piotr7777 11.06.06, 19:21 "Nie lękajcie się" Wodza na kongresie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 11.06.06, 19:24 A na czym ta parodia polegała? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Bo Jan Pawel nawet ze swa choroba mowil 11.06.06, 19:25 wyrazniej i sie nie slinil:))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:24 , Hymnu Państwowego Jeszcze Polska nie zginęła.. i "honorowymi gościami" ? ;-) www.youtube.com/watch?v=BxDS2gumtCg&search= > "Nie lękajcie się" Wodza na kongresie. piotr7777 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 kiedy henryk.log przeprosi za swoją sygnaturkę ? 12.06.06, 00:29 Jest prześmiewcza i rani moje uczucia ! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Niech wstąpi Admin 12.06.06, 00:33 i odnowi oblicze forum, tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Niech wstąpi Admin 12.06.06, 00:41 tojajurek napisał: > i odnowi oblicze forum, tego forum. .. ..hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Trzmymaj się oryginału, jesli już ! : 12.06.06, 01:19 Niech zstąpi ! ps. wstąpić to możesz sobie do księgarni czy biblioteki, by poczytać (wcale nie encykliki JP II). Kup sobie jakiś Poradnik savoir vivre... Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Niech wstąpi Admin 12.06.06, 11:43 tojajurek napisał: > i odnowi oblicze forum, tego forum. No i ch.... . Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log czy henryk.log przeprosi za swoją sygnaturkę, bo 12.06.06, 00:52 > Jest prześmiewcza i rani Twoje uczucia ! ? O, Karol! niedoczekanie Twoje ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: kiedy henryk.log przeprosi za swoją sygnaturk 12.06.06, 01:34 okarol59 napisał: > Jest prześmiewcza i rani moje uczucia ! ======================================== Możesz sobie wyhodować takie same ząbki,to pewnie troszke potrwa ale czegóż sie nie robi dla Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:44 Sama nie wiem, czy to nadzwyczajna nieczułość, emocjonalna atrofia czy zwyczajna - głupota... Tak naprawdę to jest załamujące, że istnieją w Polsce, niezależnie od poglądów osoby, które nie wyczuwają nie, wcale nie subtelności, a FUNDAMENTALNEJ różnicy między odwołaniem, którego dokonał Kaczyński na Kongresie PiS, a tym co wczoraj zrobiła Senyszyn. 'Nie lękajcie się' - to odwołanie do naczelnego hasła Miłosierdzia Bożego, to zawierzenie, które (w skrócie mówiąc) ma dodać sił. Jak najbardziej było to uprawnione, wpisało się w konwencję Kongresu. Słowa JP II są skarbnicą, z której można i powinno się czerpać. To nie jest martwa czcionka. Natomiast, NIE POWINNO się słów JP II KARYKATURALIZOWAĆ, manipulować nimi, a to właśnie uczyniła Senyszyn. Sparafrazowała wezwanie JP II, które było wezwaniem do Ducha Świetego (przyp!). Użycie tego w okolicznościach wczorajszej parady było po prostu spotwarzeniem idei tegoż wezwania. Jak można tego nie rozróżniać ????????? !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:48 Przygotowujesz kazanie, czy ćwiczysz na maturę z religii? echo_o napisała: > Sama nie wiem, czy to nadzwyczajna nieczułość, emocjonalna atrofia czy > zwyczajna - głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: cha cha, hi hi i ...w ogóle... 12.06.06, 10:50 echo_o napisała: > O ! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 01:00 tojajurek napisał: > Przygotowujesz kazanie, czy ćwiczysz na maturę z religii? > > echo_o napisała: > > > Sama nie wiem, czy to nadzwyczajna nieczułość, emocjonalna atrofia czy > > zwyczajna - głupota... No nie p. J., szukałem i znalazłem przy nieocenionej pomoc twej przyjacielu, - to na echo_o czeka vacat katechetki w naszej gimnazjalnej 1-szej klasie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Trzeba wiedzieć o czym się mówi, 12.06.06, 01:03 nawet jak się robi przysłowiowe 'jaja', albo milczeć... Bo inaczej - zostają z Was, hmmm - wydmuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Nie pasuje ci rola katechetki ..echo_o wiedząca?;) 12.06.06, 01:10 to na co pan jurek napisał: - Przygotowujesz kazanie, czy ćwiczysz na maturę z religii? echo_o napisała: > Trzeba wiedzieć o czym się mówi, Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log no to jak echo_oś zaczynamy ?..:-) 12.06.06, 01:14 Odpowiadasz na : echo_o napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: no to jak echo_oś zaczynamy ?..:-) 12.06.06, 14:08 henryk.log napisał: > Odpowiadasz na : > > echo_o napisała: > > > O ! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:53 Słów "nie lękajcie się" należy używać do właściwych celów. Kaczyński użył ich w kontekście "nie lękajcie się" zawłaszczać państwo, to państwo. I minister Wiechecki wziął sobie to do serca, mianując na specjalistyczne stanowisko wszaka ze specjalności rajstopy :) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3410434.html Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:55 elfhelm napisał: > Kaczyński użył ich w kontekście "nie lękajcie się" zawłaszczać państwo, to > państwo. ``````````````````````````````````````````` Cytat, misiu ! Cytat! Nie konfabuluj, nie 'drukuj', co jest Twoją ostatnio główną domeną... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:57 Chyba Twój Wódz Kochanie nie jest aż tak głupi, by do łże-mediów mówić o zawłaszczaniu państwa? (chociaż po hymnie mam spore wątpliwości) Wystarczy przejrzeć nowe zasoby kadrowe i tyle :) PS Myśl, kochanie ! Myśl! To nie jest ostatnio Twoją domeną... Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 00:58 Znowu nie odpowiedziałeś... Przyzwyczajasz mnie do myśli, że jesteś leniuszkiem, intelektualnym leniuszkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 01:00 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3410468.html Kolejny przykład nielękania się. > Znowu nie odpowiedziałeś... Uczę się od ciebie Kochanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 01:06 elfhelm napisał: > Znowu nie odpowiedziałeś... > Uczę się od ciebie Kochanie ;) Na co nie odpowiedziałam ? Nie drukuj, powtarzam.... Jak chcesz ze mną czy gremialnie pogadać o Kurskim vs Kaczyński, nominacjach czy innych Twoich fantasmagoriach - to załóż oddzielny watek. W tym, tymi zagrywkami robisz tylko bałagan... Taki Twój swoisty style. Ja tego nie kupuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Brutalny atak Jarosławka na pmięć o JPII ! 12.06.06, 10:37 Ohyda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:21 >Sparafrazowała wezwanie JP II, które było wezwaniem do Ducha Świetego (przyp!) A odkąd to czlowiek ziemski,niech by i papiez ma moc rozkazywania Bogu? Dla mnie te papieskie slowa byly nie do przyjecia.Nie chce uzywac mocniejszych okreslen..Mogl tak mowic papiez do Boga,moze i Seniszyn z tych slow sobie zartowac. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:38 wanda43 napisała: > A odkąd to czlowiek ziemski,niech by i papiez ma moc rozkazywania Bogu? > Dla mnie te papieskie slowa byly nie do przyjecia.Nie chce uzywac mocniejszych > okreslen..Mogl tak mowic papiez do Boga,moze i Seniszyn z tych slow sobie > zartowac. ``````````````````````````````````````````` 'To wszystko: dzieje Ojczyzny, tworzone przez każdego jej syna i każdą córkę od tysiąca lat — i w tym pokoleniu, i w przyszłych — choćby to był człowiek bezimienny i nieznany, tak jak ten żołnierz, przy którego grobie stoimy... To wszystko: i dzieje ludów, które żyły wraz z nami i wśród nas, jak choćby ci, których setki tysięcy zginęły w murach warszawskiego getta. To wszystko w tej Eucharystii ogarniam myślą i sercem i włączam w tę jedną jedyną Najświętszą Ofiarę Chrystusa na placu Zwycięstwa. I wołam, ja, syn polskiej ziemi, a zarazem ja: Jan Paweł II Papież, wołam z całej głębi tego tysiąclecia, wołam w przeddzień Święta Zesłania, wołam wraz z wami wszystkimi: Niech zstąpi Duch Twój! Niech zstąpi Duch Twój! I odnowi oblicze ziemi. Tej Ziemi! Amen.' pl.wikisource.org/wiki/Niech_zst%C4%85pi_Duch_Tw%C3%B3j To modlitwa, Wandeczko... Mówi Ci to coś ? Niech zatem towarzyszka Senyszyn modli się, ale po swojemu... Poza tym, to było jedno z najważniejszych wydarzeń w powojennej historii Polski. (i jedna z najpiękniejszych chwil...) Czy takim samym, dziejowym wydarzeniem dla narodu polskiego i dla polskiej niepodległości była sobotnia parada, Wandeczko ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:43 echo_o, manipulujesz ale to normalne.... Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:47 scoutek napisała: > echo_o, manipulujesz Tzn ? > ale to normalne.... Tzn ? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:50 ktorego slowa, echo_o, nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:56 To chyba Ty nie zrozumiałaś albo usiłujesz sprawić takie wrażenie. Wyjaśniam zatem i pytam ponownie: 1. w czym tkwi manipulacja, którą mi zarzucasz ? 2. dlaczego uważasz, że manipulowanie jest u mnie czymś 'normalnym' ? To ciężkie zarzuty... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 15:03 Twoja, echo_o, manipulacja tkwi w naginaniu faktow i graniu na emocjach moge sie mylic, ale tak to odbieram Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 15:18 scoutek napisała: > Twoja, echo_o, manipulacja tkwi w naginaniu faktow i graniu na emocjach > moge sie mylic, ale tak to odbieram ``````````````````````````````````````````` Postawiłaś mi (podwójny) cieżki zarzut i uważasz, że ta odpowiedź wystarczy ??? Które fakty nagięłam ? Na jakich emocjach zagrałam? Na jakiej podstawie twierdzisz, że to u mnie 'normalne' ? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 13.06.06, 08:22 echo_o sprobuj spojrzec z boku na to co piszesz jestes bystra sama zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 13.06.06, 11:02 scoutek napisała: > echo_o > sprobuj spojrzec z boku na to co piszesz > jestes bystra > sama zobaczysz ``````````````````````````````````````````` A Ty, scoutec sama zobacz, co w tej wymianie myśli między nami miałaś mi do powiedzenia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43438390&a=43480948 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43438390&a=43481429 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43438390&a=43482367 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43438390&a=43517843 Poza stawianiem mi zarzutu o manipulację faktami, przyklejaniem mi ocennych, charakterologicznych etykietek i generalnie psychoanalizę mojej skromnej osóbki, nie odniosłaś się w ani jednym słowie do meritum. Nie odpowiedziałaś też na żadne z moich pytań, w których prosiłam, byś wskazała znamiona owego procederu, którego się w Twojej ocenie dopuściłam. To nie fair. I przykre... Not over! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 13.06.06, 11:43 widzisz, Ty natomiast zarzucasz mi, ze nie jestem fair mam tylko prawo do wlasnego odbioru tego, co ktos pisze tak jak Ty zreszta jak bede miala wiecej czasu to wyjasnie Ci dokladniej co mialam na mysli teraz wybacz, ale nie mam go na tyle by Ci to dokladnie wytlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 13.06.06, 13:36 echo_o napisała: > scoutek napisała: > > > Twoja, echo_o, manipulacja tkwi w naginaniu faktow i graniu na emocjach > > moge sie mylic, ale tak to odbieram > > ``````````````````````````````````````````` > > Postawiłaś mi (podwójny) cieżki zarzut i uważasz, że ta odpowiedź wystarczy ??? > Które fakty nagięłam ? > Na jakich emocjach zagrałam? > Na jakiej podstawie twierdzisz, że to u mnie 'normalne' ? O! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada nie oglądasz TV? 12.06.06, 14:57 to o odnawianiu oblicza ziemi było przez media i wielu innych uznawane za wezwanie antypeerelowskie. Odnosiło się jak najbardziej do polityki, ale zaprzęgnięto do niej moce magiczne. Senyszyn użyła to w podobny polityczny sposób, tyle że odwołała się do bytów i działań realnych. Także przeciwko ustrojowi, ale kaczemu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: nie oglądasz TV? 12.06.06, 15:15 pandada napisał: > to o odnawianiu oblicza ziemi było przez media i wielu innych uznawane za > wezwanie antypeerelowskie. Bo to było (skrót myślowy) wezwanie antypeerelowskie. > Odnosiło się jak najbardziej do polityki, A kto twierdzi, że nie odnosiło się do polityki ? Przecież wyraźnie to wynika z całego kontekstu wypowiedzi JP II. >, ale zaprzęgnięto do niej moce magiczne. Bardzo nawet magiczne :))))))))))) > Senyszyn użyła to w podobny polityczny sposób, tyle że odwołała się do bytów i > działań realnych. Także przeciwko ustrojowi, ale kaczemu. Ależ przekombinowana ta Twoja mowa obrończa towarzyszki Senyszyn :) Mamy ustrój kaczy ? :) I ten ustrój zabronił manifestacji ? Zatem przeszła on nielegalnie. I dlatego właśnie Senyszyn, z wnętrza swych SLDowskich trzewi nawołała do zmiany oblicza tej kaczej ziemi! Zmiany oblicza rozumianej jako ? ... (zważywszy na kontekst parady, finał Twojego wywodu jest rzeczywiście paradny) Nie zmieni to jednak faktu, że Senyszyn zachowała się jak porstaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: nie oglądasz TV? 12.06.06, 15:18 "Zmiany oblicza rozumianej jako ? ... " ... jako ziemi ludzi przepojonych miłością bliźniego. "Senyszyn zachowała się jak porstaczka." To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: nie oglądasz TV? 13.06.06, 12:58 pandada napisał: > to o odnawianiu oblicza ziemi było przez media i wielu innych uznawane za wezwa > nie antypeerelowskie. Odnosiło się jak najbardziej do polityki, ale zaprzęgnięt > o do niej moce magiczne. > > Senyszyn użyła to w podobny polityczny sposób, tyle że odwołała się do bytów i > działań realnych. Także przeciwko ustrojowi, ale kaczemu. Zasrane kaczory są mściwe. Jak to karły. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 14:57 Historia,to jedno,a histeria,to drugie.Papieze od czasow powstania papiestwa od ponad 1600 wypowiedzieli wiele roznych slow.Madrych i mniej madrych.Czy wszystkie te slowa maja byc objete niemal kultem?Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 15:09 echo_o napisała: > To modlitwa, Wandeczko... > Mówi Ci to coś ? > Niech zatem towarzyszka Senyszyn modli się, ale po swojemu... Siostro katechetko, niech siostra pozwoli wszystkim chętnym do odprawiania modłów na robienie tego po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 15:23 okarol59 napisał: > Siostro katechetko, niech siostra pozwoli wszystkim chętnym do odprawiania > modłów na robienie tego po swojemu. ``````````````````````````````````````````` Właśnie, Braciszku... Po swojemu... Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 17:43 A może byście się tak wysilili i sporządzili jakiś katalog zwrotów i gestów zakazanych? Ułatwilibyście ludziom życie. Ja np. bardzo lubię góry. Lubie sobie stanąć nieruchomo nad jakąś piękną doliną i patrzeć długo bez ruchu. A teraz zaczynam mieć mieć poważne obawy czy mi wolno. Papież przecież też chętnie to robił. Boję się, że dojdzie do mnie jakiś nawiedzony Wszechpolak i da mi w mordę, za przedrzeźnianie papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 19:17 p.smerf napisał: > Ja np. bardzo lubię góry. Lubie sobie stanąć nieruchomo nad jakąś piękną doliną i patrzeć długo bez ruchu. A teraz zaczynam mieć mieć poważne obawy czy mi wolno. Jak nie będziesz w tym momencie nucił ,,Barki’’ani całował ziemi, to może nie oberwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 20:08 > Jak nie będziesz w tym momencie nucił ,,Barki’’ani całował ziemi, t > o może nie > oberwiesz. Ze szczególnym naciskiem na "może". Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 12.06.06, 19:19 Po ,,swojemu'' czyli w sposób dowolny, co nie oznacza wcale, iż nie można czerpać inspiracji od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi A jeśli ktoś nie szanuje JP2 ? 12.06.06, 17:10 Twoje obiekcje mają sens tylko pod warunkiem przyjęcia jakiś niezwykłych przymiotów byłego papieża. Ale sa ludzie którzy wcale nie uważaja go za jakąs wybitną postać. Mało tego. Bez trudu można znaleźć takich dla których JP2 odegrał negatywną role w tym co się dzieje na świecie (chodzi o jego skostniałe poglądy na wiele spraw). Dla ludzi ktorzy nie są bałwochwalczo zapatrzeni w papieża jego słowa to... tylko słowa. A pozatym - skoro to tak wybitna postać, a jego słowa tak przejmująco mądre, to jak może im zaszkodzić żart jakiejś prof. Senyszyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: A jeśli ktoś nie szanuje JP2 ? 12.06.06, 19:50 A wiec wlasnie,nie dla kazdego byl superpapa.To tylko u nas mozna o nim mowic glownie na kolanach i z uwielbieniem,a kazdy kto sie osmieli inaczej jest obrazany i uznawany za lewaka.Dla mnie byl Polakiem,ktory niewatpliwie osiagnal sukces i byl jednym z wielu na stolcu zwanym nieslusznie piotrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: A jeśli ktoś nie szanuje JP2 ? Taki ktoś, wg 13.06.06, 06:06 "prawdziwych Polaków" nie ma prawa istnieć! eboshi napisał: > Twoje obiekcje mają sens tylko pod warunkiem przyjęcia jakiś niezwykłych > przymiotów byłego papieża. Ale sa ludzie którzy wcale nie uważaja go za jakąs > wybitną postać. Mało tego. Bez trudu można znaleźć takich dla których JP2 > odegrał negatywną role w tym co się dzieje na świecie (chodzi o jego skostniałe > poglądy na wiele spraw). > > Dla ludzi ktorzy nie są bałwochwalczo zapatrzeni w papieża jego słowa to... > tylko słowa. > > A pozatym - skoro to tak wybitna postać, a jego słowa tak przejmująco mądre, to > jak może im zaszkodzić żart jakiejś prof. Senyszyn ? Podzielam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia PiS obraża pamięć tego wielkiego Polaka ! 13.06.06, 08:03 Sam jest brzydkim kurduplem na kaczych łapach ! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: PiS obraża pamięć tego wielkiego Polaka ! 13.06.06, 17:10 gienia.gienia napisała: > Sam jest brzydkim kurduplem na kaczych łapach ! O: nonsensopedia.wikia.com/images/thumb/9/99/180px-Kaczynscy.jpg ;) Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: czy PiS przeprosi za parodię JPII? 13.06.06, 17:46 echo_o napisała: > Sama nie wiem, czy to nadzwyczajna nieczułość, emocjonalna atrofia czy > zwyczajna - głupota... > > Tak naprawdę to jest załamujące, że istnieją w Polsce, niezależnie od poglądów > osoby, które nie wyczuwają nie, wcale nie subtelności, a FUNDAMENTALNEJ różnicy między odwołaniem, którego dokonał Kaczyński na Kongresie PiS, a tym co wczoraj> zrobiła Senyszyn. Jak można tego nie rozróżniać ????????? !!!!!!!!!!!! > Herszt rozbojnikow przed wyprawa lupizcza powiedzial swoim kompanom - nie lekajcie sie! To jest to samo co powiedzial JPII ale nie to samo! Tak jak Kaczynski na zjezdzie - Nie lekajcie sie - przed skokiem po dalsze. Zauwazyl, ze to co TKM zawlaszczyli to nikt na razie ich z tego nie rozlicza. Stad te slowa na zjezdzie partii. Kaczynski sie myli - w kazdym z nich bedzie narastalo poczucie strachu i przerazenia wraz z brnieciem w ten uklad. To tak jak bakterie ropne we wrzodzie - przerazone ze wrzod za bardzo sie rozlal i stal sie przyczyna udreki wlasciciela. Wrzod wyciety a bakterie ropne spirytusem zdezynfekowane. I nie bedzie litosci - zdezynfekowane do konca gdyz groziloby to odnowienie wrzodu. Nie lekajcie sie - powiedzial Kaczynski na zjezdzie partii. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Samo Dobro nie parodiuje 13.06.06, 08:12 Samo Dobro cytuje z najwyższym szacunkiem. Jak można rzucać takie kalumnie na Samo Dobro? To tylko komuchy (post) obrzydliwie parodiują i to w jakiej sprawie! W sprawie popierania grzewchu sodomii! Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza [...] 13.06.06, 09:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza ! 13.06.06, 10:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Czy Wassermann już został powiadomiony ?!!! Co jest qrwa ?!!! Na co czekacie ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: ! 15.06.06, 00:52 atak.spawacza napisał: > Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. > Czy Wassermann już został powiadomiony ?!!! > Co jest qrwa ?!!! > Na co czekacie ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O curva !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kaczor Wielki oznajmia ludowi 15.06.06, 08:44 nie lekajcie sie bezrobocie likwidujemy ,Irlandie ,Anglie zawojujemy mieszkania budujemy po 5 000 zl za mkw .komu nie pasuje niech wywedruje autostrady sa nie ekologiczne to przeciez logiczne zmienia sie wasze oblicza ,po pieciu latach naszych rzadow i z wami bycia Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Kaczor Wielki oznajmia ludowi 16.06.06, 08:17 karbat napisał: > nie lekajcie sie > > bezrobocie likwidujemy ,Irlandie ,Anglie zawojujemy > mieszkania budujemy po 5 000 zl za mkw .komu nie pasuje niech wywedruje > autostrady sa nie ekologiczne to przeciez logiczne > > zmienia sie wasze oblicza ,po pieciu latach naszych rzadow i z wami bycia ChMWD !!! Odpowiedz Link Zgłoś