frau_pranajtis 03.02.07, 19:32 He, he, he Trzeba bylo szybciej i lepiej to zrobic. Jak juz bedzie Radek konczyc to ministrowanie i jechac do USA, to niech zabierze te F16 na zlom. Najlepiej statkiem, bo gotowe nie doleciec! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frau_pranajtis Macierewicz jeszcze mu pokaze jego miejsce 03.02.07, 19:35 Jesli te sluchy o lustracji sa prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Macirerwicz 03.02.07, 19:36 Może - w najlepszym wypadku - pokazywac miejsce swojej zonie. Za jej zgodą, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio A kto to? 03.02.07, 19:38 Twoj sąsiad jakis? Bo nazwisko malo znajome:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Przepraszam za literówkę 03.02.07, 19:39 Kiepsko działa mi klawiatura. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Łaskawie przyjmuję przeprosiny, ale 03.02.07, 19:41 slowa wszystkiego nie zalatwia. Wplac 100 zl na ratowanie szpitala we Wroclawiu. Dyrektor i ekipa musza z czegos zyc! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Nie dość, ze 03.02.07, 19:43 skąpa, to jescze bezczelna. I chciej tu czlowieku byc dobry dla ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Ano 03.02.07, 19:46 poczytac musisz. Odpowiedź znajdziesz na stronicach "Foucault's Pendulum". Ale czytac musisz uwaznie. I nie uron zadnego slowa. Jak czegos nie zrozumiesz, zacznij jeszcze raz od nowa ten fragment. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ano - ja juz dawno temu poczytałam 03.02.07, 19:47 Dlatego nie wiem, czemu stawiasz go w jednym szeregu z Grocholą i Gretkowską. Czyżbyś sam nie czytał? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Re: Zarządzaj własnymi pieniędzmi, jeśli łaska :) 03.02.07, 19:50 Odezwala sie! A przez pol dnia sie klocicla, ze nalezy lozyc pieniadze na pasozytow. Jak to zmienia sie punkt widzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Czyżby? 03.02.07, 19:52 Przecież pisałam, że zgadzam się, aby moje pieniądze współfinansowały potrzeby mniejszości narodowych. Natomiast petrucio pisze tu o tych pieniądzach, które aktualnie mam w portfelu - czyli PO opodatkowaniu - a to juz nie jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Nie Twoje tylko nasze jesli juz. 03.02.07, 19:54 Skoro nie chcesz by sie ktos rzadzil Twoimi pieniedzmi, dlaczego chcesz lupic moja kase ze wspolnych pieniedzy na jakichs pasozytow? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Rasowa z Ciebie baba! 03.02.07, 19:39 Dzieki takim paniom mamy meskich szowinistow. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda A co? 03.02.07, 19:40 Powinnam była napisać: bez jej zgody? Wtedy byłoby w twoim guście? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis W ogole nie powinnas czegos takiego pisac 03.02.07, 19:51 o jakiejkolwiek kobiecie. Zaloze sie! Mialas drugi termin z logiki? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Mam wrażenie, że nie zrozumiałaś. 03.02.07, 19:54 Napisałam, co MOŻE Macierewicz - ale wyłacznie za zgodą swojej zony. Może = dla zachowania własnej twarzy - nie wypowiadaj się na temat logiki Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Mezczyzna nigdy nie ma mowic kobiecie, gdzie jest 03.02.07, 19:57 jej miejsce. Za zgoda czy nie. Nie ma to znaczenia. Kobieta tak nie powinna mowic nawet zartem, a juz na pewno nie przy okazji omawiania sprawy dwoch facetow. Drugi termin mialas na bank! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Kto pyta nie błądzi ponoć, ale ty woda 03.02.07, 20:03 rano pewnie pytasz siebie jak sie nazywasz. Nie wyciagaj wciąz tej ręki do innych po prośbie - daj coś od siebie. To forum to nie pozywka dla pasozytow, ktore tanim kosztem chcą sie czegos dowiedziec od innych, albo czegos nauczyc. No chyba ze ma sie pasozytnictwo we krwi. To forum to wymiana mysli, ale po takiej wymianie z Tobą czlowiek ma wrzenie jakby wyszedl z kasyna w Atlantic City (the house always wins). Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ja ci wierzę, 03.02.07, 20:06 że nie nadąrzasz z wymianą myśli za mną. Stąd pewnie to wrzenie, które odnotowujesz u siebie. Może zimnej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Tak. Poprosze. 03.02.07, 20:07 Potrafisz podac przez net:) Geeeee, doprawdy frau ma racje z tą logiką:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Tak. Poprosze. 03.02.07, 20:14 Czy ja pisałam, że tę wodę dostaniesz ode mnie? Nie pisałam, więc nie wymagaj zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Boszzzzz..... To moze Kazia Sz. Ci wyjasni 03.02.07, 20:07 Ja nie mam zamiaru bawic sie w tlumacznie dlaczego kobieta nie powinna mowic o kobiecie jak mezczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Masz chyba jakis problem :) 03.02.07, 20:12 Ja nie widzę przeszkód, aby jeden człowiek mówił innemu, jakie jest jego miejsce POD WARUNKIEM, że ten wyraża na to zgodę :) Jeśli więc, na przykład, państwo A. mają dzieci, mąż pani A. może zaproponować swej żonie (wyznaczyć jej miejsce w rodzinie) jako hausfrau w zamian na przejęcie na siebie obowiązku bankiera - jesli ona oczywiście na to sie zgadza, aby on mógł taką opinię wyrazić. Dziwne byłoby natomiast, gdyby pan A. nie mógł wyrazic takiej propozycji, bo pani A. nie zgadza sie na jej wyrażanie. Pani A. może, rzecz jasna, propozycji nie przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Frau - 03.02.07, 19:34 oprocz kecawa jestes druga osobą na tym forum, co do ktorej mam wrazenie, ze ma jako tako poukladane w glowie. Czy naprawde az tak nam zdebilalo spoleczenstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Dziekuje za mile slowa 03.02.07, 19:38 Kecawa nie kojarze niestety. Spoleczenstwo mamy oglupiale. 50 lat klamstwa i do tego 17 lat kretactwa. Nie ma sie co dziwic. Inteligencje nam wytlukli Niemcy i Rosjanie, a ubecy dokonczyli dziela. Ale Polacy sa madrzy, sprytni i lojalni. Pare lat edukacji i beda myslec normalnie. Juz zaczynaja. Najlepszy dowod wyniki wyborow w zeszlym roku. Ale to jeszcze nie koniec. To byl lut szczescia. Szzescie trzeba pielegnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Mam nadzieje, ze 03.02.07, 19:40 masz/bedziesz miala duzo dzieci (przepraszam za poufalosc). Dla dobra nas wszystkich. Pozdrawiam cieplo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasibrod Re: Taa, szczególnie 03.02.07, 20:01 Jak podaje tekst Prusa jako swój. Powiedz Petrucio jak to się nazywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Przywłaszczenie? :) 03.02.07, 20:03 kasibrod napisał: > Jak podaje tekst Prusa jako swój. > Powiedz Petrucio jak to się nazywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ponieważ 03.02.07, 20:18 JKM jest moim antyidolem, wolę unikać powtarzania czegokolwiek za nim :) Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Nie 03.02.07, 20:19 pier**l. Pisz merytorycznie, Nikt nie ma obowizku cytowac za kazdym razem. Chyba ze ma mentalnosc niewolnika intelektualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Tak 03.02.07, 20:20 Cytowanie cudzego tekstu bez podania autora jest kradzieżą własności intelektualnej. Nie widzi tego tylko ktoś, kto ma mentalność złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio O!!!! 03.02.07, 20:23 Nerwy puscily? Puszcza jeszcze nie raz - ten typ tak ma. A jestes pewna, ze w swojej wypowiedzi nikogo nie cytujesz? Nikt tak wczesniej nie powiedzial. Bo moze o sobie samej napisalas w koncowym zdaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Chciałbyś, ale cię zmartwie - nie. 03.02.07, 20:24 > Nerwy puscily? Chciałeś odpowiedzi merytorycznej, to ją otrzymałeś, a - że nie jest w twoim guście - to nie moja wina Odpowiedz Link Zgłoś
kasibrod petrucio masz dwa teksty 03.02.07, 20:28 Prus: Kilka dni temu miał miejsce straszny wypadek: człowiek zabił dwoje swoich dzieci i sam się powiesił. Otóż jest rzeczą bardzo charakterystyczną, że gdy rozeszła się wieść o wypadku, ogół prawie jednomyślnie upatrywał przyczyną nieszczęścia w nędzy. Po bliższym sprawdzeniu przekonano się, że powodem tragedii w rodzinie Żebrowskiego nie była nędza, ale choroba umysłowa. W istocie, jak dowodzą fakta, najczęstszym powodem samobójstw są choroby umysłowe. Nagłe zaś zmiany w położeniu majątkowym, a między nimi nędza, nie wywołują większej liczby samobójstw aniżeli występek, niesnaski rodzinne i dolegliwości fizyczne. Gdy zatem trafi się podobne nieszczęście, mamy prawie trzy razy więcej szans, że wywołał je obłęd aniżeli nędza. Zachodzi więc pytanie: dlaczego dziś u nas każdy wypadek targnięcia się na własne życie ogół przypisuje biedzie, chociaż jeszcze kilkanaście lat temu wypadki podobne stale przypisywały się obłąkaniu? Pogłosek takich nie należy zbywać lekceważeniem: w nich bowiem maluje się nastrój opinii publicznej w danym czasie. Frau: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54761385&a=54761385 A potem napisz co to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis To jest rzucanie tematu do dyskusji 03.02.07, 20:34 Jakby 4 dni wczesniej jakis czlowiek zabil 4 dzieci i sie powiesil, to przez tydzien by o tym pisal Fakt i SE. Mialam nadzieje, ze watek sie rozwinie tak, zeby mozna bylo ludzi zaskoczyc, ze to historia opisana przez Prusa i tak naprawde nic sie nie zmielo od dwustu lat. trole niestety zniszczyly ten watek Nie bylo komu nawet pisac, ze to tekst Prusa, bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucio Doceniam, ze 03.02.07, 20:39 grzecznie do mnie piszesz. To dowod pewnej klasy, zwlaszcza, ze ja zaczalem od bluzga. Ale ja moge, bo to nie jest bluzg "przeciwko czlowiekowi":) Nie moge stanac po Twojej stronie, bo nie mam przekonania, aby takie kwestie jak ochrona wlasnosci przynalezaly do funkcjonowania tego forum. A poza tym frau ma racje - tekst od razu traci myszka, wiec mozna sie domyslec, ze skads jest. Nie, naprawde nie widze problemu. Jestes przeciwko frau i to jest problem. A niepotrzebnie i nietrafnie, bo to wartosciowa osoba. Od strony prawnej zupelnie nie byloby problemu - zaden sad nie przyjalby takiej sprawy nawet gdyby Prus zyl. Sorry - jesli odlozysz na bok emocje musisz przyznac mi racje. I dla swojego dobra przestan trzymac z holota forumowa. Nie wypada i nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Kasibrod rzne g**** 03.02.07, 20:43 Gdyby pare dni przed podaniem tego tekstu na FK powiesil sie czlowiek i zabil 4 dzieci, to GW dalaby na 1 strone wielki artykul, do jakiego obledu doprowadzaja ludzi Kaczynscy. O noworodkach w beczce tydzien pisali, to ten temat walkowaliby tyle samo! Odpowiedz Link Zgłoś
kasibrod Re: Ech Frau 03.02.07, 20:58 A kto coś wspomniał o tym, że rzecz się dzieje dzisiaj? Ja w dalszym ciąg uważam, iż cytując "Kroniki" należało o tym wspomnieć. A przynajmniej odpowiedziećna mój post w tamtym wątku. A Ty zachowałaś się jak Wielgus. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Nie zauwazylam, ze ten watek wrocil 03.02.07, 21:08 Teraz go znalazlam, jak zobaczylam, ze znalazles autora. W tym watku nie bylo komu pisac, ze to tekst, bo te glaby sie nawet nie domyslily. Po tekscie widac, ze to staroc. Trolle widzac nicka frau wala na oslep. Nie mow, ze znasz Prusa na pamiec. Jestem pewna, ze sprawdziles tekst, bo Ci sie nie zgadzal styl. Nie rznij g*****. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis No widzisz, dzieki mnie sie dowiedziales 03.02.07, 20:27 ze miedzy bieda biedakow XiX wieku i XXI wieku nie ma roznicy! Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis :-))))) 03.02.07, 20:25 Po jezyku mozna poznac, ze to stary tekst. :-) Ale lewackie glaby tego nie wychwycily. :-) Brawo! BTW, a co sie stalo z tym watkiem? Bo pamietam, ze mi bolszewicy go strollowali. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis Nie chrzan! 03.02.07, 20:36 Kto teraz tak pisze? ,,Otóż jest rzeczą bardzo charakterystyczną, że gdy rozeszła się wieść o wypadku, ogół prawie jednomyślnie upatrywał przyczyną nieszczęścia w nędzy. Po bliższym sprawdzeniu przekonano się, że powodem tragedii w rodzinie Żebrowskiego nie była nędza, ale choroba umysłowa. W istocie, jak dowodzą fakta, najczęstszym powodem samobójstw są choroby umysłowe. Nagłe zaś zmiany w położeniu majątkowym, a między nimi nędza, nie wywołują większej liczby samobójstw aniżeli występek, niesnaski rodzinne i dolegliwości fizyczne. Gdy zatem trafi się podobne nieszczęście, mamy prawie trzy razy więcej szans, że wywołał je obłęd aniżeli nędza.'' Odpowiedz Link Zgłoś
pg20 No i super 03.02.07, 19:50 frau_pranajtis napisała: Re: Podobno Macierewicz Radka zaczal lustrowac Rewolucja pisowska zaczyna zjadać własne dzieci. Nawet szybko poszło... Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.psychiatra Cóż, PiS zjada własny ogon (na razie). Na głowę 03.02.07, 20:22 (czyli braci K.) też przyjdzie czas - Macierewicz nie zwykł był kończyć w połowie drogi. Zawsze musi po sobie zostawić tylko płonące zgliszcza. Kto to już padł pod Antkiem - premier Olszewski, Konwent Śniętej Katarzyny, ROP - teraz czas na PiS. Mistrz autodestrukcji się rozkręca!! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Cóż, PiS zjada własny ogon (na razie). Na gło 03.02.07, 20:23 twoj.psychiatra napisał: > (czyli braci K.) też przyjdzie czas - Macierewicz nie zwykł był kończyć w > połowie drogi. Zawsze musi po sobie zostawić tylko płonące zgliszcza. > Kto to już padł pod Antkiem - premier Olszewski, Konwent Śniętej Katarzyny, > ROP - teraz czas na PiS. > Mistrz autodestrukcji się rozkręca!! jest szansa ze w koncu sam padnie Odpowiedz Link Zgłoś
19600922u Re:Uwaga 03.02.07, 20:49 Ks. Justyn B.Pranajtis jest w spisie "Ochrany".... Odpowiedz Link Zgłoś