Dodaj do ulubionych

aleksander I gnusny

04.07.06, 08:25
ja tam pamietam czasy jego panowania. kiedy w moskwie putin potraktowal go
jak smiecia i przyblede - a aleksik stal sobie na dole smiejac sie i udajac
ze deszczyk pada i wszystko jest ok. bardzo sluszna decyzja kaczora.

ps-nie rozumiem czemu porownuje sie do to steinbach. steinbach jest zwykla
dzialaczka polityczna ktora mozna przedstawic nawet jak rozowego
wysmarowanego blotkiem prosiaka. nie jest reprezentantka panstwa niemieckiego
co najwyzej gron roszczeniowcow. nie mam pojecia po co w GW porownuje sie te
sprawe do artykulu rysunku wprost ktory byl zreszta bardzo sluszny.

zauwazmy ze rysunek ten nie ponizal ale przedstawial klase zachowania tego
babsztyla.

jeszcze pare ujadan lewactwa na takie sluszne zachowania kaczora a zatkam nos
i w samorzadowych zaglosuje nie na PO ale na PiS
Obserwuj wątek
    • gosc.z.korony mylisz pojęcia ,, marcus_crassus'' 04.07.06, 08:32
      Co innego przyjmować zniewagi ze strony Putina (dla ścisłości: w tamtym czasie
      ostro protestowałem przeciwko udziałowi prezydenta Kwaśniewskiego w tych
      poniżających dla Nas ,,uroczystościach''), a co innego, po kretyńsku, olać
      bardzo ważny szczyt z powodu artykułu w gazecie.
      Kaczyński ewidentnie nie wie, gdzie przód, a gdzie tył.
      Stawia własne ego podna ważne dla Nas sprawy - rurociąg bałtycki i stosunki z
      Ukrainą.
      • marcus_crassus lech kaczynski to najwyzszy organ RP 04.07.06, 08:40
        atak na niego jest de facto atakiem na niezaleznosc polityki RP. Ta polityka
        moze sie nie podobac - ale zaden smierdzacy pismak nie ma prawa obrazac
        czlowieka stojacego na czele polskiego panstwa.

co wiecej - zalosne jest kiedy w imie interesow politycznych i "lubie - nie
        lubie" podobne smrody jak ty ciesza sie kiedy atakuje sie prezydenta RP i
        wysmiewaja jego reakcje.

dodam ze w spoleczenstwie polskim podobna reakcja nie dziwi - chlubnym
        poczatkiem (choc nie poczatkiem - bo byli juz wczesniej) - ale jednym z
        przykladow ktore wyznaczyly wam droge postepowania byli ludzie tacy jak
        radziejowski - kiedy nie zgadzamy sie z wyborem i decyzjami szefa panstwa - nie
        uznajemy go za swojego szefa panstwa. najlepiej go ponizyc - takze rekami
        obcych i usunac.

Aleksander I gnusny byl rowniez prezydentem RP i atak na niego rowniez bym tak
        traktowal - choc chcialem zeby jak najszybciej odplynal na smietnik.

w slowniku jezyka polskiego nie odnajduje slow ktore dostatecznie obelzywie
        moga okreslic osobniki takie jak ty. o tych z europarlamentu nawet nie powiem.

czy wyrazilem sie dostatecznie jasno?
        • snajper55 Re: lech kaczynski to najwyzszy organ RP 04.07.06, 08:53
          marcus_crassus napisał:

> atak na niego jest de facto atakiem na niezaleznosc polityki RP. Ta polityka
          > moze sie nie podobac - ale zaden smierdzacy pismak nie ma prawa obrazac
          > czlowieka stojacego na czele polskiego panstwa.

Skoro nie ma prawa, to trzeba go oskarżyć a nie a cały świat się obrażać i
          zamykać się na plaży w Juracie.

> co wiecej - zalosne jest kiedy w imie interesow politycznych i "lubie - nie
          > lubie" podobne smrody jak ty ciesza sie kiedy atakuje sie prezydenta RP i
          > wysmiewaja jego reakcje.

Toż takie reakcje jedynie do wyśmiania się nadają. A czy on smród, czy nie,
          pozwól oceniać tym, co go powąchać mogą.

> dodam ze w spoleczenstwie polskim podobna reakcja nie dziwi - chlubnym
          > poczatkiem (choc nie poczatkiem - bo byli juz wczesniej) - ale jednym z
          > przykladow ktore wyznaczyly wam droge postepowania byli ludzie tacy jak
          > radziejowski - kiedy nie zgadzamy sie z wyborem i decyzjami szefa panstwa -
          > nie uznajemy go za swojego szefa panstwa. najlepiej go ponizyc - takze rekami
          > obcych i usunac.

Ja znam nowsze przykłady. Na przykład przeciwnicy Prezydenta Kwaśniewskiego. Do
          ich zachowania jakoś uwag nie miałeś. Kalizm ?

> Aleksander I gnusny byl rowniez prezydentem RP i atak na niego rowniez bym tak
          > traktowal - choc chcialem zeby jak najszybciej odplynal na smietnik.

Oto wzorcowe podejście do wybrańca narodu. Wiele osób chce właśnie, aby Lech
          Aleksander I Sraczkowaty jak najszybciej odpłynął a smietnik, a Ty masz do nich
          pretensje.

S.
          • marcus_crassus niewiele rozumiesz 04.07.06, 10:00
            -skoro nie ma prawa to mozna po prostu potraktowac to jako sprawe niemiec i
            spotkanie sobie odpuscic. i dac partnerom do przemyslenia ze cos jest zle.
            przemysla - to pogadamy.

-dla mnie smierdzi niemilosiernie

-nie rozumiem. co maja przeciwnicy kwacha. Czy ja sie oburzam na krytyke
            przeciwnikow kaczora? A maja do niej prawo. Ale tutaj mamy sytuacje odmienna -
            konstytucyjny organ RP jest ponizany w nie-polskiej prasie a kundle wtoruja. a
            to juz roznica gatunkowa. Dobrego imienia kwacha tez nalezaloby bronic. Nie
            pamietam zeby go obsmarowywano za granica. Robiono tam tylko z niego
            faktycznego blazna. Byl zbyt uzyteczny aby go blaznic.

-nadal nic nie kumasz. nie mam pretensji do tego co chca przeciwnicy kaczora.
            mam pretensje do zachowan typu radziejowski - a wiec wykorzystania nawet
            opluwania z zewnatrz prezydenta Polski dla realizacji interesu politycznego.
            Podobnie zachowywali sie tacy ludzie jak KPP - ktore tez wolalo walczyc z
            polityka w Polsce chocby obcymi rekami. A na to mojego przyzwolenia nie bedzie
            • snajper55 Ja ????? ;)) 04.07.06, 10:02
              marcus_crassus napisał:

> -skoro nie ma prawa to mozna po prostu potraktowac to jako sprawe niemiec i
              > spotkanie sobie odpuscic. i dac partnerom do przemyslenia ze cos jest zle.
              > przemysla - to pogadamy.

To jest własnie polityka na poziomie czterolatka. Ludzie dorośli dyskutują o
              problemach, a nie "dają do przemyślenia".

S.
              • marcus_crassus dyskutowal tak aleksander gnusny 04.07.06, 10:05
                i co? dobre mamy stosunki z rosja no nie? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • ufo54 Poputin 04.07.06, 10:06
                  Przecież wspomniany facet powinien się nazywać Poputin.

==========================================================================
                  Tak że proszę zachować SZCZEGÓLNĄ ostrożność!
                  Zofia Ch. (Radio Kierowców)
                • snajper55 Re: dyskutowal tak aleksander gnusny 04.07.06, 10:08
                  marcus_crassus napisał:

> i co? dobre mamy stosunki z rosja no nie? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na pewno mielismy lepsze, niż gdyby się obrażał, nie rozmawiał i siedział w
                  Juracie. A to co mamy, to działka obecnych władz, a nie byłych.

S.
                  • marcus_crassus Re: dyskutowal tak aleksander gnusny 04.07.06, 10:23
                    super mielismy. tylko bili naszych dyplomatow. a mogli zabijac :)
                    • snajper55 Re: dyskutowal tak aleksander gnusny 04.07.06, 10:26
                      marcus_crassus napisał:

> super mielismy. tylko bili naszych dyplomatow. a mogli zabijac :)

A my blilismy dzieci rosyjskich dyplomatów. To tak w rewanżu ?

S.
                      • marcus_crassus Re: dyskutowal tak aleksander gnusny 04.07.06, 10:29
                        doszlo do napadu. w rewanzu doszlo do akcji organizowanej przez sluzby rosji.
                        to duza roznica. czy moglo byc gorzej? a jak byloby gorzej? zerwanie stosunkow
                        obu panstw? obecnie nie ma sciskania raczek putinowi i co? jest gorzej?

do padaki doprowadzila polityka typa ktoremu wizja stolka w ONZ przeslonila
                        swiat. obecny prezydent na szczescie ma szersze spojrzenie.
                        • snajper55 Re: dyskutowal tak aleksander gnusny 04.07.06, 10:34
                          Dla Ciebie polityka i polityka to bicie dyplomatów ?

S.
        • gosc.z.korony miałem Cię za inteligentniejszego... 04.07.06, 08:53
          ale coś takiego... ,,podobne smrody jak ty ciesza sie kiedy atakuje sie
          prezydenta RP i
          wysmiewaja jego reakcje.'' i porównywanie mnie do... Radziejowskiego... jest
          dowodem na to, że kompletnie nie wczytywałeś się w treść moich wcześniejszych
          wątków i postów.
          Nie będę więc dyskutował dalej z kimś, kto ma percepcję i pamięć podobną do
          komputera zaopatrzonego w li tylko pamięć zewnętrzną...
          A tak na marginesie: słusznie powiedziałeś, że prezydent jest naszym najwyższym
          przedstawicielem... czyli człowiekiem, któremu powierzono reprezentowanie Nas. A
          zatem ja, jako Obywatel Rzeczypospolitej, mam ŚWIĘTE PRAWO DO KRYTYKOWANIA
          człowieka, który zdecydował się poniekąd mnie reprezentować. Ty natomiast,
          zdajesz się preferować pogląd podobny do tego, jakim Łukaszenko częstuje swoich
          Obywateli. Prezydent święty jest i basta. Otóż nic podobnego Dobry Człowieku.
          A na przyszłość, zanim cos napiszesz, to po prostu pomyśl.
          • marcus_crassus ty nie krytykujesz - ty cieszysz sie kiedy 04.07.06, 08:56
            osobe ktora reprezentuje moje panstwo ponizaja "obcy"

nie zrewanzuje sie ze mialem cie za inteligentniejszego - od kilkunastu
            wypowiedzi ktore przypadkiem przeczytalem musze powiedziec ze nie mialem

natomiast rowniez niestety w zwiazku z cenzura nie moge lepiej okreslic co
            mysle o indywiduach takich jak ty.

mam nadzieje ze dostatecznie jasno. dlatego mam nadzieje ze naprawde nie
            bedziesz dyskutowal albo uzyje slynnego staropolskiego wyazu zapraszajacego do
            wyjscia na "w.."
            • gosc.z.korony to jeszcze tak na marginesie: 04.07.06, 09:00
              od dawna podejrzewałem, że jesteś... bufonem.
              A teraz to stało się jasne... zajmuj się więc dalej własnym pępkiem.
              Powodzenia... onanizm też bywa przyjemny. Pamiętam to z wczesnych lat dorastania.
              Do zobaczenia zatem... ,,mądrzy człowieku''.
        • capitalissimus Re: lech kaczynski to najwyzszy organ RP 04.07.06, 09:13
          to teraz będziemy sięobrażać i mieć sraczkę za każdym razem jak jakiś brukowiec
          napisze paszkwil na temat najjaśniejszej czwartej? ale jaja, to by oznaczało,
          że kaczor może oddać paszport - nie będzie mu już potrzebny.
          • gosc.z.korony he he he... nie wiem co pomyśli sobie 04.07.06, 09:15
            ,,marcuss_crassuss'', ale mnie to znowu cieszy... a nawet bawi.
            nieustająca sraczka... he he he... ile można? ;-)))
            • marcus_crassus obiecales ze splyniesz 04.07.06, 09:22
              masz problem ze stosowaniem sie do tego co sam piszesz? czy po prostu twoj
              charakter sprawia ze robienie sobie z geby cholewy to u ciebie norma i standard?
              • gosc.z.korony to nie to... coś innego mnie powstrzymuje 04.07.06, 09:30
                właśnie przeczytałem Twój poniższy tekst o ,,latającej z wyciągniętą dłonią pani
                Merkel'', i wiesz co... zmieniam zdanie... Będę Cię uważniej obserwował. A wiesz
                dlaczego? A dlatego, że masz się za dogłębnego ,,znawcę'' politycznych
                uwarunkowań... Niech więc tak będzie... zboczymy jaki z Ciebie ,,znawca''.
                Zobaczymy i... się pośmiejemy.
                Bo... ja po prostu organicznie nie znoszę bufonów - taki już ze mnie przekorny duch.
          • marcus_crassus nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:21
            komentarzy bylo dosc duzo. dodam ze wiaze sie to jak plotka niesie takze z
            usunuieciem wplywow wywiadu niemieckiego z polski (byly dosc silne, z tego co
            spiewaja wrobelki totalnie je unicestwiono obecnie). stad ogromna wscieklosc
            pewnych srodowisk niemieckich i grup interesu wobec Polski.

ale nie chodzi tylko o prase. spojrzmy na oficjalna polityke rzadu
            niemieckiego. pomimo latajacej z wyciagnieta dlonia merkel ktora zreszta bardzo
            lubie za inne sprawy - podejscie do spraw euroatlantyckich lub turcji w
            europie - polityka niemiec zmienila swoj skandaliczny obraz od czasow
            kremlowskiego sprzedawczyka shroedera - ale czy na duzo?

wg mnie zmiana jest bardziej fasadowa - a wiec koniec z zachowaniami otwarcie
            ignorujacymi polskie interesy i razaco to pokazujacymi - a nie fundamentalna.

podam jako przyklad rure polnocna. o czyraku nie wspomne - bo to odchodzacy
            przegraniec ktory nie cieszy sie wiekszym poparciem we Francji jak u nas
            margines polityczny. Jednak de facto z niemcami uczciwej debaty o problemach
            nie ma. A usmiechajaca sie Merkel to troche za malo.

Kaczor dobrze zrobil. Lepiej pokazac ze cos po prostu jest zle niz jechac,
            wysciskac sie jak Gnusny z wszystkimi przed kamerami i udawac ze jest OK. Nie
            jest ok i nie ma sensu robic z siebie malpy ze jest.

malpowanie jest jeszcze durniejsze niz taka reakcja
            • capitalissimus Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:25
              zaraz, zaraz, jednego nie rozumiem. dlaczego niemcy czy jakiekolwiek inne
              państwo ma się kierować interesem polski??? polskim interesem ma się kierować
              polska poprzez swoje konstytucyjne organy czyli m.in. prezydenta. a ten gnom
              zamiast walczyć o polskie interesy obraża się jak mały chłopiec i ma sraczkę.
              czyli szkodzi interesowi naszego kraju.
              • marcus_crassus Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:34
                nie maja. jednak jako panstwa funkcjonujace w UE w ktorej panuje pewna zasada
                solidarnosci powinnismy isc sobie w pewien sposob na reke. niemcy nie musza
                prowadzic polityki korzystnej dla nas. moga nawet prowadzic polityke jawnie
                niekorzystna.

nie chodzi mi o kierowanie sie interesem RP ale w swoich decyzjach
                uwzględnianie polityki i interesow swojego sasiada. mamy takie interesy i takie
                interesy maja niemcy. my powinnismy rozumiec ich interesy a oni nasze. Dzieki
                temu bedziemy mogli efektywnie wspolpracowac.

w momencie kiedy niemcy postepuja inaczej - stosunki sa zle. i nie ma sensu
                udawac ze nie ma problemu.

jesli zas sa zle i problem jest - moze lepszy taki wlasnie gest ktory dobitnie
                pokaze ze cos potrzebuje zmian. inaczej znow przemalpujemy przed kamerami,
                uscisniemy sobie raczki i zapozujemy do zdjatka. a problem bedzie i nie bedzie
                rozwiazany.

kaczynski sie nie obrazil,. takie zachowanie - o ile jest prawda - pokazuje ze
                cos szwankuje i cos sie nam nie podoba.

przynajmniej za jego prezydentury nie leja nam dyplomatow po mordach. jak
                widzimy wiec to ze aleks gnusny jezdzil wszedzie i sciskal kazdemu raczke nie
                przelozylo sie na uznanie jakim cieszyl sie on lub panstwo.

mamy swoje interesy i trzeba o nie walczyc. nawet takimi gestami. nie walczac o
                swoje interesy - bedziemy posmiewiskiem.
                • capitalissimus Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:39
                  'pewna zasada solidarności'?? nie rozśmieszaj mnie. wyobrażasz sobie co byłoby
                  gdyby któryś z polskich polityków kierował się niemieckim interesem i
                  uwzględniał niemieckie racje?? natychmiast odszedłby w niebyt z piętnem
                  zdrajcy! przecież samo podejrzenie tuska o jakieś niejasne niemieckie
                  pochodzenie spowodowało jego przegraną w wyborach. o swój interes musimy zadbać
                  sami, nikt nam nie pomoże, wręcz przeciwnie, zrozummy to wreszcie!!

> mamy swoje interesy i trzeba o nie walczyc. nawet takimi gestami. nie walczac
                  o swoje interesy - bedziemy posmiewiskiem.

nie. właśnie przez takie gesty i sraczkę jesteśmy pośmiewiskiem. długo na to
                  kaczory pracowały by świat z nas teraz kpił.
                  • marcus_crassus Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:48
                    ja glosowalem na Tuska, wiec prosze mnie nie laczyc. Nie wyobrazam sobie
                    prowadzenia polityki bez ogladania sie na interesy sasiada. Mylisz
                    pojecia "kierowania sie niemieckim interesem" ze "swiadomoscia i rozumieniem
                    niemieckiego interesu". Niemcy go nie uwzgledniaja w stosunku do Polski.

Jesli nie uwazgledniaja to na cholere nam ta cala UE? Jesli panstwa czlonkowie
                    UE wspolpracuja blizej z krajami pozaunijnymi a niektore inicjatywy panstw
                    czlonkow mozna uznac ze wrogie wobec innych.

nie rozumiem o co Ci chodzi z kwestia zadbania o wlasny interes. nikt o niego
                    nie zadba - ale jesli nie bedziemy sie domagali jego uwzglednienia - nikt go
                    tez nie uwzgledni.

chyba ze odpowiada ci jak Cie pouczaja ze masz siedziec cicho. Bo mnie nie.

Na bycie posmiewiskiem zasluzylismy sobie 2 kadencjami zataczajacej sie i
                    sciskajacej kazdemu raczke goleni. jak widac niewiele z tych raczek przyszlo.
                    Jesli ktos nie walczy o swoje sprawy - nikt szanowac go nie bedzie
            • snajper55 Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:32
              marcus_crassus napisał:

> komentarzy bylo dosc duzo. dodam ze wiaze sie to jak plotka niesie takze z
              > usunuieciem wplywow wywiadu niemieckiego z polski (byly dosc silne, z tego co
              > spiewaja wrobelki totalnie je unicestwiono obecnie). stad ogromna wscieklosc
              > pewnych srodowisk niemieckich i grup interesu wobec Polski.

No popatrz. A z WSI sobie nie mogą dać rady. ;)))))

> ale nie chodzi tylko o prase. spojrzmy na oficjalna polityke rzadu
              > niemieckiego.pomimo latajacej z wyciagnieta dlonia merkel ktora zreszta bardzo
              > lubie za inne sprawy - podejscie do spraw euroatlantyckich lub turcji w
              > europie - polityka niemiec zmienila swoj skandaliczny obraz od czasow
              > kremlowskiego sprzedawczyka shroedera - ale czy na duzo?

Dlatego najlepiej się na Niemcy obrazić i na spotkania nie jeździć. Aż się
              poprawią. ;)))

Polityka czterolatka.

S.
              • marcus_crassus Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:35
                lepiej jezdzic. tak jak aleksander do putina. na koniec nam juz nawet prali po
                mordach dyplomatow
                • capitalissimus Re: nie, ale w prasie niemieckiej takich 04.07.06, 09:40
                  a co, ktoś chciał kaczora lać po mordzie?? znaj umiar, okej?
                  • marcus_crassus chodzi o styl 04.07.06, 09:55
                    aleksander jezdzil i sciskal sraczke kiedy tylko bylo mozna. i co z tego
                    przyszlo??

sra.a!

lepiej dostac srake w Polsce niz zeby sraki dostala polska polityka
                    zagraniczna. tak to podsumuje. Bo Aleksandrze mielismy totalna sra...

Alekandra wabiono jak osla na marchew na wedce. Mial dostac szefa ONZ to i sie
                    blaznil i robil durne miny do zlej gry. Szefa ONZ nie ma, a durnota w pamieci
                    pozostala.

Kaczor by na obchody w moskwie nie pojechal jak alus mieciutki.
                    • snajper55 Re: chodzi o styl 04.07.06, 10:01
                      marcus_crassus napisał:

> lepiej dostac srake w Polsce niz zeby sraki dostala polska polityka
                      > zagraniczna.

W sumie to masz rację. Lepiej niech TAKI prezydent siedzi w kraju i nam wstydu
                      za granicą nie robi. Po co nam, jak piszesz, "sraka polskiej polityki
                      zagranicznej". Brudne gacie lepiej w kraju zostawiać, a nie latać z nimi po
                      salonach Europy.

S.
    • rydzyk_fizyk A co mają Niemcy do artykułu w gazecie? 04.07.06, 08:35
      ty też jak Łukaszenko nie wierzysz w wolną prasę na Zachodzie?
      • marcus_crassus wierze. ale zaatakowano w sposob ponizajacy 04.07.06, 08:41
        glowe panstwa. powinno to wzbudzic reakcje. nie wzbudzilo zadnej. grzech
        zaniechania jest grzechem.
        • ufo54 Re: wierze. ale zaatakowano w sposob ponizajacy 04.07.06, 09:42
          > grzech zaniechania jest grzechem.

i to jednym z cięższych

Edward I Zadowolony (Zapożyczony)

• rydzyk_fizyk Re: wierze. ale zaatakowano w sposob ponizajacy 04.07.06, 09:46
          Czyli polski MSZ ma reagować jeśli w polskiej prasie pojawią się ataki na
          Putina i Łukaszenkę?

Czy może z każdą pierdołą wychodzić przed szereg jak to się stało w sprawie
          publikacji karykatur Mahometa w "Rz"?

Czy uznajesz reakcję Prezydenta RP za proporcjonalną? Czy może za ośmieszającą
          go i Polskę bufonadę?

marcus_crassus napisał:

> glowe panstwa. powinno to wzbudzic reakcje. nie wzbudzilo zadnej. grzech
          > zaniechania jest grzechem.
          • marcus_crassus Re: wierze. ale zaatakowano w sposob ponizajacy 04.07.06, 09:51
            z lukaszenka lacza nas zle stosunki. wiec chyba sie nie dziwimy ze do nas luka
            nie przyjezdza. co do putina - wbrew pozorom trudno zauwazyc w polskiej prasie
            nazywanie go "burakiem" np?? bo ja nie pamietam. krytykujemy rosje - ale nie
            ponizamy putina.

co do mahometa. przed szereg wyszedl jeden kolezka powiazany zreszta z uwolami -
            kolezki tego juz nie ma. co mozna bylo zrobic wiecej? sciac go? ja tam nie
            protestowalbym ale to podobno w UE niemozliwe :)
            • rydzyk_fizyk Re: wierze. ale zaatakowano w sposob ponizajacy 04.07.06, 10:01
              Jaki koleżka z UW?

Przecież Kaziu przepraszał osobiście jeśli dobrze pamiętam.
              • marcus_crassus nie,zle pamietasz 04.07.06, 10:04
                zachowanie kazia bylo fatalne - ale przepraszal szef MSZ. Natomiast kaziu
                zachowal sie tragicznie - np ostatni wyslal list z wyrazami solidarnosci do
                premiera danii. ale on nie przepraszal.

natomiast nasz szef MSZ nawet nie przepraszal. on "blagal o wybaczenie".

kaziu to inna para kaloszy
                • rydzyk_fizyk Re: nie,zle pamietasz 04.07.06, 10:09
                  Najwyraźniej inaczej interpretowałem jego słowa - w każdym razie "dawał twarz"
                  w TV

'Premier Marcinkiewicz uważa, że opublikowanie "karykatury obrażającej uczucia
                  muzułmanów" "wykracza poza granice dobrze zrozumianej swobody wyrażania
                  poglądów". Według premiera, "rolą mediów nie może być prowokowanie nienawiści i
                  propagowanie wrogości."

Marcinkiewicz zaznaczył, że podziela uczucia tych, "którzy czują się obrażeni
                  publikacjami polskiego dziennika". Jak podkreślił, ta niepotrzebna prowokacja
                  ma miejsce w momencie, kiedy przez świat muzułmański przetacza się fala
                  protestów w związku z wcześniej publikowanymi karykaturami.'

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3147589.html
                  • marcus_crassus Re: nie,zle pamietasz 04.07.06, 10:27
                    to akurat nie. to nie byla zla wypowiedz. podobnie odniesiono sie we francji.
                    nie wymagam od tego rzadu wzniesienia sie na wyzyny. kazio kompromitowal tym ze
                    nie wyslal listu z wyrazami solidarnosci do Danii - tzn wyslal jako ostatni.
                    ale ta wypowiedz moze byc uznana za kanon dyplomacji. szczegolnie ze wzgledu na
                    to ze Rzepa jest specyficzna gazeta.

zreszta niewiele osob zachowalo sie wtedy dobrze - z gazeta wyborcza na czele
                    ktora jakos osikala sobie solidarnosc dziennikarska - wiec tutaj ciezko
                    zarzucac duzo kaziowi.

wtedy skompromitowal nas szef MSZ.
    • ufo54 Re: aleksander I gnusny 04.07.06, 09:00
      Oj tam zaraz gnuśny! Bo ci d... nie dał? Może nie lubi pedeastów.

• marcus_crassus hmmm..glodnemu zaraz chleb na mysli 04.07.06, 09:08
        nie wszyscy mysla tylko o tym.
    • jack20 Re: aleksander I gnusny 04.07.06, 09:39
      Jesli tamten Gnusny to ten Plochliwy. Lech I Plochliwy.
    • jola_iza Re: A społeczęnstwo 04.07.06, 09:44
      myśli inaczej

Instytut Badania Opinii i Rynku Pentor przeprowadził na zlecenie tygodnika "Wprost" sondaż, w którym respondenci odpowiadali na pytanie: "Czy chciałbyś, aby w przyszłości większą rolę w życiu publicznym odgrywał..."

Badanie przyniosło następujące wyniki: Kazimierz Marcinkiewicz - tak 66 proc., nie 32 proc., nie znam 2 proc.; Zbigniew Religa (odpowiednio) 59 - 38 - 3; Zbigniew Ziobro 58 - 36 - 6; Donald Tusk 57 - 41 - 2; Aleksander Kwaśniewski 50 - 48 - 2; Hanna Gronkiewicz-Waltz 46 - 48 - 6; Zyta Gilowska 43 - 47 - 10; Marek Borowski 43 - 49 - 8; Jan Rokita 42 - 55 - 3; Lech Kaczyński 40 - 59 - 1; Wojciech Olejniczak 38 - 40 - 22; Andrzej Lepper 37 - 61 - 2; Jarosław Kalinowski 36 - 55 - 9; Włodzimierz Cimoszewicz 36 - 59 - 5; Bronisław Komorowski 33 - 44 - 23; Jarosław Kaczyński 32 - 65 - 3; Marek Jurek 31 - 48 - 21; Waldemar Pawlak 31 - 59 - 10; Leszek Balcerowicz 29 - 66 - 5; Janusz Onyszkiewicz 25 - 40 - 35.

Kwaśniewski dalej ma więcej zwolenników niż przeciwników, inaczej niż bracia :)
      • joannabarska Po co ta dyskusja? 04.07.06, 10:10
        Po co ta goraczkowa dyskusja skoro każdy widzi, ze (obecny) król jest nagi. Pół
        roku mineło od odejscia prezydenta Kwasniewskiego i juz mozemy zacząc narzekac
        na jego brak w polityce. Sa ludzie, ktorych trudno zastąpić, i to minus
        demokracji.
        • nowytor3 Pana Zenka z baru "Świst" wywalili, chociaż 04.07.06, 10:31
          fajny był z niego barman. Trudno znaleźć kogoś na jego miejsce, jednak mówi się
          trudno, barman nie moze się uchlewać, bo później są pokaźne niedobory w kasie,
          chociaż niektórzy goście byli z niego bardzo zadowoleni. Teraz za barem stoi
          gość, rzadko się uśmiecha, nie dolewa ponad kreskę, nie opowiada pięknych
          historii na każdy temat, wprawdzie kasa mu się zgadza, ale my byśmy woleli pana
          Zenka. A jak on się pięknie przy tym uśmiechał.
    • paczula8 Marcus_crassus - dzięki ... :) 04.07.06, 10:19
      i jeszcze ... w Twoim linku znalazłam świetny artykuł "ZNP - patologia polskiej
      oświaty" - też dziękuję:)))
    • haen1950 Re: aleksander I gnusny 04.07.06, 10:37
      marcus_crassus napisał:

> ja tam pamietam czasy jego panowania. kiedy w moskwie putin potraktowal go
      > jak smiecia i przyblede - a aleksik stal sobie na dole smiejac sie i udajac
      > ze deszczyk pada i wszystko jest ok. bardzo sluszna decyzja kaczora.

A ja kompletnie nie rozumiem, dlaczego porównujesz kaczorka do tej szmaty,
      która jednak w sumie nie zaszkodziła Polsce. Jest dzisiaj pora refleksji, jak
      to fantastycznie dogadują się Niemcy z Rosjanami i pomiatają kaczorkami.
      Gdyby nie te wściekłe komisje i wyczyny Ziobry, Giertycha i kaczorków za nimi
      stojących, to być może, mielibyśmy dzisiaj lepsze stosunki z Rosjanami niż
      Niemcy. Czytałeś "Lalkę", wiesz dobrze, jak Wokulski zrobił swoją fortunę i
      komu ufał bezgranicznie. Suzinowi, ty obrońco tej leppisowskiej swołoczy.
      • nowytor3 Za czasów Millera i Kwacha stosunki z Rosją 04.07.06, 10:41
        były najgorsze od 1989 roku. Sprawdź sobie dane o wymianie handlowej i
        nakładanymi restrykcjami w czasie millerowskim.
      • marcus_crassus maly problem 04.07.06, 11:09
        cos przez ostatnie 50 lat robienie tej fortunki wychodzilo do dupy
        • haen1950 Re: maly problem 04.07.06, 11:29
          Jesteś jednak ograniczonym dupkiem, pisowska myśl strategiczna cię ogranicza.
          Czemu ten facet o nazwisku Guzowski zrobił tak olbrzymi majątek? Bo Rosjanie mu
          uwierzyli. Kto storpedował jego pomysły na drugą rurę i przy okazji światłowody
          na zachód? Takie szmaty jak Kaczyńscy, Giertych i inni. Czemu teraz płaczą i
          dostają sraczki? Bo to kiepskie ludziki są.
          Zgnojenie Kwasniewskiego przez Putina miało swoje powody. Jeżeli jesteś tak
          mały, to nie warto się z tobą zadawać, nie jesteś partnerem do dużych
          interesów. Teraz dotyczy to kaczorków, oni też nic nie mogą.
    • idiotyzmy-kacze Nie ośmieszaj się 04.07.06, 11:08
      Gdyby Bush odwoływał swoje wizyty po każdym niepochlebnym artykule w gazecie to nie ruszyłby się poza USA. Polityk musi mieć grubą skórę - Kaczyński kolejny raz udowodnił, że ni nadaje się do polityki. Tym bardziej, że po szopce jaką odstawił będzie tematem drwin całej europejskiej prasy
      • marcus_crassus mamy problem z niemcami 04.07.06, 11:10
        to czas na przemyslenie. inaczej spotkanie byloby strata czasu. lepiej juz
        jechac sobie na ryby
        • snajper55 Re: mamy problem z niemcami 04.07.06, 11:22
          marcus_crassus napisał:

> to czas na przemyslenie. inaczej spotkanie byloby strata czasu. lepiej juz
          > jechac sobie na ryby

To niech sobie Kaczorek siedzi w Juracie i prowadzi przemyslenia. Może proch
          wymyśli ? Inni w tym czasie będą rozmawiać i sprawy załatwiać. My jak zawsze
          obudzimy sie z ręką w nocniku krzycząc w niebogłosy: DLACZEGO BEZ NAS ?!?!?!

S.
        • idiotyzmy-kacze To nie my mamy problem z Niemcami tylko kaczka 04.07.06, 11:54
          Nie może przetrawić wyśmiewającego się z niego artykułu. Jak wiadomo, prawdziwa cnota krytk się nie boi.
    • eboshi Dwa ważne pytania ? 04.07.06, 11:41
      1. Co ma piernik do wiatraka, czyli jaki związek ma Kwaśniewski z Kaczyńskim ?
      To że ten pierwszy zachował się bezmyślnie nie oznacza, że ten drugi może robić
      to samo - zgodzisz się ze mną ?

2. Jaki jest podstawowy obowiązek rządzących (prezydent, parlament, rząd) ?
      Czy dbanie o interesy Polaków, czy dbanie o własne dobre samopoczucie ?

Rząd Niemiec nie wypowie się w tej sprawie.
      Cóż więc takiego zyskamy na tym całym zamieszaniu, a co stracimy ?
    • babariba-babariba a co naprawdę napisał w tageszeitung... 04.07.06, 11:52
      ...PETER KÖHLER?
      Tłumaczenie GW:
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3460382.html
      FELIETON jest to dość złośliwy jednego z niemieckich pismaków, a prezydent
      sporego europejskiego kraju dyspepsji dostaje i oczekuje uniżonych przeprosin od
      prezydenta, kanzlerin i parlamentu BRD.
      To moze niech się zajmie mniej stresującymi pracami, hodowlą kotów, rybek, albo
      pokrzywy.
    • luciferrr Re: aleksander I gnusny 04.07.06, 11:53
      powinno być Lech Aleksander I Lewatywa
      • snajper55 Re: aleksander I gnusny 04.07.06, 11:54
        luciferrr napisał:

> powinno być Lech Aleksander I Lewatywa

Po co mu lewatywa ??? On bez tego po nogach popuszcza.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka