Dodaj do ulubionych

Stan sie obrazil

20.10.06, 10:07
Wlasnie uslyszalem w Tok FM, ze Stan Tyminski jesy oburzony na Jarka za to, ze
zgodzil sie na pozaprawne dzialania wobec niego kilkanascie lat temu,
zapowiada proces.
Obserwuj wątek
    • henrykkreuz To nie kwestia obrazy, a działań przestępczych 20.10.06, 10:53
      W roku 1991 wyeliminowano partię Tymińskiego z wyborów, zarzucono że podpisy wyborców pod listami były sfałszowane, ale czy napewno?
      Tymiński wówczas miał dowody, że było to kłamstwo i mógł dowieść przestępstwa, przedstawił je prokuratorowi, a ten po zapoznaniu się z dowodami wszczął śledztwo, wtedy Zoll zagroził zerwaniem wyborów jak będzie ono kontynuowane, i... nakazano prokuratorwi odstąpienie od dalszych czynności.
      Trzeba przyznać, że owczesny Rzecznik Praw Obywatelskich Pani Łętowska, zapoznając się z dowodami - uznała takie działanie za bezprawne i niedopuszczalne, ale jak wiadomo, na tym się skończyło.

Ciekawym jest dalszy ciąg, a znany tylko w wąskim kręgu zainteresowanych i przestępców działających przeciwko nim w imieniu Państwa.
      Decyzję o wyeliminowaniu Partii Tymińskiego z wyborów podjął Sędzia Bareja, On też poza rozprawą powiedział, cytuję z pamięci: "wiem że nie mam podstaw, ale ja muszę to zrobić". Co oznaczało to "muszę to zrobić" wyjaśniło się za kilka lat. Sędzia Bareja okazał się TW Służby Bezpieczeństwa i UOP, zmarł w czasie procesu lustracyjnego.

Po ostatnim ujawnieniu zenań Pana Kaczyńskiego złożonych w 1998 roku, że w tamtym czasie podjęto jakieś bezprawne działania przeciwko Tymińskiemu, nie będę zdziwonym jak okaże się, że i Bareja i ZOLL wykonywali zlecone czynności przez przestępców ze służb specjalnych działających na zlecenie ich ówczesnych politycznych mocodowaców: Wałęsę i Kaczyńskich.

Oceniając takie działania tych Panów trzeba mieć na uwadze, że przestępcze działania służb specjalnych państwa skierowane przeciwko jakiejkolwiek legalnie działającej partii i jej władzom , czy też przeciwko kandydatowi do parlamentu lub na inną funkcję publiczną celem wyeliminowania z walki politycznej jest zbrodnią przeciwko całemu społeczeństwu.

19.10.2006
      Henryk Kreuz
      • stanislawcz02 Re: To nie kwestia obrazy, a działań przestępczyc 20.10.06, 16:44
        Jak znam Kaczynskich powiedza, ze to wredne klamstwa i ochydna prowokacja, ze
        nie mieli z tymi dzialaniami nic wspolnego, ze to napewno komuchy i tym podobne
        brednie.
        • w11mil i beda mieli rację 20.10.06, 16:51
          stanislawcz02 napisał:
          > Jak znam Kaczynskich powiedza, ze to wredne klamstwa
          z dokumentu wynika ze akceptuje dzialania przeciw oficerowi służb a nie przeciw
          Tymińskiemu; skrótu w dokumencie dokonały media
          • henrykkreuz Re: i beda mieli rację 20.10.06, 17:05
            Na dziś jesteśmy zgodni, że działania przez służby były prowadzone. Ja dodatkowo opieram się na twierdzeniu Ministra Sprawiedliwości Pana Ziobro, który stwierdził że były, tylko jego zdaniem były uzasadnione, a działania przeciwko tzw. prawicy nieuzasadnione.

Nic nie stoi przecież na przeszkodzie aby ujawnili wszelkie dokumenty i działania jakie wtedy były podjęte przeciw Tymińskiemu, Partii X, czy też ludziom tworzących tę partię.
            Jeżeli Pan Kaczyński nie miał z tym działaniami nic do czynienia to nie ma się czego obawiać. Ujawiniając dokumenty z szaf lesiaków na ten temat oczyści się z podejrzeń, że maczał w tym palce.
            • w11mil problem polega na wycięciu fragmentu przez media 20.10.06, 17:09
              przez co dokument zmienia znaczenie

henrykkreuz napisał:

> Nic nie stoi przecież na przeszkodzie aby ujawnili wszelkie dokumenty
              • henrykkreuz Re: problem polega na wycięciu fragmentu przez me 20.10.06, 17:16
                Ja to rozumiem, ale mam na myśli inne dokumenty, te z szaf lesiaków o działaniach przeciwko Tymińskiemu, Partii X, kierownictwu tej Partii. Jest już wiadomym, że działania służb przeciwko nim były. Kaczyńscy mają pełnię władzy, niech zatem pokażą te dokumenty - jakie to były działania przeciwko legalnie funkcjonującej partii politycznej.
    • mmikki Re: Stan sie obrazil 20.10.06, 12:23
      przypominam, że gdy montowamo te akcje słuzb przeciw Tymińskiemu, kontrolę nad
      nimi w imieniu prezydenta sprawował Minister Stanu ds. Bezpieczeństwa - Lech
      Kaczyński.
    • w11mil bo Stan wierzy dziennikarzom 20.10.06, 12:26
      w dokumencie chodzilo nie o Stana tylko o oficera służb
      fragment ten został wycięty przez media
      • mmikki Re: bo Stan wierzy dziennikarzom 20.10.06, 12:37
        czy zechcesz rozwinąć, jaki dokument masz na mysli i na czym miała polegac
        manipulacja oraz jacy dziennikarze jej dokonali?
        • w11mil służe uprzejmie 20.10.06, 14:25
          W realcji Tvn wycięto fragment o oficerze tak aby brzmialo to tak
          e dzialania pozaprawne dotyczą kandydata na prezydenta

"Milczanowski, podobnie jak ja, był przekonany, że Tymiński został "zrobiony"
          przez służby. Twierdził nawet, że wie, którego oficera służb Lesiakawojskowych
          trzeba by przycisnąć, by dowiedzieć się, jak dokładnie to było" - zeznał
          Kaczyński. "Pytał mnie, czy w moim przekonaniu warto to zrobić, co wymagałoby
          działań pozaprawnych. Ja odpowiedziałem, że tak, bo sprawa jest bardzo ważna"

W realcji Tvn wycięto fragment o oficerze, tak aby wyglądało to, że dzialania
          pozaprawne dotyczą kandydata na prezydenta

mmikki napisał:

> czy zechcesz rozwinąć, jaki dokument masz na mysli i na czym miała polegac
          > manipulacja oraz jacy dziennikarze jej dokonali?
          • mmikki Re: służe uprzejmie 21.10.06, 13:04
            wybacz, powiem jasno - wyjasnienia pana Kaczyńskiego to nie dowód

jesli Milczanowski gdzies potwierdzi jego wersje, bedzie OK
    • henrykkreuz Re: Stan sie obrazil 20.10.06, 12:54
      Już sam fakt, że decyzję o niezarejestrowaniu list Partii X w wyborach w 1991 roku, wydał Sędzia który był TW, tajnym współpracownikiem służb specjalnych, czyni tę decyzję nieważną, ponieważ ten sędzia nie był niezawisłym sędzią.
      • mmikki Re: Stan sie obrazil 20.10.06, 14:12
        wtedy jeszcze Kaczyńscy - ministrowie w kancelarii Wałęsy, walczyli o jego
        reelekcje - wszystkimi znanymi im i dostepnymi metodami
        • mgr.imprezio Po coi jak Kaczyńscy walczyli o reelekcję sędziego 20.10.06, 17:23
          Skończyła mu się kadencja?
    • douglasmclloyd Re: Stan sie obrazil 20.10.06, 17:55
      bryt.bryt napisał:

> Wlasnie uslyszalem w Tok FM, ze Stan Tyminski jesy oburzony na Jarka za to, ze
      > zgodzil sie na pozaprawne dzialania wobec niego kilkanascie lat temu,
      > zapowiada proces.

Tylko mord jest gorsza zbrodnia od politycznych dzialan Jaroslawa K. :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka