asienka32 27.12.06, 09:05 przy pomocy publicznych pieniędzy, zeby zatkać gębę krytyce, unikać niewygodnych pytań i nie musieć tłumaczyć się z wydanych pieniędzy na tzw. koszty własne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 09:07 asienka32 napisała: > przy pomocy publicznych pieniędzy, zeby zatkać gębę krytyce, unikać > niewygodnych pytań i nie musieć tłumaczyć się z wydanych pieniędzy na tzw. > koszty własne. > Nie chce mi się szperać, ale czy coś się zmieniło "w temacie" od zeszłego roku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 09:38 chciałam podbić tamten stary wątek ale jest zarchiwizowany. A i zmieniło się ... władze TVP. I Owsiakowi tną czas antenowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 09:41 asienka32 napisała: > chciałam podbić tamten stary wątek ale jest zarchiwizowany. > A i zmieniło się ... władze TVP. I Owsiakowi tną czas antenowy. > Szkoda, że Owsiakowi, a nie takiej Gargas, Pospieszalskiemu, czy innemu lokajowi Wildsteina. No, ale to hienoTVPiS... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 09:52 > Szkoda, że Owsiakowi, a nie takiej Gargas, Pospieszalskiemu, czy innemu lokajow > i > Wildsteina. No, ale to hienoTVPiS... A to już zupełnie inna historia, bo moim zdaniem TVP w ogóle nie powinno być. I nie byłoby kontrowersji ani wokół Owsiaka, ani wokół Pośpieszalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 09:58 asienka32 napisała: > > Szkoda, że Owsiakowi, a nie takiej Gargas, Pospieszalskiemu, czy innemu > lokajow > > i > > Wildsteina. No, ale to hienoTVPiS... > > A to już zupełnie inna historia, bo moim zdaniem TVP w ogóle nie powinno być. A moim zdaniem byc powinna - ale z prawdziwego zdarzenia - PUBLICZNA. > I > > nie byłoby kontrowersji ani wokół Owsiaka, ani wokół Pośpieszalskiego. > I takie akcje powinna wspierać. Akcje non-profit. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 10:00 ave.duce napisała: > A moim zdaniem byc powinna - ale z prawdziwego zdarzenia - PUBLICZNA. Utopia. Zawsze będzie upolityczniona i preferująca określone polityczne przedsięwzięcia. Dlaczego Owsiak w nie Caritas, albo odwrotnie. > I takie akcje powinna wspierać. > Akcje non-profit. Owsiak non-profit :) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 10:16 Chyba nie odrzucasz prawa wyboru sponsorowania orhanizacji czy prywatnym osobom stacjom tv obojetnie prywatnym czy panstwowym? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 10:17 jack20 napisał: > Chyba nie odrzucasz prawa wyboru sponsorowania orhanizacji czy prywatnym osobom > > stacjom tv obojetnie prywatnym czy panstwowym? Prywatnym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 10:28 asienka32 napisała: > ave.duce napisała: > > > A moim zdaniem byc powinna - ale z prawdziwego zdarzenia - PUBLICZNA. > > Utopia. Zawsze będzie upolityczniona i preferująca określone polityczne > przedsięwzięcia. Dlaczego Owsiak w nie Caritas, albo odwrotnie. BBC się - toutes proportions gardees - kłania, wciąż, od lat. > > > I takie akcje powinna wspierać. > > Akcje non-profit. > > Owsiak non-profit :) > Tak. Masz dowody, że nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 10:33 > Masz dowody, że nie? Nie ma obowiązku publikacji oświadczenia majątkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 10:36 za to jest obowiązek publikowania sprawozdań finansowych WOSP - tu jest link www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:19 asienka32 napisała: > > Masz dowody, że nie? > > Nie ma obowiązku publikacji oświadczenia majątkowego. > Czyli jest to pomówienie? (nie jestem prawniczką, sorry) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:28 ave.duce napisała: > asienka32 napisała: > > > > Masz dowody, że nie? > > > > Nie ma obowiązku publikacji oświadczenia majątkowego. > > > > Czyli jest to pomówienie? > (nie jestem prawniczką, sorry) > > ;) To nie jest pomówienie. Z WOŚP Owsiak znalazł sobie sposób na życie i zarabianie pieniędzy. To nic złego, o ile mówi się o tym uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:31 asienka32 napisała: > To nie jest pomówienie. Z WOŚP Owsiak znalazł sobie sposób na życie i > zarabianie pieniędzy. To nic złego, o ile mówi się o tym uczciwie. rzeczywiscie masz na to zelazne - jak widac - dowody to teraz prosimy o zdjecia domow, samochodow, futer, samolotow itd. rzczey nalezacych do Owsiaka, a zakupionych za forse pochodzaca ze zbiorek kazdy inny post, bez takich dowodow, jest pomowieniem i insynuacja Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:32 A teraz pomawiasz mnie jakobym gdzieś napisała o jakiś niewiadomo jakich bogactwach Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:39 asienka32 napisała: > A teraz pomawiasz mnie jakobym gdzieś napisała o jakiś niewiadomo jakich > bogactwach Owsiaka. sama zaczelas pisalas o sposobie na zycie i zarabianiu wiec prosilam o dowody Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek aha 27.12.06, 11:40 i stanowczo protestuje przeciwko nazywaniu asienki hiena bo - znajac to, co tutaj wypisuje na forum - mozna stwierdzic tylko, ze POWTARZA za innymi, UDAJAC niezaleznosc w mysleniu Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 12:02 scoutek napisała: > asienka32 napisała: > > > A teraz pomawiasz mnie jakobym gdzieś napisała o jakiś niewiadomo jakich > > bogactwach Owsiaka. > > sama zaczelas > pisalas o sposobie na zycie i zarabianiu > wiec prosilam o dowody W sprawozdaniu jest wprost napisane, że w ramach kosztów własnych WOŚP są pensje jej pracowników... W czym więc problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:46 asienka32 napisała: > ave.duce napisała: > > > asienka32 napisała: > > > > > > Masz dowody, że nie? > > > > > > Nie ma obowiązku publikacji oświadczenia majątkowego. > > > > > > > Czyli jest to pomówienie? > > (nie jestem prawniczką, sorry) > > > > ;) > > To nie jest pomówienie. Z WOŚP Owsiak znalazł sobie sposób na życie > i > zarabianie pieniędzy. To nic złego, o ile mówi się o tym uczciwie. > Czy, wg ciebie, Owsiak i inni z Fundacji pracują przy organizacji WOŚP, czy nie? > o ile mówi się o tym uczciwie A kto mówi albo nie mówi nieuczciwie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 12:05 ave.duce napisała: > > To nie jest pomówienie. Z WOŚP Owsiak znalazł sobie sposób na życie > > i > > zarabianie pieniędzy. To nic złego, o ile mówi się o tym uczciwie. > > > > Czy, wg ciebie, Owsiak i inni z Fundacji pracują przy organizacji WOŚP, czy nie > ? Pracują i zarabiają pieniądze w formie legalnych wynagrodzeń. To, że fundacja nie przynosi zysku do opodatkowania podatkiem dochodowym nie oznacza że jej twórcy pracują w niej za darmo. Dlatego hasło: non-profit uważam za nadużycie. > > o ile mówi się o tym uczciwie > > A kto mówi albo nie mówi nieuczciwie? > > ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:11 asience, co oznacza termin "non-profit". asienka32 napisała: > > Pracują i zarabiają pieniądze w formie legalnych wynagrodzeń. To, że fundacja > nie przynosi zysku do opodatkowania podatkiem dochodowym nie oznacza że jej > twórcy pracują w niej za darmo. Dlatego hasło: non-profit uważam za nadużycie. > ave duce napisała: asienka32 napisała: > > > o ile mówi się o tym uczciwie > > > > A kto mówi albo nie mówi nieuczciwie? > > > > ;) > Czekam. :P Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:14 ave.duce napisała: > asience, co oznacza termin "non-profit". hahahahahahahahahaha a zeby bardziej zamieszac asience: uczelnie prywatne, ktore sie same utrzymuja z wlasnych pieniadzy - uwaga: ZAROBIONYCH - na studentach tez sa non-profit Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:24 ave.duce napisała: > asience, co oznacza termin "non-profit". W polskim prawodawstwie nie istnieje zdaje się taki termin. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:28 asienka32 napisała: > ave.duce napisała: > > > asience, co oznacza termin "non-profit". > > W polskim prawodawstwie nie istnieje zdaje się taki termin. > "zdaje sie"? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:31 W tej chwili nie mam dostępu do lexa, żeby sprawdzić na 100 procent, ale zdaje się coś wiesz na ten temat, więc moze wiedzą się podzielisz? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:34 asienka32 napisała: > W tej chwili nie mam dostępu do lexa, żeby sprawdzić na 100 procent, ale zdaje > się coś wiesz na ten temat, więc moze wiedzą się podzielisz? nie zamierzam ci ulatwiac Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 12:35 scoutek napisała: > asienka32 napisała: > > > W tej chwili nie mam dostępu do lexa, żeby sprawdzić na 100 procent, ale > zdaje > > się coś wiesz na ten temat, więc moze wiedzą się podzielisz? > > nie zamierzam ci ulatwiac > > Tia... wiem ale nie powiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 13:02 asienka32 napisała: > ave.duce napisała: > > > asience, co oznacza termin "non-profit". > > W polskim prawodawstwie nie istnieje zdaje się taki termin. > NaPiSałam już, że nie jestem prawniczką, ale: pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_non-profit może jednak istnieje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może i to się przyda... 27.12.06, 13:07 www.nonprofit.org.pl/pdf/ustawa_o_pozytku_publicznym_i_wolontariacie.pdf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Może znajdzie się ktoś litościwy i wytłumaczy 27.12.06, 13:13 ave.duce napisała: > asienka32 napisała: > > > ave.duce napisała: > > > > > asience, co oznacza termin "non-profit". > > > > W polskim prawodawstwie nie istnieje zdaje się taki termin. > > > > NaPiSałam już, że nie jestem prawniczką, ale: > > pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_non-profit > może jednak istnieje? > > ;) Teoretycznie istnieje jako organizacja pożytku publicznego. W praktyce - często jako sposób na zarabianie pieniędzy bez płacenia podatku dochodowego. Zarabiania, bo osoby działające w organizacji lub wokół niej finansowo mają się nieźle i najzwyczajniej w świecie tego typu działalność jest ich źródłem utrzymania. Dlatego uważam, że określenie non-profit jest określeniem nietrafionym. Celem działalności tego typu organizacji nie jest co prawda zysk sam w sobie, ale celem ludzi współtworzących jest już zarabianie pieniędzy. Czy nie uczciwiej byłoby założyć działalność gospodarczą polegającą na gromadzeniu pieniędzy od darczyńsców i przekazywaniu ich potrzebującym jawnie zostawiajac sobie częsć wpływów w formie zysku? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 11:50 > BBC się - toutes proportions gardees - kłania, wciąż, od lat. Jakiś inny przykład?:] Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 12:11 humbak napisał: > > BBC się - toutes proportions gardees - kłania, wciąż, od lat. > > Jakiś inny przykład?:] Po co? :P Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 12:13 Wyjątek potwierdzający regułę? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: asienko, nie zaczynaj znowu tej samej śpiewki 27.12.06, 13:00 humbak napisał: > Wyjątek potwierdzający regułę? Szczerze? Nie wiem. Znam dość dobrze BBC i dlatego przytaczam jako przykład godny naśladowania. Choć i tam zdarzają się w(y)padki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nawet tytułu nie zmieniłaś... 27.12.06, 09:12 asienka32 napisała: > przy pomocy publicznych pieniędzy, zeby zatkać gębę krytyce, unikać > niewygodnych pytań i nie musieć tłumaczyć się z wydanych pieniędzy na tzw. > koszty własne. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34574646&s=0 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A dlaczego to "wypadło"??? 27.12.06, 09:16 ... Z całą pewnością wie to Kwaśniewska, wie to Owsiak, Rydzyk też pewnie by chciał, ale jest za cienki /patrz: nielubiany przez szefów wielkich mediów/... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 09:25 asienka32 napisała: > przy pomocy publicznych pieniędzy, zeby zatkać gębę krytyce, unikać > niewygodnych pytań i nie musieć tłumaczyć się z wydanych pieniędzy na tzw. > koszty własne przykro to mowic, ale znowu zapoczatkowalas watek na ten sam co zwykle o tej porze roku temat, tekstem pelnym insynuacji i pomowien, bez zadnych konkretnych argumentow i dowodow... aby znowu zaistniec? aby wszyscy pamietali, ze jestes? wiemy, ze jestes, wiemy co myslisz daj spokoj sobie i innym Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ten wątek-mątek to żenada... 27.12.06, 09:29 Witaj po Świętach, scoutku! Wczoraj chciałam Ci ukraść na chwilę sygnaturkę, bo doszłyśmy z msm do wniosku (poza portalem), że coraz bardziej i bardziej nam ona PiSuje! Miłego dnia! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ten wątek-mątek to żenada... 27.12.06, 09:33 :))))))))))))) mnie juz pisuje od pewnego czasu.... mam nawet dwie tabelki: tych co moga mnie dzis... i tych co moga mnie juz zawsze.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A czego oczekiwałaś po osobie, która 27.12.06, 10:42 nad wychowanie przedkłada karanie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54290854 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A czego oczekiwałaś po osobie, która 27.12.06, 11:21 hummer napisał: > nad wychowanie przedkłada karanie > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54290854 No, jeśli weźmiemy pod uwagę..., to wcale mnie to nie dziwi! Hummerze, czy jesteś w czasie 29.12 - 01. 01. w Festung? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A czego oczekiwałaś po osobie, która 27.12.06, 11:46 hummer napisał: > Niestety nie. Znowu wiejesz przed nami?! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 09:36 Jaki nowy paszkwil chcialas wlasciwie splodzic i konkretnie co i komu zarzucasz? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 09:40 jack20 napisał: > Jaki nowy paszkwil chcialas wlasciwie splodzic i konkretnie co i komu zarzucasz > ? Jak zawsze sprzeciwiam się zaangażowaniu publicznych pieniędzy w przedsięwzięcia charytatywne, jakiekolwiek zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa to czep się Bronka i Kaczek za Halembę 27.12.06, 09:43 asienka32 napisała: > Jak zawsze sprzeciwiam się zaangażowaniu publicznych pieniędzy w > przedsięwzięcia charytatywne, jakiekolwiek zresztą. > > będzie coś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 09:46 Nie zauwazylas przypadkiem ze wiekszosc panstw starej uni to panstwa "charytatywne". Polska tez zyje z "charytatywnosczi uni" czy moze zaprzeczasz? Jaki jest wogole udzial finansowy panstwa w akcji Owsiaka? Czas antenowy tvp? Ile to godzin i jaka realna wartosc przedstawiaja. Normalnie wydaje mi sie, ze panstwowe media POWINNY promowac akcje charytatywne przynoszace wymierne korzysci. Czy moze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:36 zawsze,no chyba,że są to pieniądze dla Caristasu,na budowę kolejnego kościoła albo inny szczytny cel parafialny. obłuda do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 09:41 Cel szczytny, chociaż... mnie w każdym razie nie podoba się to, że socjalistyczna władza datki zebrane przez owsiaka uwzględnia (rzecz jasna nieoficjalnie) w budżecie służby zdrowia. No i wykorzystywanie do tego celu tv publicznej (skądinąd takowa nie powinna w ogóle istnieć) też mi nie pasi. Taką akcję powinna transmitować telewizja komercyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:43 spodziewałam się, ze w ogole go z telewizji publicznej wyrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:46 incognitto napisał: > > spodziewałam się, ze w ogole go z telewizji publicznej wyrzuca hahahaha kolejna osoba rozczarowana pisem? Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:49 scoutek napisała: > incognitto napisał: > > > > > spodziewałam się, ze w ogole go z telewizji publicznej wyrzuca > > > hahahaha > kolejna osoba rozczarowana pisem? w temacie Owsiaka tak:) myslałam, że nie dojdzie do takiej kompromitacji partii, ktora miała realizowac moje oczekiwania wobec wladzy zeszłoroczne wystepy Religi w telewizjyjnej transm.WOŚP dla mnie były sprawa SKANDALICZNĄ Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:53 incognitto napisał: > w temacie Owsiaka tak:) > myslałam, że nie dojdzie do takiej kompromitacji partii, ktora miała realizowac > moje oczekiwania wobec wladzy > zeszłoroczne wystepy Religi w telewizjyjnej transm.WOŚP dla mnie były sprawa SK > ANDALICZNĄ smieszna jestes to nazywasz kompromitacja? i do tego skandaliczna? a co z wspolkoalicjantami? to cie jakos nie rusza? a to, ze nie dotrzymuja obietnic przedwyborczych? ze klamia i manipuluja? Toba miedzy innymi? to pewno uwazasz za sluszne dobre i zbawienne? tylko dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:53 tzn. zle jesli wypowiedzial sie szef dofinansowego ministerstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:00 jack20 napisał: > tzn. zle jesli wypowiedzial sie szef dofinansowego ministerstwa? źle, bo omal nie pocałował kochanego jurka w ręke za to, że zbiera mu na dofinansowanie ministerstwa od ogłupiałego narodu on jako szef ministerstwa ma pilniwać, żeby środki zebrane w postaci podatków nie były rozkradane, a nie uczstniczyć w narodowej żebraninie! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:46 PiS, gdyby był faktycznie partią prawicową, zlikwidowałby takie kuriozum jak 'telewizja publiczna'. A tak to wyrzucenie Owsiaka byłoby tylko gestem politycznym - eliminacją ludzi i programów niewygodnych dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:56 PiS partią prawicową? Nie żartuj. :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:06 Ej, Wódzko, doczytaj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:17 capitalissimus napisał: > Ej, Wódzko, doczytaj! :) > Przeczytałam dokładnie za pierwszym razem - nawet tryb przypuszczający jest nie na miejscu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:19 Stylistyka faktycznie do d*py ale widać wyraźnie, że nie uważam PiS za prawicę! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:25 capitalissimus napisał: > Stylistyka faktycznie do d*py ale widać wyraźnie, że nie uważam PiS za prawicę! > Ależ wiem! I nie przekonuj mnie, że czarne jest czarne, a białe - białe! Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 09:56 capitalissimus napisał: > PiS, gdyby był faktycznie partią prawicową, zlikwidowałby takie kuriozum > jak 'telewizja publiczna'. A tak to wyrzucenie Owsiaka byłoby tylko gestem > politycznym - eliminacją ludzi i programów niewygodnych dla władzy. > To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:02 Likwidacja takiego "kiriozum" nie wpada do lepetyn nawet najbardziej skrajnym elementom w panstwach ugruntowanej demokracji. Wpada natomiast do lbow, ludziom co lizneli temat demokracji i sami nie wiedza gdzie siedza i jakie wlasciwie sa ich poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:05 jack20 napisał: > Likwidacja takiego "kiriozum" nie wpada do lepetyn nawet najbardziej skrajnym > elementom w panstwach ugruntowanej demokracji. > Wpada natomiast do lbow, ludziom co lizneli temat demokracji i sami nie wiedza > gdzie siedza i jakie wlasciwie sa ich poglady. No np. w dzikim kraju po drugiej stronie Atlantyku, gdzie z ugruntowanej europejskiej demokracji o rozwiniętym systemie socjalnym co bystrzejsi spieprzają w dziki kapitalizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: W temacie Owsiaka PiS mnie bardzo rozczarował 27.12.06, 10:11 Ameryka to nie europa. Masz ochote tam sie przeniesc? jesli prezentujesz jaka wartosc dla amerykanow wymierna czemu nie? Nalykasz sie tam ich systemu. I ilu takich "przezornych" istnieje w panstwach np. starej uni? B. niewielu. Natomiast to, ze ameryka jest snem dla najbiedniejszych i najmniej wyksztalconych ludzi z tym sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 09:55 capitalissimus napisał: > Cel szczytny, chociaż... mnie w każdym razie nie podoba się to, że > socjalistyczna władza datki zebrane przez owsiaka uwzględnia (rzecz jasna > nieoficjalnie) w budżecie służby zdrowia. No i wykorzystywanie do tego celu tv > publicznej (skądinąd takowa nie powinna w ogóle istnieć) też mi nie pasi. Taką > akcję powinna transmitować telewizja komercyjna. > Plus zakaz /najlepiej konstytucyjny/ wspierania tego typu akcji przez podmioty publiczne. A najlepiej zakaz prowadzenia przez Skarb Państwa i samorzady jakiejkolwiek działalności gospodarczej. Do tego prywatyzacja służby zdrowia i ubezpieczeń ... i naprawdę zostanie jeszcze wiele rzeczy, które przy pomocy działalności charytatywnej można szlachetnie uczynić ... wtedy pierwsza pomogę organizacjom typu WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:02 Na stronie Fundacji jest wyraźna informacja: DODATKOWO zdobyte w ciągu roku pieniądze, Fundacja przeznaczy na: uzupełnienie zakupów medycznych koszty obsługi działalności statutowej tj: pensje pracowników podatki i inne opłaty ustawowe koszt utrzymania biura usługi: bankowe, pocztowe, telekomunikacyjne i in. a także na działalność promującą Fundację w Polsce i na świecie, taką jak: udział Fundacji w konferencjach medycznych związanych z prowadzonymi przez nią programami, niesienie pomocy ofiarom kataklizmów, organizowanie koncertów będących podziękowaniem dla młodych Polaków za zaangażowanie w coroczne Finały, a także mających na celu popularyzację działań związanych z walką z narkomania i przemocą, oraz wstępne przygotowanie się do kolejnego Finału. Poza tym, Fundacja ma coroczny audyt, gdyby było tak jak piszesz, to audyt chyba by to stwierdził, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:08 daktylek napisał: > Poza tym, Fundacja ma coroczny audyt, gdyby było tak jak piszesz, to audyt > chyba by to stwierdził, nieprawdaż? Warto wiedzieć czym jest audyt i zrozumieć, co konkretnie ja kwestionuję w dzialanosci WOŚP i innych organizacjach wyciągajacych /legalnie/ publiczne pieniądze na działalnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:10 Jakie publiczne pieniądze - konkretnie proszę .... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:11 daktylek napisał: > Jakie publiczne pieniądze - konkretnie proszę .... Główny sponsor WOŚP to publiczna telewizja. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:12 O nie - to jest misja publiczna TVP, za to płaci się abonament, żeby TVP prowadziła taka działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:15 daktylek napisał: > O nie - to jest misja publiczna TVP, za to płaci się abonament, żeby TVP > prowadziła taka działalność. No widzisz. A ja uważam, że nie jest. Byłaby dając czas antenowy każdemu, kto działalność charytatywną prowadzi i do tego na równych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:19 A jest jeszcze ktoś, kto prowadzi działalnośc na taka skalę? Poza tym sorry - TVP pokazuje też np. działalność przedświąteczną Caritasu. Ale to już nie nasza wina, że ta działalność nie jest tak spektakularna ... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:23 daktylek napisał: > A jest jeszcze ktoś, kto prowadzi działalnośc na taka skalę? Nikt nie został przez naście lat tak wypromowany w publicznych mediach. Czemu na przykład czasu antenowego w TVP nie dostaje Kwaśniewska albo hospicja? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:28 On nie został wypromowany, a sam się wypromował. Masz mu to za złe? Gdyby ktokolwiek prowadził działalnośc na taka skalę, to pewnie też by dostał czas antenowy. Poza tym inne fundacje mają swoje stacje telewizyjne (Polsat i TVN), gdzie również prowadzą swoje kampanie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:13 główny sponsor WOSP to kilka milionów Polaków,w tym głównie młodzież. powiedzieć o tobie hiena to jeszcze mało. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:16 venus99 napisał: > główny sponsor WOSP to kilka milionów Polaków,w tym głównie młodzież. > powiedzieć o tobie hiena to jeszcze mało. Hieny to ci którzy beszczelnie zarabiają na chorych ludziach udając przy tym filantropów. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:19 ..gdym nie Owsiak byl szefem tego kabaretu a jakis ksiadz zmienilabys zdanie? Jestem przekonany, ze pialabys z zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:26 jack20 napisał: > ..gdym nie Owsiak byl szefem tego kabaretu a jakis ksiadz zmienilabys zdanie? > Jestem przekonany, ze pialabys z zachwytu. Oczywiście, ale wyłącznie gdyby był to Rydzyk albo ktoś inny przez niego namaszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:27 Klesze to bym mojego psa nie pozwolił na spacer wyprowadzić. Powierzenie tym pasożytom jakichkolwiek pieniędzy jest niemal równoznaczne z ich przynajmniej częściowym przepadkiem. Nie mam natomiast wątpliwości co do osobistej uczciwości Owsiaka chociaż zgadzam się z Asieńką, że organizacja tego przedsięwzięcia budzi poważne wątpliwości bo zmusza wszystkich do partycypowania w zbiórce czy tego chcą czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:31 Wytlumacz mi w jaki sposob ten przymus KAZDEGO jest realizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:35 W tym, że TVP, utrzymywana z naszych podatków, jest sponsorem WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:37 Nie, z naszych podatków i z naszego abonamentu to TVP ma pełnić misję publiczną.Transmisja takiego wydarzenia, jak WOSP do tego nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:43 O tym właśnie mówię: podatnik, mimo że nie zgadza się z misją publiczną TVP, różnymi Pospieszalskimi, Gargasami i Owsiakami to musi im płacić. Czysty socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:38 a np. transmisja z meczy pilkarskich, olimpiady et cetera, rzeczy niewymiernie bardziej kosztownych tez nie uderza po kieszeni ludzi nie znoszacych sportu? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:46 Oczywiście, że uderza i nie powinno mieć miejsca. Dlaczego moja żona ma płacić za transmisje skoków Małysza skoro tego nie cierpi? Tutaj na szczęście coraz więcej ma w ofercie telewizja komercyjna (np. mundial w polsacie), która działa na wolnym rynku a rodzaj transmisji jest uzależniony od liczby widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:07 mysle, ze masz klopoty ze zrozumieniem zadan panstwowej (publicznej?) tv Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:12 Myślę, że masz kłopoty ze zrozumieniem, że TVP nie powinna istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:13 sprobuj przekonac o tym wszystkie europejskie panstwa o ugruntowanej demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:32 Postępowanie lewicowców, którzy zdominowali nie tylko Europe ale i niemal caly swiat nie jest dla mnie argumentem. Wrecz przeciwnie, Historia dowiodla, ze to wiekszosc nie ma zazwyczaj racji. A dzieki temu, ze ludzi o lewicowych pogladach jest wiekszosc, musimy zrzucac sie wbrew wlasnej woli na pensje takich indywiduow jak Pospieszalski. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:52 Argument zaden. Panstwami europy zach. rzadzi na przemian prawica, lewica, koalicje. Powstaja rozne ekstremalne partie ale nikomu do lba do tej pory nie przyszlo likwidowac panstwowa tv. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Dla Ciebie pewnie żaden bo jesteś ogłupiony... 27.12.06, 12:00 ...lewicową propagandą. Europie tak jak w Polsce rządzi naprzemiennie lewica pobożna i bezbożna. Ta pierwsza dla zmyłki zwana 'prawicą'. Odważnych prawicowych polityków, którzy umieliby podjąć niepopularne decyzje, nie ma - zbyt silna jest miłość do koryta a poza tym świnie za likwidacją tegoż koryta nie zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla Ciebie pewnie żaden bo jesteś ogłupiony.. 27.12.06, 12:06 Tzn cala europa wlacznie z roznymi partiami ekstremalnymi zwalczajace lewice cierpia na "chorobe lewicowa"? Ciekawa teza. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Dla Ciebie pewnie żaden bo jesteś ogłupiony.. 27.12.06, 12:12 Ale prawdziwa. Otwórz oczy. Liczące się partie w różnych europejskich krajach różnią się tylko stopniem ingerencji państwa w sprawy obywateli, są więc mniej lub bardziej lewicowe. Np. PO jest mniej lewicowa niż postPRLowski PIS co nie znaczy, że lewicą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla Ciebie pewnie żaden bo jesteś ogłupiony.. 27.12.06, 12:22 Twoje tezy wcale nie musza dla innego byc prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Dla Ciebie pewnie żaden bo jesteś ogłupiony.. 27.12.06, 12:26 Wystarczy, że będą obiektywnie prawdziwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dla Ciebie pewnie żaden bo jesteś ogłupiony.. 27.12.06, 12:50 Twoja teza nie byla obiektywna. zastrzezenia co do tv publicznych a zwlaszcza do szafowania dochodami placacego abonament sa wszedzie. Jednak sa imprezy czy zadania, ktore nie podejma stacje prywatne ze wzgledu na koszty i realizuja je wlasnie tv panstwowe. Poza tym ogladalnosc dziennikow tv panstwowych bije drastycznie ogladalnosc tych wiadomosci przez stacje prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:20 No to po raz kolejny - podaj przykład tego jak te hieny bezczelnie zarabiają na chorych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:30 daktylek napisał: > No to po raz kolejny - podaj przykład tego jak te hieny bezczelnie zarabiają na > > chorych ludziach. A dokładają z własnych pieniędzy do interesu? Cała okołoorkiestrowa brygada ma się jak pączki w maśle. Odpowiedz mi na pytanie: czemu TVN i Polsat trzymają się z daleko od wspaniałej WOŚP? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:33 asienka32 napisała: > Odpowiedz mi na pytanie: czemu TVN i Polsat trzymają się z daleko od wspaniałej > > WOŚP? a mozesz napisac co ty na ten temat masz do powiedzenia? aaaa, i zaznaczaj ironie, bo niektorzy ten tekst o Rydzyku kupia, nie znaja cie tak dobrze jak ja czy ave Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:37 scoutek napisała: > asienka32 napisała: > > Odpowiedz mi na pytanie: czemu TVN i Polsat trzymają się z daleko od > wspaniałej > > > > WOŚP? > > > a mozesz napisac co ty na ten temat masz do powiedzenia? > > aaaa, i zaznaczaj ironie, bo niektorzy ten tekst o Rydzyku kupia, nie znaja cie > > tak dobrze jak ja czy ave Bo potrafią liczyć pieniądze a prowadząc prywatną telewizję wydają swoje własne a nie publiczne czyli niczyje. /bez ironii/ Jak ktoś nie widzi ironii w tekscie o Rydzyku to cóz .... :) /w zasadzie to też nie ironia tylko jawna złośliwośc/ Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:39 Gdyby wydawali WŁASNE PRYWATNE pieniądze, to nie byłoby apeli o datki i smsowych akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:10 ...a przyjmujesz wogole do wiadomosci, ze wiele prywatnych tv jest deficytowa a spelniaja inne role? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Asieńko 27.12.06, 10:34 Weż mi wutłumacz o co tak dokładnie Ci chodzi? Polsat ma swoją fundację i TVN też. Znasz takie fundacje gdzie nikt z pracowników nie zarabia ? Z czym Ty masz problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 10:38 jola_iza napisała: > Weż mi wutłumacz o co tak dokładnie Ci chodzi? Polsat ma swoją fundację i TVN t > eż. Znasz takie fundacje gdzie nikt z pracowników nie zarabia ? Z czym Ty masz > problem ? > A WOŚP jest organizacją TVP czy Owsiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 10:48 daktylek napisał: > WOSP jest organizacja pożytku publicznego. Jedną z bodajże kilkuset w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Asieńko 27.12.06, 10:49 No właśnie - a któraś z nich organizuje zbiórkę na taką skalę, jak WOSP? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 10:54 daktylek napisał: > No właśnie - a któraś z nich organizuje zbiórkę na taką skalę, jak WOSP? A któraś ma taki dostęp do TV jak WOSP? Gdyby nie telewizja - Owsiak byłby jedną z wielu organizacji lepiej lub gorzej realizujac swoje cele. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Asieńko 27.12.06, 11:00 asienka32 napisała: > A któraś ma taki dostęp do TV jak WOSP? Gdyby nie telewizja - Owsiak byłby > jedną z wielu organizacji lepiej lub gorzej realizujac swoje cele. roznia sie jeszcze czyms ano tym, ze Owsiak realizujac publiczne zbiorki pieniedzy na JASNO okreslone cele, jeszcze tych wolontariuszy czegos uczy czegos, co do Ciebie nie trafia i do takich jak Ty rowniez.... otoz uczy ich SOLIDARNOSCI ze slabszymi ze pomagajac mozna sie swietnie bawic i to od dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 11:09 > roznia sie jeszcze czyms > ano tym, ze Owsiak realizujac publiczne zbiorki pieniedzy na JASNO okreslone > cele, jeszcze tych wolontariuszy czegos uczy > czegos, co do Ciebie nie trafia > i do takich jak Ty rowniez.... > otoz uczy ich SOLIDARNOSCI ze slabszymi > ze pomagajac mozna sie swietnie bawic > i to od dziecka I to jest bardzo szlachetne. Ale nie powinno odbywać się za publiczne pieniadze. A solidarności ze słabszymi uczyć należy od wrażliwosci na krzywdę w najbliższym otoczeniu. W pięknej książce Clive Staples Lewis "Listy Starego Diabła do Młodego" opisywał jak należy kusić pacjenta w sprawie dobroczynności. NAleży skierować jego uwagę, a nawet zmusić go do uronienia łzy nad nieszczęsciami, które dotykają ludzi na całym świecie. Ofiar kataklizmów, głodujących w Afryce etc... zaspokoi się w ten sposób egoistyczną potrzebę robienia innym dobrze a tak naprawdę odwróci jego uwagę od zła, które jest w najbliższym otoczeniu. Obrazowo to wygląda trochę tak jak w szlachetnym uniesieniu pędząc do Owsiakowej puszki kopniesz niechcący stojące na drodze chore na astmę dziecko biednego sąsiada, na którego niezbędne leki rodzice nie mają pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Asieńko 27.12.06, 11:14 asienka32 napisała: > I to jest bardzo szlachetne. Ale nie powinno odbywać się za publiczne pieniadze i sie nie odbywa za publiczne nic z tego nie rozumiesz powtarzasz banaly, ktore gdzies slyszalas i nie obraz sie, ale powtarzasz je za srodowiskiem radiomaryjnym choc tego pewnie nie chcesz pozostala czesc Twojego postu jest bez sensu kompletnie bo nie jest wazne komu i jak sie pomaga wazna jest natomiast sama pomoc KAZDEMU widac nigdy nie potrzebowalas pomocy i oby tak zostalo zycze szczescia EOT Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 11:34 Poczytaj kiedyś przy okazji a zrozumiesz sens: www.merlin.com.pl/frontend/towar/409012 Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 11:12 I nie pisz mi co do mnie trafia, a co nie, bo nie wiesz kim jestem, co robię na codzień i czy pomagam innym bez świateł jupiterów i zbędnego patosu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Asieńko 27.12.06, 10:49 asienka32 napisała: > Jedną z bodajże kilkuset w tym kraju. to miej pretensje do publicznej tv ze nie wypelnia tego, do czego jest zobowiazana Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 10:51 scoutek napisała: > asienka32 napisała: > > Jedną z bodajże kilkuset w tym kraju. > > to miej pretensje do publicznej tv ze nie wypelnia tego, do czego jest > zobowiazana > No i mam. Dużo bardziej niż do Owsiaka, który potrafi wykorzystać wytuację i się na niej wypromować. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Asieńko 27.12.06, 10:54 Zawiść, Asieńko, przez Ciebie przemawia, ze Ty nie potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Asieńko 27.12.06, 10:56 asienka32 napisała: > No i mam. Dużo bardziej niż do Owsiaka, który potrafi wykorzystać wytuację i > się na niej wypromować. obawiam sie, ze jest dokladnie na odwrot to dwojka zaryzykowala przed laty a teraz nie puszcza tego innym stacjom, bo wie, ze dzieki Owsiakowi miliony ogladaja ich w pierwsza niedziele stycznia a tak widzowie polezliby za Owsiakiem... spokojna Twoja glowa Walter i Solorz nie raz juz probowali "podkupic" Owsiaka ale on sie nie daje z prostego powodu: z dwojka zaczynal (w pierwszych edycjach wystepowala tez np. Agata Mlynarska, czolowa wtedy prezenterka dwojki) i z dwojka jest zwiazany, poza tym nie ludzmy sie - ma wiekszy zasieg niz TVN czy Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Asieńko 27.12.06, 10:45 Nie kompromituj sie dalej. To przykre. Normalnie facet typu Owsiaka w kazdym panstwie rodzilby sympatie a nie zazdrosc. Facet robi to profesjonalnie, ma doswiadczenie nabyte przez lata, organizacja merytorycznie bez zarzutu, niewiele wpadek. A, ze Pis znany ze swojej indolencji w realizowaniu swego programu i o. Rydzyk widza w nim niebezpiecznego konkurenta to tylko o nich zle swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 10:50 jack20 napisał: > Nie kompromituj sie dalej. To przykre. > Normalnie facet typu Owsiaka w kazdym panstwie rodzilby sympatie a nie > zazdrosc. Facet robi to profesjonalnie, ma doswiadczenie nabyte przez lata, > organizacja merytorycznie bez zarzutu, niewiele wpadek. > A, ze Pis znany ze swojej indolencji w realizowaniu swego programu i o. Rydzyk > widza w nim niebezpiecznego konkurenta to tylko o nich zle swiadczy He he he ... mówisz, że mamy ewenement na skalę swiatową? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Asieńko 27.12.06, 10:53 Tak twierdze, rozejrzyj sie troche po europie moze cos zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Asieńko 27.12.06, 10:58 jack20 napisał: > Tak twierdze, rozejrzyj sie troche po europie moze cos zrozumiesz. A pokaż mi kraj w Europie, gdzie brakuje albo marnotrawi się na wielką skalę publiczne pieniądze na służbę zdrowia, po czym pojawia się guru i za pomocą prywatnej fundacji wyciąga z jednej publicznej instytucji kasę po to by ją w pośredniej formie podarować innej publicznej instytucji robiąc z siebie bohatera. Może prościej byłoby częścią wpływów z abonamentu w kwocie zbieranej corocznie przez Owsiaka zasilić NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Asieńko 27.12.06, 11:04 Kazdy kraj marnotreawi publiczne pieniadze. Sluzba zdrowia jest dzis b. kosztowna zabawka, na ktora praktycznie Polske przy dzisiejszych stawkach ubezpieczeniowych nie stac, ale jest tez najistotniejsza dla spoleczenstwa i kazda akcje typu owsiaka pomagajaca tej sluzbie jest b. wazna. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:35 Nadal brak jest przykładu ich zarobku na WOSP. Takie stwierdzenia, ze mają się jak pączki w maśle są o kant d ... potłuc. Konkretne przyklady poproszę... A kto powiedział, że z własnych muszą dokładać????????????? Dlaczego się trzymają z dala? Proste jak drut - to konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:41 daktylek napisał: > Nadal brak jest przykładu ich zarobku na WOSP. Takie stwierdzenia, ze mają się > jak pączki w maśle są o kant d ... potłuc. Konkretne przyklady poproszę... > > A kto powiedział, że z własnych muszą dokładać????????????? > > Dlaczego się trzymają z dala? Proste jak drut - to konkurencja. Lub po prostu wydają własne a nie publiczne pieniądze i zwyczajnie nie mają ochoty dokładać do owsiakowego biznesu :) Jakoś Walter kogo chciał, to z TVP wyciągnął i nie żałując pieniędzy na wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:43 A co do działalności obu fundacji ma fakt, że Walter wyciągnął, kogo chciał z TVP? Nadal pytam, jakie publiczne pieniądze wydaje WOSP? Od kogo dostaje dotacje? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:45 widzisz,że ta hiena nie ma żadnych argumentów w tym zakresie.kłamie,kłamie i kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:48 Powtarza jak papuga za tymi, co za wszelką cenę usiłują znależć haka na Owsiaka Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:39 żeby nie było żadnych nieporozumień - hiena to ty! a zarzucanie fundacji Owsiaka,że zarabia na chorych ludziach udając filantropa jest szcytem łajdactwa.jesteś obrzydliwa,kłamliwa baba. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:40 brawo asienka! Cala ta Orkiestra to kolejny sposób na wydojenie z ludzi pieniędzy na chorą bo państwową "służbę zdrowia". Ludzie płacą krocie, ktore są marnowane w sposób wręcz tasmowy ale raz do roku Jureczek zorganizuje wam imprezkę dzieki której wspanialomyslnie sfinansuje niedobory tzw "słuzby zdrowia" w sprzęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:47 ... załatwiając oczywiście problem dyrektorom placówek publicznych służby zdrowia a nie pacjentom, bo ci jak stali tak stoją w coraz dłuższych kolejkach, limity NFZ na leczenie kończą się we wrześniu, a sprzęt służy prywatnym pacjentom panów ordynatorów. ps. w jednym ze znanych mi szpitali miała miejsce taka sobie sytuacja: kontrakt z NFZ narzucał obowiązkową stawkę OC na kwotę ubezpieczenia /inne zabezpieczenie jak np. lokata czy gwarancja nie wchodziły w grę/ nie niższą niż 100 tys. złotych. Jedyną firmą, która miała tego typu ubezpieczenie w ofercie była firma X. A teraz pytanie: ile wynosiła składka za tę polisę? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:48 To też wina Owsiaka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:50 Nie. Owsiak po prostu reanimuje trupa ku uciesze socjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:54 capitalissimus napisał: > Nie. Owsiak po prostu reanimuje trupa ku uciesze socjalistów. Najlepiej byłoby jakby ten trup umarł a wraz z nim te dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:56 Czyżby Andrzej Lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 10:57 Od czasu, kiedy kościelne i nawet PCK, organizacje charytatywne, łączą statutowo dobroczynność z uprzywilejowaną działalnością gospodarczą to WOŚP jest solą w ich oku, jako jedyna przejrzysta i transparentna organizacja. Jest dla nich jak wyrzut sumienia i miara ich upadku moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:30 Owsiak - tak ,klechy ,caritasy - nie ,chca miec monopol na biede ,niedostatek itd , Szlag trafia pieprzonych dobroczyncow z urzedu ,ze maja konkurencje ,rynek im sie kurczy ,nie moga przejac kasy i niesc pomocy za CUDZE pieniadze Owsiak odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:46 Nie chodzi o Owsiaka (moim zdaniem osobę bardzo szlachetną) ale o niepozostawienie ludziom wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwotę 27.12.06, 11:43 która była dla Was jakimś wyrzeczeniem. Obrońcy Owsiaka z wielkim przekonaiem podnoszą krzyk o konieczności czynienia dobra, a tak naprawdę dając skromne datki do owsiakowej puszki zaspokojają głównie własną potrzebę poczucia się lepszym. Czyż to nie zakłamanie? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 11:51 asienka32 napisała: > która była dla Was jakimś wyrzeczeniem. > Obrońcy Owsiaka z wielkim przekonaiem podnoszą krzyk o konieczności czynienia > dobra, a tak naprawdę dając skromne datki do owsiakowej puszki zaspokojają > głównie własną potrzebę poczucia się lepszym. > > Czyż to nie zakłamanie? a co robia ci co daja ksiedzu i jego organizacji charytatywnej dzialaja oczywiscie z innych szlachetniejszxch pobudk eh , ta asienki logika (wymozdzonego ) katolika Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 11:51 Tu nie chodzi o wyrzeczenie bo dlaczego niby mam odejmować od ust własnej rodzinie? Chodzi o gest a w skali kraju urośnie z tego niemała kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 11:52 asienka32 napisała: > która była dla Was jakimś wyrzeczeniem. Ja co roku poniżej 100 zł nie daję. Zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 12:17 hummer napisał: > Ja co roku poniżej 100 zł nie daję. Zadowolona? Ja nie pytam o kwotę tylko o jej znaczenie w domowym budżecie. Dla jednych 100 zł to majątek, dla innych trzy drinki mniej w knajpie... A jeszcze dla innych 1%, który zamiast wpłacić do skarbówki, wpłacą na fundację. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 11:52 asienka32 napisała: > która była dla Was jakimś wyrzeczeniem. > Obrońcy Owsiaka z wielkim przekonaiem podnoszą krzyk o konieczności czynienia > dobra, a tak naprawdę dając skromne datki do owsiakowej puszki zaspokojają > głównie własną potrzebę poczucia się lepszym. > > Czyż to nie zakłamanie? > Odpowiem ci na pytanie, nie wdając sie w dalsze twoje dywagacje: pięć? lat temu zostałam prawie bez środków do życia. Tak, tak, bywa. Oddałam wtedy na WOŚP (była taka akcja Balcerowicza - można było wrzucać do puszek walutę, nawet monety)wygrzebane, nieco zapomniane banknoty i drobne: funty, pesety, franki, korony, etc. Zadowolona?! P.S. Tak naprawdę jestem zaangażowana w pomoc zwierzętom. Dzieci zostawiam innym, zwłaszcza obrońcom życia poczętego (dopóki się dziecko nie urodzi). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 12:15 ave.duce napisała: > Odpowiem ci na pytanie, nie wdając sie w dalsze twoje dywagacje: > > pięć? lat temu zostałam prawie bez środków do życia. Tak, tak, bywa. > Oddałam wtedy na WOŚP (była taka akcja Balcerowicza - można było wrzucać > do puszek walutę, nawet monety)wygrzebane, nieco zapomniane banknoty i drobne: > funty, pesety, franki, korony, etc. > > Zadowolona?! > > P.S. Tak naprawdę jestem zaangażowana w pomoc zwierzętom. Dzieci zostawiam > innym, zwłaszcza obrońcom życia poczętego (dopóki się dziecko nie urodzi). Przy dolinie Rozpudy też twierdziłaś, ze akcję wspierasz bezinteresownie, więc nie mam powodu Tobie nie wierzyć, ale ... taka postawa to akurat rzadkość, przyznaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 13:09 asienka32 napisała: > > Przy dolinie Rozpudy też twierdziłaś, ze akcję wspierasz bezinteresownie, więc > nie mam powodu Tobie nie wierzyć, ale ... taka postawa to akurat rzadkość, > przyznaj. > Nie wiem, po prostu. Znam kilka osób, które robią tak samo. Stanowią jakieś 25 - 30 % moich znajomych. :P Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: A ja mam pytanie: kiedy daliście na WOŚP kwot 27.12.06, 11:55 od samego początku wspieram akcję WOŚp.daje tyle ile mogę.moja sprawa.nie zaglądaj do kieszeni ludziom. skromne datki o których wyrażasz się z taką pogardą dają co roku wielomilionowe kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 11:54 Jak dla mnie dyskusja o Owsiaku nie musi istnieć. Musi za to ta o istnieniu TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:07 asienko czy sie ktos ciebie pyta ile wplacasz na rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:10 I one się tu zgrabnie łączą w jedno. TVP daje darmowo czas antenowy ktory jest wiecej wart niz ieniadze zebrane przez WOSP. A TVP jak powszechnie wiadomo jest firmą państwową, a wiec za ten czas antenowy płaci nie kto inny jak WSZYSCY podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:13 Puknijcie sie w wasze chore sufity. 8 godz w skali roku obciaza budzet tv? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:14 Gdyby to był czas reklamowy, to pewnikiem tak;P Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:27 jedynym celem tej akcji wymierzonej w owsiaka ze strony niektorych (chyba radiomaryjnych) pisowcow jest "udowodnienie", ze owsiak traci na popularnosci bo zbiera mniej datkow, co wobec skrocenia czasu antenowego jest oczywiste. A ze to nie sluzy interesom spolecznym? oni maja je w d... Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:28 A co to jest 'interes społeczny'? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:30 To nie jest zaskakujące. To jest wojna ideologiczna. Ofiary się dla uczestników nie liczą;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:15 jack20 napisał: > Puknijcie sie w wasze chore sufity. 8 godz w skali roku obciaza budzet tv? tym bardziej ze maja ogladalnosc o jakiej w normalna niedziele mogliby pomarzyc wylacznie Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:17 Sam się puknij. Nie widzisz bezsensu całej tej sytuacji? WOŚP zbiera kasę, akcję nakręca za darmo TVP, WOŚP zbiera 20 mln, akcja nakecająca kosztuje 30 mln zł a za wszystko płaci ogłupiony podatnik... Na domiar złego Owsik podtrzymuje przy zyciu państwowy kołchoz "opieki zdrowotnej", na który sterani ludzie płacą przez całe zycie twardy cash by potem stac w 4 miesiecznej kolejce do zabiegu, ktory w prywatnej klinice czekaliby godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:30 DOBRE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:31 widze SENS bo szpitale dostana aparature a wy zagorzali i slepi pisowcy nie widzicie, ze partia ta dziala na szkode spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:36 > widze SENS bo szpitale dostana aparature a wy zagorzali i slepi pisowcy nie > widzicie, ze partia ta dziala na szkode spoleczenstwa No ja żadnego sensu nie widzę... bo gdzie i kiedy PiS zapowiedział prywatyzację "słuzby zdrowia", "Telewicji Publicznej" etc etc??? Mamy wolność, Owsiak może sobie robić różne akcje zbiórkowe. Ale niech to robi sam i nie liczy na pomoc telewizji, którą pod przymusem "wspomagają" dobrzy ludzie... TVN24 jak mowilem pokazywal juz WOŚP ale w taki sposób w jaki powinna to robić także TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:42 PIS klamie i to jest oczywiwste. Ich pomysly sa chore i nierealizowalne. Ta partia od roku wyrzuca balcerka a na dwa tygodnie przed wyrzuceniem jeszcze nie potrafila znalezc nastepcy. To jest MIERNK tego co ta partia wlasciwie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:44 > PIS klamie i to jest oczywiwste. Ich pomysly sa chore i nierealizowalne. A kto mówi prawdę? > Ta partia od roku wyrzuca balcerka a na dwa tygodnie przed wyrzuceniem jeszcze > nie potrafila znalezc nastepcy. To temat na inną dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ale to jedyny dzień w roku gdzie 27.12.06, 12:14 reakcjonista1 napisał: > I one się tu zgrabnie łączą w jedno. > TVP daje darmowo czas antenowy ktory jest wiecej wart niz ieniadze zebrane prze > z > WOSP. A TVP jak powszechnie wiadomo jest firmą państwową, a wiec za ten czas > antenowy płaci nie kto inny jak WSZYSCY podatnicy. TVP ma znaczną oglądalność. Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ale to jedyny dzień w roku gdzie 27.12.06, 12:20 Czy uszczuplenie transmisji do 6,5 godziny to tak wielka zbrodnia??? Jakoś prywatne stacje (TVN24) pokazują WOŚP ale w zakresie ifnormacyjnym i tyle wystarczy. TVP pokazuje szopkę nakręcającą gawiedź do zrzutki na szczytny cel za który już płacili i płacić będą. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ale to jedyny dzień w roku gdzie 27.12.06, 12:20 Co tylko potwierdza jak marnotrawione są nasze podatki na nią przeznaczane. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:15 Ile jest warte 8h czasu antenowego? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:22 reklama 30'' w prime time kosztuje dziesiątki tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:22 capitalissimus napisał: > Ile jest warte 8h czasu antenowego? > Zapytaj w TVP za ile udostępniliby go Tobie w wybraną niedzielę. To jest pytanie z gatunku za ile można kupić działkę na Kamiennej Górze w Gdyni. Teoretycznie - za 300 USD/m2, a w praktyce - działki jeśli pojawią się na rynku, są dostępne dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:23 Czy w trakcie WOŚP emitowane są reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:24 oczywiscie ze sa Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:25 Jeśli WOŚP zwiększa oglądalność, tak jak tu parę osób napisało, to TVP mogłaby rządać więcej za reklamy w tym czasie, nieprawdaż?:) Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:36 Pytam tu, może ktoś wie. A co do Kamiennej Góry to nie masz racji, nawet w tej chwili są (a może już poszły??) dwie działki. Wiem bo mnie ten temat baaaardzo interesuje. I są one dostępne dla każdego z dużą kasą (w cenie wyższej niż podałaś). Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:36 to jest pytanie ILE w tym czasie mozna uzbierac pieniedzy. Wiec nie mac kosztem dla tv bo to jest jedyny wymiernik akcji. Zajecie tych 8 godzin antenowych czym innym np. ile by kosztowalo. Chcecie faceta up... i tylko w takim kontekscie mozna wasze wypociny zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:46 Jesli akcja Owsiaka nie będzie pilotowana przez TV, to i tak znajdzie się jakieś wytłumaczenie faktu, że jest ona do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Ajaj chore dzieci..czyli jak w Polsce robić b 27.12.06, 12:53 Obawiam sie, ze tej parti jest swiadome, ze taki numer zaklamywania opini publicznej nie przejdzie i wybrala skrocenie czasu antenowego. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Czy to chodzi o Prezydenta Kaczynskiego? 27.12.06, 12:21 Czy to chodzi o te dzieci, ktore Pan Prezydent podjal w swoim(panstwowym) osrodku wypoczynkowym? Wiem, ze te dzieci to z domu dziecka - czy one takze byly chore? Masz racje Asienko - to jest robienie sobie z panstwowych pieniedzy PR. Jego osobiscie to nic nie kosztuje - oglosil to rzecznik, osrodek za nasze pieniadze, sam Pan Prezydent palca nie przylozyl a to wszystko na nasz, panstwowy rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Asienko, odchrzań ty się wreszcie od Jurka Owsiaka 27.12.06, 12:34 Jaki znów biznes ? Jakie zatykanie gęby i unikanie niewygodnych pytań. Jego koszty własne są w sposób klarowny podane do publicznej wiadomości. Czy tak bardzo przeszkadza ci, że grupa młodych ludzi popracuje trochę charytatywnie, a ileś tam dzieci dzięki temu będzie żyło ? Zorganizuj sama taki ,,biznes’’ zamiast zazdrościc Owsiakowi. A najlepiej niech twój rząd stworzy taką opiekę zdrowotną, że żaden Owsiak nie będzie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:44 Asieńko jakie KONKRETNE zarzuty stawiasz OWSIAKOWI ? Proszę nie pisz o TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:48 jola_iza napisała: > Asieńko jakie KONKRETNE zarzuty stawiasz OWSIAKOWI ? > Proszę nie pisz o TVP. Owsiaka krytukuję za bufonadę i zakłamanie. Zarzutów nigdy mu nie stawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:51 asienka32 napisała: > jola_iza napisała: > > > Asieńko jakie KONKRETNE zarzuty stawiasz OWSIAKOWI ? > > Proszę nie pisz o TVP. > > Owsiaka krytukuję za bufonadę i zakłamanie. Zarzutów nigdy mu nie stawiałam. hahahahaha znaczenie slowa "bufonada" tez masz tak swietnie przyswojone jak zwrotu "non- profit"? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:53 > hahahahaha > znaczenie slowa "bufonada" tez masz tak swietnie przyswojone jak zwrotu "non- > profit"? Próbuję się od Ciebie dowiedzieć jak ma się słowo non-profit do polskiego prawodawstwa, ale jakoś nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:55 asienka32 napisała: > Próbuję się od Ciebie dowiedzieć jak ma się słowo non-profit do polskiego > prawodawstwa, ale jakoś nie mogę. dlaczego wlasnie ode mnie? masz madrzejszych wokol siebie, z ktorymi sie zgadzasz, wiec ich pytaj jeszcze bym cie wpuscila w maliny jakies w odroznieniu od tych, ktorzy zwykle ci wyjasniaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:55 asienka32 napisała: > Owsiaka krytukuję za bufonadę i zakłamanie. Zarzutów nigdy mu nie stawiałam. No to Asienko masz jak widzę bardzo ważne powody, by corocznie zakładać takie paskudne wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:57 ewa8a napisała: > asienka32 napisała: > > > Owsiaka krytukuję za bufonadę i zakłamanie. Zarzutów nigdy mu nie stawiał > am. > > No to Asienko masz jak widzę bardzo ważne powody, by corocznie zakładać takie > paskudne wątki. > Sądząc po ilości wpisów - to mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 13:00 A zatem robisz to dla ilości wpisów ???? To dopiero bufonada ! Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 13:01 a wiesz dlaczego masz tyle wpisow? Bo z twoich postow wynika zaklamanie i obluda i wielu uwaza, ze chamstwu nalezy powiedziec NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 13:04 jack20 napisał: > a wiesz dlaczego masz tyle wpisow? > Bo z twoich postow wynika zaklamanie i obluda i wielu uwaza, ze chamstwu nalezy > > powiedziec NIE. Bekłem i wyszłem bo chamstwa nie znoszę... rzekł jack20 do asienki32 :) Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 12:59 Myslisz, ze to spoleczenstwo jest tak glupie, ze nie rozumie obludy zarzutow? Nie stawiam zarzutow ale: "..krytukuję za bufonadę i zakłamanie.." Czyli nadal twierdzisz, ze nie stawiasz mu zarzutow? Przyznaje dziwne rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 13:01 jack20 napisał: > Myslisz, ze to spoleczenstwo jest tak glupie, ze nie rozumie obludy zarzutow? > Nie stawiam zarzutow ale: "..krytukuję za bufonadę i zakłamanie.." > Czyli nadal twierdzisz, ze nie stawiasz mu zarzutow? > Przyznaje dziwne rozumowanie. Zarzuty dotyczą łamania prawa. A ja wypowiadam się wyłącznie w kwestiach etyki. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jeszcze raz do Asieńki 27.12.06, 13:15 daj spokój.ona jest ze stajni ojca malwersanta i jako taka jest odporna na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 13:28 asienka32 napisała: > > Owsiaka krytukuję za bufonadę i zakłamanie. Zarzutów nigdy mu nie stawiałam. > Bufonada, no cóż znam większych bufonów których nie krytykujesz. Trochę bufonady i efekciarstwa w takiej zbiórce jest potrzebne dla pozyskania większej kasy. Z zakłamaniem mam większy problem bo nie wiem na czym ono ma polegać? Wytłumacz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 13:30 zakłamanie zapewne polega na tym,że nie oddaje pieniędzy caritasowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 13:42 venus99 napisał: > zakłamanie zapewne polega na tym,że nie oddaje pieniędzy caritasowi. Raczej na tym, że nie tylko opłaca pracowników ale jak napisali: "Dlatego na bilboardach reklamujących XIII Finał ukazała się niezwykle istotna informacja, iż Fundacja więcej wydała na sprzęt medyczny (55 100 497 USD) niż zebrała (53 616 501 USD) w ciągu 12 lat swojej działalności." Cholera, zakłamańcy więcej dali niż zebrali :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Łomatjko! Nie znam się na księgowości, ale 27.12.06, 13:54 obiło my sze o uszy, że SUPERATA to gorzej niż MANKO! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Łomatjko! Nie znam się na księgowości, ale 27.12.06, 14:00 zamiast przechlać rozpustnicy dodają odsetki do kapitału.zgroza.takich trzeba tepić. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Łomatjko! Nie znam się na księgowości, ale 27.12.06, 14:01 Superata -fakt gorsza. A na odsetkach się zna ? A o tym, że zbierają nie tylko podczas finału słyszała ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Łomatjko! Nie znam się na księgowości, ale 27.12.06, 14:26 jola_iza napisała: > Superata -fakt gorsza. A na odsetkach się zna ? A o tym, że zbierają nie tylko > podczas finału słyszała ? :) Coś mi się obiło we WSI. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 13:58 a gdzie zerozero?gdzie Wassermann i wszystkie służby?to karygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 14:24 A chociażby opowiadanie o sfinansowaniu Woodstock nie z pieniędzy WOŚP tylko bankowych odsetek /od tychże pieniedzy/. Albo opowiadanie o tolerancji przy własnym skrajnym braku tolerancji. A cała działalność WOŚP, która pomimo nagłośnienia, jest promilem w morzu potrzeb i tak naprawdę załatwia problem szpitalom i dostawcom sprzętu a nie pacjentom. Owsiak kupuje sprzęt - szlachetne. Ale co z tego jeśli NFZ nie przyznaje limitów na leczenie i sprzęt stoi bezużytecznie albo wręcz jest używany prywatnie? To nie zakłamanie? Wielka ściema dla ciemnego ludu pod patronatem publicznej TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 14:35 asienka32 napisała: > A chociażby opowiadanie o sfinansowaniu Woodstock nie z pieniędzy WOŚP tylko > bankowych odsetek /od tychże pieniedzy/. no i? > Albo opowiadanie o tolerancji przy własnym skrajnym braku tolerancji. konkret prosze > A cała działalność WOŚP, która pomimo nagłośnienia, jest promilem w morzu > potrzeb i tak naprawdę załatwia problem szpitalom i dostawcom sprzętu a nie > pacjentom. i pacjentom tez sprobuj ratowac pacjenta bez sprzetu szczegolnie dzieci po wypadkach albo te chore na serce > Owsiak kupuje sprzęt - szlachetne. Ale co z tego jeśli NFZ nie przyznaje > limitów na leczenie i sprzęt stoi bezużytecznie albo wręcz jest używany > prywatnie? to juz nie kwestia Owsiaka tylko moralnosci lekarzy i calej sluzby zdrowia > > To nie zakłamanie? owszem, ale min.zdrowia a nie Owsiaka bo gdyby nie Owsiak i WOSP to wyobrazasz sobie szpitale BEZ tego sprzetu? i swoje dzieci w potrzebie? >Wielka ściema dla ciemnego ludu pod patronatem publicznej > TVP. a ty swoje Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 14:37 asienka32 napisała: > A chociażby opowiadanie o sfinansowaniu Woodstock nie z pieniędzy WOŚP tylko > bankowych odsetek /od tychże pieniedzy/. to jednak z odsetek -nie kłamie > Albo opowiadanie o tolerancji przy własnym skrajnym braku tolerancji. A w czym przejawia się nietolerancja Owsiaka ? > A cała działalność WOŚP, która pomimo nagłośnienia, jest promilem w morzu > potrzeb i tak naprawdę załatwia problem szpitalom i dostawcom sprzętu a nie > pacjentom. A czy to wina Owsiaka, że potrzeby są większe? Większośc fundacji pomaga konkretnym pacjentom, to chyba dobrze, że Owsiak szptalom . Potem z tego korzystają pacjenci, tacy jak moja wnuczka która dzięki sprzętowi WOŚP . > Owsiak kupuje sprzęt - szlachetne. Ale co z tego jeśli NFZ nie przyznaje > limitów na leczenie i sprzęt stoi bezużytecznie albo wręcz jest używany > prywatnie? To może czepić się NFZ? > > To nie zakłamanie? Wielka ściema dla ciemnego ludu pod patronatem publicznej > TVP. Cholera TVP transmituje jakieś durne wybory miss za które sporo płaci i to Cię nie drażni? Coś mi się wydaje, że zaplątałaś się w argumentach, a przecież wystarczy nie dawać na WOŚP jak nie lubiz Owsiaka. > Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:02 Drażni mnie istnienie zarówno NFZ, publicznych placówek zdowia jak i publicznej TVP. Owsiak jest wytworem możliwym tylko w patologicznym układzie, gdzie w budżecie państwa nie ma pieniędzy na leczenie pacjentów a są na utrzymywanie publicznych mediów. To układ jest patologiczny a nie Owsiak. > Większośc fundacji pomaga konkretnym pacjentom, to chyba dobrze, że Owsiak szpt > alom . Potem z tego korzystają pacjenci, tacy jak moja wnuczka która dzięki spr > zętowi WOŚP . Przykład o tyle zły, że dotyka Twojego osobistego życia, ale czy nie przyszło Ci do głowy, że ten aparat powinien stać w tym szpitalu bez Owsiaka? I ze co roku płacimy 8% swoich dochodów na to, żeby pan dyrektor szpitala miał pieniądze na zakup niezbędnego sprzętu? Ale pan dyrektor szpitala prowadzi również własną politykę finansową, z której świetnie żyją dostawcy sprzętu, leków oraz .... handlarze wierzytelnosciami. I to on powinien podzękować Owsiakowi za darowiznę a nie Ty Jolu. I to jest popieprzone :( Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:09 Jakie ty bzdury pleciesz?!!! Gdzie sens, gdzie logika w tym zdaniu : "...Owsiak jest wytworem możliwym tylko w patologicznym układzie.." Zaslepiona kobieto takich ludzi w europie funkcjonuja setki i spoleczenstwa raczej sa im wdzieczne. p.s. Za te 8% co placisz to i tak cud, ze dostajesz tak duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:09 Asieńko, nie odnosisz wrażenia że walisz w Owsiaka, za coś co nie jest winą jego, ale rządzących? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:19 humbak napisał: > Asieńko, nie odnosisz wrażenia że walisz w Owsiaka, za coś co nie jest winą > jego, ale rządzących? Nigdy nie twierdziłam, że jest inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:25 Założyłaś jednak wątek, który jest wycelowany wprost w niego zasadniczo. Zwróć jednak uwagę, że zarówno Ty, jak i wielu innych forumowych ko-liberałów umiarkowanie popiera obecny rząd, który zasadniczo nic nie robi by patologiczną syt. zlikwidować... i to nie tylko w tej jednej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:37 Założyłam wątek, którego tematem jest to, że wystarczy dodać odpowiednią ilość patosu i propagandy do prowadzonej działalności i można każdą próbę dyskusji i polemiki podciągać pod próbę pozbawiania życia niewinnych dzieci, do tego sterowaną przez Rydzyka. Co do rządu i braku jakiegokolwiek działania zmierzajacego do zmiany sytuacji w służbie zdrowia to ani PiS, ani żadna partia nie ma pomysłu na reformę tej działki. Są pomysły na zmiany kosmetyczne takie jak leczenie ofiar wypadków ze składek OC, jakieś podwyżki dla służby zdrowia, podwyższania składek etc... Niestety nikt nie ma odwagi aby głośno powiedzieć, że publiczna opieka zdrowotna to fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:14 asienka32 napisała: > Drażni mnie istnienie zarówno NFZ, publicznych placówek zdowia jak i publicznej > > TVP. > Owsiak jest wytworem możliwym tylko w patologicznym układzie Widzisz takim samym wytworem jest premier Lepper a się go nie czepiasz , gdzie w budżecie > państwa nie ma pieniędzy na leczenie pacjentów a są na utrzymywanie publicznych > > mediów. To układ jest patologiczny a nie Owsiak. No to fajnie, że Owsiak nie jest zły :) > > > Większośc fundacji pomaga konkretnym pacjentom, to chyba dobrze, że Owsia > k > szpt > > alom . Potem z tego korzystają pacjenci, tacy jak moja wnuczka która dzię > ki > spr > > zętowi WOŚP . > > Przykład o tyle zły, że dotyka Twojego osobistego życia, ale czy nie przyszło > Ci do głowy, że ten aparat powinien stać w tym szpitalu bez Owsiaka? przyszło mi to do głowy. Dobrze jednak że stał dzięki Owsiakowibo inaczej nie byłoby go wcale. > I ze co roku płacimy 8% swoich dochodów na to, żeby pan dyrektor szpitala miał > pieniądze na zakup niezbędnego sprzętu? > Ale pan dyrektor szpitala prowadzi również własną politykę finansową, z której > > świetnie żyją dostawcy sprzętu, leków oraz .... handlarze wierzytelnosciami. Wszystko racja tylko Owsiak nie ma na to wpływu. A bez jego pomocy byłoby gorzej. > I to on powinien podzękować Owsiakowi za darowiznę a nie Ty Jolu. I to jest > popieprzone :( Ja tam wolę sama :) Ogólnie rzecz ujmując mam wrażenie, że prezentujesz postawę mojego zięcia. Stał z włączonymi światłami, córka weszła do sklepu po drożdżówki. Zajęło jej to dwadzieścia minut a nie pięć jak przewidywał zięć. Oczywiście z winy córki akumulator się rozładował:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:25 > No to fajnie, że Owsiak nie jest zły :) A byłby jeszcze lepszy gdyby robił to co robi w prywatnej telewizji. I piszę to bez ironii. > przyszło mi to do głowy. Dobrze jednak że stał dzięki Owsiakowibo inaczej nie b > yłoby go wcale. Byłby cały i zdrowy. Ucierpiałby na tym może jakiś farmaceutyczny koncern dostając pieniądze za swoje dostawy później niż dostał dzięki Owsiakowi. > Ogólnie rzecz ujmując mam wrażenie, że prezentujesz postawę mojego zięcia. Stał > z włączonymi światłami, córka weszła do sklepu po drożdżówki. Zajęło jej to d > wadzieścia minut a nie pięć jak przewidywał zięć. Oczywiście z winy córki akumu > lator się rozładował:) A zięć siedział w tym czasie w rządowej limuzynie czy swoim własnym prywatnym aucie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:37 W prywatnym, tylko zamiast czepiać się córki mógł wyłączyś światła. Zamiast czepiać się Owsiaka czep się TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:41 jola_iza napisała: > W prywatnym, tylko zamiast czepiać się córki mógł wyłączyś światła. Zamiast > czepiać się Owsiaka czep się TVP. TVP obcięłą Owsiakowi czas antenowy w tym roku, a on się rzuca jakby zabrano mu coś, co się mu jak psu zupa należy. To się go czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 15:54 A w zeszłym roku za co się czepiałaś ? PS Asieńko jesteś jedyną zwolenniczką obecnie rządzących z którą jeszcze mogę rozmawiać to może nie zwalaj winy na Jurka tylko powiedz, że go nie lubisz i starczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 14:41 asienka32 napisała: > Owsiak kupuje sprzęt - szlachetne. Ale co z tego jeśli NFZ nie przyznaje > limitów na leczenie i sprzęt stoi bezużytecznie albo wręcz jest używany > prywatnie? i to jest najwiekszą zbrodnią Owsiaka. nie dość,że hiena to w dodatku głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Zakłamanie i bufonada ? 27.12.06, 16:03 venus99 napisał: > nie dość,że hiena to w dodatku głupia. Jaka głupia ? Znająca realia po prostu ! Nie ma sensu w ogole wyposażać w sprzęt (niekoniecznie od Owsiaka) żadnych szpitali. Asienka widać wie, że w tym pisowskim państwie cały wysiłek i tak pójdzie na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas drobne pytanko 27.12.06, 15:15 dawno tego nie oglądałem... Oczywiście TVP zawiesza w ten dzień reklamy? ALbo cały zysk przekazuje Owsiakowi? Bo jeszcze się okaże, że TVP powinna zapłacic Owsiakowi, tak jak się kupuje filmy za kilkadzisiąt tysięcy $ czy finały mistrzostw świata (tu już w grę wchodzą miliony). Swoją droga śmieszne jest to, ze TVP takimi rzeczami jak mecze reprezentacji (gdzie udział w widowni wynosi np. 50% i gigantyczny sukces finansowy gwarantowany) zapycha "misję publiczną". Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: drobne pytanko 27.12.06, 15:32 a.adas napisał: > dawno tego nie oglądałem... Oczywiście TVP zawiesza w ten dzień reklamy? ALbo > cały zysk przekazuje Owsiakowi? Bo jeszcze się okaże, że TVP powinna zapłacic > Owsiakowi, tak jak się kupuje filmy za kilkadzisiąt tysięcy $ czy finały > mistrzostw świata (tu już w grę wchodzą miliony). I zdaje się płąci a dokładniej kupuje od Owsiaka lub wskazanych przez niego producentów telewizyjnych programy emitowane w czasie finału. > Swoją droga śmieszne jest to, ze TVP takimi rzeczami jak mecze reprezentacji > (gdzie udział w widowni wynosi np. 50% i gigantyczny sukces finansowy > gwarantowany) zapycha "misję publiczną". Misja publiczna to jest coś takiego jak sprawiedliwość społeczna. Wszyscy wiedzą, że musi być tylko nikt dokładnie nie wie na czym to polega ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Zdaje się, zdaje się, zdaje się... ptasie plotki 27.12.06, 15:55 asienka32 napisała: > > I zdaje się płąci a dokładniej kupuje od Owsiaka lub wskazanych przez niego > producentów telewizyjnych programy emitowane w czasie finału. > Masz gdzieś jakieś potwierdzenie tych "nowin"? ;) To ja moge też naPiSac, co mi sie zdaje. A zdaje mi się, że tym wątkiem chcesz WYŁąCZNIE zaspokoić swoją ambicyjkę i tyle. ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: drobne pytanko 27.12.06, 16:18 Mi zdaje się również, ale że obsługą Owsiaka zajmują się głównie telewizje regionalne (dlatego wygląda to często tak niefachowo)... tyle, ze ja się mogę mylić, a nie chce mi się tego sprawdzać, ani w TVP, ani w WOSP, ani nawet wątku na ten temat zakładać Dodatkowo nadal nie wiem co z przychodamni z reklam (bo chyba je emitują, naprawdę nie pamiętam) i tzw. wskaźnikami oglądalności. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A co robi ostatnio premier rozdając publiczne zł? 28.08.07, 13:57 asienka32 napisała: > przy pomocy publicznych pieniędzy, zeby zatkać gębę krytyce, unikać > niewygodnych pytań i nie musieć tłumaczyć się z wydanych pieniędzy na tzw. > koszty własne. > Odpowiedz Link Zgłoś