figi.gov.pl 12.09.06, 15:56 kompromitacja Zawiszy była wszechogarniająca, i wszelkie aspekty merytoryczne przestały mieć już jakiekolwiek znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 15:58 ciekawe, ze nikt go nie broni .... tak naprawde ... bo trudno nazwac obrona totalna krytyke pani Ewy i reszty swiata.... Odpowiedz Link Zgłoś
francois.jenois Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 15:59 Stąd przydomek "Zawisza Czarny" Odpowiedz Link Zgłoś
darekzal Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:51 francois.jenois napisał: > Stąd przydomek "Zawisza Czarny" Nie porównujmy, nie to ta klasa, tu możemy dać co najwyżej przydomek "Ciemny" DZ Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 17:31 rancois.jenois napisał: > Stąd przydomek "Zawisza Czarny" od dzisiaj - Zawisza Marny Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:00 scoutek napisała: > ciekawe, ze nikt go nie broni .... > tak naprawde ... > bo trudno nazwac obrona totalna krytyke pani Ewy i reszty swiata.... Zawisza sam sie bedzie bronil wieczorem w TVN24. Na pewno go zaprosza do "Magazyny 24 Godziny". To bedzie kompromitacji ciag dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:05 bryt.bryt napisał: > Zawisza sam sie bedzie bronil wieczorem w TVN24. Na pewno go zaprosza do > "Magazyny 24 Godziny". To bedzie kompromitacji ciag dalszy. tak na pewno bedzie ale mnie chodzilo o to, ze tu na forum wszyscy zwolennicy pisu siedza cicho albo napadaja na pania Ewe i reszte swiata, a na temat geniusza czarnego zamilkli... zreszta, poza forum pewnie go tez nikt nie bedzie tak naprawde bronil ma wykonac robote jak Macierewicz Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:19 scoutek napisała: > bryt.bryt napisał: > > Zawisza sam sie bedzie bronil wieczorem w TVN24. Na pewno go zaprosza do > > "Magazyny 24 Godziny". To bedzie kompromitacji ciag dalszy. > > tak na pewno bedzie > ale mnie chodzilo o to, ze tu na forum wszyscy zwolennicy pisu siedza cicho > albo napadaja na pania Ewe i reszte swiata, a na temat geniusza czarnego > zamilkli... > zreszta, poza forum pewnie go tez nikt nie bedzie tak naprawde bronil > ma wykonac robote > jak Macierewicz Wydaje mi sie, ze krytyka Ewy Balcerowicz jest na FK miarkowana. Jakby nie bylo jej za co krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:21 bryt.bryt napisał: > Wydaje mi sie, ze krytyka Ewy Balcerowicz jest na FK miarkowana. Jakby nie bylo > jej za co krytykowac. bo tak naprawde "winna" jest tylko temu, ze jest zona tego "diabla" Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:00 Jak mozna bylo z takiego pizdraczka filozofa zrobic szefa komisji bankowej ?? Jak widze goscia w TV momentalnie zmieniam program ... Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:01 jacekm22 napisał: > Jak mozna bylo z takiego pizdraczka filozofa zrobic szefa komisji bankowej ?? > Jak widze goscia w TV momentalnie zmieniam program ... Ja tez, zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kawonar1 Bronię Zawiszy!!!! 13.09.06, 12:25 Podejmę się tego karkołomnego zadania. Otóż Pan Zawisza nie jest taki zły i głupi jak tu PiSzecie! On jest po prostu bardzo lojalny wobec swego szefa Kaczyńskiego (ale nie wiem którego). Miał zacząć przed wyborami wojenkę z wdzięcznym tematem jaki jest "Balcerowicz". Co do jego głupoty, chamstwa i indolencji; to jest tylko kamuflaż. Później jak go wszyscy zaczną lekceważyć, to błyskotliwie zaatakuje. P.S. Powyższe tłumaczenie jest równie pokrętne, jak myślenie Kurskiego. Choć może jednak trochę mi do niego brakuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dafty1 Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:12 cala ta komisja to jest po prostu sad kapturowy nad przemianami gospodarczymi po 89 roku. Ciekaw jestem czy zajma sie prawdziwymi przekretami takimi jak Skok Stefczyka zwiazanymi z PISem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:16 moge ci juz powiedziec - nie zajma sie Zawisza jest z tym zbyt blisko zwiazany ziec pana prez..enta tam pracuje ... i nie tylko oni Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 17:33 scoutek napisała: > moge ci juz powiedziec - nie zajma sie > Zawisza jest z tym zbyt blisko zwiazany > ziec pana prez..enta tam pracuje ... > i nie tylko oni Serio z tym zięciem rezydenta? To wiele mówiące o następstwach tego niby śledztwa w sprawie bankowej. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 18:38 no Piotr Smuniewski pracuje w dziale monitoringu i kontroli Krajowej SKOK Odpowiedz Link Zgłoś
p_fotek Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 16:16 figi.gov.pl napisała: > kompromitacja Zawiszy była wszechogarniająca, i wszelkie aspekty merytoryczne > przestały mieć już jakiekolwiek znaczenie A cóż to za indywiduum owy Zawisza ? On chce zadawać pytania Balcrowiczowi. A cóż ten Zawisza zrobił dobrego dla Kraju ? Niech rozmawia z równymi sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Naczym poilegala kompromitacja 12.09.06, 16:31 figi.gov.pl napisała: > kompromitacja Zawiszy była wszechogarniająca, i wszelkie aspekty merytoryczne > przestały mieć już jakiekolwiek znaczenie Bo nie ogladalem? Widzialem tylko Balcerowiczowa przez chwile. Niezla laska. Ze 30 lat mlodsza od meza. Wspolczuje mu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Naczym poilegala kompromitacja 12.09.06, 16:34 eric_theodore_cartman napisał: > figi.gov.pl napisała: > > > kompromitacja Zawiszy była wszechogarniająca, i wszelkie aspekty merytory > czne > > przestały mieć już jakiekolwiek znaczenie > > Bo nie ogladalem? Widzialem tylko Balcerowiczowa przez chwile. Niezla laska. Ze > 30 lat mlodsza od meza. Wspolczuje mu. Ja mu gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Naczym poilegala kompromitacja 12.09.06, 16:36 a ja gratuluje jej... i tego, ze jest z nim i tego, ze sama jest madra nie musi sie plawic w blasku jego chwaly jak zona, hehehehe, prez..enta.... Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman ale konkretnie, na czym polegala ta kompromitacja? 12.09.06, 16:58 scoutek napisała: > a ja gratuluje jej... > i tego, ze jest z nim > i tego, ze sama jest madra > nie musi sie plawic w blasku jego chwaly > jak zona, hehehehe, prez..enta.... > Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:00 Tego się nie da opisać. To trzeba było zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:04 polegał na tym ,ze legalnie firma państwowa dodowała prywatna firme Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:05 a podmioty które ta firma kontroluje tez dotowały ta firme prywatna Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:13 potodno napisał: > polegał na tym > ,ze legalnie firma państwowa dodowała prywatna firme Otoz to, gdyby dawala nielegalnie to w/g PiS byloby to OK! Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:16 jak zwykle nic nie rozumiesz państwowa firma nie powinna dawac many firmie prywatnej za frajer czyli za nic Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:17 potodno napisał: > jak zwykle nic nie rozumiesz > państwowa firma nie powinna dawac many firmie prywatnej > za frajer czyli za nic Fundacja, jak sama nazwa wskazuje, to nie firma. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:21 i tu sie mylisz jest to firma Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie firma prywatna, tylko prywatna... 12.09.06, 17:21 ...fundacja. To jest różnica Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:00 Widzisz, ty tego nigdy nie zrozumiesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:10 jak ty nigdy nie zrozumiesz Zawiszy,ktory nb. jest wspanialy Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: ale konkretnie, na czym polegala ta kompromit 12.09.06, 17:12 tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol napisał: > jak ty nigdy nie zrozumiesz Zawiszy,ktory nb. jest wspanialy :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Oj,ericu_theodore_cartman... 13.09.06, 10:43 eric itd... Pani Ewa urodziła sie w 1953 roku, nie moze wiec byc 30 lat mlodsza od meza. Zazdroscisz czy współczujesz Balcerowiczowi? Raczej - głupio klikasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 17:29 wyszły wszystkie kompleksy Zawiszy: chłopak wychowywał sie w strasznej biedzie, bez matki, do tego inteligent w pierwszym pokoleniu, a wiec obycia z domu nie wyniósł dlatego mając przed sobą: 1. niezalezna kobietę 2. kulturalna i światową 3. z pieniędzmi, (do jakich on nie doszedł nawet kradna w Skokach) po prostu jest skręcany przez zawiść poza tym ona jest fachowcem od ekonomii a on próbuje marnie filozofować Odpowiedz Link Zgłoś
adam228 Re: czarny dzień dla PiS-u 12.09.06, 18:43 Boli was ta jego filozofia, co? Jak by powiedział nijaki Rokita...ma boleć i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: czarny dzień dla PiS-u 13.09.06, 09:50 boli głowa od jego głupot a drazni jego brak obycia i prymitywizm tylko z grubsza ociosany Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl przewodniczącym komisji 13.09.06, 10:20 pis powinien mianować kogoś, kto potrafiłby zachować chociaż pozory neutralności, a takie zawisze i hofmany ustawić w roli psów, jak kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: przewodniczącym komisji 13.09.06, 10:21 powinien, ale im zalezy tylko i wylacznie na "dowaleniu" Balcerowiczowi Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl dowalać też trzeba umieć 13.09.06, 10:25 bo jak się przesadzi, to można dowalić samemu sobie Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: dowalać też trzeba umieć 13.09.06, 10:58 figi.gov.pl napisała: > bo jak się przesadzi, to można dowalić samemu sobie i wlasnie Zawisza jest tak tepy ze se dowalil..... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Postanowiłem kupić sobie samolocik :) 13.09.06, 10:43 figi.gov.pl napisała: > pis powinien mianować kogoś, kto potrafiłby zachować chociaż pozory > neutralności, a takie zawisze i hofmany ustawić w roli psów, jak kurskiego ---> :) Akurat skończyłem budowę malutkiej willi (tylko 400 m kw.) a chcę sobie polatać i brakuje mi parę złotych. Akurat moja fundacja ma teraz niewielkie zlecenia i za ekspertyzy i seminaria dostaję tylko po jakieś marne kilkanaście tysięcy złotych. A wiadomo, że samolocik trochę kosztuje. Na szczęście jest moja niezawodna żona prezesująca dużemu bankowi. Zrobimy duże seminarium na tematy międzynarodowe. Jej bank da parę (100 000) złotych. Wtedy zagraniczne instytucje uwierzą, że moja fundacja jest bardzo ważną i wiarygodną instytucją i że temat też jest bardzo ważny. Teraz na pewno rzucą parę baniek a ja zrobię im kilka ekspertyz i kilkudniowe seminarium międzynarodowe. Profesorom z zagranicy też skapnie co nieco za wykłady. Oczywiście bank wprowadzi innowacje zgodnie z wnioskami z seminarium. No a ja będę miał wreszcie na samolocik. Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl a nie lepiej pieprznąć tym wszystkim? 13.09.06, 11:08 zostać prezesem jakiegoś prawdziwego banku (może i światowego), i mieć dziesięć willi, piętnaście samolocików, i jeszcze na futro dla żony zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie.Najważniejszy zawsze jest stały i pewny dochód 13.09.06, 11:14 figi.gov.pl napisała: > zostać prezesem jakiegoś prawdziwego banku (może i światowego), i mieć dziesięć > willi, piętnaście samolocików, i jeszcze na futro dla żony zostanie ---> Skoro ma się kraik, w którym są taaakie możliwości, to po co zmieniać :) Inni podobni tez tak myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl w Stanach wróży się miny Greenspana 13.09.06, 11:17 u nas wlecze się go przed oblicze Zawiszy Artura Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek A u nas wróży się z miny LB 13.09.06, 12:54 figi.gov.pl napisała: w Stanach wróży się miny Greenspana > u nas wlecze się go przed oblicze Zawiszy Artura ---> Tylko wróżbami zajmuje się od roku większość niedawnych autorytetów zamiast wypowiadać się obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl LB cieszy się większym szacunkiem 13.09.06, 12:58 niż rząd, senat, sejm i prezydent razem wzięci Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Tylko dlaczego ciągle u tych samych ludzi? 13.09.06, 13:12 figi.gov.pl napisała: LB cieszy się większym szacunkiem > niż rząd, senat, sejm i prezydent razem wzięci ---> Inni ludzie też go cenią i szanują. Lecz gdy nie tylko on ale i inne dotychczasowe autorytety (w tym autorytety prawnicze ) stawiają się ponad prawem a swoje poglądy uważają za bezdyskusyjne, następuje stopniowa erozja tych autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Nie.Najważniejszy zawsze jest stały i pewny dochód 13.09.06, 13:07 > figi.gov.pl napisała: > zostać prezesem jakiegoś prawdziwego banku (może i światowego) i mieć dziesięć > willi, piętnaście samolocików, i jeszcze na futro dla żony zostanie ---> :) W kraju jest wiele takich fundacji jak moja, no może trochę mniejszych, zajmujących sie dbaniem o finanse, o gospodarkę, o demokrację, o zdrowie, o biednych i chorych (tak jak fundacja Help), które potrzebują naszej pomocy. Kiedyś oni pomogli - jak by inaczej żona została Prezesem dużego banku nie mając wcześniej pojęcia o finansach (później się dokształciła) - teraz my nie możemy ich zostawić bez opieki... Jesteśmy odpowiedzialnymi ludźmi, dlatego za granicą nie będziemy robić kariery - mimo że nas gorąco zapraszają... Odpowiedz Link Zgłoś