zrozumiał, że prywatna stacja może w dowolnie wybranym przez siebie czasie
          czasie pokazywać gołe dupska. Najwyżej straci widza-zyzia.

Demokracja zaś, o którą "walczy" Rydzyk to pluralizm mediów i Twoja wolność
          wyboru. Więc nie miej pretensji do Durczoka, skoro święto "tych wspaniałych
          ludzi" możesz obejrzeć zmieniając pilotem kanał. Bo inaczej bijesz pianę
          skiełcząc przy tym jak przekupka.
          • zzzyziu Re: Zyziu 03.05.06, 23:29
            > rzetelność dziennikarska to prawda przekazu

I ty w tym przekazie doszukales sie jakiejs prawdy? Jakiej?

Przez szacunek dla ludzi dzieki ktorym mozesz pisac po polsku a nie niemiecku
            czy rosyjsku moglbys nie pisac takich glupot.

> zrozumiał, że prywatna stacja może w dowolnie wybranym przez siebie czasie

Tak jak uprawianie kryptoreklamy jest zabronione tak prowadzenie
            pseudo-wiadomosci jest najnormalniej nieetyczne. Rozumiesz to? Jesli idziesz do
            piekarni to oczekujesz, ze Ci sprzedadza chleb a nie produkt, ktory tylko udaje
            pieczywo. I fakt, ze piekarnia jest prywatna nic tu nie ma do rzeczy.

> Demokracja zaś, o którą "walczy" Rydzyk to pluralizm mediów i Twoja wolność

Gdyby rok temu ktos powiedzial mi, ze bede popieral Rydzyka w walce o pluralizm,
            to bym sie postukal w glowe. Niestety okazalo sie, ze "wolnym" mediom brakuje
            instynktu samozachowawczego i dopuszczaja sie tak nieprawdopodobnych
            manipulacji, ze na ich tle Rydzyk zdaje sie pierwszym rycerzem pluralizmu.

A Ty oczywiscie mozesz pozostac przy swoim stanowisku, ale nie dostrzegajac
            faktow poprostu sie kompromitujesz.
    • camille_pissarro niech kontynuują te politykę prowadzenia serwisów 03.05.06, 19:45
      to zobaczymy czym to sie dla nich skończy.Myslenie kategoriami , że
      jesliosiągnęło sie pewien pułap i poziom a co za tym idzie wysoką oglądalność -
      to jest to dane raz na zawsze.Nic bardziej błędnego w toku takiego
      rozumowania.Zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie o widzów trzeba walczyć.
      Ja od 3 dni Faktów juz nie oglądam i widze , że to postanowienie jest jak
      najbardziej słuszne.Ciekaw jestem jakie będa przedstawiać słupki ogladalnośći.
      Z tego powinny wyciagnąc wnioski TVP i Polsat, nota bene szkoda , ze nie ma juz
      seriwsów informacyjnych w TV PULS.
      • atak.spawacza camille ! Pan Pielęgniarz dopiero co Cię szukał. 03.05.06, 19:47
        Oddychaj głęboko.
      • gregorak Re: niech kontynuują te politykę prowadzenia serw 03.05.06, 21:11
        camille_pissarro napisał:
        > Ja od 3 dni Faktów juz nie oglądam

To co oglądasz w zamian?
    • bebe255 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:47
      W wojnie polityków z mediami zawsze wygrywaja Ci drudzy.
      • elfhelm i całe szczęście bebe255, całe szczęście 03.05.06, 23:40
    • endrju55 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 19:51
      zzzyziu. nie irytuj się.

bi.gazeta.pl/im/6/3204/m3204506.mp3
      • piotr7777 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 21:28
        1. TVN jest stacją komercyjną. Kto płaci ten wymaga a w tym wypadku płaci Grupa
        ITI. Nie Wy. Jak ktoś słusznie zauważył - stacja komercyjna może robić serwisy
        w których newsem dnia jest operacja plastyczna gwiazdy pop a polityków nie ma w
        ogóle. I to jest ich prawo i ich ryzyko. Co innego stacja publiczna.
        2. Pluralizm mediów polega m. in. na tym, że różne media różnie przedstawiają
        te same wydarzenia.
        3. Mam wrażenie, że niektórych uwiera sama obecność Durczoka w TVN i na siłę
        szukają pretekstu żeby się przyczepić.
        • smalltownboy Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 21:35
          Tę samą miarę stosujecie do Radia Maryja? Bo czuję tu moralność Kalego na
          odległość.
          • piotr7777 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 21:42
            smalltownboy napisał:

> Tę samą miarę stosujecie do Radia Maryja? Bo czuję tu moralność Kalego na
            > odległość.
            Nie dlatego, że nie słucham RM i nie interesuje mnie co tam dają. Dopóki to nie
            łamie prawa a niektóre wypowiedzi (np. słynny już felieton p. Michałkiewicza)
            rodzą podejrzenie popełnienia czynu zabronionego.
            Jeżeli np. 20 października zeszłego roku widziałem w TV Trwam materiał
            następującej treści : "profesor KAczyński spotkał się z wyborcam w X i z uwagą
            zapoznał się z problemami mieszkańcow regionu, przedstawił program naprawy
            państwa, który spotkał sie ze zrozumieniem" oraz "Donald Tusk spotkał się z
            leśnikami w Y, spotkanie przypominało gospodarskie wizyty I sekretarza w
            czasach PRL" to nie pisałem protestów tylko po prostu odpuszczam sobie
            oglądanie serwisu w tej stacji.
            Zaznaczam, że tego nie wymyśliłem.
            A co do moralności Kalego to czym się różni parytet z czasów Czarzastego (SLD
            4, PSL 3, UW/PO 2) od parytetu Krukowej (PiS 6, Samoobrona 3)? Zwłaszcza że za
            Czarzastego rady nadzorcze obsadzano w dzień.
            • smalltownboy Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 21:50
              Michalkiewicz nie złamał prawa:) Prokuratura pod naciskiem nagonki mediów
              zainteresowała się tym "od oka", jednak będzie musiała umorzyć, bo inaczej
              skompromituje się w sądzie.
              Jak już napisałem, nie jestem ani moherem, ani łżeelitą; staram się być
              sprawiedliwy. I staram się wszystkim wytykać błędy. Poczytaj moje archiwalne
              wpisy, to zobaczysz, jak atakowałem wprowadzanie cenzury obyczajowej.
            • elfhelm zresztą w ostatniej RN był też Pawłowicz 03.05.06, 23:42
              którego z UW trudno utożsamiać.
              Bodajże prof. Kowalskiego, Knittela i Pawłowicza właśnie zgłosili w KRRiT Braun
              (UW) i Sellin (PiS).
          • elfhelm Radio Rydzyk nie jest medium prywatnym n/t 03.05.06, 23:41
            • smalltownboy Re: Radio Rydzyk nie jest medium prywatnym n/t 03.05.06, 23:43
              Publicznym także nie jest, więc osobom postronnym nic do linii programowej
              stacji.
    • cyklista Skandal to mieliśmy w wiadomościach TVP1 03.05.06, 21:24
      Wiernopoddańcza nowomowa rodem z lat 70, zero treści. Gawryluk sięgnęła
      kolejnego dna.
    • anitka221 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 21:34
      Jak to sie stało,ze reklamowany TVN24 kiedys był ciekawym i chyba
      profesjonalnym programem, a teraz po prostu zszedł na psy, a TVN24 manipuluje
      faktami :):) w każdym swoim programie.To chyba zaczęło się od odejścia Lisa,
      który jakos nie pasował do formy manipulacji przekazywanej widzom.TVN 24
      przygotowywało sie na zwycięstwo PO i miało byc żródłem propagandy sukcesu tej
      partii. Niestety plany zostały pokrzyzowane, a teraz TVN wije się jak piskorz
      co chwila wymyślając idiotyczne argumenty. To widac i słychac. W/g mnie program
      ten skazany jest na zagładę, choc szkoda, ponieważ mozna dobrze sie usmiać
      ogladając nędzne wysiłki tych ludzi. No, a teraz jeszcze Durczok. No,
      please.Program stał sie jeszcze bardziej smieszny.Jeżeli o to chodziło to
      gratuluje, wybór przedni.Żenada.
      • henryk.log anitka221-ko a nie jesteś ty zzzyziem przypadkiem? 03.05.06, 21:38
        :-))))
    • news3 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 22:05
      A czy oglądaliście bezpośrednią relację w telewizji "publicznej"?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41183177&v=2&s=0

• kacosk Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 22:44
      a nie mówiłam że ta stacja i jej dziennikarze to DNO
      • news3 Re: Skandaliczne Fakty TVN 03.05.06, 22:48
        Dziennikarze? Nie dostrzegłem i już nie zamierzam wypatrywać. Nie warto!

• michal00 Coz w tym niezwyklego? 03.05.06, 23:22
      Wszak wspolwlascicielem TVN jest Mariusz Walter - zarejestrowany jako TW SB wg
      akt IPN, ktoremu blizsza jest konfederacja targowicka.
      • news3 Re: Coz w tym niezwyklego? 04.05.06, 10:31
        To kolejny smutny news :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka