Dodaj do ulubionych

Kuron bohaterem nie byl!

09.09.06, 11:02
Im wiecej czytam na temat Jacka Kuronia, tym wiecej mam watpliwosci.
Nie mialam czasu zaglebiac sie w watki z ostatnich dwoch tygodni, ale juz
pobiezne ich przegladniecie sklania mnie do twierdzenia, ze Kuron bohaterem
nie byl!
Obserwuj wątek
    • dr.szfajcner A kto byl? Herbert? 09.09.06, 11:03
      • frau_blada A Herbert chodzil i opowiadal o przejeciu wladzy? 09.09.06, 11:04

• dr.szfajcner Siedzial w kawiarni o opowiadal SBEkom o swoich 09.09.06, 11:11
          znajomych.
          • frau_blada Kuron? To do niego podobne! :( 09.09.06, 11:13

• peer2 Re: Kuron? To do niego podobne! :( 09.09.06, 11:13
              Nie, akurat Herbert.
              • frau_blada Akurat wtedy moze siedzial za polityczne spiski ko 09.09.06, 11:27
                manosow. Lewactwo narodowe nie zdzierzylo miedzynarodwki lewactwa?
                He, he, he...
                • peer2 Re: Akurat wtedy moze siedzial za polityczne spis 09.09.06, 11:33
                  Jesteś aż tak ograniczona czy to tylko poza?
                  • frau_blada Jak kolega nie lapie subtelnosci to niech sie 09.09.06, 11:37
                    wylaczy, dobrze?
                    • dr.szfajcner Re: Jak kolega nie lapie subtelnosci to niech sie 09.09.06, 11:40
                      frau_blada napisała:

> wylaczy, dobrze?

Rozkazywac to se idz na forum Polskiego Radia.
                      • frau_blada Albo do ligii tych zydow od znieslawiania? He, he, 09.09.06, 11:42
                        he?
                        • dr.szfajcner Albo tam. 09.09.06, 11:43
                          frau_blada napisała:

> he?
                          >
            • dr.szfajcner Kuron siedzial w wiezieniu. Herbert w kawiarni. 09.09.06, 11:15
              frau_blada napisała:

>
              • peer2 Kto siedział dłużej w więzieniu za komuny: 09.09.06, 11:17
                jeden Kuroń czy klany Giertychów i Kaczyńskich razem wzięte?
                • dr.szfajcner Re: Kto siedział dłużej w więzieniu za komuny: 09.09.06, 11:19
                  peer2 napisał:

> jeden Kuroń czy klany Giertychów i Kaczyńskich razem wzięte?

Jak tak dalej pojdzie to Giertych ma szanse siedziec jeszcze za neokomuny.
                  Kaczynscy dopiero po jej obaleniu.
                  • peer2 Przy okazji: fajna sygnaturka! 09.09.06, 11:21
                    Kiedy nastąpił ten wybuch geniuszy i powstała ta złota myśl?
                    • dr.szfajcner Re: Przy okazji: fajna sygnaturka! 09.09.06, 11:28
                      peer2 napisał:

> Kiedy nastąpił ten wybuch geniuszy i powstała ta złota myśl?

"Najwybitniejszy polski felietonista" napisal to chyba
                      w "najwiekszym polskim tygodniku" p.t. Zabka.
              • frau_blada No popatrz, jeden w wiezieniu a drugi Nobla nie do 09.09.06, 11:29
                stal, bo gorszy byl niz Szymborska, he, he, he.
                • peer2 Re: No popatrz, jeden w wiezieniu a drugi Nobla n 09.09.06, 11:35
                  ?????
                  A to Herbertowi Nobel z urzedu się należał?
                  Widocznie uznano, że w jego twórczości nie ma nic az tak niezwykłego, żeby go
                  Noblem nagradzać.
                  • frau_blada Predzej jemu niz piewczyni Stalina, nie? 09.09.06, 11:38

• peer2 Re: Predzej jemu niz piewczyni Stalina, nie? 09.09.06, 11:40
                      Ależ to Szymborska pisała piękniej od Herberta co też zostalo nagrodzone!
                    • nikita.nika Re: Predzej jemu niz piewczyni Stalina, nie? 09.09.06, 22:30
                      ;Jeżeli istnieje jakaś cecha ludzkiej natury, której nie da się zdobyć, a którą
                      można tylko odziedziczyć - to jest nią na pewno głupota;.
                      Zal mi Cie kobieto!!!!Dzieki takim debila jak Ty mozna dzieciom pokazywac
                      dlaczego musza sie uczyc!!!Zenujące są Twoje wypowiedzi.... juz wiemy ze jestes
                      głupia!!! Nie musisz sie tak z tym obnosic.... Wspołczuje Ci serdecznie!!
                      Niestety nic nie jest w stanie Cie wyleczyc BLADZIUTKA!!!!
                      Szkoda ze nie ma eutanazji dla głupoty!!!!

• dr.szfajcner Kazynski tez nie dostal, mimo ze doprowadzil do 09.09.06, 11:42
                  do ruiny zarowno Sloidarnosc ja Tygodnik Solidarnosc.
                • pandada Kuroń w więzieniu 9 lat siedział 09.09.06, 12:32
                  i Nobla nie dostał
        • banme1 Re: A Herbert chodzil i Donosil 09.09.06, 21:13
          za darmo. po polsku - zawisci.
    • piotr7777 Re: Jan Paweł II nie był wielkim papieżem 09.09.06, 11:04
      Do tekiego samego wniosku można wziąć czytając śmeici z tego forum.
      • piotr7777 Re: Jan Paweł II nie był wielkim papieżem 09.09.06, 11:04
        piotr7777 napisał:

> Do tekiego samego wniosku można wziąć czytając śmeici z tego forum.
        Poprawka - dojść, nie wziąć.
      • frau_blada A co ma papiez do Kuronia? 09.09.06, 11:05
        Pisz na temat kolego!
        :)))
      • kataryna.kataryna Re: Jan Paweł II nie był wielkim papieżem 09.09.06, 11:06
        piotr7777 napisał:

> Do tekiego samego wniosku można wziąć czytając śmeici z tego forum.

A koszulkę "Nie płakałem po papieżu" to nawet Gazeta nagrodziła jako superfajną
        i podobno było trendy ją nosić.
        • dr.szfajcner Re: Jan Paweł II nie był wielkim papieżem 09.09.06, 11:13

> A koszulkę "Nie płakałem po papieżu" to nawet
          > Gazeta nagrodziła jako superfajną

Pewno Gazeta Polska oczywiscie, bo nie slyszalem
          zeby jakas inna ja nagrodzila.
          • peer2 Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:14
            konfabuluje i skraca myślowo. Widać rozwija się na tym forum!
            • dr.szfajcner Czesciej moze nie. - Ale coraz głupiej! 09.09.06, 11:17
              CZesciej po prostu juz nie mozna :-)
            • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:25
              peer2 napisał:

> konfabuluje i skraca myślowo. Widać rozwija się na tym forum!

A co, Gazeta nie jest partnerem akcji koszulkowej? Nie współorganizowała
              konkursu? Nie lansowała koszulek? Dziennikarka Gazety nie była w jury? Jasne,
              Gazeta nie ma nic wspólnego z koszulkami :)
              • dr.szfajcner Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:31
                kataryna.kataryna napisała:
                >
                > A co, Gazeta nie jest partnerem akcji koszulkowej? Nie współorganizowała
                > konkursu? Nie lansowała koszulek? Dziennikarka Gazety nie była w jury? Jasne,
                > Gazeta nie ma nic wspólnego z koszulkami

Tego nie napisalas.
                Napisalas: "Gazeta nagrodziła jako superfajną",
              • peer2 Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:36
                A czy nagrodziła tą koszulkę?
                Nie, a Ty zostawałeś zwykły "skrót myslowy", co było do udowodnienia.
                • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:40
                  peer2 napisał:

> A czy nagrodziła tą koszulkę?

Nagrodziła. Z setek haseł wybrała kilkanaście, w tym tę papieską, nagrodziła ich
                  autorów i lansowała. Oczywiście, że nagrodziła.

> Nie, a Ty zostawałeś zwykły "skrót myslowy", co było do udowodnienia.

Nagrodziła, jeśli tego nie rozumiesz to nie miej pretensji do mnie.
                  • peer2 Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:41
                    Czym nagrodziła i jaka to była nagroda?
                    I na czym polegał ten lans?
                    • dr.szfajcner Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 11:52
                      peer2 napisał:

> Czym nagrodziła i jaka to była nagroda?
                      > I na czym polegał ten lans?

Doadam jeszcze pytanie - kto jeszcze poza dziennikarka GW
                      byl w tym jury, i jak glosowala dziennikarka W?
                      Czy reprezentowala m GW, czy sama siebie.

O ile ja sie wiem, a jestem czytelnikiem gazety,
                      to GW napisala ze napis jest glupi.
                      W podobnym stylu wypowiedzial sie Zakowski w TOK-FM.
                    • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:02
                      peer2 napisał:

> Czym nagrodziła i jaka to była nagroda?

Wybraniem hasła, rozreklamowaniem go, opublikowaniem nazwiska autora i jego
                      uzasadnienia dla wybranego hasła i zaproszeniem w charakterze zwycięzcy na
                      imprezę kończącą konkurs. Jeśli nagroda kojarzy Ci się wyłącznie z czymś
                      materialnym to już nie mój problem.

> I na czym polegał ten lans?

Odśwież sobie pamięć korzystając z archiwum bo mi się nie chce Cię edukować.
                      Duża sesja z gwiazdami w koszulkach w Wysokich Obcasach to zapewne nie jest
                      lans. Tak jak lansowaniem nie jest samo publikowanie hasła i uzasadnienia do
                      niego oraz wszystko co Gazeta pisała o koszulkach i ich cudownym przekazie.
                      • peer2 Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:03
                        Kiedy to GW rozreklamowywała to hasło i to GW było organizatorem konkursu?
                        Może jakieś linki na poparcie tych karkołomnych tez?
                        • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:08
                          peer2 napisał:

> Kiedy to GW rozreklamowywała to hasło i to GW było organizatorem konkursu?
                          > Może jakieś linki na poparcie tych karkołomnych tez?

Poszukaj sobie bo naprawdę szkoda mi czasu na douczanie Cię. Myślałam, że
                          cokolwiek wiesz na temat na który zamierzasz się kłócić.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2718840.html

• peer2 Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:10
                            No, a gdzie tu lans i nagroda?
                            • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:16
                              peer2 napisał:

> No, a gdzie tu lans i nagroda?

Powtarzam po raz trzeci, doczytaj sobie o akcji to pogadamy. Ja nie zamierzam
                              już Ci linków wyszukiwać bo się przyznałeś, że guzik wiesz na ten temat skoro
                              "karkołomną tezą" nazwałeś oczywiste stwierdzenie, że Gazeta była
                              współorganizatorem akcji. Nie chce mi się gadać z laikami.
                              • peer2 Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:20
                                A to już Gazeta z organizatora zmieniła się we wspólorganizatora. Pewien postęp
                                jest.
                                • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:26
                                  peer2 napisał:

> A to już Gazeta z organizatora zmieniła się we wspólorganizatora. Pewien postęp
                                  >
                                  > jest.

Ale nie u Ciebie. Z rozumieniem tekstu pisanego nadal fatalnie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48321647&wv.x=2&a=48322593
                                  • peer2 Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:28
                                    A jak ma się to do tego?
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48321647&a=48321795
                                    Skró myślowy to był, czy nie był?
                                    • kataryna.kataryna Re: Katarynka coraz częściej zmyśla, 09.09.06, 12:38
                                      peer2 napisał:

> A jak ma się to do tego?
                                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48321647&a=48321795
                                      > Skró myślowy to był, czy nie był?

Jaki skrót myślowy??? Ty naprawdę masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. A
                                      mnie ta rozmowa z kimś kto nie wie nawet, że Gazeta była współorganizatorem
                                      akcji i lansowała koszulki nie bawi więc swoje problamy dalej rozstrząsaj już sam.
                                      • dr.szfajcner klamiesz po raz kolejny kataryna.kataryna 09.09.06, 19:08
                                        kataryna.kataryna napisała:

> Jaki skrót myślowy??? Ty naprawdę masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. A
                                        > mnie ta rozmowa z kimś kto nie wie nawet, że Gazeta była współorganizatorem
                                        > akcji i lansowała koszulki nie bawi więc swoje problamy dalej rozstrząsaj już
                                        sam.

Te koszulki to byl TWOJ problem a nie jego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=48321647&a=48321795
                              • pandada a ja piewszy raz lansowanie tej koszulki 09.09.06, 12:38
                                widziałem w "Warto rozmawiać"
                  • peer2 Wyniki z wyszukiwarki, gdzie tu lans? 09.09.06, 11:56
                    szukaj.gazeta.pl/szukaj/1816462,51922.html?slowo=%22nie+p%B3aka%B3em+po+papie%BFu%22&szuk=gazeta&x=37&y=7
        • pandada Nie płakałem po papieżu 09.09.06, 12:34
          to znaczy nie uczestniczyłem w pełnym zakłamania i głupoty tygodniowym
          bezwstydzie, gdzie im kto głupiej powiedział, tym było bardziej podniośle.
    • homosovieticus Kuroń z cała pewnością nie był i nie będzie nigdy 09.09.06, 11:13
      bohaterem narodowym.
      Michnik nazywając swego "przyjaciela" bohaterem narodowym usiłuje nie tylko
      zakłamac role KOR-u ale także samemu schowac się za za plecy Kuronia - Nieżyda.
      • frau_blada Homos! Trzymaj sie! 09.09.06, 11:31
        Lewactwo i tak nie wie o czym mowisz.
        Jest napisane oszukac goja (tfu! :)) prwicowca?0 Jest. No to trzeba robic z
        normalnych ludzi idiotow. Takie przykazanie ma lewactwo i tak je realizuje. :)
      • pandada jest bohaterem Polski 09.09.06, 12:39
        a nie waszego gomułkowskiego ugrupowania. To pewne.
        • homosovieticus Jest bohaterem Polski Oleksego, Cimoszewicza i 09.09.06, 14:03
          pijanego Olka.
          Ludzie Ci nigdy nie reprezentowali Narodu- wypowiedzieli Mu wojnę- więc ich
          bohater nie może byc bohaterem narodowym.
          • pandada Naród ich wybrał 09.09.06, 21:37
            więc nie pierdziel bez sensu ciemniaku
    • o_o.o_o Ja Kuronia, Modzelewskiego i Michnika z lat 09.09.06, 11:16
      60 -tych ubiegłego wieku pamiętam. Dwóch pierwszych za bohaterów uważam.
      • homosovieticus Bardzo wybiórczą macie pamięć Dziadku! 09.09.06, 11:21
        Marzec 68 miał "bohaterów" ,którzy nie zasługują na to żeby ich nazywać
        bohaterskimi Polakami.Kuroń i Michnik w Marcu 68 byli naiwnymi pożytecznymi
        idiotami.
        • o_o.o_o Wnuczku! Łatwo się wymądrzać po 40 latach. Jak na 09.09.06, 11:27
          poziom świadomości w owym czasie to ich działanie, a z pewnością motywacja
          działania była i szlachetna i odważna. Jak byś w 68 roku widział niespełna
          • o_o.o_o 19 letnie studentki katowane pałami przez pijanych 09.09.06, 11:30
            milicjantów to byś rozumiał co w owym czasie wymagało odwagi a czasem bohaterstwa.
            Siedzisz sobie palancie przy kompie i pieprzysz androny.
          • homosovieticus Jestem Wnuczkiem ale nie idioty politycznego! 09.09.06, 11:33
            Marzec ^* był wyjątkowo płaską prowokacja MBP.
            "Puławianie" tylko pozornie przegrali starcie z "Natolińczykami".
            Zarówno Kuroń jak i Michnik byli marionetkami w rękach aparatu władzy.
            Michnika nawet w tym okresie Kuroń posądzał o zdradę i współpracę z UB.
            • o_o.o_o Szczyty władzy i rozgrywki w owym czasie to jedna 09.09.06, 11:37
              sprawa, a zainicjowany ipokierowany przez Kuronia i Michnika bunt studencki to
              inna sprawa. My, wówczas młodzi poszliśmy za hasłami, które głównie tyczyły
              • o_o.o_o wolności słowa i ograniczenia cenzury. 09.09.06, 11:39
                Wówczas nikt o obaleniu ustroju nie myślał, bo to było absolutną utopią. Wnuczku
                geniusza politycznego.
              • homosovieticus Należalleś do ZMS-u Dziadku i dlatego poszedłes za 09.09.06, 11:45
                Kuroniem i Michnikiem.
                Chciałeś SPRAWIEDLIWSZEGO SOCJALIZMU.
                A dostałeś, po latach, gó..any kapitalizm osiemnastowieczny.
                • o_o.o_o W ZSP Wnuczku, z tego jestem dumny. Byłem 09.09.06, 11:51
                  również w Solidarności i za to przepraszam. To był błąd.
                  • o_o.o_o A ty kto Wnuczku ? Może wszechpolak ? 09.09.06, 11:54
                    .
                    • homosovieticus [...] 09.09.06, 12:08
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • pandada [...] 09.09.06, 12:52
                    • homosovieticus Poznałem Kuronia i Michnika i doskonale rozumiem 09.09.06, 14:29
                      dlaczego pół- polak chowasie za plecami swego "przyjaciela", który przyznał się
                      przed swoją śmiercią do politycznej klęski.
                • pandada ignorancie 09.09.06, 12:50
                  kto poza endekami nie uczestniczył wtedy w walce z cenzurą? Jaka rozgrywka?

Rozgrywką wewnątrzpartyjną był antysojonistyczny atak Moczara wspieranego przez
                  PAX i wielu duchownych
                  • homosovieticus Kuroń nie tylko nie był bohaterem narodowym ale 09.09.06, 13:58
                    nie był nawet wybitnym politykiem opozycyjnym o czym On sam dał mnajlepsze
                    swiadectwo mówiąc publicznie przed smiercią,ze nie o taką Polskę walczył jaka
                    wynikła z NIEROZUMNEGo DOTRZYMYWANIA, prze kilkanaście lat, poruzumień
                    magdalenkowych.
                    • pandada kłamiesz chamie 09.09.06, 21:38
                      chodziło mu raczej o przejście na kapitalizm oraz brudne wojny polityczne
          • wnuczusia1 Re: Wnuczku! Łatwo się wymądrzać po 40 latach. Ja 09.09.06, 15:42
            Aleś mnie teraz o_o z Zoo mocno wkurzyła.
            Tak mówisz, jakbyś chciała sama siebie przekonać, żebyś uwierzyła.
            Największymi bohaterami tamtych czasów to byli ci bezimienni ludzie,
            którzy razem z Kinski zajączka pokazywali, ale żyli w bezmiernym trudzie.
            O północy do kolejki po masło dla dzieci stawali
            i rano okazywało się, że zabrakło, że nie dostali.
            Więc od moich dziadków odczep się stara klempo,
            bo w tamtych czasach zadymę tylko robiłaś
            a żyło Ci się lekko.
            Podziemie, bibuła, kontakty z zagranicą,
            żyć, nie umierać, nie trzeba zostawać zakonnicą.
            Opary dymu papierosowego, no i z czegoś bardziej mocnego.
            I ten sławny apel do Regana.
            ---------Restrykcję na Polskę nałożyć !!!!------------
            Do dzisiaj nie zabliźniła się zadana wtedy jak krater wulkanu rana.
            Zaiste. Wielki to bohater, co potrafił całą Polskę rozkwasić.
            Jestem teraz w wieku, w którym chyba ty wtedy byłaś.
            Mnie też nie obchodzi nic, tylko zabawa, zadyma.
            Ale bawię się na własny rachunek, a gdy dostaję w dupę,
            to wici nie rozsyłam i na wojnę cały naród nie wzywam.
            I nie wiem, czy ty cokolwiek z tego babolu zrozumiałaś.
            Może ty utrudzonych, którym żyć się już nie chciało
            bo dziecko płakało, dziadków takich nie miałaś.
            Może twoi dziadkowie żyli w dostatku.
            Ale wszystko bumerangiem wraca. Wystawiony został rachunek – bratku.
            I co ty patosu używasz do pospolitego rzucania swojego życia na stos.
            Gdy skaczę na bandżi, to też życiem ryzykuję. Jakby nie wiedział o tym ten ktoś.
        • frau_blada I pozostal nim nadredaktor do dzisiaj 09.09.06, 11:39
          Niestety.
          Biedna sierota ze zlasowanym mozgiem.

homosovieticus napisał:

> Marzec 68 miał "bohaterów" ,którzy nie zasługują na to żeby ich nazywać
          > bohaterskimi Polakami.Kuroń i Michnik w Marcu 68 byli naiwnymi pożytecznymi
          > idiotami.
          • pandada czy "prawactwo" umie tylko kłamać 09.09.06, 12:54
            wy moczarowskie wycieraczki
            • o_o.o_o Ty zasrana i zapewne naćpana samiczko. 09.09.06, 21:26
              Myślisz, że tzw. demochracja ciebie gó..aro uprawnia do czegokolwiek.
              Jak się pejczem siepnie samicę, która cię urodziła, to rozum z dupy do łba ci
              wróci. Ty myślisz, że tych Wszechpolaków to nie da sie skasować. Ja się na
              maszynach do zabijania ssaków, znam. Wszechpolaków, oszołomów i szczurów,
              gó..aro. Nie fikaj. Bo nie ty a twoja matka za twoje plugawe słowa zapłaci. No
              co boli ? Samiczko głupia. A co nie boli ? No to zaboli! Milcz szczylu.
              • wnuczusia1 Re: Ty zasrana i zapewne naćpana samiczko. 09.09.06, 22:56
                Jeśli to do mnie, zero do potęgi kwadrat, to gdybyś stał obok, to w pysk byś
                dostał i nogami nakrył.
                Pamiętam ze szkoły, są płazy, gady, ptaki, ssaki. Do którego gatunku mentalnie
                siebie zaliczasz?
        • pandada bo nie stanęli wraz z narodowcami po stronie 09.09.06, 12:42
          Moczara, tylko zaczęli o wolności pieprzyć?

W sporawie "Dziadów" po tej samej stronie byli i Michnik i Kuroń, ale i K*rwin
          czy Rybiński. Ten ostatni już opluwaczom tamtego protestu odpowiedział na ich
          potwarze.
          • frau_blada O wolnosci? Hehehe O wladzy chyba! 09.09.06, 16:28

• pandada o władze to walczyli endecy i księża 09.09.06, 21:41
              wspierając Moczara

Kuroń ani z Moczarem ani z Gomułką nic wspólnego nie miał. Podobnie jak Michnik,
              K*rwin czy Rybiński którzy protestowali przeciwko cenzurze.
              • frau_blada Kolega na lekcji o komandosach 10.09.06, 07:55
                to byl na wagarach?
                Kuron nie chial wladzy.
                Buahahahahahahahaha
        • qwardian Re: Bardzo wybiórczą macie pamięć Dziadku! 09.09.06, 22:43
          homosovieticus napisał:
          > Marzec 68 miał "bohaterów" ,którzy nie zasługują na to żeby ich nazywać
          > bohaterskimi Polakami.Kuroń i Michnik w Marcu 68 byli naiwnymi pożytecznymi
          > idiotami.

Bywalec na trockistowskich sympozjach i uczestnik zjazdu (w Rzymie), na pewno
          nie był idiotą podobnie jak jego stalinowski koleżka. Oni wiedzieli co chcą z
          całą kadrą trockistów, syjonistów i intrygantów. Naiwnymi idiotami byli młodzi
          polscy studenci, wykorzystani przez nich do demonstracji.
    • wirwieder Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 11:31
      frau_blada napisała:

> Im wiecej czytam na temat Jacka Kuronia, tym wiecej mam watpliwosci.
      > Nie mialam czasu zaglebiac sie w watki z ostatnich dwoch tygodni, ale juz
      > pobiezne ich przegladniecie sklania mnie do twierdzenia, ze Kuron bohaterem
      > nie byl!

=========A Ty nie jestes blada_frau, ale ...domyslasz sie zapewne za kogo Cie
      moge uwazac. Klar?
      • homosovieticus Kuron bohaterem nie byl! Chyba że Bezpieki! 09.09.06, 11:38
        Nie potrafisz powiedzieć coś sensownego?
        • 9111951u [...] 09.09.06, 11:55
        • zirby Re: Kuron bohaterem nie byl! Chyba że Bezpieki! 09.09.06, 12:58
          Ależ homosiu polskojęzyczny, przecież ty we współpracy z esbecją nie widzisz
          nic nagannego :) Co publicznie raczyłeś ogłosić na forum :)
          Cytat:
          "W samoobronie utajnieni esbecy działaja, jak dotychczas, politycznie zgodnie z
          wola głównego koalicjanta.
          Sa więc uzyteczni( "do polityki trzeba miec głowę")bo pomagaja w osiagnieciu
          cełow programowych PiS-u."

Zródło:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47813497&a=47818395
          :)))
          • 9111951u Re: Kuron bohaterem nie byl! Chyba że Bezpieki! 09.09.06, 14:40
            kolega zapomniał ,ze aby zniszczyć mafię trzeba mieć swiadka koronnego z mafi,
            dotarło, czy czółeczko za niskie ?
    • eric_theodore_cartman Co z tego ze Kuron siedzial w wiezieniu? 09.09.06, 12:24
      wazne jeszcze za co siedzial. Bohaterem ma byc ofiara frakcyjnych walk
      polskojezycznych komunistów? Smieszne! Idzcie palic swieczki na grobach
      komunistow, jak wam to odpowiada, ale nie wymagajncie od innych, zeby
      uczestniczyli w obrzedach waszej sekty.
      • pandada [...] 09.09.06, 12:55
    • maria-anna Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 12:37
      frau_blada napisała:

> nie byl!
      -------------------------------------------------------------------------------
      Nikt nie mówi ani pisze,że Kuron był bohaterem. W pewnym okresie swojego
      zycia stał sie po prostu przyzwoitym człowiekiem. Swoim przykładem zainspirował
      innych do działania na rzecz przemian w Polsce. I chwała mu za to.
    • jola_iza Re: Duktatura wam się marzy!!? 09.09.06, 12:37
      Chcecie nawet decydować kto ma być moim i mojej rodziny bohaterem ?
      • terraincognita Bredzenie 09.09.06, 12:52
        Bredzenia tu więcej niz rozsądnych uwag,jola_iza..
        • pandada te s....syny i s....córy po prostu łżą 09.09.06, 13:00
          to moczarowskie wycieraczki propagandowe. Endecy jako jedyna opozycja włączyli
          się w walki frakcyjne w PZPR, a ich wyznawcy chcą teraz obraz zaciemnić,
          zafałszować.

Dobrze, że kilku oszołomów (jak K*rwin) też brało udział w protestach
          studenckich. Mogą bowiem zaprzeczyć kwikowi endeckich kundli.
    • francuskilacznik Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 14:02
      ale Zorro byl, co do tego to mam nadzieje, ze sie zgadzamy.
    • homosovieticus Nikt specjalnie nie szlochał po Kuroniu.Nawet 09.09.06, 14:53
      Nadredaktor nie uronił na Powązkach łzy a wszystko wskazywało na to,że po
      spotkaniu z Urbanem byłby w pełni usprawiedliwionym gdyby zachował sie podobnie
      jak Kwasniewski na cmentarzu ofiar mordu katyńskiego.
      • peer2 Po Wojtyle też nikt specjalnie nie szlochał. 09.09.06, 14:56
        Żaden z kardynałów nie uronił nawet jednej łezki...
        • homosovieticus I żaden z Nich nie zawał Go bohaterem narodowym. 09.09.06, 14:59
          Michnik także wierzy w Boga Ojca wzsystkich ludzi?
          • peer2 Re: I żaden z Nich nie zawał Go bohaterem narodow 09.09.06, 15:00
            Chyba tak. A jaki to ma związek?
      • my.uczennice.vii.liceum To Urban nie protestowal na grobie Kuronia? 09.09.06, 15:10
        Kto w takim razie reprezentowal tam ludzi honoru?
        • karlin Trzymał Olka, żeby tam nie wpadł 09.09.06, 15:44
          Większa powierzchnia uszu sprawia, że ma mocniejszą głowę od Magistra.
        • maria-anna Re: To Urban nie protestowal na grobie Kuronia? 09.09.06, 18:18
          my.uczennice.vii.liceum napisała:

> Kto w takim razie reprezentowal tam ludzi honoru?
          -------------------------------------------------------------------------------
          Ludzi honoru reprezentowali bezimienni mieszkańcy W-wy i Polski.Jakąś dziwną
          przyjemnośc sprawia wam "pastwienie" się nad osobą zmarłego już Jacka Kuronia.
          Był kim był. Ale Go już nie ma:(.
    • losiu4 Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 19:00
      cóż, jeśli się ktoś przypatrzy jego działaniom z lekkiego oddalenia, to nie
      dziwne, że może wątpliwości nabrać. Ale spoko, wybiórcza wszystko wytłumaczy :)

Pozdrawiam

Losiu
    • chilly Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 19:14
      Co za truizm! Przecież już chyba wszystkim wiadomo, że jedynymi bohaterami byli
      dwaj panowie K.
    • qwardian Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 21:11
      Nie można porównywać Kuronia z Herbertem. Ten pierwszy był zdrajcą i
      intrygantem. Ta intryga Kuronia i reszty KOR-owców z oficerem SB płk. Lesiakiem
      trwała do roku 1998 i tyczyła również inwigilacji prawicy. Herbert natomiast
      informował na bieżąco wszystkich zainteresowanych o przebiegu rozmów na SB.
    • hrabia.m.c Re: Frau najwyzszy czas zamienić na nowszy model 09.09.06, 21:24
      ten twoj to jakies badziewie,
      socjalistyczne orgazmy przeżywasz:)
      a to już nie te czasy:)))
    • o_o.o_o Ala z was durne Forumowicze uwarzam za 09.09.06, 21:34
      zmanipulowanych gó..arzy. Ja Jacka znałem osobiście. Dla mnie on jest święty.
      Nie JP II a Jacek.
      I sp ..ci od nieboszczyka szczyle zasrane.
      A to czepianie się zmarłego to takie katolickie - no nie ? Wy ścierwo.
      • alistair-p Re: Ala z was durne Forumowicze uwarzam za 09.09.06, 22:11
        o_o.o_o napisał:

> zmanipulowanych gó..arzy. Ja Jacka znałem osobiście. Dla mnie on jest święty.
        > Nie JP II a Jacek.
        > I sp ..ci od nieboszczyka szczyle zasrane.
        > A to czepianie się zmarłego to takie katolickie - no nie ? Wy ścierwo.
        Nie uogólniaj,zniżysz sie do poziomu tych "najlepszych sprawiedliwych"
    • alistair-p Re: Kuron bohaterem nie byl! 09.09.06, 22:10
      frau_blada napisała:

> nie byl!
      Czerpanie wiedzy o czymkolwiek z postów na FK jest wysoce ryzykowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka