Dodaj do ulubionych

Hasla PO bliskie SLD :))))

06.10.06, 15:10
,, Kalisz powiedział, że hasła, pod jakimi będzie demonstrować Platfroma są
bliskie SLD. Sojusz nie zamierza jednak włączać się w tę manifestację, tym
bardziej, jak podkreśla Ryszard Kalisz, PO nie chce udziału żadnej innej
partii. Polityk SLD podkreśla, że lewica solidaryzuje się z ludźmi, którzy w
sobotę będą protestować przeciwko PiS i rządowi.''

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8540098&rfbawp=1160140061.689
Ale sympatycy PO z SLD moga sie pojawic pojedynczo! :)))
Obserwuj wątek
    • peer2 Hasła Samoobrony hasłami PiS..... 06.10.06, 15:21
      jw
      • pandada Baaaa lceee rowicz muuuu si ooo dejść 06.10.06, 20:19
        złodziejska prywatyzacja, eurosceptycyzm (choć yu mogą zawsze powiedzieć, że
        Marek Jurek ich przekonał).
    • my.uczennice.vii.liceum Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 15:47
      Bedzie mozna powiedziec, ze gdyby komuchy wziely udzial, to w kondukcie
      bylyby trzy miliardy ZOMOwcow.
    • maria-anna Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 16:12
      Ale co zrobić,że większości,niezależnie od opcji politycznej,przestały się
      podobać hasła PiS,np tanie,sprawiedliwe,prawne państwo,czyli IV RP?
      • kura56 Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 16:26
        a kto cię upoważnił do tego,by o sobie mówić:większość. tym bardziej,ze w twoim
        guście były zawsze inne hasła.
        • karol113 Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:20
          Frau, nie ten nick.
    • sodoma4 Re: Biznes PO jeszcze bliższy SLD:)))) 06.10.06, 20:21
    • tornson I bardzo dobrze!! 06.10.06, 20:30
      Demonstracja nie będzie przebiegać pod hasłem walki o liberalną patologię w
      gospodarce. Tym protestem PO wyraża sprzeciw wobec inkwyzycji, faszyzacji
      państwa, szerzeniu ogólnarodowej nienawiści i pozostałym patologiom jakie rodzi
      PiSSuarowa władza. Jak stwierdził kiedyś Churchil przeciw takim ludziom jak
      Hitler czy bracia kaczyńscy (kaczyńskich coprawda wtedy jeszcze nie było, ale to
      ten sam typ ludków co Adolf) nawet z szatanem można się sprzymierzyć, nawet ze
      Stalinem, nawet z PO można paktować przeciw czemuś takiemu jak nazizm czy kaczyzm!
    • borbali Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:31
      O jakie hasła chodzi?.Durnowata Blada pisze o tym czego nie ujawnia.
      Ale kaczy ciemnogród!!!.
      -----------------------
      Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
    • humbak Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:32
      Akurat to nie jest dla PO kompromitujące... choć ostatnio mają dziwaczne pomyły.
      • pies_na_czarnych Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:38
        PO powinno bylo juz kilka miesiecy temu (9 przed jutrzejszym poronieniem)
        zawrzec uklad z SLD.
        Jedyna rozsadna alternatywa, ktora bedzie aprobowana przez wiekszosc Polakow!
        • humbak Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:46
          Żaden nie układ z SLD w składzie nie jest akceptowalny. To samo tyczy się Samoobrony:[
          • pandada Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:49

> Żaden nie układ z SLD w składzie nie jest akceptowalny.

rozumiem, że przez ciebie, bo kilku platfusów forumowych nie powiedziałoby nie
            • humbak Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:53
              Tak, przeze mnie. Z tego co czytałem wynika jednak że sporo zwolenników PO odbiera to tak samo. Rokita zresztą o tym mówił, więc pewnikiem kierownictwo partii zdaje sobie sprawy. To daje nadzieję takim nazistom jak mnie:)
              • pandada no podono ludzie Rokity (bo mowa o konserwałach 06.10.06, 21:10
                była) zgłaszali akces do PSL. Bo się im Tusk i wspólnota interesów z SLD nie podoba.
                O ile wiem, PSL to też postkomunistyczna partia.
                • humbak Re: no podono ludzie Rokity (bo mowa o konserwała 06.10.06, 21:12
                  Słyszałem o grupie kilkunastu posłów co chcą odejść do PSL. Ale pisze o tym ŻW, więc nie wiadomo czy w to wierzyć. A nawet gdyby, to mogę powiedzieć tylko: idiotyzm.
          • pies_na_czarnych Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:51
            humbak napisał:

> Żaden nie układ z SLD w składzie nie jest akceptowalny. To samo tyczy się
            Samoo
            > brony:[

Polacy sa chorzy na punkcie slowa "socjalisci". Szkoda, ze nie rozumieja co to
            naprawde znaczy.
            U mnie Liberalni Demokraci rzadza razem z Socjalistami. Finanse panstwa na
            plusie juz od 8 lat. Spokoj i tak trzymac :) Emeryci usmiechnieci siedza w
            parkach na lawkach :) Mlodziez ma szkoly za free (ksiazki zeszyty itp). Bawcie
            sie dalej. Europa ucieka!
            • humbak Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:57
              Racja. Słowa nie znoszą, ale socjalizm popierają gorąco. Tak jak większość leniuszków ideologicznych na świecie. Mylisz się jednak w jednym względzie. Europa nie ucieka nikomu, poza krajami w totalnej stagnacji, lub recesji. Także nie Polsce. Poza Szwecją socjalizm nie działa skutecznie. To norma.
              • pies_na_czarnych Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:59
                > nie ucieka nikomu, poza krajami w totalnej stagnacji, lub recesji.

Zapomniales dodac - krajami, ktore sie cofaja w sredniowiecze :(
                • humbak Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 21:11
                  Średniowiecze... chwytliwe porównanie. A co masz na myśli? Biorąc pod uwagę że mówimy tu o gospodarce?
                  • pies_na_czarnych Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 21:19
                    humbak napisał:

> Średniowiecze... chwytliwe porównanie. A co masz na myśli? Biorąc pod uwagę
                    że
                    > mówimy tu o gospodarce?

Uzaleznienie ekonomii o widzimisie kacyko<w partyjnych.
                    Nie przyczepiaj sie, ze w sredniowieczu nie bylo PARTII. Zawsze mozna
                    odpowiedniki znalezc :)
                    • humbak Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 21:24
                      Szczerze mówiąc nie widzę żadnej analogii. Feudalizm to zupełnie inny ustrój niż toto co mamy teraz.
                      • pies_na_czarnych Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 21:28
                        humbak napisał:

> Szczerze mówiąc nie widzę żadnej analogii. Feudalizm to zupełnie inny ustrój
                        ni
                        > ż toto co mamy teraz.

:) ToTo co macie teraz.
                        Juz dawno zastanawialem sie nad tym "ToTo". Moze jeszcze nie Sredniowiecze,
                        masz racje. Przy pierwszym spotkaniu porownywalem to do systemu burzuazyjnego.
                        Sorry takie bylo moje pierwsze wrazenie.
                  • pandada humbuś, ja jestem w Holandii 06.10.06, 21:20
                    i mnie się podoba tu
                    wolę to niż utopijne krainy K*rwina, a nawet niż USA
                    • humbak Re: humbuś, ja jestem w Holandii 06.10.06, 21:26
                      Pytanie brzmi, jak długo jeszcze. 50 lat to coś zwane przez niekótych eurosocjalizmem istnieje. Rozwój już znacząco zwolnił. Demografia leży. Jak długo jeszcze?
                      • pandada rozwój zwolnił 06.10.06, 21:30
                        bo produkcją zajęły się kraje korzystające z pracy niewolniczej. Ale nic to.
                        Niech rozwój sobie będzie wolny. Jest dobrze.
                        • humbak Re: rozwój zwolnił 06.10.06, 21:35
                          Nie tylko niewolniczej. Zresztą, ta nieludzka praca która tam ponoć panuje w dłuższej perspektywie przyczyni się do wzbogacenia i poprawienia sytuacji w tych krajach.
                          • pandada jasne, ale mnie to nie obchodzi 06.10.06, 21:44
                            ja się cieszę, że przebywam w kraju, gdzie człowiek nie jest odzierany z
                            godności, gdzie do prawie każdej pipidówy dojedziesz autostradą (bez dziur).

Jasne, że produkcja nie jest zbyt konkurencyjna, bo tu się zarabia dużo.

Akurat Holandia też czerpie zyski z chińskich obozów pracy, bo ich towary
                            przeładowuje się w dużej części w Rotterdamie.
                            • humbak Re: jasne, ale mnie to nie obchodzi 06.10.06, 21:47
                              Bez stanu posiadania nie ma godności. Niestety. Życie nie jest, nie było i nie będzie idealne. Co więcej stan posiadania wcześniej czy później prowadzi do upadku... a więc znów biedy... katastrofa:)
                              • pandada tylko czy eurosocjalistyczna UE 06.10.06, 21:55
                                zdąży pierdyknąć przed końcem świata?

Obywatele są zabezpieczeni socjalnie - biada nam biada. Ludzie długo żyją - też
                                złowieszcze.
                                • humbak Re: tylko czy eurosocjalistyczna UE 06.10.06, 22:04
                                  Rzymianie też tak myśleli;)
                                  • pandada Sami Europejczycy mogą wszystko zniszczyć 06.10.06, 22:15
                                    jeśli im się zachce być USA, Chinami czy jakąś utopijną krainą.
                                    Publika europejska bardziej wrażliwa, rozpieszczona (patrz 68).
                                    Może sam przyłożę rękę do zniszczenia tego, co podziwiam. W imię lepszego. Przy
                                    poprawianiu dobrego trzeba być wyjątkowo ostrożnym.
                        • humbak Re: rozwój zwolnił 06.10.06, 21:36
                          PS
                          Nie tylko przemysł wypracowuje rozwój. Żyjąc na Zachodzie powinieneś zdawać sobie z tego sprawę.
                          • pandada a o co konkretnie ci chodzi? 06.10.06, 21:47
                            ciągle o gospodarkę?
                            • humbak Re: a o co konkretnie ci chodzi? 06.10.06, 21:51
                              Tak. Chodzi mi o to że są różne gałęze gospodarki. Im wyższy stan posiadania społeczeństwa tym więcej miejsca na inne usługi mogące przyczyniać się do wzrostu.
                              • pandada Na moich oczach padają tu fabryki 06.10.06, 22:00
                                a wyrastają sklepy, magazyny, banki. Gęsta sieć autostrad zapełniona jest
                                ciężarówkami wiozącymi dobra konsumpcyjne z trzeciego świata.

Ale zakładów produkcyjnych jest tu więcej niż w Polsce. Tak na rzut oka, bo
                                statystyk nie sprawdzałem.
        • tornson W takim układzie Samoobrona dojdzie do władzy 06.10.06, 20:48
          po kolejnych wyborach.

pies_na_czarnych napisała:

> PO powinno bylo juz kilka miesiecy temu (9 przed jutrzejszym poronieniem)
          > zawrzec uklad z SLD.
          > Jedyna rozsadna alternatywa, ktora bedzie aprobowana przez wiekszosc Polakow!
          Nie będzie!! Większość Polaków to ludzie żyjący w biedzie lub nawet w nędzy,
          ludzie mający dość bananowej wersji polskiego kapitalizmu. Tacy ludzie nigdy nie
          poprą PO i tych co z nią paktują, nie pójdą wogóle do wyborów (nie zdziwię się
          jak frekwencja spadnie poniżej 30%), ci którzy nie będąc nienawistnymi
          inkwizytorami i kato-fanatykami dali się nabrać na populistyczne bajeczki PiS o
          solidarnym państwem teraz skierują się ku Samoobronie.
          Jedyną alternatywą jest wyraźnie lewicowa, prosocjalna, propaństwowa i
          antyklerykalna partia. Bez tego czeka nas jeszcze wiele lat rządów populistów.
          • humbak Re: W takim układzie Samoobrona dojdzie do władzy 06.10.06, 20:50
            Jak się nie rozumie pewnych spraw to głosuje sie na socjalistów różnego miana.
            • tornson Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głosuje 06.10.06, 20:55
              na liberalnych populistów i ich populistyczne bajeczki o podatku liniowym i
              totalnej prywatyzacji. Tacy ludzie też istnieją, ale wyleczą się z tego
              populizmu gdy liberalne rządy PO jeszcze powiększą nędzę w Polsce i ruinę
              naszego pańśtwa oraz jego poddaństwo wobec globalnych korporacji.
              • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 20:57
                tornson napisał:

pis. dowaty antyglobalista?
                • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:00

> tornson napisał:
                  >
                  > pis. dowaty antyglobalista?
                  Odwaliło ci???
                  Ja i PiS????????
                  Alterglobalizm i PiS????
                  HAHAHAHAHAHAHA!!!!!! Nie bądź śmieszny!!! ;oD
                  • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:03
                    tornson napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
                    >
                    > > tornson napisał:
                    > >
                    > > pis. dowaty antyglobalista?
                    > Odwaliło ci???
                    > Ja i PiS????????
                    > Alterglobalizm i PiS????
                    > HAHAHAHAHAHAHA!!!!!! Nie bądź śmieszny!!! ;oD

Takie robisz wrazenie :(
                    " ale wyleczą się z tego
                    populizmu gdy liberalne rządy PO jeszcze powiększą nędzę w Polsce i ruinę
                    naszego pańśtwa oraz jego poddaństwo wobec globalnych korporacji".
                    • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:11

> Takie robisz wrazenie :(
                      > " ale wyleczą się z tego
                      > populizmu gdy liberalne rządy PO jeszcze powiększą nędzę w Polsce i ruinę
                      > naszego pańśtwa oraz jego poddaństwo wobec globalnych korporacji".
                      Nie wiem czy się dobrze rozumiemy, ja w całej rozciągłości popieram liberalizm
                      obyczajowy z którym walczy PiS, a walczę z liberalizmem ekonomicznym, który to
                      jest przez PiS popierany (wystarczy zobaczyć na ministrów finansów). A że
                      mieszkamy w Europie to mówiąc liberał ma się na myśli liberała ekonomicznego nie
                      obyczajowego, odwrotnie jak w USA.
                      • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:17
                        > obyczajowy z którym walczy PiS, a walczę z liberalizmem ekonomicznym, który to
                        > jest przez PiS popierany

Liberalizm ekonomiczny jesli sie nie myle to jest odpierwdzielenie sie panstwa
                        od ekonomii. Akurat odwrotnie do tego co robi Pic.
                        • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:34

> Liberalizm ekonomiczny jesli sie nie myle to jest odpierwdzielenie sie panstwa
                          > od ekonomii. Akurat odwrotnie do tego co robi Pic.
                          Interwencjonizm państwa w gospodarkę to mamy w Chinach, co owocuje wysokim
                          wzrostem PKB i niewyobrażalnym wzrostem rodzimej gospodarki Chin. Kiedyś było
                          coś takiego w Korei Południowej i Japonii i wtedy państwa te miały nakwiększy
                          boom gospodarczy. To co jest w Polsce nie ma nic wspólnego z centralnym
                          sterowaniem i interwencjonizmem państwa. Niema żadnej strategii rozwoju
                          rodzimego przemysłu, wydatki na technologią oscylują o okolicach 0. Mamy totalną
                          samowolkę globalnych koncernów i lokalnych oligarchów którzy trzymają za mordę
                          polską gospodarkę i polskich pracowników. Mam takie bagno jakie jest w krajach
                          latynoskich, cała chmara montowni obcych koncernów, żadnych centr badawczo
                          rozwojowych, żadnych korporacyjnych ośrodków decyzyjnych. I czeka nas wieczna
                          nędza bez perspektyw na przyszłość jak tam, do tego prowadzi liberalizm
                          gospdoarczy. Choć latynosi powoli sie z tego wyzwalają (Argentyna,Wenezuela,
                          Brazyli,Boliwia,Chile).
              • humbak Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 20:59
                Liberalizm i podatek liniowy... o to jest właśnie pokaz rozumienia o czym mowa;)
                • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:02
                  humbak napisał:

> Liberalizm i podatek liniowy... o to jest właśnie pokaz rozumienia o czym
                  mowa;
                  > )

Obnizenie kosztow codziennego zycia. Tak powinni robic.
                  To co mowia pisuary jest zupelnie czym innym. PO nie znam za dobrze, ale mysle,
                  ze sa to rowniez poddani Watykanu.
                  • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:08

> Obnizenie kosztow codziennego zycia. Tak powinni robic.
                    Dlatego państwo musi sprawne, a wysokie podatki nie mogą być marnotrawione lecz
                    przeznaczane na edukację, nauke, rozwój rodzimych koncernów, służbę zdrowia i
                    socjal dla oszukanych przez system.

> To co mowia pisuary jest zupelnie czym innym. PO nie znam za dobrze, ale mysle,
                    > ze sa to rowniez poddani Watykanu.
                    Nie łódź się że PO przestanie robić z Polski lenno Watykanu, nawet SLD nie
                    odważyło się na walkę z klerykalizmem, a co dopiero podkreślający swą
                    religijności POwcy.
                    • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:14
                      > Nie łódź się że PO przestanie robić z Polski lenno Watykanu,

Nie ludze sie i dlatego jestem pewien, ze jestescie na drodze do nikad.
                      Brak jakiejkolwiek partii, ktora moglaby cokolwiek w tym kraju zrobic.
                      Cykl 180°, nigdy cos posredniego!
                    • humbak Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:14
                      > Dlatego państwo musi sprawne, a wysokie podatki nie mogą być marnotrawione lecz
                      > przeznaczane na edukację, nauke, rozwój rodzimych koncernów, służbę zdrowia i
                      > socjal dla oszukanych przez system.

Jeżeli podatki są wysokie, życie nie może być tanie. To się wyklucza.
                      • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:22
                        humbak napisał:

> > Dlatego państwo musi sprawne, a wysokie podatki nie mogą być marnotrawion
                        > e lecz
                        > > przeznaczane na edukację, nauke, rozwój rodzimych koncernów, służbę zdrow
                        > ia i
                        > > socjal dla oszukanych przez system.
                        >
                        > Jeżeli podatki są wysokie, życie nie może być tanie. To się wyklucza.

Masz racje. Obnizenie kosztow utrzymania nie maja nic wspolnego z wyzszymi
                        zarobkami i nizszymi podatkami. Obu nalezy unikac.
                        • humbak Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:27
                          Jeśli masz niskie podatki, twoje zarobki stają się większe, bo ich siła nabywcza maleje- niższe ceny.
                          • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:31
                            humbak napisał:

> Jeśli masz niskie podatki, twoje zarobki stają się większe, bo ich siła
                            nabywcz
                            > a maleje- niższe ceny.

W ten sposob doprowadzasz Panstwo do bankructwa.
                            Panstwo ma wiele mozliwosci, aby zwiekszyc twoja sile nabywcza. Obnizanie
                            podatkow to ostatni ruch jaki powinni robic.
                            • humbak Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:37
                              Państwo powinno się zająć tymi dziedzinami, któymi nie mogą zająć się obywatele. Niestety nie jest tak i dlatego musi zabierać swoim obywatelom coraz więcej i wiecej.
                          • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:45
                            humbak napisał:

> Jeśli masz niskie podatki, twoje zarobki stają się większe, bo ich siła nabywcz
                            > a maleje- niższe ceny.
                            Wtedy następuje deflacja i obniżka zarobków o wartość bezwzględną jeszcze wyższą
                            niż ta deflacja.
                            • humbak Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:48
                              Tą wartość jeszcze wyższą oczywiście dopowiadasz sobie sam... krzyknął humbak zza ringu i poszedł pod prysznic :P
                              • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:53
                                humbak napisał:

> Tą wartość jeszcze wyższą oczywiście dopowiadasz sobie sam...
                                Zwykły obywatel ma mętne pojęcie o ekonomii a pracodawca jest w tym względzie
                                specem, dlatego takie rzeczy zawsze wyspekuluje na swoją korzyść.

> krzyknął humbak z za ringu i poszedł pod prysznic :P
                                ;o)
                      • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:24
                        humbak napisał:

> Jeżeli podatki są wysokie, życie nie może być tanie. To się wyklucza.
                        Tylko wtedy jest tanie bo ludzie nie muszą płacić chorych pieniędzy za wizytę u
                        lekarza, pobyt w szpitalu, czy na edukację swoich dzieci. Do tego silne i
                        sprawne państwo jest w stanie pilnować by przedsiębiorcy nie okradali swych
                        pracowników, czy to poprzez odpowiednie prawo pracy, czy to poprzez
                        redystrybucję polegającą na mocnej progresji i silnym socjalu.
                        Do tego tylko wysokie podatki mogą zapewnić przyzwoite wydatki na rozwój
                        technologii który jest sprawą kluczową dla normalnego funkcjonowania gospodarki
                        państwa.
                        • humbak Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:28
                          Oczywiście że muszą. Płacą codziennie. Kilka razy dziennie. Ta opłata to podatek, która w częsci zawsze, nawet w idealnym socjalizmie jest marnowana.
                          • tornson Nikt nie marnotrawi pieniędzy bardziej niż wielkie 06.10.06, 21:38
                            korporacje, zdzierające bajońskie sumy za prywatne usługi i płacące psie grosze
                            swym pracownikom.
                            • humbak Re: Nikt nie marnotrawi pieniędzy bardziej niż wi 06.10.06, 21:39
                              Kurcze... ciekawe skąd oni biorą jeleniów do pracy:)
                              • tornson Re: Nikt nie marnotrawi pieniędzy bardziej niż wi 06.10.06, 21:43
                                humbak napisał:

> Kurcze... ciekawe skąd oni biorą jeleniów do pracy:)
                                No cóż w liberalnym kraju jest wybór pracuj za psie grosze albo zdychaj z głodu.
                                • humbak Re: Nikt nie marnotrawi pieniędzy bardziej niż wi 06.10.06, 21:45
                                  Ohohohohohohoho dobre:) Pozwolisz że zejdę z ringu.
                        • w11mil to je dobre! 06.10.06, 21:31
                          tornson napisał:
                          > Do tego tylko wysokie podatki mogą zapewnić przyzwoite wydatki na rozwój
                          > technologii
                          • humbak Re: to je dobre! 06.10.06, 21:43
                            Oczywiście że Tornson ma rację. Zgodnie z tą zasadą tam gdzie większe podatki- Europa, okrywa się więcej niż tam gdzie mniejsze- USA:)
                            • w11mil czego Bill Gates mógłby dokonać gdyby nie te 06.10.06, 21:48
                              idiotycznie niskie podatki?

humbak napisał:
                              > Oczywiście że Tornson ma rację. Zgodnie z tą zasadą tam gdzie większe podatki-
                              > Europa, okrywa się więcej niż tam gdzie mniejsze- USA:)
                              • tornson Re: czego Bill Gates mógłby dokonać gdyby nie te 06.10.06, 21:59
                                w11mil napisała:

> idiotycznie niskie podatki?
                                A czego to on dokonał miszczuniu, jaką technologię opracował? ;o)
                                Nie każdy musi się znać na anatomii PC, więc spieszę z wyjaśnieniem że procesor,
                                pamięć, płyta główna, karta graficzna i inne elektroniczna mikroukłady które
                                składają się na twój komputer to nie są produkty mikrosoftu.
                                • w11mil a produkuje sie to tanio i masowo bez związku 06.10.06, 22:04
                                  z produktem Microsoftu

tornson napisał:
                                  >procesor,pamięć, płyta główna, karta graficzna i inne elektroniczna
                                  mikroukłady które
                                  > składają się na twój komputer to nie są produkty mikrosoftu.
                                  • tornson Równie dobrze możesz napisać że producenci 06.10.06, 22:07
                                    wygodnych skórzanych pokrowców na siedzenia w samochodach mają wpływ na
                                    technologie związane z motoryzacją.
                            • tornson Najwięcej na technologię wydaje Skandynawia, 06.10.06, 21:56
                              gdzie podatki najwyższe. Socjalne Niemcy i Francja wydają dużo więcej niż
                              liberalna Wielka Brytania.
                              A USA stać na wysokie wydatki bo skąpią wydatki socjal, przez co mają stanard
                              życia ogółu obywateli najniższy spośród krajów wysoko rozwiniętych.
                              • tornson A najmniej na technologię wydają bananowe 06.10.06, 21:57
                                republiki, gdzie podatki bardzo niskie (Polska,Honduras,Bangladesz,itp.)
                              • w11mil samo wydawanie na technologię to trochę mało 06.10.06, 21:59
                                a i podatników żal
                                • tornson Dlatego musi być cały centralnie planowany 06.10.06, 22:02
                                  i sterowany system rozwoju gospodarki. Jak miało to miejsce w byłym Bloku
                                  Wschodnim, jak miało to miejsce w Korei Płd. i Japonii gdy kraje te dokonywały
                                  swych skoków cywilizacyjnych, jak ma to miejsce dziś w Chinach. To jedyny sposób
                                  na rozwój dla takich krajów jak Polska.
                                  • w11mil jesli sobie jaj nie robisz to przepraszam że 06.10.06, 22:07
                                    naśmiewam się z Twojej wiary;

tornson napisał:
                                    >Re: Dlatego musi być cały centralnie planowany
                                    > i sterowany system rozwoju gospodarki
                                    • tornson Re: jesli sobie jaj nie robisz to przepraszam że 06.10.06, 22:08
                                      w11mil napisała:

> naśmiewam się z Twojej wiary;
                                      To nie wiara, to fakty, którym nie jesteś w stanie zaprzeczyć.
                        • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:33
                          > Do tego tylko wysokie podatki mogą zapewnić przyzwoite wydatki na rozwój
                          > technologii który jest sprawą kluczową dla normalnego funkcjonowania
                          gospodarki
                          > państwa.

:o))
                          • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:35

> > Do tego tylko wysokie podatki mogą zapewnić przyzwoite wydatki na rozwój
                            > > technologii który jest sprawą kluczową dla normalnego funkcjonowania
                            > gospodarki
                            > > państwa.
                            >
                            > :o))
                            >
                            >

Niech panstwo lepiej ten rozwoj zostawi prywatnym przedsiebiorcom. Tutaj
                            wracamy do liberalizmu ekonomii.
                            • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:36

> Niech panstwo lepiej ten rozwoj zostawi prywatnym przedsiebiorcom. Tutaj
                              > wracamy do liberalizmu ekonomii.
                              Tak robią od dziesięcioleci kraje latynoskie, Japonia czy Korea Płd. robiła tak
                              jak ja napisałem. I efekty można porównać.
                              • pies_na_czarnych Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:38
                                tornson napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
                                >
                                > > Niech panstwo lepiej ten rozwoj zostawi prywatnym przedsiebiorcom. Tutaj
                                > > wracamy do liberalizmu ekonomii.
                                > Tak robią od dziesięcioleci kraje latynoskie, Japonia czy Korea Płd. robiła
                                tak
                                > jak ja napisałem. I efekty można porównać.

Druga Japonie chcesz z Picem budowac?
                                :)
                                • tornson Re: Jak się nie rozumie pewnych spraw to się głos 06.10.06, 21:41

> Druga Japonie chcesz z Picem budowac?
                                  Druga Korea Południowa wystarczy.
                                  I z jakim znowu pisem? Naucz się że PiS to zamordyzm i antykomunistyczna
                                  inkwizycja. Ich prosocjalne hasła to tylko demagogia której nie mają zamiaru
                                  spełniać, a silne państwo jest im potrzebne do terroryzowania obywateli a nie do
                                  pilnowania ich praw socjalnych i praw pracy.
            • henryk_log P. humbak-u, coś Pan chciał przez 'to' rzec? 06.10.06, 20:56
              > Jak się nie rozumie pewnych spraw to głosuje sie na socjalistów różnego miana.

"Dobry komunista to kaczysta komunista ew. aktualny członek PiS i LPR oraz
              Chamobrony"....??
              • humbak Re: P. humbak-u, coś Pan chciał przez 'to' rzec? 06.10.06, 21:01
                Nie. Dobry człowiek to dobry człowiek. Nie każdy dobry człowiek dokonuje jednak dobrych wyborów.
                • henryk_log P. humbak-u, ..nie rozumiem:-) 06.10.06, 21:27
                  humbak napisał:

> Nie. Dobry człowiek to dobry człowiek. Nie każdy dobry człowiek dokonuje jednak
                  > dobrych wyborów.

Niemniej pozwól Pan, że przy swoim pozostanę..:-)
                  ...
                  Przeżyliśmy silnych i zwartych,
                  przeżyliśmy głupich i upartych,
                  może dobry Bóg pozwoli
                  przeżyć i głupoli!
                  Autor: kitop
                  ...
                  Z Poważaniem...
                  .._log
                  • humbak Re: P. humbak-u, ..nie rozumiem:-) 06.10.06, 21:39
                    Łoł... ledwo pamiętam istnienie Kitopa... nieważne. Henryku nie należę do osób dzielących ludzkość podług ich poglądów politycznych.
                    • henryk_log Re: P. humbak-u, . w d.c. P. nie rozumiem:-) 06.10.06, 21:58
                      ja tam nie dzielę, ja ich pie..dzielę:-)
                      Weź Pan jom n.p.!:-)
                      karrot.pl/zrzut/bzss-nurfurmason.mp3
                      • humbak Re: P. humbak-u, . w d.c. P. nie rozumiem:-) 06.10.06, 22:06
                        Myśli Pan że poczuwam się do wspólnoty z tą kobitą?
                        • henryk_log Re: P. humbak-u,..ja tam nic nie wiem:-) 06.10.06, 23:28
                          www.pis.org.pl
                          • humbak Re: P. humbak-u,..ja tam nic nie wiem:-) 07.10.06, 01:45
                            Już raz próbował mnie Pan sprowokować i skończyło się na rozczarowaniu że się ino uśmiecham gupio;P
                            • henryk_log P. humbak-u,..tera to juz całkiem ja ni w ząb..:-) 07.10.06, 01:51
                              humbak napisał:

> Już raz próbował mnie Pan sprowokować i skończyło się na rozczarowaniu że się i
                              > no uśmiecham gupio;P
                              • humbak Re: P. humbak-u,..tera to juz całkiem ja ni w ząb 07.10.06, 01:52
                                A czego dokładnie jeśli wolno spytać? Bo nie wiem co mam napisać...
                                • henryk_log P. humbak-u,..tera ... 07.10.06, 02:02
                                  > A czego dokładnie jeśli wolno spytać? Bo nie wiem co mam napisać...

Ba, P.humbak-u, gdybym ja wiedział co Pan ma naPiSać, to bym raczej nie PiSał do
                                  Pana, bo w sumie to oczym wtedy mielibyśmy PiSać?
                                  :-)
                                  • humbak Re: P. humbak-u,..tera ... 07.10.06, 02:19
                                    Ależ nie o to chodzi. Po prostu potrzebne jest naprowadzenie w którym kierunku ma podążać słowotok.
                                    • henryk_log No nie P. humbak-u,..tera ...Pan zaczynasz 07.10.06, 02:25
                                      niezbyt łagodnie przebijać 'łagodnymi przebojami' ;(

humbak napisał:

>..potrzebne jest naprowadzenie w którym kierunku
                                      > ma podążać słowotok.
                                      ps
                                      może tak EOT na dziś?
                                      • humbak Re: No nie P. humbak-u,..tera ...Pan zaczynasz 07.10.06, 02:52
                                        Musi się Pan mylić. Łagodność leży w mojej naturze.
          • pies_na_czarnych Re: W takim układzie Samoobrona dojdzie do władzy 06.10.06, 20:55
            > Jedyną alternatywą jest wyraźnie lewicowa, prosocjalna, propaństwowa i
            > antyklerykalna partia. Bez tego czeka nas jeszcze wiele lat rządów populistów.

Niestety takiej partii w PL nie macie i dlatego na razie powinno wystarczyc cos
            posredniego. Szkoda, ze znowu stracicie duzo czasu, ale dzisiaj nic lepszego
            nie da sie zrobic.
            • tornson Re: W takim układzie Samoobrona dojdzie do władzy 06.10.06, 20:58

> Niestety takiej partii w PL nie macie i dlatego na razie powinno wystarczyc cos
              >
              > posredniego. Szkoda, ze znowu stracicie duzo czasu, ale dzisiaj nic lepszego
              > nie da sie zrobic.
              Coś takiego już było w poprzedniej kadencji i jak się skończyło? Zaszkodziło nie
              tylko Polsce, ale nawet próbowało kąsać Europę (osioł trojański Ameryki).
              • pies_na_czarnych Re: W takim układzie Samoobrona dojdzie do władzy 06.10.06, 21:09
                "> Coś takiego już było w poprzedniej kadencji i jak się skończyło? Zaszkodziło
                ni
                > e
                > tylko Polsce, ale nawet próbowało kąsać Europę (osioł trojański Ameryki)".

Mylisz sie. W poprzedniej kadencji Polska byla uwazana za lidera Europy
                Wschodniej. Dzisiaj wszyscy wola przemilczec. Polska przestala sie liczyc w
                Europie calkowicie.
                • tornson Re: W takim układzie Samoobrona dojdzie do władzy 06.10.06, 21:13

> Mylisz sie. W poprzedniej kadencji Polska byla uwazana za lidera Europy
                  > Wschodniej.
                  Do czasu irackiej awantury.

> Dzisiaj wszyscy wola przemilczec. Polska przestala sie liczyc w
                  > Europie calkowicie.
                  No fakt liczy się jeszcze mniej niż wtedy, ale po masowych aktach amerykofilii i
                  rusofobii za czasów SLD też niewiele znaczyła.
    • henryk_log Hasla bliskie - frała:-) 06.10.06, 20:40
      "Kazio zwraca kasę"?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49914391
      • sodoma4 Po manifestacji Kwaśniewski zaprasza 06.10.06, 20:42
        Po manifestacji Kwach zaprasza na salę bankietową w LFO.
        • kura56 Re: Po manifestacji Kwaśniewski zaprasza 06.10.06, 20:46
          dojazd własny, w bagażniku.
      • henryk_log Re: Hasla bliskie - frała:-) 06.10.06, 20:48
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49914391
    • borbali Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 20:59
      Koalicja z każdym ugrupowaniem musi być zaakceptowana przynajmniej na jedną
      kadencję jeżeli jest większościowa.A jeżeli potrafi względnie dobrze rządzić to
      na długie lata.
      ---------------------
      Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
    • frank_drebin A na czele manify Jasiu Rokita w rozowym kapeluszu 06.10.06, 21:20
      pod reke z Biedroniem ;)
      • henryk_log A na czele manify ..mhm..ten..tego? 06.10.06, 22:22
        "Patrzcie jakie bzdury od jak dawna Kaczyńscy opowiadają. Ale myślę, że
        odpowiem Kaczyńskim, ponieważ zaproponowano takie spotkanie typu „Miodowicz”.
        Mam nadzieję, że przyjdzie cała rodzina Kaczyńskich, a więc: Lech Kaczyński z
        żoną i Jarosław Kaczyński z mężem, i porozmawiamy. Powiedziałem - z rodziną i
        powtórzę: Mam nadzieję, że Lech Kaczyński z żoną i Jarosław Kaczyński z
        mężem, i porozmawiamy - powiedział wczoraj prezydent Lech Wałęsa w I
        programie Polskiego [Radio I]"

frank_drebin napisał:

> pod reke z Biedroniem ;)
    • henryk_log Frała, tfuj kaziu tf(p)ierdzi - ja nie rozliczałem 06.10.06, 21:41
      ..ja siem rozliczem!:-)
    • ave.duce [...] 06.10.06, 22:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ave.duce GUZIK mnie obchodzą hasła 06.10.06, 22:11
      PiS to faszyzm. Tomnie obchodzi.
      • w11mil może zechcesz uzasadnić własnymi słowami? 06.10.06, 22:14
        ave.duce napisała:

> PiS to faszyzm
        • henryk_log może zechcesz uzasadnić własnymi słowami, 06.10.06, 22:19
          , że PiS to nie faszyz - w11mil?
          wizerunek IV RP
          • w11mil ja akurat wiem co to jest faszyzm 06.10.06, 22:23
            henryk_log napisał:
            > , że PiS to nie faszyz
            • henryk_log wyobraź sobie w11mil, że ja też wiem! 06.10.06, 22:30
              I-szy IV RP?
              • w11mil I tez uwazasz ze PIS to faszyzm? 06.10.06, 22:34
                ?
                • pandada PIS to faszyzm 06.10.06, 22:43
                  definicja żadnej innej formacji politycznej nie pasuje do partii El Kacze
                  • w11mil na przykładzie wyjaśnię niestosowność 06.10.06, 22:49
                    nadużywania określenia faszyzm w Polsce:
                    wiele żab ginie pod kołami samochodów- wybraż sobie reakcję Żydów kiedy
                    nazwiesz to żabim Holocaustem
                    • pandada ja nie oskarżam PiSu o faszystowskie zbrodnie 06.10.06, 22:56
                      wy chyba tak macie, że belgijskich komunistów oskarżycie o zbrodnie Stalina.
                      • w11mil a co Wy sądzicie o neonazistach i dlaczego? 06.10.06, 22:57
                        pandada napisał:
                        > wy chyba tak macie, że belgijskich komunistów oskarżycie o zbrodnie Stalina.
                        • pandada wy - antykomuchy 07.10.06, 11:27
                          co sądzę o neonazistach? a co mam sądzić? Degeneraci, póki co niegroźni w
                          Niemczech, bo są bardzo zmarginalizowani.
                          Gorzej w Rosji - tam są to już grupy przestępcze mordujące obcych.
                          Ale im sprzyja wojna i zamachy terrorystyczne w Rosji - zabijanie Czeczenów
                          normalnieje.
                • henryk_log Re: I tez uwazasz ze PIS to faszyzm? 06.10.06, 22:54
                  w11mil napisała:

Szczerze pytasz w11mil?

Jeśli.? , to uważam, że:
                  img156.imageshack.us/img156/8286/prezydent6dy.jpg..
                  -O to Pani poseł. Co Pani tu robi?
                  -Przyszłam reklamować wasz nowy rząd.
                  -A powie Pani że załatwiamy stołki?
                  -A załatwiacie?
                  -No tak.
                  -Załatwiają!
                  -I miejsca na listach wyborczych dla rodziny.
                  -A załatwiacie?
                  -Załatwiamy.
                  -Załatwiają!
                  -I weksle spłacamy.
                  -I weksle spłacają!
                  Prawo i Sprawiedliwość. Jak mówią tak robią!
                  !!
                  www.pis.org.pl
                  • henryk_log Re: I tez uwazasz ze PIS to faszyzm? 06.10.06, 22:55
                    henryk_log napisał:

> w11mil napisała:
                    >
                    > Szczerze pytasz w11mil?
                    >
                    > Jeśli.? , to uważam, że:
                    >img156.imageshack.us/img156/8286/prezydent6dy.jpg
                    > -O to Pani poseł. Co Pani tu robi?
                    > -Przyszłam reklamować wasz nowy rząd.
                    > -A powie Pani że załatwiamy stołki?
                    > -A załatwiacie?
                    > -No tak.
                    > -Załatwiają!
                    > -I miejsca na listach wyborczych dla rodziny.
                    > -A załatwiacie?
                    > -Załatwiamy.
                    > -Załatwiają!
                    > -I weksle spłacamy.
                    > -I weksle spłacają!
                    > Prawo i Sprawiedliwość. Jak mówią tak robią!
                    > !!
                    > <a
                    href="galeria.e-polityka.pl/galeria/data/media/10/normlal_KURSKIg.jpg"
                    target="_blank">www.pis.org.pl</a>
      • pandada przed rokiem nikt by mnie wołem nie zaciągnął 06.10.06, 22:18
        abym wsparł PO przeciw PiS. Dziś bym poszedł z nimi - ale na czerwono :)
    • galt super cyctat z Ann Coulter! 06.10.06, 22:19
      powiedz mi, jak zwolennicy Ann Coulter moga wspierac PO w Polsce? - a znam
      takich.

Ann Coulter nie kochalaby wszystkiego w PiS, ale jakbys zaoferowal jej PO to
      pewno uslyszalbys "you 'got to be kiddin' me"... :)
    • galt Kalisz na Warszawe! 06.10.06, 22:23
      swoj swego zwachal.
      Cala konspiracja zdemaskowana.
      Nowa fomracja POSDL - juz wkrotce. Mamy PiS-uary (wg niektorych) teraz dodamy
      POSLaDki... - i do roboty!
      • kum.z.antalowki Re: Kalisz na Warszawe! 06.10.06, 22:42

• kum.z.antalowki A co? Gorzów Wielkopolski lepszy na Warszawę? 06.10.06, 22:47
          Ta próba wyłudzenia 14 tysięcy nie rokuje najlepiej...
    • feretron Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 22:50
      Hasła PO są bliskie tym wszystkim, któym nie odpowiada dzisiejszy styl rządzenia.
    • henryk_log i co frała - 'pieprzysz kacza_dziadówko' jarusia 06.10.06, 23:01
      i wychodzi ci jak..zawsze!
      www.pis.org.pl
    • antykagan Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 06.10.06, 23:30
      frau_blada napisała:

(ble, ble)

Skończyłaś już na dzisiaj zmywanie garów w Anglii?
      • atoprawda Re: Hasla PO bliskie SLD :)))) 07.10.06, 02:05
        co to ?
        • henryk_log > co to ? - atoprawda napisał: 07.10.06, 02:29
          a to, że padło jak drut w zmywaku proste pytanie -
          'Skończyłaś już na dzisiaj zmywanie garów w Anglii, frała?'
    • smok62 Bliskie? 07.10.06, 06:53
      to ta sama swołocz
      • ave.duce Re: Bliskie? 07.10.06, 06:55
        Smok62: "Komunisci wyzywający od towarzyszów innych -symbol nowych czasów."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka