t-800 03.07.06, 23:46 „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych działań rządu jest wprowadzenie lekcji patriotyzmu, na których uczniowie mają święcić dorobek narodowy poprzez lekcje historii oraz śpiewanie hymnu”. Źródło: Telegraph.co.uk <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smalltownboy Re: „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych 03.07.06, 23:48 Jeszcze chwilę, a mówienie o sobie Polak, a nie Europejczyk będzie przejawem propagowania faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 W mojej okolicy te kontrowersje spowodowały 03.07.06, 23:49 konflikt pomiędzy komitetami blokowymi a także między Panią Janką ze sklepu mięsnego i Zenkiem z kiosku Ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: W mojej okolicy te kontrowersje spowodowały 03.07.06, 23:53 Jeszcze święcenie dorobku to jakoś ujdzie, ale śpiewanie hymnu!? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: W mojej okolicy te kontrowersje spowodowały 03.07.06, 23:56 O/t fajną masz treść sygnaturki:-) Jakże na czasie i w kontekście spotów przedwyborczych pewnej partii... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Ależ nie...spot widziałam dzisiaj w TVP1 04.07.06, 00:04 Kampania samorządowa AD2006 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych 03.07.06, 23:58 Link: www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/06/24/wpoland24.xml&sSheet=/news/2006/06/24/ixnews.html Odpowiedz Link Zgłoś
splkm ooo..kogo oczy moje widzą na zdjęciu :) 04.07.06, 00:03 najwięszego antypolaka.. PD-owca.. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Tu masz najwieksza pro-polke 04.07.06, 00:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=44617476&a=44619597 - PiSda, oczywiscie. Mila, sympatyczna, kochajaca. Za grosz nienawisci - najczystesze dobro, jak Jej Prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 00:38 wystarczy ze wiem jaki masz nick... zanim jeszcze cokolwiek napiszesz ja juz wiem co to bedzie.. dlatego moge ci odpisywać.. p.s. Pisac tez nie potrafię :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 00:44 splkm napisał: > wystarczy ze wiem jaki masz nick... > zanim jeszcze cokolwiek napiszesz ja juz wiem co to bedzie.. Oszukiwac to se mozesz swoich szefow, a nie mnie pajacyku. Gdybys tak bylo jak piszesz, to bys sie nie pytal gdzie zdjecie, bo bys wiedzial co odpisze. Ku.. - jakie to pseudoplskie antysemictwo zaklamane! Jednego postu nie potrafia wyslac bez klamswa oszustwa i wciskania ciemnoty. - Szkola Rydzyka, Giertycha i Kur...skiego! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 00:51 dr.szfajcner napisał: > - Szkola Rydzyka, Giertycha i Kur...skiego! ---> Widzisz. Ich trzech mało by dorównać skutecznemu nadredakcyjnemu tresowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 00:59 1normalnyczlowiek napisał: > ---> Widzisz. Ich trzech mało by dorównać skutecznemu nadredakcyjnemu treso > waniu. Bełkoczesz szczekajac. Popros zeby cie dotresowali. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 01:08 dr.szfajcner napisał: > Bełkoczesz szczekajac. > Popros zeby cie dotresowali. ---> Odruch Pawłowa: Ten Żyd jest głupi - antysemita!!! Ten Polak jest głupi - prawdziwy patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 01:01 Naprawdę... Nie oszukuje. ja na prawde nie potrafie pisać !! p.s: Jesteś żydem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 01:06 > p.s: Jesteś żydem ?? Jestes hitlerowcem, czy wszechpolakiem-szmalcownikiem ze tak sie interesujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 01:09 poprostu chciałem sie upewnić że wziąłeś moje słowa do siebie i napisałeś "Ku.. - jakie to pseudoplskie antysemictwo zaklamane!" skądś to sie wziąć musiało..więc pytam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: przykro mi..nie potrafie czytać... 04.07.06, 01:15 splkm napisał: > poprostu chciałem sie upewnić że wziąłeś moje słowa do siebie i napisałeś > > "Ku.. - jakie to pseudoplskie antysemictwo zaklamane!" > skądś to sie wziąć musiało..więc pytam.. "zanim jeszcze cokolwiek napiszesz ja juz wiem co to bedzie.." Zabawne bylyby te weszpolaki, gdyby nie srali i rzygali na Polske, mowiac ze to z milosci do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm zabawne to jest.. 04.07.06, 01:18 ja nie jestem wszechpolakiem a ty stwierdzasz ze jestem. ty nie jestes zydem(chyba ze jestes) a ja moge stwierdzic ze nim jestes. tak wiec na mnie zaraz powiedzą ze jestem antysemitą a na ciebie co ?? - prawdziwy patriota ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: zabawne to jest.. 04.07.06, 01:23 splkm napisał: > tak wiec na mnie zaraz powiedzą ze jestem antysemitą Nie zaraz. Mowia to od dawna, bo od dawna nim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: zabawne to jest.. 04.07.06, 01:25 no to z tego logicznie wynika ze ty jestes żydem tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie zaraz... 04.07.06, 01:31 dr.szfajcner napisał: > Nie zaraz. > Mowia to od dawna, bo od dawna nim jestes. ---> Jaśnieoświeceni zamiast rzeczowych argumentów przyjęli właśnie taką zasadę. Powtarzać i powtarzać bez końca, aż wszyscy zapomną kto powiedział pierwszy i wtedy mamy "niezbity" dowód, że powiedział prawdę. Mantra nie skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Nie zaraz... 04.07.06, 01:41 1normalnyczlowiek napisał: > dr.szfajcner napisał: > > Nie zaraz. > > Mowia to od dawna, bo od dawna nim jestes. > > ---> Jaśnieoświeceni zamiast rzeczowych argumentów przyjęli właśnie taką za > sadę. > Powtarzać i powtarzać bez końca, aż wszyscy zapomną kto powiedział pierwszy i > wtedy mamy "niezbity" dowód, że powiedział prawdę. > Ten twoj koles - jasnieoswiecony brunatny patriota polski zgodnie z ta zasada, po raz ktorys z kolei pyta, stwrdza, domniemywa ze jestem pochpdzenia zydowskiego. zzeby bylo smieszniej zapowiedzial ze on i tak wie lepoiej niz ja, co mu odpisze. Sam widzizis ze faszyscie to popie..ne oszusty i klamczuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: Nie zaraz... 04.07.06, 10:41 pytanie nie jest bezpodstawne.. :) skoro stwierdzasz że cię obrażam i mówisz że jestem antysemitą więc moge domniemać.. nieprawdaż ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Oooo! Pan Marek co to jest z tych dobrych. Szkoda 04.07.06, 00:08 mi tego człowieka. Jego oddział w szpitalu Pirogowa w Łodzi jest przyjazny chorym, ale pan Elelman rozmienił na drobne (srebrniki) swoją przeszłość i to nie dlatego, że wg. jego definicji ja jestem ten zły. Chora nienawiść, która nie opuszcza człowieka w jego wieku jest straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach nielubiegazety2 04.07.06, 00:12 "Chora nienawiść, która nie opuszcza człowieka w jego wieku jest straszna." Chce sprostować: znam osobiście pana E. i zpewniam, że jest to człowiek pozbawiony nienawiści i niezwykle przyjazny ludziom. Na pewno potwierdzą to jego pacjenci oraz współpracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: nielubiegazety2 04.07.06, 00:21 po_godzinach napisała: > Chce sprostować: znam osobiście pana E. i zpewniam, że jest to człowiek > pozbawiony nienawiści i niezwykle przyjazny ludziom. Na pewno potwierdzą to > jego pacjenci oraz współpracownicy. ---> Co jest warte Twoje sprostowanie wobec faktów. Czy wypowiedź tego biednego pana świadczy, że nie zgadza się z komentarzem Kate Connolly, czy jednak świadczy o jego ślepej nienawiści do wszystkiego co polskie? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: nielubiegazety2 04.07.06, 00:23 Sprostowałam słowa "Chora nienawiść, która nie opuszcza człowieka", które nie są prawdą. Nie każę nikomu w to wierzyć, uważam jednak, że nalezy prostować kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.rzid Re: nielubiegazety2 04.07.06, 00:30 pani po-godzinach moze dla "ludzi" ale dla was przeciez goje to nie ludzie co nie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.rzid Re: wszyscy jesteśmy ludźmi 04.07.06, 00:33 rzidy jada na wrotkach po rowni pochylej w dol Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: nielubiegazety2 04.07.06, 00:30 1normalnyczlowiek napisał: > po_godzinach napisała: > > Chce sprostować: znam osobiście pana E. i zpewniam, że jest to człowiek > > pozbawiony nienawiści i niezwykle przyjazny ludziom. Na pewno potwierdzą > to > > jego pacjenci oraz współpracownicy. > > ---> Co jest warte Twoje sprostowanie wobec faktów. Czy wypowiedź tego bied > nego > pana świadczy, że nie zgadza się z komentarzem Kate Connolly, czy jednak > świadczy o jego ślepej nienawiści do wszystkiego co polskie? Nie. Slepa nienawisc do wszystkiego co polosie, emanuja z twoich postow. Takie sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Więc podaj te fakty-przygaś siłą swoich argumentów 04.07.06, 00:38 dr.szfajcner napisał: > Nie. > Slepa nienawisc do wszystkiego co polosie, emanuja > z twoich postow. > Takie sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Więc podaj te fakty-przygaś siłą swoich argum 04.07.06, 00:55 1normalnyczlowiek napisał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44633495&a=44634327 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44633495&a=44634789 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44529996 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44529847 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44530149 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44532688 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44533880 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44531568 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44530905 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44531379 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44532688 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44532794 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44529112&a=44618399-- Uciekło przed cenzurą na Prasa i media Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Więc podaj te fakty-przygaś siłą swoich argum 04.07.06, 01:17 dr.szfajcner napisał: >Uciekło przed cenzurą na Prasa i media</a> ---> Porażające. Nie bądź zwolennikiem nowomowy w wydaniu jaśnieoświeconych, którzy dochodzenie do prawdy nazywają zemstą lub nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Więc podaj te fakty-przygaś siłą swoich argum 04.07.06, 01:22 1normalnyczlowiek napisał: > dr.szfajcner napisał: > >Uciekło przed cenzurą na Prasa i media</a> > > ---> Porażające. > Nie bądź zwolennikiem nowomowy w wydaniu jaśnieoświeconych, którzy dochodzenie > do prawdy nazywają zemstą lub nienawiścią. Klamiac nie dojdziecie do prawdy. Co najwyzej dojdziecie do nienawisci i zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Z ust mi to wyjąłeś. 04.07.06, 01:33 dr.szfajcner napisał: > Klamiac nie dojdziecie do prawdy. > Co najwyzej dojdziecie do nienawisci i zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Po co wiec klamiesz, skoro sie zgadzasz? 04.07.06, 01:59 dr.szfajcner napisał: > ---> Poproszę więc o przykłady moich kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Oooo! Pan Marek co to jest z tych dobrych. Sz 04.07.06, 08:16 Ale i tak najśmieszniejsze było, jak ten chory z nienawiści starszy pan mówił, żeby zamknąć Radio Maryja. <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Oooo! Pan Marek co to jest z tych dobrych. Sz 04.07.06, 08:17 I to jest demokrata! <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Oooo! Pan Marek co to jest z tych dobrych. Sz 04.07.06, 08:27 nielubiegazety2 napisał: > mi tego człowieka. Jego oddział w szpitalu Pirogowa w Łodzi jest przyjazny > chorym, ale pan Elelman rozmienił na drobne (srebrniki) swoją przeszłość i to > nie dlatego, że wg. jego definicji ja jestem ten zły. > Chora nienawiść, która nie opuszcza człowieka w jego wieku jest straszna. > insynuujesz Edelmanowi chorą nienawiść? a może to TYLKO dobra pamięć do strasznych chorych zdarzeń ludzkości? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych 04.07.06, 00:14 t-800 napisał: > Link: > <a href="www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/06/24/wpoland24.xml&sSheet=/news/2006/06/24/ixnews.html" target="_blank">www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/06/24/wpoland24.xml&sSheet=/news/2006/06/24/ixnews.html</a> ---> Teraz jak jakiś Żyd powie, że jestem antysemitą, to dostanie po pysku - jak ktoś inny tak powie, to też oberwie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych 04.07.06, 00:35 t-800 napisał: > „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych działań rządu jest wprowadzenie le > kcji > patriotyzmu, na których uczniowie mają święcić dorobek narodowy poprzez > lekcje historii oraz śpiewanie hymnu”. Chyba po raz pierwszy udalo ci sie napisac prawde. Fatycznie - pomysl Giertcha, by patrityzm wkuwac na blache i dastwac z tego stopnie byl faktycznie kontrowerysjny. Zapluwanie sie tych wszystkich nielubiacyjzwyklychprawdziwychpolakow dobitnie o tym swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Plucie, to specjalność jaśnieośiwconych. 04.07.06, 00:55 dr.szfajcner napisał: > Zapluwanie sie tych wszystkich nielubiacyjzwyklychprawdziwychpolakow > dobitnie o tym swiadczy. ---> My, co najwyżej, możemy dać po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Plucie, to specjalność jaśnieośiwconych. 04.07.06, 00:58 > ---> My, co najwyżej, możemy dać po pysku. Wiem, wiem. Oczywiscie najlepiej kobiecie, w bramie i z zaskoczenia. Bo wyscie sa bohaterskimi polskimi patriotami, przciwnie niz p. Edelman. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Plucie, to specjalność jaśnieoświeconych. 04.07.06, 01:03 dr.szfajcner napisał: > Oczywiscie najlepiej kobiecie, w bramie i z zaskoczenia. > Bo wyscie sa bohaterskimi polskimi patriotami, > przciwnie niz p. Edelman. ---> Specjalnością jaśnieosiwconych (od Siwiec) jest plucie i kłamstwa w żywe oczy Czy p.Edelman jest kobietą lub chowa się po bramach? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Plucie, to specjalność jaśnieoświeconych. 04.07.06, 01:09 1normalnyczlowiek napisał: > dr.szfajcner napisał: > > Oczywiscie najlepiej kobiecie, w bramie i z zaskoczenia. > > Bo wyscie sa bohaterskimi polskimi patriotami, > > przciwnie niz p. Edelman. > > ---> Specjalnością jaśnieosiwconych (od Siwiec) jest plucie i kłamstwa w ży > we oczy > Czy p.Edelman jest kobietą lub chowa się po bramach? Jest mezczyzna, bo nie choa sie za nickamie ja te wszytskie weszpolskie faszystowskie palkarze z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: Plucie, to specjalność jaśnieoświeconych. 04.07.06, 01:12 dobrze ze ty nie masz nicka...bo dopiero by sie okazalo ze jestes faszystowskim wszechpolakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Plucie, to specjalność jaśnieoświeconych. 04.07.06, 01:24 dr.szfajcner napisał: > Jest mezczyzna, bo nie choa sie za nickamie > ja te wszytskie weszpolskie faszystowskie palkarze z tego forum. ---> Chowa się - jak i paru innych - za swoim wiekiem. Paru innych też zgłupiało na starość, mimo że wcześniej można ich było uznawać za autorytety lub przynajmniej za szacowne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Słuszne słowa. 04.07.06, 12:51 Wprowadzanie do szkół dewiacji, czyli patriotyzmu, jest kontrowersyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: „Jednym z najbardziej kontrowersyjnych 08.07.06, 15:59 Oliwy do ognia dolał dodatkowo słynny bohater, to znaczy pan dr Marek Edelman, nawołując w wywiadzie dla „Daily Telegraph” do „ratowania Polski” w ten sposób, by „chwycić za nóż” i dotąd kłuć, „aż zaboli”. Komu innemu takie nawoływanie do przemocy, a może nawet do wojny domowej, na pewno nie uszłoby na sucho, ale pozycja pana doktora Edelmana w Polsce jest taka, że może on mówić sobie, co tylko mu przyjdzie do głowy, a nawet jeszcze gorsze rzeczy i nie tylko nikt nie ośmieli się zwrócić mu uwagi, ale jeszcze sam pan premier będzie mu pewnie znowu nadskakiwał. Z jednej strony to może niedobrze, że tak ostentacyjnie lekceważona jest u nas zasada równości obywateli wobec prawa, ale z drugiej może to i dobrze, bo każdy człowiek może na własne oczy i uszy się przekonać, iż wszelkie oskarżenia Polski o brak tolerancji są wyssane z palca. Tolerancji u nas nie brakuje; może nawet jest jej trochę za dużo? www.michalkiewicz.pl/rdm_05-07-2006.php Odpowiedz Link Zgłoś