Dodaj do ulubionych

Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek

24.05.06, 20:01
właściwy człowiek na własciwym miejscu - to tyle i aż tyle.Nie można tego
powiedzieć o co poniektórych innych wysokich rangą urzędasów w IV RP....
A kto pamięta dziś tych z okresu ostatnich rządów SLD ??????
Obserwuj wątek
    • hercule_poirot Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 09:36
      Minister Sprawiedliwości tez nie jest zły
    • incognitto Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 13:37
      camille_pissarro napisał:

> właściwy człowiek na własciwym miejscu - to tyle i aż tyle.Nie można tego
      > powiedzieć o co poniektórych innych wysokich rangą urzędasów w IV RP....
      > A kto pamięta dziś tych z okresu ostatnich rządów SLD ??????

tak, bardzo porządny, uczciwy człowiek, przynajmniej takie robi wrażenie,
      mądry, inteligentny, jednym słowem super.
      zeby tylko dał sobie radę z tą bandą łajdakow, no i zeby w końcu posadził morderców, tez uczciwego gen Papały...
      • swansea Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 13:57
        > tak, bardzo porządny, uczciwy człowiek, przynajmniej takie robi wrażenie,
        > mądry, inteligentny, jednym słowem super.
        > zeby tylko dał sobie radę z tą bandą łajdakow, no i zeby w końcu posadził morde
        > rców, tez uczciwego gen Papały...

teraz może działa dobrze..

ale, jeśli mnie pamięć nie myli, było parę postępowań w sprawie Telegrafu i
        jakiegoś tygodnika i coś tam niecoś umożył... a takie czyny się pamięta..

atb
    • sawa.com Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 20:35
      camille_pissarro napisał:

> właściwy człowiek na własciwym miejscu - to tyle i aż tyle.Nie można tego
      > powiedzieć o co poniektórych innych wysokich rangą urzędasów w IV RP....
      > A kto pamięta dziś tych z okresu ostatnich rządów SLD ??????

Podzielam tę opinię. W obecnym naszym zyciu publicznym mamy inne jeszcze
      wyraziste i pozytywne postacie.
      Nalezy do nich napewno Ziobro (mimo potknięć z kilkoma nominacjami), dużo sobie
      obiecuję po Wildsteinie. Ciągle wysoko cenię Marcinkiewicza, Gilowską... O kim
      mozna jeszcze dobrze mówić?

Bardzo mnie rozczarowują politycy PO. Osmieszony Komorowski - jest to zresztą
      kuriozum na odrodzonej polskiej scenie politycznej. Takie przyłapanie polityka
      na dwulicowości. Mam na mysli ukrytą kamerę Artymowskiego na Kongresie PO.
      Oczywiście od dwulicowości i oportunizmu w sejmowych ławach az sie przelewa.
      Ale taki numer wywinąc politykowi z pierwszej ligii?! To sie w glowie nie
      mieści. Na miejscu Komorowskiego zapadłabym się pod ziemię ze wstydu.
    • lortea Tych z lat SLD sobie wkrótce przypomnimy, gdy 25.05.06, 20:39
      ich będą sądzić.
      Sadowski za rozjechanie kobiety po pijaku i unikanie kary.
      Olejnik za sprawę aresztowania Modrzejewskiego beż żadnch podstaw, a może
      Piwnik? Któroś z tych dwojga.
      Taki bezbarwny wysoki- nie pamiętam nazwiska- za kilka sprawek.
      Sporo ich było, dużej celi na nich trzeba będzie.
    • rydzyk_fizyk "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator 25.05.06, 20:47
      ale i ten, prawdę mówiąc, świnia"
      • sawa.com Cytat Gogola nie pasuje do Kaczmarka - co to nie! 25.05.06, 21:29
        rydzyk_fizyk napisał:

> ale i ten, prawdę mówiąc, świnia"

Zdecydowanie nie pasuje. Aha... jeszcze na tej mojej liscie pozytywnych postaci
        jest szef IPNu - Kurtyka.
        • camille_pissarro Re: Cytat Gogola nie pasuje do Kaczmarka - co to 25.05.06, 21:46
          Cenię jak Ty Z.Ziobrę, Zyta jest dla mnie papierkiem lakmusowym w tym rzadzie
          jesli chodzi o sprawy fiskalne a co za tym dalej idzie sprawy
          ekonomiczne.Uważam , że Radosław Sikorski też jest odpowiednim człowiekiemna
          szefa MON.Uważam , że M.Jurek jak na marszałka Sejmu jest stonowany i wywazony
          w swych wypowiedziach i decyzjach.Ujmy nam nie przynosi takze Marszałek Senatu
          J.Borusewicz , chociaz ma on czasami problemy z jasnym przekazem swych sądów,
          opinii.Żałuje , że odszedł S.Meller.Są jeszcze sensowni ludzie wśród opozycji
          np.Jacek Saryusz-Wolski czy Jarosław Gowin z PO ale aktualni liderzy PO
          zaczynaja chyba gonic w pietke, a jka wczoraj w TVN24 zobaczyła fraternizację w
          postaci obejmowania ramieniem Janiny Paradowskiej przez Donalda Tuska to
          wszystko zaczyna dla mnie byc jasne ;)))
          Aha , nie przepadam takze za HGW , uwazam , że jest bardzo nieciekawa
          osobowoscią i mam nadzieje , że przejdzie jej ochota na uprawianie "zawodu
          polityka"...
    • james_bond007 Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 21:41
      Chodzi ci o tego, pod którego bokiem były największe afery w wymiarze
      sprawiedliwości? Klika adwokacko-sędziowsko-prokuartorska i studia dla wybrańców?
      • camille_pissarro Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 21:47
        czyzby odezwał sie ktoś z palestry ????
    • dr.szfajcner ..bo umorzył sprawe Radia maryja, czy nie zalozyl 25.05.06, 21:43
      sprawy inwigilacji dziennikarzy przez l. Kaczynskiego -
      ministra?
      Obawiam sie ze po kilku latach bedzie tak samo dobry jak
      Kapusta - niegdysiejszy "produkt" Kaczynskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka