Dodaj do ulubionych

czas na męską rozmowę z Lepperem

26.07.06, 19:40
jaki jest Lepper każdy widzi. Format intelektualny stawia go w jednym szeregu
z Kwaśniewskim i Millerem. Ostatnio wymigał się z przeglądu pracy swojego
ministerstwa - wysłał zastępcę do premiera. Nie był na posiedzeniu Rady
Ministrów we wtorek, modlił się o pogodę w Licheniu - był zastępca. Susza -
Lepper zamiast działać dzieli się rozterkami z dzienikarzami.

Dlaczego? Dlaczego trzykrotnie Lepper zawodzi? Ucieka przed kaczyńskim?
Odpowiedź jest banalnie prosta. Lepper jest ignorantem. Ale od razu napiszmy -
ma prawo być ignorantem, gdyż stanowisko ministra jest czysto politycznym.

Jego ignorancja mogła być ukrywana przy Marcinkiweiczu, ale wodolejstwo,
ogólniki u Kaczynskiego nie przejdzie. Czas najwyższy wezwać Leppera na
dywanik - albo wicepremier bez teki, albo ... na naukę nigdy nie jest za
późno. Kwestia kilku dni, trzeba Lepperowi przywołąć do porządku.

ps. a Rokita ciężko chory, spuścił kilka tonów, może ze trzy, rzadziej się
zapowietrza, główkuje.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Długo myślałeś, zanim na to wpadłeś. 26.07.06, 19:45
      Tutaj są tacy co Cię ubiegli!
      M.
      • rekontra minister cień Grad niczego mądrego nie wymyślił 26.07.06, 19:49
        mariner4 napisał:

> Tutaj są tacy co Cię ubiegli!

piszę na pewno z innego punktu widzenia, ale podaj link, to się przekonamy
    • nielubiegazety2 Jeszcze nie. Przyjdzie czas na postawienie Mulata 26.07.06, 19:46
      do pionu lub przed sądem.
      • rekontra dość fochów 26.07.06, 19:51
        nielubiegazety2 napisał:

> do pionu lub przed sądem.

myślę, że teraz jest dobry momnet - dość fikania, albo niech wyznaczy kogoś
        innego na ministra, kompetentnego, a sam zostanie premierem bez teki,
        albo do roboty, koniec testów :)
        • nielubiegazety2 Czas na wybór drogi Mulata nadejdzie, gdy WSIowi 26.07.06, 20:12
          każą mu wyjść z koalicji
    • buffalo_bill He he he :-)))))) 26.07.06, 19:54
      Jaruś Kaczyński to może Lepperowi za przeproszeniem... buty wypucować.
      Sam z własnej woli poszedł na smycz do kryminalisty to teraz może
      co najwyżej samemu usiąść na dywaniku i popłakać. Dziś Lepper decyduje
      czy będzie rząd czy nie i kiedy będą w Polsce wybory.
      • rekontra minister malowany, coś w stylu Kuronia 26.07.06, 19:57
        buffalo_bill napisał:

> Jaruś Kaczyński to może Lepperowi za przeproszeniem... buty wypucować.
        > Sam z własnej woli poszedł na smycz do kryminalisty to teraz może
        > co najwyżej samemu usiąść na dywaniku i popłakać. Dziś Lepper decyduje
        > czy będzie rząd czy nie i kiedy będą w Polsce wybory.

a może się założymy? :)))

Lepper się boi Kaczyńskiego, wstydzi się swojej niekompetencji, ale ma prawo -
        jest przecież tylko ministrem. Kuroi był jeszcze bardziej niekompetentny, a
        Kozłowski to w ogóle "dziewica ministerialna" .
        • buffalo_bill Jak ten "minister malowany" da w papę Jarkowi 26.07.06, 20:02
          to biedny nie nadąży się oblizywać.
          I o co Ty naiwna sieroto chcesz się zakładać? O to że dzisiaj Lepper
          decyduje o wszystkim? Poplicz mandaty w Sejmie, bo żal byłoby Cię
          tak prosto ograbić :-)))
          • rekontra nie licz mandatów 26.07.06, 20:09
            buffalo_bill napisał:

> to biedny nie nadąży się oblizywać.
            > I o co Ty naiwna sieroto chcesz się zakładać?

otwórz oczy, odłóż wyborczą i zacznij myśleć samodzielnie. Na razie PiS prawie
            za darmo ma poparcie Samoobrony, Lepper próbuje podskakiwać, ale zawsze ląduje
            na ziemi, wstępuje do szeregu.

> O to że dzisiaj Lepper
            > decyduje o wszystkim? Poplicz mandaty w Sejmie, bo żal byłoby Cię
            > tak prosto ograbić :-)))

jaka uwtawa jest wbrew PiSowi? z c\zego PiS zrezygnował? jest CBA, rozwiązane
            WSI, jest PREMIER Kaczytnski - to było kluczowe dla przyspieszenia, a ty się
            skupiasz na sprawach trzeciorzędnych.
            • buffalo_bill Ty chcesz mnie wykończyć śmiechem? :-))) 26.07.06, 20:35
              To "prawie darmo" to fotel wicepremiera, wicemarszałka, trzy ministerstwa,
              wiceministrowie, zarząd tvp, spółki skarbu, itd., itp? :-)))
              To nietykalność dla przestępców takich jak Renata B.? To zdjęcie publicznego
              wizerunku "trędowatych" z tej partii przestępców, komuchów i SB-ków?
              To jest to Twoje "prawie darmo"? :-)))
              • rekontra Re: Ty chcesz mnie wykończyć śmiechem? :-))) 26.07.06, 20:53
                buffalo_bill napisał:

> To "prawie darmo" to fotel wicepremiera, wicemarszałka, trzy ministerstwa,
                > wiceministrowie, zarząd tvp, spółki skarbu, itd., itp? :-)))
                > To nietykalność dla przestępców takich jak Renata B.? To zdjęcie publicznego
                > wizerunku "trędowatych" z tej partii przestępców, komuchów i SB-ków?
                > To jest to Twoje "prawie darmo"? :-)))

oczywiście, że to jest prawie darmo, zobaczysz, polityka to dalekowzroczność
        • kontrasygnata Re: minister malowany, coś w stylu Kuronia 26.07.06, 20:04
          Na jakiej podstawie wnosisz, że Kaczyński ma lepsze kwalifikacje do rządzenia
          niż Lepper?
          • rekontra nie przesadzasz? 26.07.06, 20:11
            kontrasygnata napisała:

> Na jakiej podstawie wnosisz, że Kaczyński ma lepsze kwalifikacje do rządzenia
            > niż Lepper?

Celiński, Michnik, Kuroń, Geremek, Komorowski, Rokita, dziesiątki pubklicystów
            dziesiątki profesorów pisze o geniuszu politycznym a ty się MNIE o to pytasz?
            • buffalo_bill Jacek Kuroń już niewiele pisze 26.07.06, 20:13

• rekontra chcesz bym zacytował co pisał? 26.07.06, 20:17
                buffalo_bill napisał:

Dużo pisze o Kaczynskim w swoich wspomnieniach, bardzo dużo. Celiński też nie
                pisze - bo napisał 15 lat temu, i Geremek.
                • buffalo_bill A poproszę 26.07.06, 20:24

• rekontra OK - poszperam :))) 26.07.06, 20:35
                    buffalo_bill napisał:

ale nie wszystkie książki mają indeks nazwisk, za kilka minit
                    • rekontra Om ma rzadko rozwiniętą wśród polskich polityków 26.07.06, 20:44
                      rekontra napisał:

> buffalo_bill napisał:
                      >
                      >
                      > ale nie wszystkie książki mają indeks nazwisk, za kilka minit

"Ale Jarosłw kaczynski przy wszystkich jego wadach, nie okazał się amnaorem w
                      tej grze. Polska kultura słabo akceptuje realizm. Polska kultura nie akceptuje
                      też ludzi silnych. (...). Otóż jeśli ja dowartościowuję Kaczynskiego, to nie ze
                      względu na zespół idei kóremu on służy. I nie ze względu na estetyke działań
                      politycznych. Om ma rzadko rozwiniętą wśród polskich polityków świadomość
                      narzędzi, jakimi polityk psoługuje się dla osiągnięcoa określonego celu. "

Celiński, Ja już wygrałęm , Warszawa Pomost, 1991, s. 99

Celiński był wrogiem Kaczynskiego, ale był zafascynowany nim jako politykiem.
                      15 lat temu. Myślę, że ten jeden cytat wystarczy, w książce jest ich dość dużo,
                      nie tylko tej. Ostatnio założyłem wątek - odszukaj, masz tam cytat Kuronia i
                      Bieleckiego, że Kaczynski im ten układ rozwali :) - też kilkanaście lat temu
                      pisnae.
            • kontrasygnata Re: nie przesadzasz? 26.07.06, 20:17
              Tak, Ciebie pytam. Nie myl zarządzania partią i gierek politycznych z
              zarządzaniem państwem.
              No więc pytam: jakie ma Kaczyński kwalifikacje do sprawowania tak wysokiej
              władzy wykonawczej? Konkrety poproszę.
              • rekontra pytasz o drogę ?? 26.07.06, 20:19
                kontrasygnata napisała:

> jakie ma Kaczyński kwalifikacje do sprawowania tak wysokiej
                > władzy wykonawczej? Konkrety poproszę.

Mazowiecki, Bielecki, Suchocka, Miller, Oleksy, Pawlak ...

raczysz sobie żartować ??

ps. a pisałem wielokrotnie, będzie to najlepszy premier w historii Polski
                • entefuhrer Re: a pisałem wielokrotnie 26.07.06, 20:22
                  No, to dopiero konkret! ;-P
                  • rekontra Re: a pisałem wielokrotnie 26.07.06, 20:30
                    entefuhrer napisał:

> No, to dopiero konkret! ;-P

oczywiście że konkret, casami nie ma lepszego argumentu niż analogia
                • kontrasygnata Re: pytasz o drogę ?? 26.07.06, 20:24
                  Do Ciebie naprawdę ciężko cokolwiek dociera. Ja nie pytam co napisali inni o
                  politycznych zdolnościach Kaczyńskiego i nie pytam też co Twoim zdanie będzie.
                  Ja pytam jakie ma Kaczyński kwalifikacje do rządzenia państwem. Umiesz
                  odpowiedzieć o jego dotychczasowych sukcesach na tym polu, które świadczą, że
                  jest bardziej kompetentny od Leppera?
                  • capitalissimus Re: pytasz o drogę ?? 26.07.06, 20:28
                    Stanowczo zbyt dużo wymagasz, on potrafi tylko mącić i manipulować. Jak można
                    poważnie traktować faceta piszącego takie rzeczy jak zacytowane w mojej
                    sygnaturce? A gdy mu się powie, że ma jakąś paranoję do leci z płaczem na
                    skargę na forum o moderacji.
                  • rekontra Re: pytasz o drogę ?? 26.07.06, 20:31
                    kontrasygnata napisała:

> Umiesz odpowiedzieć o jego dotychczasowych sukcesach na tym polu, które
                    świadczą, że jest bardziej kompetentny od Leppera?

zabawne pytanie, powinmieneś to zauważyć
                    • po_godzinach dlaczego zabawne? 26.07.06, 20:38
                      zarządzanie krajem to jak zarządzanie wielkim przedsiębiorstwem - czy Twój
                      premier ma doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem?
                      • rekontra pozwolisz że napiszę ponownie 26.07.06, 20:45
                        po_godzinach napisała:

> zarządzanie krajem to jak zarządzanie wielkim przedsiębiorstwem - czy Twój
                        > premier ma doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem?

nie osłabiaj mnie :))
                        • kontrasygnata Re: pozwolisz że napiszę ponownie 26.07.06, 20:47
                          Doczekamy się jakichś konkretów czy będziesz się dalej bawił w przedszkole?
                          Wydusisz coś z siebie?
                        • po_godzinach póki co, to Ty mnie osłabiłeś :) 26.07.06, 20:47
                          premier to najważniejszy urzędnik w państwie (jakby dyrektor naczelny) - a do
                          tego należałoby mieć odpowiednie kwalifikacje - jeśli wymagamy ich od
                          urzędników niskiego szczebla, to co dopiero mówić o szczeblu najwyższym :)
                          • rekontra menadzer polityczny z extraklasy 26.07.06, 20:52
                            po_godzinach napisała:

> premier to najważniejszy urzędnik w państwie (jakby dyrektor naczelny) - a do
                            > tego należałoby mieć odpowiednie kwalifikacje - jeśli wymagamy ich od
                            > urzędników niskiego szczebla, to co dopiero mówić o szczeblu najwyższym :)

zrozum, ja to piszałem od kilku tygodni. zanim został premierem, od czarnej
                            roboty papierkowej, od wiceministrów ma Gosiewskiego. Przecież rządzenie
                            panstwem to szczebel wiceministrów, nie ministrów. Ministro3wie tylko
                            podpisuja, są obecni i wytyczają kierunki. Kaczynski to wizjoner, on jest odd
                            koncepcji, to jest menadzer polityczny z EXTRA KLASY

musisz to zrozumieć :))
                            • po_godzinach no, na "koncepcji" 26.07.06, 20:56
                              to my za daleko nie zajedziemy - chyba, że do jej wykonania zatrudnimy
                              znakomicie wykwalifikowanych specjalistów ...

miec koncepcję to akurat żadna sztuka ...
                              sztuka umiec wcielić ją w zycie

(pomijam już nawet fakt, że jestem zdanie: chroń nas Panie od wizjonerów, dośc
                              ich już w historii mieliśmy; daj nam porządnych, kompetentnych urzędników)
                              • rekontra wskaż mi tych "konceptualistów" 26.07.06, 20:59
                                po_godzinach napisała:

> to my za daleko nie zajedziemy - chyba, że do jej wykonania zatrudnimy
                                > znakomicie wykwalifikowanych specjalistów ...

chociażby Kluza ????

> miec koncepcję to akurat żadna sztuka ...
                                > sztuka umiec wcielić ją w zycie

to wskaż mi tych "konceptualistów", chociaż jednego w ciągu ostatnich 17 lat

> (pomijam już nawet fakt, że jestem zdanie: chroń nas Panie od wizjonerów,
                                dośc ich już w historii mieliśmy; daj nam porządnych, kompetentnych urzędników)

kogo ??
                                • po_godzinach Re: wskaż mi tych "konceptualistów" 26.07.06, 21:08
                                  Jaki znowu Kluza? Wszyscy ministrowie i inni urzędnicy powinni posiadać
                                  najwyzsze kompetencje, bo i odpowiedzialnośc ponoszą największą.
                                  A Ty z jakims Kluzą.

"to wskaż mi tych "konceptualistów""

Proszę bardzo - wszyscy inzynierowie społeczni od Jean-Jacques Rousseau
                                  poczynając - to właśnie wizjonerzy, którzy chcieli sprawdzać swoje wizje na
                                  zywych organizmach społeczeństw.
                                  • rekontra Pogodzinach - konkretnie, nie pływaj jak nie 26.07.06, 21:10

Pogodzinach - konkretnie, nie pływaj jak nie Lepper, napisałaś:

"chroń nas Panie od wizjonerów, dośc ich już w historii mieliśmy; daj nam
                                    porządnych, kompetentnych urzędników)"

pływasz ??
                                    • po_godzinach To jest bardzo konkretnie 26.07.06, 21:15
                                      jeśli JJR Ci za daleki - przywołam Karola Marksa, on tez miał wizję, jak
                                      uszczęśliwić ludzi.

Dziękujemy, sami wiemy, czego nam potrzeba do szczęścia, nie chcemy, aby ktoś
                                      inny o tym decydował. Chcemy tylko, aby rząd dobrze godpodarował naszymi
                                      pieniędzmi, czynił tak, aby żyło nam się w miarę bezpiecznie i spokojnie, dbał
                                      o infrastrukturę, umożliwiał nam naszą własną aktywność.

Uszczęśliwimy się sami na własną rękę.
                                      • rekontra zoologiczny antysemita Marks 26.07.06, 21:39
                                        jeżeli wątek jest krajowy i o kraju piszemy, i ty zwracasz uwagę
                                        pisząc "mieliśny wizjonerów" to wybacz, ale z tym zoologicznym anysemitą
                                        Marksem tutaj nie wyjeżdzaj :))
                                        • po_godzinach a co to ma do rzeczy? 26.07.06, 21:42
                                          to Ty pisałeś o wizjonerstwie jako zalecie - ja piszę, że wizjonerzy (dla
                                          przykładu Marks) narobili już dośc szkód - nie chcemy więc wizjonerów już
                                          więcej.
                            • etta2 Re: menadzer polityczny z extraklasy 26.07.06, 21:13
                              Hehehe, MENADŻER POLITYCZNY EXTRA KLASY. Człowieku, nie ośmieszaj się, są
                              granice naiwności i jeśli sądzisz, że "ciemny lud" kupi wszystko, to bardzo się
                              mylisz. Gdzieś tam piszą, że 70% społeczeństwa ŹLE OCENIA RZĄD. A na czele tego
                              rządu - menadżer EXTRA KLASY. Dopuszczenie Leppera do tak wysokiej i
                              odpowiedzialnej funkcji, jak WCpremier i Min. Rolnictwa świadczy o TOTALNEJ
                              GŁUPOCIE, a nie EXTRA KLASIE POLITYCZNEJ. Rząd dostał audyt z Brukseli w
                              sprawie OPÓŹNIEŃ w przedłożeniu programów związanych z dopłatami do
                              rolnictwa...który to audyt schował pod dywan. Pytanie: czy Lepper rozumie
                              określenie "audyt"???? Platforma dotarła do dokumentów i dziś na konferencji
                              prasowej sprawę przedstawiła. Lepper jest NIEKOMPETENTNY, bo...co tu gadać, bez
                              matury rządzenie resortem w tak duzym kraju...to chyba kpina. A kto tego
                              Badziewiaka na stołku usadził? Ano.....EXTRA KLASOWY PREMIER, może raczej
                              pozaklasowy dupek, któremu się śni waaaadza absolutna na parę pokoleń. Ale
                              niestety, było urodzić się w rodzinie królewskiej parę wieków temu
                              wstecz...teraz już tylko d*** blada.
                    • kontrasygnata Re: pytasz o drogę ?? 26.07.06, 20:38
                      Zauważyłam, że wygrał minimalnie wybory przy bardzo niskiej frekwencji. Jakie
                      są jego inne sukcesy jako opozycjonisty i polityka po 89 roku, które
                      potwierdzałyby jego rzekomy geniusz?
                      • rekontra Re: pytasz o drogę ?? 26.07.06, 20:49
                        kontrasygnata napisała:

> Zauważyłam, że wygrał minimalnie wybory przy bardzo niskiej frekwencji. Jakie
                        > są jego inne sukcesy jako opozycjonisty i polityka po 89 roku, które
                        > potwierdzałyby jego rzekomy geniusz?

bardzo duże, największy sukces to pokrzyżowanie koalicji Komitety Obywatelskie
                        z PZPR - czyli Adama Michnika i Olka Kwaśniewskiego. Następne, chociażby
                        zablokowanie premierostwa Geremka - premierem został mazowiecki. Utworzenie
                        koalicji z Olszewskim jako premierem. No i stworzenie PiSu, i wygrywanie
                        wszystkiego co tylko można wygrać od 9 miesięcy.
                        • kontrasygnata Nie pytam o knucie, w tym jest b.dobry 26.07.06, 20:52
                          Jeszcze raz bo widzę, że ciężko kumasz: jakie Kaczyński ma kwalifikacje do
                          zarządzania tak skomplikowanym organizmem jakim jest państwo i jakie ma do
                          reprezentowania tego państwa zagranicą?
                          • rekontra zapytałeś !!!! 26.07.06, 20:56
                            kontrasygnata napisała:

zapytałeś (czy zapytałaś ???? )

"Jakie są jego inne sukcesy jako opozycjonisty i polityka po 89 roku,"

i odspowiedziałem, a porównanie Kaczyśnkiego z Suchocką, Mazowieckim, Bieleckim
                            to musisz sam dokonać.
                            • kontrasygnata Re: zapytałeś !!!! 26.07.06, 21:01
                              Chodziło mi o jego sukcesy jako zarządcy. Niestety, prawda jest brutalna -
                              Kaczyński był miernym opozycjonistą, nie jest też ani wybitnym politykiem (15
                              lat na aucie tego dowodzi) ani tym bardziej zarządzającym bo nigdzie i nigdy
                              się na tym polu nie wykazał. Zdobył władzę tylko i wyłącznie wskutek brudnej
                              kampanii i niskiej frekwencji a jego cechy charakteru źle świadczą o jego
                              kwalifikacjach do bycia premierem.
                              • rekontra cóż mi pozostaje ?? 26.07.06, 21:06
                                kontrasygnata napisała:

> Chodziło mi o jego sukcesy jako zarządcy. Niestety, prawda jest brutalna -
                                > Kaczyński był miernym opozycjonistą, nie jest też ani wybitnym politykiem (15
                                > lat na aucie tego dowodzi) ani tym bardziej zarządzającym bo nigdzie i nigdy
                                > się na tym polu nie wykazał. Zdobył władzę tylko i wyłącznie wskutek brudnej
                                > kampanii i niskiej frekwencji a jego cechy charakteru źle świadczą o jego
                                > kwalifikacjach do bycia premierem.

tylko ----
                                • kontrasygnata Re: cóż mi pozostaje ?? 26.07.06, 21:11
                                  Tak myślałam. Nie masz nic na obronę Kaczyńskiego, pozostaje Ci tylko wiara i
                                  uwielbienie.
                                  • rekontra Re: cóż mi pozostaje ?? 26.07.06, 21:37
                                    kontrasygnata napisała:

> Tak myślałam. Nie masz nic na obronę Kaczyńskiego, pozostaje Ci tylko wiara i
                                    > uwielbienie.
                                    >

sorki, ale mój czas jest zbyt cenny bym ubijał pianę :)
                                    • kontrasygnata Re: cóż mi pozostaje ?? 26.07.06, 21:41
                                      Przecież Ty nic innego nie robisz tylko właśnie bijesz pianę a konkretów zero!
    • haen1950 Re: czas na męską rozmowę z Lepperem 26.07.06, 19:54
      Obśmiałem się. A co niby Jaruś może Jędrusiowi zrobić? Lepper ma te swoje 10% i
      rozdaje karty. I jak pies musi tych procentów pilnować. Dostał dobrą szkołę od
      Kazia, jak należy to robić.
      • rekontra Re: czas na męską rozmowę z Lepperem 26.07.06, 19:59
        haen1950 napisał:

> Dostał dobrą szkołę od Kazia, jak należy to robić.

Kazia już nie ma. Na razie Kaczynski nie ma czasu na poważną rozmowę, ale już
        czas.
        • haen1950 Re: czas na męską rozmowę z Lepperem 26.07.06, 20:01
          Dać mu Jurgiela do pomocy jak sobie nie radzi.
    • po_godzinach To musi byc przykre byc zakładnikiem Leppera, 26.07.06, 20:01
      ale należy to znieść po męsku z zaciśniętymi zębami.
      • echo_o Re: To musi byc przykre byc zakładnikiem Leppera, 26.07.06, 20:09
        po_godzinach napisała:

ale należy to znieść po męsku z zaciśniętymi zębami.

````````````````````````````````````````````````````

Myślę sobie, że to nawet dobrze, że Ty oraz inni przeciwnicy PiS myślą,
        że to Kaczyński jest zakładnikiem Leppera, a nie odwrotnie.
        Myślcie tak dalej, oby jak najdłużej :)
        • rekontra Echo :))) 26.07.06, 20:12
          echo_o napisała:

> Myślę sobie, że to nawet dobrze, że Ty oraz inni przeciwnicy PiS myślą,
          > że to Kaczyński jest zakładnikiem Leppera, a nie odwrotnie.
          > Myślcie tak dalej, oby jak najdłużej :)

właśnie sięzastanawiałem, jak delikatnie dać do zrozumienia Pogodzinach, że się
          myli :))
          • po_godzinach nie wiemy, 26.07.06, 20:14
            kto się myli
            • rekontra wiemy, wiemy 26.07.06, 20:20
              po_godzinach napisała:

> kto się myli
              • po_godzinach jeśli 26.07.06, 20:24
                napiszę: tak, tak, Rekontro, jak zwykle masz rację - i to poprawi Ci humor,
                niech Ci bedzie :)

Ale co myślę, to myślę - a Bogiem a prawdą, który to Kozak, który Tatrzyn i
                kto kogo za łeb trzyma - niech się tarzają we własnym, mało smacznym sosi :)
                Mnie to nie dotyczy ...
                • rekontra mowa 26.07.06, 20:29
                  po_godzinach napisała:

> napiszę: tak, tak, Rekontro, jak zwykle masz rację - i to poprawi Ci humor,
                  > niech Ci bedzie :)

oczywiście, że nie zawsze mam rację, ale ..... prognozując dośc częśto mam
                  rację, wydaje mi się, że wiele można wyczytać z mowy ciała, z mowy twarzy i tak
                  czynię

> Mnie to nie dotyczy ...

a to dopiero się okaże :)
                  • po_godzinach Re: mowa 26.07.06, 20:36
                    "a to dopiero się okaże :)"

Nic się nie okaże. Pozwól, że sama będę decydowała o tym, co mnie dotyczy, a co
                    nie. A to, że ktoś akurat jest u władzy przerabiam całe zycie i raz mnie to
                    dotyczy, raz nie.

Teraz wyniki przepychanek Kaczyńskiego i Leppera mnie nie dotyczą. Na własnej
                    skórze na codzień doświadczam, co znaczy głupia władza. Miałam więc czas
                    nauczyć się funkcjonować mimo jej głupoty.

A jak już będzie nie do wytrzymania, na jakis czas zamieszkam poza Polską :)
                    • rekontra sorki 26.07.06, 20:47
                      po_godzinach napisała:

> Teraz wyniki przepychanek Kaczyńskiego i Leppera mnie nie dotyczą.

ja nie pisałem i nie piszę o przepychankach, jakże muszka owocówka ma się
                      przepychać z Kaczorkiem ??
                      • po_godzinach Lepper - muszka? Raczej tur! 26.07.06, 20:49
                        Błędem jest nie doceniać przeciwnika.
                        • rekontra teraz z górki 26.07.06, 20:55

najgorsze jest za nami, musisz to przyjąć do wiadomości, sorki że znowuż o
                          sobie, ale piszę to od kilku miesiecy :))

a dzisiejszy sondaż to zimny prysznic dla PO, a po wakacjach będzie pozamiatane

ja od kilku miesięcy prognozuję, że PO nie przekroczy 15 %, i nikt nie chce się
                          założyć :)
                          • po_godzinach Jesli idzie o samorządy: 26.07.06, 21:01
                            u mnie najprawdopodobniej wygrają organizacje lokalne - niepartyjne: ludzie się
                            dogadali i mają najmocniejszą pozycję. I tak naprawdę tylko to mnie interesuje,
                            abyśmy tu na miejscu mieli mądrego i kompetentnego prezydenta.
                            Dość już partyjnych durniów.

• rekontra na Wasz odcinek rzucam 26.07.06, 21:05
                              po_godzinach napisała:

> abyśmy tu na miejscu mieli mądrego i kompetentnego prezydenta.

Marcinkiewicza

może być ??
                              • po_godzinach dziękujemy, ale partyjniacy nas nie interesują :) 26.07.06, 21:10
                                interesują nas tylko komeptentni, przedsiębiorczy i odważni ludzie, tak, że
                                Marcinkiewicza weź sobie sam.
                                Nawet na całe zycie :)
                                • rekontra Gronkiewicz? 26.07.06, 21:11
                                  po_godzinach napisała:

> interesują nas tylko komeptentni, przedsiębiorczy i odważni ludzie, tak, że
                                  > Marcinkiewicza weź sobie sam.
                                  > Nawet na całe zycie :)

Kalisz ? Borowski?

Pogodzinach, nie osłąbiaj mnie :)
                                  • po_godzinach czy Ty zawsze myślisz "Partia"? 26.07.06, 21:17
                                    na szczęście w wyborach samorządowych partie nie mają az takiego znaczenia.

My tu sobie wybierzemy niepartyjnych, dobrze nam znanych ludzi.
                                    • rekontra jakiego prezydenta sobie wybierzesz? 26.07.06, 21:20
                                      po_godzinach napisała:

> na szczęście w wyborach samorządowych partie nie mają az takiego znaczenia.
                                      >
                                      > My tu sobie wybierzemy niepartyjnych, dobrze nam znanych ludzi.

chyba, że jesteś z okolic :))
                                      • po_godzinach mądrego, nienawiedzonego, odważnego 26.07.06, 21:21
                                        nazwiska nie powiem :)
                                        • rekontra Re: mądrego, nienawiedzonego, odważnego 26.07.06, 21:40
                                          po_godzinach napisała:

> nazwiska nie powiem :)

w takim razie to ktoś ode mnie :)
                                          • po_godzinach :)) 26.07.06, 21:43
                                            wykluczyć się nie da :)
        • po_godzinach rozumiem, że 26.07.06, 20:13
          ty myślisz, iż jest przeciwnie

tez się cieszę - byłoby dziwne, gdybyś myślała inaczej

na razie nie sprawdzimy, kto ma rację
    • t-800 Re: czas na męską rozmowę z Lepperem 26.07.06, 20:03
      rekontra napisał:

> jaki jest Lepper każdy widzi. Format intelektualny stawia go w jednym szeregu
      > z Kwaśniewskim i Millerem.

Bez przesady! Nie obrażaj Leppera!
      • buffalo_bill A co?! Lepper już zdał maturę?! 26.07.06, 20:08
        Daj jakiś link do tej sensacyjnej wiadomości.
        • kontrasygnata Re: A co?! Lepper już zdał maturę?! 26.07.06, 20:09
          Nie ale już jest umówiony z Romanem, że amnestia obejmie jego rocznik.
    • echo_o Gwoli ścisłości : 26.07.06, 20:12
      Lepper był wczoraj na posiedzeniu rządu.
      Słyszałam poranne sprostowanie w TVN 24, widziałam też migawki z tego posiedzenia.

Co do reszty Twego wywodu, to zgoda.
      Choć nie w 100%
      Ale nie chce mi się poświęcać Lepperowi ani jednej literki więcej :)
      • rekontra serio ?? 26.07.06, 20:14
        echo_o napisała:

> Lepper był wczoraj na posiedzeniu rządu.
        > Słyszałam poranne sprostowanie w TVN 24, widziałam też migawki z tego
        posiedzenia.

Przecież powoływano na się na bliskiego współpracownika Leppera, że musi być w
        Liucheniu. Musiał premier sięgnąć po słuchawkę :))

>
        > Co do reszty Twego wywodu, to zgoda.
        > Choć nie w 100%

na pulsie jest Żukowski, warto posłuchać :))

> Ale nie chce mi się poświęcać Lepperowi ani jednej literki więcej :)

:))
        • echo_o Re: serio ?? 26.07.06, 20:20
          rekontra napisał:

> Przecież powoływano na się na bliskiego współpracownika Leppera, że musi być w
          > Liucheniu.

Może poleciał po posiedzeniu RM w dyrdy do Lichenia.
          Tego nie wiem...

> Musiał premier sięgnąć po słuchawkę :))

Nie sądzę.
          Jestem dziwnie pewna, że Lepper przefastrygował swój terminarz z własnej i
          nieprzymuszonej woli :)))

> na pulsie jest Żukowski, warto posłuchać :))

Musiałeś mi to zrobić ?
          A było tak miło :)

ps. Widok Żakowskiego źle wpływa na moją cerę...
          • rekontra NASZ :)) 26.07.06, 20:21
            echo_o napisała:

> rekontra napisał:
            >
            > > Przecież powoływano na się na bliskiego współpracownika Leppera, że musi
            > być w
            > > Liucheniu.
            >
            >
            > Może poleciał po posiedzeniu RM w dyrdy do Lichenia.
            > Tego nie wiem...
            >
            > > Musiał premier sięgnąć po słuchawkę :))
            >
            > Nie sądzę.
            > Jestem dziwnie pewna, że Lepper przefastrygował swój terminarz z własnej i
            > nieprzymuszonej woli :)))
            >
            >
            >
            > > na pulsie jest Żukowski, warto posłuchać :))

Żukowski, socjolog - NASZ :))
            • echo_o Re: NASZ :)) 26.07.06, 20:22
              rekontra napisał:

> Żukowski, socjolog - NASZ :))

``````````````````````````````````````````

Ach!!!
              To zmienia postać rzeczy.
              Rumienię się pozytywnie na twarzy zatem i przełączam :)
    • homosovieticus Taka rozmowa juz się odbyła.Jeszcze przed objeciem 26.07.06, 21:06
      premierostwa przez Kaczyńskiego.
      Zachowanie Leppera mieści się w granicach, które On sam zaakceptował.Moim
      zdaniem, Lepper zachowuje się politycznie wyjątkowo rozsądnie.
      Oby tak dalej.
      Myślę ,ze działania Macierewicza wzmocnią jeszcze bardziej polityczny rozsądek
      Samoobrony i samego Leppera.
      • rekontra Macierewicz ma jedno zadanie a właściwie dwa, trzy 26.07.06, 21:09
        1. poprzecinać korzenie, również te kapepowskie

2. wyjaśnic sprawę inwigilacji i sąsiednie

3. deratyzacja

ps. a jeżeli chodzi o Leppera, to nie może być słabym ogniwem jego
        ministerstwo, nie może odstawać, to będzie rząd również "fachowców"
        • buffalo_bill Macierewicz przetnie korzeń Wildsteinowi? 26.07.06, 21:12
          Ten kapepowski rzecz jasna. Straszne :-)))
          • rekontra Re: Macierewicz przetnie korzeń Wildsteinowi? 26.07.06, 21:19
            buffalo_bill napisał:

> Ten kapepowski rzecz jasna. Straszne :-)))

cenię Wildsteina, więc nie rozumiem??

chodzi o tych "slonowców" którzy w dalszym ciągu odżywiają się sokami KPP
    • rekontra POgodzinach wspominałem coś o RACJI :))) 26.07.06, 22:08

specjalnie dla Ciebie :))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44809646&a=45905656
      może wiesz, cóż mam począć ??? :)
      • po_godzinach odpisałam tu: 26.07.06, 23:29
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44809646&a=45910741
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka