justtolook 11.06.06, 22:00 Czy ktoś móglby mi wyjaśnić co było takieg o skandaliczneg w zachowaniu pani Senyszyn. Prosze o możliwie dokładne wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frank_drebin A czemu tylko do konserwatystow ? Mam ci 11.06.06, 22:05 przypomniec "rozmodlonych" Oleksego w Czestochowie i Kwasniewskiego w papamobile ??? ;) I jakos z konserwatyzmem mi sie oni nie kojarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
justtolook Re: A czemu tylko do konserwatystow ? Mam ci 11.06.06, 22:09 rozumiem ze ciebie to oburza bo zrobila to co Kwasniewski i Oleksy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Mnie nie oburza, ale jakos tez im Papiez i jego 11.06.06, 22:14 nauki z ust nie schodzili - nie zaprzeczysz, ze tak bywalo :) Wiec mogliby sie poczuc tez oburzeni :) I oczywiscie ich elektorat tez. justtolook napisał: > rozumiem ze ciebie to oburza bo zrobila to co Kwasniewski i Oleksy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
justtolook Re: Mnie nie oburza, ale jakos tez im Papiez i je 11.06.06, 22:19 jeśli cytowanie papieża byloby niezgodne z jego naukami, wtedy z pewnoscia. Rozumiem że używanie słów i gestów papieskich w sytuacjach absuradlnych jest parodia, ale istnieje jednak pewien zwiazek miedzy walką o wolności pracownicze(pierwsza solidarnosc) i walka o prawa mniejszosci seksualnych. nie jestem gejem, uwazam ze nie powinni adoptowac dzieci, ani zawierac "rejestrowanych zwiazków". Pytam sie tylko, bo jakos mnie te slowa nie oburzaja Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tak szczerze mowiac to uwazam sie za konserwatyste 11.06.06, 22:23 i mnie slowa Senyszyn rybka. Traktuje ja tak jak na to zasluguje i na co usilnie pracuje - czyli jak folklor. A tacy ludzie nie maja zdolnosci obrazania. Trzeba tez wziac pod uwage kontekst imprezy ot podpalila sie kobita atmosfera to i glupoty gadala. To raczej kwestia smaku a nie obrazania. justtolook napisał: > jeśli cytowanie papieża byloby niezgodne z jego naukami, wtedy z pewnoscia. > Rozumiem że używanie słów i gestów papieskich w sytuacjach absuradlnych jest > parodia, ale istnieje jednak pewien zwiazek miedzy walką o wolności > pracownicze(pierwsza solidarnosc) i walka o prawa mniejszosci seksualnych. > nie jestem gejem, uwazam ze nie powinni adoptowac dzieci, ani zawierac > "rejestrowanych zwiazków". Pytam sie tylko, bo jakos mnie te slowa nie oburzaja Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Mnie nie oburza, ale jakos tez im Papiez i je 11.06.06, 22:30 justtolook napisał: > jeśli cytowanie papieża byloby niezgodne z jego naukami, wtedy z pewnoscia. Posługiwanie się słowami papieża przy walce o prawo do robienia czegoś co wg kościoła katolickiego jest grzechem... hmmm moim zdaniem to schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
justtolook Re: Mnie nie oburza, ale jakos tez im Papiez i je 11.06.06, 22:34 jeśli moge zreasumować to oburzający jest sam fakt użycia słów papieskich w imie walki o "prawa"/"przywileje"/"równość"/"tolerancje" dla homoseksualistów Z tego co wiem to w paradzie chodzilo o promocje tolerancji wobec mniejszosci, a nie walke o mozliwosc odbywania stosunkow homoseksualnych, bo te sa legalne Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No widzisz wchodzisz juz w dosc delikatna kwestie 11.06.06, 22:43 tzw. interpretacji. Dla ciebie parada to "promocja tolerancji wobec mniejszosci" zauwaz, ze dla kogos innego moze byc paradowanie czym innym. I tak samo jest ze slowami Senyszyn dla kogos to rybka dla kogos obraza. Wiec jesli dopuszczamy rozne punkty widzenia to wszystkie i nie ma sie co czepiac, ze ktos uznal jakies slowa albo dzialanie za takie a nie inne. Kazdy ze swojego punktu widzenia ma prawo do swojej interptretacji dzialan, czy slow. A jesli robi sie cos w sferze tzw. publicznej nalezy liczyc sie z krytyka i tym, ze dzialanie czy slowa moga byc roznie odbierane. Reasumujac: Moim zdaniem takie same prawo do swojej interpretacji i zdania maja paradowicze i ich popierajacy - jak i krytycy parad i ich nie popierajacy. dzialanie justtolook napisał: > jeśli moge zreasumować to oburzający jest sam fakt użycia słów papieskich w imi > e > walki o "prawa"/"przywileje"/"równość"/"tolerancje" dla homoseksualistów > > Z tego co wiem to w paradzie chodzilo o promocje tolerancji wobec mniejszosci, > a > nie walke o mozliwosc odbywania stosunkow homoseksualnych, bo te sa legalne Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: Mnie nie oburza, ale jakos tez im Papiez i je 11.06.06, 22:47 justtolook napisał: > jeśli moge zreasumować to oburzający jest sam fakt użycia słów papieskich > w imie walki o "prawa"/"przywileje"/"równość"/"tolerancje" dla > homoseksualistów Z tego co wiem to w paradzie chodzilo o promocje > tolerancji wobec mniejszosci, a nie walke o mozliwosc odbywania > stosunkow homoseksualnych, bo te sa legalne Jeśli się dobrze orientuję to zachowania homoseksualne (może i legalne) są dla kościoła katolickiego grzechem, a więc prawa (np. do małżeństwa) też wiążą się z grzechem. Chyba wielką jest obłudą podpieranie tego papieskimi cytatami. Odpowiedz Link Zgłoś
no-surprises Re: Pytanie do konserwatystów 11.06.06, 22:10 Nic, skoro nic nie widzisz/ słyszysz. W gruncie rzeczy to sprawa smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam nie mam bladego pojecia 11.06.06, 22:33 bardzo lubie ogladac pania Senyszyn, chyba z powodu konwencji estetycznej i obyczajowej w jakiej sie lubi prezentowac - nazwalabym to "image gwiazdy z filmow Teresy Orlowsky" Odpowiedz Link Zgłoś