tomek6665 14.12.06, 21:57 po tym co się działo wczoraj , jeszcze bardziej utwierdziłem się ,że stan wojenny został wprowadzony słusznie . Mam w pogardzie tych , którzy na nowo biorą się za PISanie historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron2004 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 22:00 a aryzacja wojska w 1968 też była słuszna? Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 22:02 on nie wie co mowi, wybacz mu...zabladzil Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 22:01 Tobie wybaczamy bo nie wiesz co mowisz, Jaruzleskiemu nie, bo swiadomy swoich czynow byl i jest Odpowiedz Link Zgłoś
nurni [...] 14.12.06, 22:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: moglby bandyta zrobic wreszcie cos dla Polako 14.12.06, 22:25 Powiedz to swoim dwóm preziom, że mogliby w końcu coś dla Polaków zrobić, a nie zajmować się tylko swoimi tyłkami i stołkami Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Forum Gazety Wyborczej 15.12.06, 12:45 Rezerwat zlodziei, bandytow i donosicieli. Pod specjalna ochrona. Czasem sie zapominam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: a wlasciwie prezent na Gwiazdke 14.12.06, 22:22 ach wy łze-katolicy Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 22:28 Czyli masz w pogardzie rowniez mnie. Zycze wiecej zrozumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 22:29 przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 23:29 L. Jak najwiecej, ale tylko i wylacznie po jego mea culpa..... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 23:51 Duzo zdrowia dla towarzysza Wolskiego-jaruzelskiego. Przed nim dlugi wyrok za zdrade Polski i oby odsiedzial jak najwiecej z niego. Wiec, niech zyje w zdrowie przez dlugie lata za kratami. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 14.12.06, 23:58 Najpierw byl wątek zainicjowany przez xx23, usunięto go i słusznie, ja bym autora zabanowała na dłuższy czas, bo z takim chamstwem jeszcze sie nie spotkałam. Teraz tez jest kilka postów wrednych. Ludzie, katolicy chyba,Boga w sercu nie macie? Niestety, przykład wzmagania nienawisci idzie z góry. Jesli prawda jest o cięzkiej chorobie Pana Generała ,to chciałabym Małzonce i Córce powiedziec prosto: trzymajcie się! Jestem z Wami... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 00:03 joannabarska napisała: > Najpierw byl wątek zainicjowany przez xx23, usunięto go i słusznie, ja bym > autora zabanowała na dłuższy czas, bo z takim chamstwem jeszcze sie nie > spotkałam. Teraz tez jest kilka postów wrednych. Ludzie, katolicy chyba,Boga w > sercu nie macie? Niestety, przykład wzmagania nienawisci idzie z góry. Jesli > prawda jest o cięzkiej chorobie Pana Generała ,to chciałabym Małzonce i Córce > powiedziec prosto: trzymajcie się! Jestem z Wami... Tak, to prawda - ma zapalenie pluc i przebywa (od wtorku) w szpitalu (wedlug niepolskich mediow). Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Przecież to wy towarzysze dbacie o to by mówić 15.12.06, 00:14 joannabarska napisała: > Ludzie, katolicy chyba,Boga w sercu nie macie? Gdyby było pewne, że już prawie nie ma takich ludzi jak wy, to nikt nawet by nie splunął a co dopiero pomyślał o generale. Ale wy uparcie chcecie go gloryfikować, czym zakłamujecie historię i prawdę o tamtych czasach. Sami sobie jesteście winni. I to właśnie wam może Jaruzelski "dziękować" za te znicze pod domem. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Mimo tej propagandy - połowa, ojgoj! 15.12.06, 01:00 Połowa narodu popiera jeszcze dzisiaj wprowadzenie stanu wojennego,. Ja takze. I koniec rozmowy z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: Mimo tej propagandy - połowa, ojgoj! 15.12.06, 11:53 połowa popiera wprowadzenie stanu wojennego bo Ci którzy byliby przeciw zostali zamordowani 13 grudnia roku pamietnego Odpowiedz Link Zgłoś
witek3327 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 00:03 stan wojenny stanem wojennym. a ja tam najpierw podziekowalbym Jaruzelowi za to, ze miesiac po miesiacu, rok po roku razem z ruskim planowali nuklearna zaglade Polski i polowy Europy. czy nikt tego nie pamieta? enjoy your prison, bye emeryturka, towariszcz jaruzelskij! Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 00:07 witek3327 napisał: > stan wojenny stanem wojennym. a ja tam najpierw podziekowalbym Jaruzelowi za to > , > ze miesiac po miesiacu, rok po roku razem z ruskim planowali nuklearna zaglade > Polski i polowy Europy. czy nikt tego nie pamieta? enjoy your prison, bye > emeryturka, towariszcz jaruzelskij! ************************** On nie planował,on wykonywał.W założeniach strategicznych mielismy zaatakowac Danię i północne Niemcy.W Danii miał byc wysadzony desant,stąd w naszej flocie tyle pływających jednostek desantowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 06:31 ileż to bzdur jeszcze IPN wymyśli Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 11:56 w wymyślaniu bzdur jesteś niekwestionowanym przodownikiem obywatelem Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Niech przejdzie do histori na rowni z tymi 15.12.06, 00:00 z targowicy...chociaz dla tworcow Targowicy to bardzo niesprawiedliwe. Czy w polskiej histori jest czlowiek o bardziej czarnym charakterze ? Moze Dzierzynski ale on oficjalnie sluzyl obcemu panstwu.. a TW Wolski zw. jaruzelskim polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 00:03 tomek6665 napisał: > po tym co się działo wczoraj , jeszcze bardziej utwierdziłem się ,że stan > wojenny został wprowadzony słusznie . > > Mam w pogardzie tych , którzy na nowo biorą się za PISanie historii Polski. > ********************** Nie mam zamiaru cię przekonywać o czymkolwiek,ale zastanów się i pomyśl że Jaruzelski to nie tylko stan wojenny.To także grudzień 1970.Nie wiem co wtedy robiłeś ale powinienneś to uwzględnić przy rysowaniu portretu generała. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 06:21 nie może być sprawiedliwej oceny generała , bez spojrzenia na sytuacje , które były. Nikt w tej makabrycznej szopce z okazji wprowadzenia stanu wojennego nie zadał sobie pytania -dlaczego do tego doszło . Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Czyli pogardzasz samym sobą 15.12.06, 00:04 tomek6665 napisał: > Mam w pogardzie tych , którzy na nowo biorą się za PISanie historii Polski. skoro uważasz, że historia przedstawiana przez Nadredaktora musi być jedyną obowiązującą. Powiedz mi tylko, o jakich wydarzeniach z kwietnia 1990 roku napisał. Jak znajdziesz choć jedno zdanie Nadredaktora, to we wszystko co napiszesz uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Czyli pogardzasz samym sobą 15.12.06, 00:10 Nie można mieszać dwóch spraw.Jestem zdecydowanym przeciwnikiem PiS,ale z ich polecenia nikt nie strzelał do tłumu i nie mordował skrycie ludzi.Porównywanie Jaruzelskiego z Kaczyńskimi na jakiejkolwiek płaszczyżnie jest co najmniej niewłaściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Nie mów hop... 15.12.06, 00:21 Nie mów hop, póki nie przeskoczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b gdyby mogli.... 15.12.06, 00:24 alistair-p napisał: > Nie można mieszać dwóch spraw.Jestem zdecydowanym przeciwnikiem PiS,ale z ich > polecenia nikt nie strzelał do tłumu i nie mordował skrycie ludzi.Porównywanie > Jaruzelskiego z Kaczyńskimi na jakiejkolwiek płaszczyżnie jest co najmniej > niewłaściwe. Morduja ludzi na wolnym ogniu - gdyby mogli strzelac - strzelaliby, to pewne! Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj To twoi towarzysze są specjalistami od zbiorowej 15.12.06, 00:32 marysia_b napisała: gdyby mogli.... > Morduja ludzi na wolnym ogniu - gdyby mogli strzelac - strzelaliby, to pewne! eutanazji. Nie dość, że złodzieje, to jeszcze mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Nie znasz moich towarzyszy 15.12.06, 00:36 ojgoj napisał: > eutanazji. Nie dość, że złodzieje, to jeszcze mordercy. Zapewniam cie, ze ani ku.. ani zlodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Nie znasz moich towarzyszy.Całe szczęście-dla nich 15.12.06, 00:42 marysia_b napisała: > Zapewniam cie, ze ani ku.. ani zlodziej! Wiesz, postkomuniści w obcym sadzie to jabłka wieszają a nie kradną. Jak złapie się za rękę postkomunistycznego złodzieja, to on jest już tak wyszkolony od małego, że mówi, że to nie jego ręka. Skoro popierasz złodziei, to nie ma znaczenia, jaka sama jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Czyli pogardzasz samym sobą 15.12.06, 06:03 Kaczyńscy dziś niszczą inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Spoko rosyjscy lekarze zrobia go na nowke nier- 15.12.06, 00:44 dzewke jak Brezniewa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny [...] 15.12.06, 00:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 01:17 tomek6665 napisał: > po tym co się działo wczoraj , jeszcze bardziej utwierdziłem się ,że stan > wojenny został wprowadzony słusznie . > Mam w pogardzie tych , którzy na nowo biorą się za PISanie historii Polski. ***************************************************************************** Tak, duzo zdrowia! Bo moze jeszcze wymiar prawa zdazy go dosiegna? Czego mu zycze! Znowu niektorzy usiluja manipulowac historia i chca wykazac, ze manewr Jaruzelskiego byl jedynym ratunkiem dla Polski przed sowiecka inwazja. Jest to nieprzekonywujace i nie ma na to potwierdzenia w faktach. Natomiast faktem jest, ze komunistyczna nomenklatura w obronie porzadku, ktory gwarantowal im przywileje i zabezpieczal ich pozycje w panstwie ~ oddala wladze wojsku. Wojskowy rezim zatrzymal rozwoj kraju na prawie 10 lat i stal sie katastrofa dla Polski. " Bylo lepiej, bo nie trzeba bylo pracowac, bo nie trzeba bylo byc za nic odpowiedzialnym, bo nie wymagano wysilku ani inicjatywy, bo chciano sprowadzic caly narod do poziomu bezwolnych jednostek, bo sprawiedliwosc spoleczna sprowadzono do "urawnilowki" w nedzy, a rownosc do totalnego braku na rynku" CK /znalezione w sieci/. Cytat w sam raz dla tych, korzy maja sklonnosc do szybkiego zapominania i dla postkomuchow ~ czyli tych, ktorzy ciagle chca bronic komunistycznego porzadku, ktory gwarantowal im przywileje i zabezpieczal ich pozycje w panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 06:02 katastrofą byłoby oddać władzę w ręce rozwydrzonej strajkami Solidarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen nim cos napiszesz- pomyśl ! 15.12.06, 07:33 chyba ze celowo prowokujesz Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Symboliczna kara - degradacja ! 15.12.06, 08:33 To nie tylko stan wojenny, ale i grudzien 1970. Mozna oczywiscie twierdzic, ze stan wojenny i tak bylby wprowadzony. Jezeli nie przez Jaruzelskiego, to przez kogos innego, ktory w tym momencie mialby zaufanie w Moskwie. Ankietowani w tej sprawie Polacy maja prawdopodobnie operetkowo-filmowe wyobrazenie o degradacji. Zazwyczaj taka scena polega na zerwaniu epoletow i waleniu w morde. Mozna to zrobic inaczej, bez tego walenia. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Skandal 15.12.06, 11:35 No tak,a jesli walic, to adalberto3. Tego typu degradacja weszłaby jako jeden z największych skandali do historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a tomek6665 jest niepełnosprawny, normalny inaczej 15.12.06, 11:49 niepełnosprawnych należy szanować. Nie rozumie tego co pisze. Może nawet rano i wieczorem modli się do Jaruzelskiego, moze nawet ma jakiś ołtarzyk na jego cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 12:03 Wystarczy poczytac posty na tym czy innym forum,ten czlowiek uratowal Polske przed wojna domowa.Dziekuje generale. Ziomkostwu nie! religion-cults.com/pope/benedict-young.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a sanitarny wyciaga wnioski z forów internetowych 15.12.06, 12:07 gratulacje Sanitarny fajnych źródeł informacji, ale ja tak z dobrego serca radze Ci więcej dystansu do wypowiedzi z forów. PS powiem Ci w sekrecie i pocichu to nie jest dobre źródło tutaj najwięcej jest oszołonmstwa, warcholstwa i zwykłych bredni Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 12:29 sanitarny napisał: > Wystarczy poczytac posty na tym czy innym forum,ten czlowiek uratowal Polske > przed wojna domowa.Dziekuje generale. ************************************************************************* Tiaaa! Przed wojna domowa wywolywana przez nomenklature and company. Tak jak pisal Kisielewski w swoich "Dziennikach" / cyt. z pamieci/. Wszystkie 'robotnicze' protesty byly wywolywane przez zwolennikow walczacych ze soba frakcji w KC. Strajki i protesty, czyli wywowywanie zamieszek i chaosu bylo podsycane i wywolywane. Od tego komuchy mialy swoje spec sluzby. Jaruzelski, to zdrajca Narodu, a posluszny obronca interesow Moskwy i nomenklatury! Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a dlaczego wprowadzono stan wojenny 15.12.06, 12:40 bo naród domagał się wolności i godności i tyle I to był powód dla którego trzeba było zabić ponad sto niewinnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 "S" nie zagrażała ZSRR ani Ukł. W Jaruzelski 15.12.06, 12:48 zamiast reformować straszył Polaków interwencją - ja wtedy wiedziałem, ze Breżniew po Afganistanie w sytuacji gdy Polacy nie chcą wzorem Węgrów czy Czechów opuścic UW i RWPG nie zdecyduje się na interwencję bo po co? By cały świat ujrzał, ze walczy z klasą robotniczą? Narzaił sie na blokadę ekonomiczną? itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Mędrcy... 15.12.06, 13:06 Lubie takich mędrców. Przyjemnie jest wiedziec, ze nie nalezy sie do grona takowych. Odpowiedz Link Zgłoś
t_o_l_a do normalnej inaczej Joanany b 15.12.06, 13:55 niepełnosprawność szanuję nie wiesz nie rozumiesz co piszezs Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Dużo zdrowia dla generała Jaruzelskiego 15.12.06, 13:01 Internowany nie bylem,ale owczesne wladze w obaie przed domonstracjami z okazji zblizajacej sie 1 rocznicy wprowadzenia stanu wojennego z blachych powodow,zapobiegawczo, izolowaly podejrzanych obywateli i tak poczatkiem grudnia wyladowalem na 3 miesiace w wiezieniu,w zwiazku z tym mam 3 pytania:czy powinienienem starac sie o odszkodowanie,zaciagnac sie do zbowidu czy zgrywac bohatera,w koncu siedzialem cale 90 dni wiecej niz prezydent. Dziekuje generale Odpowiedz Link Zgłoś