wertyuiop9 18.11.08, 09:45 Czegóż to mężczyzna nie zrobi żeby się nie ożenić ha! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cerezacereza Re: Nie będę normalny 19.11.08, 09:57 wertyuiop9 napisała: > Czegóż to mężczyzna nie zrobi żeby się nie ożenić ha! Lub, czego to mezczyzna nie zrobi, by zaspokoic glod pomocy potrzebujacym, dac wyraz niezgodzie na biede, wojne- byc czlowiekiem. Nie ocenialabym: cene braku ustatkowania (i wlasnej rodziny) ponosi sam "bohater" artykulu (nie ma przesady w tym okresleniu, choc prawdopodobnie nie zgodzilby sie z takim nazewnictwem). Szczeroscia uderza jednak wyznanie, ze czuje sie wyobcowany z bagazem osobistych doswiadczen. Wyobraz sobie tego czlowieka na festiwalu filmowych opowiadajacego jakiemus audytorium zyjacemu w europejskich warunkach o swoich przezyciach- wyobrazam sobie ich wykrzywione w poczuciu niesmaku twarze- byc moze to wlasnie on wygral batalie o zycie uczestniczac w dzialniach organizacji Lekarze bez Granic i uciekajac od schizofrenicznego zycia w spoleczenstwach negujacych kultem mlodosci istnienie procesow starzenia i nieuchronnosci smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Nie będę normalny 19.11.08, 18:06 wertyuiop9 napisała: > Czegóż to mężczyzna nie zrobi żeby się nie ożenić ha! Czesto ludzie tego typu w tym wieku maja za soba conajmniej jeden nieudany zwiazek i olbrzymie potrzucie niezaspokojenia. Lepiej w ten sposob. Zreszta on wciaz ma czas na zalozenie rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Nie będę normalny 21.11.08, 16:37 no niby ma czas. ale coraz mniej. Zresztą jak wcześniej uciekł od tego to raczej nie będzie chciał do tego wracać Odpowiedz Link Zgłoś
wanna421 Re: Nie będę normalny 21.11.08, 22:00 Jesli rzeczywiscie po tym wszystkim nie uciekl w jakies zaciemniacze typu prochy,alkohol itp. tylko poglebil swoja samoswiadomosc i dalej spelnia sie w zawodzie to na prawde chapeaux bas monsieur anesthesist! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmineczka33 Re: Nie będę normalny 20.11.08, 20:11 Przykro mi ale jestes poprostu : Beznadziejna, wyrazy wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
ricom Nie będę normalny - nie tylko Ty 20.11.08, 20:29 to co dzieje się w Afryce nie sposób opisać słowami. Brakuje słów które mogą w choćby najmniejszym stopniu wyrazić ogromne okrucieństwo, bestialstwo, nieczłowieczeństwo... brakuje mi słów. Anestezjolog ma rację, że po tym wszystkim nie będzie już normalny. Te wszystkie obrazy zostają w głowie. Bardzo mocno wgryzają się w pamięć i zostają do końca życia. Jestem do Niego podobny. Obrazy, które mam w głowie nigdy nie znikną. Zostaną na zawsze.... -- jeszcze można wiele zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
songokq Nie będę normalny 20.11.08, 21:22 "Wrócił więc pan do normalności? Nigdy nie będę normalny. Przez cztery lata leczyłem się z koszmarów, powracających w snach obrazów ludzi rannych, okaleczonych, rozerwanych przez bomby. Już mi przeszło. Został dystans między mną a otoczeniem - współpracownikami z francuskiego szpitala, znajomymi. Przez lata spędzone na różnych wojnach mój system wartości się zmienił. Mam inne priorytety, przestałem myśleć o przyszłości. Nie martwię się emeryturą i kompletnie mi wisi, czy będę dostawał 2 tys. euro miesięcznie w wieku 80 lat. Z filmem 'Living In Emergency' był pan na festiwalu, pełnym blichtru święcie kina. Drażniła pana taka impreza? Nie. Po prostu nie miałem tam z kim rozmawiać. Zaczynałem opowiadać o swoich doświadczeniach, a po chwili ludzie przestawali mnie słuchać. Życie w chaosie, w ciągłym niebezpieczeństwie niełatwo zrozumieć. Zwłaszcza gdy tłumy wiwatują na cześć George'a Clooneya." To najbardziej poruszający fragment tego wywiadu. Wyobrażam sobie tego człowieka wyobcowanego przez jego doświadczenie życiowe, otoczonego tłumem pustych ludzi. On nas przewyższa wielokrotnie. Zamiast mówić więcej o takich osobach, kreuję się na idoli pustych pajaców tańczących na lodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
zenit.e Nie będę normalny 23.11.08, 10:54 Po przeczytaniu tego wywiadu nachodzi myśl, że niewiele jest rzeczy większych ponad to, co robił bohater tego wywiadu: ratowanie życia w takich warunkach a nasze małostkowe sprawy, ktore kreuja media... bez porównania Odpowiedz Link Zgłoś
jocisko Re: Nie będę normalny 26.11.08, 16:50 Właśnie wywiadów takich jak ten oczekuje w Męskiej Końcówce. Przyznam szczerze, że z biegiem czasu ta część stała się moją lubioną w WO, ale ostatnio straciłam w nią wiarę, aż do tego wywiadu :P Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś