emerytka2006 01.01.07, 01:12 Pozdrawiam wszystkich noworocznie i życzę (sobie i zespołowi) niespożytej energii na wypisywanie bzdur, a czasem i rzeczy ważnych w Internecie AS 2007... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camille_pissarro To jest polskie forum i zyczenia składa się 01.01.07, 01:20 w języku polskim, nie tytułuje się wątków wątpliwymi rusycyzmami... Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 a Tobie Camille nigdy nie zgadza się mówić 01.01.07, 01:22 ... "tym niemniej", "pod rząd", "z wielkiej litery"? Jeśli tak jesteś ruskim (!) i idź sie wyspowiadać do IPN. Najlepiej do Dudka... PS. S Nowym Godam!!!!!!!!!!! Iśsio raz! Iśsio mnoga mnoga raz! Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: a Tobie Camille nigdy nie zgadza się mówić 01.01.07, 01:25 co za bełkot, cieniutka jesteś w ars bibendi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: ??? 01.01.07, 01:37 skoro jest ars amandi to funkcjonuje tez ars bibendi, ogólnie rzecz ujmując sztuka czy jak kto woli kultura picia. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: dobrze 01.01.07, 01:42 po prostu "pochlałaś" i nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
francuskilacznik Re: dobrze 01.01.07, 01:50 problem polega na tym, ze albo ona zawsze pijana, albo juz tak ma:)) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Camille... 01.01.07, 01:51 Dlaczego nie tańczysz tanga (np) ? Dlaczego rozmawiasz z kim nie warto rozmawiać takiej, jak teraz i tu, nocy ? Ja gadam przez Skype z przyjaciółmi zza dużej wody, ślę życzenia, etc. (schowałam się w zaułku prywatki) i zajrzałam kontrolnie na FK. Szkoda Cię na takie wątki, jak ten. (mnie w nim nie było i nie ma). Szczęśliwego 2007! Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Camille... 01.01.07, 01:56 Ja już rozmawiałem z siostrą z NYC i córką z Londynu ;)) , jestem juz po tangu i salsie ;))) i zajrzałem na FK ( dawno tu nie zaglądałem ) zobaczyłem tego trolla i chciałem się chwilę podroczyć ;)) Wszelkiej pomyslnosci w A.D. 2007 życzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o :) Zawsze byłeś kimś, z kim warto - "zatańczyć"... 01.01.07, 02:02 ...w słownym pląsie - dlatego Cię zaczepiłam w białym tangu. Szczęśliwego 2007! (też bywam TU incydentalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: :) Zawsze byłeś kimś, z kim warto - "zatańczy 01.01.07, 02:09 Tym bardziej, że bywamy tu okazjonalnie pląsy ( nawet te werbalne ) są milsze i serdeczne ;)) "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/ Odpowiedz Link Zgłoś
maria9 Re: dobrze 01.01.07, 01:53 tym niemniej - rusycym (tiem niemnieje) Z wielkiej litery - rusycyzm, po polsku mówimy "wielką literą" Emerytka ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro bez pół litra nie "rozbieriosz" ;)))) 01.01.07, 01:58 doprawdy nie wiem o co chodzi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: dobrze 01.01.07, 03:31 Chciałem tylko dodać że w rosyjskim "O" przed akcentem czyta sie jako "A".W tym wypadku należało napisać S Nowym Godom. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 01:57 emerytka2006 napisała: > Pozdrawiam wszystkich noworocznie i życzę (sobie i zespołowi) niespożytej > energii na wypisywanie bzdur, a czasem i rzeczy ważnych w Internecie AS > 2007... W takich dniach przypomina się zawsze jezyk ojczysty. Zadania wykonane ? Odpowiedz Link Zgłoś
maria9 Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 01:59 Masz uraz do jezyka rosyjskiego? To piekny jezyk i warto go sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. n/t 01.01.07, 02:00 Odpowiedz Link Zgłoś
maria9 Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 02:01 Puszkin, Turgieniew to Twoi wrogowie? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 02:14 A czy ja mam na mysli Czechowa, Babla, Paustowskiego ??? Szkoda mi bardzo takich Politkowska i inni , którzy bezimienni kończą żywot nie godząc sie na deptanie praw człowieka. Jeśli chodzi o wrogów to mam na mysli takich jak chociażby obecny prezysdent Rosji i jemu podobnych - to oni tworza zreby "quasi demokratycznej " Rosji z autorytarnymi ciągotami ... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 03:55 Język może mało popularny,ale mówi nim jeszcze ok.200 mln ludzi.Przydał mi się w podróżach po Kaukazie i Azji Środkowej.Trudno rozmawiać w Groznym po Czeczeńsku a w Tbilisi po Gruzińsku,o Baku i Aszchabadzie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 04:01 alistair-p napisał: > Język może mało popularny,ale mówi nim jeszcze ok.200 mln ludzi.Przydał mi się > w > podróżach po Kaukazie i Azji Środkowej.Trudno rozmawiać w Groznym po Czeczeńsku > a w Tbilisi po Gruzińsku,o Baku i Aszchabadzie nie wspomnę. Język popularny i potrzebny tylko niekoniecznie do składania życzeń adresowanych do bliskich na polskim forum. Czy to tak trudno zrozumieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 10:25 wikul napisał: > Język popularny i potrzebny tylko niekoniecznie do składania życzeń > adresowanych do bliskich na polskim forum. > Czy to tak trudno zrozumieć ? Co za polonocentryzm! Polskie forum? To znaczy, ze tu tylko Polacy mogą pisać, na dodatek tylko ci, co w Polsce mieszkają, bo ci z zagranicy to już nie Polacy - tylko Polonia! A jakby napisać "Happy New Year", to też by się taki wrzask podniósł? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro podniósłby się ... 01.01.07, 10:31 w mojej rodzinie, tej poza granicami RP wszyscy porozumiewaja sie po polsku - nawet córki ciotki ( z emigracji po II wojnie swiatowej ) , które urodziły sie już w U.K , chodziły w czasie weekend'ów do polskiej szkoły i władają polskim poprawnie . Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: podniósłby się ... 01.01.07, 10:42 A jakby napisały po polsku na angielskim forum, to też wrzask by się podnióśł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: a co mnie obchodzi angielskie forum ??? n/t 01.01.07, 10:45 ponadto , przekład "od czapy" - kto na angielskim forum uzywałby języka innego poza globalnym angielskim ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: a co mnie obchodzi angielskie forum ??? n/t 01.01.07, 11:03 No to wyobraż sobie, że rosyjski też jest globalnym językiem, w odróżnieniu od polskiego, który jest zaliczany do grupy mniej rozpowszechnionych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: oczywista prawda, język wrogów trzeba znać .. 01.01.07, 10:21 dlatego nasze obecne elyty w żadnym innym języku nie potrafią, tylko w tym co ich komusza szkoła nauczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 03:46 maria9 napisała: > Masz uraz do jezyka rosyjskiego? To piekny jezyk i warto go sie uczyc. A ty często składasz życzenia swoim bliskim po rosyjsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin O dziarskie chlopaki z NIE sie odezwali ;) 01.01.07, 02:56 emerytka2006 napisała: "i życzę (sobie i zespołowi)" Hyhy caly zespol ;) Was widze jest duzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: O dziarskie chlopaki z NIE sie odezwali ;) 01.01.07, 10:15 "życzę (sobie i zespołowi) niespożytej energii na wypisywanie bzdur," Ty z "Nie" czy debil? Bo, że wypisujesz bzdury toż widać . Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro dobre i godne zastanowienia ;)) 01.01.07, 10:56 wszelkiej pomyślności w A.D. 2007, także weny twórczej na FK ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Wielkie dzięki 01.01.07, 10:17 Emerytko, jak widać energii nam nie brakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Wielkie dzięki 01.01.07, 10:23 Biedna emerytka wszystko się jej pomieszało. Myślę, że ona na Wigilię to zamiast kolęd śpiewa podmoskiewskie wieczory. Na szczęście mamy demokrację i takie postawy nie są karane Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Miło mi 01.01.07, 10:51 że nie chcesz karać emerytki. To może i mnie obejmie abolicja za dobrowolne należenie do TPPR i utrzymywanie kontaktów tam zawartych do dziś. Swoją drogą jeżdżąc do Kazachstanu, Ukrainy ,Rosji coraz częściej muszę przepraszać za Polaka -Feliksa Edmundowicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Miło mi 01.01.07, 10:55 Feliks był wielkim Polakiem. Nikomu nie udało się wybic tulu ruskich co jemu a jak się weźmie pod uwagę osiągniecia jego następców to mamy spore państwo z wymordowanych. Chwała mu Odpowiedz Link Zgłoś
oceannia przeciez ona mowi, ze gada z "Nowym" 01.01.07, 10:26 Pytanie detektywistyczne - kto to jest ten nowy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: przeciez ona mowi, ze gada z "Nowym" 01.01.07, 10:59 C Новым годом gada:) Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: S Nowym Godam! 01.01.07, 10:32 Czy to miało być God of America czy godamn (to condemn to hell)? ___________ „Fallokracja (phallocracy) jest najgorszym z możliwych ustrojów bowiem są to rządy hien nad osłami.” - Arystoteles Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz S Nowym Godom, Happy New Year! 01.01.07, 10:57 Szczęśliwego Nowego Roku. I nie robić więcej błędów ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Re: S Nowym Godom, Happy New Year! 01.01.07, 13:38 A gdzie tu masz błędy? Zapisałam fonetycznie... Odpowiedz Link Zgłoś