Dodaj do ulubionych

nie chcesz pracować?, nie chcesz wykonywać poleceń

03.01.07, 01:12
szefa? zgłoś się do GW.
Wtedy jakiś redaktor GW napisze ci ładną laurkę i przekona cała Polskę że pracownik wcale nie musi pracować i słuchać szefa.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3825274.html
"Chcieli mieć urzędnika do roboty, który by siedział cicho."
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych To o Marcinkiewiczu? 03.01.07, 01:13
      Bo nie chce mi się (lenistwo) linka otwierać.
      • premier.z.krakowa nie, o urzędniku IIIRP który myśli że jest 03.01.07, 01:16
        nieusuwalny, a więc moze nic nie robić a GW i tak będzie go bronić bo jest protegowanym Zolla

obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Bo nie chce mi się (lenistwo) linka otwierać.
        • woda.woda ty zawsze tak kłamiesz 03.01.07, 01:19
          czy nie przeczytałes tego tekstu?
          • premier.z.krakowa co za oskarżenia? 03.01.07, 01:21
            a tak konkretnie to o co chodzi?

woda.woda napisała:

> czy nie przeczytałes tego tekstu?
            • woda.woda Re: co za oskarżenia? 03.01.07, 01:24
              Napisałeś" może nic nie rozbić

W tekście stoi:
              Prawnik, pedagog, wychowawca - Mazowiecka przyszła do ministerstwa w 1998 r.
              Przed Zbigniewem Ziobro podlegała sześciu ministrom sprawiedliwości. Wszyscy,
              łącznie z Lechem Kaczyńskim, cenili jej kompetencje. Pomoc ofiarom przestępstw
              to była jej pasja. Jeszcze w prokuraturze na warszawskiej Pradze tworzyła
              pierwsze w Polsce instrukcje dla policjantów i prokuratorów, np. jak prowadzić
              przesłuchania ze zgwałconymi kobietami.

W ministerstwie doprowadziła do wydania i spopularyzowania Polskiej Karty Praw
              Ofiary - zbioru wszystkich uprawnień przysługujących pokrzywdzonym. Pilotowała
              opracowaną przez prof. Ewę Bieńkowską ustawę o kompensacie dla ofiar niektórych
              przestępstw umyślnych. Walczyła o wprowadzenie w prawie zakazu zbliżania się
              sprawcy do ofiary oraz nakazu opuszczenia lokalu zajmowanego wspólnie z
              pokrzywdzonym. Praktycznie sama organizowała "tygodnie ofiar przestępstw",
              sesje naukowe i szkolenia. Jednym z jej ostatnich pomysłów było wprowadzenie
              instytucji opiekuna ofiary.

Od roku była sekretarzem i koordynatorem powołanego decyzją premiera Zespołu
              ds. Opracowania Krajowego Programu na rzecz Ofiar Przestępstw (do czego Polska
              zobowiązana została decyzją ramową Rady UE z 2001 r.).
              • premier.z.krakowa nie interesuje mnie laurka rodem 03.01.07, 01:28
                z PRLowskiej prasy jaką wystawia GW jakiemuś urzędnikowi tylko dlatego że w tej chwili jest w opozycji do Ziobry i jest protegowanym Zolla.

Jak pracownik nie chce wykonywać swojej pracy i przyjąć zakresu obowiazków to sprawa jest chyba jasna.

woda.woda napisała:

> Napisałeś" może nic nie rozbić
                >
                > W tekście stoi:
                > Prawnik, pedagog, wychowawca - Mazowiecka przyszła do ministerstwa w 1998 r.
                > Przed Zbigniewem Ziobro podlegała sześciu ministrom sprawiedliwości. Wszyscy,
                > łącznie z Lechem Kaczyńskim, cenili jej kompetencje. Pomoc ofiarom przestępstw
                > to była jej pasja. Jeszcze w prokuraturze na warszawskiej Pradze tworzyła
                > pierwsze w Polsce instrukcje dla policjantów i prokuratorów, np. jak prowadzić
                > przesłuchania ze zgwałconymi kobietami.
                >
                > W ministerstwie doprowadziła do wydania i spopularyzowania Polskiej Karty Praw
                > Ofiary - zbioru wszystkich uprawnień przysługujących pokrzywdzonym. Pilotowała
                > opracowaną przez prof. Ewę Bieńkowską ustawę o kompensacie dla ofiar niektórych
                >
                > przestępstw umyślnych. Walczyła o wprowadzenie w prawie zakazu zbliżania się
                > sprawcy do ofiary oraz nakazu opuszczenia lokalu zajmowanego wspólnie z
                > pokrzywdzonym. Praktycznie sama organizowała "tygodnie ofiar przestępstw",
                > sesje naukowe i szkolenia. Jednym z jej ostatnich pomysłów było wprowadzenie
                > instytucji opiekuna ofiary.
                >
                > Od roku była sekretarzem i koordynatorem powołanego decyzją premiera Zespołu
                > ds. Opracowania Krajowego Programu na rzecz Ofiar Przestępstw (do czego Polska
                > zobowiązana została decyzją ramową Rady UE z 2001 r.).
                • woda.woda Nie cenisz fachowców, to błąd 03.01.07, 01:31
                  • premier.z.krakowa fachowców dobre, bo tak napisała GW 03.01.07, 01:44
                    a gdzie artykułyz poprzednich lat wychwalajace tego urzędnika?
                    Ta pani stała się wspaniałym fachowcem gdy okazało się że krytykuje swojego szefa bo ten ja zwalnia.
                    Przez ostatni rok jakoś GW nie chwaliła pracy resortu Ziobry.

fachowieć nie musi wykonywać poleceń przełozonego?
                    • woda.woda przeczytaj może ten tekst zamiast bzdury pisać 03.01.07, 01:44
        • alistair-p Re: nie, o urzędniku IIIRP który myśli że jest 03.01.07, 01:21
          Acha,chodzi o Leppera i paru PZPRowców w obecnym rządzie.
    • francuskilacznik Re: nie chcesz pracować?, nie chcesz wykonywać po 03.01.07, 01:16
      ach ta GW !
    • obraza.uczuc.religijnych No to niezłych nierobów 03.01.07, 01:19
      trzymał Lesio Kaczyński gdy był ministrem "sprawiedliwości".
      • woda.woda Nie słuchaj, tekst jest zupełnie o czym innym 03.01.07, 01:21
        • premier.z.krakowa może nam ludowi wytłumaczysz jak mamy rozumieć 03.01.07, 01:22
          paszkwile GW?
          • woda.woda Może tak? 03.01.07, 01:27
            "Janusz Popiel, Stowarzyszenie Poszkodowanych w Wypadkach Drogowych "Alter
            Ego": - Pozbycie się prok. Mazowieckiej to duży błąd. Patrząc na centralizację
            ministerstwa, wręcz ręczne sterowanie, także jeśli chodzi o podział środków na
            pomoc ofiarom, nie widzę osoby, z którą można by tam kompetentnie rozmawiać."

"Tymczasem ci, którzy zetknęli się z Mazowiecką, są jej odejściem
            zaniepokojeni. Dr Monika Płatek, (...) - To Mazowiecka była inicjatorem działań
            dotyczących pomocy ofiarom przestępstw. W ogóle podniosła ten problem w
            ministerstwie jako pierwsza. Nie wiem, czy i jak te działania będą
            przygotowywane i kontynuowane bez jej osoby."
            • ojgoj Sprawa jest poważna i wymaga wyjaśnienia. 03.01.07, 01:34
              woda.woda napisała: Może tak?
              >

---> Być może, mimo tendencyjnego tytułu, cała informacja, w tym opinia o prok.
              Mazowieckiej jest prawdziwa. Należałoby bronić takich osób i wtedy Ziobro
              powinien się gęsto tłumaczyć.
              Jedyną wątpliwość nasuwa rekomendacja Zolla, który nawet będąc RPO wiedział o
              różnych przestępstwach, lecz nie powiadamiał organów ścigania.
              • woda.woda Mianowicie? 03.01.07, 01:39
                Zolla który nawet będąc RPO wiedział o
                > różnych przestępstwach, lecz nie powiadamiał organów ścigania.
                • ojgoj Mianowicie...nie zbaczajmy z tematu,czyli o p.prok 03.01.07, 01:43
                  woda.woda napisała: Mianowicie?
                  > Zolla który nawet będąc RPO wiedział o
                  > > różnych przestępstwach, lecz nie powiadamiał organów ścigania.

---> Zoll, to "osobna para kaloszy".
                  • woda.woda rzuciłes ciężkie oskarżenie 03.01.07, 01:44
                    udowoddnij więc jealbo odszczekaj
                    • woda.woda Jesteś tchórzem, ojgoj 03.01.07, 01:48
                      • ojgoj Re: Jesteś tchórzem, ojgoj 03.01.07, 02:02
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54796019&a=54819862
                    • ojgoj A coś swojego chwilę wcześniejszego "odszczekasz"? 03.01.07, 02:11
                      woda.woda napisała: rzuciłes ciężkie oskarżenie
                      > udowoddnij więc jealbo odszczekaj

---> A z Zollem tak się ma sprawa, że półtora roku temu miał wywiad na TVP3 ok.
                      godz. 8.45. Wtedy sam to powiedział a na pytanie, dlaczego nie reagował ...
                      nabrał wody w usta (a w oczach jego był widoczny strach).
                      • woda.woda Jeśli będę miała powód 03.01.07, 02:14
                        napisałes:
                        "Zolla, który nawet będąc RPO wiedział o
                        różnych przestępstwach, lecz nie powiadamiał organów ścigania."

O jakich mianowicie przestępstwach wiedział i nie zawiadomił o nich?

> nabrał wody w usta (a w oczach jego był widoczny strach).

Twoje wrażenie mnie nie interesują, proszę o fakty.
                        • ojgoj Re: Jeśli będę miała powód 03.01.07, 02:20
                          woda.woda napisała:
                          > Twoje wrażenie mnie nie interesują, proszę o fakty.

---> Czy ja napisałem o swoich wrażeniach, czy o tym co usłyszałem z ust Zolla?
                          Po więcej informacji zgłoś się do redakcji TVP3.
                          • woda.woda Re: Jeśli będę miała powód 03.01.07, 02:23

> ---> Czy ja napisałem o swoich wrażeniach, czy o tym co usłyszałem z ust Zo
                            > lla?

O swoich wrażeniach. Nie napisałes,jakie przestępstwa Zoll ukrył.

> Po więcej informacji zgłoś się do redakcji TVP3.

A niby z jakiej racji? Czy to TV rzuca oskarżenie bez pokrycia, czy ty?
                            • ojgoj Re: Jeśli będę miała powód 03.01.07, 02:32
                              woda.woda napisała:
                              > A niby z jakiej racji? Czy to TV rzuca oskarżenie bez pokrycia, czy ty?

Ja nie mam takich zdolności jak salonowi jasnowidze. Tylko oni potrafią wskoczyć
                              do czyjejś głowy i poznać myśli ... czy to Kaczyńskich, czy to Dorna, itd.
                              Prawdopodobnie też masz takie zdolności, więc wskocz do głowy Zolla i dowiedz
                              się szczegółów. On sam siebie przez nieuwagę oskarżył. Ja tylko powtórzyłem o
                              czym on mówił. A że na razie nie ma chętnych do wyciągnięcia tamtych materiałów
                              ... to chyba nic niezwykłego :))
                              • woda.woda Dam ci radę 03.01.07, 02:37
                                nie rzucaj nigdy oskarżeń nie mogąc jednoczesnie udokumentowac ich prawdziwości.

Konkludując - niczego nie odszczekam, bo nie mam powodu.

• ojgoj Nie dasz mi rady :)) 03.01.07, 02:44
                                  woda.woda napisała: Dam ci radę
                                  > nie rzucaj nigdy oskarżeń nie mogąc jednoczesnie udokumentowac ich prawdziwości
                                  > Konkludując - niczego nie odszczekam, bo nie mam powodu.

---> Konkludując: Udowodnij teraz tu na FK, że dzisiaj o godz. 2.41 w TVN24 była
                                  powtórka "z Giertycha ".
                                  A była.
                • premier.z.krakowa Re: Mianowicie? 03.01.07, 01:46
                  czy skonczył się już proces biedaka którego prokuratura na polecenie Zolla ścigała za słowa krytyki?

woda.woda napisała:

> Zolla który nawet będąc RPO wiedział o
                  > > różnych przestępstwach, lecz nie powiadamiał organów ścigania.
    • wannassermann nie chcesz pracować? Wstap do PiS. 03.01.07, 03:24
      PiS bardzo dba o rodziny i kolegow, znajdzie ci ciepla posadke, ty bedziesz od
      piastowania stanowiska i brania kasy, a ci malutcy, jak Lidia Mazowiecka beda
      od roboty.
      • maureen2 Re: nie chcesz pracować? Wstap do PiS. 03.01.07, 03:49
        dobór kadr nie jest mocną stroną PiS, korzystanie z cudzych pomysłów,gdy włas-
        nych brak i promowanie osob,które trzeba wyprowmować -tak. Wystarczy przyjrzec
        się uporczywemu lansowaniu twarzy Edgara,Arturka ,Kuchcińskiego i innych staryc
        znajmych,którzy w niezrozumialy sposób zrobili kariery rządowe,polityczne.
        W innym kraju podawaliby tylko herbatę gościom w sekretariacie. Podobnie pan
        Bosak i jego koledzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka