bryt.bryt 21.11.06, 10:14 Na jakich zasadach mozliwe jest dzwonienie przez polityka (lub jego ludzi) do obywatela na jego prywatny telefon i zachecanie do glosowania na niego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek.filemon Re: telefon kampanijny 21.11.06, 10:43 > Na jakich zasadach mozliwe jest dzwonienie przez polityka (lub jego ludzi) do > obywatela na jego prywatny telefon i zachecanie do glosowania na niego? Do mojego brata zadzwonił niegdyś Wojtuś Olejniczak. Niestety dzwonił z taśmy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: telefon kampanijny 21.11.06, 11:00 Każdy może dzwonić, jeżeli nie zastrzegłeś numeru. Eleganckie to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: telefon kampanijny 21.11.06, 11:04 Zapewne podpisałeś przy jakiejś okazji zgodę na przetwarzanie danych osobowych, w tym telefonu. Chyba że to seryjne obdzwanianie z taśmy na komputerowo wybierane numery - możesz zgłosić protest do operatora, który zapewne sprzedał numery brokerowi - o ile w tym przypadku jesteś pewny, że czegoś tam nie podpisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: telefon kampanijny 21.11.06, 11:15 ayran napisał: > Zapewne podpisałeś przy jakiejś okazji zgodę na przetwarzanie danych osobowych, > > w tym telefonu. Chyba że to seryjne obdzwanianie z taśmy na komputerowo > wybierane numery - możesz zgłosić protest do operatora, który zapewne sprzedał > numery brokerowi - o ile w tym przypadku jesteś pewny, że czegoś tam nie > podpisałeś. Cos tam, gdzies, kiedys podpisalem ... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: telefon kampanijny 21.11.06, 11:18 bryt.bryt napisał: > > Cos tam, gdzies, kiedys podpisalem ... Jeśli ci to naprawdę przeszkadza, to po nitce do kłębka możesz dojść do pierwotnego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: telefon kampanijny 21.11.06, 11:21 Jeżeli telefon się identyfikuje, to dobrym zwyczajem jest oddzwonić i podziękować za zainteresowanie. Gdy oddzwoni 10 tys. ludzi to im przejdzie chęć. A jeśli się nie identyfikuje, to polecam to, co sam zrobiłem. Zastrzegłem w TP aby nie łączyli rozmów z telefonów zastrzeżonych (usługa darmowa). Od tego czasu mam święty spokój nie tylko od polityków ale i od rozmaitych handlarzy, ankieterów i sprzedawców snów. Odpowiedz Link Zgłoś