Dodaj do ulubionych

tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro...

05.05.06, 14:30
Na wieść, ze Lepper i Giertych wchodzą do rządu.
Mamy koalicję antyinteligencką.
Nasze podatki pójdą na dopłaty do paliwa rolniczego dla latyfudystów i
bogaczy wiejskich. I na minimum socjalne dla pijaków. Polska jest na drodze
do nikąd... Idziemy na Bardyczów...
Chciałabym się mylić... Oj bardzo bym chciała!
Obserwuj wątek
    • jola_iza Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 14:32
      Sawo co tam My-ciekawe jak się czują Zyta z Religą ?
      • trouble_maker Re: Zyta z Religą ? 05.05.06, 17:10
        ...zawsze się mogą podać do dymisji.
    • swansea Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 14:33
      1. Nie bądź taki pesymista..

2. Bardzo często poznanie budżetu powoduje, że banany zostaną na drzewach..

3. Nikt nie chce kolejnej rewolucji, tym bardziej że w ramach odwetu obecny rząd
      będzie siedział.

4. Popierdzą popierdzą i wybory samorządowe ich zjedzą...

atb
    • loppe Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 14:33
      No cóż, sił historii nie oszukasz. Koalicje inteligenckie doprowadziły do do
      tego co mamy (via rzadkiej brzydoty hybrydę 20% bezrobocia i xx% korupcji -
      korupcji czyli nieuczciwości, złodziejstwa etc. - kryzys moralny!). Nie ma tego
      złego.
      • andrzejmat Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 15:18
        loppe napisał:

Koalicje inteligenckie doprowadziły do do
        > tego co mamy (via rzadkiej brzydoty hybrydę 20% bezrobocia i xx% korupcji -
        > korupcji czyli nieuczciwości, złodziejstwa etc. - kryzys moralny!).

No, ale na pocieszenie - przyznaj - nie aspirujesz chyba do tego, aby się
        samemu za "inteligenta" uważać? (Nie mam tu na myśli formalnego wykształcenia,
        to nie jest warunek konieczny ani wystarczający).
        • loppe Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 15:19
          na pocieszenie? nie rozumiem :)
          • andrzejmat Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:37
            loppe napisał:

> na pocieszenie? nie rozumiem :)

No właśnie...
    • michal00 Ale za to Roman nas nauczy i wytrenuje :-)) 05.05.06, 14:35
      "Roman Giertych ma zostać w nowym rządzie wicepremierem oraz ministrem edukacji
      i sportu."

Romek bedzie w swoim zywiole.
    • sklerotycznylud Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 14:37
      Tesknisz za inteligentem bez dyplomu i jego wyksztalcona swita rabusi typu Oleksy i Miller ? A moze za
      pierwszym agentem PRLu, Generalem tesknisz ? Na co Ci sie zdala ich "inteligencja" ?
      • iza.bella.iza Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:50
        sklerotycznylud napisał:

> Tesknisz za inteligentem bez dyplomu i jego wyksztalcona swita rabusi typu
        Oleksy i Miller ? A moze za
        > pierwszym agentem PRLu, Generalem tesknisz ? Na co Ci sie zdala
        ich "inteligencja" ?

Jakas dziwna mania opanowała co poniektórych forumowiczów - jak się ktoś źle
        wyrazi o obecnej kołalicji, to wnioskuja z tego, że tęskni za ekipą SLD. Co za
        prostactwo umysłowe.
        A rządy robotniczo-chłopskie to my już przez 50 lat w Polsce ćwiczyliśmy -
        tylko sklerotyczny lud, oczywiście, tego nie może pamiętać. Do dziś z bagna
        jakie nam one zafundowąły wyjść nie możemy.
    • karlin Inteligencja 05.05.06, 14:43
      Czy to ci, dla których świat rozpoczyna się od porannej lektury GW, a kończy na
      Faktach w TVN lub Olejnik?

To oni jeszcze nie wymarli?
      • nie_trawie_glupcow Nie, to ci, co nie podaja kwiatow badylami do gory 05.05.06, 14:45
        I nie prawia "filipinek".
        • ave_duce Re: Nie, to ci, co nie podaja kwiatow badylami do 05.05.06, 14:47
          nie_trawie_glupcow napisał:

> I nie prawia "filipinek".

I wiedzą, że "do tanga trzeba dwojga", nie trojga...

;)
          • michal00 Re: Nie, to ci, co nie podaja kwiatow badylami do 05.05.06, 14:53
            Tango to przezytek. Pod rzadami Romana w modzie beda marsze.
            • ave_duce Re: Nie, to ci, co nie podaja kwiatow badylami do 05.05.06, 14:55
              michal00 napisał:

> Tango to przezytek. Pod rzadami Romana w modzie beda marsze.

Jednym słowem/zdaniem: Roman do tańca (hehehe) i do różańca (HEHEHE).

;)))
        • loppe Re: Nie, to ci, co nie podaja kwiatow badylami do 05.05.06, 15:00
          Wprawdzie swobodne poruszanie się w świecie pojęć (filipinka) ułatwia
          inteliegntne myślenie, ale niestety nie jest warunkiem nawet odlegle
          wystarczającym by myśleć inteligentnie. Znamy wszyscy wielu wykształconych (do
          czego wystarczy pamięć, a nie myślenie...) nieinteligentnych ludzi...
          • nie_trawie_glupcow Jak Edgar Gosiewski? :))))))))) n/t 05.05.06, 15:06

• loppe Re: Jak Edgar Gosiewski? :))))))))) n/t 05.05.06, 15:10
              Wydaje mi się, że any zakwestionowac inteligencję p. Gosiewskiego, który był w
              stanie osiagnąc to co osiagnął w świecie bardzo skomplikowanych rozgrywek
              politycznych, trzeba by nieco dowodów... Lapsus dotyczący słowa ktore akurat
              znamy jest słabiuśkim przyczynkarskim - powiedziałbym lekko kołtuńskim -
              pseudodowowodem. Wystarczy przecież żeby p. Edgar znał słowo którego ty nie
              znasz (a nie ma Polaka znającego wszystkie słowa w języku polskim), żeby...
              wniosek zostawiam Twojemu inteligentnemu umysłowi:)
              • nie_trawie_glupcow Czlowieku! Ten facet po polsku nie mowi. A by 05.05.06, 17:33
                zostac magisterkiem prawa na prowincji i jako wierny ale mierny dac sie Kaczkom
                wyciagnac za uszy to potrzebny nie dobry mozg, ale - za przeproszeniem - twarda
                dupa:)
      • loppe Re: Inteligencja 05.05.06, 14:46
        w istocie, 80% tzw. inteligencji to pewna odmiana kołtuna czyli osoby
        niezdolnej do zajęcia samodzielnego stanowiska intelektualnego odbiegającego od
        normy środowiskowej, nawet jeśli norma ta każe głosić że 2+2 = 5
        • karlin Re: Inteligencja 05.05.06, 14:49
          • loppe Re: Inteligencja 05.05.06, 14:53
            Kontynuując, gdyby w ostatnich miesiącach ci sami dziennikarze (też wielu z
            nich to kołtuni) głosili na łamach i ekranach treści dokladnie odwrotne do tych
            jakie były głoszone, 80% z tych którzy czerpali z nich "światogląd" wiernie
            powtarzałoby też zmienione tresci
        • karlin Inteligencja stadna 05.05.06, 14:51
          czyli barania.

Dumna z tego, że pierwsze pięć liter z ich nazwy to wsad do komputera.

A jak wiadomo - "Nie ma jutra bez komputra".
      • kaczy.pisiorek [...] 05.05.06, 14:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • karlin [...] 05.05.06, 14:48
    • a.adas Re: Siurek 05.05.06, 15:00
      gorzkie owoce nowej koalicji narodowej?;)
      • kaczy.pisiorek Re: Siurek 05.05.06, 15:01
        a.adas napisał:

> gorzkie owoce nowej koalicji narodowej?;)

Tak. Żołądzie.
        • a.adas Re: Siurek 05.05.06, 15:08
          Bez przesady!
          teraz na dębach rosną gruszki
          to i chłopi na pewno żołędzi (ajk za pańszczyzny) jeść nie będą
          • kaczy.pisiorek [...] 05.05.06, 15:11
    • bracia_zbrojek Na okrasę 05.05.06, 15:02
      Heil Giertych! Heil Lepper! Kaczyńscy na okrasę.
    • nurni Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 16:35
      sawa.com napisała:

> Na wieść, ze Lepper i Giertych wchodzą do rządu.
      > Mamy koalicję antyinteligencką.

Pierwsze: od czasu jak nie udalo sie doprowadzic do samorozwiazaniu Sejmu
      rozwiazania sa tylko dwa: zle i bardzo zle.

Koalicja antyinteligencka...
      Czy wczesniejsze koalicje byly zatem antyludowe?
      Czy owe koalicje moga sie czyms poszczycic oprocz zapewnienia bezkarnosci z
      jednej strony dla zbrodniarzy z drugiej dla aferzystow?
      Moga sie zapewne poszczycic jednym : doskonalym sampoczuciem. Zmysl estetyki
      skutecznie zamulal rozum.

Inteligencja - nie cala bo przede wszystkim jej medialne elity - ma
      niewtpliwe "zaslugi" i typowa niechec do wziecia odpowiedzialnosci za minione
      17 lat. To nie dzieki Rydzykowi Jankowskiemu Lepperowi slowo "inteligent" brzmi
      dzis jak epitet i nie dzieki powyzszym partia inteligentow zostala zmieciona z
      krajobrazu politycznego. By to zobaczyc potrzeba.... odrobiny inteligencji.

Bez watpienia lepiej jesli rzadza ludzie madrzy niz ludzie glupi.
      Najgorzej jak urzadza ci ktorzy uwazaja sie za najmadrzejszych.

"Madrzy" poprzez swoj oportuznizm dali dowod obezwladniajacej glupoty. Rachunek
      to milardy w plecy, wyprzedane za grosze firmy, idiotyczne regulacje prawne,
      powszechny "imposibilizm".

Lepiej skrywana pazernosc wladzy i zadza bycia w ukladach towarzyskich,
      ladniejszy dla ucha jezyk czy wreszcie sprawniejsze poslugiwanie sie sztuccami
      przy stole to troche za malo by uzurpowac sobie jakies specjalne prawa. Kleska
      TAKIEJ inteligencji tylez martwi co i cieszy.

Sluchalem dzis Onyszkiewicza ktory pochylal sie z troska nad ewentualnymi
      reperkusjami "szkodliwego" glosu ministra Sikorskiego. Az trudno ukryc radosc
      ze takie mamuty, szkodzace Polsce swoim nieuleczalnym serwilizmem, nasluchujace
      nieustannie instrukcji i oczekiwan z Brukseli Moskwy Nowego Yorku Berlina
      Paryza itd - wreszcie wyginely.
      Przez najblizszy czas mamy tez "z glowy" nauczanie inzynierow dusz o tym ze
      prawda o przeszlosci jest niewazna, komunizm byl jeno tylko etapem polskiej
      panstwowosci a sowiecki wasalizm determinowany byl jedynie okolicznosciami
      przyrody a nie nikczemnymi cechami charakteru wykonowacow woli moskwy.
      Bedzie wiec zapewne "dziwnie" i jakos malo swojsko.

Tzw "inteligencja" bedzie musiala sobie jakos z tym poradzic.
      Pozostaje mi zyczyc by nie poradzila sobie z tym nigdy.
      W koncu wymarzona opozycja to opozycja tak naprawde bezwolna.
      Glupia opozycja - dobra opozycja.

Niech sie martwi opalonym mulatem - wicepremierem.
      Niech sie martwi wesolym Romkiem - co tez chce byc wicepremierem.
      Niech marti sie Geremkiem ktory tak pieknie mowi. Zwlaszcza jak
      nazywal "inteligencje" i sameg siebie "ludzmi rozumnymi".
      Jakos nikt (prawie nikt) sie wtedy nie smail.

Niech tylko "ludzie rozumni" nigdy nie zamartwia sie swoim dotychczasowym
      wkladem w budowe bananowej III RP. Slowem niech nie zawraca sobie w
      najmniejszym stopniu SKUTKAMI swojej polityki. Dzis Lepper czy Giertych to
      wrecz dar niebios dla skompromitowanych elit.

• sawa.com Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 16:56
        nurni napisał:

Dzis Lepper czy Giertych to
        > wrecz dar niebios dla skompromitowanych elit.

W ogóle cały komentarz, którego nie powtarzam bo mozna go przeczytać w poście
        wyżej jest bardziej gorzki niż piołun.
        Mówiąc o rządzie antyinteligenckim, nie miałam na myśli ani warszawki ani
        krakówka ani salonu agory ani salonu antyagory. Miałam na myśli młodą polską
        inteligencję która wyjeżdża i będzie wyjeżdżała za chlebem do Anglii, Irlandii,
        USA bo w Polsce nie ma dla niej miejsca. Jeśli tworzy się miejsca pracy to
        składczy samochodów globalnych koncernów. Pieniądze które powinny być
        przeznaczone na naukę i wspieranie prorozwojowych inwestycji pójdą na dopłaty
        do paliwa rolniczego dla bogaczy wiejskich typu Balazs. Zostanie z nich
        sfinansowany w formie zasiłków dla bezrobotnych zakup wina "arizona".
        • sawa.com Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 17:06
          Spójrzcie tylko jak bezsensownie został pokrojony ten rząd, żeby stworzyć nowe
          ministerstwa dla koalicjantów.
          Nauka została odcięta od edukacji. Budownictwo od transportu. A już w
          sredniowieczu wiedzieli, że nie mnozy się bytów ponad miarę - brzytwą Ockhama.
          Przecież budowa dróg to też budownictwo. W którym resorcie to zostanie? Czy
          znów będą o tym dyskutować do końca kadencji?
          Jest mi z tym źle, kiedy na to patrzę. Ale trzeba będzie to monitorować.
          • nurni Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 17:31
            W skrocie: tak.

sawa.com napisała:

> Spójrzcie tylko jak bezsensownie został pokrojony ten rząd, żeby stworzyć
            nowe
            > ministerstwa dla koalicjantów.
        • nurni Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 17:30
          sawa.com napisała:

> nurni napisał:
          >
          > Dzis Lepper czy Giertych to
          > > wrecz dar niebios dla skompromitowanych elit.
          >
          > W ogóle cały komentarz, którego nie powtarzam bo mozna go przeczytać w poście
          > wyżej jest bardziej gorzki niż piołun.
          > Mówiąc o rządzie antyinteligenckim, nie miałam na myśli ani warszawki ani
          > krakówka ani salonu agory ani salonu antyagory. Miałam na myśli młodą polską
          > inteligencję która wyjeżdża i będzie wyjeżdżała za chlebem do Anglii,
          Irlandii,
          >
          > USA bo w Polsce nie ma dla niej miejsca.

Setki tysiecy wyjechaly bo ....wiedzieli ze bedzie Lepper i wiedzieli ze
          odczuja skutki tych rzadow na wlasnej skorze. Czy tak?

Porzucili swoje miejsca pracy za osiemset brutto, porzucili perspektywy jakie
          dawala im III RP,socjal, uczciwa nieskrepowana konkurencje i wyjechali.
          Przewidzieli ze skutki rzadow Leppera ministra beda straszne i zachwieja ich
          pozycja oraz pieknymi perpektywami.

Mam 200-stu procentowa pewnosc ze tyle samo Polakow wyjachaloby i 5, 10 czy 15
          lat temu w szczytowym okresie kwasizmu-michnikizmu. Jesli tylko otworzono by
          tak jak dzis rynki pracy w europie zachodniej. Mieliby w nosie tzw
          budowanie "spoleczenstwa obywatelskiego" czy inne zaklecia odmieniane wowczas
          przez wszystkie przypadki i wszystkie media.

Przepraszam. Jeki nad Lepperem przypominaja jeki nad peruwianskim przyglupem
          ktory swego czasu zdetronizowal "naszego" Mazowieckiego.
          Winny byl Tyminski. Zwiodl prosty lud ktory odwrocil sie marksistowsko-
          magdalenkowskich inzynierow dusz oferujacych proste jak wygiety luk rozwiazania.

Jeszcze raz: wyjezdzaja dlatego bo po raz pierwszy pojawila sie taka mozliwosc.

• michal00 Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 17:43
            Przepraszam. Jeki nad Lepperem przypominaja jeki nad peruwianskim przyglupem
            > ktory swego czasu zdetronizowal "naszego" Mazowieckiego.
            >

Swoja droga to zdumiewajace, ze zdawaloby sie normalni ludzie histeryzuja z
            powodu "hodowcy swin" i "przestepcy" Leppera w rzadzie, zarazem stosunkowo
            spokojnie reagujac na pozyczkobiorce z KPZR Millera albo walcownika,
            donosiciela Stasi Sobotke, czy kursanta MGIMO, pijaka Kwasniewskiego.

>
            > Jeszcze raz: wyjezdzaja dlatego bo po raz pierwszy pojawila sie taka
            mozliwosc.

Dokladnie. To nieunikniony efekt roznicy plac i bezrobocia.
          • sawa.com Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 17:44
            nurni napisał:

> Jeszcze raz: wyjezdzaja dlatego bo po raz pierwszy pojawila sie taka
            mozliwosc.

Jest to prawda, ale nie do końca. Był taki krótki okres po 1989 r. kiedy Polacy
            wracali. Szybko się ten okres skończył. Nawet pewnie malo kto go zauwazył. Ale
            ja miałam okazję to obserwować. I miałam też smutną okazję obserwować ajk
            wracali z powrotem, rozczarowani polskimi przemianami.

Oczywiście exodus jaki obserwujemy obecnie nie jest winą ledwie co powstałej
            koalicji. A broń mnie panie Boże od głoszenia takich niemądrości. Jednak
            powstanie tej koalicji nie zapowiada żadnych zmian na lepsze. Zgadzam się z
            tymi, którzy dostrzegają w niej inny poziom sojuszu z postkomuną. Gdybym była
            bardziej egzaltowana powiedziałabym: znów zdrada!
            • nurni Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 18:05
              sawa.com napisała:

> Zgadzam się z
              > tymi, którzy dostrzegają w niej inny poziom sojuszu z postkomuną.

No coz....

Chyba na jakims niezrozumialym (byc moze jedynie dla mnie) "innym" poziomie
              logiki.

Byc moze wzrosna tendencje egalitarne ale tak juz jest/bywa wszedzie na
              swiecie. Tam jakos nikt nie doszukuje sie sojuszu z postkomuna tylko realizacji
              wizji innych niz wylacznie liberalne.

O domniemany sojusz z postkomuna warto by podpytac towarzyszy z SLD ktorzy
              zapowiadali faszyzmi zagrozenia dla demokracji jeszcze przed wyborami.

Czerwonych nie lubie tak bardzo ze chetnie zarzuce im nawet ow domniemany
              sojusz z PIS.
              A niechybnie zbaranialym ta nowina towarzyszom, wnet wyjasnie ze nie rozumieja
              mojego (innego) poziomu logiki.

Rzadko zgadzamy sie Sawo :)

Pozdrawiam.

• sawa.com Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:38
                nurni napisał:

> sawa.com napisała:
                >
                > > Zgadzam się z
                > > tymi, którzy dostrzegają w niej inny poziom sojuszu z postkomuną.
                >
                >
                > No coz....
                >
                > Chyba na jakims niezrozumialym (byc moze jedynie dla mnie) "innym" poziomie
                > logiki.

To nie jest takie trudne. Wszak ojciec Giertycha był w PRONie. To oczywiście
                nie świadczy, że syn maysli podobnie. Jednak starszy Giertych był wspierany
                przez Ligę w swych aspiracjach prezydenckich. W obu ugrupowaniach przewalają
                się zyciorysy albo post-pzpr albo post-sld. Zresztą sam wicepremier Lepper też
                wywodzi się z pzpr.

Chciałabym, zeby moje czarnowidzenie się nie sprawdziło. Zeby te poczwary,
                które weszły dziś do rządu okazały się być mądrymi i roztropnymi książetami...
                Obawiam się jednak, że tak jest tylko w bajkach. Przychodzi wróżka i
                odczarowuje to co napsocił zły czarownik...
    • iza.bella.iza Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:43
      sawa.com napisała:

> Nasze podatki pójdą na dopłaty do paliwa rolniczego dla latyfudystów i
      > bogaczy wiejskich. I na minimum socjalne dla pijaków. Polska jest na drodze
      > do nikąd... Idziemy na Bardyczów...
      > Chciałabym się mylić... Oj bardzo bym chciała!

Sawo - jeszcze nie dawno miałaś trochę nadziei. Nie trać jej. Coż nam bez niej
      pozostanie?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34874675&a=39999820
      • michal00 Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:46
        Sawo - jeszcze nie dawno miałaś trochę nadziei. Nie trać jej. Coż nam bez niej
        > pozostanie?

teraz cala nadzieja w sld, no nie? he he he
        • iza.bella.iza Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:54
          michal00 napisał:

> Sawo - jeszcze nie dawno miałaś trochę nadziei. Nie trać jej. Coż nam bez
          niej
          > > pozostanie?
          >
          > teraz cala nadzieja w sld, no nie? he he he

Czyja? Chyba twoja, pisuarze.
          • michal00 Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 19:56
            Twoja, Izka, twoja - sama pisalas, ze SLD jest leprzy niz PiS - nie wyprzesz
            sie rybenko. Mam znowu podac link, maglaro?
            • iza.bella.iza Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 20:01
              michal00 napisał:

> Twoja, Izka, twoja - sama pisalas, ze SLD jest leprzy niz PiS

BO JEST:) I co z tego wynika, że w nim moja nadzieja? A pis-uj tu sobie co
              chcesz i tak wszyscy wiedzą, że pisuary to kłamcy i prostaki umysłowe.

> - nie wyprzesz sie rybenko.

Kiełbiku umysłowy - ja nie zmieniam poglądów w zależności od tego skąd iwje
              wiatr, tak jak ty to robisz.

> Mam znowu podac link, maglaro?

Chomąt Lepper wszedł od rządu pisuarów i od razu swój język pisuarom
              narzucił:))))))

• michal00 Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 20:07
                > BO JEST:) I co z tego wynika, że w nim moja nadzieja?

A i owszem, wynika. PO bedzie sie musiala w koncu poprosic czerwonych o
                koalicje, a ty bedziesz ta koalicje popierala.
                >

>
                > Kiełbiku umysłowy - ja nie zmieniam poglądów w zależności od tego skąd iwje
                > wiatr, tak jak ty to robisz.

Nie zmieniasz pogladow, bo ich nie posiadasz. Reagujesz wylacznie emocjami. Rok
                temu plulas na SLD, a co teraz?

Chomąt Lepper wszedł od rządu pisuarów i od razu swój język pisuarom
                > narzucił:))))))
                >

czuc od ciebie zapach krochmalu, oj czuc.
                • iza.bella.iza Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 20:17
                  michal00 napisał:

> A i owszem, wynika. PO bedzie sie musiala w koncu poprosic czerwonych o
                  > koalicje, a ty bedziesz ta koalicje popierala.

A skąd ty to wiesz? Masz sny prorocze? To czemu nie wyśniłeś Leppera
                  wicepremiera, co???

> Nie zmieniasz pogladow, bo ich nie posiadasz. Reagujesz wylacznie emocjami.
                  Rok
                  >
                  > temu plulas na SLD, a co teraz?

I nadal na nich pliję. I jak stwierdziłam, że PiS jest gorszy od SLD, to miałam
                  na myśli to, nawet mojego splunięcia nie jest warta ta partia - rozumiesz
                  wreszcie "proroku"?

> Chomąt Lepper wszedł od rządu pisuarów i od razu swój język pisuarom
                  > > narzucił:))))))
                  > >
                  >
                  > czuc od ciebie zapach krochmalu, oj czuc.

Krochmal jest bezwonny, kiełbiku umysłowy. Od ciebie zlatuje gnojówką, którą
                  niedługo na "rząd ludowy" wyleją rolnicy za niewpłacone dopłaty unijne.
                  • michal00 Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 20:35
                    A skąd ty to wiesz? Masz sny prorocze? To czemu nie wyśniłeś Leppera
                    > wicepremiera, co???

A stad, ze czytam czasem twoje wypociny na tym forum i wyrobilem sobie na tej
                    podstawie opinie na twoj temat, maglaro.

I nadal na nich pliję. I jak stwierdziłam, że PiS jest gorszy od SLD, to miałam
                    >
                    > na myśli to, nawet mojego splunięcia nie jest warta ta partia - rozumiesz
                    > wreszcie "proroku"?

pewnie, ze rozumiem, maglaro.

Krochmal jest bezwonny, kiełbiku umysłowy. Od ciebie zlatuje gnojówką, którą
                    > niedługo na "rząd ludowy" wyleją rolnicy za niewpłacone dopłaty unijne.

Jak wyleja, to przyniose do twojego magla, ok?
                    • iza.bella.iza wPiSuj i poPiSuj się jak najczęściej :) 05.05.06, 20:44
                      Bardzo mnie cieszy jak pisuar pokazuje swoją mierzwę umysłową. Lepper dla was
                      to zbyt eleganckie i kulturalne towarzystwo. On was nauczy savoir-vivru - za
                      chamskie odzywki będzie dawał w papę:)
                      • michal00 Re: wPiSuj i poPiSuj się jak najczęściej :) 05.05.06, 20:59
                        Bardzo mnie cieszy jak pisuar pokazuje swoją mierzwę umysłową. Lepper dla was
                        > to zbyt eleganckie i kulturalne towarzystwo. On was nauczy savoir-vivru - za
                        > chamskie odzywki będzie dawał w papę:)

"pisuar pokazuje swoja mierzwe"? opanuj sie kobieto, bo bredzisz :-)

na razie :-)
                        • iza.bella.iza wPiSuj i poPiSuj się jak najczęściej :) 05.05.06, 21:42
                          Ja zawsze, z największą przyjemnością podbiję twoje poPiSywanie:)
        • iza.bella.iza I z czego się tak cieszysz? 05.05.06, 19:56
          Z tego, że wyszedłeś na durnia????

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34874675&a=34884291
          • michal00 Re: I z czego się tak cieszysz? 05.05.06, 20:01
            Izka, przyciez to ty wyszlas na idiotke. W styczniu nie bylo szans na
            stanowisko w rzadzie dla Leppera. To byla plotka rozpuszczana przez
            Olejniczaka, ktora bezmyslnie powtarzalas. Juz ci o tym pisalem. Mam
            przypomniec?
            • iza.bella.iza Re: I z czego się tak cieszysz? 05.05.06, 20:04
              michal00 napisał:

> Izka, przyciez to ty wyszlas na idiotke. W styczniu nie bylo szans na
              > stanowisko w rzadzie dla Leppera. To byla plotka rozpuszczana przez
              > Olejniczaka, ktora bezmyslnie powtarzalas. Juz ci o tym pisalem. Mam
              > przypomniec?

Powtarzaj do usłanej kwiatami swoje durnoty, powtarzaj. dzięki temu nie trzeba
              po raz enty udowadnić, że jesteś kiełbikiem umysłowym.
              • michal00 Re: I z czego się tak cieszysz? 05.05.06, 20:12
                Izka, palnelas wtedy glupote, ktora teraz usilujesz przedstawic jako dowod swej
                przenikliwosci. Przeciez zwyczajnie powtarzalas ploty, nie biorac pod uwage
                owczesnej sytuacji, nie oszukujmy sie - to wyraznie widac z twoich wpisow.
                Proponuje na tym zakonczyc.
                • iza.bella.iza Re: I z czego się tak cieszysz? 05.05.06, 20:20
                  michal00 napisał:

> Izka, palnelas wtedy glupote, ktora teraz usilujesz przedstawic jako dowod
                  swej
                  >
                  > przenikliwosci. Przeciez zwyczajnie powtarzalas ploty, nie biorac pod uwage
                  > owczesnej sytuacji, nie oszukujmy sie - to wyraznie widac z twoich wpisow.
                  > Proponuje na tym zakonczyc.

Już się zmeczyłeś? A ja myślałam, że powtórzysz te swoje durnoty jeszcze ze sto
                  razy conajmniej. Roczarowałeś mnie swoim brakiem wytrwałości.

• sawa.com Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 20:04
          michal00 napisał:

> Sawo - jeszcze nie dawno miałaś trochę nadziei. Nie trać jej. Coż nam bez
          niej
          > > pozostanie?
          >
          > teraz cala nadzieja w sld, no nie? he he he

Myślę, ze dzisiejsze wydarzenia wiele zmienia na polskiej scenie politycznej.
          Koalicja ma dobra koniunkturę gospodarczą, to fakt.
          Lepperowi zalezy na prezydenturze, więc będzie się starał. Kiedyś zaimponował
          mi znajomością Le Bona i jego psychologii tłumu. Złośliwcy wytykają mu, ze
          czytał także pisma Hitlera. W kontaktach zagranicznych chodzi jak kot swoimi
          drogami. Ich trasy wzbudzaja nieraz zdumienie a nieraz sa wręcz podejrzane.
          Jedno jest pewne, Lepper przekonał sie, że prezydentury sztuczkami
          socjotechnicznymi nie zdobędzie. Szuka innego wejścia na ten szczyt.

A Giertych? trwoży, tumani, przestrasza... Jesli polska młodzież ma wyglądać
          jak wszechpolacy?...
          • michal00 Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 20:27
            > Myślę, ze dzisiejsze wydarzenia wiele zmienia na polskiej scenie politycznej.

z pewnoscia.

Jedno jest pewne, Lepper przekonał sie, że prezydentury sztuczkami
            > socjotechnicznymi nie zdobędzie. Szuka innego wejścia na ten szczyt.

Lepper nigdy nie bedzie prezydentem, choc pewnie bardzo tego chce. Ta jego
            zachcianka, o ile na powaznie o tym mysli, ma swoje dobre strony - bedzie
            staral sie wyjsc na polityka wiarygodnego i glupstw szkodliwych dla panstwa
            raczej nie bedzie robil.

> A Giertych? trwoży, tumani, przestrasza... Jesli polska młodzież ma wyglądać
            > jak wszechpolacy?...

Znajac poglady Giertycha mozna oczekiwac, ze bedzie chcial skonczyc z chora
            sytuacja, gdy uczniowie rzadza nauczycielami w szkolach. Zmiany w tym kierunku
            moga znalezc poparcie. Troche konserwatyzmu przyda sie w szkolach.
            • sawa.com Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 21:26
              michal00 napisał:

> > Myślę, ze dzisiejsze wydarzenia wiele zmienia na polskiej scenie politycz
              > nej.
              >
              > z pewnoscia.
              >
              > Jedno jest pewne, Lepper przekonał sie, że prezydentury sztuczkami
              > > socjotechnicznymi nie zdobędzie. Szuka innego wejścia na ten szczyt.
              >
              > Lepper nigdy nie bedzie prezydentem, choc pewnie bardzo tego chce. Ta jego
              > zachcianka, o ile na powaznie o tym mysli, ma swoje dobre strony - bedzie
              > staral sie wyjsc na polityka wiarygodnego i glupstw szkodliwych dla panstwa
              > raczej nie bedzie robil.

Też odrobinę na to liczę... boję sie jednak, że się przeliczę.

michal00 napisał:
              > Znajac poglady Giertycha mozna oczekiwac, ze bedzie chcial skonczyc z chora
              > sytuacja, gdy uczniowie rzadza nauczycielami w szkolach. Zmiany w tym
              kierunku
              > moga znalezc poparcie. Troche konserwatyzmu przyda sie w szkolach.

Myslę, że to stanowczo za mało..

Ano zobaczymy.
    • kaczka7112 a mnie wesolo 05.05.06, 20:42
      lubie cyrk. bedzie jeszce weselej niz dotad. i miliony mieszkan urosna wam w
      snach o ptedze. hehehehe
    • frank_drebin No coz nasze podatki i tak od roku 1989 ida 05.05.06, 21:31
      na "dopłaty do paliwa rolniczego dla latyfudystów i bogaczy wiejskich. I na
      minimum socjalne dla pijaków."
      A czy te podatki kierowali tam ludzie z UD/UW, SLD, PSL, KLD, ZChN, czy teraz
      skieruja inni co to za roznica ? Najgorsze jest, ze mechanizm jest zachowany a
      jak sie nazywa ten kto mechanizm kontynuuje to juz naprawde sprawa drugorzedna.
    • zapijaczonyryj Niestety .Nie mylisz się. Trafiłeś w sedno! 05.05.06, 21:49
      I co z tego, skoro jest jak jest. Zamiast rozpaczać znajdż panaceum na tą
      patologię! W końcu jesteś z innej planety niż cham vel ćwok i koń który gada
      • frank_drebin Re: Niestety .Nie mylisz się. Trafiłeś w sedno! 05.05.06, 21:51
        Pacaneum na kaca tudziez panaceum. Od dobrych kilkunastu lat z niego korzystam
        nazywa sie karta do glosowania - konsekwentnie glosuje na UPR.
        zapijaczonyryj napisał:

> I co z tego, skoro jest jak jest. Zamiast rozpaczać znajdż panaceum na tą
        > patologię! W końcu jesteś z innej planety niż cham vel ćwok i koń który gada
        • zapijaczonyryj Re: Niestety .Nie mylisz się. Trafiłeś w sedno! 05.05.06, 21:56
          lepiej mieć parkinsona i trochą rozlać niż mieć "anschaimera "( moze zle
          napisane być)i zapomniec się napić
    • loppe Re: tak mi źle... tak mi źle... tak mi szaro... 05.05.06, 22:54
      charakter jest wazniejszy od inteligencji, a prawość cenniejsza od wysokiego IQ
      • sawa.com Mam zamiar przynajmniej przez dwa tygodnie nie 06.05.06, 06:56
        komentować tego, co będzie robiło to wczoraj powstałe dziwadło. Będę sobie
        patrzeć jak się sprawują nowi wicepremierzy. Ciekawy natomiast komentarz
        znalazłam w Życiu Warszawy:

Problem z Lepperem nie polega zatem na tym, że jego obecność w polskim rządzie
        będzie jakimś negatywnym przełomem. Problemem jest to, że będzie tak samo, jak
        dotychczas. A zatem nie nastąpi moralna odnowa, gromko lansowana przez PiS. IV
        Rzeczpospolita rozmienia się na drobne. Jakże żałosne są te poszukiwania
        prawnego wytrycha, by skazany wicepremier miał dostęp do informacji niejawnych.
        Kaczyńscy na pewno wiedzą: to nie tak miało być. I dlatego wejście Leppera do
        rządu jest sukcesem tych, którzy bronili i bronią III Rzeczpospolitej, a
        porażką architektów IV Rzeczpospolitej. Wraz z liderem Samoobrony w
        ministerstwach nie zasiądą szaleni populiści, ale dawni funkcjonariusze
        Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej czy Stronnictwa Konserwatywno-
        Ludowego.

To wszak Artur Balazs był głównym łącznikiem między obozem Prawa i
        Sprawiedliwości a Samoobroną. A dla III RP Balazs to postać wręcz symboliczna.
        Wszędobylski polityk, skuteczny biznesmen i człowiek, który ze wszystkimi żyje
        dobrze: z Tadeuszem Mazowieckim i Andrzejem Lepperem, Aleksandrem Kwaśniewskim
        i Aleksandrem Hallem. To jego ludzie mają wspierać lidera Samoobrony w resorcie
        rolnictwa. Czy to przełom? Nie, takie bajorka były już w niejednym gabinecie.

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2051&news_id=86121
    • hopp nie słyszałaś o 3 mln niedożywionych dzieci? 06.05.06, 08:59
      > I na minimum socjalne dla pijaków. Polska jest na drodze
      > do nikąd... Idziemy na Bardyczów...

Minimum socjalne to droga do cywilizowanego świata, a nie na Berdyczów.

Dlaczego w Polsce tzw.inteligencji tak STRASZNIE przeszkadza świadomość, że ich
      bliźni mogą mieć możliwość zaspokojenia podstawowych potrzeb biologicznych?

• nurni Przytomny Ziemkiewicz ...na smutki :) 11.05.06, 01:01
      sawa.com napisała:

Lamenty inteligenckie

Wśród epitetów określających postawę programową nowej koalicji bodaj
      najczęściej powtarza się "antyinteligenckość". Komentatorzy jednoznacznie ją
      potępiają, ale z sondaży zdaje się wynikać, że owa "antyinteligenckość" właśnie
      zapewnia koalicji, przynajmniej na razie, poparcie wyborców.

Nie dziwię się. Przeciętny Polak, słysząc lament, że do rządu wchodzi cham,
      skłonny jest utożsamiać się raczej z chamem niż z oburzoną elitą. Bo sam czuje
      się takim chamem, na którego jacyś mądrale od piętnastu lat wrzeszczą, że jest
      zły, zacofany i ma się zmienić albo milczeć. Ba, żebyż mądrale ci umieli
      dowieść, że naprawdę są lepsi! Ale stosowanie przez nich podwójnej miary dla
      salonu i jego wrogów od dawna już jest nazbyt widoczne.

Nie ma co lamentować nad Lepperem w rządzie, trzeba sobie powiedzieć: "A to
      Polska właśnie". W USA nie znają słowa "antyinteligenckość", ale to, co ma ono
      oznaczać - skrajna podejrzliwość wobec elit politycznych i uniwersyteckich - od
      zawsze wyznacza debatę publiczną i wpływa na kampanie wyborcze. Wprawia to
      tamtejszych intelektualistów i artystów w podobne stresy co naszych, gdy wbrew
      zgodnej opinii elit wygrywa prostak Bush zamiast salonowego Kerry'ego - ale USA
      jakoś z tym żyją, to i my możemy. Pewnie, że głupio mieć wicepremiera skazanego
      za kłamstwo, ale gdyby istniał paragraf karzący nie tylko za kłamstwo
      pomawiające, ale na przykład za fałszowanie wykształcenia, moglibyśmy już dawno
      mieć skazanego prezydenta. Powtórzę raz jeszcze: Lepper nie jest przyczyną, on
      jest tylko skutkiem zamazania kryteriów przyzwoitości, dokonanego znacznie
      wcześniej, i to nie przez chamów.
      • olek.komsomolec Przeżyliśmy Millera. Przeżyjemy Leppera! 11.05.06, 01:14
        Roman Giertych natomiast to bardzo przyzwoity człowiek i takich nam w rządzie
        trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka