Dodaj do ulubionych

Pitera na prezydenta Warszawy!

10.08.06, 08:46
Dlaczego PO upiera sie przy kandydaturze p. Waltz to chyba sam Bóg nie wie.
Chyba dlatego jak to sugeruje mój kolega w watku obok, ze sobie Warszawę
odpuszcza.
Ma (PO) znakomitą i popularną kandydatkę Julke Piterę, która zna do
ostatniego dna problemy Warszawy. To nie! Jak głupi cap, PO stawia od razu na
przegranego kandydata! Stawia na Gronkiewicz Waltz:(((

Rozumiecie coś z tego?

No i drobiazg, tylko Pitera ma szansę pokonać Marcinkiewicza.

Mysle też, że Wierzejski może być groźnym rywalem o ile oczywiście nie
zacznie znów konfabulować tylko o geyach i pedofilach. Ma zdecydowanie na
tych punktach obsesje!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3540574.html
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 nie, nie rozumiemy n/t 10.08.06, 08:47

• asienka32 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 08:53
      Julia Pitera od lat idzie z programem walki z korupcją w warszawskim
      magistracie, czyli wg standardów i priorytetów PO nie nadaje się na żadne
      intratne stanowisko.
    • zwykly2 Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 08:56
      swojej sygnaturce.
      Partia po przegranych wyborach musi się pozbyć lderów którzy nie zdołali
      poprowadzić jej do zwycięstwa.
      • alistair-p Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 09:00
        PO powinna zorganizować prawybory.Ja bym wtedy głosował na Piterę.
        • sawa.com Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 09:05
          alistair-p napisał:

> PO powinna zorganizować prawybory.Ja bym wtedy głosował na Piterę.

No... nie wiem. Obawiam się, że PO z takim uporem trzyma sie Waltz że ona jest
          za pan-brat/siostrę z wielką finansjerą. W PO to chyba tak z nawyku:))) ciągnie
          ich do pieniędzy.
          I bardzo dobrze. Ale pieniądze powinny byc uczciwe!
          • alistair-p Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 09:11
            Możliwe,ale Pitera jest bardziej medialna co mo ogromne znaczenie .
          • haen1950 Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 09:16
            Niestety, to platforma i Tusk mają rację. Warszawie, po rządach piskorczyków
            (którzy sporo i dla Warszawy i dla siebie zrobili), po rządach kaczorka, którzy
            nic nie zrobili, potrzebny jest solidny gospodarz, liczący złotówki i
            zamieniający je w inwestycje kluczowe dla wygody mieszkańców.
            Julia Pitera to jedna ze stron warszawskiego konfliktu, nie ma mowy o jej
            obiektywiźmie w prowadzeniu spraw miasta. Ma tylu wrogów co zwolenników.
            Te napuszczanie springerowskiej prasy jest robione na wyraźne zamówienie
            pisiorków. Decyzje zostały już podjęte i bedą dotrzymane. Pisiorki mogą sobie
            tylko wrzeszczeć, z tym wyleniałym i prowadzonym na smyczy playboyem Hanna
            Gronkiewicz wygra w cuglach. Nikt tu w Warszawie nie zamierza popełnić
            zbiorowego samobójstwa.
            • alistair-p Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 09:18
              Ja będę głosował na PO.Wolałbym głosowac na Piterę,ale zagłosuję na każdego
              kandydata PO.
              • giwi Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 10.08.06, 10:12
                Nie jestem pewna, czy ona by była dobrą kandydatką. Ludzie jeszcze pamiętają awanturę, gdy chciała swoje mieszkanie wykupić za symboliczną złotówkę i to na pewno by było nagłaśniane w czasie kampanii. Ta sprawa chyba do tej pory nie została wyjaśniona. I, jak już ktoś napisał, jest skonfliktowana z połową miasta. Nie będzie mieć zaplecza. Tępienie korupcji to rzecz cenna, ale czy nie przysłoni jej dbania o interesy miasta? Z tego względu wydaje mi się, że HGW jest lepszą kandydatką. Ale w ogóle to niedobrze, że obie się kłócą zamiast zacząć już dbać o elektorat.
                Znalazłam linki do tej dawnej sprawy.
                www.lewica.pl/index.php?id=1012
                media.wp.pl/kat,38006,wid,8366259,wiadomosc.html?ticaid=121e2&_ticrsn=5
                ps. jestem z Warszawy. :-)
                • ave.duce Re: Trudno żrozumieć. Chyba że mam rację w 12.08.06, 06:27
                  Masz rację, tamta sprawa to żenada. Pitera się wykreowała na "bojowniczkę", ale
                  - wg mnie - to TYLKO kreacja, nic więcej.

:P
        • rotepirat Re: Szukajcie, a znajdziecie... 10.08.06, 09:11
          Pitera? Dajcie spokój. Przecież ta ciągle się awanturuje. Co po takiej. Ani
          Gronkiewicz, ani Pitera. Ludzie kochani czy chcecie na siłę przegrać?
          Babom odbiło na stre lata, jedna udaje mądrzejszą od drugiej. A idźcie w
          cholerę.
          • alistair-p Re: Szukajcie, a znajdziecie... 10.08.06, 09:12
            Szanowny pan z Warszawy ?
          • hrabia.mileyski Re: Szukajcie, a znajdziecie... 10.08.06, 09:56
            rotepirat napisał:

> Pitera? Dajcie spokój. Przecież ta ciągle się awanturuje.

Też na to zwróciłem uwagę. Ta kobieta nie potrfi utrzymać nerwów na wodzy, jest
            egzaltowana i krzykliwa.
            Ktoś tu podkreślał znaczenie jej "medialności". Rany boskie, ostatnimi czasy
            wygląda jak czupiradło, pewnie stylista od włosów jest agentem PIS.
            • mamablues Re: Szukajcie, a znajdziecie... 10.08.06, 13:15
              hrabia.mileyski napisał:

> Ta kobieta nie potrfi utrzymać nerwów na wodzy, jest
              > egzaltowana i krzykliwa.

To co w takim razie powiedzieć o przekupie HGW?
              Gdyby startowała Pitera, miałabym zgryz. Na HGW w życiu głosu nie oddam. I nie
              sądzę, żebym była odosobniona w poglądach.
              • sawa.com Re: Szukajcie, a znajdziecie... 10.08.06, 13:22
                mamablues napisała:

> hrabia.mileyski napisał:
                >
                > > Ta kobieta nie potrfi utrzymać nerwów na wodzy, jest
                > > egzaltowana i krzykliwa.
                >
                > To co w takim razie powiedzieć o przekupie HGW?
                > Gdyby startowała Pitera, miałabym zgryz. Na HGW w życiu głosu nie oddam. I
                nie
                > sądzę, żebym była odosobniona w poglądach.

A jaki jest Kaziu? polityczny playboy. Chyba będzie musiał troche przed
                wyborami wyhamować, bo mezczyźni z zazdrości nie będą na niego glosować.
                • mamablues O co chodzi z tym playboyem? 10.08.06, 13:25
                  sawa.com napisała:

> A jaki jest Kaziu? polityczny playboy. Chyba będzie musiał troche przed
                  > wyborami wyhamować, bo mezczyźni z zazdrości nie będą na niego glosować.

Coś przegapilam w czasie urlopu?:)
                  Jaki jest Kaziu, każdy widzi, ale przy HGW jest szczytem marzeń.
                  I nie o wielkości Marcinkiewicza to świadczy, niestety.
              • hrabia.mileyski Re: Szukajcie, a znajdziecie... 10.08.06, 13:59
                mamablues napisała:
                > To co w takim razie powiedzieć o przekupie HGW?

Dla jasności: mam o HGW podobne zdanie. Jednym słowem Tusk znowu czegoś nie
                przewidział. Ale ten typ tak ma.
    • petroniusz0015 Przypomnijcie mi! 10.08.06, 09:14
      Ile procent zdobyła Pitera w 2002 roku w wyborach na prezydenta Warszawy? 2,3 a
      może 4 procent? Ile to było?
      • alistair-p Re: Przypomnijcie mi! 10.08.06, 09:16
        Też Warszawiak ??
        • sawa.com Re: Przypomnijcie mi! 10.08.06, 09:35
          alistair-p napisał:

> Też Warszawiak ??

No prosze jaki Warszawiak! Warszawa to stolica Polski. Nie zapominaj! I nie
          tylko Warszawiaki maja coś tu do gadania.

I jeśli już, to Ja jestem ze wsi podwarszawskiej, ale takiej która udzielała
          schronienia Powstańcom Warszawskim gdy ta legła w gruzach.
          • alistair-p Re: Przypomnijcie mi! 10.08.06, 10:09
            sawa.com napisała:

> alistair-p napisał:
            >
            > > Też Warszawiak ??
            >
            > No prosze jaki Warszawiak! Warszawa to stolica Polski. Nie zapominaj! I nie
            > tylko Warszawiaki maja coś tu do gadania.
            >
            > I jeśli już, to Ja jestem ze wsi podwarszawskiej, ale takiej która udzielała
            > schronienia Powstańcom Warszawskim gdy ta legła w gruzach.
            =================================
            Nie jestem zaślepionym szowinistą.To co napisałem było do petroniusza.Wynik
            Pitery sprzed kilku lat dzisiaj nie ma nic do rzeczy.Teraz realia są inne.Można
            by dużo pisać.
      • nurni Re: Przypomnijcie mi! 10.08.06, 09:54
        petroniusz0015 napisał:

> Ile procent zdobyła Pitera w 2002 roku w wyborach na prezydenta Warszawy? 2,3
        a
        >
        > może 4 procent? Ile to było?

Startowala wtedy samodzielnie. To nie jest dobry przyklad.
        • alistair-p Re: Przypomnijcie mi! 10.08.06, 22:26
          To było w innej sytuacji,przed zrujnowaniem Warszawy
    • t-800 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 09:48
      Julka nadaje się tak samo jak i Hanka (chodzi mi o "potencjał wyborczy", bo tak
      ogólnie, to na pewno jest lepsza).
    • nurni Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 09:52
      sawa.com napisała:

> No i drobiazg, tylko Pitera ma szansę pokonać Marcinkiewicza.

Nie sadze. Ma szanse na druga ture - tylko tyle albo az tyle.
      Mam nadzieje ze aparat PO nie sprawi mi zawodu i poprzestanie na Hance. Hance z
      ktora wygralby nawet Borowski .
    • misza36 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 09:53
      to ja jestem delegatem zaleski i tak mi nic nie zrobisz bo jestem
      chlopakiemojca dyrektora
    • kataryna.kataryna Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 11:43
      sawa.com napisała:

> Dlaczego PO upiera sie przy kandydaturze p. Waltz to chyba sam Bóg nie wie.
      > Chyba dlatego jak to sugeruje mój kolega w watku obok, ze sobie Warszawę
      > odpuszcza.
      > Ma (PO) znakomitą i popularną kandydatkę Julke Piterę, która zna do
      > ostatniego dna problemy Warszawy. To nie! Jak głupi cap, PO stawia od razu na
      > przegranego kandydata! Stawia na Gronkiewicz Waltz:(((
      >
      > Rozumiecie coś z tego?

PO się upiera przy Hance bo publicznie ogłosiła jej kandydaturę i nie ma pomysłu
      jak się z niej wycofać, żeby się ludzie nie śmiali. Woli przegrać niż narazić
      się na złośliwy chichot nieżyczliwych.

A co do Pitery to wcale nie jestem taka pewna czy to dobry wybór, może
      faktycznie szanse miałaby większe ale musiałaby wyjaśnić sprawę mieszkania i
      trochę się uspokoić. Ja straciłam do niej dużo szacunku odkąd usłyszałam jak
      przekonuje, że to bardzo dobrze, że PO wysłała Piskorskiego do europarlamentu bo
      nie będzie w pOlsce szkodził.
      • prawie_magister Re: Pitera na prezydenta Warszawy! śmiechu warte! 10.08.06, 12:13
        :-))))))))))))))
      • alistair-p Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 12:25
        kataryna.kataryna napisała:

> sawa.com napisała:
        >
        > > Dlaczego PO upiera sie przy kandydaturze p. Waltz to chyba sam Bóg nie wi
        > e.
        >
        > >
        > > Rozumiecie coś z tego?
        >
        >
        >
        >
        > PO się upiera przy Hance bo publicznie ogłosiła jej kandydaturę i nie ma pomysł
        > u
        > jak się z niej wycofać, żeby się ludzie nie śmiali. Woli przegrać niż narazić
        > się na złośliwy chichot nieżyczliwych.
        >
        > A co do Pitery to wcale nie jestem taka pewna czy to dobry wybór, może
        > faktycznie szanse miałaby większe ale musiałaby wyjaśnić sprawę mieszkania i
        > trochę się uspokoić. Ja straciłam do niej dużo szacunku odkąd usłyszałam jak
        > przekonuje, że to bardzo dobrze, że PO wysłała Piskorskiego do europarlamentu b
        > o
        > nie będzie w pOlsce szkodził.
        Sprawa mieszkania dawno wyjaśniona.Daj sobie z tym spokój.
      • sawa.com Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 12:37
        > PO się upiera przy Hance bo publicznie ogłosiła jej kandydaturę i nie ma
        pomysł
        > u
        > jak się z niej wycofać, żeby się ludzie nie śmiali. Woli przegrać niż narazić
        > się na złośliwy chichot nieżyczliwych.

Wiekszy śmiech będzie jeśli przegra z kretesem i nawet nie wejdzie do II tury.

> A co do Pitery to wcale nie jestem taka pewna czy to dobry wybór, może
        > faktycznie szanse miałaby większe ale musiałaby wyjaśnić sprawę mieszkania i
        > trochę się uspokoić.

O mieszkaniu mówiła wczoraj u Latkowskiego. Jest to jedyne czego sie uczepili
        jej wrogowie. Nic innego nie potrafili na nia znaleźc prócz pomówień.
        Natomiast w samym mieszkaniu "jest czysto". Nawet wyrok sądu to potwierdza.

Nie jestem bynajmniej jej bezkrytyczna zwolenniczką. Ma ona jednak mocne atuty
        tak bardzo potrzebne prezydentowi Warszawy. Jest samorządowcem. Zna problemy
        Warszawy na wylot i tam i z powrotem. Jest odważna. A to jest bardzo ważna
        cecha u kogoś, kto musi podejmować decyzje. Ważkie decyzje. Kaczyński np. od
        nich uciekał.

Czego mi u niej brakuje? Oczywiście programu. Chociaż sądzę... że mogłaby go
        wyrecytować bez kartki i w odpowiedzi na szybkie (takie znienacka) pytanie.
        • kataryna.kataryna Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 13:25
          sawa.com napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
          > > PO się upiera przy Hance bo publicznie ogłosiła jej kandydaturę i nie ma
          > pomysł
          > > u
          > > jak się z niej wycofać, żeby się ludzie nie śmiali. Woli przegrać niż nar
          > azić
          > > się na złośliwy chichot nieżyczliwych.
          >
          > Wiekszy śmiech będzie jeśli przegra z kretesem i nawet nie wejdzie do II tury.

Pełna zgoda. Ale Tusk już tyle razy dał dowód bezmyślności, że przypuszczam, że
          tak właśnie rozumuje - zrezygnujemy z Hanki to się będą śmiać, więc nie
          rezygnujmy i może jakoś to będzie.

> > A co do Pitery to wcale nie jestem taka pewna czy to dobry wybór, może
          > > faktycznie szanse miałaby większe ale musiałaby wyjaśnić sprawę mieszkani
          > a i
          > > trochę się uspokoić.
          >
          > O mieszkaniu mówiła wczoraj u Latkowskiego. Jest to jedyne czego sie uczepili
          > jej wrogowie. Nic innego nie potrafili na nia znaleźc prócz pomówień.
          > Natomiast w samym mieszkaniu "jest czysto". Nawet wyrok sądu to potwierdza.

Tak? Nie oglądałam Latkowskiego więc nie słyszałam. Jeśli tutaj wszystko
          wyjaśnione to świetnie, w takim razie już zupełnie nie ma przeszkód.

> Nie jestem bynajmniej jej bezkrytyczna zwolenniczką. Ma ona jednak mocne atuty
          > tak bardzo potrzebne prezydentowi Warszawy. Jest samorządowcem. Zna problemy
          > Warszawy na wylot i tam i z powrotem. Jest odważna. A to jest bardzo ważna
          > cecha u kogoś, kto musi podejmować decyzje. Ważkie decyzje. Kaczyński np. od
          > nich uciekał.
          >
          > Czego mi u niej brakuje? Oczywiście programu. Chociaż sądzę... że mogłaby go
          > wyrecytować bez kartki i w odpowiedzi na szybkie (takie znienacka) pytanie.

Ja też wolę Piterę od Waltzowej, nieporównywalne doświadczenie, niezależność,
          nie będzie ryzyka, że będzie przymykać oko na swoich, takiego ryzyka się boję u
          Waltzowej, która sobie nawet z warszawską PO nie poradziła i nie umiała posprzątać.

• sawa.com Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 13:35

> > Wiekszy śmiech będzie jeśli przegra z kretesem i nawet nie wejdzie do II
            > tury.
            >
            >
            >
            > Pełna zgoda. Ale Tusk już tyle razy dał dowód bezmyślności, że przypuszczam,
            że
            > tak właśnie rozumuje - zrezygnujemy z Hanki to się będą śmiać, więc nie
            > rezygnujmy i może jakoś to będzie.

Tusk sobie nie zdaje sprawy z tego, że przegrana Waltzowej to może byc poczatek
            prawdziwego końca PO. Bedzie gorzej, bo zanosi sie na to, ze nie wejdzie
            (p.Waltz) do drugiej tury.
            Za tym sie pociągną przegrane wybory w całej Polsce. PiS bedzie walił w
            Waltzową jak w beben a huk bedzie na całą Polskę.

Natomiast na Piterę nie ma amonicji (PIS) a i Pitera potrafi się odgryźć.
            • mysz_polna5 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 14:00
              sawa.com napisała:

> Tusk sobie nie zdaje sprawy z tego, że przegrana Waltzowej to może byc
              poczatek
              > prawdziwego końca PO.

********************************************************************************

I to jest potwierdzenie mojej zartobliwej uwagi o wpisanie w zadania statutowe
              PO ... przegranej.

I jak sie z takimi 'kolegowac', kiedy oni jak pijane dzieci we mgle!

• jukajuka9 nikt nie wierzy w to że wygra waltz tak samo jak n 10.08.06, 12:27
      nikt nie wierzy w to że wygra waltz tak samo jak nikt nie wierzy w to że polska
      będzie za cztery lata mistrzem swiata w piłce nożnej.
      • mysz_polna5 Re: Pitera na prezydenta Warszawy? 10.08.06, 12:41
        Moim skromnym zdaniem, ani Gronkiewicz Waltz, ani Pitera nie maja szans na
        wygranie wyborow w Warszawie.
        PO postawilo na zle kandydatki. Dlaczego?, byc moze dlatego, ze przegrana jest
        wpisana w statut tej partii;))))

I dla potwierdzenia kiepskich szans obu kandydatek, podaje wynik ankiety za
        onet.
        "Kto bylby lepszym kandydatem PO na prezydenta Warszawy"?
        GW - 29%
        Pitera - 27%
        Ktos inny - 34%

Ze powyzsza ankieta to jeszcze nie wszystko. Zgoda. Ale jednak jakies swiatlo
        potwierdzajace moja ocene o PO daje! Cha!
    • elfhelm warszawiacy chyba nie odurnieli do końca? 10.08.06, 12:32
      by po kadencji Kaczki wybrać jeszcze Wierzejskiego...
    • wartburg4 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 12:38
      Gronkiewicz-Waltz jest zdecydowanie złą kandydatką. Nigdy nie wygra wyborów
      choćby ze względu na to, jak wymawia głoskę "r". Przeciętny wyborca tego nie
      lubi.

Pitera byłaby z pewnością lepsza. Choć moim zdaniem jeszcze lepszy byłby
      Komorowski albo Niesiołowski.

Wszystko tylko nie HGW.
      • sawa.com Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 12:48
        wartburg4 napisał:

> Gronkiewicz-Waltz jest zdecydowanie złą kandydatką. Nigdy nie wygra wyborów
        > choćby ze względu na to, jak wymawia głoskę "r". Przeciętny wyborca tego nie
        > lubi.
        >
        > Pitera byłaby z pewnością lepsza. Choć moim zdaniem jeszcze lepszy byłby
        > Komorowski albo Niesiołowski.
        >
        > Wszystko tylko nie HGW.

Niesiołowski? Chyba żartujesz. Przecież to odpowiednik Kurskiego w PO a nie
        administrator stolicy.
        • abstrakt2003 nie obrażaj Niesiołowskiego takimi porównaniami 10.08.06, 13:19
          Kurski mu do pięt nie dorasta!
          • sawa.com Re: nie obrażaj Niesiołowskiego takimi porównania 10.08.06, 13:24
            abstrakt2003 napisał:

> Kurski mu do pięt nie dorasta!

No... niewiele mu brakuje! Jesli marzy mu sie prezydentura. To drugie miasto w
            Polsce jest do wzięcia: Łódź. I jakie na miare przeciwieństwo - bo myslę, ze
            Miller wystartuje. To byłaby kampania... moze nawet stulecia.
            • wartburg4 Re: nie obrażaj Niesiołowskiego takimi porównania 10.08.06, 13:29
              Z premierem pacynką Niesiołowski wygrałby w cuglach. Jego start w wyborach
              byłby katastrofą dla PiSu.
            • elfhelm Czym się różni Niesiosłowski od Kur..skiego 10.08.06, 13:33
              ano tym, że Niesiołowski jest profesorem, działał w opozycji, spędził ładnych
              parę lat w więzieniu, a jego nieraz ostry i brutalny język polityczny
              (przekraczający nieraz granice politpoprawności) nie zawiera pomówień o
              popełnieniu przestępstwa...
              • elfhelm I jeszcze... 10.08.06, 13:34
                Niesiołowski zaliczył tylko 2 partie w życiu, a od Kur..skiego jest starszy o
                parę lat :)

A Kur..ski? do samego PiSu już 3 razy wstępował :)
                • wartburg4 Re: I jeszcze... 10.08.06, 13:38
                  do tego Niesiołowski jest bez porównania inteligentniejszy od głupiocwanego
                  Kurskiego
                  • sawa.com Re: I jeszcze... 10.08.06, 13:42
                    wartburg4 napisał:

> do tego Niesiołowski jest bez porównania inteligentniejszy od głupiocwanego
                    > Kurskiego

No dobrze! Macie racje. Ale... Łodź jest prawie tak wazna jak Warszawa. Aż sie
                    prosi współpraca tych dwóch metropoli w środku Polski i środku Europy.

Niech Niesiołowski powaznie pomysli o swoim mieście. Być prezydentem Łodzi to
                    też jest wielka sprawa.
                    • wartburg4 Re: I jeszcze... 10.08.06, 13:47
                      Niech Gronkiewicz-Waltz idzie do Łodzi. Niech się wykaże i wreszcie pokaże, co
                      potrafi :)
                      • mamablues No to po dyskusji 10.08.06, 14:16
                        Według PAP panie mowią jednym głosem (biedna Pitera, tak na marginesie;)
                        wiadomosci.onet.pl/1369201,11,item.html
                    • kataryna.kataryna Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:19
                      sawa.com napisała:

> wartburg4 napisał:
                      >
                      > > do tego Niesiołowski jest bez porównania inteligentniejszy od głupiocwane
                      > go
                      > > Kurskiego
                      >
                      > No dobrze! Macie racje. Ale... Łodź jest prawie tak wazna jak Warszawa. Aż sie
                      > prosi współpraca tych dwóch metropoli w środku Polski i środku Europy.
                      >
                      > Niech Niesiołowski powaznie pomysli o swoim mieście. Być prezydentem Łodzi to
                      > też jest wielka sprawa.

Sawo, naprawdę myślisz, że Niesiołowski miałby szanse???
                      • po_godzinach Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:20
                        W Łodzi? Oczywiście.
                        • wartburg4 Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:28
                          po_godzinach napisała:

> W Łodzi? Oczywiście.

W Warszawie też by wygrał. I to z palcem w czterech literach.
                    • wartburg4 Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:20
                      sawa.com napisała:

> > Niech Niesiołowski powaznie pomysli o swoim mieście. Być prezydentem Łodzi
                      to
                      > też jest wielka sprawa.

Nigdzie nie jest powiedziane, że prezydentem W-wy ma być Warszawiak albo
                      Warszawianka. Ja osobiście wolałbym na tym stanowisku jakiegoś gospodarnego
                      Poznaniaka albo Ślązaka.

Na pewno miasto by na tym wygrało.
                      >
                      >
                      • mysz_polna5 Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:31
                        wartburg4 napisał:

> sawa.com napisała:

> > > Niech Niesiołowski powaznie pomysli o swoim mieście. Być prezydent
                        > em Łodzi
                        > to
                        > > też jest wielka sprawa.

********************************************************************************

Nie wiem, co jest ze mna? Ale dlaczego Niesiolowski kojarzy mnie sie z poslem
                        Janowskim? Hmmm ... godne zastanowienia ~ jest!

> Nigdzie nie jest powiedziane, że prezydentem W-wy ma być Warszawiak albo
                        > Warszawianka. Ja osobiście wolałbym na tym stanowisku jakiegoś gospodarnego
                        > Poznaniaka albo Ślązaka.

> Na pewno miasto by na tym wygrało.

Byc moze, byc moze? Ale skoro masz tylko przypuszczenie, ze miasto by wygralo
                        przez JAKIGOS gospodarczego Poznaniaka, to ja jednak stawiam na Tolka Banana,
                        upss, zapedzilam sie ... na Kazimierza Marcinkiewicza. Przynajmniej jest to
                        zywy i sprawdzony juz czlowiek. W sensie pozytywnym of course!
                        • wartburg4 Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:35
                          mysz_polna5 napisała:

>
                          >
                          > Byc moze, byc moze? Ale skoro masz tylko przypuszczenie, ze miasto by wygralo
                          > przez JAKIGOS gospodarczego Poznaniaka, to ja jednak stawiam na Tolka Banana,
                          > upss, zapedzilam sie ... na Kazimierza Marcinkiewicza. Przynajmniej jest to
                          > zywy i sprawdzony juz czlowiek. W sensie pozytywnym of course!

Gorzów nie słynie z gospodarności. Wybierz się tam i spróbuj przeprawić się
                          mostem przez Wartę :)
                          • mysz_polna5 Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:47
                            wartburg4 napisał:

> mysz_polna5 napisała:

> > Byc moze, byc moze? Ale skoro masz tylko przypuszczenie, ze miasto by wyg
                            > ralo
                            > > przez JAKIGOS gospodarczego Poznaniaka, to ja jednak stawiam na Tolka Ban
                            > ana,
                            > > upss, zapedzilam sie ... na Kazimierza Marcinkiewicza. Przynajmniej jest
                            > to
                            > > zywy i sprawdzony juz czlowiek. W sensie pozytywnym of course!
                            >
                            > Gorzów nie słynie z gospodarności. Wybierz się tam i spróbuj przeprawić się
                            > mostem przez Wartę :)

Czy Kazio Marcinkiewicz popelnil tam funkcje prezydenta tego miasta?
                            A na temat tego mostu, to sobie zanuce: "zielony mosteczek ugina sie". Dalej
                            nie pamietam, bo mi to spiewano juz dawno, i to przed zasnieciem!
                            • wartburg4 Re: I jeszcze... 10.08.06, 14:53
                              mysz_polna5 napisała:

>
                              > Czy Kazio Marcinkiewicz popelnil tam funkcje prezydenta tego miasta?

Z tego, co mi wiadomo, to nie. Ale czy to wystarczy, żeby sprawdził się jako
                              burmistrz Warszawy?

> A na temat tego mostu, to sobie zanuce: "zielony mosteczek ugina sie". Dalej
                              > nie pamietam, bo mi to spiewano juz dawno, i to przed zasnieciem!
    • andrzejg Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 14:25
      Jesteś z Warszawy?
      Mniejsza o Piterę , czy Gronkiewicz Walz
      Powiedz mi.Czy rzeczywiście Warszawiaki są za Marcinkiewiczem?
      Przecież to pozorant.

A.
      • sawa.com Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 14:57
        andrzejg napisał:

> Jesteś z Warszawy?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46675902&a=46678465

> Mniejsza o Piterę , czy Gronkiewicz Walz
        > Powiedz mi.Czy rzeczywiście Warszawiaki są za Marcinkiewiczem?
        > Przecież to pozorant.

Sadze, ze PO może wygrać z Marcinkiewiczem w stolicy ale nie z kandydatką HGW.
        I też nie z Niesiolowskim. Jedyną osobą, która może go pokonać jest Julia
        Pitera. Oczywiście przy pełnym poparciu PO i zaangażowaniu sie w kampanię Tuska.
        Który jeśli chce mysleć poważnie o utrzymaniu się w ekstraklasie politycznej
        musi dać twarz tej kampanii.

Myslę, ze Wierzejewski w drugiej turze poprze Marcinkiewicza. Nie wiem tylko
        czy to poparcie będzie sladowe czy też spore?
        • wartburg4 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 15:05
          sawa.com napisała:

> >
          > Sadze, ze PO może wygrać z Marcinkiewiczem w stolicy ale nie z kandydatką HGW.
          > I też nie z Niesiolowskim. Jedyną osobą, która może go pokonać jest Julia
          > Pitera.

A niby dlaczego nie z Niesiołowskim? Że Łodzianin? Zapomniałaś też o
          Komorowskim.

Oczywiście przy pełnym poparciu PO i zaangażowaniu sie w kampanię Tuska
          >.

I bez poparcia Tuska Niesiołowski albo Komorowski wygrają z Marcinkiewiczem z
          marszu.

> Który jeśli chce mysleć poważnie o utrzymaniu się w ekstraklasie politycznej
          > musi dać twarz tej kampanii.
          >
          > Myslę, ze Wierzejewski w drugiej turze poprze Marcinkiewicza. Nie wiem tylko
          > czy to poparcie będzie sladowe czy też spore?
          >
          >
          • sawa.com Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 15:15
            wartburg4 napisał:

> A niby dlaczego nie z Niesiołowskim? Że Łodzianin? Zapomniałaś też o
            > Komorowskim.

> I bez poparcia Tuska Niesiołowski albo Komorowski wygrają z Marcinkiewiczem z
            > marszu.

Rozumiem, ze ich lubisz. Ale to nie wystarczy. Ani jeden ani drugi nie mają
            doświadczenia samorządowego. Warszawie jest potrzebny prawdziwy prezydent
            znający jej problemy. Bo jest tych problemów od groma. Począwszy od
            nierozwiązanych spraw własnościowych gruntów po zawał komunikacyjny. (dużo
            jest aktualnie inwestycji drogowych w Warszawie to fakt. I chyba jest to
            zasługa Kochalskiego) I równocześnie Warszawie potrzebny jest prezydent z
            conajmniej pierwszej ligii. Pitera wygrywając wybory do sejmu z ostatniego
            miejsca na liście udowodniła, ze jest pierszoligowcem z szansami na ekstraklasę.
            Co do twarzy Tuska. To twarz Pitery może mu pomóc. HGW (która lubię, zresztą)
            może mu zaszkodzić.
            Twarz lidera ugrupowania powinna być na czołówce kampanii.
            • wartburg4 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 15:42
              sawa.com napisała:

> > Rozumiem, ze ich lubisz. Ale to nie wystarczy. Ani jeden ani drugi nie
              mają
              > doświadczenia samorządowego. Warszawie jest potrzebny prawdziwy prezydent
              > znający jej problemy.

Warszawie jest potrzebny ktoś, kto ma trochę oleju w głowie i kto rzeczywiście
              chce rozwiązywać te problemy. Doświadczenie samorządowe jest chyba najmniej
              potrzebne. Zarówno Komorowski jak i Niesiołowski mogliby się tutaj nieźle
              sprawdzić. Pitera zresztą też. HGW jest najgorszym wyborem. Może nawet
              byłaby nienajgorszym prezydentem, gdyby ją wybrano. Rzecz jednak w tym, że
              tych wyborów nigdy nie wygra.

Bo jest tych problemów od groma. Począwszy od
              > nierozwiązanych spraw własnościowych gruntów po zawał komunikacyjny. (dużo
              > jest aktualnie inwestycji drogowych w Warszawie to fakt. I chyba jest to
              > zasługa Kochalskiego) I równocześnie Warszawie potrzebny jest prezydent z
              > conajmniej pierwszej ligii. Pitera wygrywając wybory do sejmu z ostatniego
              > miejsca na liście udowodniła, ze jest pierszoligowcem z szansami na
              ekstraklasę
              > .
              > Co do twarzy Tuska. To twarz Pitery może mu pomóc. HGW (która lubię, zresztą)
              > może mu zaszkodzić.
              > Twarz lidera ugrupowania powinna być na czołówce kampanii.
              >
              • mamablues Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 17:05
                wartburg4 napisał:

> Warszawie jest potrzebny ktoś, kto ma trochę oleju w głowie i kto
                rzeczywiście
                > chce rozwiązywać te problemy.

Zgadzam się.

> Doświadczenie samorządowe jest chyba najmniej
                > potrzebne.

A tu już nie do końca się zgodzę. Aczkolwiek najważniejsze wydaje mi się
                doświadczenie związane z zarządzaniem, najlepiej dużą jednostką gospodarczą.
                Mogłoby to być również doświadczenie samorządowe.

> Zarówno Komorowski jak i Niesiołowski mogliby się tutaj nieźle
                > sprawdzić.

To tylko politycy. Obaj nie są menadżerami, mają zerowe (o ile wiem) pojęcie o
                zarządzaniu, szczególnie tak dużą jednostką jak miasto, w dodatku stołeczne, i
                każda, za przeproszeniem, biurwa, mogłaby ich robić w konia. Żadnego z nich
                rownież nie podejrzewam o posiadanie programu rozwoju miasta, żaden z nich nie
                ma nikłego procenta wiedzy o pieriepałkach np. z własnością gruntów na terenie
                Warszawy czy problemach z planami zagospodarowania przestrzennego w porównaniu
                z Piterą.
                No, może ew. Komorowski jako warszawiak miałby szanse. Jedyną zaletą
                Niesiołowskiego byłaby jego błyskotliwość, którą ostatnio rozmienił na chamskie
                awanturnictwo i nowomowę z PRLu rodem:(

> HGW jest najgorszym wyborem.

Ano:)

> Rzecz jednak w tym, że
                > tych wyborów nigdy nie wygra.

Moim zdaniem nie ma żadnych szans. Podobnie jak Niesiołowski. Wystarczy zerknąć
                na rankingi zaufania do polityków.
                • wartburg4 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 22:05
                  mamablues napisała:

> > Moim zdaniem nie ma żadnych szans. Podobnie jak Niesiołowski.

Niesiołowski przypadłby do gustu Warszawiakom i rozniósłby medialnie
                  Marcinkiewicza. Jestem o tym przekonany. Komorowski też by się nieźle
                  sprawdził w roli pogromcy maszej gwiazdy show businessu.

Wystarczy zerknąć
                  >
                  > na rankingi zaufania do polityków.

e tam rankingi :)

>
                  • mamablues Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 22:46
                    wartburg4 napisał:

> Niesiołowski przypadłby do gustu Warszawiakom i rozniósłby medialnie
                    > Marcinkiewicza. Jestem o tym przekonany.

Ale proszę, wyjaśnij, skąd bierze się to przekonanie i jakie agumenty stałyby
                    za Niesiołowskim? Ja na pewno na niego nie zagłosuję, a wśród warszawiaków
                    (takich z dziada pradziada), których znam i z którymi rozmawiam o polityce
                    raczej nikt za Niesiołowskim nie przepada, a o głosowaniu na niego nie ma mowy.

> Komorowski też by się nieźle
                    > sprawdził w roli pogromcy maszej gwiazdy show businessu.

Tu już prędzej znalazłyby się głosy wśród znajomych i to głównie ze względu na
                    wcześniej żywioną do Komorowskiego sympatię i jego warszawskie korzenie.
                    • wartburg4 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 11.08.06, 11:58
                      mamablues napisała:

>
                      > Ale proszę, wyjaśnij, skąd bierze się to przekonanie i jakie agumenty stałyby
                      > za Niesiołowskim?

Bo to facet z jajami. A w Warszawie takich lubią :) Na pojedynek z
                      Marcinkiewiczem moim zdaniem nadaje się najlepiej. Wymądrzająca się HGW
                      natomiast zupełnie nie. Lud to czuje i jej nie lubi.

Ja na pewno na niego nie zagłosuję, a wśród warszawiaków
                      > (takich z dziada pradziada), których znam i z którymi rozmawiam o polityce
                      > raczej nikt za Niesiołowskim nie przepada, a o głosowaniu na niego nie ma
                      mowy.

Tych z dziada pradziada? To są jeszcze tacy?
                      >
                      > > Komorowski też by się nieźle
                      > > sprawdził w roli pogromcy maszej gwiazdy show businessu.
                      >
                      > Tu już prędzej znalazłyby się głosy wśród znajomych i to głównie ze względu
                      na
                      > wcześniej żywioną do Komorowskiego sympatię i jego warszawskie korzenie.

Powtarzam - albo Komorowski albo Niesiołowski.
                      >
                      • mamablues Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 11.08.06, 12:24
                        wartburg4 napisał:

> Bo to facet z jajami.

Jasne. I ma muszki w oczach:)))

> A w Warszawie takich lubią :)

Zależy kto.

> Na pojedynek z
                        > Marcinkiewiczem moim zdaniem nadaje się najlepiej.

Miało być merytorycznie, a tu dalej nic:(

> Tych z dziada pradziada? To są jeszcze tacy?

Oczywiście. Znasz samych napływowych?
                        • wartburg4 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 11.08.06, 12:43
                          mamablues napisała:

> wartburg4 napisał:
                          >
                          > > Bo to facet z jajami.
                          >
                          > Jasne. I ma muszki w oczach:)))

Muszki? Nie rozumiem tego idiomu, jakie muszki?
                          >
                          > > A w Warszawie takich lubią :)
                          >
                          > Zależy kto.

>
                          > > Na pojedynek z
                          > > Marcinkiewiczem moim zdaniem nadaje się najlepiej.
                          >
                          > Miało być merytorycznie, a tu dalej nic:(

W Warszawie kartofle, a za nim także i PiS, mają niskie notowania. Dlatego
                          Marcinkiewicz jest wygodny. Raz, że miał wysokie notowania jako premier, a
                          dwa, że może występować (choć nigdy się do tego publicznie nie przyzna) jako
                          ofiara kartofli.

Uważam, że Niesiołowski byłby idealnym kontrkandydatem, ponieważ posiada ten
                          typ inteligencji, która b. skutecznie i co najważniejsze b. wyraziście dla
                          wyborcy ośmieszałaby zagrywki Marcinkiewicza. Nawet jeśli jest tak, że nie
                          wszyscy go lubią, to w starciu z Marcinkiewiczem stałby się szybko ulubieńcem
                          Wartszawy.

>
                          > > Tych z dziada pradziada? To są jeszcze tacy?
                          >
                          > Oczywiście. Znasz samych napływowych?

Napływowych też znam. Co nie zmienia faktu, że tych z dziada pradziada prawie
                          już nie ma.
                          >
        • andrzejg Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 17:53
          > Sadze, ze PO może wygrać z Marcinkiewiczem w stolicy ale nie z kandydatką HGW.
          > I też nie z Niesiolowskim. Jedyną osobą, która może go pokonać jest Julia
          > Pitera. Oczywiście przy pełnym poparciu PO i zaangażowaniu sie w kampanię Tuska
          > .

No to macie problem
          U nas we Wrocławiu problemu (chyba) nie ma
          Dutkiewicz jest pewniakiem (na 99%)
          I co ciekawe - on nie należy do PO (nie wierz wpisom Wikipedii)

Na kogo będziesz głosować?

A.
    • midlam Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 18:32
      Popieram!
    • kataryna.kataryna Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 19:03
      Teraz już Platforma nie ma ruchu, nie wiem co musiałoby się stać, żeby wymienili
      Hankę po tym jak zainaugurowała swoją kampanię. Tandetnym żartem "Nie
      przyjechałam tu na lolkach".
      • po_godzinach Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 19:08
        Wykpiwanie czyjejś wrodzonej wady wymowy jest strasznym prostactwem, nie mówiła
        ci o tym mama?
        • andrzejg mówiła 10.08.06, 19:11
          ale jak nie ma się czego czepić???

Odreagowuje kurduplowatość kartofli

A.
        • kataryna.kataryna Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 19:31
          po_godzinach napisała:

> Wykpiwanie czyjejś wrodzonej wady wymowy jest strasznym prostactwem, nie mówiła
          >
          > ci o tym mama?

Zapomniałam! Wspominanie o wadach wymowy jest haniebne. Bo dotyczy Platformy.
          Ludzie na poziomie śmieją się wyłącznie ze wzrostu, krzywych ust, itp.
          • po_godzinach Wyciągnęłaś 10.08.06, 20:05
            z tego, co napisałam beznadziejnie głupi wniosek.
            • alistair-p Re: Wyciągnęłaś 10.08.06, 20:10
              Daj spokój,ona manipuluje delikatnie i przy okazji.Potem milknie.
              • andrzejg Re: Wyciągnęłaś 10.08.06, 20:54
                alistair-p napisał:

> Daj spokój,ona manipuluje delikatnie i przy okazji.Potem milknie.

nie
                potrafi wyraźnie wypowiedzieć słowo kuRdupel

A.
          • dr.szfajcner Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 12.08.06, 06:34

> Zapomniałam! Wspominanie o wadach wymowy jest haniebne. Bo dotyczy Platformy.
            > Ludzie na poziomie śmieją się wyłącznie ze wzrostu, krzywych ust, itp.

Co ty kataryna.kataryna!
            Przciez nikt nie wytyka Waszej nepotyczno-protekcjonistycznej ubeckiej
            agentce Gilowskiej jej seplenienia!
        • echo_o Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 20:57
          po_godzinach napisała:

> Wykpiwanie czyjejś wrodzonej wady wymowy jest strasznym prostactwem, nie mówiła
          >
          > ci o tym mama?

```````````````````````````````````````````

Jakby mi się chciało, to poszukałabym twoich licznych wypowiedzi wyśmiewających
          wrodzone ułomności postaci politycznych, które deprecjonujesz.
          Ale mi się nie chce...
          I tak wiesz, o czym mówię.
          • po_godzinach Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 10.08.06, 21:06

> Jakby mi się chciało, to poszukałabym twoich licznych wypowiedzi
            wyśmiewających
            > wrodzone ułomności postaci politycznych, które deprecjonujesz.

Mylisz mnie z kim innym.
    • jaa_ga Daremne wasze zaklęcia :-)) 10.08.06, 20:15
      Właśnie osobiście powiedziała,
      że jeśli się dowie, kto rozpuszcza plotki o jej chęci kandudowania
      i rywalizacji z HGW - postara się, aby...opuścił szeregi Platformy.
      Panie idą, jak jeden mąż, jednym słowem :-))
      • camille_pissarro Powtarzam po raz kolejny HGW przegra z kretesem 10.08.06, 20:45
        wybory o prezydenta miasta stołecznego.Analogicznie jak w wyborach
        prezydenckich gdy stanęła w 1995 roku ( dostał niecałe 5% , podczas gdy
        sondaże wskazywały na poparcie circa 13-15% ).Nic nie pomoze jej stołeczna
        proweniencja ;)) Jest po prostu niemedialna, nieprzekonywująca.Mozna było
        znaleźć naprawdę ( PO ) kandydata , kandydatkę , który bez żadnych problemów
        pokonałby K.Marcinkiewicza ( o M.Borowskim nie ma co wspominać , na niego odda
        głosy tylko tzw. "Zatoka czerwonych świń ", plus kadra wojskowa np. na
        Bemowie ).PO mogłaby desygnowac osobe wcale nie związana z partia , ale
        wybrała HGW nie chce sie z tej chorej kandydatuy wycofac zatem "umoczy" co jest
        już na trwałe wpisane w strategie tej partii, jednym słowem constans....
        • mysz_polna5 Re: Tera ja;)))! 10.08.06, 22:20
          Bo nie bylo mnie tu troche. Wiec polece seria odpowiedzi. Cha!

Pissario, jestes w dniu dzisiejszym trzecia osoba, ktora mowi to samo, co ja
          powiedzialam / co nie znaczy, ze przypisuje sobie, ze za mna powtarzasz. Nie!/.
          Otorz chodzi mi o uzmyslowienie sobie tego, ze PO, to partia, ktora przegrana
          ma wpisana w swoj statut. To moj zartobliwy zwrot, ktory niestety jest faktem!
          I mysle, ze jest to wina szefa T, albo ... hehehehe POwskiej
          inteligencji 'inaczej'. POgardzila moherowcami, ale sama nie POtrafi wyciagac
          wniskow z wlasnych POrazek. Ot co!

camille_pissarro napisał:

PO mogłaby desygnowac osobe wcale nie związana z partia , ale
          > wybrała HGW nie chce sie z tej chorej kandydatuy wycofac zatem "umoczy" co
          jest

> już na trwałe wpisane w strategie tej partii, jednym słowem constans....
    • camille_pissarro Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 20:33
      parlamentarnych ale nie zagłosowałbym na nią gdyby startowała w wyborach
      municypalnych , na prezydenta Warszawy.Ba , raczej nie zagłosuję juz na nia
      więcej takze w wyborach parlamentarnych.Razi mnie u niej ta zapalczywość walki
      z wszystkim i wszystkimi , walki która ma s sobie cos z tradycji jakobinów.
      Niestety bardzo sie zawiodłem na niej.Jest kiepska medialnie, w Sejmie
      praktycznie niczym sie nie wyróżnia.Pamietam tez , ze ma niwyjasnioną sprawe z
      mieszkanie ( chodzi pradopodobnie o mieszkanie komunalne ) jednym słowem
      przeciętność.Mam stałych kandydatów J.Piesiewicza, Z.Romaszewwskiego i
      W.Bartoszewskiego.Nad pozostałymi bedę sie musiał za 2,5 roku powaznie
      zastanowić.HGW przegra w Warszawie z kretesem..
      • haen1950 Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 20:53
        Dziwię się wielu sympatykom platformy, że tak nisko oceniają Hannę Gronkiewicz.
        Pewnie dlatego, że jest babą sukcesu, niezależną finansowo, nie potrzebującą
        kombinować jak piskorskie, majacą kontakty, wizję i możliwości. Pyskaczy i
        szeryfów Warszawa ma dosyć, olewają to miasto i jego mieszkańców. Traktują je
        instrumentalnie, pozostają po nich smród korków, koleiny i dziury w jezdniach.
        Kompletny brak wizji rozwoju miasta, brak koncepcji, słowem: mordęga.
        Uważam, że z tej wymienianej tu politycznej "elity" ani jeden nie sprawdzi się
        jako włodarz miejski. Może Marek Borowski by się nadawał, ale pisiorki go
        dosłownie wykończą razem z Warszawą. A Hance nie podskoczą. Bo się boją Tuska i
        platformy jak Rydzyk swięconej wody. I mają czego się bać.
        • jaa_ga Re: Głosowałam na Hannę w wyborach 10.08.06, 20:56
          Miała ponad 120000 głosów poparcia warszawawiaków.
          Zagłosuję i teraz.
          Wierzę, że wygra, mało tego - i w kampanii pomogę:-)
          • mysz_polna5 Re: Głosowałam na Hannę w wyborach 10.08.06, 22:32
            jaa_ga napisała:

> Miała ponad 120000 głosów poparcia warszawawiaków.
            > Zagłosuję i teraz.
            > Wierzę, że wygra, mało tego - i w kampanii pomogę:-)

Kobieto! Mysilabym miec przystawiony gun do glowy, to byc moze? ... oddalabym
            glos na Hanne! Hanne, ktora kiedys mowila, ze swoja prace zaczyna od zmowienia
            rozanca, czy koronki. W kazdym badz razie od modlitwy. I nie ma w tym nic
            zlego, jesli faktycznie tak jest! Ale dlaczego swoje prywatne wzruszenia i
            duchowe potrzeby upublicznila? Z wrodzonej glupoty, czy z innej potrzeby!

ps. prywatna uwaga. Byc moze PO, czuje sie zobowiazane-umowa, ze poprze HGW za
            jaj poparcie PO w czasie ich kampanii wyborczej, i za role jaka Hania odegrala
            w hospicjum?
            • alistair-p Re: Głosowałam na Hannę w wyborach 12.08.06, 02:18
              mysz_polna5 napisała:

> jaa_ga napisała:
              >
              > > Miała ponad 120000 głosów poparcia warszawawiaków.
              > > Zagłosuję i teraz.
              > > Wierzę, że wygra, mało tego - i w kampanii pomogę:-)
              >
              > *******************************************************************************
              > *
              >
              >
              > Kobieto! Mysilabym miec przystawiony gun do glowy, to byc moze? ... oddalabym
              > glos na Hanne! Hanne, ktora kiedys mowila, ze swoja prace zaczyna od zmowienia
              > rozanca, czy koronki. W kazdym badz razie od modlitwy. I nie ma w tym nic
              > zlego, jesli faktycznie tak jest! Ale dlaczego swoje prywatne wzruszenia i
              > duchowe potrzeby upublicznila? Z wrodzonej glupoty, czy z innej potrzeby!
              >
              > ps. prywatna uwaga. Byc moze PO, czuje sie zobowiazane-umowa, ze poprze HGW za
              > jaj poparcie PO w czasie ich kampanii wyborczej, i za role jaka Hania odegrala
              >
              > w hospicjum?

...rozmysliłem się.
        • camille_pissarro Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 21:19
          A dlaczego miałbym wierzyc HGW, ze ona dokona przełomu jesli chodzi np. o
          jakość warszawskie arterii i ulic ??? Jaka mam gwarancję, ze w tym względzie
          nastapi poprawa ???
          Jakie wymierne sukcesy na swym koncie ma HGW ???To , ze była vice-prezesem
          EBROiR to żaden sukces , to zwykłe nomenklaturowe stanowisko, które objęła
          zapewne po spełnieniu stosownych wymagań tego banku wobec RP , gdy byłe jesze
          szefem NBP.Czy HGW ma jakies wymierne doświdczenia i osiagnięcie w pracy
          samorządów jak chociazby Zyta Gilowska ???? Nie , zatem przestań wypisywać
          bzdury , ze jest to kompetentna osoba , ktora w przypadku wygranej rzeczywiście
          stanęłaby naprzeciw wielkim wyzwaniom jakie niesie metropolia RP....
          • jaa_ga Ja cię do niczego nie namawiam przecież 10.08.06, 21:48
            Ja tylko wyraziłam swoją opinię, stwierdziłam fakt, że w wyborach miała
            ponad 120000 głosów, więc nie imputuj mi tego, czego w moim poscie nie ma.
            Nie chcesz, nie głosuj, co mnie to obchodzi...
          • haen1950 Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 22:03
            Dlaczego bzdury? Jedno na pewno umie, wydawać rozsadnie pieniądze. Zbudowała
            swój dom i wie, jaka to mordęga w Warszawie. Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy
            budową własnego domu a 50kondygnacji wieżowcem, wierz mi na słowo.
            Sztuką jest kupić dobrą cegłę, zobacz jak wyglądają filtry po Starynkiewiczu,
            ten facet o mało nie zamęczył tego producenta cegły przed uzyskaniem
            odpowiedniej jakości.
            Warszawę czeka cała restauracja Traktu Królewskiego. Chcesz znowu mieć wszędzie
            kostkę bauma i te słupki przypominające zardzewiałe przyrodzenie? Zastanów się.
            Który z tych facetów ma czas na takie pierdoły? Żaden z nich.
            • alistair-p Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:23
              Czy to będzie Pitera(chciałbym) czy Gronkiewicz zagłosuje na jedną z nich.Nie
              patrzcie na fryzury i kiecki,popatrzcie co Kaczor zrobił z Warszawą,a tu czytam
              że ma złą wymowę,że fryzura nie ta,LUDZIE !!!!!Opamiętajcie się,chcecie mieć
              dyrektorów w ratuszu z Samoobrony albo LPR ?Pora myslec politycznie.
              • wartburg4 Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:28
                alistair-p napisał:

> Czy to będzie Pitera(chciałbym) czy Gronkiewicz zagłosuje na jedną z nich.Nie
                > patrzcie na fryzury i kiecki,popatrzcie co Kaczor zrobił z Warszawą,a tu
                czytam
                > że ma złą wymowę,że fryzura nie ta,LUDZIE !!!!!Opamiętajcie się,chcecie mieć
                > dyrektorów w ratuszu z Samoobrony albo LPR ?Pora myslec politycznie.

Tylko że to nie Twój głos rozstrzygnie o wyniku wyborów.

Zadecydują o nich ci, którzy lubią patrzyć na fryzury i kiecki i jak na komendę
                wpadają w patriotyczne uniesienia.
                • alistair-p Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:34
                  W końcu może mój głos wpłynie na ten wybór.Nawet na czworakach a pójdę głosowac.
              • camille_pissarro Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:45
                Nie
                czytam

Proszę wskazac w moim postcie , w którym określam , że dla mnie istona jest
                fryzura kandydatki, jej wymowa , w ogóle fizjonomia !!!!!
                • alistair-p Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:48
                  Prawde mówiąc nie rozumiem.Ale zaraz przeczytam twój post.
                • alistair-p Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:50
                  A sprawa mieszkania jest dawno wyjaśniona.
                  • camille_pissarro Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 23:38
                    Mówimy zdaje sie o HGW a ona z mieszkaniami nie maiła zadnych perturbacji bo
                    jest kobieta majętną ( chodzilo o J.Piterę ) , poza tym faktycznie ten argument
                    jak najbardziej dotyczy kwestii aparycji i fizjonomii kandydatów ;-))), aktóry
                    to podnosiłes , że jest taki istotny przy wyborze - na razie mówimy o moich
                    preferencjach , bo to do w odpowiedzi do mojego postu do nich sie odniosłeś.....
              • mysz_polna5 Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 22:51
                alistair-p napisał:

> Czy to będzie Pitera(chciałbym) czy Gronkiewicz zagłosuje na jedną z nich.Nie
                czytam
                > dyrektorów w ratuszu z Samoobrony albo LPR ?Pora myslec politycznie.

O co ci chodzi, malenki?
                Nie mieszkam w obecnym czasie na stale w Warszawie. Warszawa byla i jest
                brzydkim miastem. I nie z winy Kaczora. Chyba, ze wszystko ci sie kojarzy z
                kacza zupa, lub /d/?
                Warszawa sie zmienia. Sa pozytywy, ale tez i glupie zmiany. Powstaja jakies
                zamkniete oazy budynkow, wsrod rzyska i badyli, lub gomulkowsko-gierkowskich
                blokowisk. Nie ma infrastruktury, komunikacja kiepska, ulice waskie, jezdnie
                podziurawione, architektura nowych budynkow nie pasuje do pozostalej i nie
                stanowi z nia calosci. W centrum miasta stragany! Balaganem, ktory rozpoczl
                sie po IIWS / z takich, czy innych powodow/, chcesz obciazyc Kaczorow. Wez
                gumowy mlotek, i puknij nim sie w czolko. To moze cos zrozumiesz? Bo nienawisc,
                nie stanowi podstawe racjonalnego myslenia. Ot co!

A glosuj sobie na kogo chcesz. To przez takich ludzi, ktorzy glosowali i
                glosuja na na ludzi partii, mamy to ~ co mamy!
                • alistair-p Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 23:00
                  Nie spoufalaj się,protekcjonalnie pogadaj sobie z kimś innym.Warszawa jaka była
                  i jaka jest widzi każdy kto tu mieszka.Nigdy nie było takiego paralizu w
                  urzędach i niemocy jak teraz.Muzeum Powstania było bardziej potrzebne
                  Kaczyńskiemu niż Warszawiakom,a to jedyne co zrobił.Wolelibyśmy by przetargi nie
                  trwały latami,by urzędy działały sprawnie,by remontowano ulice i by nie
                  drukowano materiałów wyborczych za pieniądze podatników w ratuszu.
                  • mysz_polna5 Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 23:05
                    alistair-p napisał:

> Nie spoufalaj się,protekcjonalnie pogadaj sobie z kimś innym.Warszawa jaka
                    była
                    > i jaka jest widzi każdy kto tu mieszka.Nigdy nie było takiego paralizu w
                    > urzędach i niemocy jak teraz.Muzeum Powstania było bardziej potrzebne
                    > Kaczyńskiemu niż Warszawiakom,a to jedyne co zrobił.Wolelibyśmy by przetargi
                    ni
                    > e
                    > trwały latami,by urzędy działały sprawnie,by remontowano ulice i by nie
                    > drukowano materiałów wyborczych za pieniądze podatników w ratuszu.

Ja bym tez wolala.
                    Najpiekniejsze sa marzenia i pobozne zyczenia. Aha, jeszcze krytykanctwo,
                    niezadowoloenie i skrzywionas twarz! To oczywiste, zwlaszcza, jak z tymi co
                    rzadza jest mi nie po drodze! Nic nowego mocium panie! H he!
                    • alistair-p Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 23:12
                      Załatwiałem parę spraw w urzędach,psychoza korupcyjna ratusza sparaliżowała
                      urzędników.Boją się wydawac decyzji,lepiej niech petent poczeka,po co maja mnie
                      podejrzewać o korupcję? Mało tego,mówią to otwarcie.
                      • mysz_polna5 Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 23:18
                        alistair-p napisał:

> Załatwiałem parę spraw w urzędach,psychoza korupcyjna ratusza sparaliżowała
                        > urzędników.Boją się wydawac decyzji,lepiej niech petent poczeka,po co maja
                        mnie
                        > podejrzewać o korupcję? Mało tego,mówią to otwarcie.

No faktycznie, korupcja, to odkrycie nowej gwaiazdy!
                        Bo to o czym piszesz, to pewnie zaistnialo dopiero teraz?, a najlepiej za
                        rzadow PiS.
                        O boy, o boy! Brzuch mnie rozbolal z wrazenia!
                        • alistair-p Re: Zagłosuję na PO 10.08.06, 23:22
                          mysz_polna5 napisała:

> alistair-p napisał:
                          >
                          > > Załatwiałem parę spraw w urzędach,psychoza korupcyjna ratusza sparaliżowa
                          > ła
                          > > urzędników.Boją się wydawac decyzji,lepiej niech petent poczeka,po co maj
                          > a
                          > mnie
                          > > podejrzewać o korupcję? Mało tego,mówią to otwarcie.
                          > *******************************************************************************
                          > *
                          >
                          >
                          >
                          > No faktycznie, korupcja, to odkrycie nowej gwaiazdy!
                          > Bo to o czym piszesz, to pewnie zaistnialo dopiero teraz?, a najlepiej za
                          > rzadow PiS.
                          > O boy, o boy! Brzuch mnie rozbolal z wrazenia!
                          Zrozumiałas co napisałem? Jeśli nie,trudno.Ide spać.Dobranoc
                          • mysz_polna5 Re: Zrozumialam, ze 10.08.06, 23:29
                            wszelkimi obecnymi problemami jakie nekaja Warszawe chcesz obciazyc b.
                            prezydenta Warszawy, i PiS.
                            Idz spac!
                            • mysz_polna5 Re: Zrozumialam, ze 10.08.06, 23:30
                              W uzupenieniu, bo poszlo zbyt szybko.
                              I te problemy maja rozwiazac HGW lub Pitera, bo sa z PO ;))))))))))))))))))))))!
                            • wartburg4 Re: Zrozumialam, ze 11.08.06, 12:12
                              mysz_polna5 napisała:

> wszelkimi obecnymi problemami jakie nekaja Warszawe chcesz obciazyc b.
                              > prezydenta Warszawy, i PiS.
                              > Idz spac!

Rzecz w tym, że trzy lata jego prezydentury, to czas całkowicie zmarnowany.
                              Powie Ci to każdy Warszawiak.
                              • mamablues Re: Zrozumialam, ze 11.08.06, 12:25
                                wartburg4 napisał:

> Rzecz w tym, że trzy lata jego prezydentury, to czas całkowicie zmarnowany.
                                > Powie Ci to każdy Warszawiak.

Nie każdy.
                                • wartburg4 Re: Zrozumialam, ze 11.08.06, 12:45
                                  mamablues napisała:

> wartburg4 napisał:
                                  >
                                  > > Rzecz w tym, że trzy lata jego prezydentury, to czas całkowicie zmarnowan
                                  > y.
                                  > > Powie Ci to każdy Warszawiak.
                                  >
                                  > Nie każdy.
                                  >
                                  No dobrze. Niech będzie prawie każdy.
                                  • alistair-p Re: Zrozumialam, ze 11.08.06, 12:46
                                    Każdy nie flancowany Warszawiak :-))
            • sawa.com Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 22:45
              haen1950 napisał:

> Dlaczego bzdury? Jedno na pewno umie, wydawać rozsadnie pieniądze. Zbudowała
              > swój dom i wie, jaka to mordęga w Warszawie. Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy
              > budową własnego domu a 50kondygnacji wieżowcem, wierz mi na słowo.
              > Sztuką jest kupić dobrą cegłę, zobacz jak wyglądają filtry po Starynkiewiczu,
              > ten facet o mało nie zamęczył tego producenta cegły przed uzyskaniem
              > odpowiedniej jakości.
              > Warszawę czeka cała restauracja Traktu Królewskiego. Chcesz znowu mieć
              wszędzie
              >
              > kostkę bauma i te słupki przypominające zardzewiałe przyrodzenie? Zastanów
              się.
              > Który z tych facetów ma czas na takie pierdoły? Żaden z nich.

Cos w tym (o czym piszesz) jest! Z tą cegłą to prawda. Właściwie jest juz po
              herbacie. HGW rozpoczęła kampanię. Zobaczymy!

Pitera się zachowuje lojalnie ale nieelegancko. Ta odzywka z pogrózkami...
              chyba sie pomyliłam z tym przypuszczeniem, ze jest dobrym kandydatem na
              prezydenta Warszawy... odezwała się jak baba ze straganu:(((

W wypowiedzi Pitery było, ze jesli usłyszy o tym, ze ktos mówi o jej aspiracji
              prezydenckiej to postara się żeby go wywalili z PO. Nie jestem w PO... ale
              poczułam się jakby mi dała "po pysku"
              • wartburg4 Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 11.08.06, 12:05
                sawa.com napisała:

> Pitera się zachowuje lojalnie ale nieelegancko. Ta odzywka z pogrózkami...
                > chyba sie pomyliłam z tym przypuszczeniem, ze jest dobrym kandydatem na
                > prezydenta Warszawy... odezwała się jak baba ze straganu:(((

Masz rację. Też zwróciłem uwagę na tę "dyplomatyczną" wypowiedź. Całkowity
                brak klasy.
                >
                > W wypowiedzi Pitery było, ze jesli usłyszy o tym, ze ktos mówi o jej
                aspiracji
                > prezydenckiej to postara się żeby go wywalili z PO. Nie jestem w PO... ale
                > poczułam się jakby mi dała "po pysku"
            • camille_pissarro Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 23:03
              Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy
              > budową własnego domu a 50kondygnacji wieżowcem, wierz mi na słowo.
              > Sztuką jest kupić dobrą cegłę, zobacz jak wyglądają filtry po Starynkiewiczu,
              > ten facet o mało nie zamęczył tego producenta cegły przed uzyskaniem
              > odpowiedniej jakości.

Wspaniała charakterystyka i wyznacznik .Zobacz lepiej jakie chałupy postawili
              sobie w Komorowie i innych bliskich okolicach Pruszkowa "mafiosi", tez wybrali
              solidne, drogie materiały, klinkierówkę, dachówkę , gres etc. , ponadto
              architektów tzw. "landscaping" itd. Faktycznie to jest dopiero wyznacznik na
              solidnego włodarza stolicy...
          • mysz_polna5 Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 22:34

> A dlaczego miałbym wierzyc HGW, ze ona dokona przełomu jesli chodzi np. o
            > jakość warszawskie arterii i ulic ??? Jaka mam gwarancję, ze w tym względzie
            > nastapi poprawa ???
            > Jakie wymierne sukcesy na swym koncie ma HGW ???To , ze była vice-prezesem
            > EBROiR to żaden sukces , to zwykłe nomenklaturowe stanowisko, które objęła
            > zapewne po spełnieniu stosownych wymagań tego banku wobec RP , gdy byłe jesze
            > szefem NBP.Czy HGW ma jakies wymierne doświdczenia i osiagnięcie w pracy
            > samorządów jak chociazby Zyta Gilowska ???? Nie , zatem przestań wypisywać
            > bzdury , ze jest to kompetentna osoba , ktora w przypadku wygranej
            rzeczywiście

> stanęłaby naprzeciw wielkim wyzwaniom jakie niesie metropolia RP....

Tym postem przekonales mnie, ze jestes madry facet!
            • alistair-p Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 22:38
              Nie chcę by mój głos zabrzmiał jak ten że w Ameryce bija murzynów,ale żaden
              kandydat nie może dać takich gwarancji.Ani Marcinkiewicz ani ktokolwiek
              inny.Najmniejsze gwarancje może dac Kazio,on tu wylądował jak na księżycu,na
              razie rozgląda się za zielonymi ludzikami i wypisuje głupoty na blogu.
      • mamablues Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 22:49

> Jest kiepska medialnie

Powiedziałabym raczej, że jest nierówna. Wczoraj u Latkowskiego była świetna,
        ale wcześniej miała kilka poważnych wpadek. Fakt, że jest niekonsekwentna.

> Pamietam tez , ze ma niwyjasnioną sprawe z
        > mieszkanie ( chodzi pradopodobnie o mieszkanie komunalne )

Chodzi o komunalne i sprawa jest wyjaśniona, wygrała proces, jest czysta.
        • camille_pissarro Re: Głosowałem na Julię Piterę w wyborach 10.08.06, 23:10
          Chodzi o komunalne i sprawa jest wyjaśniona, wygrała proces, jest czysta.
          >
          mówiła chyba o tym w spotkaniu z Piskorskim bodajże w TV3 ale nie pamietam ,
          czy sprawa jest juz zakończona jeslki tak , to O.K. ale straciła u mnie
          sympatię , zgadza się jest nierówna i bardzo zacietrzewiona a to bardzo szkodzi
          nawet w sytuacji gdy chce się rzeczywiście cos zrobić .Moinm zdaniem najlepiej
          sprawdzałaby sie w polskim odziale Transparency International , ma w sobie cos
          z jakobina ;-)))
    • niezapowiedziany denominacja to dzielo Walzowej. a to wzorcowo 10.08.06, 22:19
      przeprowadzona operacja byla. chociaz czasem moglaby miec celniejsze riposty i byc bardziej "harda" i wyrazista, to jednak jednego nie mozna jej odmowic: potrafi dobierac zespol. A to pokazala praca w NBP.
      • camille_pissarro Re: denominacja to dzielo Walzowej. a to wzorcowo 10.08.06, 22:47
        ciekawe , praca w NBP a przeprowadzenie denominacji to zasługa HGW czy ludzi ,
        którzy tego dokonywali w poszczególnych oddziałach banków ??? Nie wiem czy Ty
        przy tym brasłes aktywny udział , bo ja do tej pory pamietam te nieprzespane
        noce....
        • alistair-p Re: denominacja to dzielo Walzowej. a to wzorcowo 10.08.06, 22:53
          Teraz rozumiem,nie autorowi a skrybom należy się nagroda :-)))
          • camille_pissarro Re: denominacja to dzielo Walzowej. a to wzorcowo 10.08.06, 22:57
            JA akurat nie byłem skrybą, a gwoli ścisłości to pomysł denominacji chyba
            wyszedł od L.Balcerowicza i RPP ( nie pamietam tylko czy juz wówczas była ) a
            nie HGW .
            • sawa.com Re: denominacja to dzielo Walzowej. a to wzorcowo 10.08.06, 23:10

> JA akurat nie byłem skrybą, a gwoli ścisłości to pomysł denominacji chyba
              > wyszedł od L.Balcerowicza i RPP ( nie pamietam tylko czy juz wówczas była ) a
              > nie HGW .

Nie bylo RPP. zostala wprowadzona przepisami Konstytucji. Co do roli HGW w
              NBP, to zawsze miałam wrażenie, ze jego mózgiem jest ... czy był, bodajże
              Koziński - jej zastepca.

Dlatego nie dziwi mnie opinia tych (prezentowana tu na forum), którzy mówią, ze
              nie dostała przedłużenia kontraktu w europejskim banku rozwoju.
              • camille_pissarro Re: denominacja to dzielo Walzowej. a to wzorcowo 10.08.06, 23:20
                A za czyjej kadencji był przekręt z Bogatinem ( tym bankiem z Lublina , w
                którym aktywnie działa tez z tego co pamietam W.Kaczmarek ??) , a sprawa
                upadłości banku Staropolskiego.A kiedy nomenklaturowy BIG S.A rozwijał sie w
                najlepsze i nadzór bankowy to spokojnie przyklepywał ??? Nie chce wypominać
                kilka wpadek medialnych - przypomnę tylko jedno z tym ekonomicznym testem , w
                którym ad hoc nie załapała sie nawet na 50% poprawnych odpowiedzi, czego jak
                czego ale takiej podstwaowej wiedzy należy od takiej osoby oczekiwać.
                Ja absolutnie nie mam przeświadczenia , że stołeczna kasa będzie we właściwych
                rękach mimo zapewnienia HGW , że będzie to jak w "banku" mam nadzieje , że nie
                takim jak np. BIG S.A. czy Staropolskim ;))))
        • niezapowiedziany alez oczywiscie, ze wielu ludzi, ale to ona 11.08.06, 12:24
          zbudowala zespol. i nie chodzi o pomysl zeby zrobic denominacje, ale o jej
          sprawne i bezproblemowe dla ludnosci przeprowadzenie. jesli mozgiem byl
          doradca, to pogratulowac umiejetnosci dobierania doradcow. przeciez prezydent
          nie dziala sam i to wlasnie jest najwazniejsze :)
          • alistair-p Re: alez oczywiscie, ze wielu ludzi, ale to ona 11.08.06, 12:49
            Przepraszam,ale to nie spawacze zbudują rurociąg północny,chociaż fizycznie sie
            przy nim strasznie narobią :-))
            • mysz_polna5 Z dziada pradziada 11.08.06, 13:49
              Sa tacy warszawiacy, ale z wiadomych historycznych wydarzen, naleza do
              mniejszosci. Wiem o tym na 100%. Czy to wystarczy?

W chwili obecnej o stanowisko preydenta Warszawy, nie ma co kopii kruszyc,
              przynajmniej jak dla mnie. Obie kandydatki PO w porownaniu z kandydatem PiS ~
              nie maja szans na warszawska prezydenture! I to jest wina PO, a nie jej
              kandydatek. O czym z dobrego serca zawiadamiam PO-wcow!

Ach te kadry! A brak ich tak wymawiany jest PiS. Hehehehehe!

Warto sobie przypomniec pewien znamienny fakt. Warszawa byla obsadzona przez
              komuchowska kadre. Ot chodzby osobowy sklad Rad, zostal zawladniety przez
              czerwoniastych. Kaczynski nie cieszyl sie ich uznaniem, z wiadomych powodow.
              Nie swoj, ale obcy. A jak obcy, to wrog. I vice versa! Swoja droga, bedac
              prezydentem Warszawy, nie zrobil zadnych przekretow jak jego postkomunistyczny
              poprzednik, ktory obecnie para sie sadzeniem lasow, czy tez lesnictwem, a moze
              juz polowaniem w nich na jelenie z UE ~ czy cos takiego ;)))))))))))))))))))?

• alistair-p Re: Z dziada pradziada 11.08.06, 14:19
                mysz_polna5 napisała:

> Sa tacy warszawiacy, ale z wiadomych historycznych wydarzen, naleza do
                > mniejszosci. Wiem o tym na 100%. Czy to wystarczy?
                >
                > W chwili obecnej o stanowisko preydenta Warszawy, nie ma co kopii kruszyc,
                > przynajmniej jak dla mnie. Obie kandydatki PO w porownaniu z kandydatem PiS ~
                > nie maja szans na warszawska prezydenture! I to jest wina PO, a nie jej
                > kandydatek. O czym z dobrego serca zawiadamiam PO-wcow!
                >
                > Ach te kadry! A brak ich tak wymawiany jest PiS. Hehehehehe!
                >
                > Warto sobie przypomniec pewien znamienny fakt. Warszawa byla obsadzona przez
                > komuchowska kadre. Ot chodzby osobowy sklad Rad, zostal zawladniety przez
                > czerwoniastych. Kaczynski nie cieszyl sie ich uznaniem, z wiadomych powodow.
                > Nie swoj, ale obcy. A jak obcy, to wrog. I vice versa! Swoja droga, bedac
                > prezydentem Warszawy, nie zrobil zadnych przekretow jak jego postkomunistyczny
                > poprzednik, ktory obecnie para sie sadzeniem lasow, czy tez lesnictwem, a moze
                > juz polowaniem w nich na jelenie z UE ~ czy cos takiego ;)))))))))))))))))))?
                >
                Co do tego ilu jest rdzennych,tak to nazwijmy Warszawiaków w Warszawie zgadzam
                się z toba,widac to doskonale 1 listopada,niektóre osiedla pustoszeją.Co do
                przekrętów poprzedniej ekipy w Warszawie podaj mi choć jeden przykład
                zakończonego skazaniem dochodzenia prokuratorskiego.Może były sprawy
                nieetyczne,ale nie kryminalne.Nawiasem mówiąc las Piskorskiego sąsiaduje z lasem
                Leppera,oczywiście czysty przypadek,wypada by wicepremier robił takie rzeczy?

• mysz_polna5 Re: Z dziada pradziada 11.08.06, 15:15
                  alistair-p napisał:

> ************************************
                  > Co do tego ilu jest rdzennych,tak to nazwijmy Warszawiaków w Warszawie
                  zgadzam
                  > się z toba,widac to doskonale 1 listopada,niektóre osiedla pustoszeją.Co do
                  > przekrętów poprzedniej ekipy w Warszawie podaj mi choć jeden przykład
                  > zakończonego skazaniem dochodzenia prokuratorskiego.Może były sprawy
                  > nieetyczne,ale nie kryminalne.Nawiasem mówiąc las Piskorskiego sąsiaduje z
                  lase
                  > m
                  > Leppera,oczywiście czysty przypadek,wypada by wicepremier robił takie rzeczy?

*******************************************************************************

O tych Warszawiakach tylko dlatego zrobilam wtret, bo zasugerowano, ze oni nie
                  beda glosowali na Marcinkiewicza, bo nie jest rdzennym Warszawiakiem, tak jak
                  HGW. Ja uwazam, ze w tym przypadku to zaden argument. Wg mnie bardziej sprawnym
                  perezydentem bedzie pan Marcinkiewicz, a nie pani Waltz i majac to przekonanie
                  oddam na niego glos.

Nie wymienie ci w tej chwili osoby z taka zwanego swiecznika, skazanej za
                  naduzycia popelnione w Warszawie. Po prostu takiego nie ma, albo ja o tym nie
                  wiem. Piszac o 'przekretach' ekpy czerwoniastych, mialam na mysli niejasne
                  interesy pana Piskorskiego i jego blyskawiczny sposob wzbogacenia sie. Czy
                  doszedl do tego samodzielnie? Twierdze, choc nie potrafie udowodnic, ze nie!
                  Musial miec wsparcie wsrod swoich i kozystac z bardzo dobrych /pewnych/
                  informacji udzielanych mu przez ludzi z tego srodowiska. Nie on jeden
                  zreszta*)! Nie zostal skazany, ale zycie sie jeszcze nie konczy i nie wiadomo,
                  co dalej bedzie? W kazdym razie pozostawil po sobie smrodek blyskawicznego
                  sposobu wzbogacenia sie, tak charakterystycznego dla wielu ludzi wywodzacych
                  sie ze srodowiska komunistycznego.
                  A co do Leppera? Co by o nim nie mowic, on jest jednak rdzennym rolnikiem, a
                  nie lesnikiem z awansu UW ;))))! Ot co!

*) nie mam nic przeciwko bogaceniu sie ludzi, a nawet popieram to. Ale mam na
                  tyle juz doswiadczenia i rozsadku, ze na swoj uczciwie zarobiony majatek,
                  potrzeba lat pracy, zdolnosci, zdrowia i wytrwalosc. No chyba, ze wygra sie
                  glowna wygrano w totka;)))))!
                  • alistair-p Re: Z dziada pradziada 11.08.06, 20:47
                    Tak się składa że znam człowieka który był inwestorem zastepczym budowy mostu
                    Swietokrzyskiego i Siekierkowskiego.Pracuje dalej,własnie skończył most w
                    Płocku.Od Warszawy trzyma się z dala,tylu głąbów w inwestycjach jeszcze tu nie było.
                    Co poza muzeum zrobił dla Warszawy Kaczyński? Pytanie czysto retoryczne.Po tych
                    jak piszesz przyszłych skazanych cos jest i jest pożyteczne.
                    A na Kazia nie zagłosuję bo nie zyczę sobie powrotu jakichś PiSowskich
                    pogrobowców,by dalej rujnowali miasto poprzeez totalne zaniechanie.
    • marchefka9 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 11.08.06, 15:17
      Wiem jedno, na Piterę bym zagłosowała, na Gonkiewicz-Waltz — zdecydowanie nie!
      Głupota peowiaków jest porażająca.
    • zapijaczonyryj Re: Pitera na prezydenta Warszawy! jestem ZA 11.08.06, 20:52
      A nawet przeciw.

A tak na poważnie to lepsza kandydaka od PanI Prezes NBP. A jeśli chodzi o
      mmarccinnnkkiewiiica to , zostawcie to WaRSZAWIAKOM
    • zapijaczonyryj Widzę, że czytasz też tzw prasę Brukową 11.08.06, 20:54
      CIEKAWE
    • xxx131 Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 12.08.06, 03:21

Oitera na pewno by wygrala.
      • alistair-p Re: Pitera na prezydenta Warszawy! 13.08.06, 10:42
        Zobaczymy,PiS nie jest w Warszawie zbyt popularny,wystarczy przejechac sie po
        mieście.Każdy go znielubi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka