Gość: Wiera IP: *.246.181.153.tisdip.tiscali.de 19.01.03, 15:54 No, jeżeli sanktuarium zaprojektował Renzo Piano tak, jak te swoje straszne gmaszyska na Placu Poczdamskim w Berlinie, to siła przyciągania tego miejsca na pewno osłabnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taliza Re: Polacy licznie pielgrzymują do sanktuarium św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.03, 17:50 tez mama ochote wybrac sie na jesieni. gdzie najlepiej dojechac autobusem z Polski i jakie potem sa polaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatkany nos wista, taliza! IP: *.3web.net 19.01.03, 18:11 Gość portalu: taliza napisał(a): > tez mama ochote wybrac sie na jesieni. gdzie najlepiej dojechac > autobusem z Polski i jakie potem sa polaczenia? taliza, ta, z polski autobusem, a pozniej 'potem' latwo sie skierujesz do tego miejsca w ktorym te wszystkie brudasy gromadza sie i oczekuja specjalnego blogoslawienstwa od oca pio lub boga. pielgrzymi zasluguja na to blogoslawienstwo o dobre zdrowie, nie myslisz? kon nie pociagnie dlugo bez zyczliwego mu furmana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taliza zatkany nos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.03, 18:44 daruj sobie takie opinie spadaj do sadama albo bin ladena po blogoslawienstwo ty czarny knurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Polak Re: zatkany nos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 22:06 Miliony polaczków pielgrzymujących do najbardziej kretyńskich miejsc kultu to miliony ciemniaków, których znaczka domieszka obciąga w dół Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jahwe Re: Polacy licznie pielgrzymują do sanktuarium św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.03, 22:43 To ja jestem jedynym Bogiem prostacy! Oddawanie czci cielcom jest zakazane. Będziecie tam jeździć durne polaczki to zrobię wam jeszcze jedną powódź! Poprzednie były za kult Wojtyły - ciemniaki! Albowiem mściwym jestem bogiem i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Polski turysta IP: *.proxy.aol.com 20.01.03, 12:40 Ja jezdze do slonecznej Italii czesto i nigdy do zadnego sanktuarium nie chodzilem,szkoda czasu,lepsze jest ristretto,gelatti czy jakies pizze czy inne fajne jedzenie przy dobrym winie a jak juz chodzi o pielgrzymowanie,to jedyna pielgrzymka dla mnie to do butikow po wloskie buty odziez i jakies nowe gadzety Allesiego. Odpowiedz Link Zgłoś