Dodaj do ulubionych

Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy

17.06.06, 07:07
Widać u Glempa tę samą szkołę co u Kaczyńskiego.
Obserwuj wątek
    • witek57 Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 07:09
      Kościół w Polsce zapłaci wysoką cenę za hipokryzję w sprawie lustracji.
      • almagus Re:dziennikarzy?Cóż dodać, faszyści , nietolerancj 17.06.06, 08:52
        Cóż dodać, faszyści , nietolerancja, zaczęło się od dziadka Tuska.
        Prezydent wybrany na faszystowskim oskarżeniu.
        Do którego pokolenia należy legitymować się, że nie jest się żydem,
        dziedzicznym gejem, genetyczny AKowiec, "ta matka wychowała ich na prawdziwych
        Polaków" to złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze tak mówi.
        J. Kurski jest portretem tej koalicji i sieg hail jeszcze giertychów,
        gloryfikacja hitlera przez leppera!

Wychowankowie ojca dyrektora obejmują stanowiska, nazywają się Młodzież
        Wszechpolska.
        Polski aryjczyk szuka "żyda".
        Ryby uczy pływać, jego koalicjanci obiecali wszak ryby w płynie , łapane na
        obiecanki cacanki!

Skanduje.
        Jak Bóg i Rydyk nam pomoże,
        nasikamy naszej flocie morze.

Podpisał i pokazał PiSiORa jak Acuś?

Dla przypomnienia temu panu!

W 1942 r. zaczęły się pogromy.

Cytuję list z tego okresu:
        " U nas był pogrom żydów przez dwa dni, wiele wywieźli, ale i wiele uciekło.
        Ludność miejscowa ogołociła ich z rzeczy. Odbywało się coś takiego jak po
        ucieczce bolszewików."

Z oryginału w języku niemieckim , rusińskim i polskim.

To należało podpisać za faszystów!

Zapewnienia w miejsce przysięgi.
        I.
        Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które mogłyby
        uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do §§ 1i 2 rozporządzenia oznaczeniu
        pojęcia „żyd’ w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 (Dz. Rozp. G.G.I,
        str. 231) jestem żydem.
        Brzmienie powołanych §§ 1i 2 są następujące:
        § 1 O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa
        jest używane pojęcie „żyd”, to należy pod tym rozumieć,
        1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest żydem lub za żyda
        jest uważany;
        2. kto jako były obywatel polski albo jako bezpaństwowy według § 2 tego
        rozporządzenia żydem lub za żyda jest uważany.
        § 2. Żydem jest ten kto według rasy pochodzi przynajmniej od trzech dziadów i
        babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami.
        Za żyda jest uważany ten, kto według rasy pochodzi od dwóch dziadów i babek,
        którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami.
        a) o ile od dnia 1 września 1939 r. należał do żydowskiej gminy
        wyznaniowej lub później został do niej przyjęty,
        b) o ile w chwili wprowadzenia w życie tego rozporządzenia był w związkach
        małżeńskich z osobą pochodzenia żydowskiego lub później z takową osobą w
        związki małżeńskie wstąpił,
        c) o ile pochodzi on od żyda z stosunku pozamałżeńskiego w rozumieniu ust.
        1 i był urodzony po dniu 31 maja 1941 r.
        Żydem w pełnym tego słowa znaczeniu jest ten dziad, lub babka, którzy
        należeli do
        żydowskiej gminy wyznaniowej.
        Zostałem pouczony, że za fałszywe zapewnienie w miejsce przysięgi poddam się
        karze według § 156 ustawy ustawy karnej dla Rzeszy Niemieckiej z dnia 15.5.1871
        r.(Rgbl. S.127).
        Elgenhändige Unterschrift
        Własnorucznyj pidpis
        Własnoręczny podpis …………………..
        II.
        Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które by mogły
        uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do § 3 rozporządzenia o znaczeniu
        pojęcia „żyd” w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 ( Dz. Rozp. G.G. I
        str. 231) jestem „żydowskim” mieszańcem.

Powołany § 3 brzmi:
        § O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa
        jest w użyciu „żydowski mieszaniec” , to należy pod tym rozumieć.
        1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest „żydowskim
        mieszańcem”.
        2. kto jako obywatel polski albo bezpaństwowy według rasy pochodzi od
        dziada i babki lub jednego z nich, którzy są w całym tego słowa
        znaczeniu „żydami”,
        - o ile on według. § 2 ust. 2. nie jest uważany za „żyda”.
        Przepis § 2 ust.3 ma odpowiednie zastosowanie ( p. wyżej).

Elgenhändige Unterschrift
        Własnorucznyj pidpis
        Własnoręczny podpis …………………..

Już historię starają się przerobić!
        Ohyda!
        J. Kurskiego nie ma, J. Kaczyńskiego , nie ma, R. Giertycha nie ma, A. Leppera
        gloryfikującego hitlera nie ma, Rydzyka i jego biskupów nie ma nie ma na liście
        układu?
        Sam widziałem zawarcie układu w TV Trwam!?
        Ohyda i faszyzm w czystym wydaniu!

Szukałeś z ojcem, złodziej zawsze dziewica, teraz i zawsze żydów i liberałów?
        Omawiałeś na wizji Trwam strategię z Jarosławem Kaczyńskim i Andrzejem
        Lepperem przeciw Tuskowi?
        Omawiałeś, to sobie poczytałeś skąd twoje i złodziej zawsze dziewica, teraz i
        zawsze wzory!

• leszekzi Re:dziennikarzy?Cóż dodać, faszyści , nietoleranc 17.06.06, 09:38
          Postulat - uogólniając - przedwyborczego pogrzebania w życiorysach, także
          przodków, zgłosił wcześniej (przed aferą "dziadkową") socjolog, prof. Śpiewak;
          jak wiadomo znany PiSowiec i miłośnik Kaczyńskich. Panie "almagus" - pisze Pan
          głupio, długo, bełkotliwie. Jak zwykle zresztą.
          • lol76 Rewolucja Francuska XVIII w. 17.06.06, 10:39
            Coeraz bardziej to wszystko przypomina ewolucje francuska i Jakobinow. Wydaje
            sie, ze juz kazdy jest podejrzany w tym kraju...
            • katecheta Oj posunął nam się Papcio Glemp latoś, oj posunął! 17.06.06, 13:14
              On chyba ma coś z głową!? Cóż to za kapłan, który najpierw winowajców wszędzie tylko nie pośród "sług bożych". Ot niewiniątka schowane za jezusowym krzyżykiem! Wstyd i hańba.
              • katecheta To szukanie winowajców wszędzie poza klerem :-) 17.06.06, 13:20
                Zaciemnianie swojego "dobrego" obrazu cudzym złym, tak?! Nieładnie, niehonorowo i nie po bożemu! Tyleś wyniósł z nauk bożych przez całe zycie swoje Kardynale? Wstyd!
                • orcheystra Re: To szukanie winowajców wszędzie poza klerem : 18.06.06, 14:48
                  >>Bo jeżeli chce się prześladowania systemu odsłonić, to najwięcej bohaterskich
                  postaw jest pośród grona kapłanów" <<<<<<<<,

to nieprawda panie Glemp.
              • kasia20055 zacznijcie lustrację od dziennikarzy 18.06.06, 20:06
                >> Zacznijcie lustrację od dziennikarzy

Jeśli do tego dojdzie, to znacznie, bardzo znacznie zmieni się obraz naszych
                mediów. To będzie dosłownie rewolucja.
          • janbezziemi Re:dziennikarzy?Cóż dodać, faszyści , nietoleranc 17.06.06, 13:22

• breadcrumbs Re:dziennikarzy?Cóż dodać, faszyści , nietoleranc 17.06.06, 09:47
          Jezus, człowieku... Litości...

breadcrumbs.blox.pl/html
    • mhensler Autorytet "moralny" 17.06.06, 07:14
      Pogubił się nam stale kompromitujący się Józio... Zamiast dyscyplinować własne
      szeregi (pedofilstwo, kradzieże, oszczerstwa), które powołane sa do otwierania
      owieczkom wrót niebieskich, szczuje baranki boże na pismaków. Że niby etycznie
      w wykonywanym zawodzie są gorsi od żurnalistów. Ciekawe, co spryciarz robiący
      głupie miny chce uzyskać?
      • 9111951u Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 07:44
        e tam wolę dziennikarzy zlustrowanych.
        • fajka2 Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 08:34
          i niezlustrowanych katabasów.
        • arius5 Pedofili i gejow tez najwiecej wsrod kaplanow 17.06.06, 09:40
          a co prymas tak sie boi tej lustracji ?
          • szonas Re: Pedofili i gejow tez najwiecej wsrod kaplanow 17.06.06, 09:54
            Gejow to spoko, kazdy ma prawo do milosci (a wtedy przynajmniej pieniadze z
            tacy nie pojda na alimenty), ale afery pedofilskie to pewnie beda tuszowac jak
            w Irlandii. Wtedy nas czeka dramat!
          • kotek5050 Re: Pedofili i gejow tez najwiecej wsrod kaplanow 17.06.06, 10:42
            Ponieważ jak napisał Kotliński, aby wybić sie w hierarchi koscielnej należało
            donosić.
      • historykii Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 07:47
        mhensler napisał
        Pogubił się nam stale kompromitujący się Józio... Zamiast dyscyplinować własne
        > szeregi (pedofilstwo, kradzieże, oszczerstwa), które powołane sa do
        otwierania
        > owieczkom wrót niebieskich, szczuje baranki boże na pismaków. Że niby
        etycznie
        > w wykonywanym zawodzie są gorsi od żurnalistów. Ciekawe, co spryciarz robiący
        > głupie miny chce uzyskać?

Taka formę prwezentuja tylko hieny i szuje.
        Poczekaj chłopcze na wyniki, a ujrzysz " światłość(...).
        Teraz, imponuje ci( wam)zadziorność i elegancja niektórych np w telewizji(...)
        Pukajcie, a będzie Wam otworzone, badźcie cierpliwi...
        ..." a jeśli szatan wyrzuca szatana, to rozdzieliła ich niezgoda".
        Docierajmy do prawdy i nie dajmy się szatanom ( np w osobie..., jakiegoś
        dziennikarza wyelegantowanego, który miał i ma swoje za" uszami")napuszczać na
        tych, co w najwiekszej ilości składali ofiary(SIC!0 W tym , ofiarę największą-
        ŻYCIA(!)
        Ilu dziennikarzy oddało zycie za np. Solidarność?
        A ilu księzy, pożegnało się(...) z tym swiatem?????????????????????

• incipit Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 09:54
          >>>> A ilu księzy, pożegnało się(...) z tym swiatem????

A ilu księży ich oprawcom pomogło ??????
        • sarmata Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 09:55
          Zgineli bo mieszali sie do polityki, co nie bylo ich powolaniem.Jakim mieczem
          walczysz, od takiego giniesz. Teraz dorabia sie martyrologie na potrzeby
          indoktrynacji mlodziezy.
          • polonus3 Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 14:12
            Kosciol w Polsce musi teraz poniesc surowe konsekwencje swej obludy i hipokryzji!
            A tacy jak Milczanowski, Suchocka, Kozlowski i sp.a musza stanac przed sadem
            za wydanie akt agentow Kosciolowi. To samo z tym Wildsteinem! Kiedy ten Mazowiecki
            mowil o "grubej kresce" to Kosciol myslac ze majac dokumenty UB i SB u siebie nie
            poniesie konsekwencji. Szczul jeszcze tych nawiedzonych politykow do lustracji
            slowami JP II ze PRAWDA NAS WYZWOLI myslac zludnie, ze ich ta prawda nie
            dosiegnie. DOSIEGLA! Tragedia dla Narodu bylo to, ze na czele Kosciola w Polsce
            w najtrudniejszym okresie byl najbardziej nie nadajacy sie do tej roli czlowiek!
        • janma46 Re: Autorytet "moralny"do historykii 17.06.06, 10:44
          Niczym się nie różnisz od prymasa,człowieka o podwójnej moralności,albo masz
          zakutą pałę(odpowiadam w twoim stylu,miłoierny katoliku).Jak chodzi o hieny i
          szakale to wiadomo gdzie ich szukać.Piszesz o wyimaginowanej postaci szatanie-
          straszaku na małe dzieci,a słyszałeś słowa aby wystrzegać się fałszywych
          proroków.I coś takiego dzieje się dzisiaj.Kler ma pełne usta frazesów o miłości
          bliźniego,o wierze w Boga,o ewangelizacji,ale ich postępowanie jest wręcz
          odwrotne.Zaślepiła ich mamona,odzyskiwanie majątków,życie w przepychu,czy tego
          nauczał Jezus Chrystus.Tak samo wierni wierzą(nie wszyscy) bardziej w
          posążki,obrazki,złotego cielca wyniesionego na ołtarze i papieży niż w samego
          Boga.Nie tylko księża oddawali życie za tzw.wolność i nie tylko za
          Solidarność,ale to już trzeba trochę znać historię.W twoim zaślepieniu nawet
          oczywiste i udowodnine fakty nie przemawiją.Ty szukasz tak samo jak twój
          duchowy przywódca wykrętnych
          i pokrętnych wytłumaczeń aby tylko znaleźć usprawiedliwieni dla nagannych
          uczynków twoich idoli.Dla Boga wszyscy ludzie są równi(Jezus powiedział do
          Piotra-ty będziesz pierwszym wśród równych).Więc zastanów się obrońco kleru nad
          tym w co i w kogo więrzysz.
        • rkb10 Re: Autorytet "moralny" 17.06.06, 10:49
          no cóż co do dziennikarzy, którzy oddali zycie za Solidarność nie mam takich
          danych co do księzy to wiem o jednym - Popiełuszko. Natomiast wśród księzy jest
          zdecydowanie więcej pederastów i pedofilów niż wśród dziennikarzy, bo w klerze
          to juz patologia.
    • samulkiewicz_k Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 07:33
      Dlaczego im wyższa szarża tym większy strach przed lustracją? Zastanawiam się,
      ilu TW jest wśród kleru najwyższych rang...
      • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 07:53
        samulkiewicz_k napisał:

> Dlaczego im wyższa szarża tym większy strach przed lustracją? Zastanawiam się,
        > ilu TW jest wśród kleru najwyższych rang...
      • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 08:00
        samulkiewicz_k napisał:

> Dlaczego im wyższa szarża tym większy strach przed lustracją? Zastanawiam się,
        > ilu TW jest wśród kleru najwyższych rang...

A nie zastanowiłeś się np nad tym, czy twój kolega( przyjaciel) może ma"
        zasługi" w tym, co każdy zdrowy i odważny wie od lat:
        kto na nas donosił?
        Ja mam dość utyskiwań takich mięczaków jak Ty i śladami Wildsteina złożyłem w
        styczniu '06 r wniosek do IPN-u.
        Teraz jezęli zabieram głos w tej haniebnej sprawie, to tylko by pohamowaĆ
        takich " synów ciemności", którzy jak ostrzegał Papież, teraz Prymas( już w ub
        roku powiedział na swój temat wiele; ja co nie co wiem: Jego Eminencji brat -
        Pan Jan Glemp uczył mnie w T.D. w Mogilnie(...) chcieliby być sędziami, będąc-
        jak ten " szatan, który chce wyrzycic szatana"( Ew. wg. Sw. Mateusza- 12,3-25
        (!!!).
        • obywatelrp3 Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 08:19
          historykii napisał:

> samulkiewicz_k napisał:

> A nie zastanowiłeś się np nad tym, czy twój kolega( przyjaciel) może ma"
          > zasługi" w tym, co każdy zdrowy i odważny wie od lat:
          > kto na nas donosił?

• ben_shaprut Czego Glemp się boi? Wyraźnie coś ukrywa; w końcu 17.06.06, 07:56
      Wyszyńskim to on nie był...
      • historykii Re: Czego Glemp się boi? Wyraźnie coś ukrywa; w k 17.06.06, 08:01
        ben_shaprut napisał:

> Wyszyńskim to on nie był...

A tyś " hameryki" nie odkrył.
        Znasz prawa [przyrody"
        -"nie masz identycznych dwóch...(!!!)
    • kres_ludzkosci tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 07:58
      a moze lustrowac gornikow, piekarzy, hutnikow, dozorcow wiezien i lesniczych.
      wyliczanka trwa....
      • historykii Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 08:02
        kres_ludzkosci napisał:

> a moze lustrowac gornikow, piekarzy, hutnikow, dozorcow wiezien i lesniczych.
        > wyliczanka trwa....

Stary, z ust mi wyjąłeś, z tymi lesniczymi(...)
        zapewniam cię, że znalazłyby sie tam " niezłe szuje".
        Pozdrawiam(!)
        • karbat Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 08:08
          Glemp zainteresuj sie bagnem w swojej firmie ,zrob w niej porzadek a pozniej
          pouczaj innych.
          Wypowiedzi tego starca to obluda ,aroganckie pouczanie innych ,odwracanie
          uwagi od problemow wielebnych kapusiow.

Belki we wlasnym oku nie widzi?
        • borrus Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 08:43

Odpowiadasz na :

historykii napisał:

> kres_ludzkosci napisał:
          >
          > > a moze lustrowac gornikow, piekarzy, hutnikow, dozorcow wiezien i lesnicz
          > ych.
          > > wyliczanka trwa....
          >
          > Stary, z ust mi wyjąłeś, z tymi lesniczymi(...)
          > zapewniam cię, że znalazłyby sie tam " niezłe szuje".

Najgorsze gnoje były i są wśród historyków. Za pare złotych, za byle ochłap
          sfałszują każda prawdę.
          • historykii Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 09:04
            Ty nie dosć, że kultury pozbawion, to i oleju ci matka natura poskąpiła.
            czytałeś może Łojka, Jasienice, Trznadla..., ?
            Ty czytałeś J. Ma....ich(...), takich " dyżurnych PRL-owskich";
            -to jest właśnie paralela Ew.Św. Mateusza(...)
            o " szatanie, który chce drugiego szatana wyrzucić...".
            PS
            Poczytaj posta na sąsiednim linku, o dziennikarzach-ściślej dziennikarce art.
            G.W.'
            Czy nie jest w tej opinii zawarta mądrość w cyt Ewangelii???
            Może być przewrotność Talleyranda, jak wolisz(...).
            • historykii Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 09:05
              historykii napisał:

> Ty nie dosć, że kultury pozbawion, to i oleju ci matka natura poskąpiła.
              > czytałeś może Łojka, Jasienice, Trznadla..., ?
              > Ty czytałeś J. Ma....ich(...), takich " dyżurnych PRL-owskich";
              > -to jest właśnie paralela Ew.Św. Mateusza(...)
              > o " szatanie, który chce drugiego szatana wyrzucić...".
              > PS
              > Poczytaj posta na sąsiednim linku, o dziennikarzach-ściślej dziennikarce
              art.
              > G.W.'
              > Czy nie jest w tej opinii zawarta mądrość w cyt Ewangelii???
              > Może być przewrotność Talleyranda, jak wolisz(...).

>>>forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=43732954&a=43733283
              • borrus Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 09:11
                A Ty poczytaj sobie co dzisiaj piszą o postawie moralnej waszego generała -
                niejakiego Kurtyki. Jeżeli on, wysoki urzędnik państwowy daje instruktaż jak
                łamać prawo to ja nie mam do instytucji kierowanej przez niego za grosz zaufania..
                • historykii Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 09:25
                  borrus napisał:

> A Ty poczytaj sobie co dzisiaj piszą o postawie moralnej waszego generała -
                  > niejakiego Kurtyki. Jeżeli on, wysoki urzędnik państwowy daje instruktaż jak
                  > łamać prawo to ja nie mam do instytucji kierowanej przez niego za grosz
                  zaufan
                  > ia..
                  Czytałem i dedukuję. mam jednak znacznie więcej tego, co nasze babcie nam
                  mówiły: OLEUM(...)
                  Zamieściłem nawet jednego-nie mojego posta jako wzór DEDUKCYJNEGO POSTRZEGANIA
                  RZECZYQWISTOŚCI.
                  Poczytaj Orwela, chłopie(...)
                  • janma46 Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 11:42
                    Ty nawet prostego tekstu nie rozumiesz.Przecież on tylko pokazuje jak obecny
                    preześ IPN poucza dziennikarzy jak mogą dotrzeć do materiałow IPN.Nie wystarczy
                    umieć pisać,trzeba jeszcze rozumieć co się czyta.
                    • historykii Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 16:09
                      janma46 napisał:

> Ty nawet prostego tekstu nie rozumiesz.Przecież on tylko pokazuje jak obecny
                      > preześ IPN poucza dziennikarzy jak mogą dotrzeć do materiałow IPN.Nie
                      wystarczy
                      >
                      > umieć pisać,trzeba jeszcze rozumieć co się czyta.
                      Jeżeli Ty zrozumiałąś, przynajmniej tak uważasz, to co sączy się z jego
                      tekstu, to ja dziękuję: nie będę się wdawał z Pania w polemikę(!)
          • oryganion1 Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 10:11
            bardzo słuszna uwaga = historycy najbardziej wpłyneli na historie - to oni ja
            zmienili najskurteczniej
            inn rzecz w Polsce bardzo widoczna - upoaństwowoenie inteligencji - nawet
            Uniwersytety nie sa wolne - ogromna ilość profesorów chwalców na pasku rządu i
            pensji - renty bedzie zachwalać kazda bzdine polityka u żlobu - to samo jest az
            intelektualistami - ekonomistami - liżą dupy i smola bzdziny tłumaczace geniusz
            Władców

w wolnym świecie wiekszóśc nowych mysli, odkryc, zwrotów w nauce od dawna
            dokonuje sie w prywatnych laboratoriach prywatnych wielkich firm
            u nas upaństwowili nawet kosciół ,i zbiora owoce - właściwei po tych owocach ich
            poznamy
      • koloratura1 Re: tak sie buduje zaufanie spoleczne? 17.06.06, 08:07
        kres_ludzkosci napisał:

> a moze lustrowac gornikow, piekarzy, hutnikow, dozorcow wiezien i lesniczych.
        > wyliczanka trwa....

Oczywiście. Alfabetycznie.
        • pizza to ciekawe 17.06.06, 08:38
          że dominującym uczuciem w odbiorze obecnych władz (świeckich i kościelnych)
          jest u mnie uczucie głębokiego zażenowania.
          • szonas Re: to ciekawe 17.06.06, 10:02
            ja ju zaczynam czuc obrzydzenie (ktore ponoc jest nabyte), a nie bylem nigdy
            antyklerykalem. Moze za bardzo dbaja o neutralnosc swiatopogladowa panstwa?
    • bagarmosen Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 08:36
      pasibrzuchy o odroczenie prosza???????
    • tenare Zaczniemy lustrację od Prymasa. 17.06.06, 08:41
    • masada1968 Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 08:47
      nie warto... według niego głupota rozgrzesza... sam jest święty, zawsze był
      przeźroczysty jak młoda sardynka... śmieszny
      • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 09:23
        masada1968 napisał:

> nie warto... według niego głupota rozgrzesza... sam jest święty, zawsze był
        > przeźroczysty jak młoda sardynka... śmieszny

Był jednym z nas-Polaków, którzy mieli swoje 45 minut w PRL-u, a resztę życia
        spędza w podobno wolnej Polsce.
        Pytanie czy wolnej od głupoty, zawisci i faryzejstwa(...)?
        Znając moje otoczenie( brat Jego Ekscelencji Jan Glemp uczył mnie i moich
        kolegów w Technikum Drogowym w Mogilnie) i po lekturze tych wypocin( większość)
        utwierdzam się , że Sw. Łukasz miał 122 % racji pisząc ostrzeżenie dla
        chrześcijan:
        " Synowie ciemności, są roztropniejsi w rodzaju swoim od synów światła".
        PS
        Czy rozumiesz moje przesłanie?
        Było nas w klasie 36( przed maturą...) kilku z tej klasy, którą uczył brat
        Prymasa ma " za uszami".
        Dwóm nie podaję ręki i oni wiedzą dlaczego(...).
        Chcesz wiedzieć co mówią na tematy "polactwa", takiego które w stanie wojennym
        nie stanęło jak my( wiekszość "S" i księży...)na wysokości zadania, lecz "
        smaliło cholewki do ich jam" i smarowali donosy(...)???
        Ciekawe jestem, które z Was tu piszących nie wysmaliło takich dytyrambów na
        cześć i chwałe PRL-u????????????????????, przy okazji wskazując na tych(...),
        którzy chodzili w Procesji Bożego Ciała(SIC!)
        PS
        My te 15 minut, które dane jest nam spędzić w naszej " wywalczonej przez nas
        wolnej Polsce", przeżyjemy godnie;
        -w zgodzie z własnym sumieniem.
        • sarmata Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 09:51
          Trudne to przeslanie, bo tak wlasciwie nadal nie wiadomo o co w nim chodzi.
          • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:13
            sarmata napisał:

> Trudne to przeslanie, bo tak wlasciwie nadal nie wiadomo o co w nim chodzi.
            Skoro pytasz, odpowiem.
            " Będziecie słuchać, a nie zrozumiecie, będziecie patrzec, a nie zobaczycie,
            bo skamieniało serce tego ludu".
            Czytałeś z ub. roku wydanie z IPN-u o agenturze wokół Prymasa Józefa Glempa?
            Nie tylko wokół Jego Ekselencji, a takze wokół Jego brata jana-nauczyciela,
            inżyniera z Mogilna.
            Z głowy zacytuję o Prymasie:
            ..." był nieugietym i nie podjął nawet rozmów ..., chyba na osobności..."
            Czy nie wystarczają ZAŚWIADCZENIA TAKICH NIEZŁOMNYCH?
            CZY MY-POLACY( a może nie PolaCY KRYJĄ SIĘ ZA TYMI NICKAMI...?)dalej będziemy
            słuchać zamiast " experto credite","szatańskich podszeptów"????
            • janma46 Re: Prymas: zacznijcie lustrację od -do historykii 17.06.06, 11:07
              Ty naprawdę jesteś niereformowalny a cytat który podałeś(Będziecie słuchać, a
              nie zrozumiecie, będziecie patrzec, a nie zobaczycie, bo skamieniało serce tego
              ludu")pasuje do ciebie jak ulał.Pytasz o agenturę wokół Prymasa,to może właśnie
              w jego najbliższym otoczeniu byli agenci w sutannach,może nawet piszący się
              jego przyjaciółmi(co jest bardzo prawdopodobne).A co do tego że Prymas był
              nieugięty i nie podjął rozmów (ja też w to wierzę),chyba że na osobności-i tu
              wychodzi cała twoja naiwność i prostota myślenia,bo kto oficjalnie podejmował
              rozmowy na temat zostania kapusiem.A ty w swojej prostocie wierz sobie w
              istnienie szatana w twoim rozumieniu i strasz nim tak jak mamy straszą małe
              dzieci kominiarzem.
              • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od -do historyki 17.06.06, 11:10
                janma46 napisał:

> Ty naprawdę jesteś niereformowalny a cytat który podałeś(Będziecie słuchać, a
                > nie zrozumiecie, będziecie patrzec, a nie zobaczycie, bo skamieniało serce
                tego
                >
                > ludu")pasuje do ciebie jak ulał.Pytasz o agenturę wokół Prymasa,to może
                właśnie
                >
                > w jego najbliższym otoczeniu byli agenci w sutannach,może nawet piszący się
                > jego przyjaciółmi(co jest bardzo prawdopodobne).A co do tego że Prymas był
                > nieugięty i nie podjął rozmów (ja też w to wierzę),chyba że na osobności-i tu
                > wychodzi cała twoja naiwność i prostota myślenia,bo kto oficjalnie podejmował
                > rozmowy na temat zostania kapusiem.A ty w swojej prostocie wierz sobie w
                > istnienie szatana w twoim rozumieniu i strasz nim tak jak mamy straszą małe
                > dzieci kominiarzem.
                Widzisz dziecinko, moje " experto credite", to co najmniej " trzykrotne
                kuszenia szatana"(...).
                Ze stanowiskiem, mieszkaniem dwupoziomowym i samochodem służbowym"(...)
                Nie wierzysz? Poczytaj moje posty na ONECIE.
                Pozdrawiam, szczerze.

• janma46 Re: Prymas: zacznijcie lustrację od -do historyki 17.06.06, 11:30
                  Słuchaj dorosły człowieku nie jestem dziecinką dla ciebie,bo może mam więcej
                  lat niż ty,jak umiesz liczyć to w moim nicku jet rok mojego urodzenia.A teraz
                  wracając do tematu:to miej pretensje do swojego szatana,który mamił cię dobrami
                  materialnymi a nie do ludzi z krwi i kości.Przecież my żyjemy w XXI wieku a ty
                  nadal uprawiasz ciemnogród i wywołujesz siły nieczyste jak jakiś czarnoksiężnik
                  i tylko żal że tacy ludzie próbują narzucać w tym czasie swoje przekonania.Więc
                  dochodzę do przekonania że miałem rację przytaczając twój cytat.Kończ
                  waść,wstydu oszczędź.Na koniec chcę cię poinformować że też jestem człowiekiem
                  wyznania rzymsko-katolickiego.Tylko między nami jest taka różnica że ja wierzę
                  w Boga a ty w siły nieczyste.Krucha musi być twoja wiara,bo mi w wierze w Boga
                  szatan nisko zwisa.
                  • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od -do historyki 17.06.06, 16:08
                    janma46 napisał:
                    w Boga a ty w siły nieczyste.Krucha musi być twoja wiara,bo mi w wierze w
                    Boga
                    > szatan nisko zwisa.
                    Pocieszające jest to, że szatan (prawdziwy, taki z Pisma Sw. )
                    Ci ( Pani) zwisa nisko(...).
                    zastanawia mnie kiedy Pani była ostatnio w kościele?
                    czy nie u bierzmowania???
    • almagus Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 08:50
      safari.blox.pl/2006/06/atakuja-klony-piosenka-zespolu-BigCyc.html
      Obsesje PiSiORa!
      I górnicy, i hutnicy, kolejarze i lekarze, onaniści i seksiści!

Rządzą bez mała od roku prawie,
      ja ich pasztetów wcale nie trawię.
      Dostałem zgagi jeszcze wysypki,
      śmierdzą PiSiORy i stare cipki.
      Może mi powiesz Rydza sQrwielu
      „czy my są w Polsce”, czy już w burdelu?
      Niemoc żądaniom wkurza tak wielu,
      koniec głupoty i PeeReLu!

Nauka czy wiara prawda stara!
      • borrus Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 09:02
        Paru idiotów teczki dorwało
        co jest na naszych , to sie "wyrwało"
        a co na wroga - to dołożyło
        prawda jest z nami, walić im ryło..

że głupi ubek strony nie skończył
        dzielny IPN- już bieży rączy
        inkaust z epoki też jeszcze mamy
        rączki ubeckie? 3 stówy damy...
        i już w teczuszce- sie donosiło
        prawda jest z nami - walić im w ryło

Banda baranów już głośno sapie
        zaraz kapusioksiężulka złapie
        usprawiedliwi tym grzechy swoje
        prawda jest z nimi? tego sie boję
    • legal.legal bohaterskie postawy wśród rzymsko katolickiego kle 17.06.06, 09:14
      ru - śmiechu warte - chyba postawa z wyciągniętą pozłacaną łapą po państwowe
      pieniądze. Glępu to kawał cwaniaczka
      • kontra59 jeśli nie wśród kleru to gdzie ci bohaterowie? 17.06.06, 09:49
        tylko kler (jako warstwa) oparł się komunie. Cała reszta społeczeństwa się
        podporządkowała. Poza klerem protestowała jeszcze tzw. "opozycja demokratyczna",
        częściowo licencjonowana przez władzę. Wygląda na to, że była jeszcze bardziej
        nasycona agentami SB niż kler.
        Więc nie pyskuj bohaterom.
        • oryganion1 Re: jeśli nie wśród kleru to gdzie ci bohaterowie 17.06.06, 10:26
          tylko kler? bezczelnosc niesłychana - a te kilkaset tysiecy trupów / miedzy
          innym i rowniez kapłanów/ to za co zgineła . zam w swojej rodzinie ateistów,
          ktorzy też zgieli - bo inaczej nie mozna było
          osadzanie całych grup ludzi jest niedopuszczalne - to jest czysty relatywizm
          od kapłanow , księzy tym bardziej hierarchów oczekujemy znacznie więcej - na
          tym polega prestiż, który daje im ogromna władze ale i odpowiedzialność -
          - dlatego tutaj kazdy osobioście odpowiada - przy całej zlozonosci
          inna rzecz ze wprowadza sie szum infoprmatyczny próbuja złagodzic i nawet
          trywializowac tą odpowiedzialnosc
          • historykii Re: jeśli nie wśród kleru to gdzie ci bohaterowie 17.06.06, 10:32
            Brawo, brawo, brawo < oryganion1>:
            Gdzie zatem byłeś(...)i na kogo głosowałeś w 1995 i 2000 r-w wyborach
            prezydenckich???????????????????????????
    • corradocatani Głupie gadanie do głupiego narodu. 17.06.06, 09:21
      ot co
    • kozaczek3 Ale tych z mediów katolickich sami zlustrujemy 17.06.06, 09:31
      Kali słuchać swego czarownika i kali wiedzieć jak czynić i jak rozumieć.
      • mg2005 Zlustrować i dziennikarzy i księży 17.06.06, 09:36
        • mg2005 Co do demoralizacji przez media 17.06.06, 09:37
          - to pełna zgoda...
    • hanzal zakłamane akta SB ? 17.06.06, 09:34
      prezes PiS twierdzi że akta są prawdziwe .........
      oczywiście oprócz jego akt które są zakłamane
    • antyklerykal SB w Kościele na potęgę 17.06.06, 09:36
      Jeśli przyjmiemy za prawdziwe informacje historyków, w tym IPN, że w kościel
      katolickim było minimum 15 proc. agentów Służby Bezpieczeństwa, to faktycznie
      hierarchia ma powody do obaw. W chwili ujawnienia tych przypadków społeczność
      kościoła może się drastycznie skurczyć. Bo jednak ksiądz jest funkcjonariuszem
      zaufania publicznego i pytane - dlaczego dana osoba ma wiezyć dalej księdzu,
      który jest kapusiem? A afery będą też rzutowały na kościół instytucjonalny jako
      taki.

Niestety dla wiernych w kościele katolickim jest wiele, wiele czarnych owiec, a
      sama instytucja daleka jest od tego na jaką się kreuje i jaką obrończynią
      moralności chce być.

Niebawem Polacy=katolicy się obudzą.

Chcesz wiedzieć więcej?
      • kaczyjar Re: Tak wygląda spowiedz kosciele 17.06.06, 09:45
        Lajaj złodzieja , oni są gorsi ,my bylismy zmuszani itd i tp
      • szonas Re: SB w Kościele na potęgę 17.06.06, 09:59
        nie wiem czy sie obudza ale licze na to, ze liczba wiernych spadnie
        drastycznie. Ja swoich dzieci nie ochrzcilem i nie ochrzcze - niech same
        zadecyduja.
    • stachu44 A wiec kierunek juz mamy - lapac zlodzieja!!! 17.06.06, 09:48
      Teraz tylko pryncypialnie do sprawy nalezy podejsc.
    • incipit Trzecia kaczka ? 17.06.06, 09:49
      .
    • kozaczek3 Polak Węgier dwa bratanki,tak samo pili i donosili 17.06.06, 09:58
      Na Węgrzech konfidentami w Kościele okazali ci z najwyższej półki

.W internecie oraz innych środkach przekazu pojawiła się lista 50 tajnych
      współpracownikow kom.slużb bezp. działających w łonie Kościoła kat.
      Najbardziej znane na liście nazwiska to m.in. kardynał Laszlo Paskai
      (emerytowany arcybiskup Esztergom) oraz obecny przewodniczący episkopatu
      arcybiskup Istvan Seregely z archidiecezji Eger. W tym znakomitym
      towarzystwie są też biskupi diecezji : Szeged-Csanad ,Szombathely oraz Pecs.
      Tajnym informatorem miał być nuncjusz papieski w Niemczech Lajos Kajda.
      Biskupi wyrazili niezadowolenie z publikacji listy agentów ,uznając,że czyn
      ten jest zamachem na autorytet kościoła :"15 lat po przełomie nie można
      dokonać wiarygodnej lustracji"-napisali w specjalnym oswiadczeniu....." -
    • jola_bzyku Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 09:59
      A dlaczego zaczynać lustrację od dziennikarzy?
      • karbat Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:08
        bo najstarsi i najbogatsi szamani w Polsce uwazaja dziennikarzy jako najwieksze
        zlo w kraju ,nie pisza tak jak tego sobie czarni zycza .

Najpierw trzeba wybrac sobie dziennikarzy piszacych o lustracji klechow .

• belial.666 Relatywizm moralny Glempa 17.06.06, 10:37
        > A dlaczego zaczynać lustrację od dziennikarzy?
        Żeby informacje o kapusiach przekazywali "zaufani towarzysze", rozmydlając je
        bajdurzeniem o miłosierdziu wobec swoich i odpowiedzialności tych innych.
        Taka to już "moralność" Glempa:
        Innych lustrować to dobrze, naszych lustrować, to źle.
        Szczyt obłudy i bezczelności.
    • plyn.ludwik Zacznijcie lustrację od dziennikarzy -popieram! 17.06.06, 10:02
      Czyż więc nie warto by tego odwrócić i zobaczyć, jak to wygląda w innych
      kategoriach społecznych podlegających lustracji? Czy nie zacząć najpierw od
      urzędników, od dziennikarzy? Na ile oni byli włączeni w śledzenie i
      donoszenie?".

POPIERAM!!!!
    • oryganion1 Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:02
      czy to nie jest właśnie ten relatywizm o którym mówił B16
      gdzie jest granica pomiedzy relatywizmem a prawdą
      czy nie powinno byc tak aby w sprawach podstawowych tak znaczyło tak a nie nie
      skrucha, przebaczenie i odpuszczenie sa dopiero sporo dalej

pomysły z dziennikarzami sa przednie - tylko że nie ma to zadnego porównania do
      księdzy - od których wymaga sie kosmicznie wręcz więcej - zaden dziennikarz ani
      słubów ani przysięgi nie składa i moze pisac i mowić co chce a rzeczą czytelnika
      jest dopiero ocenic Jka tak dalej pójdzie to lustracje zaczna od babek
      sprzedajacych na rogu truskawki - do ksiezy i morderców w białych kołnierrzykach
      nigdy nie dojdą ale szumu bedzie mnóstwo - w najgorszym przypadku rzuca
      gawiedzi kogos na pozarcie - tak jak zawsze - robili to faszyści komuniści
      socjaliści i inni - teraz nic sie nie zmieniło - fałsz, gra i obłuda
    • breadcrumbs Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:06
      Ktoś tam jakieś ewangelie przytacza, papieskie cytaty. No to ja też - "prawda
      was wyzwoli".
      1. Kościół lepiej wyjdzie na tym jeśli otwarcie powie o co i o kogo chodzi. Nie
      można ludzi traktować jak idiotów. Przecież wszyscy wiedzą jak było za komuny i
      że każdy człowiek mogł się załamać itp. Tylko trzeba o tym powiedzieć.
      Najlepiej, jeśliby księża się sami przyznawali. Bo cała ta sprawa będzie
      wychodzić tak, czy inaczej.
      2. Dziennikarze też sobie powinni spojrzeć w lustro, tu Glemp ma rację, ale to
      nie jest argument.
      3. Ostatnio trochę zdziwiły mnie przeprosiny Dziwisza. Nie wiem, czy ktoś
      zwrócił uwagę. Stwierdził, że "jeśli ktoś uważa się za pokrzywdzonego to on
      przeprasza". Nie "jeśli ktoś został skrzywdzony", tylko jesli "uważa"!! Dla mnie
      to zabrzmiało w stylu - eee tam, nic nie było, no, ale jeśli ktoś tam się
      upiera, że coś było nie tak, to sorki.
      4. Ja do Kościoła mam stosunek raczej na plus, ale sobie nie wyobrażam pasterzy,
      którzy pouczają, głoszą zasady a sami je łamią i nie okazują skruchy, tylko się
      kryją za osłoną instytucji. Bardzo mi się nie podoba.

breadcrumbs.blox.pl/html
      • oryganion1 Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:29
        podpisuje sie , każdy niesie swojkrzyz - kapłana jest chyba cieższy - ale to tez
        nie jest argument
        jak wyglada tekst prymasa w zestawieniu z tylu nieznanymi nawet z imienie ludżmi
        ktorzy oddali swoje życie - w zderzeniu z faszyzmem, komunizmem ?
        badzo blado i niesmacznie - żeby nie powiedziec skandalicznie!
        • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:39
          oryganion1 napisał:

> podpisuje sie , każdy niesie swojkrzyz - kapłana jest chyba cieższy - ale to
          te
          > z
          > nie jest argument
          > jak wyglada tekst prymasa w zestawieniu z tylu nieznanymi nawet z imienie
          ludżm
          > i
          > ktorzy oddali swoje życie - w zderzeniu z faszyzmem, komunizmem ?
          > badzo blado i niesmacznie - żeby nie powiedziec skandalicznie!
          Ty faryzeuszu(!)
          Czy wiesz -właśnie jak przebiegaja proporcje( gdybyś tak interpolować zaczął i
          rozumiał sens )w oddanych ofiarach -życia w obronie wiary i prawdy?
          Nie chcę w przybliżeniu( nie mam pod ręką), może znajdzie się historyk
          analityk i wesprze mnie w głoszeniu prawdy(...);
          Domyslam się ( mam wiedzę także) , że w zdecydowanej większości w % do stanu
          kapłanów ogółem, zarówno w wojnie z Niemcami, czasach stalinowskich i w stanie
          wojennym,
          proporcje dla nas - świeckich są miażdżąco NIEKORZYSTNNE(...).
          O czym Ty piszesz, " SYNU CIEMNOŚCI"????
          • breadcrumbs Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 10:54

historykii napisał:

> Ty faryzeuszu(!)
            > Czy wiesz -właśnie jak przebiegaja proporcje( gdybyś tak interpolować zaczął i
            >
            > rozumiał sens )w oddanych ofiarach -życia w obronie wiary i prawdy?
            > Nie chcę w przybliżeniu( nie mam pod ręką), może znajdzie się historyk
            > analityk i wesprze mnie w głoszeniu prawdy(...);
            > Domyslam się ( mam wiedzę także) , że w zdecydowanej większości w % do stanu
            > kapłanów ogółem, zarówno w wojnie z Niemcami, czasach stalinowskich i w stanie
            > wojennym,
            > proporcje dla nas - świeckich są miażdżąco NIEKORZYSTNNE(...).
            > O czym Ty piszesz, " SYNU CIEMNOŚCI"????

Słuchaj Synu Jasności, pretensjonalny jesteś i drażniący.
            Czy tak ciężko zrozumieć, że wierny wolałby, żeby jego ksiądz był czysty? Albo
            przynajmniej przyznał, że robił źle. Bardzo mi się nie podoba, że zamiast
            spokojnie porozmawiać robi się jakieś cyrki, macha się flagą, krzyżem, żeby
            tylko zagłuszyć ludzi, ktorzy pytają - i mają do tego cholerne prawo.
            • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 11:08
              breadcrumbs napisał:

>
              > historykii napisał:
              >
              Pozwoliłem sobie, wszak to moja opinia na skrót(!)
              > Słuchaj Synu Jasności, pretensjonalny jesteś i drażniący.
              > Czy tak ciężko zrozumieć, że wierny wolałby, żeby jego ksiądz był czysty? Albo
              > przynajmniej przyznał, że robił źle. Bardzo mi się nie podoba, że zamiast
              > spokojnie porozmawiać robi się jakieś cyrki, macha się flagą, krzyżem, żeby
              > tylko zagłuszyć ludzi, ktorzy pytają - i mają do tego cholerne prawo.
              Zaczynasz od przyznania racji profesji.
              Tu jestesmy w zgodzie. Czy napisałem cokolwiek co byłoby w sprzeczności z
              prawdą?
              Dlaczego Ciebie także Ona( Prawda) drażni skoro przyznajesz rację -Profesji???
              To nie sa moje racje, ja je tylko przypominam na okolicznosć(...)
              Nie będę PO RAZ KOLEJNY przypominał tego ostrzeżenie Sw Łukasza;
              - ono jest ponadczasowe(!)
              Ty wiesz dlaczego,
              jak mówił w sarkastycznym zwrocie Zenon Laskowik do pewnego dzienikarza, któren
              zapytał Go"
              -dlaczego nie przeprowadza się do Warszawy( rok 1978 )...
              ..." nie będę się przeprowadzał na wiochę..."
              Nie będę oskarżał tych, którzy swoim zyciem i przykładem mogliby być wzorem
              dla 92,92 % naszego społeczeństwa.
              Jeżeli jesteś w tej części" marginalno-pozytywnej"( 7,08 %),
              to specjalnie dla Ciebie, moje z głębi serca;
              " wybacz, jako i ja Tobie wybaczam"(...)
              • breadcrumbs Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 12:01
                historykii napisał:

> >
                > Pozwoliłem sobie, wszak to moja opinia na skrót(!)
                > > Słuchaj Synu Jasności, pretensjonalny jesteś i drażniący.
                > > Czy tak ciężko zrozumieć, że wierny wolałby, żeby jego ksiądz był czysty?
                > Albo
                > > przynajmniej przyznał, że robił źle. Bardzo mi się nie podoba, że zamiast
                > > spokojnie porozmawiać robi się jakieś cyrki, macha się flagą, krzyżem, że
                > by
                > > tylko zagłuszyć ludzi, ktorzy pytają - i mają do tego cholerne prawo.
                > Zaczynasz od przyznania racji profesji.
                > Tu jestesmy w zgodzie. Czy napisałem cokolwiek co byłoby w sprzeczności z
                > prawdą?
                > Dlaczego Ciebie także Ona( Prawda) drażni skoro przyznajesz rację -Profesji???
                > To nie sa moje racje, ja je tylko przypominam na okolicznosć(...)
                > Nie będę PO RAZ KOLEJNY przypominał tego ostrzeżenie Sw Łukasza;
                > - ono jest ponadczasowe(!)
                > Ty wiesz dlaczego,
                > jak mówił w sarkastycznym zwrocie Zenon Laskowik do pewnego dzienikarza, któren
                >
                > zapytał Go"
                > -dlaczego nie przeprowadza się do Warszawy( rok 1978 )...
                > ..." nie będę się przeprowadzał na wiochę..."
                > Nie będę oskarżał tych, którzy swoim zyciem i przykładem mogliby być wzorem
                > dla 92,92 % naszego społeczeństwa.
                > Jeżeli jesteś w tej części" marginalno-pozytywnej"( 7,08 %),
                > to specjalnie dla Ciebie, moje z głębi serca;
                > " wybacz, jako i ja Tobie wybaczam"(...)

Bardzo Cię przepraszam, ale po prostu teraz Cię nie rozumiem. Jaka "profesja",
                której przyznaję rację?
                Mógłbyś pisać prościej?
                Pzdr.

breadcrumbs.blox.pl/html
                • historykii Re: Prymas: zacznijcie lustrację od dziennikarzy 17.06.06, 16:18
                  Mógłbym szanowny breadcrumsie, mógłbym, ale czy mogę pisać jak piszę?
                  PS
                  miałem kolegę w akademiku( z Bydgoszczy), mądry i rzetelny kumpel, przy tym
                  zdolny i pracowity. Kiedy w pewnych porach ( w powietrzu można było zawiesić
                  siekierę)zapragnąłem wpuścic świeżego powietrza przez uchylone okno, do którego
                  On miał najbliżej, kierowałem prośbę doń prosząc( to za Darkiem Szpakowskim...),
                  - Władek, czy mógłbyś otworzyć okno?
                  Po czym padała odpowiedź:
                  -" mógłbym" i cisza nie było żadnego otwierania okna.

jak myślisz, czy On robił to świadomie?
                  Tak, jak najbardziej. On chciał mnie zmusić do "ruszenia tyłka" i...
                  Pozdrawiam.
    • kozaczek3 Kościół rzymskokatolicki to hydra 17.06.06, 10:24
      Pederasci, pedofile, pijacy, konkubenci i na koniec jeszcze kapusie.
      Hosanna nieustająca, na wieki teraz i zawsze.
    • hetman_a Panie Glemp! Jest Pan idiotą! 17.06.06, 10:25
      Powiedzenie - moze niech zaczną inni lustrację od siebie - to jest w stylu
      dzieci w wieku przedszkolnym - a mój kolega też tak zrobił! I jest to chowanie
      głowy w piasek! Każdy za siebie odpowiada i kapłaństwo niech lepiej zajmie się
      sobą a nie innymi w sprawie lustracji.
      • karbat Re: Panie Glemp! Jest Pan idiotą! 17.06.06, 10:34
        Glemp arogantem ostatnim jest argumentujac w sposob wymozdzony ...
        zacznijmy od "murzynow w USa ich tez bija"
        majac ludzi w kraju za ostatnich idiotow
    • lisekrudy Oko, źdźbło, belka ..... 17.06.06, 10:30
      .... ktoś kiedyś coś mówił na ten temat.

L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka