karlin 12.10.06, 23:01 :) Ani nie puścił, ani nie wytłumaczył. I jeszcze ten błazeński, kpiący z widzów tekst prowadzącego program Misja Specjalna dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goniacy.pielegniarz Re: Były Niezależny Dziennikarz Wildstein 12.10.06, 23:02 Tak, ten prowadzący fircyk był naprawdę żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa to zupełnie jak TVN kóry też tych tasm nie pokazał 12.10.06, 23:04 rydzyk_fizyk napisał: > zupełnie jak w TV w stanie wojennym Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: to zupełnie jak TVN kóry też tych tasm nie po 12.10.06, 23:12 Najpierw musiałby je mieć. TVP chyba też po taśmy Begerowej się nie wyrywała. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a myslisz że jakby chcieli to by nie zdobyli? 12.10.06, 23:14 siła argumentów takiej stacji jak TVN jest wielka. rydzyk_fizyk napisał: > Najpierw musiałby je mieć. > TVP chyba też po taśmy Begerowej się nie wyrywała. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: a myslisz że jakby chcieli to by nie zdobyli? 12.10.06, 23:16 Jak mieli info że leci dzisiaj w TVP to o co się mieli zabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie można zdobyć czegoś, czego nie ma. ___nt 12.10.06, 23:19 premier.z.krakowa napisał: > siła argumentów takiej stacji jak TVN jest wielka. > > rydzyk_fizyk napisał: > > > Najpierw musiałby je mieć. > > TVP chyba też po taśmy Begerowej się nie wyrywała. > > Odpowiedz Link Zgłoś
az30 zagrozili mu 12.10.06, 23:03 a on ma pewnie rodzine. Esbeko-mafia nadal rzadzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Po linii masońskiej poszło 12.10.06, 23:04 zagrozili odebraniem pożyczonego fartuszka ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Po linii partyjnej. Kaczor zadzwonił. 12.10.06, 23:19 rydzyk_fizyk napisał: > zagrozili odebraniem pożyczonego fartuszka ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa grożby PO i autorytetów poskutkowały 12.10.06, 23:03 zenada. Kiedy w Polsce będą "wolne media" i niezalezne. A swoją drogą ciekawe ilu prawników Agory dzisiaj było w TVP karlin napisał: > :) > > Ani nie puścił, ani nie wytłumaczył. > > I jeszcze ten błazeński, kpiący z widzów tekst prowadzącego program Misja > Specjalna dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: grożby PO i autorytetów poskutkowały 12.10.06, 23:20 premier.z.krakowa napisał: > zenada. > > Kiedy w Polsce będą "wolne media" i niezalezne. > A swoją drogą ciekawe ilu prawników Agory dzisiaj było w TVP A po co ????? S. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: grożby PO i autorytetów poskutkowały 12.10.06, 23:23 premier.z.krakowa napisał: > zenada. > > Kiedy w Polsce będą "wolne media" i niezalezne. > A swoją drogą ciekawe ilu prawników Agory dzisiaj było w TVP > Ale co się naujadałeś to twoje , hahahahaha. Załosny dupek. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: Były Niezależny Dziennikarz Wildstein 12.10.06, 23:05 karlin napisał: > :) > > Ani nie puścił, ani nie wytłumaczył. > a z czego niby mialby sie tlumaczyc? od kiedy to blog Latkowskiego jest oficjalnym programem TVP? miej pretensje do tego kapanego w goracej wodzie reprtarzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa moim zdaniem Latkowski to napisał bo wiedział 12.10.06, 23:08 co będzie. pamiec.leszka napisał: > karlin napisał: > > > :) > > > > Ani nie puścił, ani nie wytłumaczył. > > > > > a z czego niby mialby sie tlumaczyc? od kiedy to blog Latkowskiego jest > oficjalnym programem TVP? miej pretensje do tego kapanego w goracej wodzie > reprtarzyny. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: moim zdaniem Latkowski to napisał bo wiedział 12.10.06, 23:10 premier.z.krakowa napisał: > co będzie. > widac chodzi do bufetu nie z tymi co trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: moim zdaniem Latkowski to napisał bo wiedział 12.10.06, 23:20 premier.z.krakowa napisał: > co będzie. To znaczy czego nie będzie ? ;)))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Były Niezależny Dziennikarz Wildstein 12.10.06, 23:08 Wildsteina trudno przestraszyc czy to jakimis osobistymi grozbami czy chocby....uszczypliwym komentarzem na forum. Musialy zadecydowac jakies wzgledy prawne. Wkroczyla albo prokuratura albo adwokaci Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Tusk&Rokita 12.10.06, 23:11 Myślisz ze decydował sam Bronek? Myśle ze strach obleciał dziennikarzy a może Guzowaty wpuścił na minę. Może to forma negocjacji z Adasiem? nurni napisał: > Wildsteina trudno przestraszyc czy to jakimis osobistymi grozbami czy > chocby....uszczypliwym komentarzem na forum. > > Musialy zadecydowac jakies wzgledy prawne. Wkroczyla albo prokuratura albo > adwokaci Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Tusk&Rokita 12.10.06, 23:18 premier.z.krakowa napisał: > Myślisz ze decydował sam Bronek? > Myśle ze strach obleciał dziennikarzy a może Guzowaty wpuścił na minę. > Może to forma negocjacji z Adasiem? Powodow moze byc wiele. Mina tez jest niewykluczona bo dla mnie Gudzowaty to takie samo sumienie narodu jak poslanka Beger. Zwracam uwage jedynie na to ze stawianie akurat Wildsteinowi zarzutu ze przestal byc niezalezny potrzebuje troche lepszych przeslanek niz to ze ominal widzow (DZIS!) jakis program. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Były Niezależny Dziennikarz Wildstein 12.10.06, 23:11 No tak. A ja myślałem, że Wildstein przeżywał najazd koła gospodyń wiejskich. Widzom należy się albo emisja, albo sensowne wytłumaczenie dlaczego do niej nie doszło. Reszta to wynik... no właśnie, może strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Były Niezależny Dziennikarz Wildstein 12.10.06, 23:16 karlin napisał: > No tak. > > A ja myślałem, że Wildstein przeżywał najazd koła gospodyń wiejskich. > > Widzom należy się albo emisja, albo sensowne wytłumaczenie dlaczego do niej nie > > doszło. > > Reszta to wynik... no właśnie, może strachu? Gdybamy o tym na blogu Kataryny. Podkreslam - Wildstein to nie jest ktos na kogo mozna wplynac czy przestraszyc. Musialy zadecydowac wzgledy prawne. Adwokaci Agrory badz sama prokuratura ktora nie zyczy sobie upubliczniania tasm przed ....eh puszcze wodze fantazji: postawieniem zarzutow znanemu redaktorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Powtarzam 12.10.06, 23:17 Najgorszą rolę w tym wszystkim co się od wczoraj dzieje odegrał Latkowski. Napisałam to już w innym Twoim wątku. Nawet jeśli chciał zrobić reklamę Misji specjalnej, to była to niedźwiedzia przysługa. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Powtarzam 12.10.06, 23:31 Jest jedna prosta zasada marketingowa: nie reklamuje się towaru, którego jeszcze nie ma na rynku. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Powtarzam 12.10.06, 23:32 A cóż Ty tak z tym Latkowskim? Pogłoski o tych tasmach krążyły "po mieście" od dawna. Nie wiem dokładnie, kiedy je nagrano, ale może się okazać, że wiąże się z nimi np. wycofanie się Michnika z funkcji Naczelnego GW. W tej sytuacji wykonanie takiego klasycznego numeru w stylu Flipa i Flapa - zapraszamy do studia pod innym pretekstem, a potem walimy po oczach, było niemożliwe. Latkowski wiedząc, że może do emisji nie dojść po prostu o ich istnieniu i próbie emisji poinformował. A o tym, że coś jest nie tak świadczy właśnie milczenie TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Były Niezależny Dziennikarz Wildstein 12.10.06, 23:23 karlin napisał: > Widzom należy się albo emisja, albo sensowne wytłumaczenie dlaczego do niej > nie doszło. Widzom należy się cokolwiek. Jak powiedział Kurski, ciemny lud wszystko kupi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg bronisz??? 12.10.06, 23:18 nurni napisał: > Musialy zadecydowac jakies wzgledy prawne. Wkroczyla albo prokuratura albo > adwokaci Michnika. oj zna Cię raczej z ataku Tak źle z PiSem? A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Wkroczyła spółka Kaczor&Kaczor. ___nt 12.10.06, 23:22 nurni napisał: > Wildsteina trudno przestraszyc czy to jakimis osobistymi grozbami czy > chocby....uszczypliwym komentarzem na forum. > > Musialy zadecydowac jakies wzgledy prawne. Wkroczyla albo prokuratura albo > adwokaci Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Dlaczego ? Bo polecenia Kaczora wypełnia ??? 12.10.06, 23:21 andrzejg napisał: > szukamy nowego dyspozycyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Może i Kaczora, ale jak widać 12.10.06, 23:23 nie spełnia oczekiwań forumowych kaczystów... rozdźwięk jakiś, czy co? A. snajper55 napisał: > andrzejg napisał: > > > szukamy nowego dyspozycyjnego > > Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Może i Kaczora, ale jak widać 12.10.06, 23:24 andrzejg napisał: > nie spełnia oczekiwań forumowych kaczystów... Bo kaczyści wierzą obiecankom swego wodza i się niepotrzebnie podniecają. Jak ciemny lud. Ale to w końcu kaczyści, więc nie można za dużo od nich wymagać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Re: Może i Kaczora, ale jak widać 12.10.06, 23:25 andrzejg napisał: > > nie spełnia oczekiwań forumowych kaczystów... > > rozdźwięk jakiś, czy co? > > A. wczoraj w GW byla taka wypowiedz Rokity - "premierowi odkleila sie prawa flanka" :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Może i Kaczora, ale jak widać 12.10.06, 23:26 pamiec.leszka napisał: > wczoraj w GW byla taka wypowiedz Rokity - "premierowi odkleila sie prawa flan > ka" > :))))))))) Kaczka o jednym skrzydke daleko nie poleci... ;)))))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Może i Kaczora, ale jak widać 12.10.06, 23:27 snajper55 napisał: > Kaczka o jednym skrzydke daleko nie poleci... ;)))))))) > > S. Ważne żeby wylądowała ..... Toz ma multum pasażerów na 'pokładzie' A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Może i Kaczora, ale jak widać 12.10.06, 23:32 andrzejg napisał: > Ważne żeby wylądowała ..... > > Toz ma multum pasażerów na 'pokładzie' Ja wolę nie myśleć, co kaczka na sobie wozi. ;)))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jakież to życie jest piękne 12.10.06, 23:24 piq napisał: > hihiiiiii ale nurni jeszcze nie wycofał jeszcze wierzy w aspekty prawne jeszcze nie wierzy w kolesiowstwo 'made in PiS' A. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin picuś 12.10.06, 23:24 Wiem, że za mną łazisz:) Więc wiesz, że Wildsteinowi nigdy żadnego poparcia nie dawałem. Poza sprawą jego Listy. A teraz idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
piq nie łażę za miernotami,... 12.10.06, 23:29 ...bo od miernoty nic się człowiek nie dowie ani nie nauczy. Ot, po prostu mnie rozśmieszyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jak każdego 12.10.06, 23:30 piq napisał: > Ot, po prostu mnie rozśmieszyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Oj, picuś, picuś:) 12.10.06, 23:33 "Przechodziłem obok z tragarzami" Połóż sobie na łysinę wilgotną szmatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg standard Karlina 12.10.06, 23:36 karlin napisał: > "Przechodziłem obok z tragarzami" > > Połóż sobie na łysinę wilgotną szmatkę. katolika zresztą hehe A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: standard Karlina 12.10.06, 23:41 andrzejg napisał: > katolika zresztą > > hehe Katolik pisuarowy. To trochę co innego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg fu8 12.10.06, 23:41 snajper55 napisał: > andrzejg napisał: > > > katolika zresztą > > > > hehe > > Katolik pisuarowy. To trochę co innego. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg fuck't 12.10.06, 23:42 snajper55 napisał: > andrzejg napisał: > > > katolika zresztą > > > > hehe > > Katolik pisuarowy. To trochę co innego. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin ciastek, na noc przekleństwa ze ślepym ćwiczysz? 12.10.06, 23:45 :) Ale fajny zestaw zwolenników PO się tu zebrał. Szlam z samego dna. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ciastek, na noc przekleństwa ze ślepym ćwiczy 12.10.06, 23:54 karlin napisał: > :) > > Ale fajny zestaw zwolenników PO się tu zebrał. > > Szlam z samego dna. Zajadzasz się szlamem? Smacznego. A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ciastek, na noc przekleństwa ze ślepym ćwiczy 12.10.06, 23:58 andrzejg napisał: > Zajadzasz się szlamem? > > Smacznego. On od dawna w szlamie zanurzony to i szlam tylko dookoła widzi. Nie odkopuj go, rąk sobie nie btudź, nie warto, taki zniszczony pisuar... S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Karlinku 13.10.06, 00:12 kolejny raz zastanawiam się nad Tobą Doskonale wiesz kim jesrem (ciastek) Ja nie wiem kim ty jestes (znam nurniego i on właśnie, jak i Hasz moga mi przypier....c wedle własnego uznania. Ale Ty? Kim jesteś? Znasz mnie z imienia i nazwiska, a sam jesteś taki tajemniczy Nawet w czasie , gdy na topie jest UKŁAD PiSowski? A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 No to koniec Bronka... ;))))))))) ___nt 12.10.06, 23:25 piq napisał: > hihiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: No to koniec Bronka... ;))))))))) ___nt 12.10.06, 23:26 Jeśli Bronek poleci z takim uzasadnieniem to będą jaja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 musze sie ujac za karlinkiem 12.10.06, 23:41 on zeczywiscie nie popieral Wildsteina, ale nie dlatego, ze za malo niezalezny, tylko, ze za malo dyspozycjny. piq napisał: > hihiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Hehehe, a nie mowilysmy 12.10.06, 23:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42061488&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Nie będę się spierał 12.10.06, 23:43 o pierwszeństwo. Choć ja też nie zawierzałem mu nigdy swojej nadziei na rzeczywiście obiektywną telewizję. Jednak dzisiaj powinien brak tego materiału wytłumaczyć. I to go kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Nie spieramy sie o pierszenstwo 12.10.06, 23:52 odreagowujemy jedynie to, ze nikt nam wtedy racji nie przyznal. Cieszy, ze nie tylko my uwaznie patrzymy na te ruchliwe lapki. :-))) To juz drugi dzwonek ostrzegawczy. Apelujemy: Bronek nie badz menda! Przypomnij sobie piekna mlodosc! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg no, tyle Ci zostało 12.10.06, 23:58 szukanie literówek, bo to nie jest nawet bONd A. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Nie spieramy sie o pierszenstwo 13.10.06, 00:13 my.uczennice.vii.liceum napisała: > odreagowujemy jedynie to, ze nikt nam wtedy racji nie przyznal. I tak Wam juz zostanie bo "mienia" racji nie macie :) > Cieszy, ze nie tylko my uwaznie patrzymy na te ruchliwe lapki. :-))) > To juz drugi dzwonek ostrzegawczy. > Apelujemy: Bronek nie badz menda! Przypomnij sobie piekna mlodosc! Ja mysle ze Bronkowi nic nie trzeba przypominac. Byl juz rozprowadzany przez Maleszke i nie jest taki glupi by sie wpakowac w jakas operacje. Nie tylko politycy nie moga go rozgrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Nie spieramy sie o pierwszenstwo 13.10.06, 00:22 Generalnie nie zgadzamy sie z tym co napisales, Bronek wcale nie jest boski. Dodamy tyle, ze w koncu pokazal papier na Nocunia, w koncu wypieprzyl oblesna Monisie, moze wiec kiedys pokaze te tasmy. Ale musisz przyznac, ze Mazowiecki przy Bronku to odrzutowiec, nawet dzisiaj. W tym tempie Bronkowi nie starczy zycia, zeby wyraznie skrecic w pra........ Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Nie spieramy sie o pierwszenstwo 13.10.06, 00:32 my.uczennice.vii.liceum napisała: > Generalnie nie zgadzamy sie z tym co napisales, Bronek wcale nie jest boski. Dlatego macie prawo upominac sie o pierwszenstwo - bedziecie pierwsze od konca! :) > Dodamy tyle, ze w koncu pokazal papier na Nocunia, w koncu wypieprzyl > oblesna Monisie, moze wiec kiedys pokaze te tasmy. W koncu? Monisia dostala propozycje do odrzucenia czyli gorsza pore emisji swoich przesluchan. Z dwojga zlego wybrala powrot do TVN ... z ktorego kiedys odeszla bo ten wypchnal ja na jakies peryferia ogladalnosci. Nikt sie z tego nie smial oprocz mnie ??? :) Nie zostala wywalona tak jak chcialyscie? Tez dobrze. Ominela nas ograna juz scena z zabieraniem ze stolu wlasnej torebki zasluzonej dla prawdy dziennikarki. Poki co wylacznie Fedorowicz moze robic za ofiare Bronka. Jego bzdzidlo wyrzucono z ramowki wraz z autorem i nie znalazl sie frajer w slusznych komercyjnych mediach - ktory by biednemu Jasiowi dal choc pol godzinki (gdzies tak miedzy druga a trzecia w nocy) w swojej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Nie spieramy sie o pierwszenstwo 13.10.06, 00:48 Olejnikowa to byla sprawa prestizowo-propagandowa, a tasmy Michnika moga okazac sie czyms co moglo przechylic szale. Nie ufamy Bronkowi od czasu kiedy chowal glowe w piasek z okazji nominacji Nocunia na prokuratora krajowego. Kropka. Mogl wtedy przechylic szale. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 biedny karlinek... 12.10.06, 23:37 chyba Ci dzisiaj biedaku (b)olszewika odpuszcze, bo i tak juz zbierasz az przesadnie. Juz raz Ciebie pisalem, zebys sie na Bronka pochopnie nie rzucal, a przynajmniej troche pomyslal nim to zrobisz. Notatke w GW o sprawie pewnie czytal, pytanie jakie wnioski wyciagnal, oprocz tego, ze Bronek be? Zadne? To ja Ciebie pare tematow podrzuce, co mi tam szkodzi... Co takiego sie stalo, ze Gudzowaty nagle przypomnial sobie przed paroma dniami, ze ma nagrania z rozmowy z Michnikiem i postanowil je podrzucic prokuraturze? Czy jest mozliwe, ze jakims cudem dotarly do niego zeznania Michnika, ktory (o czym wspomina GW), byl wzywany na swiadka i ze zeznania Michnika nie pokrywaja sie calkowicie z rozmowa zapisana na tasmie? Czy fakt, ze Gudzowaty znal (teoretycznie zakladam) tresc zeznan Michnika nie swiadczy przypadkiem o bezprawnym przecieku z prokuratury? Dlaczego Gudzowaty zaniosl kopie nagran do telewizji? Czegos sie obawial, chcial sie zabezpieczyc, gra w cos, jest sterowany? Czemu Gudzowaty postanowil posluzyc sie panstwowa TV? Czy w ogole grozby pod adresem Gudzowatego ustaly, czy tez ciagle czuje sie on zagrozony? Czy fakt, ze sprawe prowadzi adwokat Rywina ma tutaj jakies znaczenie, czy jest to tylko przypadek? Czy jest mozliwe, ze prokuratura planuje oskarzyc o cos Michnika i emisja tasm bylaby wielka glupota? Czy istnieje mozliwosc, ze ktos chce wpuscic PiS na nowy front walki i to taki, gdzie moze sie okazac, ze PiS wszedl bez rozeznania sytuacji? Pomyslcie troche genosse...no i nie zapomnijcie podzielic sie swoimi przemysleniami. karlin napisał: > :) > > Ani nie puścił, ani nie wytłumaczył. > > I jeszcze ten błazeński, kpiący z widzów tekst prowadzącego program Misja > Specjalna dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka pisuarku, jezora w gebie zabraklo? 12.10.06, 23:43 za trudne pytania na twoj kaczy mozdzek, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Eksperyment się powiódł 12.10.06, 23:49 Wystarczyło zasugerować, że Wildstein nie puścił taśm z Michnikiem i opieprzyć go za to, żeby przycwałowała dyżurna eskadra obrońców Bronka z publicznej toalety, która zazwyczaj wiesza go za uleganie kaczym kaprysom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 geniusz i makiawel!! n/t 12.10.06, 23:51 karlin napisał: > Wystarczyło zasugerować, że Wildstein nie puścił taśm z Michnikiem i opieprzyć > go za to, żeby przycwałowała dyżurna eskadra obrońców Bronka z publicznej > toalety, która zazwyczaj wiesza go za uleganie kaczym kaprysom. > > :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg świetny odwrót 12.10.06, 23:52 karlin napisał: > Wystarczyło zasugerować, że Wildstein nie puścił taśm z Michnikiem i opieprzyć > go za to, żeby przycwałowała dyżurna eskadra obrońców Bronka z publicznej > toalety, która zazwyczaj wiesza go za uleganie kaczym kaprysom. > > :) brawo Taki typowo pisowsk oh Wy to potraficie Odpowiedz Link Zgłoś