krwawy.zenek 15.02.07, 18:16 To chyba jakiś idiota. "Nie rozumie" umorzenia postępowania z powodu przedawnienia. Twierdzi, że "sądy nie są przygotowane do rozpoznawania takich spraw". Coś niewiarygodnego... Gwiazda "Dziennika"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twoj.psychiatra Wybacz, ale to nie jest idiota. 15.02.07, 18:21 Nie słucham TOK FM (nie mam)ale Jachowicz nie jest idiotą. To jeden z naprawdę lepszych dzinnikarzy, ongiś odszedł z Wyborczej, gdy Adam postawił na "jedno serce, jedną myśl"... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Wybacz, ale to nie jest idiota. 15.02.07, 21:46 twoj.psychiatra napisał: > Nie słucham TOK FM (nie mam)ale Jachowicz nie jest idiotą. Niestety, dzisiejszy bełkot w TOK FM nie pozostawia cienia wątpliwosci. Jarosław Kaczyński mógł zrozumieć, Jan Parys mógł zrozumieć, a ten "wybitny dziennikarz" nie rozumie, co to takiego przedawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wybacz, ale to nie jest idiota. 15.02.07, 22:56 Tu masz adres: serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,0.html Klikniesz i sluchasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Jachowicz dobrze wie, co i o czym mówi 15.02.07, 22:59 W "wolnej" już Polsce koledzy Lesiaka, którym Jachowicz przeszkadzał w interesach zabili żone i okaleczyli córkę. W tym samym czasie, gdy Michnik jednał się z Kiszczakiem i ogłaszał potrzebę hurtowego wybaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Jachowicz dobrze wie, co i o czym mówi 15.02.07, 23:01 Tragicznie zmarła żona Jachowicza była prokuratorem. Jak to możliwe, że facet (podający się za dziennikarza śledczego) ma zerowe pojęcie o podstawach prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Ostatnio"autorytety"broniły HGW udowadniając w ten 15.02.07, 23:10 krwawy.zenek napisał: > Tragicznie zmarła żona Jachowicza była prokuratorem. Jak to możliwe, że facet > (podający się za dziennikarza śledczego) ma zerowe pojęcie o podstawach prawa? ---> ... sposób, że to właśnie oni mają zerowe pojęcie o podstawach prawa. Jachowicz w porównaniu z nimi jest ekspertem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Nie ośmieszaj się. 15.02.07, 23:12 "Ekspert", który nie pojmuje, że upływ czasu jest zajwiskiem obiektywnym i niezależnym od czyjejkolwiek woli? Nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Znowu się ośmieszasz. 15.02.07, 23:27 krwawy.zenek napisał: > "Ekspert", który nie pojmuje, że upływ czasu jest zajwiskiem obiektywnym i > niezależnym od czyjejkolwiek woli? > Nie ośmieszaj się. ---> To właśnie "autorytety", o których mówiłem, nie rozumieja tego upływu czasu i doradzają by nie respektować obowiązującego prawa...bo "jest niesprawiedliwe", uważają, że można zmieniać prawo wstecz i ustawy tworzyć "pod" jedną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Daruj sobie te eufemizmy: 15.02.07, 23:13 nie tragicznie zmarła, tylko zamordowana w związku ze sledztwem prowadzonym przeciw mafijnym działaniom esbeków. Działaniom krytym przez kilkanaście lat przez struktury państwa. Jak w takim państwie mozna mówic o stosowaniu prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Daruj sobie te eufemizmy: 15.02.07, 23:14 Masz jakieś dowody? To czemu je ukrywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Daruj sobie te eufemizmy: 15.02.07, 23:29 krwawy.zenek napisał: Masz jakieś dowody? To czemu je ukrywasz? ---> W sprawie gen. Papały też nie ma dowodów ... na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wybacz, ale to nie jest idiota. 15.02.07, 22:54 Masz.W internecie.Wiekszosc slucha walasnie w ten sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Wybacz, ale to nie jest idiota. 15.02.07, 23:00 twoj.psychiatra napisał: > Nie słucham TOK FM (nie mam)ale Jachowicz nie jest idiotą. > To jeden z naprawdę lepszych dzinnikarzy, ongiś odszedł z Wyborczej, gdy Adam > postawił na "jedno serce, jedną myśl"... Idiotą może nie jest, ale popadł w infantylizm. ( Zaszkosziło mu odejście z GAzety). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: słucham red. Jachowicza w TOK FM 15.02.07, 22:51 krwawy.zenek napisał: > To chyba jakiś idiota. "Nie rozumie" umorzenia postępowania z powodu > przedawnienia. Twierdzi, że "sądy nie są przygotowane do rozpoznawania takich > spraw". Coś niewiarygodnego... Gwiazda "Dziennika"... Ja się zgadzam z redaktorem Jachowiczem. Bez odzyskania sądów PiS nie da rady wprowadzić odnowy moralnej. W tak ważnych sprawach sąd nie powinien zasłaniać się jakimś przedawnieniem i tchórzliwie uciekac przed odpowiedzialnością. Sąd powinien wydać sprawiedliwy i surowy wyrok. Ja juz daweno proponowałem, aby Sejm uchwalił ustawę, dającą Premierowi prawo wydawania prawomocnych wyroków. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: słucham red. Jachowicza w TOK FM 15.02.07, 22:55 snajper55 napisał: > krwawy.zenek napisał: > > > To chyba jakiś idiota. "Nie rozumie" umorzenia postępowania z powodu > > przedawnienia. Twierdzi, że "sądy nie są przygotowane do rozpoznawania ta > kich > > spraw". Coś niewiarygodnego... Gwiazda "Dziennika"... > > Ja się zgadzam z redaktorem Jachowiczem. Bez odzyskania sądów PiS nie da rady > wprowadzić odnowy moralnej. W tak ważnych sprawach sąd nie powinien zasłaniać > się jakimś przedawnieniem i tchórzliwie uciekac przed odpowiedzialnością. Sąd > powinien wydać sprawiedliwy i surowy wyrok. Ja juz daweno proponowałem, aby Sej > m > uchwalił ustawę, dającą Premierowi prawo wydawania prawomocnych wyroków. > > S. Ale tylko premier J. Kaczyński, bo jak sobie wyobrażasz sprawiedliwe wyroki premiera L. Milera np.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: słucham red. Jachowicza w TOK FM 15.02.07, 22:56 Przemyślałem sprawę jeszcze raz. Masz rację. Przypomniało mi się, jak juz kiedyś TK równie tchórzliwie zasłonił się faktem, że przepisy które ma zbadać już nie obowiązują. Co prawda niby nie mógł takich przepisów badać, no ale to żadne usprawiedliwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: słucham red. Jachowicza w TOK FM 15.02.07, 23:13 Ostatnio z tej furtki przed TK skorzystał... PiS. Na chwilę przed rozprawą odwołał rozporządzenie o przeludnieniu cel w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
francois.jenois Re: słucham red. Jachowicza w TOK FM 15.02.07, 23:13 snajper55 napisał: > Ja się zgadzam z redaktorem Jachowiczem. Bez odzyskania sądów PiS nie da rady > wprowadzić odnowy moralnej. W tak ważnych sprawach sąd nie powinien zasłaniać > się jakimś przedawnieniem i tchórzliwie uciekac przed odpowiedzialnością. Sąd > powinien wydać sprawiedliwy i surowy wyrok. Ja juz daweno proponowałem, aby Sejm uchwalił ustawę, dającą Premierowi prawo wydawania prawomocnych wyroków. Z ciekawości zapytam czy propozycja spotkała sie z zainteresowaniem i zrozumieniem czy została zlana ciepłym PiSiurem? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: słucham red. Jachowicza w TOK FM 15.02.07, 23:15 Walka klas jeszcze nie weszła na ten etap, ale kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: (?) 15.02.07, 23:15 snajper55 napisał: > Bez odzyskania sądów PiS nie da rady wprowadzić odnowy moralnej. W tak ważnych sprawach sąd nie powinien zasłaniać się jakimś przedawnieniem i tchórzliwie uciekac przed odpowiedzialnością. (...) Ja juz daweno proponowałem, aby Sejm uchwalił ustawę, dającą Premierowi prawo wydawania prawomocnych wyroków. PiS nie da też rady przeprowadzić "rewolucji moralnej" w cztery lata kadencji. W tak ważnej sprawie PiS nie powinien być krępowany jakimiś tam zasadami demokracji. Dlatego Jarosław Kaczyński powinien zostać przez Sejm ogłoszony dyktatorem na 50 lat ze specjalnymi uprawnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: (?) 15.02.07, 23:17 Dlaczego tylko na 50 lat? Dożywotnio, to jest aż do naturalnej śmierci w wieku 125 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Większość dziennikarzy to ignoranci 15.02.07, 23:15 w sprawach prawnych. Codzienna próbka: "podejrzany odmówił zeznań" Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Jachowicz to prawny analfabeta 15.02.07, 23:31 A jego teksty są coraz częściej w tej materii po prostu debilne. Tak było parę tygodni temu przy tekstach dot. tymczasowego aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Prawni analfabeci bronili HGW 16.02.07, 00:02 elfhelm napisał: Jachowicz to prawny analfabeta > A jego teksty są coraz częściej w tej materii po prostu debilne. > Tak było parę tygodni temu przy tekstach dot. tymczasowego aresztowania. ---> Skoro coraz częściej wypisujesz idiotyzmy, to należy ciebie uznać za idiotę, czy za debila? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Jachowicz to prawny analfabeta 16.02.07, 09:19 elfhelm napisał: > A jego teksty są coraz częściej w tej materii po prostu debilne. Niestety, dla niektórych to on jest "autorytetem" w sprawach prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś