Dodaj do ulubionych

ekologiczne Rozpuzdzie

25.02.07, 21:40
byłem tam własnie wróciłem stamtąd wróciłem... ci ekologowie to są ludzie
napuszczeni i OPŁACENI przez Michnika i jego pomagierów! jakie oni mają tam
luksusowe namioty!! nie jeden z tamtejszych Augustowian nie ma tak u siebie w
domu! A poza tym zimno tam jak jasna cholera!
A wokół namiotów ekologów wala się pelno smieci po lesie! i to mają być
ekologowie? ładni mi obrońcy przyrody co las zaśmiecają..ale o tym GW i TVN
ai słowem nie pisną.. a ja tam byłem i na włąsne oczy to widziałem!
Podobnie było na górze św Anny i przed laty w Czorsztynie..zawsze po tych
ekologach trezba potem sprzątać...
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:45
      znaczy co? mają w tych namiotach meblościanki i telewizory plazmowe?
      a poza tym - kiedy wreszcie nauczysz się pisać ortograficznie?

s-k-i-n napisał:
      A poza tym zimno tam jak jasna cholera!

jedyne prawdziwe zdanie w twoich wypocinach
      • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:50
        są telewizory na baterie i łączność satelitarna! kocyki elektryczne..
        a nawet co niektórzy posiadają noktowizory!! jakże to kontrastuje z tymi
        biednymi mieszkańcami Augustowa chodzącymi w większości w niemodnych ubraniach..
        • mike.recz Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:51
          s-k-i-n napisał:

> są telewizory na baterie i łączność satelitarna! kocyki elektryczne..
          > a nawet co niektórzy posiadają noktowizory!! jakże to kontrastuje z tymi
          > biednymi mieszkańcami Augustowa chodzącymi w większości w niemodnych
          ubraniach.
          Człowieku,zazdrościsz im że mają?
          • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:03
            nie ale niech w TVNie nie pieprzą głupot ze ci ekolodzy zyją w skrajnie
            spartańskich warunkach
            • mike.recz Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:40
              s-k-i-n napisał:

> nie ale niech w TVNie nie pieprzą głupot ze ci ekolodzy zyją w skrajnie
              > spartańskich warunkach

Jeździłeś kiedyś na biwaki?Teraz mamy luty,to o to chodzi.
              • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:45
                nalezałem do zuchów (harcerstwo)więc wiem co to obozy i biwaki
        • zaba_pelagia Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:54
          kochany oszołomie,
          specjalnie dla ciebie
          www.allegro.pl/item168135354_noktowizor.html
          www.allegro.pl/item168598233_koc_elektryczny_anti_rheuma_welniany_.html
          faktycznie, oszałamiające ceny
          za tym musi stać mossad!

a może sprecyzujesz, co to dla ciebie znaczy - niemodne ubrania?
          • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:07
            a widziałaś tych mieszkańców? niektórzy z nich mieszkają w chałupach które nie
            były remontowane być moze nawet od czasów carskich.. to jest biedna Polska B
            Polska poszkodowana przez eskperymenty gospodarcze przyjaciół zielonych (w
            większosci)czyli przez tzw elity intelektualne (łżeelity)
            • zaba_pelagia Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:14
              a co to ma do kocyków elektrycznych, które sprzedają w każdym sklepie za rogiem
              oraz telewizorków na baterie, które sprzedają w każdym Media Markt, bo wciąz
              jakoś nie pojmuję?
              poza tym, mój drogi - Augustów to centrum wypoczynku (o pożytku z trasy
              przelotowej nie wspomnę), jeśli nie potrafią tego wykorzystać (twoim zdaniem),
              to sa Polską B na własne życzenie
              • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:25
                na Podlasiu nie ma marketów
                • james_bond007 Re: Rossssssssssssspuda!!! 26.02.07, 00:48
                  Wiesz co debilu? Soierdalaj z wygadywaniem takich głupot.
                  • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 26.02.07, 20:43
                    a z laczka w pape ty chciał?
      • bard333 Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:51
        Oczywiście plazmy na ścianach namiotów, na przemian z włoską terrakotą, jak sie wejdzie głębiej to leżą i byczą się w jakuzi.

A co za różnica jak tam mają, faktem jest że tam są, śmiecą i ktoś ich opłaca. I ktoś myśli ugrać na tym swoja wojenkę. A jak są kochani przez lud można było dziś zobaczyć.

Debile chronią drzew, jest ich może z 50 u, może stuu, a drzew do wycinki jest 20 tys, to co? Pilarze wg tych czubków nie tną drzew bo oni tam siedzą?

Gdyby chcieli to dawno zaczeliby wyrąb, ale nawet ekolodzy wiedzą, że to nie jest w planie inwestorów. Przynajmniej teraz...
        • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:52
          drwale powinni wyciąć te drzewa razem z tymi pieniaczami!
      • szpony_wrony Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:52
        Bo Ty się jeszcze Pelagio na wyrafinowanym stylu bycia Skina nie poznałaś.

s-k-i-n napisał: ekologiczne Rozpuzdzie
        • zaba_pelagia Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:58
          e tam ;-) o zgrabne gierki językowe to ja go nie posądzam, on stosuje inne normy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57791508&a=57791508
        • bard333 Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 21:59
          Jestem za, choc oni uzyskali co chcieli, paru ziomali się właśnie wylansowało, zapomniany dzinnikarzyna urusł w oczach swoich wodzów na czerskiej.
          I firma sis cośtam zyskała rozgłos dzięki swoim "fachowcom" potrafiącym wyznaczać drogi nawet przez środek wsi, bez uprawnień oczywiście, ale za to z anonimowym podpisem (sic) posiadacza zezwolenia.
          Czyli droga i tak powstanie, paru gości ustawi sie na jakis czas, kolesie w dredach z dumą, choć z niemałym rozczarowaniem, że żadna piła nie cięła po ich łąńcuchach będa opowiadać o swoi bohaterstwie.
          I tyle...
          • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:02
            na mnie największe wrażenie wywarł tam pan Kononowicz... opowiedział sie za
            budową obwodnicy ..tak więc nie jest prawdą że nie będzie niczego
            • bard333 Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:06
              Nawet on rozumie rzeczy, które "milionom Polaków" przez myśl nie przejdą...
              • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:11
                tam nie tylko drogi ale i kolej by się przydała... całą noc tam jechałem z 3ma
                przesiadkami.... z powrotem było mijuz troche łatwiej i szybciej bo aż do
                Warszawy złapałem stopa a z Warszawy do Poznania pociagiem w 3 godzinach się
                zmiesciłem
              • s-k-i-n Kuba Wojewódzki też w zielonej wstążeczce.. 25.02.07, 22:13
                i niech mi ktoś powie że ta akcja nie jest koordynowana..wykształciuchy za nią
                stoją..na mur beton!
                • zaba_pelagia Re: Kuba Wojewódzki też w zielonej wstążeczce.. 25.02.07, 22:15
                  no po prostu straszne - idzie sznureczkiem, od TVN do Polsatu
                  a ułatwienia dodam, że poseł Kalisz też miał dziś zieloną wstążeczkę
                  • bard333 Re: Kuba Wojewódzki też w zielonej wstążeczce.. 25.02.07, 22:19
                    Same moje ałtorytety, no chyba przed snem walne paciorek o rozumek dla Kuby i posypie głowe popiołem i pokajam sie przed wielkim (hehehe) Kaliszem...

Ja wiem, że jeśli błazny są za czyms to powoduje to u publiki podobne uczucia. Na mnie niestety nie działa, sam wolę decydowac co dla mnie i mojej rodziny jest dobre. Ale ty przypinaj sobie żabusiu, przypinaj co chcesz i gdzie chcesz...
                  • s-k-i-n Kalisz przeciw a podlaskie SLD za!! 25.02.07, 22:24
                    www.lewica.pl/?id=12962
                    - podział w tej kwestii zupełnie jak w PiSie
                • bard333 Re: Kuba Wojewódzki też w zielonej wstążeczce.. 25.02.07, 22:16
                  Na bank :) ale tos się troche najeździł!
                  • s-k-i-n Re: Kuba Wojewódzki też w zielonej wstążeczce.. 25.02.07, 22:26
                    i trochę Polski zwiedził..na Podlasiou bylem pierwszy raz w życiu
          • gniewko_syn_ryba Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 23:05
            bard333 napisał:

> I firma sis cośtam zyskała rozgłos dzięki swoim "fachowcom" potrafiącym wyznacz
            > ać drogi nawet przez środek wsi, bez uprawnień oczywiście

Podobno sporo jeździsz po Polsce, więc zapewne sam zauważyłeś, że zdecydowana
            większośc polskich dróg z międzynarodowymi włącznie przechodzi przez środki wsi,
            miasteczek i miast. I wyznaczali je PRAWDZIWI FAHOFCY ;))) z uprawnieniami !!! W
            czym więc SISKOM jest gorszy ???...
            • bard333 Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 23:34
              tak samo jak większość mostów i estakad przechodzi przez jakis las, lub rzeczkę. Przyjedź kiedy na mazury to sam zobzczysz, zwłaszcza koło mnie nieraz na drodzę stoi kilkanaście saren, czyli jakos sobie radzą mimo dróg
              • gniewko_syn_ryba Re: Rossssssssssssspuda!!! 26.02.07, 18:10
                bard333 napisał:

> tak samo jak większość mostów i estakad przechodzi przez jakis las

?????????????????????? Znowu skutki uboczne etopiryny ???... ;-PPPPP

, lub rzeczkę

To chyba oczywiste - most, jak sama nazwa wskazuje, łaczy 2 brzegi rzeki...

> . Przyjedź kiedy na mazury to sam zobzczysz, zwłaszcza koło mnie nieraz na
                drodzę stoi kilkanaście saren, czyli jakos sobie radzą mimo dróg

A tą drogą przejeżdża 5000 TIRów dziennie ?...
            • bard333 Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 23:38
              No i te wsie w większości powstawały przy drogach, a nie na odwrót, widziałeś żeby jakaś autostrada powodowała burzenie całych wiosek?
              • ave.duce Re: Rossssssssssssspuda!!! OFF record :))) 25.02.07, 23:46
                Czekamy z wiewiorzastą na odpowiedzi!

:P
                • ave.duce Re: Zjdałam rodzajnik, sorry! :))) 25.02.07, 23:47

• bard333 Re: Zjdałam rodzajnik, sorry! :))) 25.02.07, 23:49
                    Przypomnijce pytanie, bo stoczyłem w międzyczasie parę batalii, byłem z przyjaciółmi na imprezie i w kinie, więc trochę mogłm sie zapętlić...;))
                    • ave.duce Re: Zjdałam rodzajnik, sorry! :))) 25.02.07, 23:52
                      Mnie się nie chce szukac, może wiewiorzasta jutro link podeśle.
                      Kiedy wracasz?

:)))
                      • s-k-i-n Zjdałaś nie tylko rodzajnik,ale i swój rozum 25.02.07, 23:54
                        • ave.duce Re: Ty, bidoku, nie miałeś czego zjeść ... ;((( 25.02.07, 23:55

• s-k-i-n nie wykręcaj kota ogonem 25.02.07, 23:56
                            to ty mi wytłumacz czemuś zeżarła swój rozum?
                            • ave.duce Re: Nie jestem P(i)Sujką, a wykręcanie ogonem kota 25.02.07, 23:59
                              w worku to specjalność wykształCIOŁKÓW z PiSu & koŁalicji.

A teraz, skinie, mówi do ciebie pRezydent : "Spieprzaj, dziadu!".

EOT
                              • s-k-i-n Re: Nie jestem P(i)Sujką, a wykręcanie ogonem kot 26.02.07, 00:00
                                a dlaczego niby do mnie miałby mówić spieprzaj? do jego koalicjanta? (jestem z
                                Samoobrony)(
                            • bard333 Re: nie wykręcaj kota ogonem 26.02.07, 00:00
                              Merytorycznie Skinie, można sie nie lubić, ale można rozmawiać... I to bez bluzgów, czego sobie, Tobie i innym życzę:)
                              • s-k-i-n Re: nie wykręcaj kota ogonem 26.02.07, 00:01
                                uwagę kieruj do Banme (vel Chala) i Gorbiego...
                                • bard333 Re: nie wykręcaj kota ogonem 26.02.07, 00:03
                                  Im wogóle nie odpowiadaj, po co zniżać się do takiego poziomu. Każdy wie co można się po nich spodziewać. Sięgnęli dna, to nie znaczy że trzeba tam za nimi nurkować...
                                  • s-k-i-n Re: nie wykręcaj kota ogonem 26.02.07, 00:06
                                    ok!
                              • ave.duce Re: :))) b/t b/o 26.02.07, 00:10

• bard333 Re: Zjdałam rodzajnik, sorry! :))) 25.02.07, 23:57
                        Jutro to ja już jadę na targi i tydzień mnie nie będzie. Będe jeździł po normalnych drogach, robił interesy i wieczorem zabawiał opewieściami z puszczy moich przyjciół "Ełropejczykuf".
                        To sie obśmieją, ja sie dowiedzą że nie chcemy budowac dróg. Paru było u mnie nawet z rodzinami...;))
                        • ave.duce Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 00:03
                          bard333 napisał:

> Jutro to ja już jadę na targi i tydzień mnie nie będzie. Będe jeździł po normal
                          > nych drogach, robił interesy i wieczorem zabawiał opewieściami z puszczy moich
                          > przyjciół "Ełropejczykuf".
                          > To sie obśmieją, ja sie dowiedzą że nie chcemy budowac dróg. Paru było u mnie n
                          > awet z rodzinami...;))

TY nie chcesz budować dróg?!

Ja chcę. Też sporo jeżdżę i kilka razy byłam o krok od poważnego wypadku (nie
                          mylic z kolizją) > a to jakaś furmanka wyjechała mi z drogi podporządkowanej,
                          a to jakaś ciężarówa jechała całą szerokością drogi Jedwabno - Pasym, a to facet
                          chciał mi pokazać, że nie da za nic sie wyprzedzić.

Dlatego, m. in., jestem ZA budową dobrych dróg.

• bard333 Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 00:07
                            Też jeżdżę tą drogą na Nidzicę, która w całości poprowadzona jest przez dżungle, w której żyją stwory i która przecinała nie jeden ekosystem, (wraca stare, ale po nowemu...:))
                            Stwory radośnie ganiają po całym lesie, wyłażą na drogi i za nic sobie maja tę szkodliwą dla ich zdrowia drogę!!! :)))

Czyli co? Nadal mam pisać i Cię przekonywać, że przyrodzie nic nie będzie, a Ty nadal będziesz mnie przekonywać, że wręcz przeciwnie...
                            • ave.duce Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 01:08
                              Chcesz - to pisz, nie chcesz - nie pisz.
                              Wyb or należy do ciebie.
                              A budowanie estakady na palach wbitych w bagno to czyste szaleństwo > powie ci
                              to każdy, kto się choć trochę zna na budownictwie. W trakcie TEJ operacji bardzo
                              Łatwo "skręcić" koszty.

;)
                              • bard333 Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 01:11
                                Trche się wywiedziałem ;)w międzyczasie, torf w miejscu powstania estakady jest najpłytszy i ma głebokośc dwóch metrów, a nie dwustu, jak chce mnie przekonać ekolog Wajrak i dw
                                • ave.duce Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 01:20
                                  2 metry? Ciekawe...

Musze to sama zbadać.

A jak tam z bezpiecznymi przejściami dla pieszych w Augustowie? Ile ich powstało?
                                  Chwilami mam wrażenie, że dla miejscowych władz nie ludzie, ale TiRy są
                                  NAJWAŻNIEJSZE.

;)

gUd najT.

:)
                                  • bard333 Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 01:23
                                    A u was biją murzynów... Nie masz daleko do Augustowa, przyjedź i pogadaj z miejscowymi ekologami, tacu też są. Prowadzą różne fundcje, czy choćby muzeum ziemi Augustowskiej.
                                    • ave.duce Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 01:25
                                      bard333 napisał:

> A u was biją murzynów...

U nas? A w życiu! W mojej WSI nie ma Murzynów!

> Nie masz daleko do Augustowa, przyjedź i pogadaj z mie
                                      > jscowymi ekologami, tacu też są. Prowadzą różne fundcje, czy choćby muzeum ziem
                                      > i Augustowskiej.

I, jak rozumiem, chcą je dalej prowadzić...

;)
                                      • bard333 Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 01:32
                                        Jak już pisałas, nie będę Cie prosił... I bez demagogii, przyjedź sama i sie przekonaj kto ma racje, ekolodzy kłamią, że cos zostanie zniszczone, a ludzie chcą życ, wybrali wariant najlepszy dla nich i przyrody.
                                        W tv pokazują zdjęcia nawet nie z tego miejsca, fdzie ma pójść droga, jedna wielka manipulacja, a droga na szczęście i tak powstanie... I to niedługo... Juz się szykuje żeby jeździć tam i z powrotem, może uda mi sie nawet rosjechać jakąś przyrodę, którą spychy oszczędżą...;)
                                        • ave.duce Re: Zjadłam rodzajnik, sorry! :))) 26.02.07, 18:16
                                          bard333 napisał:

> Jak już pisałas, nie będę Cie prosił... I bez demagogii, przyjedź sama i sie pr
                                          > zekonaj kto ma racje, ekolodzy kłamią, że cos zostanie zniszczone, a ludzie chc
                                          > ą życ, wybrali wariant najlepszy dla nich i przyrody.
                                          > W tv pokazują zdjęcia nawet nie z tego miejsca, fdzie ma pójść droga, jedna wie
                                          > lka manipulacja, a droga na szczęście i tak powstanie... I to niedługo...

Powstanie, powstanie > tylko nie tamtędy będzie przebiegać.

> Juz s
                                          > ię szykuje żeby jeździć tam i z powrotem, może uda mi sie nawet rosjechać jakąś
                                          > przyrodę, którą spychy oszczędżą...;)

Bez uprawnień? Słyszałam gdzieś, że twój ukochany minister Szyszko argumentował
                                          "dobrodziejstwa" estakady w taki sposób, iż "udrożni" przepływ zwierząt przez
                                          Rospudę. Uważaj, żebyś nie wpadł na jakiego orła...

• gniewko_syn_ryba Re: Rossssssssssssspuda!!! 26.02.07, 18:16
                bard333 napisał:

> No i te wsie w większości powstawały przy drogach, a nie na odwrót

No i te "mądre" ludziska budują się koło drogi, a potem płaczą, że im ta droga
                żyć nie daje...

, widziałeś żeby jakaś autostrada powodowała burzenie całych wiosek?

Nie. Nie wiem doprawdy skąd taki pomysł przyszedł ci do głowy... ?
      • s-k-i-n Re: Rossssssssssssspuda!!! 25.02.07, 22:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57883396
    • s-k-i-n o wariancie alternatywnym obwodnicy w Augustowie 25.02.07, 22:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=58025106
    • gniewko_syn_ryba Re: ekologiczne Rozpuzdzie 25.02.07, 22:58
      s-k-i-n napisał:

> Podobnie było na górze św Anny i przed laty w Czorsztynie

TY byłeś w Corsztynie ????? Nie przypominam sobie żadnego skina... ???

..zawsze po tych
      > ekologach trezba potem sprzątać...

Jeśli chodzi o Czorsztyn, to kłamiesz - sprzątaliśmy po sobie jak najbardziej.
      Nie sądzę, żeby w Rospudzie było inaczej i traktuję twój wpis w kategoriach
      fikcji (pseudo)literackiej... ;PPP
      • s-k-i-n Re: ekologiczne Rozpuzdzie 25.02.07, 23:09
        wtedy nie byłem jeszcze skinem bo byłem na to za młody...w którym roku był ten
        Czorsztyn? jakoś pod koniec lat 80tych no nie? byłemw górach na wczasach z
        rodzicami i akurat widziałem to widowisko te akcje
        • gniewko_syn_ryba Re: ekologiczne Rozpuzdzie 25.02.07, 23:17
          s-k-i-n napisał:

> wtedy nie byłem jeszcze skinem bo byłem na to za młody

Twoi rodzice byli skinami ?... ;PPP

...w którym roku był ten
          > Czorsztyn? jakoś pod koniec lat 80tych no nie? byłemw górach na wczasach z
          > rodzicami i akurat widziałem to widowisko te akcje

Rodziców z małymi dziećmi też sobie nie przypominam... Ale nawet gdybyś był, to
          co jako mały szkrab mogłeś wtedy rozumieć i zapamietać... ;-PPP
          • s-k-i-n Re: ekologiczne Rozpuzdzie 25.02.07, 23:40
            moi rodzice nie angażowali się w polityke, dziadkowie byli endekami
            • nabucco1954 [...] 25.02.07, 23:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • bard333 :)))) no to jest najlepsze... 25.02.07, 23:51
                Po nikcku widac, że masz już swoje lata, a mówią że z wiekiem rozumu przybywa, jak widać nie wszystkim...
                • s-k-i-n Re: :)))) no to jest najlepsze... 25.02.07, 23:52
                  mówi się że im starszy tym głupszy...
    • ave.duce Re: A to ciekawe ! :))) 25.02.07, 23:45
      www.4lomza.pl/index.php?wiad=10523
      ;)
      • bard333 Re: A to ciekawe ! :))) 25.02.07, 23:55
        te plany są bardzo ciekawe, czyli co jeszcze jeden wariant alternatywny? Szkoda, że nie zostaną wcielone w życie bo na tym pierwszym rysunku autostrada przechodzi zaraz za Piszem, więc miałby rzut beretem, a nie jak teraz zimą 200 km muszę jechac po białych drogach w strone Poznania...
        • ave.duce Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:08
          bard333 napisał:

> te plany są bardzo ciekawe, czyli co jeszcze jeden wariant alternatywny? Szkoda
          > , że nie zostaną wcielone w życie bo na tym pierwszym rysunku autostrada przech
          > odzi zaraz za Piszem, więc miałby rzut beretem, a nie jak teraz zimą 200 km mus
          > zę jechac po białych drogach w strone Poznania...

No popatrz! I byłbyś zadowolony.
          Szkoda tej kasy wywalonej w błoto... Rospudy.

Ktoś nieźle kręci i manipuluje, żeby się dopchać do wielkiej "nierozliczalnej"
          praktycznie kasy.
          ;)
          • bard333 Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:19
            Proszę Cię! Nie masz na to żadnych dowodów, myslisz że przy takiej gorącej dyskusji w całej Polsce dziennikarze nie węszą? Gdyby coś znaleźli już dawno byłoby o tym głośno.
            Pewnie, że byłbym zadowolony, tylko te projekty nie mają szans na to by były wcielone w życie. Widaziałaś dzis ludzi w Rospudzie i co wypsnęło sie jednemu z ekomlogów, że trasa alternatywna jest tylko zarysem i potzrzeba następny przynajmniej 5 lat by to uformować w projekt.

Czyli co? następne 5 lat będa projektować, a nastepne 5 wykupywać grunty?

Możemy sobie gdybać co byłoby najlepsze, ale nie ma czasu i tyle. Budowę rozpoczną i to w terminie. Rozczulaja mnie ekolodzy którzy kłamią, że bronią Rospudy, a w rzeczywistości ich projekt może uratuje kilkaset metrów kwadratowych bagna, który po kilku latach i tak powróci do dawnej świetności. Ale zniszczy inne rejony doliny, przyjedź do Augustowa i porozmawiaj z miejscowymi ekologami, którzy o zgrozo! są za obwodnica w tym kształcie jak teraz.
            Wg mnie paru gości sie lansuje właśnie i zapewnie sobie jako takie życie na najbliższy czas.

Do wycięcia jest 20 tys drzew, ekologów może ze stu i myslisz, że gdyby któs chcial zacząć wycinac drzewa to ekolodzy by to wstrzymali...?? Mogliby wyciąć 19.900 drzew, a tę setkę poczekac jak zleza z drzew...

Najpiękniejsze miejsce Rospudy jest w Chodorka na Świętym Miejscu, polecam, czyli tam gdzie ma przechodzić droga ekologów...
            • ave.duce Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:36
              Nie proś mnie.

Za trzy dni rozpoczyna sie okres lęgowy.
              Wiesz, co to znaczy?

Szykuj już te butelkę...

www.scottishholidays.net/unsecure/pictures/whisky/chivas-regal18.jpg
              ;)
              • bard333 Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:39
                To że ptaszki będa radośnie fruwać za płcia przeciwną...?;))

Niczego to nie zmienia front robót rusza i wcale nie zaczynają od karczowania lasu, zrobią to równie dobrze w sierpniu...

A flaszka już sie grzeje...;)
                • bard333 Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:45
                  ech z tą płcią to troche przesadziłem i zaraz wytną mi wątek (jak parę razy dzisiaj...) ok, to jeszcze raz:

ptaszki będa fruwać za płcia przeciwną i taką samą, chyba dobrze...?;) Bo niejak Szczuka nawiedziła obóz ekologów, więc myslę że powoli chłopcy będa uciekać z obozu albo bardziej wytrwale wisieć na drzewach, byle tylko nie schodzić...:))
                  Zostaną same dziewczynki, to wtedy obóz nawiedzę ja...;))
                  • ave.duce Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:47
                    bard333 napisał:

> ech z tą płcią to troche przesadziłem i zaraz wytną mi wątek (jak parę razy dzi
                    > siaj...) ok, to jeszcze raz:
                    >
                    > ptaszki będa fruwać za płcia przeciwną i taką samą, chyba dobrze...?;) Bo nieja
                    > k Szczuka nawiedziła obóz ekologów, więc myslę że powoli chłopcy będa uciekać z
                    > obozu albo bardziej wytrwale wisieć na drzewach, byle tylko nie schodzić...:))
                    > Zostaną same dziewczynki, to wtedy obóz nawiedzę ja...;))

Czy ty aby nie jesteś typem gawędziarza?

• bard333 Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:54
                      erotoman gawędziarz...:))) jaasne że tak, taka dusza towarzystwa, albo lew salonowy..;) najlepiej przy ognisku;)
                      • ave.duce Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 01:05
                        bard333 napisał:

> erotoman gawędziarz...:))) jaasne że tak, taka dusza towarzystwa, albo lew salo
                        > nowy..;) najlepiej przy ognisku;)

Ognisko w salonie? Z klepek lub z desek wyrwanych z podłogi? Bez przesady!

:PPP

P.S. Znalazłam tamte wątki, ale linki wyślę mailem. Odpowiesz, kiedy wrócisz,
                        zebrało się trochę...
                        Zniknął gdzieś watek artsga n/t spekulacji ziemią na trasie P(i)Sujskiej
                        obwodnicy. Szkoda. Był tak bezdenny, że pukania nie było słychać. Pewnie sam
                        autor zgłosił go do wycięcia.

DOBRANOC i ... jeśli autkiem to ... szerokiej drogi! I bezpiecznej.
                        Tam i z powrotem, of koZ!

• bard333 Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 01:12
                          też ide spać, dobranoc;)
                • ave.duce Re: A to ciekawe ! :))) 26.02.07, 00:49
                  W sierpniu? Za wcześnie.

GRZEJE?! Rany boskie!

• banme1 Grean[peace jest Michnika? 25.02.07, 23:50
      tys chyba polak, sadzac po ciemnocie. To jest grupa ludzi finansowan az
      funduszow cywilizowanych ludzi na swiecie.
      • s-k-i-n Re: Grean[peace jest Michnika? 25.02.07, 23:51
        wszystko na to wskazuje. a za bluzgi Giwi też powinna cię wykasowac
        • banme1 Re: Grean[peace jest Michnika? 25.02.07, 23:55
          wszystko w twoim piwie? jakie wszystko? nie bluzgaj tepota swoja.
          • s-k-i-n Re: Grean[peace jest Michnika? 26.02.07, 17:01
            a w pape ty chciał zarobić?
            • tomxp peace jest pieknie 26.02.07, 18:58
              po ryju sze da i ju
              tradycja nie moze zaginacz, nieprawdaz?
              • s-k-i-n Re: peace jest pieknie 26.02.07, 18:59
                ja wohl!
                • tomxp Re: peace jest pieknie 26.02.07, 19:04
                  jest pieknie
                  • s-k-i-n Re: peace jest pieknie 28.02.07, 16:46
                    no więc w czym problem?
    • longeta Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 19:01
      Pewnie też srają po krzakach.
      • ave.duce Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 19:05
        longeta napisał:

> Pewnie też srają po krzakach.

Ci z krzyżami? Na pewno!

;)
        • longeta Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 19:12
          ave.duce napisała: > Ci z krzyżami? Na pewno!

Ci to raczej krzyżem leżą,także to niemożliwe:-)
          Podziwiam ich,przejść takie pole minowe:-)))
          • ave.duce Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 20:42
            longeta napisał:

> ave.duce napisała: > Ci z krzyżami? Na pewno!
            >
            > Ci to raczej krzyżem leżą,także to niemożliwe:-)

Także? Leżą pokotem.

> Podziwiam ich,przejść takie pole minowe:-)))

Gdyby tego pola nie stworzyli sami, nie mieliby kłopotu!

;)
        • s-k-i-n Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 19:55
          jeśli nawet srają to tylko dobrze czynią naturze bo daja jej ekologiczny
          nawóz.. tak więc kto tu jest bardziej proekologiczny ci ekologowie z warszawki
          zaśmiecający las czy ci z krzyżami?
      • tomxp Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 19:06
        szczaja po pieknym polkim przecie mchu
        pluja wyoluczunami po szorowaniu klow na trawe i snieg bialo czerwony
        dziasla krwawia szpetnie...
        • s-k-i-n Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 19:59
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58021254&a=58076588
    • wiewiorzasta Po co tam pojechałeś? 26.02.07, 19:59
      Miałeś nadzieję, że dadzą ci 4 stówy za sztukę (głowy ekologa)?
      • s-k-i-n Re: Po co tam pojechałeś? 26.02.07, 20:00
        zobaczyć z bliska te hecę .jednego takiego ekologa nawet z dzrewa zrzuciłem..a
        raczej zrzuciłem jego szałas..
        • wiewiorzasta Re: Po co tam pojechałeś? 26.02.07, 20:01
          s-k-i-n napisał:

> zobaczyć z bliska te hecę .jednego takiego ekologa nawet z dzrewa zrzuciłem..a
          > raczej zrzuciłem jego szałas..

I co, bidulku? Znowu musiałeś dołożyć do tego "interesu"?
          • s-k-i-n Re: Po co tam pojechałeś? 26.02.07, 20:06
            z powrotem do Warszawy autostopem a reszta eurocity na gapę do Poznania
            • wiewiorzasta Re: Po co tam pojechałeś? 26.02.07, 20:10
              s-k-i-n napisał:

> z powrotem do Warszawy autostopem a reszta eurocity na gapę do Poznania

Czyli złamałeś prawo. Warto było? A mogłeś zarobić - facet, który zorganizował
              tę kampanię wyborczą, z twojej partii zresztą, dawał podobno 4 stówy za głowę
              ekologa. A może to było 5 stów? Nie pamiętam.
    • artsg Re: ekologiczne Rozpuzdzie 26.02.07, 20:12
      Juz chyba po "ekologach" Z zerówki gazeta.pl znikł link do rozpudziańskiego serwisu
      • ave.duce Re: W Brukseli Szyszko dostał w dziób ;))) 26.02.07, 20:48
        artsg napisał:

> Juz chyba po "ekologach" Z zerówki gazeta.pl znikł link do rozpudziańskiego ser
        > wisu

>>> Minister Środowiska Jan Szyszko nie przekonał Komisji Europejskiej , by
        wstrzymała procedurę karną przeciwko Polsce w związku z budową obwodnicy
        Augustowa, która ma przebiegać Doliną Rospudy. Komisarz do spraw środowiska
        Stavros Dimas powiedział po spotkaniu z polskim ministrem , że Bruksela będzie
        kontynuować procedurę ...

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3947647.html
    • wiewiorzasta Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:23
      Gdzie fotki na popracie twoich bzdetów? Nikt nie robił? A może ktoś robił, ale
      były niezgodne z tezami?
      • artsg Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:28
        wiewiorzasta napisała:

> Gdzie fotki na popracie twoich bzdetów? Nikt nie robił? A może ktoś robił, ale
        > były niezgodne z tezami?
        >
        Widziałem razu pewnego "kilkusetosobową " manifestacje pod sejmem i wiem dzięki
        temu na co stać GW
        • wiewiorzasta Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:38
          artsg napisał:

> wiewiorzasta napisała:
          >
          > > Gdzie fotki na popracie twoich bzdetów? Nikt nie robił? A może ktoś robił
          > , ale
          > > były niezgodne z tezami?
          > >
          > Widziałem razu pewnego "kilkusetosobową " manifestacje pod sejmem i wiem dzięki
          > temu na co stać GW
          >

Sugerujesz, że skin dla GW pracuje?

No przestań. Nie wiem, o co się ścieliście (może o przychylność jakiejś
          forumowiczki?), ale nie musisz mu tak dosrywać:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58042419&a=58076863
          cudzysłów jest ciekawy :)))
          • artsg Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:44

> No przestań. Nie wiem, o co się ścieliście (może o przychylność jakiejś
            > forumowiczki?), ale nie musisz mu tak dosrywać:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58042419&a=58076863
            > cudzysłów jest ciekawy :)))
            >

Ty to tu lepiej nie judź!
            • wiewiorzasta Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:48
              artsg napisał:

>
              > > No przestań. Nie wiem, o co się ścieliście (może o przychylność jakiejś
              > > forumowiczki?), ale nie musisz mu tak dosrywać:
              > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58042419&a=58076863
              > > cudzysłów jest ciekawy :)))
              > >
              >
              > Ty to tu lepiej nie judź!

Wydaje ci się, że tobie lepiej judzenie wychodzi i konkurencji się boisz?
          • s-k-i-n Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:45
            to pomówienie, nie pracuję dla GW..jak Skin dla koszernej gejzety?
            • wiewiorzasta Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:49
              s-k-i-n napisał:

> to pomówienie, nie pracuję dla GW..jak Skin dla koszernej gejzety?

Podaj artsga do sądu :)))
              • s-k-i-n Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 20:55
                on niczego takiego nie powiedział. to ty mu to przypisujesz w nadzieji że nas
                poróznisz..nic z tego kochana
                • wiewiorzasta Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 21:00
                  s-k-i-n napisał:

> on niczego takiego nie powiedział.

Przeczytaj jeszcze raz:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58021254&a=58078635
                  Dla średnio inteligentnej osoby intencje artsga są jasne - zwłaszcza cudzysłów :))))

> to ty mu to przypisujesz w nadzieji że nas
                  > poróznisz..nic z tego kochana

Nie mów do mnie "kochana", bo mnie mdli.

I powiedz, gdzie fotki można obejrzeć :) Tylko nie zapominaj, że przerobione są
                  łatwe do zdemaskowania nawet dla posiadacza darmowego programu do obróbki zdjęć :)))
                  • s-k-i-n Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 21:57
                    źle żeś zrozumiała jego wypowiedź albo masz problemy z rozumieniem mowy polskiej
                    • wiewiorzasta Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 22:00
                      s-k-i-n napisał:

> źle żeś zrozumiała jego wypowiedź albo masz problemy z rozumieniem mowy polskie
                      > j

Długo tę wypowiedź analizowałeś :) Ale i tak nie masz racji - nieświadomie, jak
                      na wykształCIOŁKA przystało, ale ci dokopał.

I jeszcze raz:

Powiedz, gdzie fotki można obejrzeć :) Tylko nie zapominaj, że przerobione są
                      łatwe do zdemaskowania nawet dla posiadacza darmowego programu do obróbki zdjęć :)))
                      • s-k-i-n Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 26.02.07, 22:22
                        ???? przeinaczanie nic ci nie pomoże
                        • wiewiorzasta Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 28.02.07, 10:10
                          Dawaj zdjęcia!!! Tylko nie mów, że nikt nie uwieczniał śmieci i zniszczenia :)))
                          • s-k-i-n Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 28.02.07, 15:45
                            chyba w TRWAM pokazali ale nie jestem tego pewien bo nie odbieram tej stacji
                            • artsg Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 28.02.07, 16:50
                              s-k-i-n napisał:

> chyba w TRWAM pokazali ale nie jestem tego pewien bo nie odbieram tej stacji

Przez internet nadają
                              • s-k-i-n Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 28.02.07, 17:00
                                i co? pokazali coś?
                                • artsg Re: Artsg chyba też przeciwko tobie :))) 28.02.07, 20:43
                                  s-k-i-n napisał:

> i co? pokazali coś?

Nie oglądam Trwam
    • s-k-i-n Re: ekologiczne Rozpuzdzie 27.02.07, 15:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka