Dodaj do ulubionych

Demostracja pampersów?

13.12.06, 10:17
Nie po raz pierwszy miałem okazję wracać z pracy, przejeżdżając w pobliżu domu generała Jaruzelskiego. Nie po raz pierwszy też miałem możliwość zobaczyć kto urządza manifestacje po jego domem. Nie zauważyłem, by wśród demonstrantów były osoby w wieku odpowiadającym okresowi stanu wojennego. Dlatego też śmieszą mnie te "demonstracje". Jest to dla mnie osobiście dziwne. Wszak ci ludzie albo w okresie stanu wojennego nosili jeszcze tetrę na pupie lub dopiero byli w drodze na ten (ponoć) lepszy ze światów...
Obserwuj wątek
    • t-800 NpBartoszewski jest za stary na takie demonstracje 13.12.06, 10:23
      Ale możesz sobie poczytać: wiadomosci.onet.pl/1449261,11,item.html
      • warka_strong Przede wszystkim... 13.12.06, 10:29
        Przede wszystkim jest człowiekiem dalece bardziej rozsądnym niż pampersy. Nie sposób sprowadzić prof. Bartoszewkiego do poziomu pseudopolitycznego rynsztoka.
        • t-800 Re: Przede wszystkim... 13.12.06, 10:31
          warka_strong napisał:

> Przede wszystkim jest człowiekiem dalece bardziej rozsądnym

Oczywiście, wystarczy poczytać (link powyżej).
        • leszab Ach?!.Ale pampersów ci się udało?Acha?! 13.12.06, 11:20

• leszab Musisz jeszcze trochę potrenować u Michnika 13.12.06, 11:24
          Musisz jeszcze trochę potrenować u Michnika to z pewnością uda ci się
          sprowadzić prof. Bartoszewkiego do poziomu pseudopolitycznego rynsztoka.
    • moroux Re: Demostracja pampersów? 13.12.06, 10:34
      Ciekawe, czy ci demonstranci wybraliby się protesotwać pod domem Pinocheta,
      gdyby rzecz działa się w Chile...
    • rmichal2 Na tej zasadzie 13.12.06, 10:42
      to 15 lipca nie powinno się organizować inscenizacji bitwy pod Grunwaldem.
      Przecież nikt z uczestników tej inscenizacji nie żył w czasach Władysława
      Jagiełły.
    • haen1950 Re: Demostracja pampersów? 13.12.06, 10:49
      Pewnie młodzieżówka od Kaczynskich z zemsty za osrane gacie sprzed dwudziestu
      pieciu lat.
    • p.smerf Re: Demostracja pampersów? 13.12.06, 10:51
      Na młodych to działa (i na niektórych starych też). Gdybym opierał swoją wiedzę
      o stanie wojennym tylko na wypowiedziach "kombatantów" to mógłbym powiedzieć, że
      to był fajny dzień. 90 proc wypowiadających się, wspomina lub powtarza za swoimi
      rodzicami, że 13 grudnia... nie było Teleranka!!!! To straszne!!!
      Mnie, choć miałem dzieci, Teleranek wisiał i powiewał. Widziałem inne rzeczy,
      moim zdaniem ważniejsze. Ale nie każdy jest w stanie docenić znaczenia
      Teleranka. Prymityw jakiś jestem.
      • p.smerf Re: Demostracja pampersów? 13.12.06, 10:53
        I jeszcze dodatek. Wynika z tego, że ten generał to był ciężki frajer. Gdyby
        zostawił Teleranek, to mógłby sobie wprowadzać co by chciał. :)
      • warka_strong Re: Demostracja pampersów? 13.12.06, 10:58
        Ów "brak Teleranka" to raczej swego rodzaju ironia. Wspierana zresztą przez satyryków. Bodajże duet Laskowik - Smoleń miał w jednym ze swoich skeczy stwierdzenie, iż "... znów się obudzisz pewnej niedzieli i nie będzie Teleranka".

Zgadzam się całkowicie, że postrzeganie stanu wojennego przez pryzmat takich błachostek jest nieporozumieniem.
    • woda.woda Młodzież szuka symboli 13.12.06, 11:07
      wokół których może budować swoje mity. Dla wczesniejszego pokolenia takim mitem
      było Powstanie Warszawskie i data 1 sierpnia - choć też znali je tylko z
      opowieści i literatury. Tu jest łatwiej, bo Jaruzelski zyje i jest dostępnym,
      łatwym obiektem ataku. Ci o pokolenie młodsi takiego obiektu nie mieli. No i
      czasy były inne - nie byłoby mozliwe demonstrowanie pod oknami Ericha von dem
      Bacha-Zelewskiego.
      • joannabarska Dzieci Generała... 13.12.06, 12:08
        Zabawne jest to, że tej demonstrującej mlodzieży mogłoby nie byc na świecie,
        gdyby nie stan wojenny. Godzina policyjna trzymała małzenstwa w domach.
        Telewizja nudziła. Jedyną rozrywką mogło byc łózko. Biorąc pod uwage trudnosci
        z nabywaniem środkow antykoncepcyjnych, przyrost naturalny rósł blyskawicznie.
        Teraz ci poczęci wówczas często wyjezdżają na Zachód w poszukiwaniu pracy,
        albo - mniej zaradni - biegną w noc z 12 na 13 grudnia pod dom Generała,
        któremu de facto zawdzięczają swoje istnienie na globie ziemskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka