Dodaj do ulubionych

czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT

06.02.07, 20:46
zdaje się, że Marcinkiewicz uwierzył, że jest samodzielnym politykiem

o Sikorskim ...

"Ma specyficzne, inne od wszystkich spojrzenie na świat i Polskę. Jestem
pewien, że będzie jeszcze sławny. Niestety. Ciekawe, że wielu boi się o tym
rozmawiać. Odkładają telefon, piszą na kartkach. Panowie od 1984 roku żyjemy w
Orwellowskim świecie. Trzeba się przyzwyczaić."

nasłuchał się Kazio premier z Gorzowa jak to dzien w dzień przed piątą rano
budzi siuę zlany potem Jasio premier z Krakowa

infantylizm Gorzowianina raz

"W poniedziałek zjedliśmy z Radkiem Sikorskim kolację. Mam nadzieję, że nikogo
to nie zbulwersuje."

drugi raz infantylizm Kazia
"Radek Sikorski jest moim przyjacielem.

Nawet jego oksfordzki angielski był podziwiany."

"Mam doskonałe kontakty z większością dziennikarzy." pisze, czyżby nie
wiedział, żer jest użyteczny bidulek

kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/
i dyskwalifikujące słowa o Macierewiczu:

".... minister Antoni Macierewicz. Moje doświadczenie jest proste. Pan
minister Macierewicz niczego w życiu nie wybudował, nie stworzył. Zawsze
dzielił i burzył."

jak ten yesik obrósł w piórka, pomyślał, że to jego pięć minut, szybko skonczy
karierę
Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 20:47
      > jak ten yesik obrósł w piórka, pomyślał, że to jego pięć minut, szybko skonczy
      > karierę

jak Trocki? ;)
    • zablokowany1 O widzę, że hołota pisowska juz wydała wyrok 06.02.07, 20:47
      Czy nadal Wam płacą za spam po 0,05 pln od sztuki?
      Nie obawiaj się nikt normalny na Ciebie nie doniesie...
      • rekontra Re: O widzę, że hołota pisowska juz wydała wyrok 06.02.07, 20:50
        zablokowany1 napisał:

> Czy nadal Wam płacą za spam po 0,05 pln od sztuki?
        > Nie obawiaj się nikt normalny na Ciebie nie doniesie...

czy kiedykolwiek napisałem że jesteś folklorem forumowym?

• zablokowany1 Za ile pracujesz dla PiS aparatczyku ? Za buzi czy 06.02.07, 20:55
          za głaskanie po pupci?
    • peer2 Może mi ktoś w końcu wytłumaczy jak to się 06.02.07, 20:49
      stało, że taki infantylny Kazio przez ponad pół roku był premierem, hę?
      • rekontra to bardzo proste 06.02.07, 20:51
        peer2 napisał:

> stało, że taki infantylny Kazio przez ponad pół roku był premierem, hę?

sprawny urzędnik, ale czarną robotę odwalał Kaczyński

czy masz wątpliwości jakiej próby to intelektualista ? czy przemawia do ciebie
        ten 24 godziny na dobę kaziowy pijar ?
        • peer2 Re: to bardzo proste 06.02.07, 20:53
          Pytanie tylko po co? I jak rozumiesz czarną robotę?
          Wychodzi na to, że krytycy PiS mieli rację, a rzadowi oficjele kłamali.
          Kierowanie z tylnego fotela jednak było, prawda?
          • rekontra Re: to bardzo proste 06.02.07, 20:55
            peer2 napisał:

> Pytanie tylko po co? I jak rozumiesz czarną robotę?
            > Wychodzi na to, że krytycy PiS mieli rację, a rzadowi oficjele kłamali.
            > Kierowanie z tylnego fotela jednak było, prawda?

nie prawda, Marcinkiewicz zarządzał

ale kyto zabiegał o głosy w sejmie, kto rozmawiał z lepperem i Giertychjem
            kto brał na siebie ataki prasy, Marcinkiewicz był od uśmiechów

• x2468 Re: Może mi ktoś w końcu wytłumaczy jak to się 06.02.07, 22:49
        Z ramienia tak powaznej sily politycznej?
    • rekontra misja Marcinkiewicza dobiega końca 06.02.07, 20:52

misja Marcinkiewicza dobiega końca

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44702133&a=44702133
      podaję link dla przypomnienia, kilka dni później słowa stały się faktem
    • petroniusz0015 Kilka pytań... 06.02.07, 21:18
      Czy każdy, kto nie zachwyca się Macierewiczem jest w PiS z góry skreślony?
      Czy zwolennik PiS, który bardziej ceni Sikorskiego niż Kuchcińskiego, przestaje
      być zwolennikiem PiS?
      Czy sympatyk idei IV RP, którego nie powala na kolana wiedza merytoryczna
      niejakiego Skrzypka, automatycznie jest wykluczany z grona zwolenników IV RP?
      Czy sympatyk PiS, który nie wykazuje wymaganego entuzjazmu wobec działań
      minister Fotygi nie ma prawa tytułować się już mianem "sympatyka PiS"?
      • rekontra to nie kwestia zachwytów 06.02.07, 21:39
        petroniusz0015 napisał:

> Czy każdy, kto nie zachwyca się Macierewiczem jest w PiS z góry skreślony?

jeżeli Marcinkiewicz - członek PiSu, roku mówi o Macierewiczu : ".... minister
        Antoni Macierewicz. Moje doświadczenie jest proste. Pan minister Macierewicz
        niczego w życiu nie wybudował, nie stworzył. Zawsze dzielił i burzył."

i jednocześnie wiemy, że Macierewicz jest non stop atakowany, jest głównym
        cxelem ataku to siędyskwalifikuje

> Czy zwolennik PiS, który bardziej ceni Sikorskiego niż Kuchcińskiego,
        przestaje być zwolennikiem PiS?

również jestem zażenowany polotem Kuchcińskiego

> Czy sympatyk idei IV RP, którego nie powala na kolana wiedza merytoryczna
        > niejakiego Skrzypka, automatycznie jest wykluczany z grona zwolenników IV RP?

również nie jestem zsympatykiem Skrzypka, Szczygły

> Czy sympatyk PiS, który nie wykazuje wymaganego entuzjazmu wobec działań
        > minister Fotygi nie ma prawa tytułować się już mianem "sympatyka PiS"?

Fotyga też nie jest z mojej bajki, wkurzają mnie jak niegramotnie mówią, jak
        cedzą słowa - nie cierpię gdy ktoś tak wolno mówi (ale na marginesie
        Marcinkiewicz nie ma nic do powiedzenia) a Sikorskiego bardzo lubię (także jgo
        żonę), ale polityka to jest TEAM, wystarczy że od roku trwa nawalanka mediów,
        platfusów i komuny na Pis - nie potrzeba tarć wewnątrz. NIe potrzebne są takie
        wypowiedzi Marcinkiewicza.

Jeżeli zajrzałeś do wątku do którego dałem link, to już wówcxzas piszę że
        Marcinkiewicz gra na własną rękę, teraz się zdyskwalifikował - ale nie ma szans
        w polityce.

• don.kichote Re: Kilka pytań... 06.02.07, 22:04
        petroniusz0015 napisał:

> Czy zwolennik PiS, który bardziej ceni Sikorskiego niż Kuchcińskiego, przestaje
        >
        > być zwolennikiem PiS?

Na ostatnie NIE - reszta TAK!!!
      • twoj.psychiatra Re: Kilka pytań...wraz z odpowiedziami 06.02.07, 22:08
        petroniusz0015 napisał:

1.
        Nie, bo jak Ci rekontra napisał, Marcinkiewicz już jest passe.
        2.
        Czy zwolennik PiS, który bardziej ceni Sikorskiego niż Kuchcińskiego, przestaje
        >
        > być zwolennikiem PiS?
        Praktycznie tak, bo należy cenić tych przede wszytkim, których ceni JarKacz.
        3.
        Może nie automatycznie wykluczany, ale jest już co najmniej mocno podejrzanym
        zwolennikiem IVRP
        4.
        Sam siebie możesz tak tytułować, ale obawiam się, że organizacja partyjna już
        by się tak do Ciebie nie odnosiła.

Szukając odpowiedzi na te pytania, powinieneś skorzystać z podpowiedzi, jakie
        udzieliło w materii zgadzania się z linią partii kierownictwo PiS, rozwiązując
        toruńską młodzieżówkę, mającą czelność krytykować linię partii w sprawie dopłat
        do biletów dla studentów...
    • 3210start Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 21:41
      Mam nadzieję, że mały gwiazdorek obejdzie się smakiem i nie dostanie prezesury
      banku.
      • borbali Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 21:53
        Nie tylko nie dostanie prezesury PKO BP,ale żadnej posady w instytucji
        opanowanej przez PISiorów.
        Mściwość Kurdupli jest powszechna i udokumentowana.
        --------------
        Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna
    • numenor11 Pewnie masz rację, ale Kazia trochę mi szkoda 06.02.07, 21:46
      Sympatyczny był gość, no i bardzo sprawny administrator.
      • rekontra trzy poważne błędy Marcinkiewicza 06.02.07, 21:58
        numenor11 napisał:

> Sympatyczny był gość, no i bardzo sprawny administrator.

był sympatyczny, miał sympatyczne sympatyczki na forum, ale zdaje się zbyt
        szybko uwierzył w swoją gwiazdę - w czasie wyborów warszawskich odcinał się od
        PiS, pewnie dlatego ostatnio współbrzmiał z Rokitą (zgadzamy się w 90% mówił), a
        teraz atak na Macierewicza i ostentacyjne poparcie Sikorskiego, jakby mu się
        krzywda działa
    • buraque Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 22:02
      rekontra napisał:

> zdaje się, że Marcinkiewicz uwierzył, że jest samodzielnym politykiem

hah każdy, kto ośmiela się krytykować dwuosobowego wodza jest skazany na
      porażkę, żenujący serwinizm również w wykonaniu forumowych kaczyzmu
      • rekontra Panie Buraku 06.02.07, 22:04
        buraque napisał:

> hah każdy, kto ośmiela się krytykować dwuosobowego wodza jest skazany na
        > porażkę,

skąd takie nielogiczne wnioski ?

> żenujący serwinizm również w wykonaniu forumowych kaczyzmu

nie wiem czym serwinizm, ale marcinkiewicza zawsze krytykowałem

• buraque Re: Panie Buraku 06.02.07, 22:05
          rekontra napisał:

> nie wiem czym serwinizm, ale marcinkiewicza zawsze krytykowałem

haha dopiero jak popadł w kaczą niełaskę
        • borbali Re: Panie Buraku 06.02.07, 22:12
          Rekontra to przykład jak PISior zmienia skórę[opinie]w ciągu jednego dnia.Tak
          postępuje wierny i durny burek.
          ----------------
          Kaczyści kłamią,bo prawda jest dla nich bolesna
    • ofiara.spelniona Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 22:05
      Jezusku nazareński, co tera z bladzią i 5-tą myszą będzie?

Ich Naj! Naj! Naj! w niebyt leci?
      Ho! Ho! Ho!
    • wikul Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 22:08
      Kaziu zrobił się dla PiSiaków BE ? Niewdzięcznik, nie chce klaskać kaczorom.
    • pg20 Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 22:14
      rekontra napisał:
      czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT

Całkowicie się zgadzam z przedmówcą.

Ośmielił sie mieć swoją zdanie - różne od zdania premiera
      Przyznał, że zdymisjonowany minister jest jego przyjacielem
      Zdradził, że AM to postać z Orwella, którego się w rządzie boją
      i który jak zwykle rozpier...li, a nie zbuduje.

Wystarczy. To go całkowicie dyskwalifikuje jako polityka PISu.
      Witamy po Jasnej Stronie Mocy
      • numenor11 Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 22:20
        pg20 napisał:

>
        > Wystarczy. To go całkowicie dyskwalifikuje jako polityka PISu.
        > Witamy po Jasnej Stronie Mocy

Ta. Kaziu już raz miał małą pogawędkę z Donkiem z tej jasnej strony.
        Zaj..sta z tej jasnej strony mocy lojalność i dyskrecja. Kaziu był "zachwycony".
        Może nosić w sobie uraz.
    • w11mil mędrzec z niego nie był ale ludziska za nim przepa 06.02.07, 22:21
      dały;
      myślę jednak, że sie przejedzie na tej wolcie i wypadnie z obiegu
    • piq Błąd 06.02.07, 22:46
      To nie czas Marcinkiewicza w PiSie dobiegł końca, lecz czas PiSu dla
      Marcinkiewicza dobiegł końca. Jarosław intensywnie przez swoją paranoję
      produkuje kadry dla konkurencyjnej partii, która z pewnością powstanie, jeśli
      się Rokicie nie uda przewrót w platfuserii. PiS pod wodza obrońców ubeckiej
      agentury - braciaszkow kaczyńskich - stracił antykomunistyczną wiarygodność w
      dniu zamordowania przez prezia z premciem ustawy lustracyjnej.
      • rekontra Re: Błąd 06.02.07, 22:56
        piq napisał:

> PiS pod wodza obrońców ubeckiej
        > agentury - braciaszkow kaczyńskich - stracił antykomunistyczną wiarygodność w
        > dniu zamordowania przez prezia z premciem ustawy lustracyjnej.

twierdzisz że Kaczyńscy , Macierewicz, Borusewicz, Romaszewski, Olszewski to są
        antylustratorzy, a Rokita i propozycja Rokity całkowitego otwarcia archiwow
        słuzylaby lustracji?

mam całkowicie odmienne zdanie, nikt inny nie zrobilby tak dużo jak Kaczyńscy,
        nie bylby w stanie
        • a.adas Re: Błąd 06.02.07, 23:21
          Tia, Rekontra, pamiętamy, ze nie podoba sie Ci pomysł otwarcia archiwów IPN dla
          wszystkich obywateli RP, a nie tylko równiejszych. Wolisz grę hakami od
          lustracji. Proszę bardzo...
        • piq twierdzę, że całkowite otwarcie archiwów IPN... 07.02.07, 00:55
          ...jest najlepsze, ale niezła była też ustawa w brzmieniu wypracowanym wspólnie
          przez 2. szereg PiSu i PO. Była przyjęta przez sejm, a ruinowanie jej - kiedy
          ktos stwierdził, że ucierpia koledzy - podjęto dopiero w senacie (coś jeszcze
          potem zostało z jej ducha). Wykończyli ja bracia kaczyńscy poprzez poprawki
          prezydenckie. Dzisiaj jest w istocie niemal blixniacza siostrą starej ustawy. I
          niczego nie rozwiazuje, grzebiąc ponownie przyzwoitą lustrację na długie lata.

Wiec skoro właściwie wszystko zostało po staremu (wbrew stanowisku szefostwa
          IPN), to co wlasciwie w sensie:

> mam całkowicie odmienne zdanie, nikt inny nie zrobilby tak dużo jak Kaczyńscy,
          > nie bylby w stanie

...zrobili kaczyńscy? Chyba jednak nie widzisz, że stanęli murem po stronie
          agentury. No cóz, slepa miłośc jest jeszcze bardziej slepa niż zwykla, kolego.
          • rekontra jak oceniasz wyłączenie dzienikarzy spod lustracji 07.02.07, 07:07
            piq napisał:

> ...jest najlepsze, ale niezła była też ustawa w brzmieniu wypracowanym
            > wspólnie przez 2. szereg PiSu i PO.

Jestem za całkowitym otwarciem akt, ale za kilka lat - niezlustrowani
            dzienbnikarze będą społeczeństwu robili wodę z mózgów - przypadków bez liku,
            chociażby sprawa Niezabitowskiej.

> ktos stwierdził, że ucierpia koledzy

był artykuł w dzienniku - Pompowskiego, on wiele tłumaczy.

> Wykończyli ja bracia kaczyńscy poprzez poprawki prezydenckie. Dzisiaj jest w
            > istocie niemal blixniacza siostrą starej ustawy.

Zdaje się, że raczej Lech Kaczyński postawił na swoim, ale ....

fakty przeczą obrazowi, że PiS wstrzymuje a PO chce pełnego otwarcia archiwów.
            Przed chwilą przeczytałem:

"Poprawkę wyłączającą dziennikarzy spod lustracji przyjęła senacka Komisja Praw
            Człowieka i Praworządności. ... Głosami senatorów Platformy Obywatelskiej
            senacka Komisja Praw Człowieka i Praworządności przyjęła na wczorajszym
            posiedzeniu poprawkę skreślającą z listy osób pełniących funkcje publiczne
            dziennikarzy."

"Dlaczego chce się zataić coś, co dotyczy dziennikarzy - uważa senator Piotr
            Andrzejewski (PiS). ...
            - To stanowisko dwóch senatorów PO jest absurdalne. Nie wiem, czy to jest w
            ogóle uzgodnione z klubem. Klub Platformy wcześniej w Sejmie i teraz w Senacie
            był za tym, żeby dziennikarze podlegali lustracji. "

"Przyjęto również poprawkę senatora Krzysztofa Piesiewicza (PO) łagodzącą
            definicję współpracy w części mówiącej o działaniach agenturalnych, które
            wynikały z ustawy. Dodano określenie "świadome" działanie oraz zastąpiono
            sformułowanie o stwarzaniu poprzez dostarczenie pewnych informacji bezpiece
            "zagrożenia dla wolności i praw człowieka"

... Senator Piesiewicz sprzeciwił się temu, aby na listę trafiały osoby, co do
            których zachowały się jedynie zapisy ewidencyjne. ...

Reprezentujący Kancelarię Prezydenta dyrektor Biura Prawa i Ustroju Adrian
            Dworzyński ripostował, że mogą się pojawić nowe dokumenty dotyczące tych osób,
            ponieważ jest jeszcze mnóstwo akt nieprzebadanych, zapisy ewidencyjne zaś są
            dowodami pośrednimi. "

Komisja przyjęła poprawkę zaproponowaną przez Zbigniewa Romaszewskiego (PiS),
            zakładającą publikowanie w Biuletynie Informacji Publicznej IPN, który w wersji
            elektronicznej będzie powszechnie dostępny...."

> > nie bylby w stanie

> ...zrobili kaczyńscy? Chyba jednak nie widzisz, że stanęli murem po stronie
            > agentury. No cóz, slepa miłośc jest jeszcze bardziej slepa niż zwykla, kolego.

Faktem jest, że od czasu wolty Wałęsy jestem z Kaczyńskimi - ale okazało się, że
            miałem rację. To oni doprowadzają do zmian, a z oceną ter wersji lustracji
            poczekajmy.
            A PO ? Diabeł tkwi w szczegółach jak widać - pełne otwarcie, ale .. informacje z
            Naszego Dziennika o głosowaniu w senackiej komisji zaorzeczają temu, ze PO jest
            za lustracją. Komu mogło przyjść do głowy wyłączenie dzienikarzy spod lustracji?

• banme1 zapomnial ze od poczatku byl atrapa ? 06.02.07, 22:47
      kaczki klamaly, ze niezalezny. takie to nazikacze kupry polski.
      antysemickim kaczorom_ precz!
    • witek.bis Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 23:09
      :)))
      No, panie Pijarkiewicz. Chyba pan zapomniał, ze z niektórymi sektami jest tak,
      jak z mafią - kto odchodzi, ten ginie.
    • l.o.r.t.e.a Zawiodłem się na Kaziuku, statecznie udowodnił 06.02.07, 23:16
      ze jest zwierzęciem medialnym, mówiącym wszystko pod publiczkę. Antoś to
      polityk z krwi i kości, może i ma stary garnitur, może i chlapnie czasem jakąs
      głupotę, ae przede wszystkim wykonuje fantastyczną pracę które żadny prawicowy
      polityk nie potrafił zrobić przez 16 lat, zgniata jedną z najbardzej
      szkodliwych dla Polski instytucji, jaką były WSI.

A co tym masz Kazik na swoim koncie? Pierogi, studniówka i tak dalej.
      • alistair-p Re: Zawiodłem się na Kaziuku, statecznie udowodni 07.02.07, 01:04
        l.o.r.t.e.a napisał:

> ze jest zwierzęciem medialnym, mówiącym wszystko pod publiczkę. Antoś to
        > polityk z krwi i kości, może i ma stary garnitur, może i chlapnie czasem jakąs
        > głupotę, ae przede wszystkim wykonuje fantastyczną pracę które żadny prawicowy
        > polityk nie potrafił zrobić przez 16 lat, zgniata jedną z najbardzej
        > szkodliwych dla Polski instytucji, jaką były WSI.
        >
        > ***********************************************
        Macierewiczowi bym zegarka do pilnowania nie zostawił.....
    • wujaszek_joe Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 06.02.07, 23:20
      miły dla ucha jazgot pisiaków.
      miło że się gryzą, jka na polską "prawicę" to niewiarygodnie długo się trzymają.
      na szczęście poza rządzą władzy łącza ich też przerośniete ambicje.
      ciekawe czy marcinkiewicz popełnia własnie samobójstwo polityczne czy coś z
      rokitą wymodzi? nic dobrego z tego nie wyjdzie ale może kaczkom zaszkodzi:)
      • alistair-p Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 07.02.07, 00:52
        Nic z tego nie będzie,ale nerwów kaczkom napsuje.Dziwie się że dopiero teraz.
    • banme1 jeszce jeden do rekrutacji 07.02.07, 01:00
      tanio, bo to polak.
    • jaa_ga Cytuj poprawnie, Rekontro 07.02.07, 01:21
      Twój pierwszy cytat dotyczy opinii o Macierewiczu, a nie o Sikorskim

"Szkoda, że wyparł go minister Antoni Macierewicz. Moje doświadczenie jest
      proste. Pan minister Macierewicz niczego w życiu nie wybudował, nie stworzył.
      Zawsze dzielił i burzył. Ma specyficzne, inne od wszystkich spojrzenie na świat
      i Polskę. Jestem pewien, że będzie jeszcze sławny. Niestety. Ciekawe, że wielu
      boi się o tym rozmawiać. Odkładają telefon, piszą na kartkach. Panowie od 1984
      roku żyjemy w Orwellowskim świecie. Trzeba się przyzwyczaić."

Pozdrawiam
    • sanitarny taki to kazdemu w d..pe bez gliceryny wlezie 07.02.07, 02:31
      img227.imageshack.us/img227/2738/112314ef92f06eceee3956d6a387467f6jpgworkingqq1.jpg
    • haen1950 Re: czas Marcinkiewicza w PiS dobiegł konca - OUT 07.02.07, 07:25
      PiS się zasklepia. Marcinkiewicz, Sikorski to wynik zejścią Kaczyńskiego do
      podziemnego bunkra. Już nie widzi rzeczywistości, polega na relacjach i
      donosach. Nie prorokuję by to długo trwało. Klaustrofobia go wykończy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka