Dodaj do ulubionych

S Nowym Godam!

01.01.07, 01:12
Pozdrawiam wszystkich noworocznie i życzę (sobie i zespołowi) niespożytej
energii na wypisywanie bzdur, a czasem i rzeczy ważnych w Internecie AS
2007...
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro To jest polskie forum i zyczenia składa się 01.01.07, 01:20
      w języku polskim, nie tytułuje się wątków wątpliwymi rusycyzmami...
      • emerytka2006 a Tobie Camille nigdy nie zgadza się mówić 01.01.07, 01:22
        ... "tym niemniej", "pod rząd", "z wielkiej litery"?

Jeśli tak jesteś ruskim (!) i idź sie wyspowiadać do IPN. Najlepiej do Dudka...

PS. S Nowym Godam!!!!!!!!!!!
        Iśsio raz! Iśsio mnoga mnoga raz!
        • camille_pissarro Re: a Tobie Camille nigdy nie zgadza się mówić 01.01.07, 01:25
          co za bełkot, cieniutka jesteś w ars bibendi ;)))
          • emerytka2006 ??? 01.01.07, 01:27
            • camille_pissarro Re: ??? 01.01.07, 01:37
              skoro jest ars amandi to funkcjonuje tez ars bibendi, ogólnie rzecz ujmując
              sztuka czy jak kto woli kultura picia.
              • emerytka2006 dobrze 01.01.07, 01:40
                ... ale co to ma wspólnego z rusycyzmami?
                • camille_pissarro Re: dobrze 01.01.07, 01:42
                  po prostu "pochlałaś" i nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz ...
                  • francuskilacznik Re: dobrze 01.01.07, 01:50
                    problem polega na tym, ze albo ona zawsze pijana, albo juz tak ma:))
                  • echo_o Camille... 01.01.07, 01:51

Dlaczego nie tańczysz tanga (np) ?
                    Dlaczego rozmawiasz z kim nie warto rozmawiać takiej, jak teraz i tu, nocy ?
                    Ja gadam przez Skype z przyjaciółmi zza dużej wody, ślę życzenia, etc.
                    (schowałam się w zaułku prywatki) i zajrzałam kontrolnie na FK.
                    Szkoda Cię na takie wątki, jak ten.
                    (mnie w nim nie było i nie ma).

Szczęśliwego 2007!
                    • camille_pissarro Re: Camille... 01.01.07, 01:56
                      Ja już rozmawiałem z siostrą z NYC i córką z Londynu ;)) , jestem juz po tangu
                      i salsie ;))) i zajrzałem na FK ( dawno tu nie zaglądałem ) zobaczyłem tego
                      trolla i chciałem się chwilę podroczyć ;))
                      Wszelkiej pomyslnosci w A.D. 2007 życzę ...
                      • echo_o :) Zawsze byłeś kimś, z kim warto - "zatańczyć"... 01.01.07, 02:02
                        ...w słownym pląsie - dlatego Cię zaczepiłam w białym tangu.
                        Szczęśliwego 2007! (też bywam TU incydentalnie).
                        • camille_pissarro Re: :) Zawsze byłeś kimś, z kim warto - "zatańczy 01.01.07, 02:09
                          Tym bardziej, że bywamy tu okazjonalnie pląsy ( nawet te werbalne ) są milsze i
                          serdeczne ;))
                          "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
                  • maria9 Re: dobrze 01.01.07, 01:53
                    tym niemniej - rusycym (tiem niemnieje)
                    Z wielkiej litery - rusycyzm, po polsku mówimy "wielką literą"
                    Emerytka ma rację.
                    • camille_pissarro bez pół litra nie "rozbieriosz" ;)))) 01.01.07, 01:58
                      doprawdy nie wiem o co chodzi ;))
                • alistair-p Re: dobrze 01.01.07, 03:31
                  Chciałem tylko dodać że w rosyjskim "O" przed akcentem czyta sie jako "A".W tym
                  wypadku należało napisać S Nowym Godom.
    • wikul Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 01:57
      emerytka2006 napisała:

> Pozdrawiam wszystkich noworocznie i życzę (sobie i zespołowi) niespożytej
      > energii na wypisywanie bzdur, a czasem i rzeczy ważnych w Internecie AS
      > 2007...

W takich dniach przypomina się zawsze jezyk ojczysty. Zadania wykonane ?
      • maria9 Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 01:59
        Masz uraz do jezyka rosyjskiego? To piekny jezyk i warto go sie uczyc.
        • camille_pissarro oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. n/t 01.01.07, 02:00

• maria9 Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 02:01
            Puszkin, Turgieniew to Twoi wrogowie?
            • camille_pissarro Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 02:14
              A czy ja mam na mysli Czechowa, Babla, Paustowskiego ???
              Szkoda mi bardzo takich Politkowska i inni , którzy bezimienni kończą żywot nie
              godząc sie na deptanie praw człowieka.
              Jeśli chodzi o wrogów to mam na mysli takich jak chociażby obecny prezysdent
              Rosji i jemu podobnych - to oni tworza zreby "quasi demokratycznej " Rosji z
              autorytarnymi ciągotami ...
              • alistair-p Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 03:55
                Język może mało popularny,ale mówi nim jeszcze ok.200 mln ludzi.Przydał mi się w
                podróżach po Kaukazie i Azji Środkowej.Trudno rozmawiać w Groznym po Czeczeńsku
                a w Tbilisi po Gruzińsku,o Baku i Aszchabadzie nie wspomnę.
                • wikul Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 04:01
                  alistair-p napisał:

> Język może mało popularny,ale mówi nim jeszcze ok.200 mln ludzi.Przydał mi
                  się
                  > w
                  > podróżach po Kaukazie i Azji Środkowej.Trudno rozmawiać w Groznym po
                  Czeczeńsku
                  > a w Tbilisi po Gruzińsku,o Baku i Aszchabadzie nie wspomnę.

Język popularny i potrzebny tylko niekoniecznie do składania życzeń
                  adresowanych do bliskich na polskim forum.
                  Czy to tak trudno zrozumieć ?
                  • daktylek Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 10:25
                    wikul napisał:
                    > Język popularny i potrzebny tylko niekoniecznie do składania życzeń
                    > adresowanych do bliskich na polskim forum.
                    > Czy to tak trudno zrozumieć ?

Co za polonocentryzm! Polskie forum? To znaczy, ze tu tylko Polacy mogą pisać,
                    na dodatek tylko ci, co w Polsce mieszkają, bo ci z zagranicy to już nie
                    Polacy - tylko Polonia!
                    A jakby napisać "Happy New Year", to też by się taki wrzask podniósł?
                    • camille_pissarro podniósłby się ... 01.01.07, 10:31
                      w mojej rodzinie, tej poza granicami RP wszyscy porozumiewaja sie po polsku -
                      nawet córki ciotki ( z emigracji po II wojnie swiatowej ) , które urodziły sie
                      już w U.K , chodziły w czasie weekend'ów do polskiej szkoły i władają polskim
                      poprawnie .
                      • daktylek Re: podniósłby się ... 01.01.07, 10:42
                        A jakby napisały po polsku na angielskim forum, to też wrzask by się
                        podnióśł? :)
                        • camille_pissarro a co mnie obchodzi angielskie forum ??? n/t 01.01.07, 10:43

• camille_pissarro Re: a co mnie obchodzi angielskie forum ??? n/t 01.01.07, 10:45
                            ponadto , przekład "od czapy" - kto na angielskim forum uzywałby języka innego
                            poza globalnym angielskim ;))))
                            • daktylek Re: a co mnie obchodzi angielskie forum ??? n/t 01.01.07, 11:03
                              No to wyobraż sobie, że rosyjski też jest globalnym językiem, w odróżnieniu od
                              polskiego, który jest zaliczany do grupy mniej rozpowszechnionych ;)
          • daktylek Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 10:21
            dlatego nasze obecne elyty w żadnym innym języku nie potrafią, tylko w tym co
            ich komusza szkoła nauczyła?
        • wikul Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 03:46
          maria9 napisała:

> Masz uraz do jezyka rosyjskiego? To piekny jezyk i warto go sie uczyc.

A ty często składasz życzenia swoim bliskim po rosyjsku ?
    • frank_drebin O dziarskie chlopaki z NIE sie odezwali ;) 01.01.07, 02:56
      emerytka2006 napisała:
      "i życzę (sobie i zespołowi)"
      Hyhy caly zespol ;) Was widze jest duzo ;)
      • jola_iza Re: O dziarskie chlopaki z NIE sie odezwali ;) 01.01.07, 10:15
        "życzę (sobie i zespołowi) niespożytej energii na wypisywanie bzdur,"
        Ty z "Nie" czy debil? Bo, że wypisujesz bzdury toż widać .
      • camille_pissarro dobre i godne zastanowienia ;)) 01.01.07, 10:56
        wszelkiej pomyślności w A.D. 2007, także weny twórczej na FK ;))
    • artsg Dziad Mróz był? 01.01.07, 10:09

• jola_iza Re: Wielkie dzięki 01.01.07, 10:17
      Emerytko, jak widać energii nam nie brakuje:)
      • mak67 Re: Wielkie dzięki 01.01.07, 10:23
        Biedna emerytka wszystko się jej pomieszało. Myślę, że ona na Wigilię to
        zamiast kolęd śpiewa podmoskiewskie wieczory. Na szczęście mamy demokrację i
        takie postawy nie są karane
        • jola_iza Re: Miło mi 01.01.07, 10:51
          że nie chcesz karać emerytki. To może i mnie obejmie abolicja za dobrowolne należenie do TPPR i utrzymywanie kontaktów tam zawartych do dziś.
          Swoją drogą jeżdżąc do Kazachstanu, Ukrainy ,Rosji coraz częściej muszę przepraszać za Polaka -Feliksa Edmundowicza :)
          • mak67 Re: Miło mi 01.01.07, 10:55
            Feliks był wielkim Polakiem. Nikomu nie udało się wybic tulu ruskich co jemu a
            jak się weźmie pod uwagę osiągniecia jego następców to mamy spore państwo z
            wymordowanych. Chwała mu
    • oceannia przeciez ona mowi, ze gada z "Nowym" 01.01.07, 10:26
      Pytanie detektywistyczne - kto to jest ten nowy?:)
      • jola_iza Re: przeciez ona mowi, ze gada z "Nowym" 01.01.07, 10:59
        C Новым годом gada:)
        • oceannia a może to z nowym nadredachtorem gada:) 01.01.07, 11:03
    • kali301 Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 10:32
      Czy to miało być God of America czy godamn (to condemn to hell)?
    • wlodzimierz.ilicz S Nowym Godom, Happy New Year! 01.01.07, 10:57
      Szczęśliwego Nowego Roku.

I nie robić więcej błędów ortograficznych.
      • emerytka2006 Re: S Nowym Godom, Happy New Year! 01.01.07, 13:38
        A gdzie tu masz błędy?
        Zapisałam fonetycznie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka