Dodaj do ulubionych

Tok 2 Szok - naiwność PO

29.11.06, 23:46
W dzisiejszym odcinku mieliśmy okazję ujrzeć rzadki okaz: polityka-idealistę.
Grzegorz Kosch, który potępił mataczenie Rokity, zdaje się nie zauważać, że
jest tylko pionkiem w tej grze. Cała PO jest naiwna myśląc, że ze sprawy
kłamstw Rokity można się jeszcze po cichu wykaraskać. Czyjaś głowa musi
polecieć. Niestety dla PO, opinia publiczna jest po stronie młodego
asystenta, Koscha. Po prostu grecka tragedia.
Obserwuj wątek
    • haen1950 Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 29.11.06, 23:55
      Dlaczego pionkiem? To inni byli bez jaj i pozwolili Rokicie rozstawiać się po
      kątach. Ten młody człowiek wie, czego chce i wygra swoją ideę - albo bedziecie
      wewnętrznie uczciwi albo proszę won z polityki.
      • michal00 Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 00:01
        Gosc jest sterowany. Ktos go podjudzil i zapewnil o poparciu - dlatego pozwala
        sobie na takie harce. Nieroztrzygnieta pozostaje kwestia, czy facet robi za
        pozytecznego idiote i wierzy w to co gada (co nie wrozy mu kariery), czy tez z
        premedytacja uczestniczy w nagonce liczac na jakies profity.
        • nurni Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 00:04
          Ogladalem - wyglada na takiego co wierzy.

Tym gorzej dla niego.
          • michal00 Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 00:12
            nurni napisał:

> Ogladalem - wyglada na takiego co wierzy.
            >
            > Tym gorzej dla niego.

Tez ogladalem i nie jestem pewien czy rzeczywiscie wierzy. Niewykluczone, ze
            woda sodowa uderzyla mu do glowy, niektorzy wazni bonzowie klepia go po plecach
            i mowia - "dobrze robisz, Grzesiek, dobrze, takich jak ty nam trzeba", a on to
            przyjmuje za dobra monete. Ale z drugiej strony, jezeli taki z niego
            wrazliwiec, to dlaczego wczesniej nie pisal listow na temat brudow w polityce i
            nie wypowiadal sie w takich sprawach publicznie? Generalnie nie bardzo wierze w
            spontanicznosc listow do partii, ktore potem pojawiaja sie w mediach. Cos mi to
            przypomina.
            • basia.basia Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 00:59

michal00 napisał:

> nie wypowiadal sie w takich sprawach publicznie? Generalnie nie bardzo wierze w
              >
              > spontanicznosc listow do partii, ktore potem pojawiaja sie w mediach. Cos mi to
              >
              > przypomina.

I masz rację!
              Coraz więcej szczegółów >>>

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3763686.html
              "Transparentna partia

W dniu przyjazdu Schetyny do Krakowa do "Gazety Krakowskiej" przeciekł protokół
              z posiedzenia małopolskiej PO z 17 listopada. Według dokumentu Jan Rokita mówił
              wówczas: "Nie powinno być żadnych sojuszy z Majchrowskim. Wolę Terleckiego, choć
              uważam, że jest kandydatem kompletnie nienadającym się na prezydenta Krakowa"
              (popierając później publicznie Terleckiego, uzasadniał ten wybór m.in. swą
              miłością do Krakowa).

Rokita mówił też, że w przypadku zwycięstwa obecnego prezydenta Jacka
              Majchrowskiego PO powinna zmierzać do jego ubezwłasnowolnienia. "Trzeba
              postępować wobec Majchrowskiego drastycznie, brutalnie, stosować represje.
              Wszystko musi dostać PO, a Majchrowski powinien być marionetką".

Stanowisko Rokity miał poprzeć senator Gowin, dodając, że: "przez takie
              działanie możliwe jest wyciągnięcie z PiS części środowisk konserwatywnych".
              Przed poparciem Terleckiego miał przestrzegać z kolei Janusz Sepioł oraz Jerzy
              Fedorowicz (bo "PiS zawsze zdradza i oszukuje, więc nie powinniśmy wspierać ich
              kandydata") oraz Aleksander Grad ("w interesie Krakowa lepszy jest nieudolny
              Majchrowski ze słabym zapleczem niż nieudolny Terlecki z silnym PiS-em").

Gołaś: nie jestem wredny

Sam Rokita podważa wartość protokołu, twierdząc, że jego intencje zostały źle
              zinterpretowane. - Ten protokół został przyjęty przez zarząd regionu - odpowiada
              Grzegorz Lipiec, sekretarz małopolskiej PO. Kto przekazał go mediom? - Nie wiem.
              To był dokument jawny, dostępny dla działaczy PO - dodaje Lipiec.

Czy były prezydent Krakowa Andrzej Gołaś, który wraz z Rokitą wzywał do poparcia
              Terleckiego, też uważa go za niekompetentnego? - Nie. To byłoby wredne, gdybym
              uważał Ryszarda Terleckiego za niekompetentnego i mimo tego nawoływał do
              głosowania na niego - komentował Gołaś, który również przybył na rozmowy ze
              Schetyną.

Na spotkanie z sekretarzem PO stawili się najpierw członkowie krakowskiego
              zarządu PO, potem radni miejscy, wreszcie zarząd małopolski i krakowscy
              parlamentarzyści. W towarzystwie dziennikarzy nie byli zbyt rozmowni: - My nic
              nie mówimy. Czasem tylko wysyłamy protokoły z naszych spotkań do mediów -
              żartowali nie bez goryczy.

Paweł Sularz, szef krakowskiej PO przedstawił Schetynie chronologię zdarzeń.
              Jawnie przeciwko Janowi Rokicie wypowiadał się tylko Grzegorz Kosch, członek
              zarządu krakowskiej PO, który już wcześniej pisał o sprawie Rokity do Donalda
              Tuska. - Powtórzyłem, że trzeba rozwiązać problem braku lojalności wobec partii,
              bo może się powtarzać w przyszłości - mówił. Starsi radni skarżyli się na
              dominację młodych. Bogusław Kośmider (jest radnym kolejnej kadencji): - Po
              pierwsze, Rokita miał prawo zrobić to, co zrobił. A młodzi trochę za ostro
              poszli. Albo się więc to wszystko dogra na miękko i będziemy wspólnie pracować w
              klubie, albo dogra się na twardo. I pęknie - mówił nam po spotkaniu."
        • zg13 Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 00:37
          gdyby to była partia Ikonowicza to chodziłoby o jakiegoś matoła,
          tu mamy PO więc to karierowicz najgorszej maści
          • w_v_w Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 06:32
            "Jaki majster, taki klajster"

Wawerka
            • gniewko_syn_ryba Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 12:50
              w_v_w napisał:

> "Jaki majster, taki klajster"
              >
              a wygrywa Majcher-Tajster ;)))))))))))))))))))))
        • mlot_na_oszolomow Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 16:37
          Nie sądzę, że musi być sterowany. Jeśli jest idealistą, to mógł to zrobić z
          własnej inicjatywy. Zresztą list który wysłał, miał charakter listu
          wewnętrznego. Wydaje mi się, że facet wierzy w to co mówi.
          • michal00 Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 18:18
            Nie upieram sie, ze facet na 100% swiadomie prowadzi jakas gre, choc sklaniam
            sie ku takiemu przypuszczeniu. Natomiast widac golym okiem, ze jest sterowany,
            tzn. jego listy dziwnym trafem wyciekaja do mediow, przeciwnicy Rokity
            zachecaja go do dalszych publicznych wystapien i mu to umozliwiaja itp. Jezeki
            on sobie nie zdaje z tego sprawy, to jest bardzo naiwny.
            • borbali Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 18:23
              Jeżeli ty jesteś sterowany to dowód,że inni też muszą być gnidami?.
              ---------------
              Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna
              • michal00 Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 18:34
                Jeżeli ty jesteś sterowany to dowód,że inni też muszą być gnidami?.
                > ---------------
                > Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna

No coz - bez watpienia sa w PO ludzie pragnacy wygryzc Rokite - temu nie
                zaprzeczysz. Jezeli nagle wyciekaja jakies podobno poufne list, a potem
                protokoly stawiajace go w zlym swietle a jakis pionek publicznie obsobacza
                jednego z liderow w tv, to tylko idiota moze uwierzyc, ze to czysty spontan.
                Bardzo mi to przypomina dzialania czerwonych, ktorzy szykujac sie do usuniecia
                konkurenta zawsze najpierw organizowali nagonke - wyciagano jakichs hutnikow
                czy gornikow albo inne pionki, ktorzy oskarzali takiego nieboraka przed
                wstrzasnietym kolektywem, a potem odbywal sie sad partyjny i delikwent skladal
                samokrytyke lub byl usuwany (albo jedno i drugie).
            • mlot_na_oszolomow Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 19:00
              List mógł wypłynąć dzięki/przez wrogów Rokity, przecież list Koscha przechodził
              przez ręce pośredników z PO, to nie jest tak, że widzi go tylko nadawca (Kosch)
              i adresat (Tusk). Pozdrawiam
              • michal00 Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 19:20
                mlot_na_oszolomow napisała:

> List mógł wypłynąć dzięki/przez wrogów Rokity, przecież list Koscha
                przechodził
                >
                > przez ręce pośredników z PO, to nie jest tak, że widzi go tylko nadawca
                (Kosch)
                > i adresat (Tusk). Pozdrawiam

Alez ja wlasnie o tym mowie! Ktos spowodowal, ze ten list zostal ujawniony
                publicznie, ktos przekazal protokol z zebrania zarzadu media, ktos namowil
                Koscha (a przynajmniej mu nie odradzil) na wystep w tv. Ten "ktos" (ktosiow
                moze byc wiecej) wlasnie steruje tym chlopakiem!
                • mlot_na_oszolomow Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 19:31
                  A mnie chodzi o to, że "sterowanie" mogło się rozpocząć dopiero wtedy, gdy list
                  był już w drodze.
      • mlot_na_oszolomow Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 12:42
        Pionkiem dlatego, że mało znaczy, jest szeregowymk działaczem. Jak PO będzie
        chciała to rozprawi się z nim szybko, skutecznie i bez litości.
    • buffalo_bill Dla sympatyków neoPZPR to faktycznie Szok 30.11.06, 08:12
      Partia, w której szeregowy członek może nie zgadzać się z zachowaniami
      liderów i mówić o tym publicznie to dla was szok. I ja was doskonale rozumiem.
      W waszym neoPZPRze, osoba podważająca nieomylność Jarosława, jest po prostu
      "agentem układu" sterowanym przez "łżemedia, WSI i siły wywodzące się z KPP".
      Wy po prostu nie potraficie już myśleć normalnie.
      Jesteście na wojnie i hełmy cisną wam skronie.
      • gniewko_syn_ryba Re: Dla sympatyków neoPZPR to faktycznie Szok 30.11.06, 12:58
        buffalo_bill napisał (a gniewko nieco zmodyfikował):

> Partia, w której członek (JMWR) może nie zgadzać się z zachowaniami
        > liderów (Tusk) i mówić o tym publicznie to dla Tusków szok

I to taki, że niezwłocznie wysyłają do K-wa wiernych pretorian, coby skutecznie
        spacyfikowali wewnętrzną opozycję i zaprowadzili jedyniesłuszną jedność myśli !!!
        ;PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
        • mlot_na_oszolomow Re: Dla sympatyków neoPZPR to faktycznie Szok 30.11.06, 14:30
          Otóż to. I dla jasności - nie głosowałam na PiS.
    • gniewko_syn_ryba Re: Tok 2 Szok - naiwność PO 30.11.06, 13:08
      mlot_na_oszolomow napisała:

> W dzisiejszym odcinku mieliśmy okazję ujrzeć rzadki okaz: polityka-idealistę.
      > Grzegorz Kosch

No i PO doczekało się swego Pawki Morozowa ! ;-/ A tak pyszczyli na "Psa"...
    • borbali Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 18:09
      Być ideowcem w Polsce,a szczególnie w polityce to gwarancja,że przez wielu
      rodaków zostanie się okrzyknięty naiwnym głupcem.Może się również zdarzyć,że
      podejrzliwy forumowicz jak Michał00 dopatrzy się układu lub spisku co jest
      charakterystyczne dla niemal każdego przestraszonego PISiora.
      Myślę,że ja również jestem ideowcem i dobrze mi z tym.Jest to mi pomocne w
      osiąganiu sukcesów życiowych i czyni mnie człowiekiem szczęśliwym.
      Jestem pewien,że również wiele sukcesów będzie udziałem Grzesia Koscha.
      W najbliższych wyborach nie postawię nawet jednej złotówki na Rokitę,że w
      Krakowie zdobędzie więcej głosów niż Grzesiek.
      -------------------
      Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna.
      • haen1950 Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 18:25
        Dokładnie. Ten młody człowiek, jeżeli zachowa swoją tożsamość pomiedzy tymi
        starymi cynikami, poprze to rozumem i umiarem, to ma szanse na sporą karierę w
        polityce.
        • w_v_w Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 19:17
          ...ale chyba nie w Platformie :)))))

Lubie Cię czasem czytać, potrafisz śmieszne rzeczy pisać :))))

Wawerka
          • haen1950 Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 19:34
            Jestem jedyny na tym forum, który od dłuższego czasu zauważył podwójną grę
            Rokity. Żadna przyjemność.
            Zapamiętaj sobie, co napiszę: Rokita już jest skreślony w platformie. Na 90%
            Tusk go nie wybroni na najbliższym posiedzeniu klubu. Ten młody Grzesio
            zostanie przez niego uhonorowany osobistą rozmową, zostaną mu dokładnie
            wyjasnione okoliczności całej awantury, tej niby wielkiej polityki, która jest
            wielka głupotą i cynizmem.
            • w_v_w Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 20:58
              Kilka lat wstecz napisałam "uwolnijcie nas od Rokity", otarłam się prawie o lincz :)

Myslisz,że jemu zalezy na tym zeby być w PO? Raczej nie.

Młody Grzesio jest naiwny, oszukuje sam siebie. Ta partia, zresztą jak wiele
              innych, to dno.

Nie kibicuje zadnej opcji, nie lubie miec odruchu wymiotnego ;)

Pozdrawiam
              Wawerka
              • haen1950 Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 21:07
                Bo ja wiem? Trochę ich odróżniam. Lubię Tuska, Niesiołowskiego, tego
                zakłamanego brzydactwa kaczego nie cierpię. Za dużo nakłamali. Polubiłem
                ostatnio Leppera. Rokita ostatnio się kompletnie zeszmacił, zobaczymy. W
                sprawie tego ostatniego chyba się zgadzamy.
                • mlot_na_oszolomow Re: Tok 2 Szok - naiwność ideowca 30.11.06, 23:06
                  Rokita kompletnie zeszmaci się jak przejdzie do PiS. Jeszcze (?) tego nie
                  zrobił.
      • gniewko_syn_ryba Ideowy kapuś ???... ;))) 30.11.06, 19:12
        • piglowacki Re: Ideowy kapuś ???... ;))) 30.11.06, 20:06

Tysiąc razy bardziej przyszłościowy taki „ideowy kapuś”
          niż ŁGAJĄCA „ciemnemu ludowi” Marysia.

Zaskoczyła prawie wszystkich ta „nieoczekiwana” w polityce idea:

„PRAWDOMÓWNOŚĆ”.

No cóż ześwinili nam się politycy, zeświniło i społeczeństwo, zeświniło …

Sory. To się dzisiaj nazywa he, he, he skutecznością czy cuś.

Dzisiaj powtórka programu.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części
          już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli
          jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć
          dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w
          sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity
          wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• gniewko_syn_ryba Re: Ideowy kapuś ???... ;))) 30.11.06, 23:48
            O czym ty piszesz ??? Koleś za plecami zainteresowanego donosi swojemu
            fuehrerowi, że Marysia, jak ją pieszczotliwie nazywasz, ośmiela się mieć inne
            zdanie niż wódz, a ty to nazywasz "ideą prawdomówności" ??? !!! W takim razie
            prekursorem tej idei był niejaki Pawka Morozow... Oczywiście nie zdziwię się jak
            koleś zrobi błyskotliwą karierę w PO ale na dłuższą metę donosicielstwo i
            włazidupstwo nie popłaca...
            • mlot_na_oszolomow Re: Ideowy kapuś ???... ;))) 01.12.06, 03:21
              Jakie donosicielstwo? Fakty są powszechnie znane, on tylko postulował
              wyciągnięcie konsekwencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka