camille_pissarro 24.05.06, 20:01 właściwy człowiek na własciwym miejscu - to tyle i aż tyle.Nie można tego powiedzieć o co poniektórych innych wysokich rangą urzędasów w IV RP.... A kto pamięta dziś tych z okresu ostatnich rządów SLD ?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hercule_poirot Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 09:36 Minister Sprawiedliwości tez nie jest zły Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 13:37 camille_pissarro napisał: > właściwy człowiek na własciwym miejscu - to tyle i aż tyle.Nie można tego > powiedzieć o co poniektórych innych wysokich rangą urzędasów w IV RP.... > A kto pamięta dziś tych z okresu ostatnich rządów SLD ?????? tak, bardzo porządny, uczciwy człowiek, przynajmniej takie robi wrażenie, mądry, inteligentny, jednym słowem super. zeby tylko dał sobie radę z tą bandą łajdakow, no i zeby w końcu posadził morderców, tez uczciwego gen Papały... Odpowiedz Link Zgłoś
swansea Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 13:57 > tak, bardzo porządny, uczciwy człowiek, przynajmniej takie robi wrażenie, > mądry, inteligentny, jednym słowem super. > zeby tylko dał sobie radę z tą bandą łajdakow, no i zeby w końcu posadził morde > rców, tez uczciwego gen Papały... teraz może działa dobrze.. ale, jeśli mnie pamięć nie myli, było parę postępowań w sprawie Telegrafu i jakiegoś tygodnika i coś tam niecoś umożył... a takie czyny się pamięta.. atb Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 20:35 camille_pissarro napisał: > właściwy człowiek na własciwym miejscu - to tyle i aż tyle.Nie można tego > powiedzieć o co poniektórych innych wysokich rangą urzędasów w IV RP.... > A kto pamięta dziś tych z okresu ostatnich rządów SLD ?????? Podzielam tę opinię. W obecnym naszym zyciu publicznym mamy inne jeszcze wyraziste i pozytywne postacie. Nalezy do nich napewno Ziobro (mimo potknięć z kilkoma nominacjami), dużo sobie obiecuję po Wildsteinie. Ciągle wysoko cenię Marcinkiewicza, Gilowską... O kim mozna jeszcze dobrze mówić? Bardzo mnie rozczarowują politycy PO. Osmieszony Komorowski - jest to zresztą kuriozum na odrodzonej polskiej scenie politycznej. Takie przyłapanie polityka na dwulicowości. Mam na mysli ukrytą kamerę Artymowskiego na Kongresie PO. Oczywiście od dwulicowości i oportunizmu w sejmowych ławach az sie przelewa. Ale taki numer wywinąc politykowi z pierwszej ligii?! To sie w glowie nie mieści. Na miejscu Komorowskiego zapadłabym się pod ziemię ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Tych z lat SLD sobie wkrótce przypomnimy, gdy 25.05.06, 20:39 ich będą sądzić. Sadowski za rozjechanie kobiety po pijaku i unikanie kary. Olejnik za sprawę aresztowania Modrzejewskiego beż żadnch podstaw, a może Piwnik? Któroś z tych dwojga. Taki bezbarwny wysoki- nie pamiętam nazwiska- za kilka sprawek. Sporo ich było, dużej celi na nich trzeba będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator 25.05.06, 20:47 ale i ten, prawdę mówiąc, świnia" Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Cytat Gogola nie pasuje do Kaczmarka - co to nie! 25.05.06, 21:29 rydzyk_fizyk napisał: > ale i ten, prawdę mówiąc, świnia" Zdecydowanie nie pasuje. Aha... jeszcze na tej mojej liscie pozytywnych postaci jest szef IPNu - Kurtyka. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Cytat Gogola nie pasuje do Kaczmarka - co to 25.05.06, 21:46 Cenię jak Ty Z.Ziobrę, Zyta jest dla mnie papierkiem lakmusowym w tym rzadzie jesli chodzi o sprawy fiskalne a co za tym dalej idzie sprawy ekonomiczne.Uważam , że Radosław Sikorski też jest odpowiednim człowiekiemna szefa MON.Uważam , że M.Jurek jak na marszałka Sejmu jest stonowany i wywazony w swych wypowiedziach i decyzjach.Ujmy nam nie przynosi takze Marszałek Senatu J.Borusewicz , chociaz ma on czasami problemy z jasnym przekazem swych sądów, opinii.Żałuje , że odszedł S.Meller.Są jeszcze sensowni ludzie wśród opozycji np.Jacek Saryusz-Wolski czy Jarosław Gowin z PO ale aktualni liderzy PO zaczynaja chyba gonic w pietke, a jka wczoraj w TVN24 zobaczyła fraternizację w postaci obejmowania ramieniem Janiny Paradowskiej przez Donalda Tuska to wszystko zaczyna dla mnie byc jasne ;))) Aha , nie przepadam takze za HGW , uwazam , że jest bardzo nieciekawa osobowoscią i mam nadzieje , że przejdzie jej ochota na uprawianie "zawodu polityka"... Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 21:41 Chodzi ci o tego, pod którego bokiem były największe afery w wymiarze sprawiedliwości? Klika adwokacko-sędziowsko-prokuartorska i studia dla wybrańców? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Prokurator krajowy Janusz Kaczmarek 25.05.06, 21:47 czyzby odezwał sie ktoś z palestry ???? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner ..bo umorzył sprawe Radia maryja, czy nie zalozyl 25.05.06, 21:43 sprawy inwigilacji dziennikarzy przez l. Kaczynskiego - ministra? Obawiam sie ze po kilku latach bedzie tak samo dobry jak Kapusta - niegdysiejszy "produkt" Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś