1normalnyczlowiek 06.11.06, 23:01 Przepowiednia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rewolucja_moralna Re: tym Razem też przegramy 06.11.06, 23:02 1normalnyczlowiek napisał: > Przepowiednia? Nie, urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek tym Razem może się uda 06.11.06, 23:11 rewolucja_moralna napisała: > Nie, urojenia. Tym: ..."Następnego dnia zaś, 18 sierpnia, z dwoma długimi nożami w czystych, niewinnych dłoniach postanowili ją pozbawić resztek życia dwaj młodzieńcy - Wojciech Olejniczak i Grzegorz Napieralski - z partii, która zwie się sojuszem, a nazwy którego tu sojuszu nie wymieniam z powodów wyłuszczonych na początku felietonu. Ich starsi poprzednicy ukradli bezkarnie słowa historyczne "lewica" i "demokracja", a Olejniczak i Napieralski ukradli "Solidarności" 21 postulatów z sierpnia 1980 roku. Wszystkie te postulaty przepisali, podpisali nazwą i znaczkiem-pokraczkiem swojej grupy, dodatkowo zamieścili swoje zdjęcia do legitymacji, podpisali je swoimi imionami i nazwiskami i dodali jeszcze tekst komentarza, a całość wydrukowali jako ogłoszenie w "Gazecie Wyborczej". Ci, którzy przez 45 lat PRL robili tu, co chcieli, jako PPR, a potem PZPR. Ci, którzy mieli pozwolenie z Kremla, że mogą pałować i zabijać polskich robotników, i którzy do dziś pozostali bezkarni - oni i ich następcy, którzy pod zmienioną (ile razy?) nazwą nadal oszukiwali, kradli i... rządzili przez wiele lat już w III Rzeczypospolitej - oni mają czelność wypominać "Solidarności", że nie runęły podziały na biednych i bogatych, na sytych i głodnych! Tak piszą - bezczelnie i obłudnie, "by upomnieć się o sierpniowe marzenia". Tak piszą. Szanowni Czytelnicy! Urodziłem się przed II wojną, jeśli dożyję - za dwa lata zacznę ósmy krzyżyk. Widziałem wiele i nie mam raczej złudzeń. Moje życie zawodowe poświęciłem komedii, bo uważam, że nie ma wnikliwszego opisania świata iludzi. Stąd też moja admiracja dla amerykańskiej oskarowej komedii "Pulp Fiction". Jeden z jej bohaterów ma portfel z napisem "Matkojebca". Słowo to zresztą jest, w różnych zestawieniach, często w tej czarnej komedii używane. Szukałem właściwego epitetu i znalazłem. Proszę mi wybaczyć, że nie własnymi słowami, ale komediowym cytatem z "Pulp Fiction", skomentuję ogłoszeniodawców: smród od was zalatuje, że strach was w dupę kopnąć, matkojebcy!... " Odpowiedz Link Zgłoś