Dodaj do ulubionych

Polski faszyzm

13.12.06, 20:24
Zadziwia mnie jak to Polacy coraz bardziej nienawidza homoseksualistow, Zydow
i socjalistow. Jaka jest temu przyczyna? Czyzby Polacy byli niewyksztalceni,
czy jest to po prostu pozostalosc z przeszlosci? Europa na Polske patrzy, i
zaczyna sie mowic o tym ze Polska sie zachowuje jak obrazone dziecko, i
szczegolnie ze uzywa UE do wewnetrzno politycznych porzadkow dziennych.

Czy to fala faszyzmu i nacjonalizmu, czy po prostu ignorancja, i brak lojalnosci?
Obserwuj wątek
    • polonus9 zauwaz,ze to wszystko jest zgodne z katoideologia 13.12.06, 20:27
      chociaz kazdy z wymienionych pod warunkiem oddania interesom KK moze zostac
      uznany za prawomyslnego i aseksualnego.
    • reakcjonista1 Jesli nienawiść do socjalistów wynika z braku 13.12.06, 20:28
      wiedzy to wolę być wykształciuchem.
      • bloodysunday99 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wnioski 13.12.06, 20:35
        Nie, po prostu sie zastanawialem, bo mieszkam w kraju Skandynawskim (bardzo
        socjalistycznym) i chociaz place 51% podatku od moich dochodow, to nawet mi sie
        nie sni taki zebaty kapitalizm jaki macie. U nas sa darmowe szkoly, ja studiuje
        w bezplatnym Uniwersytecie - biblioteki, operacje, jedzenie w szkolach,
        swietlice itd., wszystko jest bezplatne.

Polski dentysta zarabia 1000 zetow (co jest plucie ludziom w twarz), a wszyscy
        wrzeszcza ze chca kapitalizm. O co tu chodzi?
        • mmkkll Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 20:42
          > place 51% podatku

> (...) darmowe szkoly (...)
          > (...) w bezplatnym Uniwersytecie (...), wszystko jest bezplatne.

-------------------------------
        • polska.europa.swiat Dlatego miliony glosuja i popieraja PiS 13.12.06, 20:44
          PiS chce stworzyc w Polsce model skandynawski = solidarny.

A to sie nie podoba kapitalistom z PO i SLD i GW.
          • slft Re: Dlatego miliony glosuja i popieraja PiS 13.12.06, 20:57
            polska.europa.swiat napisał:

> PiS chce stworzyc w Polsce model skandynawski = solidarny.
            >
            > A to sie nie podoba kapitalistom z PO i SLD i GW.

> a także różnym SB-kom / czyli różnej maści zbrosniarzom jak w kopalni "wujek"
            itp./ co mają się b. dobrze będąc przy tym właśnie tymi o zgrozo "zębatymi"
            kapitalistami i chcącymi by nie doszło do ich zbrodniczego i gospodarczego
            rozliczenia
        • kali301 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 21:37
          bloodysunday99 napisała: "mieszkam w kraju Skandynawskim (bardzo
          > socjalistycznym) i chociaz place 51% podatku od moich dochodow, to nawet mi sie
          > nie sni taki zebaty kapitalizm jaki macie. U nas sa darmowe szkoly, ja studiuje
          > w bezplatnym Uniwersytecie - biblioteki, operacje, jedzenie w szkolach,
          > swietlice itd., wszystko jest bezplatne."

_________
          Co ty pleciesz, prowokatorko? Zajrzyj na tą pierwszą z brzegu stronę internetową:

www.studiuj.pl/zagranica.php?lp=591
          Ogółem miesięcznie wydamy następujące kwoty:

Wyżywienie: SEK 2,400
          Zakwaterowanie: SEK 2,100
          Przejazdy: SEK 500
          Telefon: SEK 300
          Ubezpieczenie, opieka medyczna: SEK 250
          Rozrywka: SEK 450
          Składki studenckie: SEK 60 - 70

Razem: SEK 6,070 czyli około 600 Euro ( 1 Euro = około 9 SEK)
          • bloodysunday99 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 21:52
            kali301 napisał:

> Wyżywienie: SEK 2,400

Napisalem ze w szkolach a nie w Uniwersytetach, mysle ze kazdy dorosly czlowiek
            moze sie utrzymac prcujac, i placac z tego podatek, a nie kradzac radia samochodowe.

> Zakwaterowanie: SEK 2,100

Chyba nie ma kraju gdzie mozna po prostu sobie mieszkac za darmo?

> Przejazdy: SEK 500

A jezeli sobie mieszkasz w centrum miasta, i masz rower, to gdzie sie bedziesz
            miesiecznie za 500 koron transportowac?

> Telefon: SEK 300

Ja uzywam Skype, i jest za friko.

> Ubezpieczenie, opieka medyczna: SEK 250

Ubezpieczenie medyczne w Szwecji? To bzdura.

> Rozrywka: SEK 450

Rozrywka? Polacy sie rozrywaja za 70 kr/butelke (38%)

> Składki studenckie: SEK 60 - 70

Heh? Jakie skladki?

> Razem: SEK 6,070 czyli około 600 Euro ( 1 Euro = około 9 SEK)

Ja ostatnio pracuje 10 godz/tydzien i dostaje stypendium - wystarcza mi
            calkowicie, tzn. nie kradne radii samochodwych.

> Czy uczelnie medyczne, politechnika też są bezpłatne? Może podać ci strony z
            > adresami?

Wszystkie bez wyjatku, matolku.: "Education is free of charge; no tuition fees
            are levied on the students."

www.sweden.se/templates/cs/BasicFactsheet____4153.aspx
        • wikul Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 22:12
          bloodysunday99 napisała:

> Nie, po prostu sie zastanawialem, bo mieszkam w kraju Skandynawskim (bardzo
          > socjalistycznym) i chociaz place 51% podatku od moich dochodow,to nawet mi sie
          > nie sni taki zebaty kapitalizm jaki macie.U nas sa darmowe szkoly, ja studiuje
          > w bezplatnym Uniwersytecie - biblioteki, operacje, jedzenie w szkolach,
          > swietlice itd., wszystko jest bezplatne.
          > Polski dentysta zarabia 1000 zetow (co jest plucie ludziom w twarz), a wszyscy
          > wrzeszcza ze chca kapitalizm. O co tu chodzi?

Czy mieszkasz w tym kraju gdzie za nazwanie homoseksualizmu grzechem zamykają
          ludzi do kryminału ? Czy to w twoim kraju ustawowo zrównano ceny usług
          fryzjerskich dla kobiet i mężczyzn ? Czy to w tym kraju zamordowano na ulicy
          premiera ? Czy to z twojego kraju ludzie uciekają przed wysokimi podatkami ?
          Musisz rzeczywiscie być szczęśliwy. Dla kochajacych inaczej to istny raj.
          Muszę jednak zakłócić twoje dobre samopoczucie. W Polsce dentyści nie zarabiają
          1000 zł. A homoseksualisci nie są ofiarami faszyzmu a raczej jego twórcami.
          www.liberator.lbl.pl/index.php?see=art&art_id=1895
          www.abidingtruth.com/pfrc/books/pinkswastika/
          • bloodysunday99 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 23:43
            Dokladnie. W naszym kraju mozna spotkac premiera na ulicy, krola, lub ministra.
            Zamordowali tu kiedys premiera i nie tak dawno ministra od spraw zewnetrznych.
            Chociaz nie zgadzam sie z feministkami, to nie krzycze na nie, niech mowia co
            chca. Uciekaja z tego kraju jedynie jednostki, najczesciej zwolennicy
            agresywnego kapitalizmu, ktorym nie podoba sie placic podatkow ze swoich
            miliardow. Miliarderzy tez jednak czesto zostaja, bo zdaja sobie sprawe ze
            swojej odpowiedzialnosci socjalnej.

W Polsce dentystka po uczelni zarabia jakies tam 1200 zl, wiem, bo mam jedna
            taka w rodzinie, ktora wlasie z tego powodu prysnela z kochanej ojczyzny. I
            teraz zarabia 200.000 zl rocznie, i ma swoj gabinet.

Homoseksualisci sa w Polsce uwazani za zboczencow, i za problem dla
            spoleczenstwa. Czy to jest normalne?
            • wikul Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 14.12.06, 00:43
              bloodysunday99 napisała:

> Dokladnie.W naszym kraju mozna spotkac premiera na ulicy, krola, lub ministra.
              > Zamordowali tu kiedys premiera i nie tak dawno ministra od spra zewnetrznych.
              > Chociaz nie zgadzam sie z feministkami, to nie krzycze na nie, niech mowia co
              > chca. Uciekaja z tego kraju jedynie jednostki, najczesciej zwolennicy
              > agresywnego kapitalizmu, ktorym nie podoba sie placic podatkow ze swoich
              > miliardow. Miliarderzy tez jednak czesto zostaja, bo zdaja sobie sprawe ze
              > swojej odpowiedzialnosci socjalnej.
              > W Polsce dentystka po uczelni zarabia jakies tam 1200 zl, wiem, bo mam jedna
              > taka w rodzinie, ktora wlasie z tego powodu prysnela z kochanej ojczyzny. I
              > teraz zarabia 200.000 zl rocznie, i ma swoj gabinet.
              > Homoseksualisci sa w Polsce uwazani za zboczencow, i za problem dla
              > spoleczenstwa. Czy to jest normalne?

Rzeczywiscie wspaniały kraj. Niestety, normalnym ludziom przypomina
              tzw.demokrację ludową. Mozna mówić wszystko co chcesz pod warunkiem
              że jest w zgodzie z polityczna poprawnoscią. Niesłychana wolność.
              Ale za pozwoleniem, co cie tak ciagnie do tego zacofanego forum w zacofanym
              kraju ?
              Nie lepiej podyskutować na jakmś szwedzkim forum dla kochajacych inaczej ?
              • bloodysunday99 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 14.12.06, 01:16
                wikul napisał:

> Rzeczywiscie wspaniały kraj. Niestety, normalnym ludziom przypomina
                > tzw.demokrację ludową. Mozna mówić wszystko co chcesz pod warunkiem
                > że jest w zgodzie z polityczna poprawnoscią. Niesłychana wolność.
                > Ale za pozwoleniem, co cie tak ciagnie do tego zacofanego forum w zacofanym
                > kraju ?
                > Nie lepiej podyskutować na jakmś szwedzkim forum dla kochajacych inaczej ?

Heh, mylisz sie: W naszym kraju Hubert nie bylby aresztowany i doprowadzony
                przed oblicze sadu. W naszym kraju Dorota Nieznalska nie bylaby skazana, a Jerzy
                Urban moglby sobie mowic co chce. Wiesz tyle co zjesz. Mnie szwedzka poprawnosc
                polityczna tez drazni, ale nie ma tutaj cenzury na moje poglady.

Chce tez przypomniec ze nawet nazisci moga sobie maszerowac, i homofoby, jezeli
                nie nawoluja do przemocy.

Proponuje sobie poczytac.
        • reakcjonista1 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 22:42
          Jak to bezpłatnie? Nie nabijasz się ze mnie?
          • bloodysunday99 Re: Mysle ze jednak mozna wyciagnac jakies wniosk 13.12.06, 23:23
            reakcjonista1 napisał:

> Jak to bezpłatnie? Nie nabijasz się ze mnie?

W Skandynawii uniwersytety sa bezplatne, jak i pomoc medyczna, mamy taki maly
            socjalizm. Nie uwazam ze kiedykolwiek w Polsce istnial socjalizm, a Polacy nie
            umieja odroznic pseudokomunizmu od socjalizmu. To ze u nas dzieci nie chodza
            glodne do szkoly swiadczy tylko o wyzszym poziomie bezbieczenstwa socjalnego,
            co jest scisle zwiazane z systemem politycznym w naszym kraju. Samotne matki
            tez nie sa biedne. No i tak dalej...
        • w11mil poziom Twojego postu nienajlepiej swiadczy o tym 14.12.06, 11:37
          Uniwersytecie

bloodysunday99 napisała:
          napisała:
          > ja studiuje w bezplatnym Uniwersytecie
          • bloodysunday99 Re: poziom Twojego postu nienajlepiej swiadczy o 14.12.06, 13:40
            w11mil napisała:

> Uniwersytecie
            >
            > bloodysunday99 napisała:
            > napisała:
            > > ja studiuje w bezplatnym Uniwersytecie

Moze studiuje teologie? 8D
    • wyksztalciuch55 Re: Polski faszyzm 13.12.06, 20:30
      licha religia ciągnie nas w dół. dlatego potrzebna dereligizacja i modernizacja
      społeczeństwa.

www.racjonalista.pl/kk.php/s,5155
      • ab_extra Już nas zeświecczano i modernizowano 13.12.06, 21:27
        przez pół wieku. Trybuna Ludu, Urbanem, w więzieniach, na zsyłkach, pałami i za
        pomocą nieznanych sprawców. Podziękowaliśmy modernizatoprm grzecznie, choć ich
        nie powiesilismy (a może szkoda)
        • wyksztalciuch55 Re: Już nas zeświecczano i modernizowano 13.12.06, 22:29
          eee tam. to były rządy durnej ,burakowatej biurokracji "socjalistycznej".
          zeświedczenia już dokonują i dokonywać będą m.in. niezależne media , rozwój
          technologii informacyjnej(vide internet),kontakty międzynarodowe ,itd
          np. w dzisiejszej polsatowej "interwencji" pokazywano proboszcza jak robił
          kochankowi "loda". kochanek toto nagrał przy pomocy komórki i rozpowszechnił na
          płytach. jedna z płyt trafiła do pismaków :)))
          no i za sprawą wolnych mediów sprawa trafiła pod strzechy. a po takich
          programach to wiernych komuchy pokazaliby ? he he , w życiu !!!
          najwyżej takiemu amatorowi lodów założyliby teczkę...

• wikul Polska głupota 13.12.06, 22:38
        wyksztalciuch55 napisał:

> licha religia ciągnie nas w dół.dlatego potrzebna dereligizacja i modernizacja
        > społeczeństwa.

Nie jesteś oryginalny. Przed tobą odkryli to Marks, Engels, Lenin i Stalin.
        Ci ostatni wprowadzali to nawet w życie. Dlaczego ta niewdzięczna Rosja
        odbudowuje teraz cerkwie ?
    • wesoly.elektron Re: Polski faszyzm 13.12.06, 20:36
      hmmmm

znaczy czlowiek wyksztalnony musi lubic
      zlodziejskich socjalistow ????

czlowiek wyksztalcony musi udawac,
      ze Zydzi sa cool bo absurdalne rozczenia wobec Polski
      wysuwaja ???
      I jeszcze dotychczas niezle przekrety i falsze
      na restytucji mienia pozydowskiego porobili

Czy wg ciebie wzorem czlowieka wyksztalconego jest Wladek Frasyniuk ?
    • aferal.z.partii.demokratycznej Re: Polski faszyzm 13.12.06, 20:42
      nienawidzi gejów bo im klechy i radio Maryja wmawiają ze to są zboczeńcy i ze
      dzieci gwałcą...
    • gniewko_syn_ryba Jak ja uwielbiam te "dyskusje" wykształciuchów 13.12.06, 20:44
      :)))))

Najpierw sobie coś ubzdurają, a potem wałkują ubzdurany temat na wszystkie
      możliwe sposoby... ;)))))

Jednak "Nowego Pompona" w absurdzie nigdy nie dościgniecie !!! ;PPP
    • mmkkll A poza tym 13.12.06, 20:45

> Zadziwia mnie jak to Polacy coraz bardziej nienawidza homoseksualistow, Zydow
      > i socjalistow.

Gdzie to widzisz? Bo ja jakoś nie za bardzo. Żydzi generalnie ludzi nie
      interesują, homoseksualiści z reguły podobnie, a socjaliści cały czas wybierani
      są w wyborach. Tym razem ci "pobożni".
      • wikul Re: A poza tym 13.12.06, 23:02
        mmkkll napisał:

>
        > >Zadziwia mnie jak to Polacy coraz bardziej nienawidza homoseksualistow,Zydów
        > >i socjalistow.
        >
        > Gdzie to widzisz? Bo ja jakoś nie za bardzo. Żydzi generalnie ludzi nie
        > interesują, homoseksualiści z reguły podobnie,a socjaliści cały czas wybierani
        > są w wyborach. Tym razem ci "pobożni".

W swojej chorej wyobraźni ukształtowanej w cywilizowanym "kraju Skandynawskim"
        gdzie bezplatnie nauczają pogardy do Polski i Polaków. Wg nich to przecież
        Polacy organizowali "obozy śmierci" gdzie więzili homoseksualistów i
        socjalistów.
    • czarna.berta Chyba jestes nie na czasie, bo niedawno Europejski 13.12.06, 20:47
      Kongres Zydow uznal Polske za najmniej antysemicki kraj Europy a naczelny rabin
      w Polsce wtorowal im zachwytami na temat przyjacielskiego stosunku Polakow do
      jego nacji.
      A socjalistow nie lubi kazdy kto placi podatki i ni ekorzysta z dobrodziejstw
      socjalu.
    • frank_drebin Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w watku 13.12.06, 21:18
      jedno mnie zastopowalo:
      bloodysunday99 napisała:
      "i brak lojalnosci?"

Jakiej lojalnosci i w stosunku do kogo ?
      >
      >
      >
      >
      • bloodysunday99 Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 13.12.06, 21:27
        W stosunku do EU np.?
        • allegro.con.brio Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 13.12.06, 21:29
          bloodysunday99 napisała:

> W stosunku do EU np.?

A co to jest EU?
          • bloodysunday99 Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 13.12.06, 21:59
            allegro.con.brio napisał:

>
            > > W stosunku do EU np.?
            >
            > A co to jest EU?

Ah, sorki oczywiscie. W Klewkach to sie nazywa UE a w Europie, EU.
            • allegro.con.brio Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 13.12.06, 22:06
              bloodysunday99 napisała:

> allegro.con.brio napisał:
              >
              > > bloodysunday99 napisała:
              > >
              > > > W stosunku do EU np.?
              > >
              > > A co to jest EU?
              >
              > Ah, sorki oczywiscie. W Klewkach to sie nazywa UE a w Europie, EU.

A co to za nowomowa? Czy wśród ełropejskiej elyty, w ramach postępu, mieszkaniec
              Klewek ma spotykać się z pogardą? Czy towarzyszy ełropejczyków uczono geografi
              oraz granic kontynentów (typu, gdzie Europa a gdzie Afryka)? I w ramach czego
              Polska ma być lojalna wobec ełu?
              • wikul Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 13.12.06, 22:31

> A co to za nowomowa? Czy wśród ełropejskiej elyty,w ramach postępu,mieszkaniec
                > Klewek ma spotykać się z pogardą? Czy towarzyszy ełropejczyków uczono geografi
                > oraz granic kontynentów (typu, gdzie Europa a gdzie Afryka)? I w ramach czego
                > Polska ma być lojalna wobec ełu?

Jak wykazujesz pogardę do homoseksualistów to jesteś faszystą, antysemitą
                i nacjonalistą, jak wykazujesz pogardę do Klewek to jesteś europejskim
                postępowcem.
              • bloodysunday99 Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 13.12.06, 23:00

>
                > > allegro.con.brio napisał:
                > >
                > > > bloodysunday99 napisała:
                > > >
                > > > > W stosunku do EU np.?
                > > >
                > > > A co to jest EU?
                > >
                > > Ah, sorki oczywiscie. W Klewkach to sie nazywa UE a w Europie, EU.
                >
                > A co to za nowomowa? Czy wśród ełropejskiej elyty, w ramach postępu,
                mieszkanie
                > c
                > Klewek ma spotykać się z pogardą? Czy towarzyszy ełropejczyków uczono geografi
                > oraz granic kontynentów (typu, gdzie Europa a gdzie Afryka)? I w ramach czego
                > Polska ma być lojalna wobec ełu?

Przepraszam ale pogarda byl spotkany moj blad klawiaturowy (EU-UE), i moja
                pozycja polityczna - ktos juz mnie wyzwal od "czerwonych hien". Chyba ta rola
                ofiary jest troszeczke niestosowna tutaj.

Przeciw Klewkom nic takiego nie mam, jest to jedynie miejscowosc ktora z nazwy
                szczegolnie mi sie kojarzy z pewna partia i berecikami, tak samo jak z brakiem
                tolerancji. No, ale oczywiscie tylko z nazwy. Polacy to bardzo tolerancyjny
                narod, tylko nie lubia inaczej myslacych, homoseksualistow i semitow.

No ale to jest zrozumiale...
                • allegro.con.brio Re: Oprocz niewartych dyskusji bzdur zawartych w 14.12.06, 14:15
                  bloodysunday99 napisała:

> tolerancji. No, ale oczywiscie tylko z nazwy. Polacy to bardzo tolerancyjny
                  > narod, tylko nie lubia inaczej myslacych, homoseksualistow i semitow.

Bzdura i uogólnienia. Sądzę że większość w równej mierze poszczuje faceta z
                  pejsami co każdego innego, jeśli ten będzie się narzucał. Podobnie pedała
                  paradującego z gołym tyłkiem na ulicy. Ot i cała tajemnica.
        • frank_drebin To w takim razie eurosojuz jest ogolnie nielojal- 13.12.06, 21:32
          ny. Te zjawiska opisane prze ciebie w wielu krajach eurokolchozu wystepuja w
          takim natezeniu, ze Polska to przy nich betka.
          bloodysunday99 napisała:

> W stosunku do EU np.?
          >
          • frank_drebin P.S. I jeszcze nalezy dodac popieranie pedofilii 13.12.06, 21:38
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3789927.html
            ;)

frank_drebin napisał:

> ny. Te zjawiska opisane prze ciebie w wielu krajach eurokolchozu wystepuja w
            > takim natezeniu, ze Polska to przy nich betka.
            >
            > > W stosunku do EU np.?
            > >
            >
            >
    • t-800 "Najgorsi są Żydzi,którzy wysługują się prawicy"bt 13.12.06, 21:24

• allegro.con.brio Re: Polski faszyzm 13.12.06, 21:31
      bloodysunday99 napisała:

> homoseksualistow, Zydow i socjalistow.

Ciekawe zestawienie. Myślę że Żydzi mogą czuć się nieco dotknięci w sąsiedztwie
      jednych i drugich.

PS. Pomijając większość bzdur, odniosę się tylko do jednego. Socjalistów
      nienawidzi się z definicji. Dlaczego? Bo to złodzieje są.
      • bloodysunday99 Re: Polski faszyzm 13.12.06, 21:37
        Ja jestem socjalista, a niczego nikomu nie ukradlem. Zydzi to na pewno tez
        zlodzieje? A co kradna homoseksualisci?
        • allegro.con.brio Re: Polski faszyzm 13.12.06, 21:44
          bloodysunday99 napisała:

> Ja jestem socjalista, a niczego nikomu nie ukradlem.

Socjalizm to złodziejski system.

> Zydzi to na pewno tez
          > zlodzieje? A co kradna homoseksualisci?

Ty się skup, czerwona hieno. Wyraźnie pisałem o socjalistach. Retoryka którą
          stosujesz działa jedynie na wiecach z okazji wybuchu Rewolucji Październikowej.
          Żydzi mnie nie interesują, zboczeńcy tym bardziej (może tym drugim nieco
          współczuję, jak każdemu kto cierpi na ciężką chorobę).
    • adalberto3 Lojalni ? Wobec kogo ? 13.12.06, 23:01
      Czyzby stopien wyksztalcenia byl wprost zalezny od podziwu dla homoseksualizmu ?
      Ciekawa teoria. Trzeba zlecic komisji Europejskiej wydzielenie odpowiednich
      funduszy umozliwiajacych zbadanie problemu.
      Akurat Polacy nie powinni sobie nic zarzucac w kwestii stosunkow do mniejszosci
      zydowskiej. To w Polsce Zydzi przesladowani w innych krajach Europy znajdowali
      nowa ojczyzne. Byli usuwani dekretami z Anglii, Francji czy Hiszpanii. W Polsce
      mogli spokojnie zyc. Mieli zagwarantowane duze prawa - sady rabinackie nie
      mialy tylko prawa orzekac kary smierci. Wszystko zmienilo sie w czasie
      rozbiorow, gdy nowa wladza, przede wszystkim rosyjska, bardzo czesto rzadzila
      zgodnie z zasada -dziel i rzadz-.
      Polski faszyzm ? Chyba miedzy Renem i Odra ktos to wymyslil.
      • bloodysunday99 Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 13.12.06, 23:16
        Lojalni wobec EU - glownie narzuca mi sie na mysl polska tendencja do
        przenoszenia polskich spraw wewnetrznych na skal miedzynarodowa, i branie EU
        jako zakladnika w swojej dziecinnej polityce wobec np. Rosji.

Taki sobie przyklad tylko...

A jaka jest roznica miedzy "podziwem" a "tolerancja" dla przecietnego polaka?
        • czarna.berta Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 13.12.06, 23:20
          bloodysunday99 napisała:

> Lojalni wobec EU - glownie narzuca mi sie na mysl polska tendencja do
          > przenoszenia polskich spraw wewnetrznych na skal miedzynarodowa, i branie EU
          > jako zakladnika w swojej dziecinnej polityce wobec np. Rosji.
          >
          > Taki sobie przyklad tylko...
          >
          > A jaka jest roznica miedzy "podziwem" a "tolerancja" dla przecietnego polaka?

A czy ty jestes tolerancyjna wobec nieufnych co do homoseksualistow Polakow?
          • wikul Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 14.12.06, 00:46
            czarna.berta napisał:

> A czy ty jestes tolerancyjna wobec nieufnych co do homoseksualistow Polakow?

Coś ty, tolerancja jest tylko w jedną stronę, w drugą jest faszyzm. Przecież
            to jasne.
          • bloodysunday99 Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 14.12.06, 01:21
            czarna.berta napisał:

> A czy ty jestes tolerancyjna wobec nieufnych co do homoseksualistow Polakow?

A czy trzeba tolerowac brak tolerancji? Masz dzieci? Sa homo?
            • czarna.berta Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 14.12.06, 09:23
              bloodysunday99 napisała:

> czarna.berta napisał:
              >
              > > A czy ty jestes tolerancyjna wobec nieufnych co do homoseksualistow Polak
              > ow?
              >
              > A czy trzeba tolerowac brak tolerancji?

Albo rozmawiamy o tolerancji, albo o narzucaniu innym swojego swiatopogladu na
              zasadzie nie myslisz jak ja - jestes faszysta.
              Jak na razie prezentujesz faszystowski sposob myslenia, nieprzypadkowo uzylam
              slowa nieufny a nie zwalczajacy, a Ty z marszu atakujesz mnie o brak tolerancji.

Masz dzieci? Sa homo?
              >
              >
              Polska to zacofany kraj. U nas przedszkolakow nie dzieli sie na homo i hetero.
              • bloodysunday99 Polski Katolicyzm w EU 14.12.06, 13:27
                czarna.berta napisał:

> Albo rozmawiamy o tolerancji, albo o narzucaniu innym swojego swiatopogladu na
                > zasadzie nie myslisz jak ja - jestes faszysta.
                > Jak na razie prezentujesz faszystowski sposob myslenia, nieprzypadkowo uzylam
                > slowa nieufny a nie zwalczajacy, a Ty z marszu atakujesz mnie o brak tolerancji.

Nie. Ja mojego swiatopogladu nikomu nie narzucam, i nienawidze kiedy robi to
                wobec mnie ktos inny. Mam na to kilka przykladow:

1. Jezeli zamykaja sklepy na trzy dni bo umarl kleryk (z ktorego swiatopogladem
                nigdy sie nie zgadzalem), i nie moge obejrzec pilki noznej i w telewizji sa same
                placzace Lisy i inne zwierzaki, czy to nie jest narzucanie?

2. Jezeli jako artysta nie moge zrobic instalacji z genitaljami na krzyzu, "bo
                rania uczucia religijne" - co jest absurdem ktorego nie da sie zmierzyc - czy to
                nie jest narzucaniem pewnych swiatopogladow?

3. Czy zadajac wobec EU ze w nowej kostytucji maja byc zawarte jakies bzdury o
                bogu - czy to nie jest narzucanie innym ludziom swoich swiatopogladow?

> Masz dzieci? Sa homo?
                > >
                > >
                > Polska to zacofany kraj. U nas przedszkolakow nie dzieli sie na homo i hetero.

Nie mowie o przedszkolu, ale z tego co rozumiem, to w Polskich szkolach sa
                ogromne problemy z przemoca, znecaniem sie nad rowiesnikami itd. Mysle ze
                problem tkwi w tym ze sie nie szanuje "innosci" - prototyp polskiego ucznia w
                gimnazjum to heteroseksualny katolik z grzywka, ktory nie odroznia sie od innych
                - bo jezeli sie odroznia, to trzeba go zgnoic.

Ja mam syna ktory lubi chlopcow, i jest otwarty, szczesliwy. Nie jestem jednak
                pewny czy moglby byc szczesliwy w Polsce. Mysle ze musialbym stosowac w domu
                maszynke do golenia a nie brzytwe.

Bylem z moim synem na paradzie rownosci - chce aby byl szczesliwym czlowiekiem -
                i nigdy jeszcze nie slyszalem aby homoseksualista zadal aby ktos zyl jak on. Oni
                po prostu chca akceptacji - czy jest tak trudno takiej akceptacji im okazac
                bedac Polakiem?
        • frank_drebin Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 13.12.06, 23:22
          Hyhy najgorzej jak blondynka bierze dozwolony w jej ukochanym eurosojuzie
          instrument polityczny za "branie zakladnikow" i nie rozumie podstawowej rzeczy.
          Eurosojuz to zlepek panstw realizujacych swoje interesy narodowe w ramach tego
          sojuza a nie stawiajacych dobro sojuza ponad swoje dobro narodowe.
          bloodysunday99 napisała:

> Lojalni wobec EU - glownie narzuca mi sie na mysl polska tendencja do
          > przenoszenia polskich spraw wewnetrznych na skal miedzynarodowa, i branie EU
          > jako zakladnika w swojej dziecinnej polityce wobec np. Rosji.
          >
          > Taki sobie przyklad tylko...
          >
          > A jaka jest roznica miedzy "podziwem" a "tolerancja" dla przecietnego polaka?
          • bloodysunday99 Re: Lojalni ? Wobec kogo ? 13.12.06, 23:30
            frank_drebin napisał:

> Hyhy najgorzej jak blondynka bierze dozwolony w jej ukochanym eurosojuzie
            > instrument polityczny za "branie zakladnikow" i nie rozumie podstawowej
            rzeczy.

To proponuje Franku, wyjdz z bajorka, i poczytaj sobie co pisze miedzynarodowa
            prasa o wlasnie awanturze z Rosja. To ze polskie media pokazuja to troszeczke
            inaczej, wcale nie znaczy ze jest to prawdziwy obraz.
            • adalberto3 Miedzynarodowa prasa ? Przezywalismy ... 14.12.06, 00:18
              .. to juz pod postacia idei internacjonalizmu. W rzeczywistosci poglady zawsze
              reprezentuje sie z punktu widzenia interesow. Narodowych lub wydawcy takiej
              prasy (w takiej sytuacji trudniej czasami dostrzec wlasciwe intencje wydawcy).
    • andrzejzb Re: Polski faszyzm 14.12.06, 00:23
      Przeceniasz ich. na nienawiść, podobnie jak na miłość trzeba sobie zasłużyć,
      nienawiść to uczucie wyższe, zazwyczaj wiążące się tez z szacunkiem. Nienawiść
      to rodzaj więzi emocjonalnej. Nienawidzić można swojego, osobistego wroga ale
      nie kogoś, kto dla własnego interesu wywraca normalny świat do góry nogami na
      Ciebie personalnie nie zwracając najmniejszej uwagi. Nie kogoś, kto zmierza do
      celu po trupach i nie obchodzi go kto mu na drodze stoi - grunt, że kto nie z
      Mieciem tego zmieciem. Takimi ludźmi można jedynie gardzić i im
      szlachetniejsza/y jesteś z natury tym owa pogarda winna być głębsza, tym
      obrzydzenie powinno być bardziej dojmujące.
      • bloodysunday99 Poland, Europe's troublemaker... artykuly. 14.12.06, 01:45
        euobserver.com/9/22993?rss_rk=1
        news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/6192746.stm
        news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6137472.stm
        direland.typepad.com/direland/2006/06/european_parlia.html
        hrw.org/english/docs/2006/02/16/poland12680.htm
        www.time.com/time/europe/magazine/article/0,13005,901060424-1184033,00.html
        www.warsawvoice.pl/view/861/
        Tutaj mozecie sobie poczytac o tym jak na Was patrzy Europa, i Swiat.

Milego czytania!
        • andrzejzb Re: Poland, Europe's troublemaker... artykuly. 14.12.06, 09:09
          Jak chcesz to Ci moge zrobić fotkę jak na mnie patrzy pies sąsiada. I tak samo
          mnie to interesuje.
          A co do Anglików to mam ich w de w dwójnasób bo przekonałem się, że lepiej mieć
          ich za wrogów niż za przyjaciół. Jeśli będziesz ich wrogiem może spróbują cię
          kupić. Jeśli im będziesz za przyjaciela - sprzedadzą na bank.
          • bloodysunday99 Re: Poland, Europe's troublemaker... artykuly. 14.12.06, 13:04
            andrzejzb napisał:

> Jak chcesz to Ci moge zrobić fotkę jak na mnie patrzy pies sąsiada. I tak samo
            > mnie to interesuje.

Hehe, lepiej fotka z pieskiem niz z kotkiem.

> A co do Anglików to mam ich w de w dwójnasób bo przekonałem się, że lepiej mieć
            > ich za wrogów niż za przyjaciół. Jeśli będziesz ich wrogiem może spróbują cię
            > kupić. Jeśli im będziesz za przyjaciela - sprzedadzą na bank.

Taki poglad juz bardziej szanuje, jednak mysle ze taka analiza bardziej pasuje
            na wujka Sama, niz na Brytow. Ale wiekszosc Polakow nie zawachaloby sie uzyc
            swojego jezyka zamiast papieru toaletowego aby dostac wize do "US & A".
    • asienka32 A Ty lubisz Rydzyka i starsze panie słuchające 14.12.06, 09:25
      Radia MAryja?

bloodysunday99 napisała:

> Zadziwia mnie jak to Polacy coraz bardziej nienawidza homoseksualistow, Zydow
      > i socjalistow.
    • krakus11 Być może jeszcze w Polsce nie ma faszyzmu, ale.... 14.12.06, 09:44
      Warto przeczytać link poniżej, abyśmy się nie obudzili z ręką w nocniku...jak
      Niemcy za Hitlera

www.racjonalista.pl/kk.php/s,5149
      • bloodysunday99 Re: Odnosnie do artykulu z Racjonalisty 14.12.06, 13:35
        krakus11 napisał:

> Warto przeczytać link poniżej, abyśmy się nie obudzili z ręką w nocniku...jak
        > Niemcy za Hitlera
        >
        > www.racjonalista.pl/kk.php/s,5149

Nie wiem czy tym doskonalym artykulem bylo insyuowane ze jestem skrajnie
        lewicowy, bo nie jestem, jestem socjalista liberalnym - tzn., uwazam ze kazdy
        czlowiek ma odpowiedzialnosc za siebie w tym stopniu na ile jest na to zdolny, i
        spoleczenstwo ma odpowiedzialnosc za ludzi ktorzy nie sa w stanie tego robic.
        Np. nipelnosprawni, chorzy, matki w ciazy, samotni rodzice, pracownicy fizyczni
        - a szczegolnie wazne sa podstawy takie jak bezplatne ubezpieczenie medyczne,
        bezplatna edukacja aby wszyscy mieli rowne szanse niezaleznie od dochodow
        rodzicow i uszanowanie innego swiatopogladu - co jest szczegolnie wazne aby
        spoleczenstwo rozwijalo sie dynamicznie.
        • allegro.con.brio Re: Odnosnie do artykulu z Racjonalisty 14.12.06, 13:50
          > takie jak bezplatne ubezpieczenie medyczne,

Huh? Mówisz o haraczu, który pobierany jest od każdego obywatela?

> bezplatna edukacja aby wszyscy mieli rowne szanse

'bezpłatna' - nie ma takiego czegoś

• bloodysunday99 Re: Chrzescijanskie wspolczucie 14.12.06, 14:07

> > takie jak bezplatne ubezpieczenie medyczne,
            >
            > Huh? Mówisz o haraczu, który pobierany jest od każdego obywatela?

Widzisz, tutaj widze Twoj agresywny kapitalizm. Bo jezeli Twoje dziecko
            urodziloby sie z np. powazna wada serca (na pewno z Twoimi pogladami jestes
            "wspolczujacym Chrzescijaninem" - jak to powiedzial George W., i nie lubisz sie
            dzielic z nikim Twoim dochodem) - mysle ze zarabiajac 1000 zl miesiecznie i nie
            majac pieniedzy aby dac Twojemu dziecku prezentu na Wigilje, nie mowiac juz o
            dobrym ubezbieczeniu medycznym ktore kosztuje nie mniej niz 500/miesiac -
            patrzylbys na to troszeczke inaczej.

Ja place 51% podatku, i jestem zadowolony.

> > bezplatna edukacja aby wszyscy mieli rowne szanse
            >
            > 'bezpłatna' - nie ma takiego czegoś

Nie rozumiesz. U nas nie ma czegos takiego ze dzieci z rodzin funkcjonujacych
            bardzo dobrze sojalnie maja lepsze szanse na stypendia niz dzieci z rodzin
            biednych. Wszyscy dostaja to samo, tzn, ze biedne dzieck nie musi sie martwic
            czy starczy pieniedzy na zakonczenie uniwersytetu czy nie.

Oczywiscie, "there is no such thing as a free lunch", i kosztem takiego
            spoleczenstwa jest odpowiedzialnosc moralna wobec ludzi biednych i nie
            funkcjonujacych optymalnie. Ale ironiczne jest wlasnie to ze w kraju ktory
            szczyci sie wyzszascia moralna i etyczna - jakim jest katoliczna Polska -
            wiekszosc ludzi takiej odpowiedzialnosci nie czuje?

Gdzie jest chrzescijanski wspolczucie?
            • allegro.con.brio Re: Chrzescijanskie wspolczucie 14.12.06, 14:12
              bloodysunday99 napisała:

> Widzisz, tutaj widze Twoj agresywny kapitalizm. Bo jezeli Twoje dziecko
              > urodziloby sie z np. powazna wada serca (na pewno z Twoimi pogladami jestes
              > "wspolczujacym Chrzescijaninem" - jak to powiedzial George W., i nie lubisz
              sie
              > dzielic z nikim Twoim dochodem) - mysle ze zarabiajac 1000 zl miesiecznie i
              nie
              > majac pieniedzy aby dac Twojemu dziecku prezentu na Wigilje, nie mowiac juz o
              > dobrym ubezbieczeniu medycznym ktore kosztuje nie mniej niz 500/miesiac -
              > patrzylbys na to troszeczke inaczej.

Z całą pewnością nie usprawiedliwiało by to moich przestępczych działań,
              sięgania bez pytania do cudzej kieszeni. A jako chrześcijanin (nie wzorowy) z
              miłą chęcią wesprę wybraną przez siebie fundację. W kwocie którą ja uznam za
              słuszną.

> Ja place 51% podatku, i jestem zadowolony.

Równie dobrze możesz bulić 100%, tyle że mnie to nie obchodzi.

> Nie rozumiesz. U nas nie ma czegos takiego ze dzieci z rodzin funkcjonujacych
              > bardzo dobrze sojalnie maja lepsze szanse na stypendia niz dzieci z rodzin
              > biednych. Wszyscy dostaja to samo, tzn, ze biedne dzieck nie musi sie martwic
              > czy starczy pieniedzy na zakonczenie uniwersytetu czy nie.
              >
              > Oczywiscie, "there is no such thing as a free lunch", i kosztem takiego
              > spoleczenstwa jest odpowiedzialnosc moralna wobec ludzi biednych i nie
              > funkcjonujacych optymalnie. Ale ironiczne jest wlasnie to ze w kraju ktory
              > szczyci sie wyzszascia moralna i etyczna - jakim jest katoliczna Polska -
              > wiekszosc ludzi takiej odpowiedzialnosci nie czuje?

Dzięki takiemu podejściu tworzy się w dużej mierze patologie. Jako katolik,
              muszę walczyć z patologiami.

> Gdzie jest chrzescijanski wspolczucie?

Ano napisałem wyraźnie, że współczuję np. homoseksualistom ich przypadłości
              oraz skrycie mam nadzieję że kiedyś zostaną uleczeni.
              • bloodysunday99 Re: Polak a tolerancja: Jestes dobrym przykladem. 14.12.06, 14:24

>
                > > Widzisz, tutaj widze Twoj agresywny kapitalizm. Bo jezeli Twoje dziecko
                > > urodziloby sie z np. powazna wada serca (na pewno z Twoimi pogladami jest
                > es
                > > "wspolczujacym Chrzescijaninem" - jak to powiedzial George W., i nie lubi
                > sz
                > sie
                > > dzielic z nikim Twoim dochodem) - mysle ze zarabiajac 1000 zl miesiecznie
                > i
                > nie
                > > majac pieniedzy aby dac Twojemu dziecku prezentu na Wigilje, nie mowiac j
                > uz o
                > > dobrym ubezbieczeniu medycznym ktore kosztuje nie mniej niz 500/miesiac -
                >
                > > patrzylbys na to troszeczke inaczej.
                >
                > Z całą pewnością nie usprawiedliwiało by to moich przestępczych działań,
                > sięgania bez pytania do cudzej kieszeni. A jako chrześcijanin (nie wzorowy) z
                > miłą chęcią wesprę wybraną przez siebie fundację. W kwocie którą ja uznam za
                > słuszną.
                >
                > > Ja place 51% podatku, i jestem zadowolony.
                >
                > Równie dobrze możesz bulić 100%, tyle że mnie to nie obchodzi.

Mysle ze obchodzilo by Cie gdybys mial ograniczony dochod pieniedzy i np. chore
                dziecko. Ale Twoj styl myslenia reprezentuje katolicka milosc do swoich bliznich.

> Dzięki takiemu podejściu tworzy się w dużej mierze patologie. Jako katolik,
                > muszę walczyć z patologiami.

Patologia powstaje przez utrzymywaniu ludzi w biedzie i niedostatku socjalnym.
                Gdyby panstwo zajelo sie dzieckiem z rodziny patologicznej zamiast utrzymywaniu
                jego w swojej roli - mysle ze patologii w Polsce byloby mniej.

> > Gdzie jest chrzescijanski wspolczucie?
                >
                > Ano napisałem wyraźnie, że współczuję np. homoseksualistom ich przypadłości
                > oraz skrycie mam nadzieję że kiedyś zostaną uleczeni.

To jest wlasnie taki perfidnie arogancyjny i potepiajacy wszechpolski komentarz
                ktory jest (z mojego punktu widzenia) reprezentujacy dla sredniego Polaka, i
                tylko potwierdza moja teze ze Polak ogolnie jest nietolerancyjny. Homoseksualizm
                to nie choroba, to orientacja seksualna.
                • allegro.con.brio Re: Polak a tolerancja: Jestes dobrym przykladem. 14.12.06, 15:03
                  > Mysle ze obchodzilo by Cie gdybys mial ograniczony dochod pieniedzy i np.
                  chore
                  > dziecko. Ale Twoj styl myslenia reprezentuje katolicka milosc do swoich
                  bliznic
                  > h.

Acha, i wtedy, w ostateczności, zwróciłbym się (być może) do ludzi dobrej woli.
                  Jako człowiek przyjaźnie nastawiony do otaczającego go świata, zakładam że
                  takich nie brakuje. Nie wolno mi kraść.

> Patologia powstaje przez utrzymywaniu ludzi w biedzie i niedostatku
                  > socjalnym.

Dlatego później masz masę degeneratów którzy usprawiedliwiając się powyższym,
                  gotowi są wbić staruszce nóż pod żebro i ukraść torebkę z rentą. Wszak
                  wychowała takiego ulica, a w młodości miał zupę wiecznie za słoną. Nauczenie
                  prostej zasady 'zarabiania na siebie' i odpowiedzialności za czyny, nie
                  wyklucza istnienia fundacji oraz stowarzyszeń niosących pomoc najbardziej
                  potrzebującym.

> To jest wlasnie taki perfidnie arogancyjny i potepiajacy wszechpolski
                  > komentarz
                  > ktory jest (z mojego punktu widzenia) reprezentujacy dla sredniego Polaka, i
                  > tylko potwierdza moja teze ze Polak ogolnie jest nietolerancyjny.

Zdefiniuj tolerancję, bo jako żywo, nie mogę doszukać się u siebie
                  jakichkolwiek zachowań złowrogich grupie tych nieszczęśliwych ludzi.

> Homoseksualizm to nie choroba, to orientacja seksualna.

Ja powiem że to jest choroba. I tyle. Z tym że świat w którym wszyscy ludzie
                  byli by tej orientacji, skończył by się bardzo szybko.
        • krakus11 Re: Odnosnie do artykulu z Racjonalisty 14.12.06, 14:27
          Nie było moim zamiarem ocenianie kogokolwiek.
          Chciałem tylko przeciwstawić się argumentacji ludzi z prawicy autorytarnej (PiS,
          LPR), że każdy człowiek o lewicowych poglądach jest komunistą, bo jak wynika z
          cytowanego linku, nie zawsze tak bywa. Jak również prawica może być także
          autorytarna (jak PiS i faszyzm) oraz liberalna (jak CDU w Niemczech i PO w Polsce)
          Pozdrawiam
          • bloodysunday99 Re: Odnosnie do artykulu z Racjonalisty 14.12.06, 14:29
            krakus11 napisał:

> Nie było moim zamiarem ocenianie kogokolwiek.
            > Chciałem tylko przeciwstawić się argumentacji ludzi z prawicy autorytarnej (PiS
            > ,
            > LPR), że każdy człowiek o lewicowych poglądach jest komunistą, bo jak wynika z
            > cytowanego linku, nie zawsze tak bywa. Jak również prawica może być także
            > autorytarna (jak PiS i faszyzm) oraz liberalna (jak CDU w Niemczech i PO w Pols
            > ce)
            > Pozdrawiam

Pozdrawiam rowniez, zgadzam sie jak najbardziej - skarjnosc polityczna jest
            niezdrowa, niezaleznie czy poglady sa prawicowe czy lewicowe.
    • stranger.pl Zaklinaj sobie dalej deszcz i powtarzaj lewackie 14.12.06, 09:51
      brednie że kto nie lubi pedałow, Żydów, socjalistów to nie jest wykształcony -
      chyba że masz na myśli tzw. "wykształcenie inaczej" no to faktycznie nie mam
      takiego:))

Ludzie mądrzy wiedzą co jest złe dla cywilizacji europejskiej i co jest
      tożsamością cywilizacji europejskiej a także, że socjalizm polega na
      pauperyzacji, równania poziomu do tych którym nie chce się, okradają innych lub
      zazdroszczą tym co się chce pracować!
      • bloodysunday99 Re: Zaklinaj sobie dalej deszcz i powtarzaj lewac 14.12.06, 13:38
        stranger.pl napisał:

> brednie że kto nie lubi pedałow, Żydów, socjalistów to nie jest wykształcony -
        > chyba że masz na myśli tzw. "wykształcenie inaczej" no to faktycznie nie mam
        > takiego:))
        >
        > Ludzie mądrzy wiedzą co jest złe dla cywilizacji europejskiej i co jest
        > tożsamością cywilizacji europejskiej a także, że socjalizm polega na
        > pauperyzacji, równania poziomu do tych którym nie chce się, okradają innych lub
        >
        > zazdroszczą tym co się chce pracować!

U nas jest socjalizm, u Was jest agresywny kapitalizm. U nas mozna isc
        bezplatnie do lekarza, i dowiedziec sie ile - dokladnie ile - zarabia polityk.

Lol, czy naprawde sadzisz ze Polscy politycy sa rzetelni? Hehe, dobry jestes!
        • allegro.con.brio Re: Zaklinaj sobie dalej deszcz i powtarzaj lewac 14.12.06, 14:07
          bloodysunday99 napisała:

> U nas jest socjalizm, u Was jest agresywny kapitalizm. U nas mozna isc
          > bezplatnie do lekarza,

O słodka naiwności, nie ma czegoś takiego jak 'bezpłatnie'.

> i dowiedziec sie ile - dokladnie ile - zarabia polityk.

Ale ja mam to gdzieś. Jedyne czego chcę, to by moich zarobków nie rabowano. Dla
          Ciebie, jako do osoby przywykłej do złodziejskich praktyk o niewolniczej
          mentalności, istotne jest by kontrolować cudze zarobki. Ja sobie tego nie
          życzę.

> Lol, czy naprawde sadzisz ze Polscy politycy sa rzetelni? Hehe, dobry jestes!

Kwestia tego czy polityk jest rzetelny (cokolwiek by to nie znaczyło), nie
          zmienia faktu że socjalizm pozostaje socjalizmem.

• bloodysunday99 Re: Zaklinaj sobie dalej deszcz i powtarzaj lewac 14.12.06, 14:14

> Kwestia tego czy polityk jest rzetelny (cokolwiek by to nie znaczyło), nie
            > zmienia faktu że socjalizm pozostaje socjalizmem.

Socjalizm to miedzy innymi odpowiedzialnosc socjalna. To ze politycy w Twoim
            kraju nie moga wybudowac ani jednej pozadnej autostrady z dochodow panstwa, ze
            macie konkordat, pomniki martwego kleryka i Swiatynie Opatrznosci zamiast
            normalnie funkcjonujacych szpitali - i jestes z tego zadowolony - swiadczy
            jedynie o Twojej naiwnosci.

Gdyby u nas byl konkordat, rzad by upadl tego samego dnia.
            • allegro.con.brio Re: Zaklinaj sobie dalej deszcz i powtarzaj lewac 14.12.06, 14:18
              bloodysunday99 napisała:

>
              > > Kwestia tego czy polityk jest rzetelny (cokolwiek by to nie znaczyło), ni
              > e
              > > zmienia faktu że socjalizm pozostaje socjalizmem.
              >
              > Socjalizm to miedzy innymi odpowiedzialnosc socjalna.

Dlatego trzeba socjalizmowi głośno powiedzieć - nie.
              • bloodysunday99 Re: Odpowiedzialnosc socjalna to zle? 14.12.06, 14:33

> > Socjalizm to miedzy innymi odpowiedzialnosc socjalna.
                >
                > Dlatego trzeba socjalizmowi głośno powiedzieć - nie.

Ojciec Rydzyk?
                • allegro.con.brio Re: Odpowiedzialnosc socjalna to zle? 14.12.06, 15:04
                  bloodysunday99 napisała:

>
                  > > > Socjalizm to miedzy innymi odpowiedzialnosc socjalna.
                  > >
                  > > Dlatego trzeba socjalizmowi głośno powiedzieć - nie.
                  >
                  > Ojciec Rydzyk?

Nie rozumiem do czego mam się odnieść. Nie jestem ojcem Rydzykiem.

• bloodysunday99 Re: Odpowiedzialnosc socjalna to zle? 14.12.06, 15:12

> Nie rozumiem do czego mam się odnieść. Nie jestem ojcem Rydzykiem.

Sorki, moj blad. Po prostu chcialem sprawdzic z kim rozmawialem.
                    • bloodysunday99 Re: Odpowiedzialnosc socjalna to zlo (dla Polaka) 14.12.06, 16:02
                      Na razie podsumuje nasza dyskusje tak:

Macie spoleczenstwo na jakie zaslugujecie, i takich ze politykow. Jezeli chcecie
                      agresywny kapitalizm to Wasz wybor, ja w Polsce nie mieszkam, i nigdy tam juz
                      nie pojade.

Jednak kiedy niesprawiedliwosc bedzie nie do wytrzymania, domek z kart sie
                      przewroci.

Najwazniejsze sa wartosci ludzkie - na tym opiera sie spoleczenstwo.
    • darl najgorzej to homozboków nienawidzą w Jerozolimie 14.12.06, 11:32
      najgorzej to homozboków nienawidzą w Jerozolimie
      • kali301 Re: najgorzej to homozboków nienawidzą w Jerozoli 14.12.06, 14:53
        "Beware of the man of only one book" - St. Thomas Aquinas
        ---
        bloodysunday99 jak dotąd plecie bzdury i nie wie nawet, że St. Thomas Aquinas to
        nie kto inny jak tylko św. Tomasz z Akwinu. Socjalistyczna Szwecja utrzymuje
        mnóstwo nierobów i przybłędów żerujących na majątku całego narodu fundując im
        bezpłatne usługi i przywileje. Można powiedzieć tylko: "To ich prywatna sprawa".
        • bloodysunday99 Re: najgorzej to homozboków nienawidzą w Jerozoli 14.12.06, 15:06
          kali301 napisał:

> "Beware of the man of only one book" - St. Thomas Aquinas
          > ---
          > bloodysunday99 jak dotąd plecie bzdury i nie wie nawet, że St. Thomas Aquinas t
          > o
          > nie kto inny jak tylko św. Tomasz z Akwinu.

Socjalistyczna Szwecja utrzymuje
          > mnóstwo nierobów i przybłędów żerujących na majątku całego narodu fundując im
          > bezpłatne usługi i przywileje. Można powiedzieć tylko: "To ich prywatna sprawa"

Nie wie? Mysle ze wie. Dla mnie jest jedynie ironiczne ze wlasnie Thomas Aquinas
          byl prototypem katolickiej hipokryzji, bo kto jak nie katolicy stosuja sie do
          tej jedynej ksiazki?

A tak pozatym to jest to calkowicie dobra regula, bo ograniczanie sie do jednej
          ksiazki jest ograniczanie sie do idiotyzmu i fanatyzmu. I braku toleracji.

Socjalistyczna Szwecja utrzymuje
          > mnóstwo nierobów i przybłędów żerujących na majątku całego narodu fundując im
          > bezpłatne usługi i przywileje. Można powiedzieć tylko: "To ich prywatna sprawa"

To jest pardzo sluszna konkluzja, uwazam ze Szwecja ma swoje dobre jak i zle
          strony, a czesc tych nierobow to katolicy i muzulmani utrzymujacy sie z systemu
          socjalnego, bo nie lubia pracowac - i nie czuja zadnej odpowiedzialnosci. Ja np.
          znam wiecej polakow alkoholikow ktorzy maja socjalne problemy i uwazaja mnie za
          durnia bo pracuje i studiuje, kiedy mozna klamac i dostac pensje. Tak samo jak
          arab dla ktorego dostawanie socjalu ma wyzszy status - bo moze powiedziec
          rodzinie w Lebanie ze nie pracuje i dostaje pieniazki.

Jestem socjalista, ale uwazam ze trzeba tepic nierobow. Tj. zlodzieji radii
          samochodowych i spekulantow socjalnych. Ludzie ktorzy naprawde potrzeboja pomoc
          socjalna powinni ja otrzymac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka