Dodaj do ulubionych

Dlaczego Agora upada-zaciekawiony

06.06.06, 09:32
Kiedy Agora upadnie - akcje lecą i lecą ....Czy to nie jakaś samosprawdzająca
się przepowiednia ?
Obserwuj wątek
    • antykagan Re: Dlaczego Agora upada-zaciekawiony 06.06.06, 10:58
      kecawy napisał:

> Kiedy Agora upadnie - akcje lecą i lecą ....Czy to nie jakaś samosprawdzająca
      > się przepowiednia ?

Dlatego akcje spadają przygłupie ekonomiczny, ponieważ Springer sprzedaje swoją
      gazetę grubo poniżej kosztów własnych bo ją dotuje. Gazeta tego typu powinna
      kosztowac 2,50-3 zł. Niemcy chcą zniszczyć konkurencję dotując "Dziennik". Nie
      rozumiesz tego ignorancie? Jak już im się uda zniszczyć polskie gazety, które
      muszą obniżyć ceny, to będą robili co chcieli cenowo, a takich durniów jakm ty,
      leszab, arstsg, t-800, smoka i innych niedorozwojów będą karmić swoją
      springerowska, niemiecką papką. Zadowlony będziesz wtedy głąbie?
      To jest dumping, zwykłe przestępstwo gospodarcze. Powinien zająć sie tym UOKIK.
      • sierzant_nowak to prawda... gazeta z DVD za 1.5 ? 06.06.06, 11:00
        Chyba ze - ale mocno watpie - jakas firma to zasponsorowala w ramach reklamy. Ale raczej to dumping...
        • pulchna.lapka.w.pulpit Re: jakas firma to zasponsorowala 06.06.06, 15:30
          Owszem - firma Axel Springer ;-)
      • buraque Re: Dlaczego Agora upada-zaciekawiony 06.06.06, 11:48
        antykagan napisał:

> a takich durniów jakm ty,
        >
        > leszab, arstsg, t-800, smoka i innych niedorozwojów będą karmić swoją
        > springerowska, niemiecką papką. Zadowlony będziesz wtedy głąbie?

otóż to, niestety durnie pozostaną durniami, kiedyś będą czytać Dziennik za 4
        pln i wspominac z łezką w oku polską prasę
        • sierzant_nowak btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy" 06.06.06, 11:50
          wydawany przez ta sama firme, ktora wydaje taka szmate jak Fakt?
          • buraque Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 11:53
            sierzant_nowak napisał:

> wydawany przez ta sama firme, ktora wydaje taka szmate jak Fakt?

to juz nawet nie chodzi o to, czytałem kilkanaście numerów dziennika i miedzy
            nim a faktem nie dostrzegam większej różnicy...

ps DZIENNIK nie jest opiniotwórczy, to zwykła makulatura

opiniotwórcze są GW i Rz
            • loppe Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 11:56
              Osobiście preferuję gazety nie opiniotwórcze, a informujące. Te odredakcyjne
              komentarze są z reguły intelektualnie osłabiające:)

Obecnie ranking sprzedaży jest: 1/GW 2/D 3Rz

• buraque Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 12:00
                loppe napisał:

> Osobiście preferuję gazety nie opiniotwórcze, a informujące. Te odredakcyjne
                > komentarze są z reguły intelektualnie osłabiające:)
                >
                > Obecnie ranking sprzedaży jest: 1/GW 2/D 3Rz

loppe ja nie mówie o rankingu sprzedaży, bo pierwszy jest FAKT, ja mówie o
                zawartości... Dziennik rózni sie od faktu tylko tym że na ostatniej stronie nie
                ma gołej baby
                • dwatrefle a szkoda 06.06.06, 12:03
                  buraque napisał:

... Dziennik rózni sie od faktu tylko tym że na ostatniej stronie nie
                  > ma gołej baby

a szkoda, bo to duzo przyjemniejszy widok niz wypowiedzi i zdjecia jedynie
                  slusznych autorytetow co bez przerwy sie czegos boja
                  • buraque Re: a szkoda 06.06.06, 12:06
                    dwatrefle napisał:

> buraque napisał:
                    >
                    > ... Dziennik rózni sie od faktu tylko tym że na ostatniej stronie nie
                    > > ma gołej baby
                    >
                    > a szkoda, bo to duzo przyjemniejszy widok niz wypowiedzi i zdjecia jedynie
                    > slusznych autorytetow co bez przerwy sie czegos boja

no własnie, sam widzisz, że to do takich jak ty są skierowane robione "na
                    niemiecko" "gazety"

ja gołą babę wolę oglądać w moim łóżku a jak mam ochotę na świerszczyka to
                    sobie kupuję CKM albo Catsa, od gazety oczekuję informacji i komentarza
                    • dwatrefle Re: a szkoda 06.06.06, 12:11
                      buraque napisał:

> no własnie, sam widzisz, że to do takich jak ty są skierowane robione "na
                      > niemiecko" "gazety"

wole niemieckie bo tam jasno stoi kto jest kto - to po piewsze

>
                      > ja gołą babę wolę oglądać w moim łóżku a jak mam ochotę na świerszczyka to

ja ja ogladam zanim znajdzie sie w moim lozku

> sobie kupuję CKM albo Catsa, od gazety oczekuję informacji i komentarza

to nawet zdjecia panienek w CKM i Catsie trzeba Ci komentowac???? to Cie
                      Michnik ubezwlasnowolnil. zapisz sie na jakas terapie odwykowa bo nie
                      pociagniesz tak dlugo
                      • buraque Re: a szkoda 06.06.06, 12:14
                        dwatrefle napisał:

> buraque napisał:
                        >
                        > > no własnie, sam widzisz, że to do takich jak ty są skierowane robione "na
                        >
                        > > niemiecko" "gazety"
                        >
                        > wole niemieckie bo tam jasno stoi kto jest kto - to po piewsze
                        >
                        > >
                        > > ja gołą babę wolę oglądać w moim łóżku a jak mam ochotę na świerszczyka t
                        > o
                        >
                        > ja ja ogladam zanim znajdzie sie w moim lozku
                        >
                        > > sobie kupuję CKM albo Catsa, od gazety oczekuję informacji i komentarza
                        >
                        > to nawet zdjecia panienek w CKM i Catsie trzeba Ci komentowac???? to Cie
                        > Michnik ubezwlasnowolnil. zapisz sie na jakas terapie odwykowa bo nie
                        > pociagniesz tak dlugo

jesteś samorodnym kretynem zy takiego udajesz? nie umiesz czytać ze
                        zrozumieniem?

może powtórzę:

jak mam ochotę na świerszczyka to sobie kupuję CKM albo Catsa, od gazety
                        oczekuję informacji i komentarza (sensownego dodam a nie jakiegoś oszołoma
                        Semki)
                        • dwatrefle Re: a szkoda 06.06.06, 12:19
                          buraque napisał:
                          > jesteś samorodnym kretynem zy takiego udajesz? nie umiesz czytać ze
                          > zrozumieniem?

ja do wszystkiego dochodze sam, mnie nie trzeba wszystkiego komentowac

>
                          > może powtórzę:
                          >
                          > jak mam ochotę na świerszczyka to sobie kupuję CKM albo Catsa, od gazety
                          > oczekuję informacji i komentarza (sensownego dodam a nie jakiegoś oszołoma
                          > Semki)

no akurat zrozumialem, ze do swojej mozgownicy dopuszczasz jedynie sluszne
                          komentarze, takie po lini - gratuluje
                • loppe Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 12:04
                  Oczywiście, o sprzedaży mówię ja. Zgadza się Fakt jest pierwszy, ale wymieniłem
                  dzienniki wysokiej jakości. Jeśli D to dla ciebie makulatura jak Fakt he he to
                  jesteś dziwny, ponieważ większość tekstów w D pochodzi od autorytetów polskich
                  z zewnątrz redakcji, w tym prominentnych polityków Platformy:))
                  • buraque Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 12:09
                    loppe napisał:

> Oczywiście, o sprzedaży mówię ja. Zgadza się Fakt jest pierwszy, ale
                    wymieniłem
                    >
                    > dzienniki wysokiej jakości. Jeśli D to dla ciebie makulatura jak Fakt he he
                    to
                    > jesteś dziwny, ponieważ większość tekstów w D pochodzi od autorytetów
                    polskich
                    > z zewnątrz redakcji, w tym prominentnych polityków Platformy:))

owszem, a kampanie reklamową są zaangażoawni znani i lubiani i tak dalej i tak
                    dalej, problem polega zatem nie tyle na treści ile na ich doborze i sposobie
                    ich przedstawienia... to trochę tak jak z kucharstwem: nie sztuką jest wrzucic
                    do wiadra zmiksowane półprodukty; otrzymamy niestrawną breję. Sztuką jest je
                    tak oprzyrządzić i podać by miały jakis smak.
                    • loppe Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 12:12
                      może masz na myśli jakąś linię redakcyjną i selekcję pod tym kątem
                      ja wolę eklektyzm i pełne spektrum
                      • buraque Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 12:15
                        loppe napisał:

> może masz na myśli jakąś linię redakcyjną i selekcję pod tym kątem
                        > ja wolę eklektyzm i pełne spektrum

to też, ale nie tylko, springerowcy po prostu nie mają wyczucia co tak naprawdę
                        jest ważne, walą na oślep gdzie tylko sie da, szwarc mydło i powidło
            • dwatrefle Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 11:57
              buraque napisał:

> ps DZIENNIK nie jest opiniotwórczy, to zwykła makulatura

a do czego Ci potrzebna codzienna gazeta opiniotworcza, no chyba, ze sam nie
              potrafisz sobie wyrobic opinii na podstawie przedstawionych faktow.

ot sieroty poponadredaktorowe

> opiniotwórcze są GW i Rz

bez komentarza, hahahaha
              • buraque Re: btw: jak mozna czytac dziennik "opiniotworczy 06.06.06, 12:02
                dwatrefle napisał:

> ot sieroty poponadredaktorowe
                >
                > > opiniotwórcze są GW i Rz
                >
                > bez komentarza, hahahaha

no własnie, haha jak z takim czymś dyskutować?
                • dwatrefle nie musisz dyskutowac 06.06.06, 12:04
                  Twoja opinia jest dla mnie jasna i zgodna z GW
      • junkier Mowiac "polska gazeta" kogo masz na mysli? 06.06.06, 12:04
        Ten fragment mnie zafrapowal

>>>Jak już im się uda zniszczyć polskie gazety, które muszą obniżyć ceny, to
        będą robili co chcieli cenowo, a takich durniów (...) karmić swoją
        > springerowska, niemiecką papką. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Nie wiem o jaka polska gazete moze chodzic. O Rzepe byc moze, ale chyba ktos
        myli gazety polskie z polskojezycznymi, i tu tkwi chyba elementarny blad
        myslowy.

"Karmienie papka" tez przednie. A polskojezyczne media nie karmia papka swych
        czytelnikow od 16 lat? Dlaczego o tej grandzie nikt nie napisal??

www.nczas.com/?a=show_article&id=3146
      • seth11 Re: Dlaczego Agora upada-zaciekawiony 06.06.06, 15:22
        antykagan napisał:

> Niemcy chcą zniszczyć konkurencję dotując "Dziennik". Nie
        > rozumiesz tego ignorancie? Jak już im się uda zniszczyć polskie gazety, które
        > muszą obniżyć ceny, to będą robili co chcieli cenowo, a takich durniów jak
        > ty,
        > leszab, arstsg, t-800, smoka i innych niedorozwojów będą karmić swoją
        > springerowska, niemiecką papką.

A co za różnica czy niemiecka, czy koszerna?
        Jedna i druga tak samo niestrawna.
      • monostatos Re: Dlaczego Agora upada-zaciekawiony 06.06.06, 17:21
        antykagan napisał:

> Jak już im się uda zniszczyć polskie gazety, które
        > muszą obniżyć ceny, to będą robili co chcieli cenowo,

To prawda!! - od lat mówią o tym w Radio Maryja :DDDD
    • sierzant_nowak W jaki sposob - wedlug Ciebie - spadek kursu 06.06.06, 11:01
      akcji moze doprowadzic do upadku firme, przynoszaca 3 mln zlotych zysku rocznie?
      • lewiczka Ksiądz Rydzyk kupi Agorę. 06.06.06, 11:05
        Zrobi tam dazynfekcję, dezynsekcję i deratyzację i zainstaluje na Czerskiej
        Nasz Dziennik.
      • nowytor3 Z twoich ust spływają mądrości, jednakowoż 06.06.06, 11:20
        gdyby od trzech milionów zysku odjąć wszystkie akcje Agory pomnożone przez 37 zł
        (to jest roczny spadek akcji Agory), ciekawe co zostanie i jak to się wtedy
        będzie nazywać. Zysk od strat? Czy może jest jakiś inny termin?
        • sierzant_nowak zysku spolki o start/zyskow gieldowych graczy 06.06.06, 11:39
          nie odrozniamy?
          • nowytor3 Tak jak tu już ktoś wyliczy 12 października akcja 06.06.06, 11:52
            będzie warta 10 groszy i też przewidujesz zysk? Jaki 100 mln, tak ja drzewiej
            bywało?
            Czy będzie to można nazwać cudem ekonomicznym?
            • sierzant_nowak to nie sa odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie 06.06.06, 11:55
              > będzie warta 10 groszy i też przewidujesz zysk?

Jak kurs nawet 5 groszy moze wplynac na dzialalnosc operacyjna Agory? Jak kurs nawet 2 grosze ma wplynac na wykazywane zyski? Bo nierentownosc to jedyna mozliwosc upadku firmy, a nie spadek kursu akcji.
      • krystian71 WIESZ CO? 06.06.06, 12:30
        mi sie wydaje,ze na jak tak wielka firme 3 miliony rocznie , czyli 250 tys
        zysku miesiecznie, to jest straszna plaza, maly kamping nad mozem daje moze 10
        razy mniej, ale to jest maly kamping nad morzem zatrudniajacy 3 pracownikow
        plus stroza
        • sierzant_nowak WIEM ;-) nie krzycz 06.06.06, 12:34
          mnie sie wydawalo ze rozmawiamy o zaleznosci miedzy kursem akcji a upadkiem firmy... Pewnie ze taki wynik na taka firme nie jest za bogaty, ale jednak jest to zysk, a nie strata. I w tym kontekscie prorokowanie upadku wylacznie na podstawie spadku kursu jest - moim skromnym zdaniem - ekonomicznym analfabetyzmem...

Co do powodu spadku moznaby sie zastanawiac... Na przyklad nad tym jaki wplyw ma udostepnienie wszystkiego za free w internecie. Dziennik tego nie robi...
          • krystian71 Re: WIEM ;-) nie krzycz 06.06.06, 13:30
            wcale nie krzycze, dyskutuje tu od czasu do czasu z takim jednym z IL , co ma
            probleme z oczami i sam pisze capslokiem, jak sie zapomne to tak wychodzi
            :)))
            Poza tym zysk zyskowi nie rowny, moze byc przed opodatkowaniem i po
            opodatkowaniu, oblozony wyplatami z zysku, koniecznoscia inwestowania w
            odnowienie parku maszynowego i co tam jeszcze.
            To tak jakbym ja sie cieszyl,ze moja mala firemka wyciaga 2 tys miesiecznie.
            Za takie nerwy i uzeranie sie z ksiegowa i nieplacacymi klientami,kinal bym to
            wszystko i poszedl do kogos na etat
    • loppe Re: Dlaczego Agora upada-zaciekawiony 06.06.06, 11:50
      Pytanie jest tendencyjne. Agora jest daleka od upadku, natomiast wiedzie się
      jej gorzej niż wcześniej. Tym niemniej GW jest najlepiej sprzedającą się gazetą
      nadal.
    • bryt.bryt pytanie zasadnicze 06.06.06, 12:08
      Ilu baranow-nieukow jeszcze zalozy na FK watki o upadku Agory?
      • sierzant_nowak idac za ich metodami wnioskowania :D 06.06.06, 12:18
        i obserwujac odwrotna proporcjonalnosc pomiedzy kursem agory a iloscia watkow na ten temat trzeba by postawic teze, ze gdy kurs siegnie np. 5 zlotych za akcje to watkow na ten temat bedzie 300 dziennie :D
    • sierzant_nowak agora wzrosla - i zadnego komentarza? ;-) 06.06.06, 16:25

• 9111951u Re: agora wzrosla - i zadnego komentarza? ;-) 06.06.06, 16:58
        wzrosła już w czaszce sierżanta ludowego wojska.
        • ra88 Moze dlatego, bo upadly laltorytety agory? 06.06.06, 17:00
        • sierzant_nowak czes misiek? Jak tam VAT od Metra? Dlaczego 06.06.06, 17:07
          ziobro i dorn nic nie robia?? :D
      • bryt.bryt wniosek jest oczywisty 06.06.06, 17:00
        Moim zdaniem ze wzrostu wynika w sposob oczywisty, ze w spoleczenstwie
        (obywatelskim) zaufanie do Michnika wzroslo lawinowo.
      • smok62 ale sie odbiła :))))))))))))))))))) 06.06.06, 17:24
        gielda.onet.pl/0,557,183,spolki.html
        • sierzant_nowak kazdy spadek nowytorek relacjonowal prawie 06.06.06, 17:29
          na zywo, a tu nagle - wbrew calej gieldzie - agora podskoczyla i co? Cisza? Chyba jednak nie uwierze, ze ma akcje Agory :D:D:D
          • smok62 agora podskoczyła?! :)))))))))))))) 06.06.06, 17:32
            o ,0275 %. To se odrobiła straty:))))))))))
        • krystian71 a mnie tam ciekawi jedno 06.06.06, 17:44
          co takiego zdazylo sie 11.01.06, co jej przetracilo nagle kark?
          • sierzant_nowak a to nie akurat w tym okresie 06.06.06, 17:54
            probowali rozkrecac "Nowy Dzien" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka