Dodaj do ulubionych

PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy?

• lidkawozniak W ogóle tego nie rozumiem... 22.02.07, 10:35
      A dlaczego radni >>muszą<< ją odwołać? Wezwali ją przecież, HGW złożyła stosowne
      wyjaśnienia (taka była procedura), i jak rozumiem radni teraz powinni
      zdecydować, czy te wyjaśnienia są dla nich satyfakcjonujące, czy też nie, i tym
      samym albo ją odwołać, albo nie. Jak nie odwołają, to powinno być po sprawie.

Bo inaczej po cholerę ten cały cyrk z posiedzeniami rady i składaniem wyjaśnień,
      skoro na koniec rada >>musi<< ją odwołać?
    • yxcv PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 10:47
      czas najwyzszy-powinna dostac prycze po gorylu Bolka Wachoskim.
    • jacso1 Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 10:47
      Sadysta i mistyk zarazem ma się za namięstnika Boga na ziemi i z góry
      rozgrzesza się z wszelkich występków. Czyni zło w tajnym porozumieniu ze
      Stwórcą. Wybujała podejrzliwość każe mu wszędzie dostrzegać szpiegów i
      zdrajców. Jego najwierniejsi poddani giną jeden po drugim na okrutnych
      torturach, a on na klęczkach między dwiema modlitwami wydaje najsroższe rozkazy.

www.konflikty.pl/artykul-wczesnanowozytnosc-458.html
    • cadyk_z_sedesu Garkotłuk do zlewu 22.02.07, 10:48
      Na zlecenie AG Consulting przeprowadzono sondaż jak popularnie nazywana jest HGW. Wyniki: 75% nazywa ją Bufetową, 10% Przekupką. Najbardziej zadziwiające jest, że zdecydowani zwolennicy, tj. 15%, nazywają ją bardzo obraźliwą nazwą HGW.

--
      SZALOM SALCIOM
      • pierot6 PIS i Gosiu postanowił ! Stolica to Włoszczowa ! 22.02.07, 10:50
        w zapasie...Kielce ..
      • deratyzacja41 Gronkiewitz Waltz a towarzysz Brezniew 22.02.07, 13:39
        Ta pani do zludzenia przypomina towarzysza Brezniewa. Czy to rodzina?
        Oto zdjecie towarzysza Brezniewa dla porownania:
        www.spartacus.schoolnet.co.uk/COLDbrezhnev.htm
    • kapen kartofel zamiast demokracji 22.02.07, 10:49
      > PiS idzie w dobrym kierunku. Samorządy tylko przeszkadzają w rządzeniu i
      wprowa
      > dzają bałagan. Najlepiej w ogóle je zlikwidujcie, a władzę w całym kraju
      przeka
      > żcie mądrym, uczciwym i kompetentnym politykom partii rządzącej.

Tylko skąd ich wziąć?
    • szasza7 Obserwuję "karierę"Karola Karskiego -pis 22.02.07, 11:01
      i stwierdzam,że tef facet bije na głowę takich sprawdzonych oszołomów jak
      Kurski,Zawisza,Cymański czy cnotka -sierotka Marysia Szczypińska.Jest
      zadziwiające skąd rodzą się takieindywidua.Czy to jakieś chorobliwe przypadki
      czy nieodparta chęć lizania giczołów Kaczyńskich i zdobycia pozy cji.Bo jeśli
      tak,to w końcu nagroda go nie ominie.Trzeba mieć talent,żeby grać rolę takiego
      kundla.
      • pierot6 szasza7.. A nos Karskiego!.. Gogol sie kłania.. 22.02.07, 11:29
        Ten nos mówi o Karskim wszystko !
    • southern_ocean wszystko to przypomina jakas ukrainska albo 22.02.07, 11:18
      bialoruska forme polityki.zero klasy,przepychanki,macanki i ciagla wojenka.
      mozna zwymiotowac na wasz widok oblesne kaczory.
    • qszyho Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 11:32
      „….są obowiązani do złożenia oświadczenia o
      działalności gospodarczej prowadzonej przez ich małżonka, wstępnych, zstępnych
      oraz rodzeństwo, jeżeli działalność ta wykonywana jest na terenie powiatu, w
      którym osoba obowiązana do złożenia oświadczenia pełni funkcję lub jest
      zatrudniona….”
      Czy zarejestrowanie i wykonywanie to jest to samo?
      Pani. Wnada P. zarejestrowaną ma działalność w miejscu swojego zamieszkania i
      warzywniak ma w sąsiedniej gminie, czyli faktycznie działalność prowadzi w
      sąsiedniej gminie. Panie Jarku jak to jest, to jest to samo?
      • prokto Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 11:42
        qszyho napisał:

> „….są obowiązani do złożenia oświadczenia o
        > działalności gospodarczej prowadzonej przez ich małżonka, wstępnych, zstępnych
        > oraz rodzeństwo, jeżeli działalność ta wykonywana jest na terenie powiatu, w
        > którym osoba obowiązana do złożenia oświadczenia pełni funkcję lub jest
        > zatrudniona….”
        > Czy zarejestrowanie i wykonywanie to jest to samo?
        > Pani. Wnada P. zarejestrowaną ma działalność w miejscu swojego zamieszkania i
        > warzywniak ma w sąsiedniej gminie, czyli faktycznie działalność prowadzi w
        > sąsiedniej gminie. Panie Jarku jak to jest, to jest to samo?

A jak pani Wanda P. będzie miała handel obwoźny to gdzie będzie prowadziła
        działalność ?

Mąż Bufetowej dziś robi ekspertyzę tu jutro tam.To gdzie prowadzi działalność tu
        czy tam ?
        • qszyho Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 11:57
          „Czy zarejestrowanie i wykonywanie to jest to samo?” to mnie interesuje i czy
          ewentualnie, jeżeli w czymkolwiek są jakiekolwiek wątpliwości to lecieć do
          pisu :)
          P.S. Pani Wanda nie nie prowadzi handlu obwoźnego i nie pytam się co by było
          gdyby, masz przykład odpowiedź mi jak to jest.

• prokto Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 12:02
            I tu jest haczyk.
            Masz np.usługi ogrodnicze zarejestrowane w Warszawie.Dzisiaj uprawiasz ogródek u
            klienta w Krakowie a jutro w Gdańsku.Gdzie prowadzisz działalność ?
            • qszyho Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 12:19
              Tylko w tym wszystkim chodzi o to, żeby nie wykorzystywać funkcji pełnionych
              przez rodzinę. Jeżeli żona załatwi mi do zrobienia, przez to, że pełni jakąś
              tam funkcję w stolicy, pielęgnację wszystkich ogrodów w Warszawie, to możemy
              mieć wątpliwości, ale jeżeli ja robię tylko ogrody poza Warszawą, to jak ona
              może wykorzystać swoją funkcję. A chyba w tym o to chodzi, czy może jednak
              chodzi o haczyki….
              • prokto Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 12:25
                qszyho napisał:

> Tylko w tym wszystkim chodzi o to, żeby nie wykorzystywać funkcji pełnionych
                > przez rodzinę. Jeżeli żona załatwi mi do zrobienia, przez to, że pełni jakąś
                > tam funkcję w stolicy, pielęgnację wszystkich ogrodów w Warszawie, to możemy
                > mieć wątpliwości, ale jeżeli ja robię tylko ogrody poza Warszawą, to jak ona
                > może wykorzystać swoją funkcję. A chyba w tym o to chodzi, czy może jednak
                > chodzi o haczyki….

Ano tak.Ty jesteś prezydentem Warszawy, a ja Krakowa.Nasze żony są ogrodniczkami.
                Ja zlecam pracę twojej żonie a ty w ramach rewanżu mojej.I jest cacy ?
                • qszyho Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 12:38
                  Nie dajmy się zwariować i naprawdę nie róbmy komuny bis.
                  „Ano tak.Ty jesteś prezydentem Warszawy, a ja Krakowa.Nasze żony są
                  ogrodniczkami.
                  Ja zlecam pracę twojej żonie a ty w ramach rewanżu mojej.I jest cacy ?”
                  A jeżeli nie damy tych zleceń, tylko ty jako prezydent Krakowa wybierzesz może
                  i lepszą firmę i to ze swojego miasta to będzie nie cacy? Duuuuuuuuużo mniej
                  politycznego spojrzenia życzę.
                  • prokto Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 13:14
                    qszyho napisał:

> Nie dajmy się zwariować i naprawdę nie róbmy komuny bis.
                    > „Ano tak.Ty jesteś prezydentem Warszawy, a ja Krakowa.Nasze żony są
                    > ogrodniczkami.
                    > Ja zlecam pracę twojej żonie a ty w ramach rewanżu mojej.I jest cacy ?”
                    > A jeżeli nie damy tych zleceń, tylko ty jako prezydent Krakowa wybierzesz może
                    > i lepszą firmę i to ze swojego miasta to będzie nie cacy? Duuuuuuuuużo mniej
                    > politycznego spojrzenia życzę.

Ale to nie jest polityka tylko życie :(
            • kargulgdziepawlak nio nio 22.02.07, 12:19
              nio nio, to może teraz Tusk dykcję odzyska, przestanie seplenić i jąkać się jak
              niedojda :)
              • ffamousffatman Re: nio nio 22.02.07, 20:26
                tusk dykcji nie moze odzyskac bo go zaden z kaczorow nie zrozumie
                a
                na komisarza f16 yaschtzschomp, oschtzschela ratusz a warschawiakom wybije mysli ze komisarz pisowski nie jest tym co najlepszeco ich f szyciu spotkalo
                no i ruiny zamaskuja INWESTYCJE pisowskie w warszawie - tylesmy zarzadzili inwestycji zarzadzili a przez HGW wszystkie papiery na dowod sie spalily, tylko plany ominiecia 50km lukiem obwodnicy posesji Szyszki sie zachowaly
    • wladkuch PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 13:05
      Niech się Pani nie poddajer pisuarom i ich "prostytucji moralnej"Tu szu8kają
      "prawa" a Lipiński łapownik chodzi i się smieje z prawa.Głupie te 26 %
      poplecznik ow nepotów łapowników i cynicznych kłamców-kalek
    • jurwal PiS przekroczył prawo 22.02.07, 21:12
      PiS przekracza prawo. To jest ostrzeżenie, że musimy coś z tym zrobić. Nie
      wolno występować przeciw osobie prawowicie wybranej przez społeczeństwo a
      jednocześnie popierac np. Leppera.To się bardzo źle skończy zarówno dla
      społeczeństwa jak i dla Kaczyńskich.
    • reset999 Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 22.02.07, 22:38
      ech jozue jak ty cos palniesz... najlepiej to ty sie zastanow jeszcze zanim cos
      napiszesz.
    • michael112 Re: PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 23.02.07, 07:55
      W artykule napisano:
      > Jeśli radni nie wygaszą mandatu, po raz drugi naruszą prawo. Już raz przecież
      > nie dotrzymali w tej sprawie 30-dniowego terminu.
      A tymczasem radni podjęli uchwałę, że mandat nie wygasa. I dlaczego PIS się,
      czepia, że mają WYGASIĆ. Przecież radni mogą mieć inne zdanie.
    • aiwaplatz PiS przejmie władzę w Radzie Warszawy? 23.02.07, 10:33
      Utracony z mocy ustawy mandat może przywrócić rada miasta? Głupota piszących
      takie rzeczy dziennikarzy - poraża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka