Dodaj do ulubionych

List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa CBA.

26.09.06, 23:36
Mario, nie wiem czy czytasz to forum. Jeśli czytasz to mam nadzieję, że jutro
podasz się do dymisji. Nie o taką Polskę walczyłeś na studenckich strajkach,
gdy domagałeś się ponownej rejestracji NZS i gdy z Ligą Republikańską
protestowałeś pod domem Jaruzela.

Wielu ludzi uwierzyło w Prawo i Sprawiedliwość - ze szczerego serca, z
nadzieją na lepszą IVRP. Co im teraz zostało?
Obserwuj wątek
    • durni Ostatniej naiwnej IV RP składamy... 26.09.06, 23:40
      ...(szczerze - wbrew pozorom) wyrazy sympatii i szacunku ;)
      • henryk_log Ostatniej naiwnej IV RP składamy... 26.09.06, 23:42
        .. z całego Serca!
        :-)
      • iza.bella.iza Nie jestem zwolenniczką PiSu 26.09.06, 23:44
        I nigdy nie byłam. Głosowałam na PO. Jedna znam wiele osób, które uwierzyły
        Kaczyńskiemu i spółce. Na tym forum choćby Kataryna, Pralinka, Echo. Mogłam się
        z nimi spierać, ale nigdy nie posądzalam o polityczną korupcję i nadal nie
        posądzam. Przykro mi, że takie osoby zostałe oszukane. I że my wszyscy
        zostaliśmy oszukani.
        • durni Nie musisz się tłumaczyć - sami wiązaliśmy... 26.09.06, 23:47
          ...z Kaczyńskimi pewne nadzieje; ale jaka kaczka jest - każdy (kto chce
          zobaczyć) widzi...
          • lvlarynat Niech mi ktoś powie, ze to co widziałem w TVN 26.09.06, 23:56
            to film fabularny, w którym na końcu ukażą się napisy, iż wszelkie podobieństwo
            osób, partii politycznych i zdarzeń do polskich realiów jest "całkowicie
            przypadkowe".
            Boże, ale gnój!
            • iza.bella.iza Nie, to nie sen:( 27.09.06, 00:01
              Witaj - szkoda, że po tak długim czasie nie spotykamy sie w radośniejszych
              okolicznościach.
              • lvlarynat Witaj IBI, ale ten chór wujów podrywajacych Renię 27.09.06, 00:18

na obietnice polityczne, szmal, przywileje i korzysci dla rodziny składane w
                imieniu GTW w IV Rzeczypospolitej sprawił mi taką przykrość, że nie potrafię
                wyrazić jak się cieszę, że znów tu jestem i mogę rozmawiać z Tobą oraz innymi
                przyjaciółmi z FK.
                Pozdr. :)
                M.
                • iza.bella.iza Re: Witaj IBI, ale ten chór wujów podrywajacych R 27.09.06, 00:20
                  Myślałam ostatnio, żeby pchnąć Ci coś na skrzynkę, ale jakos nie śmiałam. Poza
                  tym tak długo Cię nie było, że obawiałam się, że twój adres już jest nieczynny.

Pozdrawiam raz jeszcze i chwilowo sie oddalam, bo musze zwolnic dostęp do netu;)
                • aaaaaaaaaabbbbbbbbbbb Re: Witaj IBI, ale ten chór wujów podrywajacych R 27.09.06, 04:21
                  lvlarynat napisał:

>
                  > na obietnice polityczne, szmal,

Jaki szmal ? Kto obiecywał Beger szmal ? Nie Lipiński - on mówił o funduszu,
                  który byłby uruchomiony w skrajnych sytuacjach egzekucji komorniczych. A do
                  tego daleko - ekspertyzy sejmowych prawników mówią o nielegalności weksli.
                  Ponadto te pieniądze wróciłyby do kasy państwowej.
                  • durni "Nic się nie stało, gramy dalej!" ;D 27.09.06, 08:56
                    .
            • basia.basia Re: Niech mi ktoś powie, ze to co widziałem w TVN 27.09.06, 00:04
              lvlarynat napisał:

> to film fabularny, w którym na końcu ukażą się napisy, iż wszelkie podobieństwo
              >
              > osób, partii politycznych i zdarzeń do polskich realiów jest "całkowicie
              > przypadkowe".
              > Boże, ale gnój!

Bardzo się cieszę, że Cię widzę:) Kope lat:)

A niech to szlag trafi!
              • goniacy.pielegniarz Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:06
                Iza i Marynat się pojawili:)

Pozdrawiam!
                • iza.bella.iza Re: Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:09
                  Mnie zelektryzowała najpierw plotka o dymisji Bronka. Nawet pierwsza sprzedałam
                  ją na forum i musiałam odszczekać.

Noc jest na picie w Ciemnicy, ale padła nam knajpa:(
                  • goniacy.pielegniarz Re: Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:12
                    iza.bella.iza napisała:

> Noc jest na picie w Ciemnicy, ale padła nam knajpa:(

Przestań, Iza, bo zacznę mieć wyrzuty sumienia!
                    • iza.bella.iza Re: Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:14
                      Coś czuję, że spotkam się z niektórymi z Was 7 października:)
                      • goniacy.pielegniarz Re: Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:16
                        iza.bella.iza napisała:

> Coś czuję, że spotkam się z niektórymi z Was 7 października:)

Nooo, ja się akurat nie wybieram:)
                        • iza.bella.iza Re: Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:18
                          goniacy.pielegniarz napisał:

> iza.bella.iza napisała:
                          >
                          > > Coś czuję, że spotkam się z niektórymi z Was 7 października:)
                          >
                          >
                          > Nooo, ja się akurat nie wybieram:)
                          >
                          >

No tak - masz trochę dalek. Myślę jednak, że manifestacje mogą być teraz i w
                          innych miastach.
                          • goniacy.pielegniarz Re: Widzę dwa duże plusy w całej sytuacji. 27.09.06, 00:23
                            iza.bella.iza napisała:

> No tak - masz trochę dalek. Myślę jednak, że manifestacje mogą być teraz i w
                            > innych miastach.

W Szczecinie też bym się nie wybrał.
                            1)Nie lubię się poddawać tego typu grupowym emocjom.
                            2)Fatalnie bym się czuł, mając świadomość, z kim bym tam ewentualnie maszerował.
                      • lvlarynat Bym chciał, ale mi chyba jeszcze nie pozwolą wstać 27.09.06, 00:28
                        Choć do 7 to jeszcze 10 dni
                        • iza.bella.iza Sprawa wygląda poważniej niż myślam:( 27.09.06, 00:39
                          Myślałam, że po prostu zniesmaczyło Cię FK, a tu wygłada, że Twoja nieobecność
                          ma poważniejsze podłoże:(
                          Życzę zdrowia i obiecuję, że będę krzyczeć antykacze hasła za nas dwoje.

:-)

p.s. Jednak chyba się ośmielę i coś na priva przyślę. "Ale jutro, kochany -
                          wszystko tylko jutro":)
                        • wartburg4 Re: Bym chciał, ale mi chyba jeszcze nie pozwolą 27.09.06, 00:42
                          lvlarynat napisał:

> Choć do 7 to jeszcze 10 dni
                          >

Pozdrawiam :) Co Ci dolega?
                          • lvlarynat Hy trzycylindrowy, miło mi, że nadal tu pisujesz 27.09.06, 01:10

mam nadzieję, że jeszcze przed nami wiele dociekliwych dyskusji i utarczek z,
                            jakby to powiedzieć, osobami, którym się szybciej pisze niż myśli...
                            • wartburg4 Re: Hy trzycylindrowy, miło mi, że nadal tu pisuj 27.09.06, 01:28
                              lvlarynat napisał:

>
                              > mam nadzieję, że jeszcze przed nami wiele dociekliwych dyskusji i utarczek z,
                              > jakby to powiedzieć, osobami, którym się szybciej pisze niż myśli...

oby tak było:) Mam na myśli dociekliwe dyskusje. Utarczki z osobami, o których
                              wspominasz, jakoś mnie nie wciągają...

Jeszcze raz pozdrowienia :)
              • lvlarynat Basiu, rączki całuję i do stóp się ścielę 27.09.06, 01:53

Masz u mnie prześliczne kwiatki, dobre włoskie wino i wierszyk. Tylko nam, w
                tzw miedzyczasie, ktoś ciemną knajpę, w której możnaby przysiąść i pogadać,
                podpieprzył...
        • wlodekbar Re: Nie jestem zwolenniczką PiSu 27.09.06, 00:10
          Ja glosowalem na PD.
          • iza.bella.iza O rety i Włodek się pokazał:) 27.09.06, 00:12
            Pozdrawiam serdecznie:)
            • wlodekbar Re: O rety i Włodek się pokazał:) 27.09.06, 00:14
              Pozdrawiam :).
        • joannabarska Mnie nie oszukano 27.09.06, 00:22
          Mnie ,na szczęscie, nie oszukano...Juz przy 76 latach nie jestem ta pierwsza
          naiwna!
    • wieslaw.rewerski Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 00:33
      To nie Mariusza Kamińskiego trzeba zawiadomić, ale Prokuratora Generalnego.
      Obecnie sprawujący ten urząd Zbigniew Ziobro doskonale wie, co powinien w tej
      sytuacji zrobić. W końcu sprawa jest identyczna, jak ta, którą zajmował się w
      komisji rywinowskiej. Z tą różnicą, że obiektem działania ówczesnej GTW była
      prywatna firma, a obecnej - podstawowa instytucja ustrojowa państwa polskiego.
      • wartburg4 Bingo! 27.09.06, 00:39
        wieslaw.rewerski napisał:

> To nie Mariusza Kamińskiego trzeba zawiadomić, ale Prokuratora Generalnego.
        > Obecnie sprawujący ten urząd Zbigniew Ziobro doskonale wie, co powinien w tej
        > sytuacji zrobić. W końcu sprawa jest identyczna, jak ta, którą zajmował się w
        > komisji rywinowskiej. Z tą różnicą, że obiektem działania ówczesnej GTW była
        > prywatna firma, a obecnej - podstawowa instytucja ustrojowa państwa polskiego.
        >
        Bingo! Trafiłeś w dziesiątkę!
      • iza.bella.iza Pozdrawiam panie Wiesławie:) 27.09.06, 00:40
        Alez się klubik zebrał. Stara wiara:)))
        • wieslaw.rewerski Także pozdrawiam :))) 27.09.06, 02:17
          Szkoda tylko, że spotkanie przy takiej okazji...
      • antyzgryz Trybunał Konstytucyjny 27.09.06, 01:16
        to chyba jego kompetencje ?
      • basia.basia Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 01:52
        wieslaw.rewerski napisał:

> To nie Mariusza Kamińskiego trzeba zawiadomić, ale Prokuratora Generalnego.
        > Obecnie sprawujący ten urząd Zbigniew Ziobro doskonale wie, co powinien w tej
        > sytuacji zrobić. W końcu sprawa jest identyczna, jak ta, którą zajmował się w
        > komisji rywinowskiej. Z tą różnicą, że obiektem działania ówczesnej GTW była
        > prywatna firma, a obecnej - podstawowa instytucja ustrojowa państwa polskiego.
        >

Ale czy Ziobro nie powinien aby zadziałać z urzędu? Również prezydent, strażnik
        konstytucji, powinien coś bąknąć.
        • leszek.sopot Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 02:07
          basia.basia napisała:

> wieslaw.rewerski napisał:
          >
          > > To nie Mariusza Kamińskiego trzeba zawiadomić, ale Prokuratora Generalneg
          > o.
          > > Obecnie sprawujący ten urząd Zbigniew Ziobro doskonale wie, co powinien w
          > tej
          > > sytuacji zrobić. W końcu sprawa jest identyczna, jak ta, którą zajmował s
          > ię w
          > > komisji rywinowskiej. Z tą różnicą, że obiektem działania ówczesnej GTW b
          > yła
          > > prywatna firma, a obecnej - podstawowa instytucja ustrojowa państwa polsk
          > iego.
          > >
          >
          > Ale czy Ziobro nie powinien aby zadziałać z urzędu? Również prezydent,
          strażnik konstytucji, powinien coś bąknąć.

Ziobro z urzędu powinien być wyłączony z wszelkich czynności dotyczącej tej
          sprawy gdyż "prawa ręka Kaczyńskiego" powoływała się na Ziobro i uspakajała
          Beger, że weksli może się nie bać.
        • wieslaw.rewerski Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 02:15
          basia.basia napisała:

> Ale czy Ziobro nie powinien aby zadziałać z urzędu? Również prezydent,
          > strażnik konstytucji, powinien coś bąknąć.

Zawiadomić trzeba, bo pewnie nic nie wiedzą. Więc jak można wtedy zadziałać z
          urzędu? ;)
    • strajker lepszy kaczyzm niż kwasizm 27.09.06, 00:51
      serwusik

dawno tu nie zaglądałem i nie jestem w ogóle w tomacie :-)))
      Zdaje się, że jest jakieś nagranie. Oczywiste, że Lipiński, Kaczyński aniołami
      nie są, ale oczywiste także to, że jakiś tam Schetyna czy inny platfus robiłby
      to samo w sytuacji PiSu...

nie będę się mądrzył bo jak mówię- od dawna już nie orientuję się co w
      polityce, ale jedno co rzuca mi się w oczy to to, że platforma nie chce się
      zgodzić na nową ordynację. To bardzo źle bo gdyby się zgodziła to być może na
      długie lata wytworzyłby się system dwupartyjny- PiS z jednej i PO z drugiej
      strony. PO nie chce najwyraźniej do tego dopuścić, walczy tylko z PiSem i w ten
      sposób ułatwia powrót czerwońców. Za to platformy nie trawię- chce wyborów bez
      zmiany ordynacji. Czyli chce tylko osłabienia PiSu i ustawienia go jako
      słabszego koalicjanta. Jeśli tak- to wiadomo, że następnym premierem (jak POPiS
      się skończy) zostanie Kwaśniewski, Olejniczak itp Do tego dąży PO i to jest
      złe! Kaczyński chce wyeliminować sld raz na zawsze i to jest dobre! Nawet za
      cenę jakiś układzików z Begerową i nagrań- na miejscu Kaczyńskiego robiłbym to
      samo! Komuniści, Balcerowicz ukradli już bardzo dużo (i tego się cofnąć nie
      da), ale trzymają Polaków za mordę po dziś dzień i trzeba to chociaż przerwać.

PS- powiedz mi Izuniu, Basiu czy Goniący Pielęgniarzu tak wyczulony na prawdę,
      moralne standardy itd: jak oceniacie to, że pani Balcerowicz utrzymuje się z
      dotacji banków, które to banki są kontrolowane przez jej szanownego męża???
      Czyż to nie to samo co Kwaśniewski- tam też żonka miała fundację... - ten sam
      mechanizm

a zreztą- o czym tu rozmawiać: ja po prostu wolę już kaczyzm od kwasizmu, wy
      tęsknicie do kwasa najwyraźniej. Zaraz mi powiecie, że nie; że chcemy
      uczciwości, praworządności itd Tylko, że bez zmiany ordynacji tego nie będzie,
      a platforma zmiany ordynacji nie chce- kółeczko się zamyka
      • lvlarynat Rzecz,że "naszą" korupcją - korupcji nie zwalczysz 27.09.06, 01:33
        I tu nie chodzi o moralizatorstwo. Przekonałeś mnie rok temu do utylitarnego
        poglądu, że do tego, by oczyscić państwo z postkomunistycznej pajęczyny -
        ważniejsze jest by zdobyc władzę, niż to - jakimi metodami sie tę władzę
        zdobędzie. Bo jesli się nie wygra - to się nie bedzie mieć szansy na sanację.
        A - co do tego, ze jest ona niezbędna - bylismy zgodni (i mam nadzieję, ze
        nadal jesteśmy).
        Ale owo samowybaczanie sobie poszło chyba za daleko. Ilość przeszła w jakość, i
        to, niestety, wnioskując z tego co wyszło na jaw - w jakość obrzydliwą...
        W kontekscie zarejestrowanych nagrań metod "uwodzenia" p. Renaty Beger - wraca
        ciekawość - na jaki lep była wabiona p. prof Zyta Gilowska
        • leszek.sopot Re: Rzecz,że "naszą" korupcją - korupcji nie zwal 27.09.06, 01:47
          lvlarynat napisał:

> I tu nie chodzi o moralizatorstwo. Przekonałeś mnie rok temu do utylitarnego
          > poglądu, że do tego, by oczyscić państwo z postkomunistycznej pajęczyny -
          > ważniejsze jest by zdobyc władzę, niż to - jakimi metodami sie tę władzę
          > zdobędzie. Bo jesli się nie wygra - to się nie bedzie mieć szansy na sanację.
          > A - co do tego, ze jest ona niezbędna - bylismy zgodni (i mam nadzieję, ze
          > nadal jesteśmy).
          > Ale owo samowybaczanie sobie poszło chyba za daleko. Ilość przeszła w jakość,
          i to, niestety, wnioskując z tego co wyszło na jaw - w jakość obrzydliwą...
          > W kontekscie zarejestrowanych nagrań metod "uwodzenia" p. Renaty Beger -
          wraca ciekawość - na jaki lep była wabiona p. prof Zyta Gilowska
          >

Cóż Marynacie, ja pamiętam jak uprzedzałem, że jest przez popis źle definiowany
          polski problem, że chodzi tylko o zdobycie władzy bo zepsuta jest prawa i lewa
          strona polityczna. Dlatego perrorowałem, że chodzi o postawienie na nogi prawa
          i trzymanie się zasad oraz niedopuszczalne jest przypisywanie wszystkiego złego
          tylko jednej stronie. Nie wiem czy tobie czy komuś innemu przypominałem
          śpiewaną przez Piwnicę pod Baranami "Dezyderatę" by strzec się ludzi
          hałaśliwych i krzykliwych...
          Mnie jednak trochę zniesmacza także oburzenie PO. W grze o stołki i w kopaniu
          dołków pod bliźnimi są oni równie obrzydliwi...

Cieszę się, że cię widać:)
          • lvlarynat Witaj Leszku, chciałoby się najlepszej władzy 27.09.06, 02:28
            i najlepszej opozycji. Najpiękniejszej kultury i najnowoczesniejszej
            gospodarki. Najuczciwszych urzędników i najsprawiedliwszych niezawisłych sądów.
            Nie jestem przekonany co do zepsucia owych "lewej i prawej strony politycznej" -
            bo moim zdaniem zepsuty jest cały system polityczny, w którym nie wiadomo kto
            jest "prawy", a kto "lewy". (Bo nie tylko brak koherencji poglądów
            gospodarczych, polityczno-ustrojowych i moralno-etycznych - ale też praktyka
            bardzo się oddaliła od głoszonych haseł.
            Pamiętam, że w dyskusjach Ty prezentowałeś dużą znajomość szczegółowych faktów
            i próbowałeś na tej podstawie formułować wnioski ogólne, ja przyjmowałem
            dokładnie odwrotny kierunek rozumowania i z analiz systemowych wywodziłem
            wnioski co do organiczności struktur funkcjonalnych. Jeśli sie nie mylę Ty
            byłeś ortodoksyjnym demokratą i tak nie lubiłeś Tuska i PO, że nawet PiSowski
            kaczyzm widziałes w różowych kolorach. Odnoszę wrażenie, że Ci afekt do
            bliźniaków ostatnio wychłódł. PO nadal nie lubisz. A - że demokraci się
            skundlili z komuchami - masz emocjonalną "czarną dziurę".
            Niewątpliwie masz rację, że (używając skrótu myslowego) - i władza, i opozycja
            nie mają w tej chwili w Polsce ani trafnej definicji sytuacji, ani klarownych
            idei na przyszłość, ani przyjaznych ludziom pomysłów transformacyjnych.
            Cieszę się, ze będzie nad czym się zastanowić i o czym dyskutować.
            Pozdr. :)
            M.
            • leszek.sopot Re: Witaj Leszku, chciałoby się najlepszej władzy 27.09.06, 02:55
              Teraz na powrót należałoby ze szczegółów zrobić ogół, tylko że jak to się by
              nawet zrobiło to nie ma do kogo z tym pójść. Sarmaci w dobie kryzysu wznosili
              modły do Boga i oglądali się na duchownych, a u nas obecnie to chyba co drugi
              duchowny to agent a Episkopat - zdaniem wielu - chowa głowę w piasek. Papież
              nam umarł a na pielgrzymkę pokutną do Watykanu ty poszliby tylko ci co
              chcieliby się pokazać a nie pokutować. Jest kompletna brynza.
              Dalej uważam tak jak uważałem, że najlepszym lekarstwem jest to co proponowano
              26 lat temu: pełna jawnośc i ścisłe przestrzeganie zasad oraz reguł demokracji,
              wystrzeganie się relatywizmu i osądzanie wszystkich według tych samych reguł.
              Nie dzielenie ale łączenie ludzi wokół idei a nie osób itd. itp.
              Afektu do bliźniaków zbytniego nie miałem, ale uważałem jednego z nich za
              mniejsze zło od Tuska. Trójmiasto jest prowincją, gdzie wszyscy o wszystkich
              prawie wszystko wiedzą, dlatego też za Tuskiem przepadać nie mogłem - nie z
              powodów osobistych ale zasad. Czyż nie widzisz, że to co dziś krytykuje Tusk
              robił on sam najpierw przy powoływaniu rządu Olszewskiego a później rządu
              Suchockiej i przy zawiązywaniu koalicji z AWS? Nikt wówczas nic nie nagrywał,
              ale ci, którzy trochę się w wśród trójmiejskich politków obracali wiedzą, co
              ludzi Tuska i on sam robili i zgodnie z jakimi "zasadami" postępowali.
              Może teraz po pisowskiej lekcji uczciwości i bezinteresowności coś w polskiej
              klasie politycznej drgnie, ale co i kto na tym wstrząśniętym poletku wyrośnie
              trudno odgadnąć...
      • luber25 Re: lepszy kaczyzm niż kwasizm 27.09.06, 10:01
        strajker, przeważnie osoby, które nic nie widzą, nie wiedzą i nie słyszą tak
        zachwycają się PISuarem i kaczyzmem, że aż obśliniają sobie moherowe berety.
        Nie przejmuj się ; różnych lokatorów ma Pan Bóg na ziemi.... Nie każdy musi
        mieć IQ w normie....
    • antyzgryz List otwarty do wszystkich uczciwych w PIS 27.09.06, 01:15
      A może Religa zrozumie że wystarczy tego firmowania własnym nazwiskiem tej
      politykierskiej hucpy
      • alistair-p Re: List otwarty do wszystkich uczciwych w PIS 27.09.06, 02:21
        Te dwa albo trzy listy możesz wysłac...
      • wieslaw.rewerski Re: List otwarty do wszystkich uczciwych w PIS 27.09.06, 02:23
        antyzgryz napisał:

> A może Religa zrozumie że wystarczy tego firmowania własnym nazwiskiem tej
        > politykierskiej hucpy

Przez pewien czas uczestniczyłem w działaniach politycznych prowadzonych m. in.
        przez prof. Religę. Nie uważam, że jest dobrym politykiem. Ale nie jest również
        politykierem, choć czasem efekty jego działań mogłyby coś takiego sugerować.
        Wierzę w jego dobre intencje i dlatego w pełni podzielam Twoje oczekiwanie.
    • trouble_maker Wzruszająca jest ta wiara w prawość dawnych... 27.09.06, 04:08
      ...towarzyszy broni...
    • galba.galba Starsi koledzy "Maria" załapali się na opozycję... 27.09.06, 05:26
      On sam, biedaczek, łapie się już tylko na kompromitację...
    • ubu_roy Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 05:29
      Co im teraz zostało?

Szybki wykup sluzbowych mieszkan. Tak sobie zgaduje.
    • allspice Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 09:10
      To co się teraz dzieje przerosło "Mario" i towarzystwo nie to samo:(
    • signal mario jest tylko wykonawcą 27.09.06, 09:53
      to szef decyduje o wszystkim i o wswzystkich
      • trouble_maker Nawet wykonawcy mają możliwość pokazania 27.09.06, 23:14
        ...że nie zgadzają się na łajdactwo.

No chyba, że się zgadzają...
    • loppe Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 10:00
      ale o co tobie chodzi - bo apelujesz płomiennie ale nic nie mówisz o co ci
      chodzi? he he
      • allspice Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 10:04
        chyba chodzi o to,aby Mario zabrał się za szemrane parlamentrne towarzystwo
        i kupczenie posadami:(
        • loppe Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 10:09
          ale przeciez w żadnej demokracji kupczenie posadami w polityce nie jest ścigane
          bo nie jest przestępstwem
          • loppe Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 10:10
            ps. nie mówiąc już o tym he he he że pan premier odmówił Renacie upragnionego
            stanowiska w ministerstwie rolnictwa he he he
          • niezapowiedziany jasne i z pieniedzy publicznych finansuje weksle 27.09.06, 10:16
            poslow, gdy potrzebne to jest partii rzadzacej!

dajcie spokoj!
          • allspice Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 10:18
            a miało byc czyste,przejrzyste państwo - przynajmniej w programie PiS
            • loppe Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 10:21
              no ale o co ci chodzi - bo rzucasz hasło jak autorka wątku a nie trudzisz się w
              ogóle dowodzeniem że popełniono jakieś przestępstwo - no jakie przestępstwo
              popełniono w tej rozmowie?
              • allspice Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 12:04
                Skorumpowanie Beger to mało...i przez kogo przjaciela prezydenta i premiera,
                który o wszystkim wiedział. I tak ma wygladac "czyste dobro" na codzień?
    • adalberto3 Przejscia poslow do innych frakcji ... 27.09.06, 10:11
      .. zdarzaly sie juz w starozytnych parlamentach. Tez obiecywano im dobrze
      platne stanowiska urzednicze. Wszystko w imie dobra panstwa.
      • allspice Re: Przejscia poslow do innych frakcji ... 27.09.06, 10:21
        wracając do współczsności,jak Beger może "ratować" PiS przed utrata władzy?
      • wikul Re: Przejscia poslow do innych frakcji ... 27.09.06, 14:24
        adalberto3 napisał:

> .. zdarzaly sie juz w starozytnych parlamentach. Tez obiecywano im dobrze
        > platne stanowiska urzednicze. Wszystko w imie dobra panstwa.

Jasne, już w I RP obce mocarstwa kupowały posłów.
    • jack20 Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 11:34
      Do lez infantylne.
      • ckwadrat Re: List otwarty do Mariusza Kamińskiego, szefa C 27.09.06, 11:49
        Nie no, odpadłem tym przybiciem IV RP do agorowego krzyża.. histerii ciąg dalszy.

Dokwadratu: Nocna histeria
    • francuskilacznik Re: List otwarty do Izy 27.09.06, 11:47
      przestan grac, nie widzisz co sie dzieje. Udajesz, ze nie doszlo do prowokacji.
      Twoj list to nastepna prowokacja. Na co liczysz oprocz przyszpilenia na forum ?
      Uswiadom sobie, ze sledztwo w sprawie tej ohydnej prowokacji ma sie bardzo dobrze, i ze juz niedlugo
      Twoj watek spadnie z haka. Ale my pamietamy jego tresc, i powrocimy do niej.
      • jola_iza Re: List otwarty do Izy 27.09.06, 12:18
        A udała się ta prowokacja, czy nie i co z tego wynika?
        • francuskilacznik Re: List otwarty do Izy 27.09.06, 12:24
          nie udala sie, to tylko medialne sily ukladu ktore sugeruja ze jest inaczej.Ta prowokacja to kleska sil
          przeciwnych IV Rzeczpospolitej. Wynika z tego, ze nocna zmiana tym razem sie nie uda.
      • iza.bella.iza List zamknięty do ... No, właśnie do kogo???? 27.09.06, 16:11
        francuskilacznik napisała:

> przestan grac, nie widzisz co sie dzieje. Udajesz, ze nie doszlo do prowokacji.
        > Twoj list to nastepna prowokacja. Na co liczysz oprocz przyszpilenia na forum ?

Nie każdy jest tak cyniczny jak taki rasowy pisuar jak ty. Ale każdy cynik,
        skundlony moralnie kiedyś spocznie na dnie, czego tobie i całemu pisuarowi z
        serca życzę.

> Uswiadom sobie, ze sledztwo w sprawie tej ohydnej prowokacji ma sie bardzo
        dobrze, i ze juz niedlugo

Jakie śledztwo, kaczy móźdżku? No jakie? Słyszałeś co mówił dziś twój pisuarski
        mini-ster "Sprawiedliwości"????

> Twoj watek spadnie z haka.

Nie wątpię, że spadnie. I nie specjalnie mnie to rusza, że zawisł.

> Ale my pamietamy jego tresc, i powrocimy do niej.

My, czyli kto? Grozisz czy obiecujesz? Jesteś na prochach i nie wiesz co
        plecieczesz, czy piszesz to jako członek z ramienia? Co byś nie odpowiedział, to
        i tak tylko swą śmieszność i małość obnarzysz. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
    • polak.prawdziwy Proponuję 27.09.06, 12:38
      politykom publiczne wyznanie politycznych win,wzajemne wybaczenie i podjęcie
      wspólnej pracy na rzecz społeczeństwa,na rzecz naszego kraju.
      • maksimum Strajker uswiadamia "intelektualna" lewice. 27.09.06, 15:39
        strajker napisal:

> Zdaje się, że jest jakieś nagranie. Oczywiste, że Lipiński, Kaczyński
        aniołami nie są, ale oczywiste także to, że jakiś tam Schetyna czy inny platfus
        >robiłby to samo w sytuacji PiSu...
        >
        > nie będę się mądrzył bo jak mówię- od dawna już nie orientuję się co w
        > polityce, ale jedno co rzuca mi się w oczy to to, że platforma nie chce się
        > zgodzić na nową ordynację. To bardzo źle bo gdyby się zgodziła to być może na
        > długie lata wytworzyłby się system dwupartyjny- PiS z jednej i PO z drugiej
        > strony. PO nie chce najwyraźniej do tego dopuścić, walczy tylko z PiSem i w
        >ten sposób ułatwia powrót czerwońców.

Ty chyba strajker nie widzisz do kogo przemawiasz?
        Tu sie zebrala tzw "intelektualna" lewica.
        Oni uwazaja sie za demokratow,a niektorzy mysla o sobie jako o prawicowcach,nie
        zdajac sobie zupelnie z tego sprawy ,ze zachowuja sie jak inteligencja lewicowa.
        Taka wlasnie inteligencje chciala miec komuna i to sie
        Kwasniewskim,Cimoszewiczom i Oleksym bardzo dobrze udalo jak sie patrzy na
        Ize,Wartburga,BB. i reszte tu zgromadzonych zwolennikow PO.

> Za to platformy nie trawię- chce wyborów bez
        > zmiany ordynacji. Czyli chce tylko osłabienia PiSu i ustawienia go jako
        > słabszego koalicjanta. Jeśli tak- to wiadomo, że następnym premierem (jak
        POPiS
        > się skończy) zostanie Kwaśniewski, Olejniczak itp Do tego dąży PO i to jest
        > złe!

Oni nie kapuja dlaczego SLD jest w opozycji z PO!

> Kaczyński chce wyeliminować sld raz na zawsze i to jest dobre! Nawet za
        > cenę jakiś układzików z Begerową i nagrań- na miejscu Kaczyńskiego robiłbym
        to
        > samo! Komuniści, Balcerowicz ukradli już bardzo dużo (i tego się cofnąć nie
        > da), ale trzymają Polaków za mordę po dziś dzień i trzeba to chociaż przerwać.
        >
        > PS- powiedz mi Izuniu, Basiu czy Goniący Pielęgniarzu tak wyczulony na
        prawdę,
        > moralne standardy itd: jak oceniacie to, że pani Balcerowicz utrzymuje się z
        > dotacji banków, które to banki są kontrolowane przez jej szanownego męża???
        > Czyż to nie to samo co Kwaśniewski- tam też żonka miała fundację... - ten sam
        > mechanizm
        >
        > a zreztą- o czym tu rozmawiać: ja po prostu wolę już kaczyzm od kwasizmu, wy
        > tęsknicie do kwasa najwyraźniej.

Tak,bo facet byl przystojny,dobrze wygladal w garniturze i ladnie reprezentowal
        Polske,a Kaczynski jest niski i na dodatek nie pije,co czyni go czlowiekiem
        nudnym,a lewicowi intelektualisci nienawidza nudy.

> Zaraz mi powiecie, że nie; że chcemy
        > uczciwości, praworządności itd Tylko, że bez zmiany ordynacji tego nie
        >będzie, a platforma zmiany ordynacji nie chce- kółeczko się zamyka

PO podobnie jak przyslowiowa krowa jest odporne na zmiany,a u Izy w instytucie
        za komuny bylo lepiej niz teraz.
        • iza.bella.iza Re: Strajker uswiadamia "intelektualna" lewice. 27.09.06, 16:17
          maksimum napisał:

> Ty chyba strajker nie widzisz do kogo przemawiasz?
          > Tu sie zebrala tzw "intelektualna" lewica.

Napisał politolog od siedmi boleści, przebywający od 20 lat na emigracji w NYC i
          który ma takie zorientowanie w sytuacji jak daltonista w kolorach sygnalizacji
          świetlnej.

Trzym się, Maciuś pędzla bo drabina leci:))))
    • iza.bella.iza Komorowski czyta Forum Kraj!!! :)))) 27.09.06, 16:49
      Właśnie przed chwilą zwrócił się z apelem do Kamińskiego:)

• basia.basia Co zrobi Kamiński? Oto jest pytanie:) 27.09.06, 17:04
        iza.bella.iza napisała:

> Właśnie przed chwilą zwrócił się z apelem do Kamińskiego:)
        >

:)))
        Kamiński ze swoim CBA jest m.in. od takich spraw. Jeszcze się nie odezwał ale
        będzie musiał:) Liczę na niego jak liczyłam na kochańskiego, który wczoraj
        potępił sposób zatrzymania Wąsacza i samo zatrzymanie:)
        • iza.bella.iza Re: Co zrobi Kamiński? Oto jest pytanie:) 27.09.06, 17:11
          trzeba poczekać do wieczora - jeśłi Kaczor poda cały rząd dymisji to Mario nie
          ma co się wyrywac przed szereg. Ja coraz bardziej przekonana jestem, że będzie
          dymisja. To bardziej intuicja niż jakies realne podstawy.
    • premier_hiacynt_wielki Też go znałem...do czasu az nie zwariował i wszedz 27.09.06, 16:49
      ie zaczal widziec Komunistow...

Stare dzieje...wielu sie znało obecnych i juz nie obecnych w polityce
      • joannabarska Panie Ministrze(?) 27.09.06, 17:21

• joannabarska Re: Panie Ministrze(?) 27.09.06, 17:26
          Panie Ministrze,mam tasme z nagraniem,kiedy Pan zasłabł na trybunie w Sejmie
          krytykując komunę. Teraz sprawa nie mniej powazna!
    • iza.bella.iza Już wiem, że Kamiński to takie samo dno:( 27.09.06, 17:26
      Na stronie terazmy.onet.pl/stream.html
      jest cały zapis piątkowej rozmowy Lipińskiego z Beger. Pod koniec Lipiński
      niczym nie przymuszony mówi, że do Reńki już chodzili "negocjować" Kamiński z
      Bielanem:(

• joannabarska Kaminskich jest dwóch 27.09.06, 17:29
        Kaminskich jest dwóch. Chodzil zapewne Michał nie Mariusz!
        • iza.bella.iza Re: Kaminskich jest dwóch 27.09.06, 17:32
          Tak, wiem. Słuchałam raz jeszcze i wysłuchałam, że to był jednak Michał od ryngrafu.
      • iza.bella.iza To był Michał Kamiński 27.09.06, 17:31
        Uff - wsłuchałam się jeszcze raz - chodziło o doborowa dwójke Michał kamiński I
        Bielan.

Mario, ratuj nazwisko Kamiński póki czas!
        • imagistyk Re: To był Michał Kamiński 27.09.06, 18:47
          A ja zapamiętałem Mariusza Kamińskiego jako szefa bandy napadającej na pochody pierwszomajowe już w III RP.Pózniej wsławił się pracą w GIC_u,gdzie publiczne pieniądze wsadzał do swojej i kolesi z LR kieszeni.Było tego coś około 50 milionów.I to tak naprawdę walczył Mariusz Kamiński.
          Teraz jego dzieło kontynuuje Giertych z MW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka