ubekubek 22.08.06, 10:45 Kali-Balcerowicz twierdzi, ze w bankowosci nie powinni byc POLITYCy. A z jakiego politycznego stolka trafil Balcerowicz na obecny stolek z wpelni zastawionym rarytasami korytem. Kali nie pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inquisition O balcerowiczu ekonomiście będą w szkołach uczyć 22.08.06, 10:47 Balcerowicz będzie równie dobrze znanym nazwiskiem jak Staszic Wojtyła czy Wałęsa. _______ Nieudolność i głupota PIS to wina Układu! Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Będą, będą wspominać 22.08.06, 10:50 Jak o Hilarym Mincu, Sorosie i Grobelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Będą, będą wspominać 22.08.06, 11:00 porównaniem balcerowicza do grobelnego wspiąłeś się na wyżyny Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Rzeczywiście, masz rację 22.08.06, 11:09 Grobelny za swoje już odsiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Rzeczywiście, masz rację 22.08.06, 13:33 karlin napisał: > Grobelny za swoje już odsiedział. Pewnie nie wiesz, że Grobelny został uniewinniony. I bezskutecznie występował o odszkodowanie. www.kurier.wzz.org.pl/kz/kz159/4.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 13:42 Czepiasz się. Lech Grobelny jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 13:44 Tak jak Jego Emitencja. Ale swoje odsiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 14:14 Odsiedział, ale jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 14:17 Jego Emitencja za taką samą niewinność też może swoje odsiedzieć. PS Co z lekturami twojego ulubieńca? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 14:21 > Jego Emitencja za taką samą niewinność też może swoje odsiedzieć. Pewnie że może. Ale raczej nie w PiSlandzie. > Co z lekturami twojego ulubieńca? A którego? Chodzi Ci o moje lektury, czy lektury mojego ulubieńca? Jeżeli idzie o moje lektury to mam niezłą bibliotekę. Dla Ciebie trochę za trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 14:43 Nie czytasz wczesnych prac swojego ulubieńca - Balcerowicza? Przeciez miałeś to nadrobić, żeby mi udowodnić, że nigdy nie sławił RWPG. Naprawdę masz bibliotekę? No,no... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 14:48 Coś Ci się pomyliło. To Ty miałeś udowodnić, ze sławił RWPG. Ale wcale się nie dziwię Twojej pomyłce. Jest ona typowa dla niewyrobionych umysłów. Proste umysły żądają by Kowalski udowodnił, że nie bije żony. Co do biblioteki. Nie wiem czy wiesz co to takiego. Jak będziesz miał okazję to obejrzyj u Begerowej. Wcale nie musisz kupować samych okładek. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 14:50 A jednak oleś masz straszne kompleksy... Jak twój guru. Ongiś miłośnik RWPG. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Umorzenie to uniewinnienie? 22.08.06, 15:07 Nie znalazłeś cytatu pogrążającego Balcerowicza więc przerzucasz się na psychologię. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin W sprawie pogrążania Balcerowicza 22.08.06, 15:09 poczekaj na prace komisji. Będziesz miał szansę wykazać się swoim do LB przywiązaniem. RWPG to tylko dowód twojego nieuctwa i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: W sprawie pogrążania Balcerowicza 22.08.06, 15:13 > RWPG to tylko dowód twojego nieuctwa i nic więcej. Cytacik, cytacik. Wiara, nawet Twoja, to duuużo za mało. Najpierw daj ten cytat, a później przyganiaj mi od nieuków. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: W sprawie pogrążania Balcerowicza 22.08.06, 15:20 :) Zajrzyj do swojej biblioteki. Ja nie mogę, bo to dla mnie za trudne. No i trochę cierpliwości, komisja już wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: W sprawie pogrążania Balcerowicza 22.08.06, 15:29 > Zajrzyj do swojej biblioteki. > Ja nie mogę, bo to dla mnie za trudne. Czyli łgałeś jak pies i teraz się do tego przyznajesz. Lepiej późno niż wcale. > No i trochę cierpliwości, komisja już wkrótce. To komisja będzie szukać za Ciebie cytatu w młodzieńczych pracach Balcerowicza? Nie szkoda pieniędzy podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: W sprawie pogrążania Balcerowicza 22.08.06, 15:36 Oleś, teraz wyzwiska, kundelku? Pohamuj się, będziesz mógł zaszczekać jak twój idol zacznie się tłumaczyć. Ale ci to RWPG dopiekło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Balcerowicz z Instytutu Ekonomii Marksistowsko-Len 22.08.06, 20:53 Balcerowicz był adiunktem w Instytucie Ekonomii Marksistowsko-Leninowskiej na S.G.P.i S. Nie napisał zadnej pracy na temat nowoczesnej gospodarki wolnorynkowej. Jego prace magisterska, doktorska i habilitacyjna były kompilacją prac różnych profesorów z bloku RWPG na temat gospodarki socjalistycznej. Nie wierzycie? Spróbujcie znaleźć w internecie tytuł choć jednej jego książki. To miernota wykreowana przez reżimowe media! Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Pisuardesa 22.08.06, 21:02 Na SGPISie -za Gierka- nie było Instytutu Ekonomii Marksistowsko-Leninowskiej. Zresztą chyba w całej Polsce nie było takiego instytutu w latach 70-tych. A od kiedy to tow. Palnick przeszkadza Wam marksizm-leninizm. W wyszukiwarce znajdziesz tytuły prac doktorskiej i habilitacyjnej Balcerowicza. Podawałem je takim pisuardessom jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Permanentnie Ocipiały 22.08.06, 21:55 Nie pisałem o jego kompilacyjnych wypocinach a zadałem pytanie, czy ktoś zna jakąś książkę naukową, którą ten zabójca Polski napisał. Leszek Balcerowicz, obecny prezes NBP i RPP, były premier, minister finansów za czasów, gdy Eureko-BIG BG kupiło nielegalnie, z pogwałceniem polskiego prawa, 30% akcji PZU, zeznawał przed Sejmową Komisją Śledczą ds. prywatyzacji PZU. Po niżej fragment przesłuchania bez dodatkowego komentarza - ten jest zbędny (podstawą jest stenogram posiedzenia). ======================= Poseł Jan Bury: W czasie PRL-u nie było tak łatwo wyjechać za granicę, dostać wizę do jakiegoś kraju zachodniego. Pan miał tę możliwość, w 1974 r. wyjechał pan na studia doStanów Zjednoczonych na roczny MBA, później w latach 1985-1988 był pan na stażach także. Kto spowodował pana wyjazdy, ówczesny PZPR czy SGPiS, na którym pan pracował? Pan Leszek Balcerowicz: Panie przewodniczący, ja uważam, że ta wypowiedź zawiera elementy insynuacji. I państwo znacie oczywiście ustawę o komisji śledczej, która w pkt. 7.1 mówi w sposób całkowicie jasny, mogę zacytować: z uprawnień komisja korzysta tylko w zakresie niezbędnym i w taki sposób, aby nie naruszać dóbr osobistych osób trzecich. Ale odpowiem na pana pytanie oczywiście, choć mam opinię na temat sposobu charakteru tej wypowiedzi, że narusza ten artykuł. Polska, choć była krajem socjalistycznym, była jednak krajem pod tym względem różniącym się pozytywnie, np. od dawnego Związku Radzieckiego czy dawnego NRD, i w związku z tym trochę więcej osób musiało wyjechać. A czemu to zawdzięczałem? Sobie to zawdzięczałem. Poseł Jan Bury: Czyli kto wydał zgodę na pana wyjazd? Pan Leszek Balcerowicz: Zaproponowały, wydały władze uczelni, a i dostałem w normalnym trybie paszport. ====================== Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Amnezja pisuardesy 23.08.06, 05:21 palnick napisał: > Nie pisałem o jego kompilacyjnych wypocinach a zadałem pytanie, czy ktoś zna > jakąś książkę naukową, którą ten zabójca Polski napisał. Od kiedy to tow. Palnick nie podoba Wam się marksizm-leninizm? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Paranoja POrąbanego. 23.08.06, 07:05 oleg3 napisał: > palnick napisał: > > > Nie pisałem o jego kompilacyjnych wypocinach a zadałem pytanie, czy ktoś > > zna jakąś książkę naukową, którą ten zabójca Polski napisał. > > Od kiedy to tow. Palnick nie podoba Wam się marksizm-leninizm? > ----- Pytasz Olega która godzina, on ci odpowiada że 20 stopni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Obsesja pisuardesy 23.08.06, 09:22 To jak to tym marksizmem jest? Słuszny czy niesłuszny? Określcie się tow. Palnick. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Natręctwa POrąbańca 23.08.06, 09:54 Podaj tytuły książek naukowych napisanych przez Balcerowicza i wyjaśnij dlaczego PZPR właśnie jego wysłała do USA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Obsesja pisuardesy 23.08.06, 10:06 O wiele łatwiej będzie wyjaśnić czy Twoim zdaniem marksizm jest słuszny czy niesłuszny. I jak to z tym Cimoszewiczem było? Wyjazd Cimoszewiczabył słuszny, zaś Balcerowicza niesłuszny? A co z Józkiem Oleksym? Słusznie wyjeżdżał? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Natręctwa POrąbańca 23.08.06, 10:17 oleg3 napisał: > I jak to z tym Cimoszewiczem było? Wyjazd Cimoszewicza był słuszny, zaś > Balcerowicza niesłuszny? A co z Józkiem Oleksym? Słusznie wyjeżdżał? ----- Dorobku naukowego jak widzę "profesor" Balcerowicz-Mengele gospodarki nie ma. Wyżej wymieniłeś kilku pieszczochów PZPR :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Obsesja czerwonej pisuardesy 23.08.06, 10:26 A kto to własną piersia broni tych "kilku pieszczochów PZPR"? Czy aby nie tow. Palnick? Teraz tow. Palnick cytuje tow. premiera Leppera "Balcerowicz-Mengele gospodarki". A marksizm mu się nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Obsesja czerwonej pisuardesy 23.08.06, 10:34 oleg3 napisał: > A kto to własną piersia broni tych "kilku pieszczochów PZPR"? > Czy aby nie tow. Palnick? -------- Cimoszewicza broniłem bo został na nim wykonany lincz polityczny przez Tuska i Miodowicza z uzyciem Jaruckiej. Broniłbym każdego w jego położeniu. Oleksego broniłem, kiedy na chama próbowano zrobić z niego TW w rozumieniu ustawy lustracyjnej. Tak jak teraz bronię Zyty uwalonej ...znów przez Tuska i PO. Balcerowicza uważam za największego zdrajcę w historii, ty się zachwycasz tym Dyzmą. -------- > > Teraz tow. Palnick cytuje tow. premiera Leppera "Balcerowicz-Mengele > gospodarki". > A marksizm mu się nie podoba! -------- Gdybyś nie był kretynem, przestałbyś pierdoolić od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Czerwona pisuardesa donosi 23.08.06, 10:39 Broniłem Cimoszewicza i Oleksego, co nie przeszkadza mi sugerować, że Balcerowicz wyjechał bo coś podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick POyebany paranoik 23.08.06, 10:50 Czyta to co chciałby wyczytać, jednocześnie nie potrafi odpowiedzieć na żadne zadane pytanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Dylemat czerwonej pisuardesy 23.08.06, 10:53 Odciąć się od marksizmu czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Dylemat Permanentnie Ocipiałego 23.08.06, 14:09 oleg3 napisał: > Odciąć się od marksizmu czy nie? ...... Odciąć się od 8-godzinnego dnia pracy i płatnych urlopów, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Marksizm wyłazi z czerwonej pisuardesy 23.08.06, 15:46 > Odciąć się od 8-godzinnego dnia pracy i płatnych urlopów, czy nie? A jak tam z Borowskim? To najlepszy kandydat na prezydenta? Gdzie studiował ten najlepszy kandydat? Jakie prace naukowe napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick [...] 23.08.06, 19:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Oooo czerwona pisuardesa coś napisała 23.08.06, 19:34 Widzicie Palnick, wy akurat nie powinniście atakować Balcerowicza za życiorys, bo narażacie się na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Idol POrąbanego paranoika olega. 24.08.06, 00:06 myslozbrodnia.blogspot.com/2006/05/zachd-ju-w-1993-wiedzia-e-plan.html Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Marksizm wg. POrąbańca. 24.08.06, 00:08 oleg3 napisał: > > Odciąć się od 8-godzinnego dnia pracy i płatnych urlopów, czy nie? ----- Dla kretyna olega to wyżej jest sednem marksizmu :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: O balcerowiczu ekonomiście będą w szkołach uc 22.08.06, 11:05 Wojtyły do tego towarzystwa nie mieszaj . Na całą resztę zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: O balcerowiczu ekonomiście będą w szkołach uc 22.08.06, 19:27 kura56 napisała: > Wojtyły do tego towarzystwa nie mieszaj . ------- Racja. On donosił na Jana Pawła II, swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Ot zawiść motłochu... 24.08.06, 00:13 Cały sejm razem wzięty nie zna się na finansach tak dobrze jak jeden Balcerowicz, ale jak ktoś wybitny to mu dokopać by się nie wychylał z tłumu! ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ot zawiść motłochu... 24.08.06, 00:19 inquisition napisał: > Cały sejm razem wzięty nie zna się na finansach tak dobrze jak jeden > Balcerowicz, ale jak ktoś wybitny to mu dokopać by się nie wychylał z tłumu! ----- Balcerowicz to dyzma ekonomii :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47267109&a=47380571 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Jego Emitencja się zastanawia.... 22.08.06, 10:52 "Sygnały Dnia": Panie profesorze, czy jeśli będzie wezwanie ze strony Sejmowej Komisji Śledczej ds. Banków i Nadzoru Bankowego, to stawi się pan przed nią? Prof. Leszek Balcerowicz: Nie będę dzisiaj składać publicznie żadnych wiążących deklaracji." --------------------------------------------------------------- Chyba dziennikarz i JE zapominają, że może się to dla JE skończyć doprowadzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Jego Emitencja się zastanawia.... 22.08.06, 23:28 karlin napisał: > "Sygnały Dnia": Panie profesorze, czy jeśli będzie wezwanie ze strony Sejmowej Komisji Śledczej ds. Banków i Nadzoru Bankowego, to stawi się pan przed nią? > > Prof. Leszek Balcerowicz: Nie będę dzisiaj składać publicznie żadnych wiążących deklaracji." > --------------------------------------------------------------- > > Chyba dziennikarz i JE zapominają, że może się to dla JE skończyć doprowadzeniem. ......... Lepiej gdyby skończyło się wyprowadzeniem. Tak jak było ze sztandarem PZPR - macierzystej organizacji Balcerka. Odpowiedz Link Zgłoś
ubekubek Obawiam sie ze Balcerowicz za swoje zaslugi 22.08.06, 10:56 trafi do celi Rywina. Pozyjom uwidiom Odpowiedz Link Zgłoś
por.ub.jajec Czy zaplacze przed komisja i wyzna prawde. Bo 22.08.06, 13:24 widac, ze ma wielkiego pietra. Przydaly by mu sie pampersy podczas zeznan Odpowiedz Link Zgłoś
you_bastard Re: Czy zaplacze przed komisja i wyzna prawde. Bo 22.08.06, 13:48 por.ub.jajec napisał: > widac, ze ma wielkiego pietra. No faktycznie - jeśli komisji przewodzi MAGISTER FILOZOFII to nic dziwnego - strach się bać jakie FACHOWE pytania zada TAKA komisja. Greenspan też by się bał. Odpowiedz Link Zgłoś
por.ub.jajec Miller byl po szkole politruków a zachwycal cala 22.08.06, 14:18 Gazetke Wyborcza dopuki ich nie wyrolowal. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Placz Kalego Balcerowicza 22.08.06, 22:22 ech, ten nasz kochany Balcerek jak już co powie... :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Placz Kalego Balcerowicza 23.08.06, 17:20 ubekubek napisała: > Kali-Balcerowicz twierdzi, ze w bankowosci nie powinni byc POLITYCy. Balcerowicz powiedział co innego - że system bankowy nie powinien być zależny od polityków. I ma rację A z > jakiego politycznego stolka trafil Balcerowicz na obecny stolek z wpelni > zastawionym rarytasami korytem. Kali nie pamietac. Balcerowicz zawsze był ekspertem, jedynie okazyjnie politykiem jako szef Unii Wolności w latach 1995-2000 i źle się czuł w tej roli. A poza ty nagonka na Balcerowicza jest żałosna jak i naganiacze. Odpowiedz Link Zgłoś
por.ub.jajec Czul sie swietnie jako lider UW tylko kolesie 23.08.06, 17:53 mysleli inaczej bo widzieli, ze jako lider jest do dupy. I byl do dupy bo rozwalil UW. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Czul sie swietnie jako lider UW tylko kolesie 24.08.06, 00:09 por.ub.jajec napisał: > mysleli inaczej bo widzieli, ze jako lider jest do dupy. I byl do dupy bo > rozwalil UW. --------- Wcześniej niestety rozwalił Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś