Dodaj do ulubionych

Wolińska-Brus jednak będzie pobierać emeryturę

02.09.06, 01:06
Tak przynajmniej ćwierkają polskie i brytyjskie wróbelki, a to zwierzątka
cokolwiek wiarygodniejsze niż wiewiórki Belki (na marginesie: "belka" to po
rosyjsku właśnie wiewiórka).
No i co?
Wszyscy tak się cieszyli ze styczniowej decyzji Radka Sikorskiego, a pewna
frau ogłosiła nawet, że "Fajga Mindlak Danielak (została) oderwana od koryta"
(tak jakby nie zauważyła tego w roku 1968, może zbytnio zajęta była wtedy
dawaniem odporu?).
Osobiście jestem ciekawa tego kiedy (i czy w ogóle...) polskie media ogłoszą
tę nowinę. Pewnie nie wcześniej niż przed wyborami samorządowymi, by nie
drażnić genetycznego proletaria... pardon patriotariatu. Wszystko mi się
dziś myli:)
Obserwuj wątek
    • duke.wesoly [...] 02.09.06, 01:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • frank_drebin A jednak to nie sam Urban - tylko jacys mlodzicy w 02.09.06, 01:13
      redakcji "Nie" - ten sam styl :) Chlopaki idzcie wy na wodke a nie tak po
      nocach klikac ;) No chyba, ze akurat tam imprezujecie - wtedy laskawie
      wybaczam ;)
      • emerytka2006 Co tam słychać w Pionkach? 02.09.06, 01:17
        Dochodzi już do Was NIE, bo w 1996 roku jeszcze nie docierało...

PS. Co ma obrona Wolińskiej-Brus do młodzieżówki SLD i Urbana? Akurat Brusowa
        na lewicę po 1989 roku nie głosowała...

frank_drebin napisał:

> redakcji "Nie" - ten sam styl :) Chlopaki idzcie wy na wodke a nie tak po
        > nocach klikac ;) No chyba, ze akurat tam imprezujecie - wtedy laskawie
        > wybaczam ;)
        • frank_drebin Dziarskie chlopaki z redakcji "Nie" znajdzcie 02.09.06, 01:21
          lepszy program szpiegowski do sledzenia IP - nie pisze z Pionek ...

emerytka2006 napisała:

> Dochodzi już do Was NIE, bo w 1996 roku jeszcze nie docierało...
          >
          > PS. Co ma obrona Wolińskiej-Brus do młodzieżówki SLD i Urbana? Akurat Brusowa
          > na lewicę po 1989 roku nie głosowała...
          >
          > frank_drebin napisał:
          >
          > > redakcji "Nie" - ten sam styl :) Chlopaki idzcie wy na wodke a nie tak po
          >
          > > nocach klikac ;) No chyba, ze akurat tam imprezujecie - wtedy laskawie
          > > wybaczam ;)
          >
          • emerytka2006 Ale co ma wspólnego Wolińska z NIE? 02.09.06, 01:25
            Trzeba być miłośnikiem Urbana, by przeciwstawiać się bezprawiu?

PS. Pionki zmieniły nazwę?
            • frank_drebin Nie ja napisalem dziarskie chlopaki: 02.09.06, 01:27
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47910437&a=47910640
              Tylko wy ...

emerytka2006 napisała:

> Trzeba być miłośnikiem Urbana, by przeciwstawiać się bezprawiu?
              >
              > PS. Pionki zmieniły nazwę?
    • don.kichote Re: Wolińska-Brus jednak będzie pobierać emerytur 02.09.06, 01:15
      Oj wkurzą się prawdziwi i genetyczni, jak to się rozniesie!
      Wkurzą!!!
      I dobrze! Na pohybel...
      • duke.wesoly [...] 02.09.06, 01:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • emerytka2006 A najlepsze (najgorsze) jest to,że państwo polskie 02.09.06, 01:20
        ... będzie musiało wypłacić Wolińskiej odszkodowanie za ośmiomiesięczne
        wstrzymanie emerytury (oprócz samych emerytur)...
        Kto zapłaci za igrzyska polityczne PiS? Cały naród, w tym prześladowani przez
        Wolińską w latach 40.
        Ironia losu? Może, ale mądrzejsi zapowiadali już to na samym początku...
    • tribunus a co wrobelki cwierkaja na temat 02.09.06, 08:14
      zejscia morderczyni Wolinskiej ?
      Mam nadzieje ze dosc szybko, inaczej bym sie czul zawiedziony.
      Czego i tobie zycze.

• przyszywany.wnuczek.2006 Re: Wolińska-Brus jednak będzie pobierać emerytur 02.09.06, 15:12
      Babcia jest okrutna i złudne rozwiewa nadzieje.
      Odebrali Widajowi, odebrali Kochanowi, to pośredniemu ogniwu nie przywrócą.
      • emerytka2006 Chyba Wolińska wie na czym stoi? 02.09.06, 15:14
        O przywróceniu jej emerytury huczy od połowy sierpnia całe środowisko...
        • nowytor3 Ja to bym już tej Wolińskiej dał spokój 02.09.06, 15:25
          Nie zazdroszczę jej tych sennych mar z trupami, swoimi ofiarami i ten strach, bo
          może jednak Bóg istnieje, a wtedy piekło też.
          A emerytko czy też ci się tak śni?
          • emerytka2006 Re: Ja to bym już tej Wolińskiej dał spokój 02.09.06, 15:27
            nowytor3 napisał:

> Nie zazdroszczę jej tych sennych mar z trupami, swoimi ofiarami i ten strach,
            b
            > o
            > może jednak Bóg istnieje, a wtedy piekło też.

O czym ty piszesz???
            ILE ofiar na sumieniu ma pani Wolińska? I dlaczego nie pisze się o tym KTO
            naprawdę skazał gen. Nila? Czyżby polska narodowość tego pana nie pasowała do
            ukłądanki?
            > A emerytko czy też ci się tak śni?
            Nie. Ja robiłam w kulturalno-wychowaczym (w szerszym znaczeniu tego słowa), na
            rękach miałam ślady atramaentu, nie krwi, choć czci ludziom pracującym
            w "bezpiece" ryczałtem nie odbieram...
            • nowytor3 Hitler i Stalin chyba też nikogo nie"zaszczelili" 02.09.06, 15:30
              osobiście. Widziałem niedawno zdjęcie Soso, on nie mordował, on siedział i pisał
              obsadką list, a kałamarz stał z boku, a przy tym bardzo głęboko myślał.
              • emerytka2006 O czym ty mówisz? 02.09.06, 15:32
                Wolińska była w 1950 rku małym żuczkiem... Gdzie jej do Stalina, nie mówiąc o
                Hitlerze...
                • tribunus Re: O czym ty mówisz? 02.09.06, 17:50
                  emerytka2006 napisała:

> Wolińska była w 1950 rku małym żuczkiem...
                  szkoda :(
                  Zebym wiedzial wczesniej uzylbym DDT.
            • b6165 Towarzyszka emerytka donosiła gdzie trzeba kto 02.09.06, 15:34
              zachowuje się niekulturalnie i kogo trzeba rekulturyzywać.

emerytka2006 napisała:
              > Nie. Ja robiłam w kulturalno-wychowaczym (w szerszym znaczeniu tego słowa),
              na
              > rękach miałam ślady atramaentu, nie krwi, choć czci ludziom pracującym
              > w "bezpiece" ryczałtem nie odbieram...
            • przyszywany.wnuczek.2006 Re: Ja to bym już tej Wolińskiej dał spokój 02.09.06, 15:34
              Ryczałtem nie HURTEM Babciu.
              • przyszywany.wnuczek.2006 Re: Wcięło interpunkcję 02.09.06, 15:35
                Ryczałtem nie, HURTEM Babciu.
    • krystian71 a jednak zabrali 17.02.07, 14:55
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070217&id=po51.txt
      • kura56 Re: a jednak zabrali 17.02.07, 15:12
        No proszę, jak napisałam żebyście się do mnie zgłaszali na gazetoego maila, bo
        wiem kto to emerytka, to mi posta skasowali. JAk pani Ania nawołuje do obrony
        morderczyni i rozczula się nad jej losem to w porządku. Wiadomo, ona jest z tej
        samej redakcji!
      • mak67 Re: a jednak zabrali 17.02.07, 15:36
        Emerytka tak broni zbrodniarki Wolińskiej bo w akademii na wisniowej uczono ją
        o bohaterach walki ze zbrodniczym podziemiem i stąd ten sentyment
        • kura56 Re: a jednak zabrali 17.02.07, 15:40
          ona wmaia nam ,ze Wolińska i jej mąż tyyle zrobili dla opozycji w PRL. Widać
          emerytka sama była w tej opozycji. To była bardzo jakaś specyficzna opzycja.
          • mak67 Re: a jednak zabrali 17.02.07, 15:42
            Emerytka to chyba była w jednej klasie podstawowej ze Stefanem M. a potem razem
            słuzyli i stąd jej fory na FK
    • mysz_polna5 Re: Wolińska-Brus jednak będzie pobierać emerytur 17.02.07, 15:59
      emerytka2006 napisała:

> Tak przynajmniej ćwierkają polskie i brytyjskie wróbelki, a to zwierzątka
      > cokolwiek wiarygodniejsze niż wiewiórki Belki (na marginesie: "belka" to po
      > rosyjsku właśnie wiewiórka).
      > No i co?
      > Wszyscy tak się cieszyli ze styczniowej decyzji Radka Sikorskiego, a pewna
      > frau ogłosiła nawet, że "Fajga Mindlak Danielak (została) oderwana od koryta"
      > (tak jakby nie zauważyła tego w roku 1968, może zbytnio zajęta była wtedy
      > dawaniem odporu?).
      > Osobiście jestem ciekawa tego kiedy (i czy w ogóle...) polskie media ogłoszą
      > tę nowinę. Pewnie nie wcześniej niż przed wyborami samorządowymi, by nie
      > drażnić genetycznego proletaria... pardon patriotariatu. Wszystko mi się
      > dziś myli:)
      55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

Z czego wynika ten tryumfalizm? Co? Nie rozumiem tego.
      Nie rozumiem tego tez, ze polityczne q..rwy i polityczni zbrodniarze, dostaja
      pieniadze za swoja zbrodnicza dzialalnosc, bo wczesniej byli na tyle przebiegle
      przewidujacy, ze takie prawo sobie uchwalili.
      • emerytka2006 "zbrodniarze", "ku...."-Myszko, trochę grzeczniej! 17.02.07, 16:05

• mysz_polna5 Re: "zbrodniarze", "ku...."-Myszko, trochę grzecz 17.02.07, 16:24
          emerytka2006 napisała:

55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
          Nie mam zamiaru byc grzeczna dla takich. A zreszta slowa moga byc kamieniem,
          ktory nie zabija. Czyny, ktore popelniali ludzie typu pani Wolinska ~ byly
          kamienne ... ZABIJALY!
          • emerytka2006 ale co konkretnie "popełniła 17.02.07, 16:30

• emerytka2006 ale co konkretnie "popełniła" Wolińska? 17.02.07, 16:30
    • remekk zabrać emeryture zbrodniarzom to "antysemityzm" - 17.02.07, 16:07
      - wręcz pogrooooommmmm !!!
      • emerytka2006 a gdzie to napisałam? 17.02.07, 16:11
        Po prostu bezprawie - i wcale nie zbrodniarzom!
        • krystian71 dla ciebie zasluzona patriotka,dla reszty pospolit 17.02.07, 16:13
          zbrodniarka
        • mak67 Re: a gdzie to napisałam? 17.02.07, 16:16
          Rozumiem emerytko, ze socjalnie ci bliscy Wolińska i Stefan M. są wyjątkowo
          porządnymi ludźmi. Nie wiedzieć czemu spra część społeczeństwa uważa ich za
          zbrodniarzy. Oj pohulało by sie emerytko po FK z naganem i wrogom po 9 gram w
          potylicę ale to se ne vrati
          • remekk Re: a gdzie to napisałam? 17.02.07, 16:18
            To sie nie tylko nie wróci ale przychodzi czas na jednoznaczna ocene czynów
            bermanów , oprawców z Kresów etc . Podobnie rzecz ma się z ich plemiennymi
            obrońcami .
            • emerytka2006 miło, że autorów pogromów 17.02.07, 16:20
              ... w Lidzie, Nowogródku, Brześciu nad Bugiem i innych miejscowościach wreszcie
              nazywasz po imieniu. Oprawcami.
              • remekk o pogromach na Polakach ... 17.02.07, 16:23
                www.jerzyrobertnowak.com/artykuly/Pozostale/jedwabne_a_zbrodnie_na_kresach_2.htm
                • mak67 Re: o pogromach na Polakach ... 17.02.07, 16:27
                  Emerytka wszysto robi wg instrukcji a tam napisane, że pogrom to tylko zydów.
                  • remekk Re: o pogromach na Polakach ... 17.02.07, 16:29
                    w owej instrukcji chyba jest napisane iz wszelka ich krytyka to pogrooommmm ...
                  • mysz_polna5 A mnie nie jest milo, gdy ... 17.02.07, 16:43
                    dowiaduje sie znowu, ze okreslenie 'polskie obozy smierci' w odniesieniu do np.
                    hitlerowskiego obozu zaglady w Treblince sa cigle uzywane.
                    13 lutego w serwisie informacyjntm stacja tv CNN uzyla sformolowan: "Polish
                    death camp" oraz "Poland's Warsaw Ghetto". Coz z tego, ze ambasada RP w
                    Waszyngtonie wyslala protesty, slowo poszlo w swiat i jest rozprzestrzeniane.
                    To, ze takie okreslenia sa obrazliwe dla milionow Polakow, ktorzy zgineli w
                    czasie IIWS i ich rodzin, to pewnie nie ma znaczenia.
                    Ciekawe tez jest, dlaczego amerykanskie media tak zadko uzywaja
                    okreslen 'niemiecki' lub niemiecki nazista do wydarzen IIWS. Dla okreslenia
                    zbrodniarzy wojennych, uzywa sie najczesciej terminu 'nazisci', tak
                    jakby 'nazisci' byli jakims obcym narodem w Europie i nie mieli nic wspolnego z
                    Niemcami.
                • emerytka2006 Remek: daj spokój z bajdami Nowaka... 17.02.07, 16:31
                  O pogromach na kresach (organizowanych m.in. przez wojska Hallera) pisze w
                  swoich książkach Roszkowski...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka