Dodaj do ulubionych

Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek blednie

16.09.06, 07:44
Członkowie komisji śledczej ds. banków i nadzoru bankowego niebawem otrzymają
do dyspozycji dokumenty ABW, UOP i WSI - zapowiedział w Radiu Maryja poseł
Artur Zawisza. Ocenił, że "to są rzeczy niesamowite".

Przewodniczący komisji bankowej przyznał, że w tej sprawie rozmawiał już z
ministrami Zbigniewem Wassermannem i Antonim Macierewiczem.

- U jednego i drugiego widziałem dokumenty ABW, UOP i WSI. To są rzeczy
niesamowite, które za chwilę będą w posiadaniu komisji, tzn. w kancelarii
tajnej do dyspozycji posłów, dysponujących dostępem do tajemnicy państwowej,
do dokumentów tajnych i ściśle tajnych - powiedział w radiu Zawisza.

Poseł zaznaczył, że "kto ma się tego bać, to o tym wie i się boi".

- Ale nikt nie wyjdzie na scenę i nie odsłoni kurtyny i nie powie: właśnie
boję się, że skończy się moje wygodne i dostatnie życie, więc teraz podejmę
akcję pod fałszywi argumentami i nieistotnymi pozorami - mówił Zawisza.

www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=8&news_id=90890&layout=0&forum_id=4876&page=text
Life is brutal and full of niespodziankas and zasadzkas.
Obserwuj wątek
    • p.smerf Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 07:51
      To są pewnie te same "wstrząsające dokumenty, o których mówił kiedyś członek
      komisji Orlenowskiej. Miały one wskazywać na "niewiarygodny zakres popełnionych
      przestępst w których zamieszane są osoby z pierwszych stron gazet.
      Było to tak mniej więcej półtora roku temu. Jeśli wiem, to skończyło się na
      wstrząsaniu panem Wassermannem. Teraz pozowli się trochę panu posłowi Zawiszy
      powstrząsać. Może pozwoli mu nawet wejść do wanny?
    • smok62 świeta krowa balcer jest juz zarżnięta 16.09.06, 07:57
      to nie tylko juz tajemnica poliszynela
      • logo.vlad Re: świeta krowa balcer jest juz zarżnięta 16.09.06, 08:15
        O ile wiem, ze świętych krów w Indiach - póki żywe - jest spory pożytek w
        postaci mleka i nawozu. Z martwych nie ma żadnego.
        • kura56 Re: świeta krowa balcer jest juz zarżnięta 16.09.06, 09:00
          > O ile wiem, ze świętych krów w Indiach - póki żywe - jest spory pożytek w
          > postaci mleka i nawozu. Z martwych nie ma żadnego.
          No nie wiem, o tym byś musiał porozmawiać ze Stokłosą.
        • smok62 balcer skończy jak cimorra 16.09.06, 09:02
          pęka mit niezłomnego "obrońcy" złotówki. Niech mu jeszcze wyciągną ( a wygląda,
          że tak),ze odnosił korzyści ze swoich działań lub nie daj Boże uczestniczył w
          jakims przekręcie -co sugeruja słowa Macierewicza.
          • peer2 Znaczy Balcerowicz skończy fałszywie 16.09.06, 10:09
            pomówiony przez komisję śledczą?
            Nawet nie chce Wam się już ukrywać swoich zamiarów....
            • belkot_belkot_belkot Antek Klewki wyciągnął :] 16.09.06, 10:34
              Antek natrafił zapewne na całą dokumentację Klewek. Będzie ubaw :]
          • zona_jarka Re: balcer skończy jak cimorra 16.09.06, 13:17
            A co to jest Radio "Mariola"? Czy Arturek też pęknie jak go w końcu zaciągną do
            sądu w sprawie o pobicie?
    • sztudent1 Waserman niech wraca do jaccuzi 16.09.06, 09:03
      a Maciarewicz do psychiatryka!
      • 1normalnyczlowiek Porażające stałe argumenty wykształciuchów 16.09.06, 09:48
        sztudent1 napisał: Waserman niech wraca do jaccuzi
        > a Maciarewicz do psychiatryka!

---> Nic tylko paść na kolana przed majestatem nieomylności ...
        • domestos10 Re: Porażające stałe argumenty wykształciuchów 16.09.06, 14:43
          Drogi normalny człowieku z wypranym mózgiem jesteś nadmiernie uczulony na
          wykształciuchów a może im zazdrościsz wykształcenia i ciągle szukasz
          autorytetów w wokoło.Najlepszym autorytetem niech będzie dla ciebie ty sam
          postępuj tak z innymi jak byś chciał być ty traktowany przez innych i nie
          narzucaj się ze swą normalnością.
          • 1normalnyczlowiek Najpierw zrozum o czym piszesz-potem odpowiadaj 16.09.06, 21:50
            domestos10 napisał:
            > Drogi normalny człowieku z wypranym mózgiem jesteś nadmiernie uczulony na
            > wykształciuchów a może im zazdrościsz wykształcenia i ciągle szukasz
            > autorytetów w wokoło.Najlepszym autorytetem niech będzie dla ciebie ty sam
            > postępuj tak z innymi jak byś chciał być ty traktowany przez innych i nie
            > narzucaj się ze swą normalnością.

---> Zapoznaj się z tym kto to taki "wykształciuch" - wtedy będziesz wiedział,
            że w ten sposób określa się ludzi, którzy swoim postępowaniem i zachowaniem
            zaprzeczają własnemu wykształceniu.
    • kacza.republika.bananowa a niech Antoni daje Zawiszy do woli 16.09.06, 09:50
      co nas to obchodzi - to ich intymne sprawy
      • 9111951u Re: a niech Antoni daje Zawiszy do woli 16.09.06, 09:57
        ale płacić będzie musiał Balcerowicz i co na to łeuropa ?
      • logo.vlad Re: a niech Antoni daje Zawiszy do woli 16.09.06, 10:00
        > > a niech Antoni daje Zawiszy do woli
        > > co nas to obchodzi - to ich intymne sprawy
        >
        > ale płacić będzie musiał Balcerowicz i co na to łeuropa ?
        >

Zdaje się, że nie tylko u nas jest w KK paragraf na korzyści majątkowe z
        cudzego nierządu... ;)

• kataryna.kataryna Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 09:59
      nielubiegazety2 napisał:

> Poseł zaznaczył, że "kto ma się tego bać, to o tym wie i się boi".

I co z tego, że są materiały jak jest też Zawisza, który skutecznie rozwala
      komisję śledczą i odrzuca nawet osoby popierające PiS. Z Zawiszą ta komisja nie
      ma czego szukać a PiSowi Zawisza szkodzi bardziej niż cokolwiek innego. Teraz
      będzie łaził po mediach, podniecał się, opowiadał co tam ma i kogo tym rozwali,
      a PiSowi przez jego durne harce spadnie do 20%.
      • bratek4 prawda Antoniego 16.09.06, 10:06
        kataryna.kataryna napisała:

>
        > I co z tego, że są materiały

Nie bądz taka pesymistyczna, wazne, ze materialy są. Jak nie Zawisza, to inny
        Antoni wylozy Ci na ich podstawie kolejną "prawdę", ktorą bedziesz się mogla
        podniecac.
    • bratek4 znowu meska rozmowa? 16.09.06, 10:01
      Bez watpienia idzie o to, ze Balcerowicz jest agentem sowieckich sluzb
      specjalnych. Super! - bedzie okazja do kolejnego meskiego zblizenia pomiedzy
      Antonim a Jaroslawem.
    • premier_hiacynt_wielki Czyzby chodzilo o afere Telegraf i PC!?Bura suka 16.09.06, 10:02
      Zawisza broni sie jak moze
    • kaczy_mozdzek Skoro Antoni to taki specjalista od szukania, 16.09.06, 10:07
      to jest nadzieja, że odnajdzie zgubioną cnotę PiSdzielską.
      Czyli coś nigdy nie istniało.
      • 9111951u Re: Skoro Antoni to taki specjalista od szukania, 16.09.06, 11:42
        kolega ma nadzieję, nie powiem czyja to matka.
    • peer2 Porażające! 16.09.06, 10:08
      Na podstawie tych dokumentów nie można wykluczyć, że określone osoby dokonały
      pewnych czynności.
      • bratek4 Re: Porażające! 16.09.06, 10:21
        peer2 napisał:

> Na podstawie tych dokumentów nie można wykluczyć, że określone osoby dokonały
        > pewnych czynności.

Sprecyzujmy: czynności waznych i wypełniajacych pewne działanie, które
        ma charakter moralny albo i nie ma.
    • kataryna.kataryna Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 10:12
      nielubiegazety2 napisał:

> - Ale nikt nie wyjdzie na scenę i nie odsłoni kurtyny i nie powie: właśnie
      > boję się, że skończy się moje wygodne i dostatnie życie, więc teraz podejmę
      > akcję pod fałszywi argumentami i nieistotnymi pozorami - mówił Zawisza.

Przez durnia Zawiszę życzę tej komisji szybkiego rozwiązania. Nie będę się
      martwić jak ją TK ukatrupi. Jeśli ten facet nie rozumie, że wyłącznie szkodzi to
      trzeba mu zabrać zabawkę.
      • kacza.republika.bananowa Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 10:19

> Przez durnia Zawiszę życzę tej komisji szybkiego rozwiązania. Nie będę się
        > martwić jak ją TK ukatrupi. Jeśli ten facet nie rozumie, że wyłącznie szkodzi
        t
        > o
        > trzeba mu zabrać zabawkę.

Twoja celna uwaga dotyczy całego Pisu i zabawek, które chłopcy dostali w swoje
        ręce. Może to kiedyś zobaczysz tylko pewnie znowu o jedno tempo za późno - tak
        jak z Zawiszą.

• bratek4 Dysponent Kwitów 16.09.06, 10:24
        Co innego, gdyby Zawisze zastapil Antoni, stateczny i rozwazny, i slow na wiatr
        nie rzucajacy, Twoj ulubiony dysponent kwitów. Jeszcze wszystko przed Wami,
        Kataryno, glowa do góry!
        • kacza.republika.bananowa czy Antoni zaniósł to co znalazł do prokuratury? 16.09.06, 10:28
          czy też nie ma zaufania do nieujemno-niedodatniego ministra
          • bratek4 zanosiny Antoniego 16.09.06, 10:34
            Raczej zaniesienie to to do T.W.Trwam, nie tyle materialy, co "wiedze ustna" na
            ich temat, tzw. skroty myslowe.
      • nurni Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 13:08

> Przez durnia Zawiszę życzę tej komisji szybkiego rozwiązania. Nie będę się
        > martwić jak ją TK ukatrupi. Jeśli ten facet nie rozumie, że wyłącznie szkodzi
        t
        > o
        > trzeba mu zabrać zabawkę.

A to dlaczego?

Czyz do tej pory nie bylo tak ze wszyscy czlonkowie komisji sledczych (od
        Ziobro i Rokity przez Dobrosza, Wassermana Giertycha i Macierewicza "rozwalali
        komisje" ? Czy to przypadek ze okazywaly sie w najlepszym razie "ogarniete
        mania" "szkodzily pracom" itditd...
        I wreszcie czy to przypadek ze dzieki wlasnie tym ktorzy byli na celowniku
        mediow do czegekolwiek owe komsiej doszly?

Moze rzeczywiscie zlikwidujmy komisje sledcze jesli przejmujemy sie tym co
        pisamcy powiedza czy napisza. I oddajmy im pole. Sa fachowcami od sledztw -
        tych dziennikarskich.

Zawisza niech uwaza tylko na jedno. Niech odmawia sobie kawy by nie podzielil
        losu szefa komisji d/s Orlenu. I obysmy nie doczekali chwili kiedy media wraz z
        dziesiejszymi Celinskimi tej komisji (ostrowska i grad) choc na chwile
        powstrzymaja szturm. Bo wtedy bedzie jasne ze sprawy zmierzaja w zla strone.

• belkot_belkot_belkot Jeżeli masz wyższe mniemanie o politykach 16.09.06, 13:11
          niż o dziennikarzach to współczuję
        • kataryna.kataryna Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 13:46
          nurni napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Przez durnia Zawiszę życzę tej komisji szybkiego rozwiązania. Nie będę si
          > ę
          > > martwić jak ją TK ukatrupi. Jeśli ten facet nie rozumie, że wyłącznie szk
          > odzi
          > t
          > > o
          > > trzeba mu zabrać zabawkę.
          >
          > A to dlaczego?
          >
          > Czyz do tej pory nie bylo tak ze wszyscy czlonkowie komisji sledczych (od
          > Ziobro i Rokity przez Dobrosza, Wassermana Giertycha i Macierewicza "rozwalali
          > komisje" ? Czy to przypadek ze okazywaly sie w najlepszym razie "ogarniete
          > mania" "szkodzily pracom" itditd...
          > I wreszcie czy to przypadek ze dzieki wlasnie tym ktorzy byli na celowniku
          > mediow do czegekolwiek owe komsiej doszly?

Wiem ale teraz jest inna sytuacja, moment absolutnie przełomowy, może się mylę
          ale wydaje mi się, że jesteśmy na minutę przed decydującym uderzeniem i nie
          można sobie pozwolić na żaden fałszywy ruch. A Zawisza ma same takie. Nie
          powinien gadać i tyle. Robić robotę w komisji ale ciszo, jak w rosyjskim
          przysłowiu, cicho jedzieś, dalej zajedziesz.

> Moze rzeczywiscie zlikwidujmy komisje sledcze jesli przejmujemy sie tym co
          > pisamcy powiedza czy napisza. I oddajmy im pole. Sa fachowcami od sledztw -
          > tych dziennikarskich.

Nie żartuj :) Właśnie sprawdziłam jak wyglądało w 2003 roku dziennikarskie
          sprawdzanie informacji o Millerze juniorze. Na media nie mamy co liczyć w
          sprawach najważniejszych. Nie mam co do tego złudzeń, przynajmniej na razie.
          Choć Dziennik dzielnie ciągnie sprawę Gudzowatego olaną przez resztę. No i
          liczę, że Lisicki oczyści Rzepę z piszących na zlecenie i zbuduje porządny zespół.

> Zawisza niech uwaza tylko na jedno. Niech odmawia sobie kawy by nie podzielil
          > losu szefa komisji d/s Orlenu.

To też. Ale zdecydowanie powinien zamilknąć. W poprzednich komisjach właśnie
          przez nadmierną gadatliwość i wywoływaną nią powszechną agresję medialną udało
          się zakrzyczeć sporo ważnych wątków.
        • mamablues Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 13:56
          nurni napisał:

> Czyz do tej pory nie bylo tak ze wszyscy czlonkowie komisji sledczych (od
          > Ziobro i Rokity przez Dobrosza, Wassermana Giertycha i
          Macierewicza "rozwalali
          > komisje" ?

Niektórzy z powyższych byli może wściekle upierdliwi, ale, do jasnej anielki,
          zadawali merytoryczne pytania.
          PiS powinien Zawiszę albo zdyscyplinować, albo, jeśli nie da się ukrócić jego
          chamstwa, zakazać występowania w mediach, a z komisji wywalić.
          Nie znam osobiście nikogo, kto widziałby choć kilka ostatnich występów Zawiszy,
          łącznie ze znajomymi głosującymi na PiS, kto nie byłby zaszokowany skalą
          kompromitowania przez Zawiszę partii (to akurat pryszcz), komisji i w związku z
          tym państwowych instytucji.

> Czy to przypadek ze okazywaly sie w najlepszym razie "ogarniete
          > mania" "szkodzily pracom" itditd...

A widziałeś, jak ten facet zachowuje się jako przewodniczący komisji?

> Moze rzeczywiscie zlikwidujmy komisje sledcze jesli przejmujemy sie tym co
          > pisamcy powiedza czy napisza. I oddajmy im pole. Sa fachowcami od sledztw -
          > tych dziennikarskich.

Zawisza nie prowadzi śledztwa. Zadaje niemerytoryczne pytania. Zachowuje się w
          chamski sposób. Nie dopuszcza innych członków komisji do głosu. Tych, którzy
          mówią, prostacko zagłusza. Ośmiesza instytucję komisji śledczej. Jestem
          wściekła, nie spodziewałam się, że jeden nadęty, żądny sukcesu cymbał może
          wyrządzić takie szkody.
          I mam w nosie opinie pismaków. Kieruję się wyłacznie własną oceną tego, co
          zobaczyłam.
          • nurni zbiorczo 16.09.06, 14:05
            mamablues napisała:

> I mam w nosie opinie pismaków. Kieruję się wyłacznie własną oceną tego, co
            > zobaczyłam.

Jesli pamiec mnie nie myli to Zawisza byl "fatalnym" kandydatem na szefa
            komisji bankowej zanim jeszcze otworzyl usta. Wszystko co przyszlo potem (media
            Ostrwowska grad itd) sluzy wlasnie udowodnieniu ze kompromituje ze jest
            ogarniety jakas mania. Tym razem stawka jest rzeczywiscie (jak napisala
            Kataryna) najwyzsza. Wszyscy maja wszystko do stracenia i jest dla mnie jasnym
            ze kampania ma na celu nie tylko utracenie tej komisji co w najgorszym razie
            zdyskontowanie jej ustalen. "Wierzycie temu wariatowi Zawiszy...?".

Jestem juz przyzwyczajony do tego ze KTOKOLWIEK kto naprawde chce cos zrobic
            natychmiast zyskuje latke oszoloma, wariata czy chocby blazna.

Jesli nie znacie w swoim srodowisku nikogo kto by aprobowal dzialania Zawiszy
            to niech mi bedzie wolno sie przedstawic:
            Nurni. Caluje raczki :)
            • kataryna.kataryna Re: zbiorczo 16.09.06, 14:32
              nurni napisał:

Tym razem stawka jest rzeczywiscie (jak napisala
              > Kataryna) najwyzsza. Wszyscy maja wszystko do stracenia i jest dla mnie jasnym
              > ze kampania ma na celu nie tylko utracenie tej komisji co w najgorszym razie
              > zdyskontowanie jej ustalen. "Wierzycie temu wariatowi Zawiszy...?".

No właśnie. I nie można im w tym pomagać.

> Jestem juz przyzwyczajony do tego ze KTOKOLWIEK kto naprawde chce cos zrobic
              > natychmiast zyskuje latke oszoloma, wariata czy chocby blazna.

Też fakt. Pamiętam, że w sprawie Rywina Rokita wygłosił szokującą hipotezę o
              negocjacjach Agory z rządem i też się na niego rzucono (ja chyba naet też) a
              dzisiaj jego koledzy partyjni i on sam rzucają się na innych czyli nic nowego.
              Nie wspomnę już o zachowaniu Miodowicza wobec Kwaśniewskiej, które nawet mnie
              zniesmaczyło choć popierałam PO, nie znosiłam Kwaśniewskiej a do Miodowicza
              miałam słabość.

• pralinka.pralinka Re: do katarynki 17.09.06, 09:55
                Nie daj się katarynko wciągnąć w nurt histerii przeciwko Zawiszy. Spróbuj na
                chłodno usłyszeć co on mówi a przekonasz się, że nie jest tak źle jak go
                oceniasz. Właśnie widzimy jak próbuje się z niego zrobić oszołoma - a tymczasem
                facet jest niegłupi - jest bezkompromisowy, (i pełen zapału) co wyraża dość
                obcesowo i to może razić.
                Jedyny błąd jaki popełniła ta komisja to zajęcie się na początek pomniejszą choć
                oczywistą sprawą jaka jest konflikt interesów. Przez to Balcerowicz i jego zona
                przez niektórych są widziani jako niewinne ofiary nagonki PiSu. A Balcerowicz ma
                się przecież z czego tłumaczyć - to w czasie gdy był MF były największe
                przekręty. Choć zapewne sam nie brał w nich udziału, ale nic lub niewiele robił,
                aby je zwalczać lub im zapobiegać. I jak przyjdzie do wyjaśniania innych spraw
                będzie już urobiona opinia, że to wszystko tendencyjne. Prawdopodobnie po to ten
                cały szum wokół Zawiszy.
            • durni Re: Nurni. Caluje raczki 17.09.06, 07:10
              Ty też wprawiasz w zakłopotanie Sikorskiego ?... ;-P
        • peer2 A jaki jest dorobek Komisji ds Orlenu???? 16.09.06, 14:38
          Panowie posiedzieli sobie w Komisji przez roku, powzywali iluś tam świadków,
          zadali kilkaset pytań i stworzyli kilkanaście hipotez, a wymiernych wyników
          żadnych....
          Nie ustalono kompletnie NIC.
    • belkot_belkot_belkot Zawias jest niesamowity :] 16.09.06, 10:32
      nielubiegazety2 napisał:
      > Członkowie komisji śledczej ds. banków i nadzoru bankowego niebawem otrzymają
      > do dyspozycji dokumenty ABW, UOP i WSI - zapowiedział w Radiu Maryja poseł
      > Artur Zawisza. Ocenił, że "to są rzeczy niesamowite".

Zawias jest w ogóle niesamowity. Powiem więcej - nie z tej ziemi. To może być
      skutkiem jakiego spotkania z kosmitami :]
    • p.smerf Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 11:08
      A mnie interesuje jeszcze jeden wątek. Pan Zawisza mówi: " - U jednego i
      drugiego widziałem dokumenty ABW, UOP i WSI. To są rzeczy niesamowite"

A to u tych panów można sobie pooglądać dokumenty? Ja myślałem, że ci panowie
      zajmują się bardzo poważnymi sprawami państwowymi, ale przez myśl mi nie
      przeszło, że prowadzą również czytelnię. A co właściwie robi tam pan Zawisza i
      jakim prawem.

Czy sprawą nie powinna zainteresować się komisja ds. służb specjalnych i
      prokurator?
    • belkot_belkot_belkot Pewnie "Afera Żelazo" :] 16.09.06, 11:08
      To duży hak na Balcerowicza :]
      • mmikki Re: Pewnie "Afera Żelazo" :] 16.09.06, 11:43
        ale tam - w paperach stoi, ze Balcerowicz zmontował aferę Telegrafu
    • joannabarska Straszący Zawisza 16.09.06, 11:15
      O tym wszystkim dawno juz zapewne napisał tygodnik "NIE". Czytaj,Zawisza, i
      nie strasz, bo straszysz telewidzów juz samym swym wyglądem!
      • mmikki Re: Straszący Zawisza 16.09.06, 11:22
        nie na darmo inteligentniejsi koledzy nazywaja go Zawisza Ciemny - ze względu na
        jego lotność umysłową
        • 9111951u Re: Straszący Zawisza 16.09.06, 11:29
          widzę, że kolega koleguje się z Zawiszą i wie jak go nazywać.
          • belkot_belkot_belkot Żeby Zawiasa nazywać nie trzeba się z nim... 16.09.06, 11:51
            ...kolegować. Jest osobą publiczną
    • nurni Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 13:09
      nielubiegazety2 napisał:

> Członkowie komisji śledczej ds. banków i nadzoru bankowego niebawem otrzymają
      > do dyspozycji dokumenty ABW, UOP i WSI - zapowiedział w Radiu Maryja poseł
      > Artur Zawisza. Ocenił, że "to są rzeczy niesamowite".
      >
      > Przewodniczący komisji bankowej przyznał, że w tej sprawie rozmawiał już z
      > ministrami Zbigniewem Wassermannem i Antonim Macierewiczem.
      >
      > - U jednego i drugiego widziałem dokumenty ABW, UOP i WSI. To są rzeczy
      > niesamowite, które za chwilę będą w posiadaniu komisji, tzn. w kancelarii
      > tajnej do dyspozycji posłów, dysponujących dostępem do tajemnicy państwowej,
      > do dokumentów tajnych i ściśle tajnych - powiedział w radiu Zawisza.
      >
      > Poseł zaznaczył, że "kto ma się tego bać, to o tym wie i się boi".
      >
      > - Ale nikt nie wyjdzie na scenę i nie odsłoni kurtyny i nie powie: właśnie
      > boję się, że skończy się moje wygodne i dostatnie życie, więc teraz podejmę
      > akcję pod fałszywi argumentami i nieistotnymi pozorami - mówił Zawisza.

Czy gdzies mozna o tym przeczytac wiecej?
      • basia.basia Tutaj... 16.09.06, 13:16
        nurni napisał:

>
        > Czy gdzies mozna o tym przeczytac wiecej?

www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=90601&layout=1&forum_id=4815&page=text
        • nurni Re: Tutaj... 16.09.06, 13:20
          Wlasnie sciagam zrodlo:

www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=2890
          • nurni Re: Tutaj... 16.09.06, 13:53
            "My te kolejna kurtyne odslaniamy. Tych prezesow bankow ktorzy przy stracie 379
            milionow rocznie maja 5 milionow zarobkow i jeszcze sponsorują fundacje ktora
            jest w pewnego rodzaju posiadaniu czlowieka ktory nadzoruje tych prezesow i te
            banki. To sa nieslychanej rangi powiazania ktore przy minimum dziennikarskiego
            obiektywizmu jezylyby wlosy na glowie."

Polecam calosc.
            Kogo razi to ze Zawisza za duzo mowi niech sobie odpusci.
            • kataryna.kataryna Re: Tutaj... 16.09.06, 14:00
              nurni napisał:

> "My te kolejna kurtyne odslaniamy. Tych prezesow bankow ktorzy przy stracie 379
              >
              > milionow rocznie maja 5 milionow zarobkow i jeszcze sponsorują fundacje ktora
              > jest w pewnego rodzaju posiadaniu czlowieka ktory nadzoruje tych prezesow i te
              > banki. To sa nieslychanej rangi powiazania ktore przy minimum dziennikarskiego
              > obiektywizmu jezylyby wlosy na glowie."

I właśnie problem polega na tym, że Zawisza skutecznie odwraca uwagę od meritum.
              Tu leży pies pogrzebany, nie chodzi o to, że jest nielubiany ale że daje powody
              aby skupiać się na nim a nie na tym co komisja będzie odkrywać. Przecież nie
              chodzi o to, żeby te odkrycia dotarły do ludzi i tak wiedzących, że było źle ale
              przekonały tych upierających się, że wszysatko grało i gra.
              • agenor Pies odgrzebany 17.09.06, 01:11

> nie chodzi o to, że (...) ale że daje powody
                > aby skupiać się (...) nie na tym co komisja będzie odkrywać. Przecież nie
                > chodzi o to, żeby te odkrycia dotarły do ludzi i tak wiedzących, że było źle

No to odkryłaś nową kategorię odkryć. Rozumiem, że Ty należysz do "ludzi i tak
                wiedzących"... Gratuluję!
    • francuskilacznik Cos mi tutaj brzydko pachnie 16.09.06, 13:22
      chyba Donald tez sie boi.
    • basia.basia Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 13:26
      Ten facet nie jest w stanie trzymać języka za zębami nawet 5 minut!
      Roztrąbi o tym co dostał i uprzedzi podejrzanych!

Horror!

Należy wywalić tego faceta z komisji. I jakim prawem Macierewicz pokazuje temu
      głupkowi ściśle tajne dokumenty?
      • haen1950 Re: Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 14:05
        I tutaj przyznaję ci całkowitą rację. Kaczyński też wrzeszczał całe lata o
        szafie i instrukcji, jak przyszło do szczegółów to okazało się, że podpisał
        lojalkę i to niejedną. Reszta cicho i sza. Zawiszy wierzę o tyle, że również
        Ziobro odgrażał się w TVN pod adresem całej opozycji. Może i coś tam znaleźli,
        ale na ile to prawdziwe i udokumentowane to diabli wiedzą.
        Przypomnę sprawę słynnej wziatki Ałłganowa i notatki Kulczyka, do tej pory nic
        nikomu nie udowodniono. Tak może być i tym razem.
        • nurni Re: Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 14:16
          haen1950 napisał:

> I tutaj przyznaję ci całkowitą rację. Kaczyński też wrzeszczał całe lata o
          > szafie i instrukcji, jak przyszło do szczegółów to okazało się, że podpisał
          > lojalkę i to niejedną.

Towarzyszowi sierotce po cimoszewiczu (aktualnie w PO) cos sie pomerdalo.
          Byc moze skleily sie kartki w ulubionym tygodniku "Nie".

• haen1950 Re: Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 14:42
            Jeżeli ad personam, to rzadko czytuję NIE i tylko wydanie internetowe.
            Natomiast ciebie odsyłam do mediów rydzykowych. Będzie to potrzebne, bo cała
            ideologia pisiorków własnie zamienia się na gotówkę.
            • nurni Re: Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 14:50
              haen1950 napisał:

> Jeżeli ad personam, to rzadko czytuję NIE i tylko wydanie internetowe.

Kolego... nie ma sie czego wstydzic ! :)
              Czy ja twierdze ze sympatycy PO (chocby z doraznego, wobec kleski Cimoszki,
              zaciagu) czytuja NIE czesciej niz rzadko?

> Natomiast ciebie odsyłam do mediów rydzykowych. Będzie to potrzebne, bo cała
              > ideologia pisiorków własnie zamienia się na gotówkę.

A to bede wdzieczny za rewelacje o tym jak to Jaroslaw podpisal lojalke.
              Nie doczytal kolega z PO (aktualnie z PO) ze wylacznie NIE przegralo proces z
              Jaroslawem za podobne sugestie?
              A wie kolego (aktualnie z PO) czemu?

Bo wylacznie NIE tak twierdzilo.
              Po coz mnie zatem kolega (aktualnie w PO) wysyla do mediow Rydzyka.
              Znajde tam potwierdzenie na to co kolega wyczytal w "internetowym wydaniu" NIE?
              • haen1950 Re: Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 14:56
                Ależ pamietam. Tamta lojalka po sześciu latach procesu okazała się być
                fałszywką. Ale wydaje mi się, że Kaczyński pokazywał następne, jeszcze nie
                fałszywe. Z zasady mu nie wierzę, innym pisiorkom również.
                • nurni Re: Tylko nie Zawiszy! 16.09.06, 15:02
                  haen1950 napisał:

> Ale wydaje mi się, że Kaczyński pokazywał następne, jeszcze nie
                  > fałszywe. Z zasady mu nie wierzę, innym pisiorkom również.

Pokazywal nastepne lojalki "jeszcze nie falszywe" ?
                  To doczytal kolega u Rydzyka tudziez w "wydaniu internetowym" tygodnika
                  czytanego rzadko (widze ze brak juz pewnosci...)?

Slusznie kolega (aktualnie w PO) robi wierzac bardziej temu co koledze sie
                  wydaje. Niech sie kolega ze wszytkich sil trzyma swoich zasad ! :)
    • a.adas Typowa zagrywka w PiSdu;( 16.09.06, 13:51
      Nikt nie da tyle, ile Ziobro, Wassermann, Macierewicz czy Zawisza wyinsynuują

Jak takie kapitalne te materiały, to gdzie aresztowania, procesy, wiezienia?
    • echo_o Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 13:51
      Zawisza to zniewieściała papla a nie żaden komisarz.
      Sensat, a nie poważny strateg.
      Mam nadzieję, że JK go usadzi...

• kacza.republika.bananowa Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 13:59
        echo_o napisała:

> Mam nadzieję, że JK go usadzi...
        >

a ja że Zawiszy "głos z głowy nie spadnie"

no chyba że TK spełni marzenie pisowców i uwali komisję :))))

• echo_o Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 14:03
          kacza.republika.bananowa napisała:

> no chyba że TK spełni marzenie pisowców i uwali komisję :))))

```````````````````````````````````````````

Bananowy song alalong...

ps. nie chodzi o żadne postrzyżyny Zawiszy.
          To, że zdradza w mediach co wie, zanim to wykorzysta w pracach komisji
          jest szkodnictwem.
          • peer2 Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 14:45
            I Wassermann to robił, i Giertych, i Miodowicz. Żadna nowa jakośc.
      • francois.jenois Re: Antoni znów znalazł, dał Zawiszy, Balcerek bl 16.09.06, 22:59
        Napewno ma zdjęcia Balcerowiczów z wakacji u Alganowa. Na jednym podobno stoja
        razem, dokładnie to chyba pod jakimś dobrym hotelem "AdopePhotoShop" bo w górnym
        rogu zdjęcia tak pisze.

Wydaje mi się, że Jarosław coś w sprawie ekstradycji się tam dogadał, bo
        strasznie medialny termin się zbliża - rozbije układ Mazur-reszta_układu?
        Ziobro osobiście sie wybiera dopilnować, Mocne zagranie , bo czym jest rok na
        wstecznym ,do pokazania wrogowi, że nie ma na tym świecie miejsca, gdzie nie
        dosięgnie go karząca ręka PiS-u.
    • zablokowany Komunista Macierewicz z komunistą Z. 16.09.06, 15:04
      Jak spotkają się dwaj komuniści to jak zwykle coś sfałszują. Znowu Maciora ma
      skrót myślowy a en drugi debil w to uwierzył.....
      Oj komuniści z PiS idzcie Wy w pisdu.
    • niezapowiedziany czy to takie same notatki jak te co je Jaroslaw 17.09.06, 02:31
      widzial u Lecha dotyczace zakladania Samoobrony przez SB?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka