Gość: pas Sitwa górą! IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 01.04.03, 01:26 szkoda tylko Balickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Gdzie Łapiński ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.03, 01:30 Czy ktoś wie gdzie jest ten psuja Łapiński? Mam chorą Babcię i nie chciałbym by przypadkiem trafiła tam gdzie on "leczy".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Gdzie Łapiński ?! IP: 212.244.241.* 01.04.03, 10:54 Gość portalu: zaniepokojony napisał(a): > Czy ktoś wie gdzie jest ten psuja Łapiński? > Mam chorą Babcię i nie chciałbym by przypadkiem > trafiła tam gdzie on "leczy".... > Bez obawy, pan minister Łapiński został szefem mazowieckiego SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famka Re: Nauman prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.mgt.pl / 192.168.1.* 01.04.03, 01:37 kolejne złodziejstwo SLD, teraz już można z całego portfela, a te głupie ludzie jeszcze na nich głosowali i myślą, że im będzie lepiej, a tak naprawdę to będzie Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margharet Najwyższy Czas na UPR IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 07:37 Najwyższy Czas na UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUML TOWARZYSZU Miller juz czas... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.04.03, 07:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Towarzysze! Proszę o zrozumienie. IP: *.czajen.pl / 192.168.3.* 01.04.03, 09:05 Partia nasza znalazła się w trudnej sytuacji. Po ostatnich wyborach samorządowych na zasiłkach chorobowych znalazło się wiele tysięcy naszych oddanych członków. Chorobowe można brać przez pół roku, renty inwalidzkie sa u nas za niskie w stosunku do oczekiwań i wysokich kompetencji naszych członków, w ministerstwach wszystkich nie zatrudnimy, a fundusz ochrony zdrowia ma oddziały w każdym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Towarzysze! Proszę o zrozumienie. IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 09:17 o babcie sie nie martw,lapinski jej nie dotknie swoimi lapami,on ci tera szefem sld chyba w mazowieckim,zrezygnowal z leczenia??? ale jego dlugie lapy dadza rade siegnac jeszcze w niejedno miejsce .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: Towarzysze! Proszę o zrozumienie. IP: 143.26.81.* 01.04.03, 09:28 Nominacja zgodna ze starą bolszewicką zasadą - "mierny ale wierny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Miller, Kwaśniewski i Urban w Magdalence IP: 1.0.4.* 01.04.03, 09:54 "Na spotkaniu w Magdalence Kwaśniewski porozumiał się z Urbanem i Millerem" podało Polskie Radio program pierwszy w dzienniku o siódmej rano. Zakończenie wojny? Nowy układ? Porozumienie biznesowe czy handlowe? Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Nauman prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.se.put.poznan.pl 01.04.03, 10:19 Może teraz jest najlepszy czas, aby zweryfikować (zmniejszyć) pensje tych darmozjadów z Kas Chorych i powiązać je z pensjami pielęgniarek np 1:1. Czyż oni mają lepsze żołądki od nas, aby tyle zarabiać. Toż są to lekko zdobyte pieniądze, a nie ma ich dla pacjentów na leczenie. Ale wiadomo, że w tych instytucjach pracują tylko sami "swoi", dlatego muszą dobrze zarabiać. Reszta społeczeństwa to zbędny balast. Nie ma się co łudzić, że w tym kraju kiedykolwiek będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nauman prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.nll.se 01.04.03, 10:33 Decyzja Leszka Millera jest ostatnim gwozdziem do trumny rzadu SLD. Wybral on kolejnego b y z n e s m e n a, ktory prawdopodobnie, tak jak niejaki Czarzasty i chowajacy sie w cieniu Gudzowaty, ma za zadanie, zadbac o fundusze wiodacej partii Rzecypospolitej, a moze i jej bossow, w nieuchronnie nadchodzacych latach posuchy. Proste, a moze nawet prostackie, zagrywki premiera, nie sa w stanie zaskoczyc juz nikogo i co najwyzej wprawiaja w irytacje lub budza smiech. Szkoda tylko, ze w jego pokerowych zagrywkach stawka jest Rzeczpospolita Polska. Przykro mi to pisac o czlowieku, ktorego mimo wszystko szanuje za polityke zagraniczna (poza tzw polityka rosyjska), za pokoj z Kosciolem i za determinacje w kontynuowaniu walki z przestepczoscia pospolita. Niestety, w momencie kiedy przedwczesne wybory zblizaja sie wielkimi krokami, jeszcze raz przychodzi mi do glowy powiedzenie, ktorego Leszek Miller uzyl nie tak dawno temu: "prawdziwego mezczyzne poznaje sie nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak konczy". Mam nadzieje, ze nastepca Millera nie bedzie, przez matolow bez wyobrazniwieprz Lepper ze swoja banda polglowkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nauman prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.nll.se 01.04.03, 10:57 Decyzja Leszka Millera jest ostatnim gwozdziem do trumny rzadu SLD. Wybral on kolejnego b y z n e s m e n a, ktory prawdopodobnie, tak jak niejaki Czarzasty i chowajacy sie w cieniu Gudzowaty, ma za zadanie, zadbac o fundusze wiodacej partii Rzeczypospolitej, a moze i jej bossow, w nieuchronnie nadchodzacych latach posuchy. Proste, a moze nawet prostackie, zagrywki premiera, nie sa w stanie zaskoczyc juz nikogo i co najwyzej wprawiaja one w irytacje lub budza smiech. Szkoda tylko, ze w pokerowych zagrywkach premiera, stawka jest Rzeczpospolita Polska. Przykro mi to pisac o czlowieku, ktorego mimo wszystko szanuje za polityke zagraniczna ( poza tzw polityka rosyjska), za pokoj z Kosciolem i za determinacje w kontynuowaniu walki z przestepczoscia pospolita. Niestety, w momencie kiedy przedwczesne wybory zblizaja sie wielkimi krokami, jeszcze raz przychodzi mi do glowy powiedzenie, ktorego Leszek Miller uzyl nie tak dawno: "prawdziwego mezczyzne poznaje sie nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak konczy". Mam jednoczesnie nadzieje, ze ewentualnym nastepca Millera, nie bdzie przez matolow bez wyobrazni holubiony wieprz Andrzej "Balcerowicz musi odejsc" Lepper. Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Re: Nauman prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia IP: 212.244.241.* 01.04.03, 11:18 Jestem jak najdalszy od popierania SLD ale przeczytałem wszystkie opinie na temat nowego prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia i troche mnie dziwi to ze odrazu na starcie skreslacie czlowieka tylko dlatego ze jest z rzadu. Polegacie tylko na informacjach pochadzacych z mediow (a co z afera Rywina podczas, ktorej rozglasza sie tezy o bezstronnosci mediow??) a takze na wypowiedziach pana ministra Balickiego, ktory jak powszechnie wiadomo nalezal do Solidarnosci a potem "przesiadl sie na pociag w druga strone", a takze jak wiadomo "niepowszechnie" podczas piastowania funkcji dyrektora szpitala Bielanskiego dopuscil sie "przekretow" i afer na dosc duza skale (m.in. sam kupowal leki po zawyzonych cenach co sam teraz krytykuje). Widac ze pan Balicki ma sklonnosc do czestego "przechodzenia" z jednej strony barykady na druga, dlaczego wiec niemialby za tydzien zmienic zdania i powiedziec ze pan prezes Nauman jest wybitnym fachowcem i wlasciwym czlowiekiem na fotelu prezesa NFZ?? Jezeli chodzi o alternatywna kandydature na stanowisko prezesa, proponowana przez pana ministra Balickiego, notabene psychiatry (znacie roznice mniedzy psychiatra a chorym psychicznie??) czyli pana Andrzeja Koronkiewicza. Otoz pan Koronkiewicz, zanim zostal doradca ministra zdrowia i szefem zespolu koordynujacego wprowadzanie ustawy o NFZ byl szefem MRKCH (Mazowiecka Regionalna Kasa Chorych). Byl.....poniewaz zostal odwolany przez rade tejze kasy poniewaz......i oto kolejny "czysty" czlowiek obok pana Balickiego......dopuszczal sie jawnych naduzyc i "przekretow" m.in. organizowal "przymusowe" szkolenia dla swoich najblizych pracownikow, w godzinach swojej pracy i kazal sobie za nie placic, a takze udzielal cichego (albo czynnego) przyzwolenia na "ruchy" pana (owczesnego) dyrektora Balickiego i innych "przekreciarzy". Pan Koronkiewicz (nieoficjalnie) ma tez kilka spraw w prokuraturze (moze pan Balicki tez)...... W tym przypadku nie mozna nie miec pretensji do pana premiera Millera, ze otacza sie takimi a nie innymi ludzmi. O to "maly" obraz sceny politycznej..... Jezeli moge dodac swoja osobista opinie to chcialbym zauwazyc, powolywanie na stanowisko ministra zdrowia i prezesa NFZ, ludzi ktorzy maja (udokumentowana) dosc "ciemna" przeszlosc jest conajmniej nierozwazne. Jezeli chodzi o pana Naumana: nie znam go, wczoraj widzialem go pierwszy raz w telewizji, ale nie mozna moim zdaniem przekreslac czlowieka jezeli nie mial okazji jeszcze sie wykazac, a jezeli chodzi o zarzuty przeciwko niemu: nie przedstawil na czas jakiegos tam sprawozdania, popelnil "jakis" tam blad przy "spisach" lekow........a nastepnie napisane jest ze zostal odsuniety od podejmowania decyzji....wiec co mial zrobic skoro zostal odsuniety?? Pamietajcie takze, ze na temat osoby Naumana macie relacje tlyko jednej strony czyli telewizji (bezstronnej??) i pana Balickiego ("przekreciarza" ?? otaczajacego sie "przekreciazami" ktorzy "gubili" pieniadze na szczeblu jednego wojewodztwa, wiec po co dawac im mozliwosc zarzadzania 30 mld zl??).....Z tego co wiem to panu Naumanowi nikt nie udowodnil zadnych naduzyc... Proponuje poczekac troche czasu, pozwolic mu podjac kilka decyzji a dopiero potem go krytykowac.....I zaglosowac w wyborach, poniewaz tylko Ci ktorzy biora czynny udzial w demokracji maja prawo ja krytykowac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl BALICKI + KORONKIEWICZ VS. NAUMAN IP: 212.244.241.* 01.04.03, 11:19 Jestem jak najdalszy od popierania SLD ale przeczytałem wszystkie opinie na temat nowego prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia i troche mnie dziwi to ze odrazu na starcie skreslacie czlowieka tylko dlatego ze jest z rzadu. Polegacie tylko na informacjach pochadzacych z mediow (a co z afera Rywina podczas, ktorej rozglasza sie tezy o bezstronnosci mediow??) a takze na wypowiedziach pana ministra Balickiego, ktory jak powszechnie wiadomo nalezal do Solidarnosci a potem "przesiadl sie na pociag w druga strone", a takze jak wiadomo "niepowszechnie" podczas piastowania funkcji dyrektora szpitala Bielanskiego dopuscil sie "przekretow" i afer na dosc duza skale (m.in. sam kupowal leki po zawyzonych cenach co sam teraz krytykuje). Widac ze pan Balicki ma sklonnosc do czestego "przechodzenia" z jednej strony barykady na druga, dlaczego wiec niemialby za tydzien zmienic zdania i powiedziec ze pan prezes Nauman jest wybitnym fachowcem i wlasciwym czlowiekiem na fotelu prezesa NFZ?? Jezeli chodzi o alternatywna kandydature na stanowisko prezesa, proponowana przez pana ministra Balickiego, notabene psychiatry (znacie roznice mniedzy psychiatra a chorym psychicznie??) czyli pana Andrzeja Koronkiewicza. Otoz pan Koronkiewicz, zanim zostal doradca ministra zdrowia i szefem zespolu koordynujacego wprowadzanie ustawy o NFZ byl szefem MRKCH (Mazowiecka Regionalna Kasa Chorych). Byl.....poniewaz zostal odwolany przez rade tejze kasy poniewaz......i oto kolejny "czysty" czlowiek obok pana Balickiego......dopuszczal sie jawnych naduzyc i "przekretow" m.in. organizowal "przymusowe" szkolenia dla swoich najblizych pracownikow, w godzinach swojej pracy i kazal sobie za nie placic, a takze udzielal cichego (albo czynnego) przyzwolenia na "ruchy" pana (owczesnego) dyrektora Balickiego i innych "przekreciarzy". Pan Koronkiewicz (nieoficjalnie) ma tez kilka spraw w prokuraturze (moze pan Balicki tez)...... W tym przypadku nie mozna nie miec pretensji do pana premiera Millera, ze otacza sie takimi a nie innymi ludzmi. O to "maly" obraz sceny politycznej..... Jezeli moge dodac swoja osobista opinie to chcialbym zauwazyc, powolywanie na stanowisko ministra zdrowia i prezesa NFZ, ludzi ktorzy maja (udokumentowana) dosc "ciemna" przeszlosc jest conajmniej nierozwazne. Jezeli chodzi o pana Naumana: nie znam go, wczoraj widzialem go pierwszy raz w telewizji, ale nie mozna moim zdaniem przekreslac czlowieka jezeli nie mial okazji jeszcze sie wykazac, a jezeli chodzi o zarzuty przeciwko niemu: nie przedstawil na czas jakiegos tam sprawozdania, popelnil "jakis" tam blad przy "spisach" lekow........a nastepnie napisane jest ze zostal odsuniety od podejmowania decyzji....wiec co mial zrobic skoro zostal odsuniety?? Pamietajcie takze, ze na temat osoby Naumana macie relacje tlyko jednej strony czyli telewizji (bezstronnej??) i pana Balickiego ("przekreciarza" ?? otaczajacego sie "przekreciazami" ktorzy "gubili" pieniadze na szczeblu jednego wojewodztwa, wiec po co dawac im mozliwosc zarzadzania 30 mld zl??).....Z tego co wiem to panu Naumanowi nikt nie udowodnil zadnych naduzyc... Proponuje poczekac troche czasu, pozwolic mu podjac kilka decyzji a dopiero potem go krytykowac.....I zaglosowac w wyborach, poniewaz tylko Ci ktorzy biora czynny udzial w demokracji maja prawo ja krytykowac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BALICKI + KORONKIEWICZ VS. NAUMAN IP: *.nll.se 01.04.03, 12:04 O.k. Czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś